Tud valaki ajanlani nekem egy helyet ahol ilyen keszuleket lehet venni?
108-118 MHz között a navigációs jeladók (VOR) morognak,
118-136 MHz között pedig a légiforgalmi irányítás veszédcsatornái vannak. Gondolom, ez érdekel inkább.
Készüléket a www.anico.hu árul. Keresd Szabó Tibit a 329-4089 számon, vagy ha közelebb vagy Távol-Kelethez, hívd a nyíregyházi számukat: 42-507-620.
En nagyon szeretem a polgari repulest! Honapok ota keresek itthon mobil scannert, amivel tudom hallgatni az iranyitas es a pilotak parbeszedet! Ha jol tudom akkor a sav 106-140 valameddig van AM modban.
Tud valaki ajanlani nekem egy helyet ahol ilyen keszuleket lehet venni?
Üdv, minden kedves topiclakónak‼
Én ugyan amatőr vagyok rádióamatőrnek, de dolgoztam a híradózásban, és érdeklődés szintjén megmaradt. Szóval abban kérnék segítséget, hogy hol található egy olyan honlap, amely a rejtjelezéssel foglalkozik? Nem annyira a maival, mint inkább a régi pl. II. világháborús korszakkal, ahol még emberek dolgoztak, nem volt automatizálva a kódolás. Nemcsak a történelem érdekelne, hanem konkrét módszerek, és a leírásuk. Előre is köszi.
Hg9!
Bocs, hogy megint zargatlak. Nos nekem azért valmivel olcsóbb megoldás kellene. Nem tudod,hogy egyáltalán egy közönséges rádión most miért nem lehet fogni más adó-vevő készülékeket. Nekem elég is lenne, ha valamlyen bármilyen cb-t tudnék hallgatni, úgy mint annó régen.Szóval ezért gondoltam én egy egyszerű adóvevőre, vagy egy cb-re. Szerited mi lenne egy olcsó megoldás. Talán az adok-veszek topic-ban találnék valaami eladó kütyüt nem?
előre is köszi.
Ez a szkenner egy profibb dolog lenne, tudom. Hátha van azért valami egyszerűbb és olcsóbb megoldás.
Baromi érdekes, a minap olvasgattam egy 1947-es vagy 48-as (?) Rádió Világot, és abban volt egy cikk, amiben a szerző azt írja, reméli, engedélyezik már végre Magyarországon a 6m-es sávot :-))) Szóval szerintem még várhatunk egy darabig... Pedig akkor még tévé se volt.
asszem az 50 megára várhatsz...
Azt mondja a HIF, hogy az műsorszóró volt, van, és lesz! (olyan, mint Lenin...)
Ha jól emlékszem, azt olvastam valahol, hogy valami földi sugárzású digitális adáskísérletekre tartigálják. Persze, megint a vizfej Pest...
Hadd maradjon a megszokott...
Érdekes, Tokajban le tudták állítani a ch 4-es adót... De Pest az Pest... Pedig ott is megvan már az UHF-adó, meg az ezer átjátszó. Ki érti ezt?
No, tömegnyomor nemigen lenne az 50 megán, azt hiszem.
By the way: mi lesz a 450 MHz-es Westel sávjával, most, hogy a 0660 megszűnik? Kiadják más célra, vagy fenn kell tartani rádiótelefonnak, ami egyhamar nem lesz?
Valamikor forintba átszámoltam őket, és a jobb kézi szkennerekre átlagban olyan 80ezer Ft-ot kaptam. (de ez pár éve volt)
Nekem egy Uniden BC312-es van (nem kézi), ami 125$-ba került (az USA-ban!), de nem is tud túl sokat: 29-30,30-54,108-136,136-144,144-148,148-174, 420-512 MHz
Az AIR sávban (108-136) AM-ben, máshol FM-ben vesz. Ezekből a sávokból kimaradt a rövidhullám, (A CB is!), a 30-88 MHz jórészt katonai célú sáv, a 216MHz-es (amerikai) CB célú sáv, a 240 MHz tájéki katonai repülési sáv. Viszont benne van a 160MHz-es rádiótelefon sáv (gondolom, téged ez érdekel), meg a 450-es Westel sáv.
Profibb (és drágább!) rádiókban a sáv folyamatos 0.5MHz-1300MHz-ig (de van amelyik 0.1-2000MHz-ig), és veszik az AM, FM üzemmódon kívül az SSB, a nagylöketű FM (műsorszórás), valamit a TV adásokat is (ezeket LCD képernyőn).
szia hg9...
Mennyibe kerülhet egy olyan " szkenner", amít a válaszodban említettél. Még nem tudtam megnézni a honlapot, melyet ajánlottál,mégis kérdezem most.
Nincs e valami egyszerű ötleted még, tehát milyen kütyüvel lehetne csak úgy " hallgatózni"
Üdv
Drága öreg mérőműszer barátom!
Úgy érzem, nem jól teccett megjegyezni a leckét. A jogszabály azt írja, hogy a birtoklása szabad. Üzemben tartani is lehet, külön engedély nélkül a publikus adásikat veheti (értsd: műsorszóró, stb.... - a jogszabály fogalmazásában olyan adást lehet venni, amit ennek az állomásnak a számára sugároztak).
Magyarra és autós nyelvre lefordítva:
egy BMW tud 200-al menni. De vajon jogszerűen szabad-e?
Ennyi.