Más topicban írták, hogy az Erzsébeten mindig kell lennie egy használható sávnak az Uzsoki megközelíthetősége miatt.
Sőt, az 5-ös busz eredetileg az Erzsébet-Amerikain ment volna a mostani Erzsébet-Mexikói helyett, de megsüllyedt az aszfalt -ezért lehet csak az Uzsoki utcára rákanyarodni most az Erzsébetről.
érdekes, addigra az Erzsébeten viszont tuti nem fogják befejezni a síncserét, legalábbis ahogy most áll, kizárt dolog, hoy 5 nap alatt kész legyen. (Azt gondoltam, úgy fognak szakaszolni, hogy csak akkor kezdik a síncserét a NLK-n, ha az Erzsébet kész)
Így van.A legújabb BKK közlemény valószínűsíti, hogy aug 31 után kezdik az Erzsébet-NLK kereszteződéstől az Örs felé eső szakasz síncseréjét - legalábbis a pótlóbuszok erre engednek következtetni.
Pedig ez jó felvetés és jogos kérdés. Nem egy társasház anyagi helyzete rendült meg, emrt az önkormányzati bérlemények felől nem, vagy csak alig folyt be pénz a közös kasszába.
Szerintem szakaszosan megy, az Erzsébet királynén végig felszedték a síneket, a Nagy Lajoson szerintem azért nem, mert most ott jár a villamos (a 69-es pl a Bosnyákig).
Gondolom a Nagy Lajoson most ezért megállókat meg egyebet építenek, ami a villamosközlekedés fenntartása mellett is megy, aztán ha elkészültek a sínek az Erzsébet királynén, akkor majd arra járnak a villamosok, és a Nagy Lajoson cserélik a síneket.
Az egyik polgármester jelölttől meg merészeltem kérdezni, hogy győzelme esetén tervez-e változást a társasházakban lévő önkormányzati lakások közös költségének fizetési hajlandóságában. Az is érdekelt volna, hogyan értékeli jelenlegi pozícióját figyelembe véve személyes szerepét a mostani helyzet kialakulásában.
A válasz egyszerű volt.
Törlés és kitiltás.
Személyes véleményem az, hogy aki egy ilyen egyszerű kérdésre sem kíván válaszolni, az alkalmatlan a kerület vezetésére.
Oldala egyébként rendkívül vidám. Rajongói körben előadott sikerpropaganda és az ellenfelek gyűlölködő savazása.
Az ötlet kiagyalóját hívná meg a vitára, vagy Ráday Mihályt és szakembereket is meg merne hívni? Kétlem!
Talán csak pedálozik a poziciója érdekében, pedig koránál fogva nyugodtan elmehetne nyugdíjba.
A Városliget beépítése ugyan olyan beteg elme szüleménye, mint a Lánchíd kiszélesítése. Véleményem szerint, cél a pusztítás, minden áron, vagy a megfelelési kényszer?!
Gondolom, azért nem teszik, mert érvényes tervek vannak az egész terület átépítésére, de meg kell várniuk a villamospálya felújítását. Talán nem akarnak duplán dolgozni.
Most egyszerű lenne a Zugló 1-es posta előtt a szegélykővel elkerített mélyedéseket feltölteni, valamint a szelektívek előttit. Minden adott: talicska, föld, munkások!
Már csak egy aktív intézkedő hiányzik a kivitelezéshez :-)!
Érdemes összehasonlítani, mit mond az aljegyző, illetve mit nyilatkozott a Blikknek a sajtóosztály:
"– Jogilag teljesen megfelelt, hogy nem történtek kiírásra a lakások, viszont nemcsak vezetők, hanem bárki benyújthatta volna rájuk a pályázatát. A humán bizottság ülésén visszavonás nem történt, csak úgy döntött a bizottság, hogy nem kíván állást foglalni, és elnapolta a döntését – nyilatkozta a Blikknek a zuglói önkormányzat sajtóosztálya."
Tekintettel a fura lakáskiutalási előterjesztésekre , úgy tűnik a frissen létrejött lakásgazdálkodási osztály mára sikeresen áttekintette a zuglói önkormányzati lakásállományt. A jegyzőnek írt közérdekű adatigénylésem erre az állományra, az "elmúltnégyév"[...] Bővebben!Tovább »
tisztában vagyok vele, hogy a háromszázból sok igen lepusztult, de mint a meghiúsult lakáskiutalásokból is látszik van bőven, relatíve jó állapotú, hosszabb ideje üresen álló is. panelok, villaházak lakásai, stb. A tény az, hogy nem kezdtek a lakásállománnyal semmit, nincs koncepció, a lakbéreket, eladási árakat összevissza rángatják. A lakásállományra nem költöttek semmit.
Öt percen belül két egymásnak ellentmondó döntést hozott egy pályázaton kívüli lakásbérbeadásról a Humán Közszolgáltatási Bizottság június 17-i ülésén. Kiutaltak egy másfél szobás lakást, majd menten vissza is vonták a döntést. A következő négy hasonló[...] Bővebben!Tovább »
Folyik a villamos felújítás ez Zuglót nagyban érinti mivel az 1-3es és a 3-as villinger is Zuglón megy át.
Végre a Bosnyák téri villamos megálló új arculatot kap ez valamivel több embert érint mint a tőle nem messze található templom és környéke.
Ez jó lesz , ha így lesz :
"Mindemellett a Bosnyák téren az üzemen kívüli vágányok csatlakozását biztosító átszeléseket elbontjuk, a kocsiszínnel az üzemi kapcsolatot biztosító átszeléseket felújítjuk, és csatlakozóvágányt építünk." Itt mindig 10-re kellett lassítani ha nem akartam futóműveshez vinni a kocsit.
Jó lenne ha Nagy Lajos király útját ahol nincsen leaszfaltozva ott leaszfaltoznák végre.
Nemégiben közérdekű kérdéseket tettem fel az erdélyi házunk ügyében.
A jegyző nem minden kérdésre volt hajlandó válaszolni, mert szerinte az pl. nem nyilvános adat , hogy egy 20 millióért vett, évi egy milliós költségű ingatlant igénybe vesz-e a polgármesteren és[...] Bővebben!Tovább »