Keresés

Részletes keresés

Translator Creative Commons License 2002.02.02 0 0 181
Sziasztok!

Elvégeztem egy gondolatkísérletet:

Ugye egy részecske lendülete bizonytalanságának és a helyzete bizonytalanságának szorzata csak egy bizonyosnál nagyobb lehet (a la Heisenberg).

Tehát ha fogok egy üres térrészt (aminek a mérete adott) akkor az energiája kiszámítható. Valami ilyesmi a vákuumenergia ugye?

Ha ezt ráteszem egy relativisztikus sebességgel száguldó űrhajóra, akkor az üres térrész megrövidül, tehát nagyobb lesz az energiája. Ekkor most nézőponttól függ az energia? Esetleg ez korrelál a sebesség által szerzett mozgási energiával?

Translator

Holohedron Creative Commons License 2002.02.01 0 0 180
Kedves ASD!

Ilyen konkrét kapcsolási rajzot valószínűleg nem fogsz találni, de sok kísérleti berendezés pontos dokumentációja megtalálható Jean Louis Naudin oldalán. A pontos url-t nem tudom, de keress rá a JNlab kifejezésre a google-lal.
üdv
Holo

Előzmény: ASD (166)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.31 0 0 179
Ez a "bemondas" zavar engem is, egyebek mellett ez is hiteltelenne teszi az egeszet. Nem lett volna nagy dolog egy ampermerot rakotni es a konkret aramfelvetelt mutatni, majd azt ahogyan az irany megfordul es immar tolti az akkukat. A nyugalmi kapocsfeszultseg valtozasa azonban nudli, semmit nem jelent az egeszre nezve.
Előzmény: NevemTeve (178)
NevemTeve Creative Commons License 2002.01.31 0 0 178
Osszefoglalnad magyarul is? Toredekes nyelvtudasom szerint valami olyasmirol van szo, hogy a 4500W-os kiemno teljesitmeny toredeke (300W) mukodtette a lampakat, a tobbit elvitte a cica... akarom mondani bemondasra el kell hinni hogy az elment a szoba futesere :-)
vomit Creative Commons License 2002.01.31 0 0 177
a jasker honlapon ujabb anyagok vannak kint.
rajottek, hogy a 3 egon ragodik mindenki :-))

That a few well-intentioned disbelievers have jumped to the conclusion that the figure of 4500 watts somehow equated to the draw of the three 240 volt, 100 watt bulbs. If they had raised the veil of partiality for one second and re-read the article surely they could have deduced that the 4500 watt drain on the batteries referred to the actual power consumed by the invention to supply a consumable surplus, -- part of this consumable surplus powered the bulbs to facilitate photographic illustration.

gpsz Creative Commons License 2002.01.29 0 1 176
Ha a véletlen elém sodorná egy ilyen eszköz működésének elvét, millió helyre küldeném szét a világba. Szegény maradnék... lehet, ismeretlen maradnék... lehet, de szeretném azt hinni, hogy nagyon sokan mások is így cselekednének. Számomra nem elsődleges a haszonszerzés.
vomit Creative Commons License 2002.01.25 0 0 175
azota kisse at kellett irnom.
termeszetesen en szurtam el, ahogy az egyik leveliro figyelmeztetett, a feltalalo szerint az akkuk terhelese volt 4.5kW, amit joreszt a szerkezet energiafelvetele, es nem az izzok adtak.
a jasker honlapra bekotottek a reuters eredetit. ott van egy fenykep is a kutyurol. most teszi be nalunk a html.szerk.
nyomjatok a szavazogepet is :-)
Előzmény: Degeczi (174)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.25 0 1 174
Ha nem akarnam, h csalonak nezzenek, akkor termeszetesen! Epp ez a lenyeg.
Fotok alapjan utanepiteni legfoljebb egy mechanikus szerkezetet lehetne, tehat ez a veszely nem fenyegetne. A cimet titkolni akarja, rendben van (bar a hirugynoksegtol igy is nyilvan ki tudna szedni a Nagy Energiamaffia - ha ez tenyleg igy lenne), de ilyen zart belso mellett (ugyanakkor latvanyos, atveresekre jellemzo a kulsoseg) automatikus a feltetelezes, h belul is akkuk vannak.
Előzmény: micu (172)
micu Creative Commons License 2002.01.25 0 1 173
Hogy csak egy egyszerű lehetőséget fölvessek: kisméretű, nagy teljesítményű hajtóművet (pl: videkoazetta-méretben) a haragosunk hátizsákjába csempészve, majd távvezérléssel beindítva a tejútig röpíthetnénk.
Nem sokkal nagyobban szvsz már össze lehet hozni egy atombombát enélkül is. De szvsz a kívánatos eredményt sokkal 1xű2b elérni egy hagyományos pokolgéppel (minek a Tejútig repíteni amikor egy kézigránát is fasírozottat csinál az illetőből sokkal olcsóbban).
Előzmény: Domi (165)
micu Creative Commons License 2002.01.25 0 1 172
Ha neked lenne ilyened mutogatnád a belsejét ?
Előzmény: Degeczi (170)
micu Creative Commons License 2002.01.25 0 1 171
Nem jut eszebe, hogy ha egyszer a gep tobb energiat termel, mint amennyit fogyaszt, akkor a termeltbol fedezve a fogyasztast letrehozhatna az orokmozgot, ami meg energiat is termel? Mibol allt volna kikotni azt az elemet?
Később állítólag lekötötték. A benzinmotor sem indul el indítómotor vagy kurbli nélkül de utána jóval több energiát biztosít mint amit az akku az elején belefeccölt. Ez nem igazán bizonyíték sem pro sem kontra. Mint ahogy a zárt dobozba zárt eszköz sem: egy hűtőszekrény méretű dobozba be lehet tenni annyi akkumlátort hogy hetekig elhajt pár százas izzót.
Szeretnem elhini, hogy vannak ilyen energiak, es vannak dolgok, amelyekkel kapcsolatban hatalmasat teved a fizika.
Ebben biztos lehetsz. Pontosabban abban hogy a jelenlegi fizikai világképünk még messze nem teljes. Elég ha Pl. a gömbvillámokra gondolsz amire ugyan magyarázatok vannak de finoman szólva nem túl meggyőzőek.
Előzmény: Mage (168)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.25 0 0 170
"2 eve nem kell villanyszamlat fizetnem"

Idezet a cikkbol:
"cold stone outhouse on a windswept Irish hillside [...] he has supplied all his own domestic power needs free for 17 months"

Ezt fenntartasok nelkul el is hiszem. Roppant erdekes, h sem a haz kulsejerol, sem a keszulek belsejerol nincs semmi kep - am szep logo persze van. Tipikus atbaszas.

Előzmény: Mage (168)
xfree-errorfree Creative Commons License 2002.01.25 0 1 169
Mage: Ha te ilyent feltatlálnál, egy kicsit közelebb helyezkednél el, mint a Mars, már rég a "holdon lennél", pontosabban végeztek volna veled, mint ahogy gondolom már történtek is ilyen esetek. Emiatt is tudnak ilyen nehezen "megvalósulni" azon találmányok, melyek a hatalmas olajipar érdekeit veszélyeztetik. Kis országunkban is iszonyatos pénz, ebből következőleg hatalom a birtoklása, gondold el világméretekben ez mit jelent. És hát ha nem lenne mit vásárolni a közelkelelettől, pénz hiányában nem tudnának beszerezni tömegpusztító stb. fegyvereket, akkor meg kitől kellene rettegnünk ?
Mage Creative Commons License 2002.01.24 0 1 168
Ja, 2 eve nem kell villanyszamlat fizetnem :))

Szoval, en nagyon orulnek neki, ha volna ilyen energia. Nem is mondom, hogy nincs.

A baj az, hogy Egely es csapata nagyon "bena" kiserleteket mutatnak be. Ez alatt azt ertem, hogy nem mutatnak olyat, amit ne tudnek egyszeru fizikaval megmagyarazni. Ha megis kepesek ilyenre, akkor valamit nagyon elbenaznak. Mondok ket peldat.

Mutattak egy gepet, ahol egy laposelem (4.5 Voltos telep) egy rakas izzolampat mukodtet valami furcsa gepen at. Mondvan, hogy ezt egy elem nem birna el, a gep energiat fejleszt, az elem csak a vezerleshez kell.
Na most, ha valakinek mondjuk van agya kesziteni egy ilyen gepet, annak nincs annyi esze, hogy nem igy kell bemutatni? Nem jut eszebe, hogy ha egyszer a gep tobb energiat termel, mint amennyit fogyaszt, akkor a termeltbol fedezve a fogyasztast letrehozhatna az orokmozgot, ami meg energiat is termel? Mibol allt volna kikotni azt az elemet? Mennyivel latvanyosabb volna a kiserlet.

A masik egy antigravitacios cucc. Adott egy libikoka szeru ize, egyik felen suly, a masikon egy zart dobozban az antigravitacios talalmany. Zug, mint allat, es ha megnyom egy gombot a ficko, akkor a doboz felemelkedik, ha egy masikat, akkor sullyed. Ez mind szep es jo, de siman megcsinalom ugy, hogy a dobozban valaminek athelyezodik a sulypontja. Miert nem allit ossze egy olyan berendezest, amit nehezebb mashogy megmagyarazni? Egy fizikusnak lehetne ennyi esze, hogy gondol erre.

Szeretnem elhini, hogy vannak ilyen energiak, es vannak dolgok, amelyekkel kapcsolatban hatalmasat teved a fizika. Sok mindent szeretnek meg. De azt gondolom, ha vannak olyan emberek, akik tudnak ilyenrol, akkor ok is bunosek abban, hogy sehova se fejlodunk ebben, nem csak Jockey Ewing.Ha en feltalalnek ilyeneket, mar a Marson laknek azokkal, akik mashogy akarnak elni, mint a fogyasztoi tarsadalom.

OPi Creative Commons License 2002.01.24 0 0 167
Fejlemenyek ?
ASD Creative Commons License 2000.07.10 0 0 166
Kedves Mindenki !

Előre is elnézést, hogy megzavarom társalgásotokat, de a kérdésfelelek közepette többször is említésre bizonyos utánaépíthető dolgok ( hogy pompomot idézzem ). Mivel magamrészéről szeretem gyakorlati síkon megközelíteni a dolgokat szívesen vennék egy kis segítséget rajz vagy leírás formájában ( vagy esetlegesen hol hozzáférhetőek ). Remélem senki szellemi és lelki értékeit nem sértem ezzel a kéréssel.

Köszi

Domi Creative Commons License 2000.06.07 0 1 165
Miért nem lett általános az alternatív eneriafelszabadítási eljárások elterjedése?
A magyarázatot épp a sajátosságuk adja, pl:" .. akár 100 milliárdszor annyi energia jön ki, mint ami betáplálva lett a fekete dobozba".
Nos gondoljuk végig, milyen roppant veszély lehet egy ilyen fizikai erősítő az avatatlan, vagy épp rossz-szándékú kezekben. Hogy csak egy egyszerű lehetőséget fölvessek: kisméretű, nagy teljesítményű hajtóművet (pl: videkoazetta-méretben) a haragosunk hátizsákjába csempészve, majd távvezérléssel beindítva a tejútig röpíthetnénk. Nyomtalanul eltűnne, minden nemkívánatos személy íly módon. Ilyen technikai eszközök közkézenforgásával megkapná az átlag-halandó a a politikusok közvetlen visszahívásának lehetőségét. Alapjaiban változna meg a társadalmak szerkezete, átírandó lenne a Maxizmus munka-tőke közötti ellentmondása és még egy csomó minden.
Van-e éppeszű mai kormányzat amely ilyesfajta, ma még beláthatatlan konfliktusforrást föl merne vállani?
A válaszokat magunk is megadhatjuk
ˇ Domi
) Creative Commons License 2000.02.22 0 0 164
A titkos kormányügynökök az olajtársaságok megbízásából eltüntették a téma iránt érdeklődőket és híveik...
Tisztelettel,
(Mosoly, a kormányügynök.)
Előzmény: Small (163)
Small Creative Commons License 2000.02.22 0 0 163
Üdv
Engem is érdekelne... nem létezik, hogy fél év alatt senki ne jutott volna semmire.
Alfred Creative Commons License 2000.02.18 0 0 162
Kicsit fölhozom, hátha...
WRACK Creative Commons License 2000.01.06 0 0 161
Jonapot, nepeg.
Az ujszulott Torzsasztalosok artatlan, meghato gyermaki hangjan kerdem posztAlfredi kerdesemet: valaki haladt valamire az elmult fel evben? Tenyleg erdekel, Pompom, elsz meg?

W

Alfred Creative Commons License 1999.12.12 0 0 160
Gondoltam előveszem, hátha vannak fejlemények.
leo01 Creative Commons License 1999.07.20 0 0 159
Hali
ugy tunik a NASA-nal is foglalkoztak a ZPE-vel.
http://www.grc.nasa.gov/WWW/bpp/BPPWrkshp_STAIF_PrePrnt.htm
leo01 Creative Commons License 1999.07.20 0 0 158
Hali
ugy tunik a NASA-nal is foglalkoztak a ZPE-vel.
http://www.grc.nasa.gov/WWW/bpp/BPPWrkshp_STAIF_PrePrnt.htm
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.07.19 0 1 156
Kedves Zana!

Írod:
"Amit az elején olvastam aszerint a nullponti energia mindenhol van, és nagysága mindenhol állandó. A te írásodból azt vettem ki, hogy a nullponti energia sűrüsödhet is (gondolom ez alatt nagyobb energiájú helyek értendők), sőt a nagysága a hőmérséklettől is változik."
Egy korábbi üzenetemben már írtam, hogy a nullponti energia és a vákuumenergia nem teljesen azonos fogalmak. A nullponti energiába a vákuumon túlmenően beleértendő "hagyományos" értelemben vett anyag oszcillátorainak a nullponti energiája is, másrészt viszont a "vákuumenergia" kifejezés önmagában még nem definiálja a nulla hőmérsékletet, vagyis abba meg pótlólagosan beleértendő az az energia, amivel a vákuum oszcillátorai a nullánál magasabb hőmérséklet miatt rendelkeznek.

Ha most a nullponti energiára koncentrálunk, arról az anyag inhomogén eloszlása miatt nyilvánvaló, hogy szintén inhomogénnek kell lennie. Persze ez nem jelent valami hatalmas mértékű inhomogenitást, hiszen a vákuum oszcillátorai sokkal többen vannak, a vákuum pedig nagyon jó közelítéssel homogén és izotróp.

Kérdezed:
"Az energia sűrűsödése alatt azt érted, hogy az energiából kézenfogható anyag keletkezik?"
Igen.

Írod:
"Ha vannak az energiában sűrűbb pontok, akkor az gondolom ki is egyenlítődhetnek. Ezek milyen jelenséggel járnak."
Ez bizonyos esetekben így is van. A Termodinamika II. törvényével fejezzük ki, hogy az energia mintha törekedne az egyenletes eloszlásra. Azonban ez a kiegyenlítődés nem mehet végbe tetszőleges módon, amiért is esetleg annál is sokkal több időt vehet igénybe, mint amekkorára becsüljük az ősrobbanási modell alapján az Univerzum életkorát! Van egy további probléma is. Termodinamika II. ugyanis nem azt mondja ki, hogy az energiának a geometriai térben célszerű eloszlania, hanem azt, hogy a szabadsági fokok között. Márpedig nagyon könnyen előfordulhat, hogy a tér egy bizonyos tartományában több szabadsági fok van, amiért is ott az energiának is nagyobb koncentrációban "érdemes" lennie, pontosan azért, hogy a szabadsági fokok között egyenletesebb lehessen az eloszlása. De még ez sem minden. Kvantumfizikai léptékben vannak olyan koncentrálódások, amelyekről nem tudjuk, hogy csak valamilyen belső szabadsági fokok, vagy valami más is áll a háttérben. Például egy olyan egyszerű kérdésre sem tudjuk a választ, hogy miért nem terül szét az elektronok negatív töltése, ha egyszer a negatív elektromos töltés taszítja a másik negatív elektromos töltést.

A szimmetria azt jelenti, hogy egy dolgot leíró koordináták bizonyos megváltoztatásától függetlenül ugyanazt a dolgot észleljük. Például egy szabályos golyót minden irányból nézve ugyanolyannak látunk. Ezzel szemben egy szabályos kockát már csak 6 különböző irányból nézve látunk ugyanolyannak, vagyis a kocka sokkal kevésbé szimmetrikus, mint a gömb.

A szimmetriasértés azt jelenti, hogy valami, ami kezdetben szimmetrikus volt, egy bizonyos szimmetriasértő folyamatban elveszíti valamely szimmetriáját. Pl. egy függőlegesen felállított hegyes pálca kezdetben szimmetrikus a lehetséges dőlési irányokra nézve, de aztán eldől, és akkor megszűnik ez a térbeli szimmetria. Ha kiiktatjuk a makroszkópikus zavaró hatásokat, a pálca akkor is eldőlhet - ha másért nem, legalább a kvantummechanikai hatások által véletlenszerűen meglökve valamerre.

Előzmény: Zana (155)
Zana Creative Commons License 1999.07.19 0 1 155
Kedves DcsabaS_

Amit az elején olvastam aszerint a nullponti energia mindenhol van, és nagysága mindenhol állandó. A te írásodból azt vettem ki, hogy a nullponti energia sűrüsödhet is (gondolom ez alatt nagyobb energiájú helyek értendők), sőt a nagysága a hőmérséklettől is változik.

Az energia sűrűsödése alatt azt érted, hogy az energiából kézenfogható anyag keletkezik?

Ha vannak az energiában sűrűbb pontok, akkor az gondolom ki is egyenlítődhetnek. Ezek milyen jelenséggel járnak.

(A megfogalmazásból is biztosan kitűnik, hogy laikus vanyok. Kérlek közérthető szavakat használj)

Valaki magyarázza el, ha néhány mondatban el lehet, hogy mi az a szimmetria és a szimmetriasértés.

Előre is kösz.

Zana

vomit Creative Commons License 1999.07.18 0 0 154
lyaly, alább valami elszaródott. itt a link, amit találtam:
http://www.ourhollowearth.com/SearlEffectGenerator.htm
Előzmény: vomit (153)
vomit Creative Commons License 1999.07.18 0 0 153
itt a searl-generátor info annak, aki csak
Előzmény: vomit (151)
PomPom Creative Commons License 1999.07.18 0 0 152
Kedves DcsabaS_!
Kar hogy nem erted a viccet :)
"Megnéztem a kapcsolási rajzot, de sem itt, sem ott nem írtad, hogy mi volna a célotok vele. Enélkül, mint kísérlet úgyszólván értelmetlen. "
Szandekosan nincs irva semmi, hatha valakinek megsem tunik ertelmetlennek a kiserlet. Egyebkent meg tok egyedul tevekenykedek, ezt a tobbesszam miatt irom.
Előzmény: DcsabaS_ (150)
vomit Creative Commons License 1999.07.18 0 0 151
sajnos most csak németül tudom prezentálni a forgó mágnesekből álló elrepülő Searl-generátort.
erre a címre menjetek az eredetiért.
aki türelmetlen, annak itt egy kis idézet :-)

1983 wurde John Searl pensioniert, kehrte in die Midlands zurück und widmete sich von nun an verstärkt seinem SEG und besonders dessen antigravitativem Effekt. Bereits das erste Modell zeigte nämlich damals ein seltsames Verhalten: Nachdem es zusammengesetzt war, begann es von selbst zu rotieren, wobei sich seine Geschwindigkeit immer weiter steigerte. Schließlich erhob es sich in die Luft und raste gegen die Zimmerdecke! Während Searl noch überlegte, wie dies wohl zustande kam, bohrte sich der SEG durch Zimmerdecke und Dach und verschwand. Dasselbe passierte mit den nächsten 5 (nach anderen Quellen 9) Modellen. Es gelang ihm später, diese Erscheinung zu steuern und, auf diesem Antigravitationseffekt basierend, einen Flugkörper zu bauen, der von ihm als Inverse-G-Vehicle (IGV) bezeichnet wird.

Előzmény: holist (140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!