Ideírom a HNM-XXX rendszámú 3 ajtós buzipiros Mutyuki Stift vezetőjét, aki a Béke u.- Gyöngyösi u. kereszteződésében, amikor nekem jobbra zöld volt, szemből a külső sávba kanyarodott. Néhány tizedmásodperc óvta meg a rommá töréstől és miután rádudáltam, még neki állt feljebb! Kalapos mutyukisok (alias sUZUKIS), figyeljetek már arra, hogy nem a rutinpályán vagytok!!!
viccelsz?
a suzukinál a Daewoo egy kategóriával jobb autó.
Swiftnél.
a buzuki egy korszerűtlen autó.
ehhez képest egy kalos maga a korszerűség.
meg a kényelem.
az ignis pl.
kifejezetten jó autó lessz.
a motorja pl. VVTI ami ugye nem lehet rossz,.
van 4 légzsák is,ABS meg klíma.
olyan szar nem lehet...
de a stift...
"Tudod, csak kopó alaktrészek, semmi más
De mi az az alkatrész ami nem kopik?"
Itt van az eb elhantova szerintem.
Sokan mondják hogy azt hogy a kopó alkatrészeken kívül semmit nem cseréltem még a verdában, persze mikor rákérdeznek mi volt az a kopó alkatrész kiderül hogy diffi,váltó,motor. :)
Nekem (mint gyakorló állatfajnak) a kopó alkatrészek szigorúan az olajat,szűrőket jelenti +szíjakat.
Köszi de nem igénylem. Inkább elviszem, az autót a 120k-s szervízre és eltöltünk még pár évet együtt:)
Tudod, csak kopó alaktrészek, semmi más:))
De mi az az alkatrész ami nem kopik?:)
Várj, itt most a 2 millió Ft-közeli kocsikról volt szó, gondolom egy 1.4 16V-nek vagy 1.6-osnak már megkérik az árát, nem is biztos, hogy 3 alatt vannak.
Te , nekem is volt 800 ropim és vettem is egy 1.6 75Le vectrát 91-eset...én sem bántam meg...jó nagy , megy is és van nagy gyűrődő felülete is frontálisnál....:-)))
Szép.
Aztán valahogy összejött a zsebpénzemből több és vettem egy 206SW-t kp-re...én is útálom a kölcsönöket.....
Most építketésre gyűjtök de utána egy 607-esre vagy 406 kupéra......az opel helyett az sw 10 évig meglesz....:-))))
A kalos formája egyszerűen undorító (persze ízlések és pofonok), a matiz egyszerűen hulladék (igen-igen nekem suzukisnak!).
Egyszer egy matiz hátsó ülésén utaztam na eddig semmi extra szerencsére a pilóta egy 150centis gyerek volt így azt sem mondhatom hogy nem fértem el, bár az iparigagyi fíling ami körülvesz az kezdett zavaróvá válni 100km után. Arról beszélek hogy mikor beültem akkor az volt az érzésem hogy "bazzze ez sokkal jobb mint az én swiftem, aztán ahogy mentünk feltüntek a gagyi megoldások, a nem működő belsőtér világítás, a szép de lefulló kárpitok és az elnagyolt sokminden. A matizzal ami a suzukiban benne van az működik!
Aztán ami a lényeg. Megérkeztünk, szállok ki a gépből kivágom a hátsó ajtót mint a swiftben az elsőt szoktam, és bizony érzem hogy enged az anyag ütközés után. Szépen behorpadt az ajtó... Haver örült.:)
Jó ez nekem. Hajtva se eszik többet 6.3587 lityinél (röhög a vakbelem). Kényelmes, full-full extrás, kivétel bőr:))) Soroljam még milyen előnyei vannak? Jut eszembe, imádok szervízbe járni:)
Fenét.
Volt 800k-m, kocsi kellett.
Részletre nem akartam venni semmit,nem szokásom a bankok zsebét tömni.
Az hogy swiftet veszek, meg se fordult a fejemben.
A corsa,tipo,uno triót nézegettem 91-93 évjáratban(esetleg ha megbolondultam volna vehettem volna ennyiért szakadt öreg vectrát, omegát)
Persze mindegyiket megbízható,német nagyi hajtotta a közértig és vissza, csak az volt a furcsa hogy ramatyra volt törve szinte mind. ;)
Akkor jött egy 96-os ténylegesen keveset szaladt swift szervízkönyvesen,leinformálhatóan.
Beleültem, nem nyűgözött le különösebben a körülvevő komfort de nem volt lelakva, fordultam vele egy kört (jól ment),nagytudású szerelő haver körbenézte, rábólintott. Azóta se bántam meg hogy megvettem.