Keresés

Részletes keresés

cactusa Creative Commons License 2004.08.24 0 0 125
Lakást vennék a II. ütem C épületében. Voltam ott minap, de túlzottan beépítettnek tünt. Az előző ütem sokkal szellősebbnek tünt. Mit szóltok hozzá?
Baree Creative Commons License 2004.08.02 0 0 124

Tulip90,

 

Nálunk (III. ütem / B épület) a csövezés már készen van, amiért 50,000 brutto forintot fizettünk, majd otthon a számlán megnézem, pontosan kinek.

A berendezést a mostani lakásból fogjuk átdeportálni, nem kértünk újat, amit nagy nehezen elfogadott a klímás cég.

 

Mellesleg nálunk is úgy jelentkezett valaki, hogy csak velük, aztán miután dobtunk egy hátast az árajánlattól - sima csövezés-kiépítés, gép nélkül (mert az már van), akkor felhívtuk Tormáékat, hogy nem lehetne mégiscsak valaki mással, és akkor kaptunk egy új nevet és telefonszámot, hivatkozással arra, hogy az előző cég már nem bírja kapacitással.

Nos mi akkor megversenyeztettük a kettőt, és kiderült, az első kevésbé horror áron is el tudja vállalni a munkát... persze még így is elég borsos volt :(

 

Amúgy egyetértek az előttem szólóval, és valóban tanácsos előkészíteni a terepet az építkezés folyamán, tehát az aljzatbeton és a falak vakolása előtt elkészíttetni a csövezést, mert az utólagos vésést is aranyárban mérik.

 

B

Előzmény: Tulip90 (120)
C S Island Creative Commons License 2004.07.29 0 0 123
Tisztelt Leendő Nádorliget lakók.

Én mint a C S Island Bt. Ügyvezetője, szeretnék hozzászólni, válaszolni Tulip90 Dányádi László úr levelére.

 

Nem értem ,hogy mondhat valaki véleményt valamiről, amit nem is ismer , nem próbált.

A gépeink: (FUGITSU) vigyázat nem Fujitsu!! ) tulajdonképpen HITACHI mivel az összes fő elem , kompresszor a Hitachi gyárból érkezik, amelyekből egy Nanking-i gyárban szerelnek klímaberendezést a részünkre, FUGITSU névvel ,amely nevet cégünk választott (sajnos rosszul mert gyakran összekeverik a Fujitsu márkával. A névmódosítás egyébként folyamatban van.

A közel 500 eddig felszerelt FUGITSU gépből 1 db azaz egy darab berendezéssel sem volt probléma ,ami szerintem jelez valamit a minőségéről, a zajszintje pedig még a Daikin készülékekkel is felveszi a versenyt.

 

A szerelésről: Tulip90 úr azt várná, hogy egy újépítésű lakásnál még olcsóbb a szerelés?? Miért is?? Egy kész lakásnál a szerelés általában egy darab 50-es átmérőjű faláttörésből áll, amelyen kivezetik a rézcsöveket és a kondenzvíz elvezető csövet és ennyi. Egy új lakásnál a rézcsöveket a falba kell vésni az összekötő kábelekkel együtt , a cseppvíz elvezetés szintén falon belül és aljzat betonban történik. Az előcsövezés során legalább háromszor kell visszamenni a lakásba (elektromos bekötés, cseppvíz elvezető bekötés a csatornába, konzol felrakás , a vakolás utáni csőellenőrzés, mivel nem ritkán a vakolók bevakolják a vízcsövet , vagy éppen megtörik a rézcsövet.

 

Kérdezem én vajon melyik az olcsóbb metódus?

 

A szereléseink ára lakásoktól ,klíma elhelyezésektől függően: 40-65,000Ft ami az

előszerelések tekintetében versenyképes.

Az ön által írt 79,000+Áfa a gépre vonatkozik ,amely az új szállítmányunknál 64,000Ft lesz (3,6Kw Hűtő-Fűtő gépre vonatkozik)

 

Mit lehet ebben a helyzetben tenni? Amennyiben a feltételeink vagy az áraink nem felelnek meg önnek , amit nagyon sajnálnék ,abban az esetben ,csak a lakás átadás utáni klímaszerelés marad ami jóval nagyobb problémákat okozhat. Bontás , kábelcsatorna, vízelvezetés kültérre , stb..

 

Remélem levelemmel sikerült egy-két kérdést tisztáznom.

Maradok Tisztelettel

Ifj Kovács Tibor

 

 

Előzmény: Tulip90 (118)


FordH Creative Commons License 2004.07.29 0 0 122

 

Igen rendeltünk. A jelenlegi lakásunkba is ők szereltek (FUGITSU tipust, egyébként úgy tudom ez egy Hitachi készülék, távolkeleti ruhában.) amiről el tudom mondani ,hogy a zajos állítás nem igaz , a készülékkel teljesen meg vagyunk elégedve. A Nádorligeti lakásunkba is ők szerelnek , az áraik valóban nem a legolcsóbbak ,de legalább a munkájuk minőségével eddig nem volt probléma.

 

Szerintem azt a 79,000Ft+Áfa árat elnézte , mert az a Klímaberendezés ára lehet , legalábbis nálunk az volt és a szerelés 59,000Ft

 

Üdv   Ford

Előzmény: Tulip90 (118)
TopáZ Creative Commons License 2004.07.21 0 0 121

Nem nagy a választási lehetőség itt sem. Kb 4-5 márkával foglalkoznak, amiből 2 nagyon drága. Nem tudnám megmondani, hogy konkrétan mik voltak, mert a készüléket még nem kellett kiválasztani. Valószínűleg nekem LG készülékem lesz, mert kb ez az árfekvés amit még hajlandó vagyok kifizetni.

Előzmény: Tulip90 (120)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 120

Topáz,

mint kiderült, az általad említett klímás még befejezheti az A-ban vállalt munkáit, de a B, C és D épületekben már az előzőekben megnevezett cég dolgozhat, kizárólag! Nemcsak az a gondom, hogy drágábban dolgozik, hanem hogy nem választhatom meg a klímaberendezést sem, amijük van, el kell fogadnom.  Neked volt választási lehetőséged?

TopáZ Creative Commons License 2004.07.19 0 0 119
Ez érdekes, mivel én a III. ütemben Zolnay András nevű klímással készíttettem a légkondit. Az Ő nevét is a Tormások adták meg azzal, hogy csak Ő szerelhet klímát. A csövezés nálam elkészült ma fizettem ki, szintén jóval drágább az átlagnál, készülékenként 64 ezer+ÁFA volt.
Előzmény: Tulip90 (118)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 118

III. ütemesek!

 

Rendelt már valaki lakásklímát a CS ISLAND BT-től?

Információim szerint a Nádorliget III ütemnél csak ez a cég végezhet klimaszerelést. Az egyetlen típus, amit felszerelnek, az a saját maguk által beszerzett FUGITSU split klíma. (vigyázat, nem FUJITSU márka!) 

 Mivel kizárólagos joguk (???!!!) van a szerelésre, az áraik megállapításánál nem szégyenlősek. A jelenleg elfogadott piaci ár kétszeresét kérik a szerelésért. Manapság egy szakszerű klímaszerelés 35-40 e Ft + ÁFA -ba kerül. Náluk ez 79.000 Ft + ÁFA!!! plusz a berendezés ára.....

Én mindenképpen azt várnám, hogy egy újépítésű lakásnál a szerelés még kevesebbe kerül, mint egy kész lakás esetén, mivel a vezetékeket még vakolás, illetve az aljzatbeton elkészülte előtt el lehet helyezni. A klímás fórumon ráadásul úgy értesültem, hogy a FUGITSU nem a legjobb berendezés, elég zajos.

 

Állítólag a Torma KFT azért adott nekik kizárólagos jogot a szerelésre, hogy a külső kép ezáltal egységes legyen. Szerintem pont az ellenkezőjét érik el ezzel, mivel a CS ISLAND olyan drága, hogy valószínűleg csak nagyon kevesen rendelnek, és az átadás után mindenféle fajta klímaberendezések  fognak  feltűnni az új falakon.

 

Felháborítónak tartom, hogy a TORMA KFT ilyen monopolhelyzetet teremt, ezáltal a lakástulajdonosokat megfosztják a választás lehetőségétől, attól, hogy a vadonatúj lakásukat ne az elkészülés után kelljen szétfúrni, na és a dolog anyagi vonzatát meg főleg nem kell magyaráznom.

 

Szerintetek mit lehet ebben a helyzetben tenni?

Felvette már valaki ez ügyben a kapcsolatot Tormáékkal?

TopáZ Creative Commons License 2004.07.14 0 0 117

Belülről is elég tágasnak tűnik a III. ütem parkja, mármint az erkélyről.

A IV. ütemnél szerintem kevés a jó fekvésű lakás. A magam részéről a Szerémi felé nézőket helyből kilőném, a másik oldalon pedig minden második É-i fekvésű. Tudom, hogy ez nem mindenkit zavar, de engem igen.

Előzmény: szomi_szomi (116)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.14 0 0 116

Aha. Hát ez van.

 

Megérkeztek az anyagok a IV. ütemről. Trükkös, de akkor is zsúfolt lesz. És ennek igazából nem a IV. ütem az oka, hanem a II. ütem belső két épülete, meg a II. és I. közti nagy parkoló. Bár szerencsére ez utóbbi esténként elég üres.

 

Kíváncsi leszek a III. ütem udvarának milyen lesz a feelingje. Egyenlőre kifejezetten tágasnak tűnik, de csak kívülről láttam.

 

Pozitívum a IV ütemnél, hogy elfogja majd a Szerémi zaját. Legalábbis nekem ez jó.

 

Szerencsére több épület nem épül.

Előzmény: TopáZ (115)
TopáZ Creative Commons License 2004.07.14 0 0 115

Elővettem az adásvételi szerződésünket, aminek van egy telekalakítási vázlat című melléklete, amin a IV ütem a régi felállásban szerepel. Persze zárójelben ott van, hogy tájékoztató jellegű, úgyhogy nem hiszem, hogy ezzel bármit is lehetne kezdeni, mindenesetre papír van róla.

Előzmény: szomi_szomi (114)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.14 0 0 114

A rendezési terven van egy maximális beépíthetőség %-ban. Ha azt nem lépik túl, akkor igazából hivatalosan nincs semmi kivetnivaló. Van még valami minimális távolság ami kötelező két épület homlokzata között. Talán 25 méter?

Hát SZVSZ a II. ütemben ez épphogy meglesz.

 

A II. ütem tök más, mint az eredeti látványterveken és a harmadik is. De sajnos ennek semmi írásbeli nyoma nincs, legalábbis az én papírjaim között.

Újépítésű beruházásoknál ez egy gyakori dolog, csak kár, hogy az ember a saját bőrén tapasztalja meg.

Előzmény: antall (111)
TopáZ Creative Commons License 2004.07.14 0 0 113
A IV. ütemről kezdettől fogva tudtunk, igaz nem ilyen formában. Szerintem is kicseszés, de nem tudunk ellene semmit tenni, gondolom az engedélyük már megvan.
Előzmény: antall (111)
TopáZ Creative Commons License 2004.07.14 0 0 112
Ok, a céges mailemről küldöm, légy szíves bizalmasan kezelni a rám vonatkozó infókat!
antall Creative Commons License 2004.07.14 0 0 111
Én személy szerint nem a beruházó értékesítési gondjaival törödnék, hanem azzal, hogy miért nem közölték ezt a nyilvánvaló tervet már az elején. Az új ütem beillesztése ugyanis tovább növeli a zsúfoltságot, magyarán csökkenti a többi lakás értékét.
Előzmény: TopáZ (109)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.14 0 0 110
Forwardold nekem is légyszíves!
Előzmény: TopáZ (109)
TopáZ Creative Commons License 2004.07.14 0 0 109
Már nekem is van tájékoztatóm, igaz mailben kaptam, de a lényeget tudom belőle. Az eredeti tervhez képest erősen megváltozott a helyzet. Azért kiváncsi vagyok mennyire lesznek kapósak a 6-osra nző lakások.
Előzmény: Tulip90 (108)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 108

A tajekoztatohoz ugy jutottam hozza, hogy muszaki egyeztetesen voltam a III. utem C epulettel kapcsolatban es mellesleg erdeklodtem a meg elado lakasok felol.

Muszaki leiras, latvanytervek es lakas alaprajzok is vannak.

Nem tudom miert nincs meg kiteve a www.nadorliget.hu -ra, erre egyebkent a cimlapon nagy betus hivatkozas van.

Előzmény: TopáZ (105)
cactusa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 107
Azt hiszem, hogy a kivitelező a Torma Építőipari Kft.
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 106
Ki a beruházó és a kivitelező?
Előzmény: Tulip90 (104)
TopáZ Creative Commons License 2004.07.13 0 0 105
Ezt a tájékoztatót hogy szerezted? Látványterv, meg szintrajz meg minden van már, vagy csak a leírás?
Előzmény: Tulip90 (104)
Tulip90 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 104

Kezemben tartom a 4. utem tajekoztatojat, ezen akovetkezo all:

7 emelet, osszesen 176 lakas.

20 db garzon

2 db 1.5 szobas

140 db 2 szobas

10 db 2.5 szobas

2 db 3.5 szobas

2 db 3+ 2.5 szobas

Ar 274000 - 324000 ft/m2

Muszaki atadas 2006 I. n. ev

 

Előzmény: TopáZ (103)
TopáZ Creative Commons License 2004.07.12 0 0 103

Nekem a II. ütem önmagában is egy kicsit zsúfoltnak tűnik, főleg a 4 "kis" házat találom egymáshoz túl közelinek.

Előzmény: szomi_szomi (102)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 102

Az lenne érdekes, hogy hány emeletes lesz. De ha lakások lesznek akkor valszeg 5-6. Nem csak a Szerémi a gond, hanem, hogy túl sűrű már a 2. ütemmel együtt.

Előzmény: TopáZ (101)
TopáZ Creative Commons License 2004.07.12 0 0 101

Egyik ismerősöm rákérdezett, állítólag a 4. ütemben is lakások lesznek. Legalábbis most ezt mondták. Nem tudom ki fog ott lakást venni, véleményem szerint ahhoz kicsit hangos a Szerémi út. Tavaly ilyenkor még arról volt szó, hogy ott csak kiszolgáló épületek lesznek, mint pl bolt, orvosi rendelő meg ilyesmi. Úgy látszik ez megváltozott.

 

1 hete voltunk lakást nézni. Az A épületben a 4. emeleten jártak már a hidegburkolattal. Ami készen van, azt szépen megcsinálták.

Előzmény: szomi_szomi (100)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.07 0 0 100

Mint aztat közvetlen előtted leírtam:  nem tudom. Csak az eredeti terveket ismerjük, de az tuti változott.

Előzmény: antall (99)
antall Creative Commons License 2004.07.06 0 0 99

Halihó!

 

Nem tudja valaki, mi épül a II. ütem és a Szerémi út közé. Arra jártam kocsival, és egy nagy gödröt láttam. Netán házalapot ásnak?

szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.05 0 0 98

Juhééé!

A második ütem Hauszmann-Nándorfejérvári sarki épületében élelmiszer bolt nyílik.

 

Más:

Korábban beszámoltam itt a negyedik ütemről. Most szomszédoktól azt hallottam, hogy eredetileg úgy tervezték, hogy az csak egykét emeletes átrium jellegű épület lesz ott. Szóval nem igazán tudom, mi fog épülni, de mélygarásza lesz az biztos. Esetleg rákérdezhetnétek a Tormásoktól.

szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 97
Mármint a lakópark extra szolgáltatásaira gondolok.
Előzmény: szomi_szomi (96)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 96

Méghogy nincsenek extra szolgáltatása?! Lesz itt kérem minden: viziszínház, tropikárium, aquapark és zenepalota. :-)

(Amiért én izgulok, hogy az Aranyhal étterem újranyisson.)

Forrás: Világgazdaság Online

 

http://www.vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2004-07-02&d=2004-07-02&r=33&c=52

 

 

Vállalatok és piacok

Az óriás beruházás első szakasza 12-15 milliárd forintba kerül
Feszített ütem Lágymányoson
[2004-07-02]

Jövő év decemberében már be is fejeződhet a Lágymányosi-öböl környékére tervezett óriás beruházás első szakasza. A tervpályázatot a közelmúltban írták ki: 12-15 milliárd forint ráfordítással aquaparkot, sportpályákat, négycsillagos szállodát, koncerttermeket, illetve víziszínházat építenek.A közelmúltban írták ki a tervpályázatot a budapesti Lágymányosi-öböl környékére tervezett óriás beruházásra. Igen nagy az érdeklődés az építészek részéről, még az Egyesült Államokból és Kanadából is érdeklődtek a tender iránt. A pályázatra öszszesen 14 építészirodát hívtak meg, további három stúdió vette meg a tenderdokumentációt, és többen érdeklődtek. A pályázatok leadási határideje augusztus 28-a, az eredményhirdetés pedig szeptember 15-én lesz – közölte lapunk érdeklődésére Zala László, a beruházó Öböl XI. Kft. ügyvezető igazgatója. A tervezők viszonylag nagy szabadságot kaptak, az Öböl XI. Kft. csupán néhány dolgot kötött ki. A kivitelezőt nyilvános, nemzetközi pályázat keretében választják ki.

Mintegy 12-15 milliárd forintos beruházással várhatóan jövő tavasszal kezdődik a nagyszabású városfejlesztés első szakasza, melynek keretében a Lágymányosi-öböl környékén kulturális, szabadidő- és pihenőparkot alakítanak ki. A Dombóvári útnál, azaz a terület északi részén aquaparkot, egy 30–350 szobás négy+ csillagos szállodát, továbbá egy óriási tropikáriumot, komoly- és könnyűzenei koncerteknek helyet adó zenepalotát, valamint az öböl északi csücskében egy víziszínházat építenek. Igen feszített az ütem: 2005 decemberében már át is akarják adni a létesítményeket. A területet az Öböl XI. Kft. még az idén ősszel előkészíti.

A fejlesztésre létrehozott, 3,6 milliárd forintos törzstőkéjű társaság 43-43 százalékban a XI. kerületi önkormányzat és az Eravis Rt. tulajdonában van, a fennmaradó 14 százalékot pedig az Arago Rt. birtokolja. A fejlesztés első ütemében beépülő mintegy 54 hektáros terület az Öböl XI. Kft. tulajdonában van. A beruházást a társaság részben saját erőből, részben banki hitel segítségével valósítja meg.

A Kopaszi-gát a múlt század elején téli kikötőként működött, majd fel akarták tölteni, ezért felparcellázták. A feltöltés elmaradt, így az öböl most is ideális különböző vízisportok számára. A területen működő Lágymányos SE számára a beruházó kialakít egy épületet öltözőkkel, tanmedencével. A tervek szerint csónakkölcsönzőt, illetve jachtkikötőt is építenek.

A hőerőmű oldalán sportolásra alkalmas területeket, például röplabda-, illetve strandfutballpályát alakítanak ki. A Hengermalom úthoz közel egy gyalogoshidat építenek majd, ami a Vízpart utcát köti össze a Kopaszi-gáttal.

A fejlesztendő területen már meglévő vendéglátóhelyek felújítás után maradhatnak, a funkciójukat vesztett raktárakat, valamint a volt betongyár épületeit azonban le fogják bontani.

Az óriási városfejlesztés második üteme – azaz a Vízpart utca és a Budafoki út közötti terület beépítése – a tervek szerint 2006-ban kezdődik. Ám az még nem dőlt el, hogy ezen a részen milyen funkciójú épületek kapnak helyet. Annyi azonban bizonyos, hogy bevásárlóközpont nem lesz – tette hozzá Zala László.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!