Keresés

Részletes keresés

Qqberci Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1313
Érdekel, hol, mennyiért?
Előzmény: HA5COI (1312)
HA5COI Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1312
Qqberci
Egy R4 nem érdekel? Müxik.
Előzmény: Qqberci (1310)
nyman Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1311
schlumberger es hg9mck, koszonom a valaszokat.
Előzmény: Törölt nick (1295)
Qqberci Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1310
Hahó!

Nem tudtok véletlenül egy eladó, csöves, nem túl nagy méretű és nem túl drága, működőképes rádiót, ami 1 MHz-től legalább 5 Megáig megy és elég érzékeny? Olyasmire gondolok, mint az R4 volt.

Sch! Légy szives, küldd el nekem mélben a telefonszámodat, mert besz*rt a mobilomban a SIM-kártya és elúszott az összes telefonszámom...

SkóT Creative Commons License 2003.08.04 0 0 1309
A gond az, hogy a masinát PC-vel szeretnénk vezérelni. A HAMCOM-hoz CI-V interfész van. Az miért nem jó? A HAMCOM program nálunk windóz alapú.
Előzmény: TamiBT (1307)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1308
DJ Szegecs!
Nagyon vártalak Szolnokon, mert szídhattunk volna együtt egy bizonyos "Szegényné"-t. Kinyomtattam és a feleségemnek adtam olvasgatni a róla szóló net-es dokumentációt (ő is pedagógus).
No majd talán jövőre....
Előzmény: DJ Szegecs (1304)
TamiBT Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1307
- tovabba, a Hamcom eseteben nem hasznalhatod a max-os CI-V interface-t, hamcomnak egy sima muveleti erositos interfesz kell, meg a ptt vezerleset is rs232 egyik jelfolyam vezerlo laban vegzi.
- Osszefoglalva ha a keszuleket akarod programozni akkor CI-V interfesz kell + megfelelo progi, Ha pedig a radio altal vett kulonbozo modulacios digi jeleket szeretnel dekodolni ahhoz meg mas illesztot kell hasznalj.
- Miert hasznalod a Hamcomot? (ha meg regi geped van dos -akkor targytalan a kerdesm) Ha mar valami windows-os oprendszert is tudsz hasznalni, akkor ajanlom az mmtty (mmsstv) progit - ez az elobbihez kepest mar hangkartyan keresztul vesz/ad es meghozza ingyenes! a ptt vezerleset pl. a comx portokon tudja nyujtani.
Előzmény: SkóT (1305)
TamiBT Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1306
- Rxd, Txd labak megfeleloen vannak bekotve? Ha joltudom ICOM-ek eseteben van egy cime a keszuleknek azt be tudtad korrektul allitani a programban?
Előzmény: SkóT (1305)
SkóT Creative Commons License 2003.08.01 0 0 1305
Help!

Van egy ICOM-718-as masinánk, de nem sikerül a PC-vel működtetni. Van program (icon3, hamcom) a gépen és van már kábel is(max232IC-s szint konverteres), de valószínűleg a beállítások miatt nem kommunikálnak a masinák egymással. A COM port működik rendesen, ha mondjuk modemet teszünk rá, ergo az rendben van.

Hogyan kell beállítani a programot? Mi lehet a gond?
(emilben is jöhet válasz)

Köszi!

DJ Szegecs Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1304
Bocs,hogy nem reagáltam, nem voltam netközelben. Milyen volt a szolnoki találkozó?
Terjeszkedik a HIF Szolnokon? Hmmm, akkor lehet, hogy hiába csináltam meg a sztereó kóderemet? :((
schlumberger Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1303
Ernő, én vagyok a vagy aki tud: most tettem le a telefont, értesítettem a célszemélyt. Meglehet, én is ott leszek. Szombaton megyünk a Mátrába üdülni egy kicsit, kis kerülővel útbaesik Szolnok (ha nem csúszunk meg nagyon az indulásnál, meg a tatabányai megállásnál...)
A telefonszámot meg elküldöm emilben, nézd meg a postafiókodat
Sch.
Előzmény: Törölt nick (1302)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1302
D.J. Szegecs! (vagy aki tud)
Légyszives közvetíts már Airband-nak, mert a régi mobilommal együtt a számát is elhagytam - szoval megyek a Tiszaligetbe!
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1301
Air!
Ez a HIF torony bizonyára annak a 13 db mérőtoronynak az egyike, amit az országban telepítenek automatikus spektrumfigyelés és adatgyüjtés céljára. Jajj a kalózoknak:-)
(amúgy megyek Szolnokra szombaton - 99%)
Előzmény: airband (1298)
schlumberger Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1300
A lovasok a markomban vannak!
Előzmény: airband (1298)
schlumberger Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1299
műsörszóró = műsorszóró

Ebben a marha melegben az ember tudatalattija is kilátszik...

airband, intézkedtem a lovasok ügyében, épp most telefonáltak, hogy mehetek értük. Lehet, hogy szombaton a markodba nyomom Szolnokon, de erre még ne igyál sört
Sch.

Előzmény: schlumberger (1297)
airband Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1298
Sziasztok!

Új látványossággal bővült Szolnok!
Szegecs, Te már alighanem sejted, miről szól
az alábbi néhány sor...

Nos, az a néhány mesterséges magaslat (mármint épület), mely a városban található, ideális a különféle mobilszolgáltatók átjátszói, és más egyéb antennák elhelyezésére. A héten egy új szerkezettel bővült a választék.
A "Várkonyis" 18 emeletes ház tetejére felkerült (látványosan, daruval!) egy kis torony (cirka 15-20m magas lehet), melyen különféle antennák sorakoznak. A helyi lap a címoldalon közölte: a szerkentyű a HIF tulajdona, és egy mérőtorony.
No comment.

Szegecs, HG9MCK! Légy szíves, hívjatok fel, hogy jöttök-e szombaton a Tiszaligetbe a találkozóra!
(Ma (csütörtök) délután 13.00 után, ha lehet!)

schlumberger Creative Commons License 2003.07.24 0 0 1297
Kedves nyman!
Vannak olyan megszállottak, akik hobbyszerűen foglalkoznak az eféle hullámterjedési anomáliákkal. Természetesen az interneten is megtalálhatók, a
http://teto.ha5kfu.hu/mailman/listinfo/fmdx címen.
Ilyenkor nyári időben az ionoszférában kialakul egy-egy részen, minden rendszer nélkül (azaz szórványosan, sporadikusan) egy visszaverő réteg, mely mintegy tükörként viselkedve a nagyobb frekvenciájú rádióhullámokat is visszaverik, a rádiósok nagy örömére. Az ilyen frekvenciákon szokott összeköttetéseknél jóval nagyobb távolságú összeköttetések is létrejöhetnek ilyenkor, ezért szeretik a rádiósok. A nagytávolságú összeköttetéseket dx-nek nevezzük, és mivel ezek a műsörszóró adók frekvenciamodulációval működnek (fm), ebből jött az fmdx elnevezés.
Ha többet szeretnél tudni a témáról, böngészd át listájukat. Jó szórakozást kíván Schlumberger
Előzmény: nyman (1294)
HG4I Creative Commons License 2003.07.23 0 0 1296
Orichace!

Hívj fel, lehetőség szerint megoldjuk

(70) 33 26 179

üdv:HG4I

Előzmény: Oricache (1293)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.23 0 0 1295
Előfordul az ilyesmi.
Én nem gyakran hallgatok műsorszóró adókat, de kb 10 évvel ezelőtt, mikor egy nagyon spéci szintézeres és bebillentyűzhető frekvenciás táskarádiót szereztem... sokat hallgattam, és a mostaniakhoz hasonló nyári napont egy tó parton (itt Miskolc mellett) egy nagyon nagy térerejű állomást vettem sztereoban. Rockzene ment rajta, és mikor beszélni kezdett rájöttem, hogy török állomás. Tekergettem a sávban, és még néhány ilyet találtam - mind török adó volt. A jelenség 15-20 percig tartott, majd egyre gyengülni kezdtek és eltüntek.
Ezek földi állomások, csak hát vannak a terjedésnek is extra állapotai - számomra 10 évben egyszer, de frekvencia vadászok számára gyakrabban megnyilvánul. Van ilyen jelenség még magasabb frekvenciákon is.

A 60-as években divat volt a TV-DX, amikoris távoli TV adókat hajkurásztak, és a monoszkópról fotókat készítettek - régebbi Rádiótechnika újságban láthatók ilyen fotók... Osztrák, Finn, Francia adókat is fogtak. Persze általában spéci antennákkal.

Előzmény: nyman (1294)
nyman Creative Commons License 2003.07.22 0 0 1294
Haho,
Nemtom, hogy jo helyen jarok-e a kerdesemmel. Tegnap este kb 1/4 7 fele Gyomaendrod magassagaban autozva befogtam FM-en ket finn adot. Az egyik a YLESUOMI volt a masik az YLE YKSI. Az elobbinel nem neztem meg a frekvenciat, mert nem esett le hirtelen es kesobb mar ujbol nem talaltam. Az YLE YKSI 87,9 MHz-en jott es a vetelerol csinaltam egy kepet, arra az esetre, ha senki nem hiszi el. YLE YKSI 486 kB Ami meg furcsa volt, hogy egy S.O.S jel is jott folyamatosan alatta. De ezt nem tudtam eldonteni, lehet, hogy a radiojatekhoz (ennek veltem a parbeszedet) volt koze. Ha jol tom morzet mar nem hasznalnak segelykeresre.

Kozben nyomoztam es talaltam egy tablazatot a finn adokrol, es egy linket az yleradio1-rol, aminek az RDS-e az YLE YKSI. es mint a tablazatbol kiderult valoban sugaroznak 87,9-en. Kesobb Abony magassagaban ez az ado meg jott 89,5-on.

Surun elofordulnak ilyen terjedesi viszonyok, hogy ekkora tavolsagrol FM adok bejonnek? Ha jol tudom ezek az adok nem tul nagy teljesitmenyuek, es ebben a frekvenciatartomanyban un. ralatas kell a vetelhez. Vagy muholdrol sugaroznak ezeken a frekvenciakon?

Oricache Creative Commons License 2003.07.22 0 0 1293
Kis segítségre lenne szükségem: a Standard C528-asomban ki tudna lítium elemet cserélni lehetőleg két héten belül?
DJ Szegecs Creative Commons License 2003.07.20 0 0 1292
Hali! Ez nagyon jól hangzik, küldök emailt.
Előzmény: kolaloka (1291)
kolaloka Creative Commons License 2003.07.17 0 0 1291
Szervusz Szegecs!

ECC 82 van 4 db, ECC 83 3 db.

szia: kolaloka

Előzmény: DJ Szegecs (1268)
HG4I Creative Commons License 2003.07.10 0 0 1290
Bocsánat, az előbbi üzenet
a szélmalomharcosnak szólt,
csak rosszul klikkeltem.....
:(
Előzmény: HG4I (1289)
HG4I Creative Commons License 2003.07.10 0 0 1289
Szia!
valószínűleg a nyílt vízen van, ott kevéssé van térerő....
Akkor hívd a
(1) 260-9383-at
és keresd Gajárszky Imrét
a nickemre hívatkozhatsz, meg az előbb magadott névre.

üdv: HG4I

Előzmény: Lord Iffy (1288)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.07.10 0 0 1288
képzeljétek nem kaptam négypólusu jackdugót. vagyis dugó az van nekik, de anyájuk hozzá (alj?) nincs sajnos.:O(
állitólag tényleg nem gyártanak ilyet. (aljzat)
:O((((

viszont elég értelmesnek nézett ki a pasi, elmagyaráztam hogy miért kéne...és szerinte a négyből kettőt össze lehet (és kell) varázsolni és akkor elég a hárompólusu jack. elég meggyőzően adta elő, még le is rajzolta, bár nekem nem mond semmit ez a sok karika vonal meg nyilacska.:O)))
na majd keresek valami elektoatommagfizikaimüszerészt.:O))

kösz +1x
üdv
iffy

DonQuijote Creative Commons License 2003.07.10 0 0 1287
Hát ez a telefon bizony ki van kapcsolva már egy hete. :(
Előzmény: HG4I (1279)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.07.09 0 0 1286
köszönöm.:O))))
megyek, rohanok is a president streetre..:O)))

schlumberger Creative Commons License 2003.07.09 0 0 1285
Noybi
Igazad van, nem figyeltem. 3.5-ös négypólusúra gondolsz? (pl a Yaesu VX-5be való) Az Elnök u-ban a Telecom centerben lehet kapni párszáz Ftért.

idemásoltam neked a másik topicból

Előzmény: DJ Szegecs (1284)
DJ Szegecs Creative Commons License 2003.07.09 0 0 1284
Sajna egyes kereskedők kedvelt szokása az, hogy ahelyett, hogy azt mondanák, hogy "létezik ilyen, de nekünk nincs, és nem is vagyunk hajlandóak megrendelni" inkább azt mondják, hogy "ilyen nem létezik, nem gyártanak, stb."

Az Elnök utcai Telekom centert érdemes megnézni, ott lehet kapni nem túl gyakori csatlakozókat is.
(Elektro-Konthánál is lehet próbálkozni, az meg az Üllői úton van, a "Klinikák" metróállomástól kell elindulni a Körút felé.

Előzmény: Lord Iffy (1282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!