A lakókocsi festéséhez semmilyen speciális festék nem kell. Ugyanazokat a festékeket lehet használni mint amit az autójavító ipar használ. A lényeg, hogy az alumínium- illetve műanyag- elemekhez más-más alapozót kell használni.
csak félig meddig igaz a megolás, hiszen vatera/ebay függő, de ha az utolsó X percben van licit, annyival meghosszabbodik a licit és mindenki mailt kap. ebay.co.uk-n biztosan így van, 5 perc automatikus hosszabbítás van. Ha jól tévedek a vaterán is. SM.
Ha neked megfelel az ár, akkor lejárta előtt pár perccel a gép elé ülsz - és 30 másodpercenként frissítsz.
Nagyon figyelsz - és az utolsó 20-30 másodpercben nyomsz rá egy utolsó licitet. Ha nem így csinálod - és túlzottan lentragadt az ár - akkor általában az eladó szokta visszavásárolni saját magának - más néven, természetesen.
De ha az utolsó 20 másodpercben nyomsz rá - akkor rápacsált... és oda kell adja annyiért.
Én ma pontosan így vásároltam valamit - mert a lejárat előtt fél órával valaki nyomott egy licitet.
Rászántam egy fél óra sasolást - és amikor a fickó már úgy hitte, hogy ő nyert - akkor (az utolsó 20 másodpercben !!!) nyomtam rá egy 200 Ft-ost - és neki annyi lett. Képzelem, hogy anyázhatott.
Ha itthon lesz a cucc, majd megmutatom - hadd röhögjetek. .
Igen néztem ha jól olvastam 1050W az nem rossz és mutatós is a kütyű. Vigyázva kell csinálni az asszony nehogy megtudja,mert most nem ez a legfontosabb. Kiváncsi lennék mennyi a minimál ára. Nem szeretem az ilyen aukciókat.
Sziasztok! Sajna az uj hűtőnem győzött meg hogy szuper lesz a melegben,bár kb 5-6 fokos helyiségben próbáltam ki úgyhogy kap még egy esélyt szobahőmérsékleten. A gázrész az pipecül műkszik.
Festésre annyit, hogy elvileg úgy kell keresned rá mintha a hűtőkocsi speciális festékét keresnéd, ami alura való. Úgy tudom a többit elég hamar ledobja.
Repűlős kollégának üzenem tegnap fehérvárról hazafelé menet a 811 út Felcsút közelében lévő részénél megálltam egy szép emlékműnél. Remélem tudod miért van ott? Amit ott megtudtam 1931 -ben két amerikában canadában élő magyar átrepülte az óceánt,de Mátyásföld helyett ott kellet kényszerleszállniuk meghibásodás miatt.
Harbour Grace ből indultak és 5182 km megtétele után itt landoltak a pusztában.
Endresz György és Magyar Sándor voltak a pilóták. Ha valakit érdekel akkor teszek fel képet is az emlékműről.
Jó reggelt! Még én is emlékszem azokra a hétfő estékre. A rádióban kabaré volt, már ágyban fekve sötétben hallgattuk, csak a csöves rádió hátán jött ki fény és a "varázsszem" villódzott. Kedden meg Klinika. Aztán hogy az volt-e jobb vagy ez? Na vissza a valóságba, irány dolgozni. Sziasztok.
A segítségeteket kérném. egy húsz éves knaus-om van. Egy tenyérnyi helyen lejött a festék és kilátszik az aluminium. Ahhogy láttam valamien speciális festékkel vannak festve a lakókocsik. Tudtok erről valamint, vagy lehet valahol speciális javítófestéket kapni. Az is érdekelne milyen szert használtok mosáshoz.
Ennyiért szerintem is jó, amikor újonnan megvette, kerek 15000 -ba került cakk-pakk. Elég jól felszerelt ( körlégfűtés, zuhanyzó ) sőt még utólag is rendelt bele pár cuccot, pl gyári méretpontos dethleffs szőnyeggarnitúra. Rendberakom a melegvizet, lemosom, körbefényképezem, aztán mehet a hirdetés a netre ( időközben eldőlt, ember nem akar bérbeadással maceráskodni, inkább eladja ). Majd beszúrom ide is a hirdetést, ha meglesz.
Épp most nézegetjük a hasonlóak árát a neten. Kint 1 van 6490 -ért, de annak van minimális sérülése, és csak 1 ülőrész van benne, nem 2, mint ebben. Az az után következők már 7500 ajró környékén járnak. Itthon 1 db van, ami 10ezer ft híjján 2 milla, viszont az 2 évvel öregebb, idén lejár a vizsgája, és szerintem ( mivel ezzel is foglalkoznak ) bérbe is volt adva.
A hibák kijavítása után emberünk 7000 ajró-ra ( vagy annak megfelelő ft-ra ) gondolt friss műszakival, névre írva.
lehet hogy igazad van. Egyébként a kiegészítő árlista itt van: http://www.knaus.hu/page.php?p=205
légkondi(!), kerékpártartó, zárt elősátor, tetőablak (!), sat antenna (!),gázbojleres melegvízrendszer, stb full full extra: 1,200 felár. ez pedig már all in!
Jól gondolkodol - még akkor is, ha annakidején a fickó vélhetően tényleg sokat költött ezekre a hülyeségekre.
Csak tudod hol hibádzik nekem a dolog? A 3,2 millár szalon-alapárnál.
A kemping-barátunk ugyanis egy szük 4 méterest !!!! vett - és az került (egy kifli ára hijján) 4 millába. Azt is magyar kereskedőtől - magyar szalonból vette.
És figyelem: semmi extra benne !!! - azt hiszem megvan még a fotóm is róla.
Ehhez képest ez az 5,2 méteres- hát ez ingyért van 3,2 -ért, újonnan - komolyan mondom. .
ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy komoly értéke van egy lakókocsi vásárlásnál 3 közepes minőségű kerékpárnak, meg néhány használt ágyneműnek.
Ami érték az a sátor és a klíma. A többi csak a blablabla. Legyen ez együtt félmillió? Tudod mit, legyen háromnegyed millió!!!!! Drágán veszem. (emlékszel a klímád árára?) Akkor már egy árban van egy új és egy több éves használt.
Idehozott egy ismerős egy lakókocsit ( Dethleffs 430-as 2003-ból ) , nézzem át "te értesz hozzá, hisz neked is van lakókocsid" :)
Ember nem sokat ért hozzá, megvette, egyszer használta, azóta a féltető alatt állt. Most vagy megtartja és kiadja bérbe, vagy eladósorba kerül, még nem dőlt el. Amit eddig találtam: szétfagyott a boyler, nem lett belőle leengedve a víz. Rendeltem egy tartályt ( 50 ajró + posta ), ez cserélve lesz.
A boylert kiiktatva összekötöttem a tömlőket, hogy kipróbáljam a rendszer többi részét. Hibátlanul működik, a vízrésznek más baja nincs. A hűtő frankó, a fűtést én kapcsoltam be először. Nem vicc, annyira nem volt használva a lakó, hogy a budi ki sincs csomagolva !
Az első hálórész fölött egy spotlámpa-izzó van kiégve, azt még be kell szereznem.
Túúúúdom, boccs, elfelejtettem idézőjelbe tenni és vigyori-jelezni az "olasz"-t.
Bár némi igazság-magja van az "olaszozásnak" mert mifelénk minden ismert Al-Ko termék "Made in Italy" volt - beleértve az én trágyapumpámat is.
A pumpáikon kivül mifelénk az Al-Ko mini-vízművek (hidroforok) és a kiskompresszorok terjedtek el nagyon - ezek is olaszok voltak és príma minőségüek is- méghozzá elfogadható árakon.
Az olaszoktól? Ez marhajó. Egyébként az Al-Ko egy nagyon pipec cég - és annak dacára hogy tömegtermelést csinál (abszolut elfogadható áron) - én még tőlük szar terméket nem láttam.
Nálam az az Al-Ko trágyalé-pumpa a vendéglőmben az mindent vitt. Amit az kibirt, az leírni nehéz, nem végigszivattyúzni. És mindössze 200 akkori német márkába került. .
Hát hogy ki-kivel egyesült az nem nagyon vitás - mert a Tabbert költözött a Helmut Knaus utcába, és nem fordítva - de a Knaus (mint olyan) nem csak a Tabbertet gyártja, hanem még egy-két ismert márkát is.
Olyasmi lehet ez, mint ahogy a Toyota kihozta a Lexus-t is - azért hogy a finnyásabb néposztályoknak ne legyen rossz érzése - hogy például "a főnök luxusverdáján ne ugyanaz az embléma legyen - mint a titkárnője Corolla-ján."
De ahogy a legádázabb konkurensek is képesek közös padlólemezre autót gyártani (pl. Peugeot-Citroen)- cseppet sem csodálkoznék, ha a bódégyártók is ugyanarról az egy helyről vennék az alvázat...és arra alkotna mindenki a saját ízlése szerint :-)))) .
Ha szarakodik a hűtőd - nehezen indul, nem hűl át teljesen a párologtatója...vagy netán el sem indul....akkor azzal kezd, hogy forgasd meg egy párszor fejjel lefelé.
Vagyis állítsd fejre pár percig, hagyd hogy gurgulázzon benne a lötty - aztán állitsd vissza lábra. Ezt ismételd meg 2-3 szor.
Ezt egyébként minden hoszabb (téli) szünet után is ajánlatos megismételni - ez az abszobciós hűtők "általános gyógymódja".
Nem összetévesztendő a kompresszorosokkal - amelyeket szintén lehet fektetve szállítani....bár a népi hihedelem és a "túlképzett kereskedők" szerint: nem. Azoknál a lényeg az, hogy tudni kell, hogy melyik oldalukra fektetjük - így hoztam haza é is az enyémet a Matizban.
Igen néhány éve egyesültek, hogy ki kivel azt nem tudom, de a tabbert jóval drágább a mai napig is,mint a knaus.
Szóval szeretem az ilyen gördülékeny dolgokat. Ma jó napom lesz. Hűtő projekt kész ki volt herélve az a kupakszerű fúvóka ezért lángolt mint a zsanai kút. Hál istennek van elfekvőben néhány fúvókám, amit még anno az elektrolux szervizből kunyerbáltam. kicseréltem és gyönyörű kékes lánggal ég. mostmár csak azért izgulok, hogy hűtsön is. Ugyanis ezt a hűtőt összel bizniszeltem zalából. Ha jó mehet a régi hűtőm az új tulajához hagy élvezze az is.
a tabbert olyan a lakók közt mint a merci az autók közt.
Hát akkor én nagyon büszke lehetek a KNAUS-omra - ugyanis a Tabbertet is a Knaus gyártja....olyannyira, hogy még a címük is a Helmut Knaus utcában van.
Ide lehet írni nekik:
Knaus Tabbert Group GmbH Helmut Knaus Strasse 1 94118 Jandelsbrunn Germany
természetesen a knaus-osoktól elnézést kérek és a régire nem vonatkozik a minőségi kifogásom, a magyar gyártmányúakra annál inkább. Azokban nagyon kottyadt a butorzat tartóssága.
Igen mert itt jön ki a minőség. Eddig ahogy néztem a tabberteket kb plusz 5-10 évvel tovább birják. természetesen hogy magamat fényezzem a másik ilyen márka a Hobby. Árban is ezek vezetnek.
Hát igen a tabbert az tabbert egyszer egy nagyon eladni akaró kereskedő azt mondta a tabbert olyan a lakók közt mint a merci az autók közt. Azért az a konyarésznél mintha hiányos lenne a hűtőrész.
nem tudom kinek mi pálya a mai napra, de nálam kempinghűtő gázrendszer beüzemelés az előirt teendő. Remélem a kölkeim is igy gondolják, mert párhuzamosan bébicsősz is vagyok. mi ez a lustálkodás, hogy nyóckor még nincs néznivaló?
Mi délelőtt ott voltunk az ünnepségen de ezt a lovast nem láttuk!Igaz ez győrben volt nem szolnokon vagy egerben.Vagy most hol is vagy tulajdonképpen?
Máár nem bírlak követni!Nem dolgozol és hol itt bukkansz fel hol ott...(szemfényvesztő)Pár napra úgy eltűntél,hogy már azt gondoltam haragszol valakire!
szóval ott azt mondták 2400W és 6 kifújó van rajta, amit a lakóba kötnek be. Erre mondták az árat a tipusát nem irtam fel de hasonló mint a saphir.lehet az is. Keresd meg emilben őket.
Kaptam a sváb cimbitől egy ugyanilyet, remekül működik, szoktuk mi is bent a házban használni, ha csak magunk vagyunk :)
Az aljába mi szoktunk vizet tölteni ( csak 1-2 cm ). Leírásában is benne van, és valóban jó, mert nem a tepsi aljára csöpög a cucc, hanem a vízbe. Így nagyon könnyű tisztán tartani.
Aha!Meg esténként mentem ki a szlovákokhoz kannákkal benzinért.Aztán mindíg belémkötöttek a vámosok,mert látásból már ismertek.Tudták miért megyek.Kérték is az ,,ajándékot"!Most meg sekép-sehang középen csíkoz...
Most ők jönnek ide,mert ójróért jobban megéri itt vásárolni.Jóól lemaradtunk...
75-80 ezer huf az új klíma lakóba ? A weboldalon a Truma Saphir-ra gondoltál ? Mert azok ott vannak majdnem 1000 környékén :( Vagy melyik az, amire gondolsz ?
Niknevedből itélve fiatalnak nézlek de az a baj hogy lassan csak rá gondolunk a történetre, meg fényképről emlékszem rá stb. A régi szép idők mikor még heti ötször "tankoltunk"
Hát én ma nem bírtam magammal és március 15.-e tiszteletére grilleztem egyet itt a konyhában,mert közben megeredt az eső!Hogy rohadna meg az ilyen időjárás....
Ez amúgy a bódés elktromos sütőm majd,ha egyszer bekeveredek véletlenül egy kampeszba.Persze,hogy bolhapiacos...
Akkor marad a boltban. Most egy ilyennel tölti a haver, ez az én töltőm, 2 éve nála van kölcsönben. Csak nagyritkán van rá szükságem, akkor viszont használhatom :)
Tudom hogy semmihez nem kapcsolódik a jelenlegi témák közül, de olyan jó rágondolni. Így is úgy is. Szerintem ezt minden magyar lefényképezi, mert mi tudjuk mit jelent. Már itt is volt hasonló.
Nem akarok fixet, mert többfelé lenne használva. Lakókocsik és nyaraló is. Kollégámat viszont lehet, hogy érdekelné egy alulszerelt megoldás. Milyen és merre van, amit tudsz ? Esetleg link ?
Az enyém is ilyen azzal a különbséggel,hogy az előző kocsi miatt függőlegesem megtoldva hogy magasabb legyen és a tükör helyett egy nagy ifa teherautó tükör van rátéve. Elég brutál krováztam is hogyha a bringást elkapom az utszélén biztos agyon üti.
Ilyen Ifa tükröm van nekem is, de már vettem helyette egy tükörre csatolhatót. Ezzel aztán komolyan a lakó mögé lehetett látni. Hogy az új milyen lesz, majd kiderül.
ne dühöngj egyébként tegnap szembesültem azzal,hogy az ujabb kocsi gépháztetőjéhez nem fér be -meghát ujabb kocsi kiméljük- a régi tükrök tartója, tudod az a beakasztós fajta fémből. pedig az olyan tükör, hogy az ifának a tökreit vettem meg rá hogy elég nagy legyen.
Van néhány hely ahol meg lehet állni a Tisza parton, de a Tisza-tó partjára nem lehet menni, mert kerékpárútnak nyilvánították. Poroszló Kisköre között. A másik part állítólag járható, de nem tudom. Sorompókat telepítettek, és alkalomszerűen ellenőriznek. A horgászok is megállnak a sorompó előtt és gyalogosan vagy kerékpárral közelítenek. Mondjuk rájuk is fér egy kis mozgás, mert egyik másik már a kocsiban ülve horgászott, és arra is lusta volt, hogy a szemetet összeszedje maga után.
Akkor gyere a győribe!Egyre nagyobb!Aszfaltozott placc és úgy néz ki most már itt is marad!Mármint ezen a helyszínen sőt állítólag hétköznap szerdai napon is lesz szombatonként meg újra autóbörze!!!Ma nagyon sok veszprémi árus itt volt gondolom az ünnep miatt.Mert ott a GPS szerint nem volt.
Bocsi,de tök elfelejtettem!Pedig itthon a múltkor meg is beszéltük itthon,hogy már az egész országszerte van ismerősünk.Amúgy jóó pár éve Sarudon nyaraltunk a faluszélen a nejem gyerekkori kajakostársának a nyaralójában.Hát nagyon nagy élmény volt az tuti!Imádom azt a környéket is.Tisza-tó húú...
Én meg azt hiszem, hogy nekem hamarább lesz kétszemélyes élmény-jacuzzi-m a bódémban...mint moverem a bódé alatt :-))))
Lehet ebbe bejátszik az a mérhetetlen bénázás is - amit volt szerencsém egyszer huszadmagammal végignézni.....dehát elég egy béna dolog is - valljuk béééé. .
Remélem neked nincsen olyan ,,használt budielen" fóbiád,mint a Sándoromnak!Hogy aztán fél órát győzködjelek,mert ez így megéri!Bár egy üveg Tokaji Aszú-ért neked is kiveretem nagynyomásúval és lefertőtlenítem domestossal vagy hagival!!!
Amúgy a lomis kereskedő is bódézik és teljesen nóórmális.
Hát bizony igen. Poroszló a Tisza-tó partján van Heves és Szolnok megye határán. Épp most jöttem meg egy gátbicajozásból. Majd elfagytam, pedig jó időnek nézett ki. De láttam sok madarat, elég lesz egész hétre az élmény. Köszi hogy így rajta vagy az ügyön.
Már keresem a lomis telefonszámát,mert a múltkor megadta.Csak az a baj,hogy olyan tucat neve van,mit pl. Kovács és azt meg nem írtam oda a nevéhez,hogy lomis.És abból a vezetéknévből vannak páran a telefonomban,sőt olyanok is akiket szintén csak így beírtam,hogy majd jó lesz valamikor.De ígérem meglesz!Neked is az ország tulsó végébe kell küldenem?Mert akkor összevárom,hogy egy kombihűtő karton megteljen aztán egyszerre feladom.Ott meg majd elossztjátok..))
Persze értem!De nem is akartam belédkötni!Én csak azt próbáltam érzékeltetni,hogy az a holmi kb.mennyit ér.Amúgy én sem szedném ki a telepített bódáémból még akár 50-ér se,hacsak nem alakítanám át a belsejét teljesen.Vagyis,hogy akkor se,mert ki tudja mit hoz a jövő.
Amúgy meg nem használt ,,használt bádogszar" mert az 1 jól kitalált dolog!Csak-hát akkor térjünk megint vissza a piacgazdasághoz:a lakókocsis bóótba 2x annyiba kerül,mint egyébb normális esetben a hajósban meg 3 szorosa.Mert ezek luxushobbik!!Szerintem nem,de a boltosok szerint meg a campingesek szerint és a kikötősök szerint az!!!
Pedig ha magamból indulok ki aki ritkán megy be campingbe akkor csak egyszer kellett kicsengetni az árát és a sátornál 1000x többet ér!
Iszugy! Akkor most szólok. Hátha még nyárig akad egy hasonló. Vevő lennék rá. Számítok a segítségedre, aztán majd megpróbálom meghálálni. Ha már erről lekéstem. Előre is köszönöm.
Na jóóreggelt!Tekis szerencsétlen!Nem tudtad,hogy nekem kell szólni!Ma is volt egy a bolhapiacon ugyan-olyan mint amit a múlt héten a Caerleonnak lomiztam.Le kellett mosni aztán kész!Most kb. fél úton van győr és vásárosnamény között,mert pénteken adtuk fel a postán.Kapd el valahol félúton aztán dupla péézér a tiéd lehet!
Az OBI-s tényleg jó, de a gazdasági válság miatt remélem egyszer akad egy ahhoz hasonló, mint amit Iszugy szerzett a múlt hét végén. A közalkalmazotti fizu nem nagyon enged többet.
Először is ez a fickó nem 30-at kér érte - hanem 45-öt.
Másodszor egy ilyen kis primitív bádog-alkotmány - használtan - nem ér többet 10 ezer Ft-nál.
Harmadszor meg - bizonyos körökben - a piacgazdaság nem azt jelent, hogy úgy basszuk át a másikat, ahogy csak bírjuk....mert kihasználjuk a tudatlanságát, vagy csak egyszerüen azt használjuk ki, hogy pont megtetszett neki valami - és ezért jól lehúzzuk.
Köszi. Én meg azt hittem, hogy ez maga a szivattyú is. De buta vagyok! Valahol valaki nem látott véletlenül egy elfogadható árú és minőségű mobil wc-t? Fejleszteném a Basteit. Bár hogy hova tenném bele azt még nem tudom. Köszi.
Basszus jó drága! Tavaly október körül a debreceni Metróban 40ezer körüli áron volt 1db három üzemű hűtő (utolsó darab). Nézegettem egy darabig, de mégis otthagytam. Persze elvitték. Más: segítsen aki ért hozzá. Miért van ebben a két vezeték? http://www.vatera.hu/lakokocsi_csap_137543079.html
miért ez kereskedő? Eladtam az elősátorban használt lehel kishűtöm és vettem helyette egy szimplán gázos szintén lehel kishűtőt tudjátok olyat aminek van fagyasztója. Kb egy csirke fér bele. tegnap gondoltam beüzemelem,most vagy a gáz hideg vagy eltömődött az égőfej, mert pirosan lángolt, mint a pokoli torony. Holnap folyt köv,még jó hogy van egypár kis lapka fúvókám új igy ki tudom cserélni.
A X kerületben kempingvilág.hu van Truma szerviz, nem a váradihoz kell menni. egyébként pl az elem tartót 1000 ft-ért vettem kb. 1.5 éve.
Mint tudjátok jobb mint egy otthoni konvektor, aluminium az egész nincs ami tönkremenjen. A gázrész meg nagyjából ua. mint a mostani.
Ehhez mit szóltok beépithető kishűtő ami gázról nem is megy 140-190 ezer között. nem rossz. tegnap vettem egy teraszfűtőt 8500 ért a vaterán itt jóval drágább. http://www.campingshop.hu/webshop.php?fokatid=23
Kis hülye lehúzós világunk :) Remélem megveszi valaki tőle 45 ért.... Továbbra is tartom a lakókocsi kereskedőkről alkotott véleményem. Nemigen bonyolultabb mint egy házi konvektor.. az anyag is kevesebb benne.....
Nekem Váradi azt mondta, hogy a régebbi Trumák szart sem érnek (tehát újat kell venni - lehetőleg tőle) - mert hogy a régiekhez már nem g yártanak pótalkatrészt.
Húbassza meg. Hát mégis hány üzemórája van egy ilyen "príma" gázkészüléknek? Mégis milyen gyakran kell ebbe cserealkatrész?
Vagy ennyire szar egy gyártmány lenne, hogy lépten-nyomon javítgatni kell - és ha nyista alkatrész, akkor annak annyi?
Hát egy házi konvektor vagy gáztűzhely tízéveket elmegy különösebb gond nélkül - ez egy évente-használt bódénál minimum 30-40 évnek felelne meg. Ha nem többnek.
Szerintem ezt a szériát még ma is árulják, közepes méretű a Tabbertemben S5002 es volt. Újonnan kb 200 fölött van az ára a kapcsoló kb 15 a ventillátort az nem tudom mennyi lehet. Aki körfűtést akar csinálni annak ez a fűtőtest résznél komplett. Sok papirbetétes fűtéscső meg kémény és kész is.
Üdv mivel adja hozzá a körfűtés ventillátorát és elosztó egységet és szabályozó kapcsolóját nem biztos hogy drága, a másik a Trumások olcsón bevizsgálják rendbe teszik.
Uramatyám, 45 ezret kér egy 30 évnél öregebb szarért?
Ha én 30-at kértem volna az enyémért - amelyik minden jel szerint zsír-új - gondolom kórusban leköptek volna, hogy mekkora egy rablóvezér vagyok -)))) .
Sziasztok! Ma hajnalban a Piliscsabai kisbenzinkútnál láttam egy enyhén csúcsos tetejű lakót, hasonló, mint az a nyirségi eladó szekér hirdetésben szerepelt. időre mentem úgyhogy nem álltam meg. Az ablakába volt tábla este megnézem hazafelé menet.
..igen ezt is mondta a tulaj, bár nem láttam , de ez engem nem érdekelt volna..., de 330cm... 700e.... és alap...., szóval az enyém +400e.... 400e nem ér Nekem többet. .. de kinek és mire kell.....
Nézd, Rudi mindig velem van - amikor kint vagyok a vízen. A vitorlás meg tudod milyen.
Igaz, hogy (eddig !) nekem valahogy még viharban is sikerült megússzam a borulást - de ez most egy nagyobb hajó-nagyobb vitorlával...az ördög nem alszik.
Egy borulás meg nem annyira vicces - mint ahogy azt egy-egy you tube-os videon látszik - és bár igaz, hogy Rudi jobban úszik, mint én - na de meddig?
A hajó visszaállátása - főleg ha még a nagy szél szelidülését is ki kell várni - akár fél, vagy eg órába is beletelhet...akkor viszont jól jön egy kis "felszínen-maradást-segítő" eszköz.
Egyébként - csak érdekességként - megjegyzem, hogy mentőmellényben úszni: NEM LEHET ! .
Azt tartom röhelyesnek, hogy itt nálunk a lakótelepen vannak helyek ahol térdig járnak a galambszarban, és csak csillagászati árú galambleszállásgátlókat lehet kapni. Ilyen egyszerű olcsó, környezetbarát megoldást nem lehet alkalmazni, mert nem lehet itthon kapni. Előre készülök, hogy hányan jönnek majd, hogy mi az a bagoly nálam, és hol vettem. Én már tudom a forrást, ha egy kicsit ráteszek, akkor is mindenkinek meg fogja érni. A kutyamentőmellény is elsőre viccesen hangzik, de teljesen jogos, ha a kedvencekre így is vigyázunk.
Nekem most nagyon kapóra jött, hogy lement az Euro. Az előbb nagy beruházásom volt. Rendeltem 13 Euróért Németországból egy műanyag baglyot. Ne röhögjetek!!! :-) Az erkélyünket fölöttünk levő erkélyt kinézték maguknak a galambok, állandóan odaszállnak, nem győzöm lesöpörni az épülő fészkeket. Mikor kint voltam Amerikában ott láttam, hogy egy csomó erkélyen ki van téve egy-egy műanyag bagoly. Azt hittem bolondok, aztán elmagyarázták San Franciscoban, hogy ezekkel riasztják el a sirélyokat, és nagyon hatékony. Itthon egy cég forgalmaz riasztó baglyot, de az harmincezer forint. Most ilyen marhaságot a németektől kell rendelni.
Semmi recesszió ! Most kezdődik a /balkáni/ élet :) Marad a Qek :) Cseresznye a telken van, barack az udvaron, de csak a szőlőhöz kell helikopter :) Mit dolgoztál a kertben ?
Nem szabad metszeni......, szépen nőjön magától :) Nekem is a legjobb borom abból a szőlőből volt ami a szilvafára kapaszkodik :) "Hegyi szőlő" a hegy tetejéről :)
na.. mindenki dolgozik - ebédel ilyenek....... nincs itt senki sem, majd visszanézek,... igen hétvége van :) Lehet a kertben serénykedni... , vagy legalábbis jó sárosnak lenni :)
Még egy darabig lepel alatt lesz. Az elvégzendő feladatok fontossági sorrendjében a 3. helyen áll! (1. Szoba festése, 2. mopedautó vizsgára előkészítése) Ezek után jöhet a kicsomagolás és a fúrás faragás! Mit ne mondjak szivesen átugornám az első két feladatot, de azt is meg kell csinálni!
Hétköznap úgy pörögnek a topikok hogy beleszédül az ember. Pedig hétköznap az emberek (elvben) dolgoznak, rohannak, gondjaik vannak, stb. - mégis írogatnak órabérben.
Erre fel megjön a hétvége, amikor (szintén elvben) mindenki ráérne, egyéb dolga sem lenne - de a topikokba mégse irkálnak.
Még nyáron érthető lenne - nade ilyen ótvar, szeles-nedves időben.... .
Meg az is lehet,hogy összekeverték a szélességet a magassággal?Mert kevés bódé van ami 170 széles a Kip meg főleg nem azok közé tartozik.Azért van rajta a kinyomható tető,hogy a nagydarabok is elférjenek benne,mint a Caerleon!
Hát,ha van kedved visszakereresni még kb. október elején raktam fel az egész fejlesztésről képsorozatot,merthogy nekem ez a fűtés utólagos beszerelés!Ebben gyárilag nem volt.Október 23-án voltunk vele főpróbán a mecsekben.Amikor éjjel 4 fok volt kint én meg bent kártyáztam meg boroztam 20 fokban a zasszonnyal!Igaz akkor még nem volt benne a ventillátor.Arra már használat közben jöttem rá,hogy attól sokkal hatékonyabb lenne!
Nekem is a szekrény aljában van,de hogy ne vesszen el a rakodórész emiatt kivágtam az oldalát és a maradék anyagból csináltam egy ajtót.Beraktam egy perforált rozsdametes anyagot amin jól megférnek az edények.Mert ugye a lábas az talán nem fog tüzet.Bár egyáltalán nem forrósodik fel mögötte a levegő.
A terelőlemezen meg gyárilag alul van kb 12 cm-es rés teljes szélességében.
Egy számítógép ventilátor ilyen csodákra képes. Nekem a konvektor a szekrény aljába van beépítve teljesen zárva an a hátulja, és az oldala. Akkor ott is lyukat kéne vágnom hogy kitudjon menni ventilátorral mozgatott meleg levegő.
Persze!+meg a lámpákról is amint lefényképeztem.Szándékomban is volt csak még nem volt rá időm képeket csinálni.Még benne vannak a szerszámok is,mert közben munka lett és abba maradt a projekt.Mert első,hogy zsét szerezzek a megélhetéshez meg a további fejlesztéshez.
De nem kell ám valami nagy dologra gondolni!Egy számítógép ventillátort becsavaroztam mögé,mert azt találtam a leghalkabbnak és amikor akarom bekapcsolom és nyomja a meleg levegőt.Besegít a gravitációnak...
Te büdös ganéé!Láttam ma összepaktáltál a zzasszonnyaa!!!Mégis kellett volna abba a budielenbe raknom valami ,,ajándékot"!
Hát erre a bódéra még asszem várhatsz!A hét elején volt az a 100 ezer ft-os adria.Abba beleugrottam volna,de elkelt.Nem válaszolt vissza a tulaj.Pedig azt gondoltam,hogy lealkudok még vagy 30-at aztán kiszórom a belsejét és kezdem az alapoktól a saját tapasztalataim alapján.Pedig pont hétfőn voltam pesten és rögtön oda kellett volna menni megalkudni!Ezt elkúráltam...
Ezért holnap hirtelen felindulásból elmegyünk Oberwartba bóóházni...
Hátha találok valami kamperos cuccot.Vagy valami hasznosat.
Még nem csomagoltad ki a bódét?Már nagyon kíváncsi vagyok rá!Az enyém be se volt csomagolva.Ősszel lemostam forró viasszal nekem az bevált.Egész télen fejlesztettem rajta amikor volt időm vele foglalkozni,meg persze kedvem,mert anélkül kár nekiállni...
Új világítás ami takarékos,ventillátor a konvektor mögé stb.
Remélem nem vásárolták meg az már megérett a szemétre. Hogy milyen kereskedők vannak. Most hirtelen az egyik ismerősöm jut eszembe. Vásároltak egy Opel Astra GTC-ét garanciális volt. Nem müködöt az elektromos ablakemelő rajta. Bevitte a szervizbe nem tudták azonnal meg javítani. Azt mondták nekik hogy minek kell leereszteni az ablakot úgy is van benne klima. Az benne hülyeség hogy komolyan is gondolták a szervizbe amit mondtak nekik. Nagy veszekedésre meg javították az elektromos ablakot.
Amikor anno tabbertet vettem ugyan igy jártam, lemntem miskolcra lakót nézni, majd miskolc határában közölte az eladó, hogy Ongára kell menni. Az udvaron öreg lakók semmi kereskedés holott a telefonba ezt mondta. A laküó teteje az ajtó felett be volt rogyva és végül kiderült 1972-es kiadás. Szóval a guta kerülgetett, hogy 200 kilcsire elmentem a hülyesége miatt.
Mostani vásárlás előtt Gödre csábitott ki egy ilyen mint akit irtál. Ilyen szupi olyan szupi. Kiérek nem volt ajtaja a lakónak és csepereg bele az eső és kb 10 cm magasan felázva a padló lakó pedig 2000-es évjáratú volt. Az oldaka összevissza nyomkodva.
Egyébként szegény ismerőseid annyit autóznak,hogy a végén 300 ért vehetnének pesten is lakót. Pesti vagy ugye?
Nahát, ma voltak az öreg barátaim Pápán - bódénézőben.
Egy 4,50 es (talán Bürstner, de nem biztos) - de szinte 1:1 -ben az enyém tesója, kinézetre, mindenre.
250-et kértek érte - sátor nélkül. Nade, amit meséltek - attól leültem. De ők is.
Képzeljétek el, a tetőablak egyszerüen: hiányzott. Ki lehetett látni az égre. A pali azt mondta, hogy "ez nem gond, mert majd tesz oda egy lemezt".
De aztán rá 5 percre jött az ötlete, hogy: "....talán ne is ragassza be, csak tegye úgy rá - mert jó az nyáron, ha ki lehet nyitni ??" Mindent a vevőért, ugyebár?
Nade odabent? Állt a víz a padlón - tocsogtak benne - de a eladó szerint az kiszárad - ha meleg lesz úgyis nyáron használják majd. Minden fala és a plafon is teljesen fel volt puklisodva a víztől...de a csúcs a szekrény volt - amelyik ki volt teljesen hasasodva a bódé belseje felé a korhadástól.
Az eladó szerint ezek nem nagy bajok, mert a gumik még jók alatta - és az a legfontosabb - és hogy ennyi pénzért már csak rosszabbak vannak.
Mert ha nem állna benne a víz - akkor egy ilyen bódé legalább 800 ezer lenne.
Papírok és sátor nélkül. Ész megáll, hogy milyen emberek vannak. .
Szerintem a lengyel lakó biztos könnyebb és itt korábban irtak egyet, ami pl 650 kg össztömegűnek irták. GPS kolléga jobban képben van a súlyokkal vagy egy kereskedőnek elmondod biztos tud segíteni.
Igen az lesz az enyém és a kéttengelyes tabbert valszeg a régi lakóm. Sinen vagyunk már a nevemen van és biztosítást is kötöttem rá. Jövő hétvégén beavatás lesz. Tetszett,bár kivül belül még egy nagytakatítás. Tud valaki jó polirt a lakóhoz megfizethető áron és ami a festéket nem szedi le.
Nagy szekérhez nagy bódé ez igy dukál egyébként E kategória kell és nem kell számolgatni. Kb 120 pénz most. a kolléga a 2.8 t gépével a 750 belül is tudna azért lakót is venni
az éjjel láttam a lakódat :) . Jöttem hazafelé, és Magyarszéken is áttipliztem. A hátsó sorban áll, szélétől asszem a második ? ( A sarokban áll 2 Tabbert, egy 1 és egy 2 tengelyes. )
Amikor gázos autóztam, nekem is volt szivattyúm, jól szuperált évekig. Ha elfogadsz egy jótanácsot: a tömlö(ke)t cseréld le narancssárga színű GPL feliratúakra, azok évek múlva sem repedeznek be, nem úgy , mint a hegesztő tömlők.
megláttuk-eldöntöttük,hogy megérdemled,hogy segitsünk rajtad :))-Gyulám a kényesebb feladatot vállata (hátha szerencséje lesz :) -becsomagoltuk,jól kibélelve nehogy megrepedjen,mert akkor lenne csak baj! - én pedig feltettem az ire a pontot és utjára bocsátottam!!!
Az biztos, hogy - miután tényleg kitárgyaltunk már itt többszáz bódét is - szóval ha nekem vontatási súlyproblémáim lennének - akkor én már ott ólálkodnék valahol az udvaron - ahol az az Adria áll :-))))
Ha még kéznél van a link - http://www.hasznaltauto.hu/2813182 - vess egy pillantást a vizseblokk-fotójára. Ilyen guszta holmit márpedig ótvar, olcsó, igénytelen bódéba nem szerelnek.
Abból következtettem, hogy az egész bódé egy kemelkedően jóminőségű cucc lehet. 600 kilóban és 275 rugóért - magyar rendszámmal. .
Akkor te - mint érintett - hogy vélekedsz erről a mai, 600 kilós, rendszámos kis-Adriáról 275-ért?
Nem tudom miért van, de nekem az az érzésem, hogy ez azért egy magasabb minőségi kategória a Bastei-nál...azonos, vagy lehet még lacsonyabb árban is. .
Caerleon azért vette a jelenlegi bódét, hogy ne keljen az E kategóriás jogsi vontatásához. De szerintem majd ha jelen lesz a fórumon majd elmagyarázza Neked részletesebben.
Szerintem olcsón adják. Most nem értem a régi lakónak olcsóbb az átirása. Caerleonak lenne a legalkalmasabb 4 alvóhelyes habár neki meg a súly gondjai lennének vele. Ha kereskedő árulna simán 700-800Ft is elkérne érte. Előbb egy szó, hiba került.
Szerintem olcsón adják. Most nem értem a régi lakónak olcsóbb az aratása. Caerleonak lenne a legalkalmasabb 4 alvóhelyes habár neki meg a súly gondjai lennének vele. Ha kereskedő árulna simán 700-800Ft is elkérne érte.
Hááát, az átirás+vizsga+miegymás de még az elősátor+beszerzése is igencsak aktuális bármelyik itt-található bódéra.
Én nem is nagyon hiszem el, hogy 200-250 ezerért - elősátras, rendszámos, frissen-vizsgázott, átírt, ráadásul korszerű és jóállapotú bódét lehetne venni.
Azért ez még nem "Valami Amerika" :-)))))
De 600 kilós kategóriában ez egy igen praktikusan megoldott (kicsi, de) állandó !!! nappalis, gyerekágyas szép vizesblokkos, tetszetős és használható kisbódé.
Ami a fűtést illeti, olyat ír ott, hogy "állófűtés" - ami rejtély, hogy mit takarhat. Korrektül ez egy webasto tipúsú, hőlégbefúvós hőcserélős kályhát jelentene - ki tudja? .
Megnéztem szerintem kicsit lehet azon alkudni és tuti adnak hozzá sátrat ha úgy adja elő az ember. Az ára hát azt nehéz megitélni, de mindennek annyi, amennyit kifizetnek értre.
Amit eladtam Tabbertet azt számolták 900 ezerbe, ahhoz volt elősátor, amit vettem az jóval drágább és nincs sajna még elősátor,mert ami volt hozzá az kisebb volt mint a lakó és az nekünkúgy nem tetszett, úgyhogy lealkudtuk az árból. Az uj lakóm az óriás hobby 2.750 volt plusz a kamat.
Az elég durva fogyasztás biztos olyan sok. Hát amikor egy autóbol pakolnak egy órát a közért előtt akkor is megy a raktérhűtő a gépen nincs csak egy akksi az se túl nagy. Megkérdezem az eladót.
Van egy ilyen csacsi ragyi hűtöm azon gondolkozom ráteszem a gázos szett részét a régi hűtőmnek. http://www.vatera.hu/dometic_60l_hutogep_elado_136111389.html
A mostani autómat kivéve világ életemben gázos autom volt, a szivattyút olaszból hozta egy ismerős és attól vettem. Ott boltban árulják kb 25-30 ezer forint lehet az ára és jó néhány éve birja hibátlanul és még szűri is a gázt.
remélem látjátok majdnem teljes a keleti arzenálKEG nagypalack, magyar, lengyel és NDKturistapalack. Az após cseh palackjait nem akartam fotozni mert azt nem használom.
Sziasztok! Olyan szépen süt a nap és mivel reggel utat törtem a kempinges motyók irányába és annyit beszéltünk a gázról, hogy megtöltöttem a kispalackokat. Egy házi szett néhány fotóval. Gondoltam lassan töltést is vállalok mert eddig csak barátoknak és egy két vakerán eladott kispalackot töltöttem meg.
Ezt elől a vonofej után a rudra kell felfogatni. Most néztem meg a falle katalógust még árulják (115 euro) és ha valaki ragaszkodik a gyári dolgokhoz azt is rendelhet hozzá.
Nyugi - nekem is itt figyel a narancssárga RG28-as NDK robotom a konyhapulton. Valahogy nem akar tönkremenni...pedig még csak diót nem törtem vele.
Egyébként - egy bódéba - szinte ki sem lehet találni kedvesebb-kellemesebb színt - mint az élénk narancsárga. Pláne, hogy az árnyékba telepített és elősátrazott bódék zöme igen sötét belül...a sok ablak dacára is. .
Lehet, hogy az akkori, német bódégyártók mind ugyanattól a rőfös-cégtől vették a textilt.
Egyébként emlékszem azokra az időkre, amikor a narancssárga volt a slágerszín - olyat is ismertem, aki az összes villanykapcsolóját a lakásban kicserélte az akkor megjelent, szögletes és narancszínű billenőkre.
De sok házti-gép és "be-narancsosodott" akkortájt (az NDK robot, például)...de a románok még narancsszínű hűtőszekrényt is elkövettek :-)))) .
Hali négy ilyen szivacs azért nem bontotam ki jobban. Annyit, hogy zipzáros mosható és a lakóban lévő kisfekhelyre jó, amit több szekérnél asztallá is lehet alakitani. Gondoltam a tartót és a létrát 10-10 pénzért kinálom a szivacsszettet 2000 ft. Esztergom-Süttő Budapest vonalon az átadás benne van az árba.
Ettől majdnem menten beszartam. Már azt hittem, hogy megint az én bódémat árulja valaki (volt rá példa) - mert ez a retró-színösszeállítás 1:1-ben ugyanaz - mint amit az én bódémban örököltem. Egy vég anyagból szabhatták :-))))))
Megmondom, hogy miért érzed így: mert Magyarországon szinte mindent egy szóval lehet jellemezni: MÉRTÉKTELENSÉG. De ez nem mai probléma.
Ezt az élet minden területén megtalálhatjuk - hát pl. miért nincs M.o.-n szinte egyáltalán középosztály?
Amikor M.o.-t "a 3 millió koldus országának" nevezték szerte Európában - akkor pont M.o.-n voltak Európa legnagyobb (sokszázezer hektáros) összefüggő földbirtokai. Jó, mi?
Most pofázzák nekünk, hogy miért nem zabálunk magyar árut? Utánajártak. Amiért a parasztnak 100 Ft-ot fizetnek, az már az áruház kapujába 320-ér kerül. Hoppááá.
A multi-áruház széttárja a karját: "Tessék nézni, nem mi rabolunk, mi is ennyiért kapjuk a magyar nagykereskedőtől"
Magyországon még messze nincs piacgazdaság - vagyis nem a kereslet-kinálat határozza meg az árakat - hanem néhány erőszakos, telhetetlen ember...akik ha kell, akár erőszakkal is ellenőrzik a piaci folyamatokat.
Egy bódé-ügyletben senki nem sajnálna 15-20% százalék (brutto!) árrést egy kereskedőtől - mert ő azért szolgáltat, költségei vannak, választékot nyújt egy helyen - meg netán befekteti a pénzét is.
Amiről te beszélsz, viszont, az ugyanaz mint amikor a hajósbolt 120 Ft-ért árulja az egyébként 18 Ft-ért - bárhol kapható !!! - inox-csavart. Vagy amikor Váradinál 4.800 Ft-ba kerül egy 300 Ft-os müanyag-bódékilincs "buta" része...amin az égvilágon semmi nincs....csak a lehúzás és a parasztvakítás. .
Jó reggelt mindenkinek! Kibányásztam elfekvő cuccaim és lefotoztam.Ajánlatokat privibe irjatok,bár ha már lefotoztam a vakerára később felrakom.
Fiamma carry bike vonorúdra szerelhető alu kétbiciklis bringatartó. A középső rúd dönthető igy hozzá lehet férni a csomagtartóhoz. Kis sérülés az egyik végen amitől használható és még tovább egyengethető. egy vászonpánt hiányzik a kerekek rögzítőjéből.
A következő egy tetőlétra öregebb szekerekre vagy lakóautóra. csavarok cseréje szükséges rozsda miatt illetve a rögzitő lapokból egy lapka hiányzik.
És az utolsó egy 100-105 cm széles és 190-200 cm méter szélességű asztallá alakitható kisfekhely négy szivacsa retro szinösszeállítás de jó. Annak idején azért szedtem ki mert emeletes ágyat csináltam a gyerekeknek és egybe szivacsot tettem helyette.Mind csomagolva volt tárolva.
Najóóó, "nincs mindennap vasárnap" - szokás mondani.
Azzal együtt én csak ámulok azon - hogy milyen forgalma van ennek a piacnak. Ezt el nem tudtam volna képzelni, mielőtt jómagam is bódés lettem.
Azzal az idős (70+) házaspárral - akiről meséltem - (az én sugallatomra) ma megyünk egész-szezonos helyet foglalni a Yacht-ban.
Hehehee - jobb helyeken az ilyen "vendég-szerzésért" vagy jutalékot szokás fizetni - vagy valami engedményt adni.
Én meg úgy kapok "engedményt", hogy "megengedik" nekem - hogy szezonnyitásig maradéktalanul kifizethessem az egész szezonra szóló bérleti dijat. Az utolsó fillérig.
Azt még én sem próbáltam és asszem ki is marad az életemből!Mint a rigispill,mert azt is útálom!Nekem arról mindíg az jut eszembe,hogy milyen rossz lehet fejjel lefelé röptében hányni!És ha utólérem?...)))
Nem baj, azért egyre gondoltunk és értetted. Köszi a repcsis ismeretterjesztést jó tudni róla.Bevallom öszintén repülőn még ülni sem ültem. iskolás koromban az MHSZ hez ugyan jártam modellező szakkörbe de nem jött be. Egyszer próbáltak a bandzsi jumpingra is rábeszélni, de miután láttam a haver eltorzult arcát inamba szállt a bátorság.
Azt is lehet csak akkor állandóan felfelé kell nézegetnem nehogy beszoruljak a híd alá.Aztán meglát a rendőr azt hiszi hidat szállítok...
A sör biztos nem lenne elég,mert éppen kezdek leszokni róla.Jön a motoros szezon és átmérőben,ha jól láttam nemfogok beleférni a gatyóómba!Pedig igyekeztem magamat télen is karbantartani.(síelés)Asszem az volt a baj,hogy síelés után este eltüntettem vacsorára talán még 3 szelet sonkát is.(nem a tecsóst)Tehát hiábavaló volt az egész napi visszafogott étrend+mozgás!Asszem kezdek eltrottyosodni?
Menjünk máá hlstba!Annyi napi bicózunk a tó körül!!!
Remélem valaki kiherélte!!!Szerintem idejött felb..ta az agyunkat aztán ahogy jött úgy ment!-hálistennek...
Látom azért jól elvoltatok ma!Azok az oldalkitolós bódék nagyon jóók!Nem tom mire rendeznék be annyi négyzetmétert.Ezt a 8 m2 is állandóan fejlesztem aztán még mindíg van rajta valami...))
A Caravelle volt a 60-as évek Franciaországának a legnagyobb repülős büszkesége....ez egy sajátfejlesztésű és gyártású, utasszállító sugárhajtású volt - azokból az időkből, amikor a tetőfokon volt a franciák amerika-ellenessége.
Gyönyörű repcsik voltak, elnyújtott szivar-alakúak és nagyon jellegzetesen, a leges-legvégében, a farokszárny hátamögött voltak a sugárhajtóművek - nem úgy mint a Boeing-eken.
Na ennyit a caravelle-ről - a barátomé is ilyen bódé...csak a képen lévőhöz még hozzá kéne tenni vagy másfél méternyi lakókocsit :-))) .
És ehhez a szekérhez mit szoltok hollakos szilveszteri kép. szép nagy jószág úgy emlékszem ősszel pápán azt mondta tulaj srác amibol hozzatja. Ezekszerint megjött.
hasonló olyan ez mint a tökéletes katonába az a kamion. Ez a gubera érdekes, mert egyszer valaki egy komplett konténer sima sátrat vett igy. Ugyanis tudtommal a konténer sátrat egybe kell megvenni.
Hát meg vallva már én is nagyon várom , hogy kamperolhasak. De egyelőre nem akar kitörni a jó idő. Pedig már benne lennék, egy közeli két napos kamperolásban is. Gondolom a kollégák is így gondolják!!!!
Hát igen sok öröm némi nyűg de ez az élet. A kicsik mikor meghallják a lakókocsi szót már kérdezik Apa mikor megyünk a Dunára a nagyokat most a szerelemmel és egyéb az élet súlyos dolgaival vannak elfoglalva.
Szerintem egy ekkora értékű és részéről nulla befektetés mellett bevitt lakó esetén,na meg gondolom számlát se adott mellé bőven elég. A külföldi lakókon szakitanak ők nagyot.
Jó dumcsizhatunk bár én nem tudok tenni az ilyen ember ellen,remélem nem azok közül van, akiket ismerek Nem a haszont sajnálom tőle,hanem az elvet, hogy nem elég neki a ha jól számoltam 90 ezer. A 38-40 ezer az teljesen korrekt, még a 90 is,mert hát nekik is sok rezsijük van. Nade 190 ezret egy ekkora értékű lakon az görénység. Fogjon az egymillióson vagy a kétmillióson ennyit.
Jövő héten csinálok a szerelvényről egy képet nektek és ha hazaértem jöhet a buhera,hogy felkészüljek és leellnőrizzek mindent. Sőt azt terveztük az asszonnyal,hogy kiszaladunk a dunára egy éjszakára merthát lakva ismeri meg az ember a dolgot. Remélem az új lakó és az új környezet miatt a kicsik a saját ágyukban akarnak aludni,mert őszinte leszek elegem van a gyerekágyban alvástól.
Engem azért nem zavart hogy költségekbe vertem magam .Mert láttam hogy akarják átbaszni a két időst .De szerencsére nem sikerült. De kitudja hány embert basszot igy át. A kereskedő címét nem akarom kiírni .De ha netán valamelyik talin találkoznánk szívesen elmondom.
Nem tudom melyik kereskedő volt de szerintem miután igy megbukott rá kellett volna tenni a 270-re. lett volna miből. 70 évesen én már nem törném be az orrát, de a leendő unokámmal biztos megtöretném az agyát a girnyónak.
Persze nem szentéletűek és nem is ingyen csinálják. A tisztességesnek vélt arányt kell eltalálni,hogy mindenki elégedett legyen. Azokon a kereskedőkön szoktam kiakadni,aki hirdeti,majd az első telefonra elenged 100-at. na azokhoz tutira nem megyek, mert általában olyan hiba van ami miatt nem ér annyit a cucc, de még a felét sem.
Én tavaly bódészerzés ideje alatt, beszéltem 80-éven felüli házaspárral árulták a lakójukat. Bizony sajnálták nagyon, hogy meg kell válniuk a lakótól, mert ki öregedtek. Azt mondták, hogy már 30évesek voltak mikor vették az első bódét. Azóta mindig bódéztak. Nem is volt rossz bódéjuk Hollandiából került be a kereskedésbe onnan vásárolták. A bódét egy 1,3-as 60 LE Favorittal huzigálták. Képzeld egy lakókocsi kereskedésbe adták be Pesten,270ezerért a kereskedő 350 ezerért árulta. Én egy réggebi hirdetésben olvastam Onnan tudtam meg a telefonszámukat. Mikor felhívtam őket azt mondták hogy még nincsen eladva. Sőt a kereskedő hívogatta őket hogy a lakójukat esetleg 170ezerért vinnék el tőle. Abban egyeztünk meg menjünk fel Pestre a lakókocsi kereskedésbe és nézem meg ha kell 270ezerért ajkkor majd ki hozzák a kereskedőtől. Fel is mentünk meg nézni elég jó állapotban volt. Utána meg beszéltük, hogy meg vesszük. Papa ment is érte a lakókocsi kereskedésbe hogy el hozza .Igen ám kiderült, hogy a lakókocsira már foglalót vett fel a kereskedő és 360ezer volt a vételára. Ekkor jöttek rá hogy a kereskedő hogy átakarta őket verni Mert nekik csak 170 ezret mondott. De így meg kapták a 270ezret a bódéért. Igaz én felesleges költségeknek tettem ki magamat, de legalább szétnézhettem a bódék piaci áraikon. Onnan már tisztában voltam, hogy egy bódé mit ér a piaci értékén. Úgy hogy innen tudom a kereskedők, milyen zsiványok tisztelet a kivételnek.
Igy van nem rossz ár és azt mondta a vékonyabb tengelyű quickre meg a bastei-re is van vonófeje. Egyébként egy egész raktárnyi egyéb alkatrésze tartozéka van ugyhogy bármivel kapcsolatban felhívhatjátok. Egyébként van neki öreg olcsó lakókocsija is.
Biztos későn érő tipusú emberek,de bódézni sohasem késő. Különben is ha magamból indulok ki amikor idős emberek érkeznek automatice segitek a beállítgatásoknál a kulimunkában. Remélem ha öreg trotyi leszek nekem is segítenek a fiatalok.
A 190 ezres Adria-val csak az a baj - hogy nyárára nagyon össze kéne barátkozni a családdal, akié a bódé.
Ugyanis ott kéne tölteni az egész nyarat Balatonvilágososn (nem rossz hely, csak messze a víz) - mert a bódénak se alváza se vonórúdja, se tengelye...de még kerekei sincsenek.
Anno lekapták a bódét az alvázról - és Poclain-daruval szépen beemelték oda, ahol le van fotózva.
Hát a mai termés nem rossz. Mi az kitört a válság? Ilyen olcsók bódék,kéttengelyes 6 méteres sem adják rossz áron. Már én sem igazodok el a bódék áraian. GPS: Jobb, ha pihensz, ne hogy guta ütést kapj. :)))))) Szólj az ismerősödnek, van ocsó nagy bódé..
Szép napot! Bocsi hogy eltüntem bár nem egy nagy név vagyok a topic történetében. Tegnap sikerült a szerződéskötés,ma irják a nevemre a lakót és kb. egy hét és a piszkos anyagiak is rendeződnek. valahogy csak kibirom.
Jó hireim vannak a biztonsági fejjel kapcsolatban a Magyarszéki kereskedőnél 15e forintért van több féle tipushoz a régebbiekből. nem mai dizájn de ugyan azt tudja. felhatalamazott, hogy közkincsé tegyem a telefonszámát. A tengely átmérőjére van szüksége és akkor tud adni. Azt mondta több darab van neki még a keletiekhez is.
telefon: 0620-9893775 Beszélje meg, akit érdekel én a jövő hét vége felé megyek le és ha kell a pestieknek felhozom. A lóvét rendezzétek vele valahogy.
Ha egy kicsit hamarabb tudom,akkor Demjént ajánlottam volna lakás (ház) vásárlásra. Egy év alatt a duplájára mentek a telek és ingatlanárak.....befektetésnek sem lett volna rossz.
Akkor én most bevallom!Én akkor voltam ott először amikor még azok a randa kerítések az erdőben voltak.Nem volt senki korlátozva oda ment ahova akart és 170 Ft volt egész napra a belépő.És abban az időben 125-ös torinói Fiatom volt 1300-as kormányváltós.
Mondhatnám úgy is,hogy nem nagy!De én látom rajta amit akarok.Ott állok az ereszcsatornamaszírozókifolyásolócsőő alatt a patakmederben.A mészkupac tetején meg mészdarabokkal terelgettük a forró vizet,hogy amikor odaér a gödörbe amiben ültem ne legyen olyan forró,mert a sok kanyargástól addígra kicsit lehűűlt!Csak jutna eszembe,hogy kinél laktunk többször is ott Egerben.Ő is Gyula és tojásokkal foglalkozott.A fürdőtől nem messze laknak egy kis utcában.
Kereskedésbe beadtam a Vanettet...... Fél éves Hiace..., abs, stb..... Télen jeges úton kijött elém egy wartburg combi....... Bal elől jöttek.... Jobb oldalt mély árok...., de nem is kanyarodott volna a jégen.... abs-el kombinált egyenes futás a jégen , telibe a wartburgot.... valami gazdaságos totalcar...... vissza a kereskedésbe, visszahoztam a nissant :)
Hát azt sajna még neem!De neked amúgy is mindegy,mert tatarozod a bóódét.Bár a T4-el is tudsz kamperozni.Abban bőven lehet aludni.
Jut eszembe:a Hiace-val mit csináltál?Hogyan csuktad össze?
Én a Vanettet egyszer tetőre dobtam,mert siettem!Na ott nem segített volna sem az ABS,se tolatóradar se semmi!Talán a klíma,mert akkor kivert a víz!Esetleg a magassági kormány.Mondjuk az félig meg volt csak nem húztam fel eléggé...
Ide eljöhet könnyen a kisvéjcé,mert jövő hétvégén Sóskúton verseny s Győrből és Egerből is mennek. Biztos szivesen lehozzák....innen meg már csak közelebb.
Ezek szerint az új nektek sem tetszett!Hát komolyan mondom ha lesz egy kis időm szkennelek be nektek régi képeket amikor tök jó volt ott lenni!Ültünk a körmedencében és pezsgőztünk éjjel!Nagggyon király volt..))
Szóval az Egerszlk. az már nem szimplatikus?Nekem sem!Nekem úgy tetszett ahogy 10-en valahány éve volt.Nomádul!Na most hogy kitudnám használni a bódéval!!
Tönkretették...Akkor minden este tele volt a parkoló autóval hajnalig.És most mi a helyzet?Gondolom nincs annyi vendég,mint akkor.
Várkúton táborozni szerettünk, (míg nem volt ilyen elhagyatott) leraktuk a csigaházat és napokig jártunk a környékre kirándulni és gombászni. Még Józsi bácsi a "remete"is kijött a házából egy kis beszélgetésre, ha meglátott bennünket. Sajnos tavalyelőtt meghalt az öreg, pedig szívesen hallgattuk a történeteit, és ettünk a maga sütötte kenyérből. Hiányzik! Tavaly hallottunk először Demjénről, amikor Egerszalókon voltunk megnézni az új fürdőt. Valóban csak nézés lett belőle. De igén megnézzük Demjént, ha nem olyan elriasztóak az árai. Köszi a fotót!
Ne izgulj nekem már van 1!Annyi rakományom meg csak nem lesz,hogy kettőt tartsak.Tudtam én,hogy tegnap jobb lett volna felvinni pestre aztán amikor majd végre letelik a Patyi szabadsága akkor felmegy fuvarban és elviszi Egerbe.Oda meg csak eltalálsz térkép nélkül is...
Bocsi csak most láttam hogy a Gruau már járt arra.....most már kész az öltöző és kezdik ásni a nagyobb medencéket meg a barlang fürdőt (vagyis a barlang már kiásva)
Elég a Patyi, a 63-at azért raktam mögé mert már volt olyan név regisztrálva.
Szóval szoktatok erre járni......nem akarom dicsérgetni a környéket, de én is szeretek itt lakni.
Hogyha Várkútra akartok menni,elég hogyha Síkfőkútra mentek a lakóval,onnan van egy klassz túrista ösvény fel Várkútra s akkor nem kell azon a kövesen rázatni a házat.
A Grau is kérdezte hogy szoktatok-e menni Egerszalókra vagy Demjénbe ?
Demjénben most nyílt meg egy klassz gyógyfürdő,igen hangulatos családias s éjjel is nyitva van. A Szalóki se rossz csak más árfekvés.
Megéri megnézni....(kis reklám a szomszédomnak,mert az övé) Egertől 7-8 km.
Sanyi ez neked tök jóó lenne!Pusztulat a belseje és majdnem üres!Nem is kellene átalakítani,hanem megtervezeni..))
Van ám egy kis gáz ezzel a Budialainnel!!4300-ért viszik oda neked innen győrből a GLS-sel.Asszem elküldöm postagalambokkal.Legalább tudnak székelni útközben,ha valamelyikre rájön..))
Nem jár innen a fórumról valaki győr és vásárosnamény között?Mert a Sanyinak már nagyon kell és félek nem ér oda időben a rakománytároló!
Az nem, az Espero kimaradt - bár azok rohadt jó autók voltak ám....mégha kicsit korszerütlenek is voltak. Neked úgy tudom, hogy pont Espero motorod van, a kicsi.
Cielo (Nexia) volt használatban elég sokat, de volt 2 Tico meg a Matiz.
Nagyon nehéz autó volt - az ilyenek rengeteget fogyasztanak városban - minden felgyorsítása annak a marhanagy tömegnek zabálja ám a naftát.
Meghát fagyottan-jéghidegen is pont úgy ment és pont úgy ugrott - mint üzemmelegen. Nahát, azt meg miből lehet kihozni - ha nem a mérhetetlen mennyiségű benyából?
De én arra a rablómesére se vagyok kiváncsi - amikor valakinek az 1,6-os motorja 7-et eszik városban, tudod? És nekem a város az várost jelent...mondjuk a Hungáriát, péntek déli 2-kor.
Mert azt is komálom, amikor forumokon azzal hencegnek, hogy milyen jól fogyaszt az övék városban. - No és melyik városban jársz, kiskomám? - Berettyóújfalun. - Bruhhhahhahaaa .
Az enyém automata volt - ami egyébként ez nem számít, mert a tesója a cégnél kézi volt és a Nagyvárad-Bukarest - 630 km-en - 4 decivel fogyasztott többet az automata...igaz, picivel hamarább is ért oda.
Szóval kint remekül fogyasztott, 110...120-as tempónál 7 alatt volt, 150-160 -nál felment 8,5....9-re.
Nade a város, öregem - az 12 volt, az alatt soha.
Az Opel Vectra Ecotec 2 DOHC 16V motorja volt benne - illetve egy ahhoz nagyon-nagyon hasonlító. .
Hát meg vallva valóban borsos az ára. De nem rég nyílt Demjénben is fürdő az viszont olcsó. Még éjjeli fürdőzés is van, plusz letudsz parkolni a lakóval előtte lévő parkolóban.
Egész megdobogtatta szívem, amit írtál a havas Bükkről, és ködös Mátráról! Első utunk mindig errefelé vezet! Az utolsó pár évben az első kamperos éjszakát rendszeresen Egerben töltjük. Kedvenc helyünk a fürdő mögötti Csákány utcában van. Ott letesszük a csigaházat és gyalog tíz perc alatt benn vagyunk a belvárosban. Elsőként a piacot nézzük meg, hogy milyen gombát árulnak, hogy milyet lehet szedni a környéken. Mert aznap saját szedett gombából készül a vacsora a csigaházban! Kocsival felmegyünk Várkútra és irány az erdő! Régebben itt is szoktunk táborozni, de mióta nem működik a túristaház nagyon kihalt lett a környék. Meg sajnálom a lakót azon az úton felrángatni. Akkor érné meg, ha több napig ott lennénk. Aztán a következő nap a lakó marad, mi meg megyünk Bogácsra! Hajaj, csak már ott tartanánk, hogy merre is induljunk!....
Én úgy emlékszem, hogy vagy 900 kiló. Nehezebb volt valamivel a Daciánál...bár annál sokat nyomott a latba a gyárilag beépített rozsdamennyiség súlya is :-))))
Uramatyám de fostunk a rozsdától. A motort meg se parittyáztuk - reggeltől-délig meggeneráloztuk a konyhaasztalon - a számát nem tudom hányat csináltam sajátkezüleg - nade a rozsdával nem bírtunk.
Egyszer hazamentem (egy május elsején), feltolattam a járdaszegélyre - és egy furcsa zajt hallottam. Nem csaptam meg semmit...de az egyik hátsókerék igen furcsán állt.
Nahát az volt, hogy a hátsóhíd egyik lengőszára kitépett egy aktatáskányi darabot a padlóból. Nahát, azon a május elsején nem mentünk kempingezni sehová. .
Én se csak avval állok be, még mindig használom a tükröket is, de pl. a radar észre vesz olyan akadályt is amit tükörből nem láthatok főleg a sötétbe, és ha azt veszük egy radart már lehet kapni 7000Ft-tól egy újjabb autónak a hátsólámpájának csak a harmada.
Hid el kipróbálnád megtetszene. A tempomat biztos jó dolog, csak a magyar utakon nehéz lenne kihasználni, hacsak nem annyira állitjuk, hogy mindenki minket előzőn.
Ez a tompitott dolog nem is lett volna olyan hűlyeség, ha továbbra is megmaradt volna, engem pl idegesit mikor bringával megyek és az autós b...a lekapcsolni a refit nekem meg kisül a szemem, na ilyenkor szoktam rákapcsolni a spot lámpám, 10-ből 9 egyből lekapcsolja a 10. nem találja a kapcsolót valószinű.
Az extrák amiről folyik a vita, szerintem kinek a Papp, kinek a Pappné ez csak nézet kérdése, aki megveszi annak biztos fontos, és látja értelmét.
Én pl többre tartom az autón a tetőablakot mint a klimát. Nekem is van tolatóradarom és ha autót cserélek azon is lesz az biztos.
Azért ne keverjük a valódi "biztonságot" - a pénzért vett "biztonság-érzettel".
Erre nagyon sokan ráfáztak már...konkrétan ismerek olyat, aki egy egész életre. Pedig az egy fullextrás, 5-ös BMW volt...de utána "elektromosra" váltott. Örökre.
Hidd el nekem, hogy nincs az a technika, amelyik adott pillanatban a vezetési tudást és a gyakorlatot helyetesítené - mindegy hogy hány millió dollárt keresnek a bizbasz-gyártók és -kereskedők az üzleten.
Volt olyan biztonsági extra is a 60-as évek Amerikájában (nem is occsóért - még a rádiólámpás korszakban volt) - amelyik a saját fényedet kapcsolta tompítottra - ha szembejött valami.
Nekem a biztonsági cuccokról az a véleményem, hogy igenis hasznosak. Az sem igaz, h. ABS-es kocsival nem lehet kanyarodni jégen fékezés közben. Dehogynem az átlag biztosan jobban tud vele fordulni mint anélkül. De azt is látni kell, h ha eleve úgy esik be 1 kanyarba h. esélye sincs, akkor persze h elrepül. Az autó mindíg tudja a fizikát. Ez igaz a vontatásra is. Tudomásul kell venni, hogy vontatva jelentősen megváltozik az autó mozgása. Biztonságosan lakókocsit vontatva meg szerintem 90-100 közötti sebességgel lehet közlekedni. Ha van stab. ha nincs. Felette szerintem már rizikó. (nem mintha én nem mentem vna gyorsabban már)
A biztonsági és kényelmi berendezések nyilván mást jelentenek annak aki trabantwartburgskodadacizsiguli-n szocializálódott (mint én) vagy akinek ez kimaradt. A biztonság/önbizalom is más sztem azoknak.
Nyugi, nekem se ment elsőre. Ajjaj, de sokat káromkodtam - amig biztonságosan összejött.
Aztán persze villogtam vele - még 5 centit is tolatásból passzítottam be - csak úgy kajakra...pedig lettek volna elegen betolni. Dehát (ezelőtt 25 évvel) mit meg nem tett az ember, hogy kivívja a hölgykoszorú elismerését, nem igaz?
Igenám, csakhogy nekem volt előtte egy olyan kis dobozos paraszt-utánfutóm...fél méteres vonórúddal. Nahát öregem, aki azzal megtanul rükvercelni - annak egy 5,5 méteres bódé meg se kottyan - azt garantálom :-))))) .
Egyébként a biztonsági övet ebbe a beszélgetésbe belekeverni nem túl sportszerű - mert a biztonsági övről senki nem szólt egy mukkot sem - beleértve jómagamat is.
Különben is, a biztonsági öv mára már egy magától érthetődő, nélkülözhetetlen kellék - méltatlan összekeverni a béna sofőröknek szánt, púder-bizbaszokkal.
Nézd: nekem egész nyáron volt alkalmam látni legalább 50-80 lakókocsis beállást.
1) Volt olyan, aki egyetlen Y-mozdulatból úgy bevágta miliméterre a parcellájára...hogy öröm volt nézni. Az egyik (talán dán) ürge simán megvolt legalább 65 éves - de az is egy kanyarból toszta be a bódét a helyére.
2) De láttam olyat is, amelyik óra hosszat kinlódott - már a 70-edik próbálkozásnál tartott, már tiszta kipuff-gáz volt minden...mig a végén lecsatolta - és 4 ember segítségével a helyére tuszkolták - kézileg.
3) A csúcs az volt, amikor 2 család érkezett egy fasza lakóval - és a két férfi vagy 2 órán át kinlódott a méregdrága mover-el - mint valami játszadozó hülyegyerekek. A végén ők is kézzel passzitották a helyére - de addigra már 40-en állták körül a mutatványt.
Hát kérem - lehet választani, hogy melyikek akarunk lenni a 3 verzióból? .
Túlságosan egyszerűre veszed ezeket a dolgokat. Én már szálltam ki sértetlenül fejen álló kocsiból, hogy az öv fogott minket meg az asszonnyal. Fejjel lefelé ültünk az autóban, és fogott rendesen. Az ABS is mentett már meg töréstől. Ezek nem minden körülmények között mindenható eszközök, de én ezekre nem sajnálom a pénzt. Tolatótadarom is van, és használom beálláskor, mert kiismertem, és tudom mikor mit jelez. Tavaly volt nálam egy ideig egy Lexus RX 4000 H. A legdrágább felszerelésű modell volt. Ott megtanultam megbecsülni a tolatókaperát is. Nem kell hátranézni!!! Csak a monitorra kivetített piros és sárga keretet kell összekormányozni, és az a tuti parkoló pozíció. Természetesen lehet radar és kamera nélkül élni, de nem elvetendő dolgok ezek, csak meg kell fizetni.
Patyi kollega, ne szarozzál 2 ezer Ft-on, meg ismerős boltoson - hanem ezt vedd meg.
Hidd el, hogy nem akarok neked rosszat - és ha nem vagyok személyesen meggyőződve valamiről - mást biztos nem verek költségbe és nem égetem itt magam ennyi ember előtt.
Ez egy kipróbált, bevált, profi holmi - még évek múlva is áldani fogod az eszed, hogy ezt vetted.
Párszáz forintért hazaküldik neked csomagban - és hurráááá.
Nézd. Az ABS-ről is olyan demo-filmeket láttunk még a Kudlikjuli féle Deltában is - hogy azt hittük, hogy végérvényesen megoldódott a téli csuszkálás problémája. Egy nagy frászt oldódott meg.
Nyomott itt már valaki érzésből féket az ABS-essel...a tükörjégre fagyott úton? Amikor ahelyett, hogy adagolni tudnád a fékezőnyomatékot - az kiszedi a talpad alól a pedált, elkezd kattogni - és az autó csak megy, megy megy.....
Persze, hülyéknek aranyat ér - mert nem pördül meg az autó....viszont szép nyilegyenesen megy neki mindennek, ami az útjában van - még perek is voltak ebből.
De látott már valaki olyan vezetni-tudó embert, aki tolatóradarból...vagy főleg tolató-kamerából parkolt volna rükvercbe? .