Keresés

Részletes keresés

FairyTale Creative Commons License 2000.04.29 0 0 83
:))
Azokat megette a nagyonéheskétpofájúzoknizabálóludvérc.
Előzmény: Laslow (82)
Laslow Creative Commons License 2000.04.29 0 0 82
Az haggyán, de hová tűnnek a pár zoknik? Nekem egyszer vagy 10 pár eltűnt. Pedig csak 1szer voltak rajtam. Érdekes.

Laslow

FairyTale Creative Commons License 2000.04.29 0 0 79
Végre,. végre, végre a mindent kielégítő tudományos magyarázat...:)))
( az ember legyet tiszában a világ mibenlétével :)
Milyen forrásmunkákat használtál fel?
Előzmény: 81713 (78)
81713 Creative Commons License 2000.04.29 0 0 78

...folytatás


5. A félpár zokni kozmológiája
A Nobel-díjat érdemlő Vissai kartács vitaindítója kapcsán megoldódni látszik az Ősrobbanás, a felépülő, a leépülő valamint az isothermicus galaxis problémája. Alapvetésként közismert axióma, hogy a lyukas, vagy stoppolt zokni mindig megmarad. Ebből logikusan következik, hogy a világegyetem létezése semmiképp sem szűnhet meg, mivel legalább egy lyukas, vagy stoppolt, vagy félpár zokni mindig lesz a világegyetemben, ezért a leépülő, –önmagába záródó világegyetem- Nagy Reccs elmélete gyakorlatilag elvethető. A felépülő világegyem véges, de a határtalan számú félpár zoknik miatt egyre kisebb mértékben, de a zoknikofficiens által –végeselem analízissel bizonyitható módon- tágulni fog.
Az Ősrobbanás elméletét a Félpár zoknitágulás elmélete modernizálja, amit bátran nevezhetünk a forradalmian új Vissai-világképnek. (Ennek a világképnek érdekes közvetett bizonyítékát adta a nemrégiben végzett kísérlet. A világ legnagyobb szupravezető szupergyorsítójában két ionizált Zokninium atomot ütköztettek a fénysebesség 13,8%-ával, és hiteles források szerint antiZokninium neutrínókat, müonokat, és nem utolsósorban a bűz antianyagát, az esőáztatta citrusliget illatát érezték.)

(Ha T.Kartácsaim úgy gondolják, következik a félpár zoknik
-Evolúciója,
-Teremtéselmélete,
-Társadalmi fejlődése,
-Globalizációja.

Sir Dr. DakotaPress de genere Index
a félpárzokni tudományok doktora
a Szent Izidor NetLovagrend sajtóreferense

Előzmény: 81713 (77)
81713 Creative Commons License 2000.04.29 0 0 77

...folytatás


4. A félpár zokni fizikája

A félpár zokni, mint anyag az elemi ájer harmadik módosulatában az ún. Fuszeklirén félkristályos-félamorf állapotban található normál hőmérsékleti és nyomásviszonyok között. A légnemű állapot irreverzibilis bűzölgése közismert, ezért bővebben csak a folyékony halmazállapot jelenségeit ismertetem. A folyékony halmazállaptú Zokninium -mosás közbeni gyorulása okán- elérheti a fénysebesség mintegy 60%-át. Ezen a relativisztikus sebességen még egyedülmosás esetén is képes létrehozni az idődilatáció jelenségét. (Ez igazolja az előttem szoló morticia addams zonknidoktorandus 1.sz. sejtését.) A szárítás során az egyes zoknik térgörbületi eseményhorizontja (fekete lyuk) a végtelen felé konvergál. Ezen esemény később az időparadoxon jelenségéhez vezet, amely a félpár zokninak az ismert téridő-kontinuumból való eltűnésének látszatát kelti.

(Következik a félpár zoknik kozmológiája, a Nagy Bumm, továbbá Reccs elmélete)

Sir Dr. DakotaPress de genere Index
a félpárzokni tudományok doktora
a Szent Izidor NetLovagrend sajtóreferense

Előzmény: 81713 (75)
morticia addams Creative Commons License 2000.04.29 0 0 76
hiaba voltam titkon olyan buszke magamra hogy nehany evre sikerult kordaban-parban tartanom a zoknikat, egy ideje nem megy. Fel par zoknik kerulgetnek, es most, hogy atramoltam a ruhatarainkat nemhogy megtalaltam volna a hianyzo feleket de ujabbak bukkantak elo.

Kezdem azt hinni hogy vannak olyan zoknik is amelyek nem csak emigralnak hanem idonkent vissza is jonnek a tulso vilagbol, vagy egyszeruen csak generaljak magukat a semmibol. Es meg ismerosnek is tunnek...

81713 Creative Commons License 2000.04.29 0 0 75

...folytatás


3. A félpár zoknik kémiája
A zoknik alapvető anyagi összetevője a Mengyelejev táblázat 532-es rendszámú eleme, a Zokninium. (Nevét –a már említett- Benjamin Zoknin tudós és polihisztor iránti tiszteletből adta a hálás utókor.) Alapvető tulajdonságai egybeesnek a halogénezett sör, (vagy a kannás bor) és a dezoxiroboparaetoxicarboiminsulfát -lúgos katalizátorok jelenlétében- fellépő reakcióját követő ún. ájer vegyület jellemzőivel. Az elem kémiai különlegességét az adja, hogy mosógépbe kerülve, nagymértékű elektornnegativítása miatt, a mosóvízbe diffundál. Ugyanakkor, ha legalább egy félpár zokni már diffundált a mosóvízbe, ennek ozmózisnyomása megakadályozza a többi zokni diffundálódását.
Itt kívánom megjegyezni, hogy a népi bölcseleteken alapuló eljárás téves azáltal, hogy eleve lyukas, vagy félpár zokni mosógépbe tétele megakadályozza a félpár zoknik eltűnését, mivel a lyukas vagy stoppolt, esetleg félpár Zokninium katalizátor nélkül is azonnali heves reakcióba lép a mosóvízzel, és semmiképp sem akadályozza meg egy másik félpár zokni diffundálódását.
A másik érdekes tulajdonsága a Zokniniumnak, hogy a teregetés során is képes eltűnni. Ezt rendkívüli szublimációs képessége okozza. A szilárd halmazállapotú Zokninium szobahőmérsékleten is közel 100%-os hatásfokkal képes légneművé alakulni. Ugyanakkor Z-koefficensből levezethető, hogy a lyukas, illetve stoppolt zoknikra ez nem vonatkozik. Az anyagmegmaradás törvénye szerint: A lyukas, vagy stoppolt zokni mindig megmarad.

(Következik a félpár zoknik fizikai tulajdonságai)

Sir Dr. DakotaPress de genere Index
a félpárzokni tudományok doktora
a Szent Izidor NetLovagrend sajtóreferense

Előzmény: 81713 (74)
81713 Creative Commons License 2000.04.29 0 0 74
T.Tasztaltársak!
Egészen véletlenül a félpár zoknik eltűnéséből írtam doktori disszertációmat, ezért a köz javára, okulásul az utókornak közzéteszem erősen kivonatolt változatát.

Docens aspirathura

Disserthatio

Félpár zoknik eltűnésének tárgyában


1. Történeti áttekintés
A zoknik eltűnésének kezdete a XIV.század elejére tehető, amikoris általánossá vált a kapca, illetve később a fuszekli viselete. Ezen accecories jellegű ruhadarabok a kor elmaradott hygiéniai körülményei között is rövid idő alatt elviselhetetlen bűzt kezdtek árasztani, amely olykor összetéveszthető volt a korabeli ispotályozók által diagnosthisalt pestis, illetve lepra betegségek velejárójaként megismert bűzös kipárolgásokkal. Ezen okból -akkoriban forradalminak számító módon- javasolták a kapcák megfelelő hatásfokú tisztítását. A fuszeklik bevezetését követően emelkedett meg szignifikáns módon a ma már oly ismert fuszekli-, illetve zoknieltűnés jelensége. Kezdetben boszorkányokra, táltosokra valamint a vajákosokra gyanakodtak, de minden erőfeszítés ellenére –lásd a Fuszeklinkivzícó kora- a félpár kapcák és fuszeklik továbbra is érthetetlen módon eltűntek.

2. Tudománytörténeti kutatások
A félpár zoknieltűnés jelenségét laboratóriumi körülmények között előszőr Benjamin Zoknin 1757-ben híressé vált kísérlete bizonyította. Különös ám tudománytörténeti mérföldkőnek számító eredményt hozó kísérlete során figyelt fel előszőr az ún. stoppolt fuszekli (zokni) váratlan –később A. Einstein, A. Rutheford által igazolt- kavntumfluktuációira. A fuszekli illetve zoknilyuk térgörbületi szingularitása fordított arányosságban áll annak tisztíthatósági felületaktivitásával. Innen származtatjuk az ún. Zoknikoefficiens mértékegységet, a Z-t. A Zoknikoeeficiens=1 pár zokni aktív felülete osztva a mélymosóhatás L hosszával, szorozva az egész pár zokni szagtalanításához szükséges T idővel, osztva a fuszekli (zokni) térgörbületi H (Hubble, a zoknitágulás) együtthatójával, szorozva a zokni kipárolgási (viselés/nap) hányadosával.

(A következő fejezetben a félpár zoknik fizikai és kémiai reakcióit tárgyaljuk)

Sir Dr. DakotaPress de genere Index
a félpárzokni tudományok doktora
a Szent Izidor NetLovagrend sajtóreferense

Vajk Creative Commons License 2000.04.28 0 0 73
velemenyem szerint a felesleges zoknimagenergia legnyilvanvalobb megnyilvanulasa, hogy a mosogep ajtajat nem lehet kozvetlenul a leallitas utan kinyitni, van egy kb ket perces un. turelmi ido, amig a zoknimagenergia eldonti mibenletet es vagy atalakul ajtonyitasi energiava vagy pediglen elszisszen a tagulo vilagegyetem valamelyik tavoli (in)spiralis galaxisa fele. Ahol aztan bottal uthetjuk a nyomat. Esetleg egy torulkozovel.

De amig a zoknik eltunedeznek, addig hova lesznek pl a radirok? Vagy a stikstak(kapcsozo) gepek? Esetleg a szamologepek?
Nalunk az irodaban egy olyan fajta ter-ido osszetartas talalhato, amelynek a kovetkezmenye a kb 40negyzetmeteres iroda kalkulatorsurusegenek alapos megcsappanasa. A leltarunk szerint a 22. asztali , napelemes szamologepnel tartunk, azonban atlagban harom talalhato az iroda teruleten. Ez az a kozgzdasagtanbol kolcsonvett hatarhaszon elmelet analogiaja, mely szerint a 44negyzetmeteren egyszerre harom darab kalkulator turi meg egymast, ennel tobbet hiaba veszunk, hasznat nem tudjuk venni.

Előzmény: kaviat (54)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.28 0 0 72
Engem megcsalnak a zoknijaim. Múltkor valakin láttam a fekete zoknim. Az illeto a metrószerelvényen ült, a nadrágját felhúzta és akkor észrevettem rajta az én fekete zoknimat. A zokni némán türte, hogy más hordja.
Vajon miért engedi, hogy más viselje? Nem hiányzik-e neki a lábom illata,az édes otthon.A viseletes cipom bezártságát akarta felcserélni valami szabadabb életre, egy nyitottabb világra szandál formájában. Nem, más is hasonlo cipoben viselte mint én. Talán megunta, hogy mindig ugyanarra a helyre viszem a munkám során, hogy mindig ugyanabban az idoben veszem le és fel, Megunta, hogy nincs édestestvére csak egy más szinü féltestvére.
El kezdtem a zokni helyébe érezni magam. Reggel unalmasan felvesznek bedugnak egy büdös, koszos cipobe. Egész nap érzem a tulaj büdos szagát,ha lazábban akarok levegözni, egy zsinór segitségével ismét korlátok közé szoritanak.Este unottan dobnak félre egy szennyestartóba, ott vagyok bezárva többi büdos sorstársammal együtt.Néha bennt hagynak a szobában, ahol olykor megnézem a tv müsort de ez ritkán fordul elo.
Néha el-el visznek társaságba ahol megismerkedek egy- egy noi harisnyával.Aztán, mikor már kezdem magam jól érezni a noi sorstársammal, hirtelen a tulajdonosom egyszerüen elvisz. Egy egy alkalommal mikor tulajom elvisz magával kocsmába, ahol már ismeros illatok fogadnak minket, már tudom rossz vége lesz. Dülöngélve fogunk hazamenni,ahol aztán cipostül kerülok a tulaj ágyába.Aztán megértem a zoknikat, mindegyik menekül, egy szabadabb világra vágynak.Május elseján pedig felvonulnak mindazok a zoknik akik hasonló cipoben járnak. Világ zoknijai egyesüljetek.

kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 69
na viszont skacok utolsó leheletemmel elmondom a végső megoldást :) /<>halál - mingyá megy a vonatom ugyanis/

szóval: a cucc valahogy úgy nézne ki, hogy képzeljetek el egy majdnem monomolekuláris szálat, /vigyázni kell vele, mert ha túl vékony akkor sérülést okoz6/ és ezzel a szállal összekötjük a két db zokneszt.. amíg az alsó ruházatunkat fel nem vesszük, az összekötés a lábunk között van, de amint felkerültek mindenféle nadrágaink rögtön felveszi a ruházat vonalát, és észrevétlenül összeköti 2 db zokninkat.. ha levesszük, természetesen máris alkalmas arra hogy az egyik zokni megrángatása megmutassa merre kódorog az másik...a szál természetesen szakít6atlan, örök kapocs a két elkódorgó zoknidarab között.. a gond csak a szoknya viselet esetén merül fel, ugyanis kell egy nadrág ami elrejti a fonalat /itt még szabad kifutása van a technológiának, lehet finomitani/

.kav]4t r.e.b.

http Creative Commons License 2000.04.28 0 0 66
Hol vannak a városban a zokniautomaták? Melyek csak fekete és kék egyenzoknikat nyomnak 3 db arany százasért?
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 65
Lenne egy talapzata, ugyanúgy, mint egy földgömbnek, és ott lenne a motor. Na, így jó?
Előzmény: Zsádele Bábele (64)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 63
Mi az a moci?
Előzmény: Zsádele Bábele (62)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 61
Két egymástól elválasztott félgömb lenne, amit mosáskor össze lehetne zárni, ezért nem keveredhetnének a zoknik.

Nem ablak lenne, hanem eleve átlátszó lenne a gömb.

Előzmény: Zsádele Bábele (58)
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 59
utizoknimosógép

.kav]4t r.e.b.

Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 57
Igen, kb. 15 centi, úgy nézne ki, mint egy kisebb földgömb, és két félgömbből állna. Az egyenlítőnél félbe lehetne nyitni, és mindkét részre egy-egy db zoknit lehetne elhelyezni.
Előzmény: Zsádele Bábele (56)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 55
Megvan a megoldás. Ki kell fejleszteni egy zoknimosógépet (!), ami

-pici (pont egy zokni fér el benne, de legfeljebb kettő),
-átlátható,
-energia- és víztakarékos,
-gyors.

Rá lehetne kapcsolni a mosógépre, onnan nyerné a vizet, és így egyszerre lehetne ruhát és zoknit mosni. És nem kellene mindig a patakhoz menni.

Előzmény: Zsádele Bábele (49)
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 54
nekem nagyon teccik ez a zoknik fúziója !! azaz amikor a mosógépben különleges fizikai feltételek esetén /hatalmas nyomás, rettenetes hőmérséklet/ a vékonyabb zoknik 1esülnek

kérdés ! :

vajon hova tünik az ilyenkor felszabaduló zoknimagenergia ? hisz energia aktívum lép fel

.kav]4t r.e.b.

Porter Creative Commons License 2000.04.28 0 0 51
A zoknikat es golyostollakat osszekoti valami rejtelyes, megborzongatoan osi ero, amely szerintem az emberek 3 dimenzios gondolkodasa szamara megerthetetlen es felfoghatatlan. AZ eltunesukben felfedezheto kozos jellemzok tulmutatnak az fizikank hatarain, az univerzum egyik osi titkat rejtik.

De barmi is alljon emogott, remelem, a golyostollak es fel zoknik (kb. 10 db fekete fel zoknim van) a letezes magasabb szintjen kotnek ki.

kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.28 0 0 50
És ha annak is elveszik a fele? Akkor mit húz fel szegény?
Előzmény: Zsádele Bábele (49)
Maminti Creative Commons License 2000.04.28 0 0 47
magyarul, gyakorlatilag egy lusta disznő vagyok... :)
Előzmény: Maminti (46)
Maminti Creative Commons License 2000.04.28 0 0 46
Izé... tudod, ez úgy van, hogy elméletileg szoktam, gyakorlatilag, háát... khm... szóval, a szárítóról leszedett cuccok (így a zoknik is), a vasalós sarokba kerülnek későbbi vasalás céljából, és ilyenkor, szóval, khm, előfordul, hogy nem kerülnek elő a zoknik, mert több mosás is egymásba csúszhat... :)
Előzmény: kockasfulunyul (44)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 45
"Micsoda komolytalan módszerek: együtt mosni?"
Együtt tényleg nem jó mosni őket, mert súrlódásokhoz, féltékenykedéshez vezet, hiszen versengenek, ki jut át előbb a másik dimenzióba (Nirvanaba) vagy az egyik felemészti a másikat (marad a fél pár), vagy csak megsebesíti (lásd lyukak). Ezért minden egyes darab zoknit külön kell mosni az átlátható mosógépben. Abból biztos nem lesz baj.

"Meg a patak is: és mivan, ha a futó hab elkapdossa?"
Akkor legalább tudod, hogy nem másik dimenzióba vagy a Nirvanaba került a zokni.

Előzmény: Mulan (39)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.28 0 0 44
Te vasalod a zoknikat? :-O
Előzmény: Maminti (41)
Maminti Creative Commons License 2000.04.28 0 0 43
Jó, rábeszéltél, akkor nem csinálok! :))))
Előzmény: Zsádele Bábele (42)
Maminti Creative Commons License 2000.04.28 0 0 41
Ezen a kérdésen már én is eltűnődtem. Főleg reggel, amikor néha késésben vagyok (mindig). Őszintén bevallom, rajtam is két félpár fekete zokni van most: egy gumis és egy gumitlan... Nálunk egyébként a zoknik másik fele is elő szokott kerülni, de olyankor mindig az egyik fele tűnik el. Lehet hogy váltják egymást, esetleg több gazdájuk is van, mint a macskáknak?

(vagy csak rendet kéne csinálnom végre a vasalós kutrincában?)

böszmike Creative Commons License 2000.04.28 0 0 40
EZ A LEGJOBB TOPIC, AMIT MOSTANÁBAN OLVASTAM!!!
és nemcsak aktualitása miatt...
Mulan Creative Commons License 2000.04.28 0 0 39
Micsoda komolytalan módszerek: együtt mosni?
Meg a patak is: és mivan, ha a futó hab elkapdossa?

Nekem van egy csalhatatlan módszerem az eltűnt fél pár zoknik megtalálására, semmi másik dimenzió (bár némi misztikumtól ez sem mentes).

Szóval, amikor már kezd kicsordulni a fél pár zoknik gyűjtésére kijelölt fiók, az egészet kivisszük a kukába. Attól a pillanattól kezdve, hogy elvitték a szemetet, elkezdenek előkerülni a korábban eltűnt fél pár zoknik!

kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 38
+nyugtattál Gofry mesterem :))) a lyukak dolgában is jól beszéltél

.kav]4t r.e.b.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!