Hát ez még igencsak a közeljövő zenéje, kell a projekthez a háziáldás is. :) De ha szükséges, akkor élni fogok a lehetőséggel. De mindezek előtt utánanézek annak, hogy ki is a gyártója ennek a gépnek, mert legalább emberi nyelven volt feliratozva (counter, number, setting, ect), nincs rajt' washamsige zűrzavar, auf, ein, és társai felirat...
Elméletben ez így is van. De amikor szétszedtem a magasnyomású mosó blokkját* (ahol is az elektromos rész és a minden más IS egybe volt nyomorgatva), s az fél másodperc alatt harmincfelé széledt, nos, ott ez a megoldás nem működött volna. Esetleg akkor, ha hi-speed kamera lett volna ráállítva.
Olyat is láttam már belülről. Nem akarom részletezni, hogy milyen úton, s módon, de nem volt szép látvány. Nem én voltam a tettes. :(
Amúgy meglepően egyszerű szerkezet. Dörzselektromos generátor található benne, az kapcsolja be a hízelkedés funkciót. Response time olyan 30-70 milisecundum alatt van, ha vizuális inger éri (egér). Audio kapcsolat esetben a válaszidő sokkal nagyobb, egy 'cicc'-re akár 1-10 másodperc is eltelhet, mire észrevesz minket, függően a gyomortartalmának mennyiségétől, a napnak és a csillagoknak az állásától, a környezeti hőmérsékleten keresztül mindentől is. De amúgy egyszerű.
Csak egy egyszerű USB A-C átalakítót vettem, amibe beledugtam az usb-s kártyaolvasót. Több is van itthon, az egyikkel ment, a másikkal meg nem. Valószínűleg ott van valahol a különbség, amit írsz. Vagy nem, nem értek hozzá, nekem a fontos, hogy működik.
Na igen, de akkoriban, amikor 8 évesen szétkaptam a sokol rádiót, akkor nem hogy fényképezős mobilom nem volt, de még vezetékes telefon sem volt a faluban... :)
Nekem több féle élhajlító géppel volt már dolgom, hagyományos és cnc géppel is dolgoztam már. Hagyományosból kicsi (1m), nagyobbacska (2,5m körüli, de ez már nincs meg), több Trumabend (1997-től napjainkig), egy Amada és egy Beyeler volt a kezeim között. Jelenleg már csak a kis hagyományos és a Trumabendek vannak nálunk a cégnél, de ha igaz ismert a többi helyét is. Ha esetleg infó vagy fotó, vagy bármi kell, amiben tudok, segítek :)
Az OTG-nek elsődleges kritériuma, hogy telefon/tablet OTG képes legyen. Hogy ez működjön, ahhoz kell egy OTG-s csatlakozó/adapter/akármi. Ez mindössze annyi, hogy az USB dugóban van egy átkötés, az amúgy nem használt 5-ik érintkező a csatlakozóban össze van kötve a GND érintkezővel (fekete kábel).
> Kiskorom óta érdekelt, hogy mi és miért működik úgy, ahogyan az működik. Ehhez sok mindent szét kellet szedni, de már eljutottam addig a szintig, hogy össze is tudom szerelni a kacatokat, amiket szétszedtem...
A hidraulikus szakember - bár szerintem értené a dolgát, de egy akkorra link alak, hogy az csak na (a múlt hét szerdán cserélte volna ki a gumidarabokat). Tehát még ezen a héten ki kell(ene) guberálnom kettő munkahengerből kettő vasdarabot (amiben a gumidarabok vannak), lemérni mindent is, s új szimmeringet szerezni hozzájuk. S szerény véleményem szerint, azt a pár tonnás késtartót nem árt majd valamivel kitámasztani - melyhez a hébér ránézésre egy kissé kevés lenne. A hengerek felefelé való feszegetése még menne, mert amúgy is el kell távolítani a megfagyott 'hidraulikafolyadékot', így csövek le, szelepek le, kiolvaszt (meg ha már ott vagyunk, akkor az O gyűrűk cseréje sem viszi csődbe a céget), s egyebek. Ahhoz képest, hogy halványlila sejtelmem sincs a dolgokról, egész sokat haladtam - részmunkaidőben. Amúgy valaki beszélt már olyan emberrel, aki látta azt, hogy egy gömbben végződő, vaspogácsával végződő hidraulika munkatengely végéről miféle képen lehet lebuzerálni ezt a pogácsát anélkül, hogy az egész munkahengert ki kellene szedni? Minden megoldás érdekel...
S már megtaláltam a következő hobbiprojektet is: egy kicsi késes élhajlítógép, nincs három méter hosszú sem. A kolléga, aki hazahozta, azt állítja, hogy ő ezt még látta működés közben - neki elhiszem. CNC vezérelt, csak egy apró baja van: kirakodás alatt a sok balfaszkodás közepette egy kissé leesett. Rá egy autóra, de ez már más történet. :) Hozzáértő szakember megnézte, meghintette szenteltvízzel, majd feladta az utolsó kenetet: ez az elektronika menthetetlen. Mivel nem volt nálam megfelelő szerszám, így csak szemrevételeztem a dolgokat, egészen javíthatónak tűnik. Rossz esetben a nyákot is újra lehet gyártattni. A burkolat ép, 'csak' az előlap tört be. Amúgy is, ilyen gépet nem láttam még belülről*...
*Kiskorom óta érdekelt, hogy mi és miért működik úgy, ahogyan az működik. Ehhez sok mindent szét kellet szedni, de már eljutottam addig a szintig, hogy össze is tudom szerelni a kacatokat, amiket szétszedtem...
Megint egy kis informatikai segítséget szeretnék kérni hardverügyben:
OTG kártyaolvasót keresek (ha ez a neve), amivel memóriakártyáról tudnék másolni tabletre. A lényeg, hogy USB-C kéne. Van itthon, de még az előző verziós USB-vel.
Van-e valakinek valami jó tippje erre, amit meg is tudok fizetni? Vagy megvehetem az első szembejövőt, úgyis működik?
A 25 több lehetőséget ad megalkotni a jó Dzsemes logót belőle, de fel lehet oldani a problémát három lépcsővel, ha lesz 15-20-25 darabos verseny, vagy akár csak részidőmérés.