Keresés

Részletes keresés

naivkezdo Creative Commons License 2016.06.13 -1 0 125635

ha egy évre vetíted, akkor is?

Mert az baj, akkor nem kell vágyakozni utána.

Előzmény: Törölt nick (125628)
naivkezdo Creative Commons License 2016.06.13 -1 1 125634

sajnos nem sok, hidd el. Aki annak tartja, az nehezen él.

Előzmény: snapszmester (125622)
naivkezdo Creative Commons License 2016.06.13 0 1 125633

tavaly vettem 150-ért göncit, magyar kajszit vegyesen, remélem idén nem lesz drágább.

Előzmény: Jolida (125616)
Norrington Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125632

Mivel még cseresznyepálinkát sosem ittam, így nem tudom mihez viszonyítani. Az illata kissé joghurtos, mint az erdei gyümölcs ízű joghurtok illata :) Kicsit olyan volt mint mikor a kökényt főztem, akkor éreztem hasonló illatot. De nem tapasztaltam semmilyen pálinkahibát, a fokoló is végig normális értékeket mutatott. 

Előzmény: naivkezdo (125589)
Norrington Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125631

Megkóstoltam, pedig utálom kóstolni a cefréket :) És iszonyatos volt persze ez is, de nem volt benne már édes íz, csak a tömény és csípős szénsavat éreztem. 

Előzmény: öreg_néne_b (125583)
endrepp Creative Commons License 2016.06.13 0 1 125630

Nem kötötték rá a kötelet a fára. Vékony zsinór egy súlyra rá lett kötve és áthajítva kb 6m magasan, ezzel lett áthúzva a vastag kötél, mindkét vége az autóra kötve.

Előzmény: ksanyi52 (125625)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 1 125629

A szilikon spray is jó, elég egy puff. 

Előzmény: Olligazda (125596)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125628

Igen, sok. 

Előzmény: naivkezdo (125606)
kivimánia Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125627

Sziasztok! Látom, azért már kezd indulni a szezon,sajnos zalában nagyon nagy fagykár volt,ezért meg próbálkozom érdekesebb párlatokat csinálni, 2 hete cefréztem almát bodzavirággal ma le pároltam és ízre is és illatra is szerintem elfogadható lett,mert előtte csináltam egy kevés pálinkában áztatott bodza virágot,de az csak illatban jó bodzás az izében már nem mutatkozik annyira a bodza.

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 1 125626

Létra?Ami hosszabb is tiedénél.-:)))

Előzmény: ksanyi52 (125625)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125625

Jó-jó de ki köti fel a kötelet? Az én fám törzse vastagabb az enyémnél. Jól fel kellene mászni hogy megrángassa.

Előzmény: Törölt nick (125624)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 2 125624

 

Szerintem epernél is működne.Kisebb szilvafánál működik.

Előzmény: endrepp (125620)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125623
Maximalisan igazat adok neked! Az ido neha sok-sok forintot tesz ki! A 100-200 E ft pedig nem keves penz....(szerintem se) viszont ahoz hogy ekkora osszeg a "fiokba" legyen .....kb 5-600 e meg kell mozgatni erte de lehet hogy keveset mondtam! Es az ember hasznalja az eszet is hogy min es hol tud "fogni",akar idoben,akar penzben,hogy kifizetodo legyen barmi. Jol latod! Okos gondolat jo megkozelites!!!
Előzmény: snapszmester (125622)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125622

Hidd el nem könnyű szétválogatni, főleg az üldözési mániámmal.

Ez is: 100-200 ezer nem sok a mai világban. De sok. De én ebből próbálok megélni és a bércefrézésnél nem mind egy hogy 300 kg-t mennyi idő alatt cefrézek le.

Előzmény: Törölt nick (125619)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.06.13 0 1 125621

A téli ZD-n bronzérmet nyertem vele. Pedig elég nagy nevek szerepeltek a zsűriben.

Előzmény: ksanyi52 (125613)
endrepp Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125620

Ha én azt mondom, hogy a szilva pálinka fertelmes ízű? :)

Nekem kedvencem volt egy időben a fekete eper pálinka. Hétvégén láttam egy szüretet, felterítették, magasan megkötötték és vonóhoroggal kocsival megrángatták a hatalmas fát, elég hatékonynak tűnt a módszer.

Előzmény: ksanyi52 (125613)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125619
En ezt nem "kekeckedesbol" mondtam.
Előzmény: Törölt nick (125618)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 1 125618
Neked semmit! En fogadtam meg anno...es milyen jot tettek velem azok akik ezt tanacsoltak...az egesz telem ment ra de megerte szamomra,egy kisse megvilagosodtam mar...de nem teljesen!
Előzmény: snapszmester (125617)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125617

Mennyit olvassak vissza hogy ezt is megértsem? 

Előzmény: Törölt nick (125615)
Jolida Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125616

167 Ft/kg áron én is vennék. :-ppp

Előzmény: naivkezdo (125606)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125615
Ezert is milyen hasznos tajekozodni...visszaolvasni...es csak azutan kerdezni,vagy allitani valamit!!!Ugye mester,jol mondom?
Előzmény: snapszmester (125601)
TINTUS Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125614

Nem értem a préselést meg a magtalanítást. Mi lesz a préselt anyaggal? kidobtad?

Előzmény: Törölt nick (125592)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125613

Nekem hatalmas eperfám van, tele fekete eperrel. Valaki azt mondta hogy fertelmes ízű pálinkája van. Ezért inkább minden nap legelészek róla. Ha valakinek más a tapasztalata, cáfoljatok meg!

Előzmény: In Lak'ech (125611)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125612

Ha jobban megnézed a képeket nem tövestől dőlt ki, egyszerűen mindkét ága lehajlott. Szerintem elkorhadt a törzse.

Előzmény: Kezdő srác! (125600)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125611

A szomszéd jól tudja. Abban viszont nincs igaza, hogy így kár cefrézni. Az eper meglehetősen magas cukortartalmú gyümölcs. Nyúlj csak bele a cefrébe. De elég ha egy szemet megkóstolsz.

Előzmény: Dr. Rádio (125607)
Figyelget Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125610

! :)))))

Előzmény: Törölt nick (125561)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.13 0 1 125609

                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (125536)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125608

Köszi, hogy városi fotelkertésznek nézel!

Lehet, hogy 1 kicsit több cefrét vödröztem át fahordóból, mint azt Te elképzelni tudnád.

Előzmény: gabor0036 (125540)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125607

Túlnyomórészt fekete epret (Morus nigra)-t és fehéret cefréztem pénteken, majd szombaton. Élesztőzés (La Claire CGC62) után 2 óra múlva megindult a főerjedés, ám az előzőlegesen beoltott adagból 2-3 litert át kellett mernem, mert annyira futott, hogy majd' kibugyogott az edényből. Kellemes illata van, kicsivel több mint 120L-t összeszedtünk eddig. Keverőszárral megzúztam, majd összesen 1kg napfényt hozzáöntöttem. Tervezem még ugyanennyi leszedését, de ahhoz egyáltalán nem tennék cukrot. A szomszéd szerint (meghallgatom a véleményét) legalább 2-3kg is belemehetne, mert így kár kicefrézni. Erről mi a véleményetek?

naivkezdo Creative Commons License 2016.06.13 0 0 125606

pedig, ha nagyon szeretnéd, évjárat függően 100-200 ezer Forintért a Tiéd lehet 1200 kg.

Manapság az akkora pénz lenne?

Előzmény: Törölt nick (125603)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!