Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125492

Ezt még nem olvastam mielőtt írtam. Az már nagyon durva hogy az otthonfőzésnek piacot keresnek, de már semmin nem csodálkozom. Ebben az országban minden megtörténhet. A helyedben kellő óvatossággal kezelném a fesztivált.

Előzmény: körte51 (125489)
körte51 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125491

Komám is megkapta ,aki szintén regisztrált a levelet, ami mellőz minden hivatalos formát ,egy giccses reklámanyag  ,csak a boríték és a pecsét rajta valós ,szokásos!

Előzmény: snapszmester (125490)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.10 0 2 125490

Szerintem tudják. Kérd el a navos igazolványukat, vagy igazolják hogy nincs hozzá közük. 

Előzmény: körte51 (125486)
körte51 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 125489

Az is eszembe jutott,hogy így akarnak lebuktatni pálinkafőzőket,de létezőnek tűnő társaság!

http://www.csabapark.com/index.fcgi?rx=&nyelv=hu&menuparam5=25&menuparam_12=20&mtitle=H%E1zip%E1linka%2Dk%F3stol%F3%20%E9s%20P%F6rk%F6lt%F6l%151%20Fesztiv%E1l Ami érdekessége a dolognak ,hogy úgy néz ki minden regisztrált otthonfőző megkapta a helyi  adócsoporttól ezt a felhívást és a felvásárlás feltételeit! Na akkor itt legyünk okosak ,eladható a pálinkánk?  Úgy gondolom ,nagyon nagy pofonba szaladhat bele ,aki eladja az otthonfőzött pálinkáját! A helyi adócsoport nem tudja a törvényeket, vagy mi nem tudjuk?

Előzmény: körte51 (125486)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.10 0 1 125488

                                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (125469)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125487

Elnézést, fekete epret akartam írni. Pedig a hetekben el is olvastam a kettő különbségeit. És ennek ellenére...

 

Átlagos kihozatal alatt mit értesz? Sok befolyásoló tényező van.

Előzmény: fehérkutya (125484)
körte51 Creative Commons License 2016.06.09 0 2 125486

Ja és hivatalosan , megvizsgálnák laborban ,hozzáértők vennék át! Ezek nem tudják,hogy nem szabad eladnom? 

Előzmény: körte51 (125485)
körte51 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125485

Ezt, nem fogjátok elhinni! Ajánlatot kaptam ,hogy megveszik a pálinkámat! 3500- 8000 ft -t adnának érte!  

fehérkutya Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125484

Fekete szeder alatt szedret vagy eperfát érted? Szederből én egyszer főztem. Kihozatal átlagos volt. Enyémnek illata nagyon jó parfümős, de íze zöld-fanyar mellékízú. 

Nagyon hirtelen érik. savanyú-savanyú-savanyú-finomdeleesett. Szerintem jó pálinkához naponta kellene szedni az éppen leesés előttieket.

Eperfa más, annak termését ponyváról szedem és nagyon szeretem. Az is normál kihozatalú.

Előzmény: Dr. Rádio (125483)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.06.09 0 1 125483

Kíváncsi voltam a fekete szeder árára, így utánanéztem. ~ 18-20 ezer forint literje (47-54 v/v%)

Általában mennyi szeder szükséges egy liter 50 v/v%-os szeszhez? Napfény nélkül.

ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125482

Köszönöm, akkor én is így csinálom.

Előzmény: rézműves1 (125481)
rézműves1 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125481

És ami a lényeg...a középső képen, a fölső keresztlécen jól látszik, hogy egy kis csavar, pár centire belóg a tejesláda szélénél...négy ilyen kis csavar, remekül megakadályozza, hogy a rekesz a ládán ide-oda csúszkáljon...természetesen a rekeszre is rá van csavarozva a két kis keresztléc, úgyhogy stabil a dolog.

Előzmény: rézműves1 (125480)
rézműves1 Creative Commons License 2016.06.09 0 2 125480

Én a magam részéről csak annyit mondok, hogy az őszibarackon kívül, semmit nem magozok. Azt is csak azért, mert a jó érett őszibaracknak sokszor még a magja is kettéválik és hogy-hogynem, az belül sokszor penészes. Így aztán azt mindig kimagozom. De szerintem az otthonfőzők nagy része is így csinálja, vagyis csak összeturmixolja a gyümölcsöket és magon erjeszti és csak a főzés előtt magozza ki. Ez több előnnyel is jár. A pektinbontó (aki használja), addigra már általában úgy elfolyósította az anyagot, hogy a magokon már szinte nincs is semmi és szépen le is ült az aljára, úgyhogy azt csak le kell szűrni, ami igen egyszerű feladat még magozó nélkül is.

 

Én erre egy kis műanyagrekeszt használok, amit a virágosoktól kaptam. Elég magas az oldala és a mérete is, meg a lukak mérete is pont jó. Kicsit kisebb és pont passzol egy tejesládára és nem csurog mellé a szűréskor. A szerszám is egyszerű, egy széles műanyag spakli...DD...

 

............ezt használom

 

meggyre, cserkóra, szilvára és kajszira is...szóval univerzális...:)))...a végén egy kis vízzel leöblítem...

Előzmény: ksanyi52 (125479)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125479

Most akkor magozzunk, vagy ne magozzunk. Cseresznye, meggy. " Cseresznye, meggy esetében a magozás ugyan elhagyható, ". Ill mennyi magot tegyünk vissza?

Előzmény: ksanyi52 (125478)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125478

Olyan 30-60 kg / 1 kg ra gondoltam.

Előzmény: Bárk_i (125477)
Bárk_i Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125477

Én nem vagyok ellensége a cukornak,bár az idén ki fogok néhány cefrét cukor nélkül is erjeszteni.

Szerintem mennyiségtől is függ az az 1 kiló :-).

Előzmény: ksanyi52 (125475)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 1 125476
"Csatat" regen sem...es most sem lehet nelkuluk megnyerni!!!! Orok igazsag!!!
Előzmény: Törölt nick (125473)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125475

Én is megiszom a szörpöt pálinka  után. De nem helyette. Szépen sárgul a borízű almám és feketedik a meggy ízű cseresznyém. Remélem egy kilónyi napfénnyel jóízű párlat lesz belőle. Ti mit gondoltok?

Előzmény: Törölt nick (125472)
Bárk_i Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125474

Nagy igazság!Más az ízviláguk,pl az én nejemnek az ízlik ami nekem nem. :-)

Előzmény: Törölt nick (125473)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125473

Ne bántsuk a fehérnépeket :)

Ösztönösen tudják h melyik a jó pálinka.

Előzmény: Törölt nick (125472)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 1 125472
Egy probat meger! A szorpot igyak a feher nepek....meg a gyerekek...mi meg isszuk a parlatot meg a palinkat helyettuk is! (Meg ne sertodjel ezen...viccnek szantam!)
Előzmény: ksanyi52 (125467)
Figyelget Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125471

:)))

Előzmény: Törölt nick (125463)
Figyelget Creative Commons License 2016.06.09 0 0 125470

Mert az is. De attól még jó! :))

Előzmény: ksanyi52 (125467)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.09 0 1 125469

                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125447)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.06.08 0 1 125468

Hát igen. És az egészben az a legrosszabb, hogy tehetetlen vagy. Csak nézed, ahogy minden az enyészeté lesz. Ilyenkor látszik, milyen kis porszemek is vagyunk.

Az azért jó hír, hogy a tavaly előtt ültetett négy kékáfonya bokrom megmaradt és termőre is fordult idén. 13 azaz tizenhárom szem lesz rajta. :-)

Előzmény: gabor0036 (125459)
ksanyi52 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 125467

Akkor lekésted, addig kell szedni míg nem tetvesedik! Én szedtem 2 festékes vödörrel. Az asszonykám megcsinálta szörpnek. Én csak cukorcefrének nézem. Várom hogy érjenek a gyümölcsök. 

Előzmény: Jolida (125466)
Jolida Creative Commons License 2016.06.08 0 0 125466

Én sajnos idén (is) kihagytam a bodzát, mivel felénk egy virág tányérra jutott ezer tetű. :-)

Előzmény: Törölt nick (125455)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.06.08 0 0 125465

0:17-től!

Előzmény: 1zsakkrumpli (125464)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.06.08 0 0 125464

2:36-nál érdekes a daráló műkődése.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-tUfiGBu_zs

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.08 0 0 125463

IGEN!!!!!!!!!! NA-NÁ!!! 1 egész üveggel...0,75! De az nincs senkinek csakis KIZÁRÓLAG NEKTEK!!!!!!!

Előzmény: Figyelget (125462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!