Hali Army74! Ma az egyik ismerősnek volt egy ilyen magasnyomásu szelepje, beletettük és pöccre indul a vekker, viszont mivel ez sem uj, kellene bele nekem egy uj! Tudsz ilyet szerezni kedvező áron?
Szia Army74! A hyundaiom nehezen indul ujra hidegen kb. 3 szori inditásra talán beindul. Eddig azt hitték, talán ott is gond volt hogy az öninditójában elvolt kopva a szénkefe. Viszont utánna jöttek ezek az ujra nehezen indulok dolgok. Most már üzemmeleg motornál is hosszasabb tekertetés után indul be a kocsi. Ma a szervizbe elmentem persze nem érnek rá csak majd 27-én? műszeres vizsgálatot nem is akarnak mérni annyi a várakozó hibás-kocsik sora. Elmondtam, hogy reggeli nehézkes indulás, üzemmeleg motornál szintén és közölte a szaki, hogy a nyomásszabályzó szeleppel nem lehet gond, mivel kérdezte, hogy gyorsitáskor torpan-e a kocsi? Nem ezt nem csinálja, szedi a lábait nagyon is szépen. Ő egyből rávágta, hogy a résolajjal lesz a gond. Megnéztem a videódat, lehet kikellene próbálni. Mennyibe kerülhet egy ilyen porlasztó? Nem tudom hogy te készitetted a porlasztócsere 1 és 2 videót ami fenntvan a fórumon? Várom javaslataidat! Köszönöm!
Ettől is lehet az hogy a műszerfalon villog az inditásgátlós lámpa? mert ha villog akkor nem indul (hajtja a motort csak nem indul el) ha folyamatosan világit akkor elindul.
Nem tudja valaki hogy mitől lehet az hogy néha nem indul az autó, Az indításgátló ikon villog, aztán pár próbálkozás, kulcs ki be stb után jó lesz. de van mikor egy hónapig sincs vele probléma. mi lehet a gond?
Sziasztok. Segitségeteket kérném. A Hyundaion , de biztos vagyok hogy nem Hyundai betegség, talán valaki választ ad rá. Vezetés közben egyenes uttartás mellett morgást hallok a kocsi elejéből. Enyhén balra vagy balrakormányzáskor elhallgat. Egyenes uttartás mellett vagy balratartásnál hallatszik ujra. Levettem a bal első kereket és a baloldalán a guminak lenyaldossa a futófelületét a guminak. Téli gumiról cseréltettem át nyári gumira a felnikre és az M3-ason vettem észre először a jelenséget gumicsere után. Lehet hogy helytelen centirozás után jött elő a hiba, vagy már meglehetett és a téli gumi puhasága miatt nem éreztem. Most kimentem a garázsba és megnéztem a levett téli gumiabroncsot a jobbelsőt és semmi nyoma annak ami történt a nyári gumin való belső kopással összehasonlitva. Tapasztalható volt autópályán a kormánykerékrezgés zavaró volt már 90-nél, majd 120-nál elmaradt. Lehet egy centirozási hiba miatt tönkrement valami a futóműnél, vagy a csapágynál? Köszönöm hogy elolvastátok.
Az enyém 2005-ös, 160000km van benne, eddig a generátor szabadonfutó, és jobbos féltengely ment el. 150000-nél.... + a nyomásszabályozón a szűrőt kukáztam ki. Jó kis megbízható szekér.... Kopó alkatrészekből a fékbetét szokott kb 35-40e km-t bírni.... egyébként más nem jellemző.
Szeretnélek megkérdezni titteket mivel autóvásárlás előtt vagyok és találtam egy Hyundai Accent 1,5crdi 130ezer km 81kw , 2007-es évekből van én nem értek hozzá nem szeretnék sokat a végén rákölteni.
Gondolkodok egy ötödik generációs Elantra vásárlásán. Bár eddig ez a típus teljesen elkerülte a figyelmemet a Hyundai kinálatából. No mind1 is, ez az én figyelmetlenségem. Tehát akinek van ilyen autója, az leírhatná a tapasztalatát az autóról, mivel a Népítéleten is össz-vissz csak egy véleményt találtam erről a tipusról. De olyan véleményt kérek ami fehéren-feketén leírja az autó pozitív és negatív dolgait is (típus hiba, mire kell figyelni, fenntartási költsége stb.). Pl. a kormány idő előtti kopásáról olvastam az i40-nel kapcsolatban, gondolom ez ugyan úgy érinti ezt a típust is. Tehát ahogy fentebb kértem, a jó és rossz tapasztalatokat is várom erről a verdáról.
A villamossági szerelőnek könnyebb a gyárival dolgozni, mert annak ki van alakítva a felfogatása, de nyugodj meg, egy kis gondolkodással az univerzális is belemegy. Az Én Hyundai-om 2004-es, de annyira egyszerű szerkezet, mint a tiéd és univerzálist kapott.
Van egy 2000 évi Hyundai Atos Prime típusú autóm, és a központi zár vacakol. A hidegben az anyós ülésnél lévő simán nem záródik be, majd hossza unszolásra mégis bezár.
a vezető oldali mögötti, meg olyan hangot ad ki, mintha a motor a végét járná, ahogy zár, kerreg egy nagyot, és kinyitásnál is produkálja (de legalább jó).
Azt hallottam, hogy ehhez a típushoz, csak a gyári vezérlő motort lehet beszerelni (csillagászati áron). Ez létezik, hogy egy egyszerűbb, noname motort nem lehet bele tenni az ajtóba?
Kérlek segítsetek, mert eladás előtt állok, és nem lenne jó, ha emiatt buknám...
47 éves vagyok,úgyhogy tudom hogy 22 évvel ez előtt voltak 4 sebességes autók :-) De szerintem az enyém nem az! A szervízkönyvbe is 5 van írva! Vigyem el szerelőhöz?
Nem tudom , hogy jó helyen teszem e fel a kérdésemet. Idén szeretnénk autót cserélni, és egy kategoriával feljebb is lépni. A mostani autónk egy Ford Focus MK1 1.6 benzines. A kiszemelt autók a Peugeot 508 SW, Mondeo MK 4 és a Hyundai I40 CW. Az első 2 típus inkább dieselben elérhető, főleg a Mondeo a PUG meg nem ajánlott benzinesben a problémás vezérlés miatt. A Hyundaiban az 1.6 benzines nekem megfelelő lenne, főleg hogy ritkán megyünk több 100 km-ert egy iramban. Évi 10-12000 kb az amit belehajtunk a kocsiba.
Kérdésem arra irányulna, hogy ennek a motornak van valami konstrukciós vagy gyakran előforduló hibája? A szervizelése mennyire költséges? Egy kis plusz ráfordításal lehet egy kis nyomatékot és lóerőt bele varázsolni, hogy azért legyen tartalék a motorban?
Nem vagyok egy lámpától lámpáig gyorsuló sofőr a sebességhatárokat is beszoktam tartani, de azért egy előzést nem szeretnék remegő lábbal befejezni :-)
Még annyit csak az előzőhöz, hogy a reggeli inditásnál, hideg motornál emiatt az ingadozó hőmérsékletérték miatt , amit a vezetékek hibásan jeleznek a kivezérlésnek, nemtudja, hogy -30 fokos vagy +300 fokos az üzemanyag! Ennek egy fix valós értéket kellene mutatnia.
A mai nap komoly számitógépes vizsgálat eredményeként, feltárult előttem az amire nem is gondoltam volna.
A szaki rákötötte a gépet, tipusnak megfelelően és mutatta az elvárt eredményt és a valós értékeket, majd villogott, hogy hiba van.
A hiba forrásának pedig az üzemanyaghőmérséklet érzékelőt dobta ki , melynek a gázolaj hőmérsékletét kell hogy mutassa, és az adott érték után szabályozza az üzemanyagellátást. / A szakit idézem végig/. A műszeren az üzemanyagellátás hőmérsékletét figyeltem mely járó motornál vizsgálva , hozzáteszem 78 fokos motorhőmérséklet volt emlékem szerint, és az itt vizsgált érték után / -Minusz 15 foktól egészen kb minusz 30 fokig ingadozott, de gázadásra leolvastunk 357 fokot!!! is. A szaki lehuzta az érzékelőről a csatlakozást és hozzácsatlakoztatta egy az általa kihozott vadiuj érzékelőhöz. Erre állitása szerint a műszeren egy kb 20 Celsius fokot kellett volna produkálni a tesztprogramnak, mely ennek ellenére is a minuszfokokat és gázadásra a 300 Celsius fok körüli értékeket mutatta.
Erre a szaki levonta a következtetést, hogy szerinte ezek a vezetékek, melyek egymásból oldalelágazásban elágaznak a különböző érzékelőkig, valahol érintkezési hibája lehet, kaphat egy olyan feszültséget egy másik szálról, amely ezt a hibát mutatja. Ez hihető hiszen ennek az érzékelőnek az üzemanyagnál nem létezik, hogy egyik másodpercben Minuszban mászkál a gázolaj a másik pillanatban meg egy irreálisan magas 300 fok felettit produkált. Kérdés, hogy milyen vezeték kolbászolhatott, vagy dörzsölhette ki, vagy hol lehet a hiba. Következőben szétszedi a vezetékeket és kiméri Őket.
Valaki találkozott már hasonló problémával?
Army74, Te tapasztaltál vagy találkoztál már hasonló hibával?
Kicsit fellélegeztem, hogy nem egy méregdrága kis holmit kell megvegyek, ami a kocsi értékének a 10 %-ka, mert ezek a kis apró szelepek zsebbenyulósak.
a következő után érdeklődnék. Van a családban egy 10 éves Accent CRDI, amit mindenki nagyon szeret, mert egyszerűen jó kis autó. De pár éve előjött egy olyan probléma (tulajdonképpen csak ez az egy problémája jött elő...), hogy random szerűen felvillan a motor visszajelző lámpa és a kormányból eltűnik a szervó. Ezen csak az segít, hogy ha leállítom az autót majd újra indítok. Évekig úgy volt, hogy kb. 500 - 1000 km. megtétele után jött elő újra a hiba, de mára sajnos nagyon gyakorivá vált. A szalonban azt mondták, hogy kormányműhiba, és komplett csere kell. Egy maszek villamosságis viszont nem csak ránézett, ahnem ki is mérte, és valami szervo vezérlő chip hibáról beszélt.
Van valakinek esetleg valami hasonló tapasztalata, vagy tippje a hibára és annak javítására?
Hidegen amikor nehezen szokott indulni számítógépre kell kötni és figyelni az indításkori üzemanyag nyomást. A beindulás kb. 150bárnál történik meg. Ezt kell figyelni, hogy mikor éri el. Ha a hosszú tekertetés végén a beinduláskor éri el akkor lassan épül fel az üzemi nyomás aminek több oka is lehet. Pld. csúcsok résolaj vesztesége, nyomástartó szelep a közös nyomócső végén, nagynyomású szivattyú a vezérműtengely végén vagy akár AC pumpa.
Résolajat én így vizsgáltam. Ez nem ad pontos értéket, de egy összehasonlításra megfelelő, hogy kiderüljön egyformák-e a csúcsok. Ha ha már az egyikből sokkal több jön ki akkor az már okozhat nehéz indulást mert ott elveszik a nyomás.
Sziasztok! Most egy éve vettem egy Hyundai Matrix 1.5 crdi egyterűt. Egész télen semmi baja nem volt. E hónapban reggeli inditásnál egyre nehezebben indult be. Akkumulátorra gyanakodtam. Anyós kocsijából kivettük az új akksit, valamivel jobb lett a reggeli inditás, de éreztem, hogy márciushoz képest a télen a saját akksimmal jobban indult. Megnézettem az akksimat és kiderült, hogy annak semmi baja. Viszont észrevettem még egy olyan dolgot, hogy ha pl. : lámpánál vagy egy elsőbbségadás táblánál várakozol, akaratlanul is a fordulatszámot figyelve , a 850 gyári értékhez képest legalább vagy 200-at visszaesik a fordulat. Elindulsz vagy adsz neki egy gázfröccsöt megy tovább tökéletesen. Gondoltam esetleg, hogy valamelyik porlasztó talán becsepeg valamely esetekben mikor leesik a fordulata. Ez csak egy számomra feltünő jelenség, de gondolom összekötettésben lehet a reggeli nem indulással. Mert ugye akksit nem vettem bele, mert az anyós uj akksijával is nagyon hosszas tekerés után még most elindult tegnap. Az izzitógyertyára gondoltam talán az lesz, nézték szervizbe talán ma kimérik. Napközben a reggeli nagyon nehéz beindulása után, és akkor sem hebeg-habog az alapjárat, utána egész nap semmi gond ezzel kapcsolatosan, menetközben nem áll meg , szépen gyorsit, de az alapjáratnál akkor is van amit leirtam az előző sorokban. Mi lehet a ludas, valaki tapasztalt már hasonlót?