Néhány kendvenc oldal (pl. cqham.ru) áttanulmányozása után gratuláltam magamnak, és kissé máshogy teszem fel a kérdést. Tudna valaki Szfvár vonzáskörzetében kb. 2 percre kölcsönadni nekem egy PC kábelt a kis aranyoshoz hogy újra életet leheljek belé?
HELP HELP HELP!!!
Került hozzám javításra egy Kenwood TK-278, amit ügyesen jól elprogramoztam, aztán meg kikapcsoltam a szervízmód elérését és most nincs szervízmód hogy visszakapcsoljam!!!
Tudna valaki vmi. SOS segítséget adni?! Köszi!
Vegyél inkább szkópot! Most kapsz mellé egy komplex generátort is. (Philips PM 3065 típusú, 100 Mhz-es, két sugaras, digitális kijelzős, 10 éves, alig-alig használtam)
Csak a CEPT normáknak megfelelő CB rádiókhoz nem kell engedély. A Stalker-9 NEM CEPT-normás, tehát kellene engedély - viszont nem adnak rá! És mivel rádióberendezés engedély nélküli üzemeltetése szabálysértés, a szabálysértés eszköze a megfelelő hatóság által lefoglalható, és szabálysértési feljelentés tehető.
Ezt már én is kérdeztem korábban.
Közúti ellenőrzés alkalmával nyilván láthatták a rendőrök a rádiómat,de nem szóltak.Előtte azért gyorsan kikapcsoltam. :)
Most voltunk Szlovákiában,a határon se kérdezték.
Tartani tarthatom,csak használni nem szabad. (?)
Olyan,mint talán a radar-előjelzős kütyük.
A kerdesem a kovetkezo lenne. Van egy Stalker IX. CB radiom.Ha ezt autoban szeretnem hasznalni akkor hasznalhatom? Ha a rendor megallit megbuntet? esetleg elkobozza a radiot? Vagy lehet hasznalni minden tovabbi nelkul?
Köszönöm, és elnézést hogy nem olvastam vissza. Már csak az a kérdésem hogy mi van ha a lakóhelyem és a QTH nem azonos? (Konspiratív okokból a vidéi dácsámba vonulok el időnként, de a fővárosban építem a kapitalizmust)
Egy kis segítségre lenne szükségem. Négy rezsimmel ezelőtt, a nyolcvanas évek elején sikeres URH A vizsgát tettem, még az MHSZ berkein belül. Most szeretnék rádióamatőr lenni. Mi ennek a feltéttele? Klubtagság? Hivójel, stb? Jó lenne akár egy link is, ahol megtalálom a szükséges infókat. Előre is köszönöm.
Az ajánlott módszerrel kerestem eddig - eredménytelenül (rengeteg adatlapot találtam meg így). A cég már nem létezik (Telefunken), az "utódja" - a Temic - pedig nem közölt róla semmit. Alighanem már nem gyártják. De azért köszi a tippet!
Nálam általában az a legcélravezetőbb dolog, hogy megnézem a félvezetőn a gyártó logoját és utána megnézem a gyártó honlapján. Gyakran a normál netes keresők nem találják, de a fenti módszer bejön.
Kedves topiclakók‼
Segítséget kérnék tőletek, egy programot illetően. Nekem egy elgé elhasznált profmorse-om van, ami ugyan arra tökéletes, hogy én trénigezzek vele, de nem tudok vele cd-t írni. A baj az, hogy nem tudok vele pl. médiafájlt alkotni. Megnéztem mi található a cq radioamateur honlapon, de nem találtam letölthető progit.
Akinek van tippje, sos segítsen. Minden jót
Köszi az infót a kommunikációs vevővel kapcsolatban.Mind a két címen találtam megfelelő dolgokat.Azt még megköszönném,ha a soproni bolt telefonszámát megadnátok.
Helló Macok!Jól sejtem,hogy mi régi ismerősök vagyunk?Képzeld ha minden jól megy nemsokára találkozhatunk a 2m-en!Aktívan tanulok és remélem nemsokára meglesz a gyümölcse is!!!
Sajnos a Mediás "cucc" a legjobb legális megoldás. Persze ha van rá lehetőséged, pl szomszédos telken áll a két ház, akkor olcsóbb ha kihúzol egy vezetékpárt és már megy is, bár én a PMR-t ajánlanám inkább. A gagyi walkie talkie pedig nem mindig visz el még 500 métert sem. Más ötlet?
Szükségem lenne 2 fix pont (ház) közötti kommunikációhoz valamiylen eszközre. A távolság max 500 méter és csak azért kellene, hogy ne telefonálgassak fölöslegesen. Mi a legegszerűbb eszköz erre és hol lehet beszerezni? A Media MArktban kapható 20 ezer forintos cucc sztem ehhez már luxus. Régen lehetett kapni a piacon gagyi walkie talkie-kat amik 7-800 méteres körben voltak jók. ESetleg valahol fellelhető még ilyesmi? Köszi
ezt nézd meg. Légiforgalmi irányítók fóruma. Már 7131 beírás van, olvasd el elejétől fogva, nagyon sok hasznos dolog van benne, különösen eleinte.
Sch.
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy van-e olyan web oldal ahol a légiirányítás menetével foglalkoznak.Arra gondolok, hogy amikor belép Magyarország területére egy gép, hol forgalmaz, mi a rövidítések jelentése stb..
Segítségeteket köszönöm, és választ várnék a fórumban, vagy a vallentb@mailbox.hu e-mail címen.