Keresés

Részletes keresés

Magnat Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1457
És ezt hol és milyen néven kell keresnem, ill. kb. mennyit kóstál?
Előzmény: nukee (1455)
nukee Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1456
Macok!

A kerdesem hozzad (is) szolna! Keresek Stalkihoz valami jo kis tapot. ugy 6A-ig! Nemtudsz valahol olcson? hasznalt is erdekelne! sot....
Na meg penetrator antenna is erdekelne hol lehetne olcson szerezni?!

Vecsesen van egy hely ahol gyartjak a daggereket. De en most ugy kerdem hatha hasznalt van vkinek.

Magnat 10eFT-ert vetted ugy egy az egyben?
hm nagyon megerte! Antennaval mindennel.
Egy penetrator mar 15eFt korul van.
Dagger Antenna magnestalppal palcaval mindennel 11eFt :( epp most vettem.

nukee Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1455
Sziasztok!

Teljesen egyet ertek Macok-kal! Minden amit leirt ugy van! A Dagger Antennat ugy tudod hasznalni ha az antenna palcat letekered a tekercsreszrol (fekete szinu henger amibe a palca es a talp csatlakozik) es ahelyett veszel egy CB radiohoz valot!

Magnat Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1454
Igen, én is erre számítottam a Daggerrel kapcsolatban ... 1ébként akkor mihez való antenna? Mennyibe kerül vajon egy cb-hez való mobil? Inkább azzal keresnélek fel akkor ... :-)
Előzmény: Macok (1453)
Macok Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1453
Hát akkor szépen sorjában:

Alfa csatik: a CB sávban a csatornák 10 kHz-s lépésekben vannak többé kevésbé egymás után, van ahol borul a sorrend, de ez most nem fontos, a lényeg az, hogy vannak olyan csatornák ahol nem 10 hanem 20 kHz a lépés, ezek közé tudsz bemenni az "alfa" kapcsolóval, ami valójában az éppen beállított csati fölé tesz 10 kHz-vel. Remélem sikerült világosan fogalmaznom.
A kapot antenna sajna nem alkalmas CB rádiózásra, mivel az a 27 MHz tartományban működik, tehát ezt az antennát nem is tudod rendesen "beállítani". Többé-kevésbé azért vételre tudod ezt az antennát is használni, de így közel sem a legjobb. Egyébként a nem behangolt antenna csak adás üzemmódban teheti tönkre a rádió egyes részeit, a részleteket és az okot most nem fejteném ki.
Az antenna talpából úgy tudod kiszedni a kábelt, ha a középső részt, vagyis a kiálló részt forrasztópákával megmelegíted, így ki tudod húzni a kábelt. Beforrasztás ugyanígy, a kábel kellő előkészítése után, ha van eszközöd hozzá, privátban megbeszélhetjük, ha nincs, jobb ha egy szakértő ismerőshöz fordulsz. A beállítást vállalnám, ha lenne jó antennád és eljönnél vele idáig :-))).

Előzmény: Magnat (1452)
Magnat Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1452
Kösz mindenkinek a hozzászólásokat.

nukee: tudnál írni bővebben ezekről az ALFA csatikról?

biker78: fogalmam sincs, lehet, h nem is 40 csatival van akkor bővítve, majd talán nukee kiokosít bennünket ... :-)

Ja, még eszembe jutott 1-2 dolog:
-honan tudok olyan antennadugót szerezni, illetve mi a neve, ami belemegy a Stalkiba?
-a Daggeren 430-480 MHz felírat van, ezzel kell foglalkoznom? (úgy értem, h esetleg csak bizonyos tartományban lehet használni vagy ilyesmi)
-Itt azt írják, h "A nem, vagy rosszul beállított antenna tönkreteheti a CB adóvégfokát" Ez pontosan mit jelent, ha csak úgy bedugtam a Daggert, akkor bármikor berosálhat a készülék?
-meg tudná vki mondani, h a Daggerbe hogy lehet bekötni az antennakábelt? Sajnos szinte tövön volt elcsípve az előzőleg bekötött kábel, és igazság szerint fingom sincs, hogy lehetne a képen látható nem megbontható egységbe beleapplikálni egy új madzagot ... (sorry a minőségért, webkamerával csinálam)

Ja és még egy off kérdés: mióta win 2000 reinstallt csináltam, azóta a Paint nem kezel JPG fileokat (meg egy csomó mást sem). Nem tudja vki, mitől? (angol, sp4)

nukee Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1451
Szia Magnat!

Nekem is van egy Stalki 9em.
Alaphelyzetben a PA CB kapcsolo Ha CB allasban van akkor ki tudsz kiabalni ha van kulso hangszorod pld auton. De mivel neked PA allasban sistereg az azert van mert ki lett bovitve a radio az ALFA csatornakkal. amiket a PA allasban tudsz elerni a 3,7,11,15,19es csatornakon!

hello!

Macok Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1450
F. 12. USB-t melegen ajánlom ha tudsz kicsit angolul és szeretnéd hallani a világ másik felét is :-).
Előzmény: biker78 (1448)
Macok Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1449
Szia,
leírásom és sofware van hozzá csak a kábel hibádzik, nem egyértelmű leírások alapján meg nem akarok nekiállni. Egyébként meg ügyes voltam, először mindent a kívánt állapotra hoztam, utána csináltam egy reset-et utána meg letiltottam a Dealer Mode-t. :-)
Pista alatt talán 4XA Pistára gondolsz, bár ő már inkább talán nyugdíjas?
Előzmény: HG4I (1441)
biker78 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1448
Üdv. Magnat !
Olvastam a Stalker 9-ről szoló leirásod. kérdezném hogy mi az a +40 csatorna, mert a S9-es összessen 80 csatornát tud gyárilag /40középső és 40felső/. Persze bővíteni lehet még fölfele max 19 csatorna lefele 7 csatorna ha jol emlékszem. A S9 sajátossága hogy AM-bem elég tompán szól, FM-bem szép tiszta hangja van, usb lsb-n érzékeny. Egyébként felső 12-ön érdemes hallgatozni /nemz.-közi hívó/. Az Ext. hangszoró kimenet a PA kierősitő de ehhez PA-ba kell kapcsolni, PA gomb. A jobboldali potival a vevő érzékenységet lehet változtatni. A clarifier csak usb-n vagy lsb-n használatos a "hangminőség" beállitására. Bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok. Üdv. Árpi.
Előzmény: Magnat (1442)
MEB Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1447
Igen.
Mint amilyet a tüntetéseken a szószólók használnak. :)
Sistergés passz.
Előzmény: Magnat (1446)
Magnat Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1446
jah, akkor a kihangosító az olyan szócsőféle? Akkor miért sistereg olyankor is a hangszóró?

1ébként köszi a válaszokat.

Előzmény: MEB (1445)
MEB Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1445
A Pa-Cb:a Cb üzemmód és a kihangosító között választhatsz.Default nyilván a CB állás.

Az Fm és az Am a legtisztább hangminőségű, de csak rövid távra működnek.Mi két autó között Fm-et használunk rendszerint.Usb és Lsb hosszabb távra is jó.
Usb 40 szokott lenni az általános csati,pl. a fuvarozók,kamionosok itt szoktak beszélni.

Előzmény: Magnat (1444)
Magnat Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1444
Szia,

Pa sp, csak elírtam, sorry ... :-))

Pa-cb váltó konkrétan mit jelent? Az az érdekes, h a felső 3 kapcsolót bármilyen variációba állítom, mindig más frekinek tűnik, azaz másféle zörejek hallatszanak ... azt esetleg meg tundád mondani, h melyik módban (fm, am, stb) kik szoktak karattyolni?

Köszi: Magnat

Előzmény: MEB (1443)
MEB Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1443
Szia!

Ext. sp: igen,az a külső hangszóró
Ps. sp: nem Pa akar az lenni?Elméletileg a hangosbeszélő lenne.

Ja,megjött ma a tölcsérhangszóróm.Holnap kiderül,hogy működik-e a Pa funkció! :)

Bal oldalról haladva: bekapcs,hangerő - zajzár - Fm,am,usb,lsb váltó - hangot lehet vele beállítani - antennaerősség

Felsők: középső-felső csatornaváltó, Pa-Cb váltó, az utolsónak nem igazán tudom a funkcióját.

Szóljatok,ha nem jól írtam valamit! Annyira még én sem vagyok benne... :))

Előzmény: Magnat (1442)
Magnat Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1442
Sziasztok!

Pár hete érdeklődtem itt, h milyen készüléket érdemes venni hallgatózásra, és akkor azt a tanácsot kaptam, h a Stalker-9 ilyen célra ideális. Ezen felbuzdulva be is szereztem egy ilyet, az itteni infók alapján szerintem tűrhető áron (10k volt a készülék, +táp, + egy Silver Dagger mobil-, + egy 7 méteres penetrátor tetőantenna). Ja, ráadásul az eladó szerint -mivel taxis használta- +40 csati is bele van applikálva. Viszont mivel túl sok lövésem nincs a dolgohoz, így jól jönne vmi kezelésu utasítás vagy ilyesmi, szóval ha vkinek van infója ilyenről az ne tartsa magába! (esetleg ha neten is fellelhető ilyesmi, az lenne a legjobb)
Érdekelne pl. h a hátul található PS SP és EXT SP aljazot mire jók (az ext sp talán külső hangszóró?), no meg az első kezelőszervek sem mind teljesen világosak ...

HG4I Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1441
Szia Macok!

06+20-92-12-620

Hívd fel ezt a számot, mondd el, mi a gondod,
Pista biztosan segíteni fog. Ő ott lakik, Pesten dolgozik a Kenwood szervizben.....

(Programmer nélkül /hardver és szoftver/ nagy merészség ilyen rádiókhoz hozzányúlni...)

Üdv: HG4I

Előzmény: Macok (1440)
Macok Creative Commons License 2003.10.13 0 0 1440
Néhány kendvenc oldal (pl. cqham.ru) áttanulmányozása után gratuláltam magamnak, és kissé máshogy teszem fel a kérdést. Tudna valaki Szfvár vonzáskörzetében kb. 2 percre kölcsönadni nekem egy PC kábelt a kis aranyoshoz hogy újra életet leheljek belé?
Előzmény: Macok (1439)
Macok Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1439
HELP HELP HELP!!!
Került hozzám javításra egy Kenwood TK-278, amit ügyesen jól elprogramoztam, aztán meg kikapcsoltam a szervízmód elérését és most nincs szervízmód hogy visszakapcsoljam!!!
Tudna valaki vmi. SOS segítséget adni?! Köszi!
nukee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1438
SziasztoK!

Koszonom a segitseget mindazoknak akik irtak a kerdesemre!

By NukEE

cucu Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1437
Vegyél inkább szkópot! Most kapsz mellé egy komplex generátort is. (Philips PM 3065 típusú, 100 Mhz-es, két sugaras, digitális kijelzős, 10 éves, alig-alig használtam)
Előzmény: HJ61 (1433)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.09 0 0 1436
Csak a CEPT normáknak megfelelő CB rádiókhoz nem kell engedély. A Stalker-9 NEM CEPT-normás, tehát kellene engedély - viszont nem adnak rá! És mivel rádióberendezés engedély nélküli üzemeltetése szabálysértés, a szabálysértés eszköze a megfelelő hatóság által lefoglalható, és szabálysértési feljelentés tehető.
Előzmény: nukee (1434)
MEB Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1435
Szia!

Ezt már én is kérdeztem korábban.
Közúti ellenőrzés alkalmával nyilván láthatták a rendőrök a rádiómat,de nem szóltak.Előtte azért gyorsan kikapcsoltam. :)
Most voltunk Szlovákiában,a határon se kérdezték.

Tartani tarthatom,csak használni nem szabad. (?)
Olyan,mint talán a radar-előjelzős kütyük.

Előzmény: nukee (1434)
nukee Creative Commons License 2003.10.07 0 0 1434
Sziasztok!

A kerdesem a kovetkezo lenne. Van egy Stalker IX. CB radiom.Ha ezt autoban szeretnem hasznalni akkor hasznalhatom? Ha a rendor megallit megbuntet? esetleg elkobozza a radiot? Vagy lehet hasznalni minden tovabbi nelkul?

koszi sziasztok!

HJ61 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 1433
Sziasztok!
Bocs ,hogy ide furakodok,de szeretnék venni egy GRANT tipusú CB-t.Hátha ti tudtok segíteni benne!Előre is köszönöm!
schlumberger Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1432
És akkor majd lehet polgári kör-QSO-kat csinálni...

QQberci, te felülmúlhatatlan vagy!

Előzmény: Qqberci (1429)
schlumberger Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1431
megköszönném,ha a soproni bolt telefonszámát megadnátok.

Üdv:Zoli

HA1TQ Molnár László Tel.: 99 329405

Előzmény: perlaki (1421)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.03 0 0 1430
Köszönöm, és elnézést hogy nem olvastam vissza. Már csak az a kérdésem hogy mi van ha a lakóhelyem és a QTH nem azonos? (Konspiratív okokból a vidéi dácsámba vonulok el időnként, de a fővárosban építem a kapitalizmust)
Előzmény: Qqberci (1429)
Qqberci Creative Commons License 2003.10.03 0 0 1429
Edison válasz erre | adatok | e-mail 2003-09-12 12:35:20 (1396)

Itt vannak a szükséges információk az engedélykéréshez:

http://www.mrasz.hu/news/engmeguj.html

[előzmény : (1394) Qqberci, 2003.09.11 21:14]

És akkor majd lehet polgári kör-QSO-kat csinálni...

Előzmény: Törölt nick (1428)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.03 0 0 1428
Egy kis segítségre lenne szükségem. Négy rezsimmel ezelőtt, a nyolcvanas évek elején sikeres URH A vizsgát tettem, még az MHSZ berkein belül. Most szeretnék rádióamatőr lenni. Mi ennek a feltéttele? Klubtagság? Hivójel, stb? Jó lenne akár egy link is, ahol megtalálom a szükséges infókat. Előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!