Hello Magnat ! Ajánlok én is 1 boltot ez a legolcsobb és szinte minden van: Elektrokontha Bp. Üllöi út 68 /Klinikák megállohoz közel/ . Egyébként a 430-480Mhz jelzésű antenna megér 1 probát hátha áthangolák CB sávra. /ha szétszeded egyből kiderül/. Az antennáidat érdemes lenne SWR-mérővel megmérni hogy tudd jol műkődik-e. Ha jo az SWR /1,5 alatt/ a rádiod végfoka sem megy tönkre. Érdemes használt antenna után nézni az sokkal olcsobb./ penetrátor kb. 3-5ezer környékén stb. /Ha mobil antennát veszel érdemes a leghosszabat venni pl. Dagger 2200, 2,2m hosszú, ezeknek már egész türhető nyereségük van. Üdv. Árpi.
Sziasztok, csak egy kis érdekesség. Beindult magyarország első PMR átjátszója az 5-ös csatornán 20-as ctcss-el. Csak sötétedés után működik mert napelemes. QTH Budapest II ker hegytető.Természetesen szimplex papagály üzemmódban.
Valóban amphenol dugónak is hívják, de a hivatalos név SO-239 -es koax dugó. Az amphenol elnevezés a csatlakozókat gyártó "Amphenol" nevű cégről ered. Természetesen e cég sok másfajta dugót is gyárt, valamint az SO239-est is sok más cég is gyártja, de tisztességes helyen bármelyik nevéről tudni fogják hogy miről van szó - annyit is elég mondani, hogy CB-hez kell.
Használt, lehetőleg jó állapotú, tűzoltósági rádiókommunikációra alkalmas kézirádiót /és töltőt :)/ vennék. (akinek van eladó, plz egy e-mailt...) Amennyiben nagyon off a téma, akkor bocsánat.
Az antennadugót amphenol (amfenol)-nak hívják, elképzelhető hogy kétfélét is kapsz, vastag és vékony kábelra való is létezik, meg van olyan is amelyik mindegyikre jó egy szűkítővel.
Minek a neve is kéne még?
Ja, azt hiszem van itt valaki, aki talán tud tápot adni neked, meg esetleg antennát meg dugókat is, csak várj holnapig.
A kerdesem hozzad (is) szolna! Keresek Stalkihoz valami jo kis tapot. ugy 6A-ig! Nemtudsz valahol olcson? hasznalt is erdekelne! sot....
Na meg penetrator antenna is erdekelne hol lehetne olcson szerezni?!
Vecsesen van egy hely ahol gyartjak a daggereket. De en most ugy kerdem hatha hasznalt van vkinek.
Magnat 10eFT-ert vetted ugy egy az egyben?
hm nagyon megerte! Antennaval mindennel.
Egy penetrator mar 15eFt korul van.
Dagger Antenna magnestalppal palcaval mindennel 11eFt :( epp most vettem.
Teljesen egyet ertek Macok-kal! Minden amit leirt ugy van! A Dagger Antennat ugy tudod hasznalni ha az antenna palcat letekered a tekercsreszrol (fekete szinu henger amibe a palca es a talp csatlakozik) es ahelyett veszel egy CB radiohoz valot!
Igen, én is erre számítottam a Daggerrel kapcsolatban ... 1ébként akkor mihez való antenna? Mennyibe kerül vajon egy cb-hez való mobil? Inkább azzal keresnélek fel akkor ... :-)
Alfa csatik: a CB sávban a csatornák 10 kHz-s lépésekben vannak többé kevésbé egymás után, van ahol borul a sorrend, de ez most nem fontos, a lényeg az, hogy vannak olyan csatornák ahol nem 10 hanem 20 kHz a lépés, ezek közé tudsz bemenni az "alfa" kapcsolóval, ami valójában az éppen beállított csati fölé tesz 10 kHz-vel. Remélem sikerült világosan fogalmaznom.
A kapot antenna sajna nem alkalmas CB rádiózásra, mivel az a 27 MHz tartományban működik, tehát ezt az antennát nem is tudod rendesen "beállítani". Többé-kevésbé azért vételre tudod ezt az antennát is használni, de így közel sem a legjobb. Egyébként a nem behangolt antenna csak adás üzemmódban teheti tönkre a rádió egyes részeit, a részleteket és az okot most nem fejteném ki.
Az antenna talpából úgy tudod kiszedni a kábelt, ha a középső részt, vagyis a kiálló részt forrasztópákával megmelegíted, így ki tudod húzni a kábelt. Beforrasztás ugyanígy, a kábel kellő előkészítése után, ha van eszközöd hozzá, privátban megbeszélhetjük, ha nincs, jobb ha egy szakértő ismerőshöz fordulsz. A beállítást vállalnám, ha lenne jó antennád és eljönnél vele idáig :-))).
nukee: tudnál írni bővebben ezekről az ALFA csatikról?
biker78: fogalmam sincs, lehet, h nem is 40 csatival van akkor bővítve, majd talán nukee kiokosít bennünket ... :-)
Ja, még eszembe jutott 1-2 dolog:
-honan tudok olyan antennadugót szerezni, illetve mi a neve, ami belemegy a Stalkiba?
-a Daggeren 430-480 MHz felírat van, ezzel kell foglalkoznom? (úgy értem, h esetleg csak bizonyos tartományban lehet használni vagy ilyesmi)
-Itt azt írják, h "A nem, vagy rosszul beállított antenna tönkreteheti a CB adóvégfokát" Ez pontosan mit jelent, ha csak úgy bedugtam a Daggert, akkor bármikor berosálhat a készülék?
-meg tudná vki mondani, h a Daggerbe hogy lehet bekötni az antennakábelt? Sajnos szinte tövön volt elcsípve az előzőleg bekötött kábel, és igazság szerint fingom sincs, hogy lehetne a képen látható nem megbontható egységbe beleapplikálni egy új madzagot ... (sorry a minőségért, webkamerával csinálam)
Ja és még egy off kérdés: mióta win 2000 reinstallt csináltam, azóta a Paint nem kezel JPG fileokat (meg egy csomó mást sem). Nem tudja vki, mitől? (angol, sp4)
Nekem is van egy Stalki 9em.
Alaphelyzetben a PA CB kapcsolo Ha CB allasban van akkor ki tudsz kiabalni ha van kulso hangszorod pld auton. De mivel neked PA allasban sistereg az azert van mert ki lett bovitve a radio az ALFA csatornakkal. amiket a PA allasban tudsz elerni a 3,7,11,15,19es csatornakon!
Szia,
leírásom és sofware van hozzá csak a kábel hibádzik, nem egyértelmű leírások alapján meg nem akarok nekiállni. Egyébként meg ügyes voltam, először mindent a kívánt állapotra hoztam, utána csináltam egy reset-et utána meg letiltottam a Dealer Mode-t. :-)
Pista alatt talán 4XA Pistára gondolsz, bár ő már inkább talán nyugdíjas?
Üdv. Magnat !
Olvastam a Stalker 9-ről szoló leirásod. kérdezném hogy mi az a +40 csatorna, mert a S9-es összessen 80 csatornát tud gyárilag /40középső és 40felső/. Persze bővíteni lehet még fölfele max 19 csatorna lefele 7 csatorna ha jol emlékszem. A S9 sajátossága hogy AM-bem elég tompán szól, FM-bem szép tiszta hangja van, usb lsb-n érzékeny. Egyébként felső 12-ön érdemes hallgatozni /nemz.-közi hívó/. Az Ext. hangszoró kimenet a PA kierősitő de ehhez PA-ba kell kapcsolni, PA gomb. A jobboldali potival a vevő érzékenységet lehet változtatni. A clarifier csak usb-n vagy lsb-n használatos a "hangminőség" beállitására. Bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok. Üdv. Árpi.
A Pa-Cb:a Cb üzemmód és a kihangosító között választhatsz.Default nyilván a CB állás.
Az Fm és az Am a legtisztább hangminőségű, de csak rövid távra működnek.Mi két autó között Fm-et használunk rendszerint.Usb és Lsb hosszabb távra is jó.
Usb 40 szokott lenni az általános csati,pl. a fuvarozók,kamionosok itt szoktak beszélni.
Pa-cb váltó konkrétan mit jelent? Az az érdekes, h a felső 3 kapcsolót bármilyen variációba állítom, mindig más frekinek tűnik, azaz másféle zörejek hallatszanak ... azt esetleg meg tundád mondani, h melyik módban (fm, am, stb) kik szoktak karattyolni?
Pár hete érdeklődtem itt, h milyen készüléket érdemes venni hallgatózásra, és akkor azt a tanácsot kaptam, h a Stalker-9 ilyen célra ideális. Ezen felbuzdulva be is szereztem egy ilyet, az itteni infók alapján szerintem tűrhető áron (10k volt a készülék, +táp, + egy Silver Dagger mobil-, + egy 7 méteres penetrátor tetőantenna). Ja, ráadásul az eladó szerint -mivel taxis használta- +40 csati is bele van applikálva. Viszont mivel túl sok lövésem nincs a dolgohoz, így jól jönne vmi kezelésu utasítás vagy ilyesmi, szóval ha vkinek van infója ilyenről az ne tartsa magába! (esetleg ha neten is fellelhető ilyesmi, az lenne a legjobb)
Érdekelne pl. h a hátul található PS SP és EXT SP aljazot mire jók (az ext sp talán külső hangszóró?), no meg az első kezelőszervek sem mind teljesen világosak ...