Sziasztok!
Nem egészen rádiózás: nincs valakinek kéznél töltéserősítő kapcsolási rajz?
Még valamely Hobby Elektronikában is megjelent Urbántól, persze most, mikor kellene nem találom.
Üdv,
viczki
Hello nukee! Valoban nem könnyű használtan beszerezni jót, de tudom ajánlani a Pannon DX-en a HAM-CSERE-BERE oldalt. /az árakkal itt is tessék vigyázni (vacakot drágán ?! ) / Az új legalább biztos hogy jó. Az alkatrész bolt csak az AMPHENOL CSATIRA vonatkozott, ott CB-s, és egyéb rádios cuccokat nem lehet kapni !
Hm akkor kar volt ujonnan daggert vennem?:)
De az a baj hogy nemigen talaltam hasznaltat sehol:( Az a bolt amit mondtal, ott hasznalt cuccok is vannak? antennak,tapok,radiok stb?
Hello Magnat ! Ajánlok én is 1 boltot ez a legolcsobb és szinte minden van: Elektrokontha Bp. Üllöi út 68 /Klinikák megállohoz közel/ . Egyébként a 430-480Mhz jelzésű antenna megér 1 probát hátha áthangolák CB sávra. /ha szétszeded egyből kiderül/. Az antennáidat érdemes lenne SWR-mérővel megmérni hogy tudd jol műkődik-e. Ha jo az SWR /1,5 alatt/ a rádiod végfoka sem megy tönkre. Érdemes használt antenna után nézni az sokkal olcsobb./ penetrátor kb. 3-5ezer környékén stb. /Ha mobil antennát veszel érdemes a leghosszabat venni pl. Dagger 2200, 2,2m hosszú, ezeknek már egész türhető nyereségük van. Üdv. Árpi.
Sziasztok, csak egy kis érdekesség. Beindult magyarország első PMR átjátszója az 5-ös csatornán 20-as ctcss-el. Csak sötétedés után működik mert napelemes. QTH Budapest II ker hegytető.Természetesen szimplex papagály üzemmódban.
Valóban amphenol dugónak is hívják, de a hivatalos név SO-239 -es koax dugó. Az amphenol elnevezés a csatlakozókat gyártó "Amphenol" nevű cégről ered. Természetesen e cég sok másfajta dugót is gyárt, valamint az SO239-est is sok más cég is gyártja, de tisztességes helyen bármelyik nevéről tudni fogják hogy miről van szó - annyit is elég mondani, hogy CB-hez kell.
Használt, lehetőleg jó állapotú, tűzoltósági rádiókommunikációra alkalmas kézirádiót /és töltőt :)/ vennék. (akinek van eladó, plz egy e-mailt...) Amennyiben nagyon off a téma, akkor bocsánat.
Az antennadugót amphenol (amfenol)-nak hívják, elképzelhető hogy kétfélét is kapsz, vastag és vékony kábelra való is létezik, meg van olyan is amelyik mindegyikre jó egy szűkítővel.
Minek a neve is kéne még?
Ja, azt hiszem van itt valaki, aki talán tud tápot adni neked, meg esetleg antennát meg dugókat is, csak várj holnapig.
A kerdesem hozzad (is) szolna! Keresek Stalkihoz valami jo kis tapot. ugy 6A-ig! Nemtudsz valahol olcson? hasznalt is erdekelne! sot....
Na meg penetrator antenna is erdekelne hol lehetne olcson szerezni?!
Vecsesen van egy hely ahol gyartjak a daggereket. De en most ugy kerdem hatha hasznalt van vkinek.
Magnat 10eFT-ert vetted ugy egy az egyben?
hm nagyon megerte! Antennaval mindennel.
Egy penetrator mar 15eFt korul van.
Dagger Antenna magnestalppal palcaval mindennel 11eFt :( epp most vettem.
Teljesen egyet ertek Macok-kal! Minden amit leirt ugy van! A Dagger Antennat ugy tudod hasznalni ha az antenna palcat letekered a tekercsreszrol (fekete szinu henger amibe a palca es a talp csatlakozik) es ahelyett veszel egy CB radiohoz valot!
Igen, én is erre számítottam a Daggerrel kapcsolatban ... 1ébként akkor mihez való antenna? Mennyibe kerül vajon egy cb-hez való mobil? Inkább azzal keresnélek fel akkor ... :-)
Alfa csatik: a CB sávban a csatornák 10 kHz-s lépésekben vannak többé kevésbé egymás után, van ahol borul a sorrend, de ez most nem fontos, a lényeg az, hogy vannak olyan csatornák ahol nem 10 hanem 20 kHz a lépés, ezek közé tudsz bemenni az "alfa" kapcsolóval, ami valójában az éppen beállított csati fölé tesz 10 kHz-vel. Remélem sikerült világosan fogalmaznom.
A kapot antenna sajna nem alkalmas CB rádiózásra, mivel az a 27 MHz tartományban működik, tehát ezt az antennát nem is tudod rendesen "beállítani". Többé-kevésbé azért vételre tudod ezt az antennát is használni, de így közel sem a legjobb. Egyébként a nem behangolt antenna csak adás üzemmódban teheti tönkre a rádió egyes részeit, a részleteket és az okot most nem fejteném ki.
Az antenna talpából úgy tudod kiszedni a kábelt, ha a középső részt, vagyis a kiálló részt forrasztópákával megmelegíted, így ki tudod húzni a kábelt. Beforrasztás ugyanígy, a kábel kellő előkészítése után, ha van eszközöd hozzá, privátban megbeszélhetjük, ha nincs, jobb ha egy szakértő ismerőshöz fordulsz. A beállítást vállalnám, ha lenne jó antennád és eljönnél vele idáig :-))).
nukee: tudnál írni bővebben ezekről az ALFA csatikról?
biker78: fogalmam sincs, lehet, h nem is 40 csatival van akkor bővítve, majd talán nukee kiokosít bennünket ... :-)
Ja, még eszembe jutott 1-2 dolog:
-honan tudok olyan antennadugót szerezni, illetve mi a neve, ami belemegy a Stalkiba?
-a Daggeren 430-480 MHz felírat van, ezzel kell foglalkoznom? (úgy értem, h esetleg csak bizonyos tartományban lehet használni vagy ilyesmi)
-Itt azt írják, h "A nem, vagy rosszul beállított antenna tönkreteheti a CB adóvégfokát" Ez pontosan mit jelent, ha csak úgy bedugtam a Daggert, akkor bármikor berosálhat a készülék?
-meg tudná vki mondani, h a Daggerbe hogy lehet bekötni az antennakábelt? Sajnos szinte tövön volt elcsípve az előzőleg bekötött kábel, és igazság szerint fingom sincs, hogy lehetne a képen látható nem megbontható egységbe beleapplikálni egy új madzagot ... (sorry a minőségért, webkamerával csinálam)
Ja és még egy off kérdés: mióta win 2000 reinstallt csináltam, azóta a Paint nem kezel JPG fileokat (meg egy csomó mást sem). Nem tudja vki, mitől? (angol, sp4)
Nekem is van egy Stalki 9em.
Alaphelyzetben a PA CB kapcsolo Ha CB allasban van akkor ki tudsz kiabalni ha van kulso hangszorod pld auton. De mivel neked PA allasban sistereg az azert van mert ki lett bovitve a radio az ALFA csatornakkal. amiket a PA allasban tudsz elerni a 3,7,11,15,19es csatornakon!
Szia,
leírásom és sofware van hozzá csak a kábel hibádzik, nem egyértelmű leírások alapján meg nem akarok nekiállni. Egyébként meg ügyes voltam, először mindent a kívánt állapotra hoztam, utána csináltam egy reset-et utána meg letiltottam a Dealer Mode-t. :-)
Pista alatt talán 4XA Pistára gondolsz, bár ő már inkább talán nyugdíjas?
Üdv. Magnat !
Olvastam a Stalker 9-ről szoló leirásod. kérdezném hogy mi az a +40 csatorna, mert a S9-es összessen 80 csatornát tud gyárilag /40középső és 40felső/. Persze bővíteni lehet még fölfele max 19 csatorna lefele 7 csatorna ha jol emlékszem. A S9 sajátossága hogy AM-bem elég tompán szól, FM-bem szép tiszta hangja van, usb lsb-n érzékeny. Egyébként felső 12-ön érdemes hallgatozni /nemz.-közi hívó/. Az Ext. hangszoró kimenet a PA kierősitő de ehhez PA-ba kell kapcsolni, PA gomb. A jobboldali potival a vevő érzékenységet lehet változtatni. A clarifier csak usb-n vagy lsb-n használatos a "hangminőség" beállitására. Bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok. Üdv. Árpi.