Igen, de a kaminosok mibilak, őket nehezebb bemérni ... és éppen itt írta vki, h Pesten eléggé rászállt ezekre a HIF ... 1ébként mire kell a 6A-es tápfelvétel? Lehet, h most baromságot kérdezek, de ahhoz a tizenpár watt kimenő teljesítményhez, amit a Stalki tud, minek a 3-6 A?
Szerintem a qtya se figyeli ki mikor melyik csatornan dumal! egy egyszeru munkanapon menj fel a kozep 40 USB -re! a kamionosok forgalmaznak rajta! Folyamatosan megy a beszelgetes. Ott barmikor lebukhatna barki.
SZal 1 szonak is szaz a vege CEPT ide vagy oda nemfigyeli senki! Rengetegen hasznaljak meg mindig a CB-t magan beszelgetesre, munkara, es nem csak FM-ben! sot ott alig hallani forgalmazast!
Keresek én ... 1ébként ha fm-ben röfögök a Stalkiról, akkor azt meg tudják mondani, h nem CEPT-normás cucc? 1általán, hogy megy ez a lebukás, mennyi beszélgetés mellett lehet rá számítani (fm-ben, ill. nem fm-ben)?
Nekem régi nagydarab mobiltelefonhoz való "MASCOT" tápegységem van hozzá - tán 5 amperes. Valaha 1500 Ft-ért vettem, de szerintem egy üveg borért is kapni manapság.
Jól mondták - a 3A-es az kevés.. legalábbis SSB üzemmódhoz.
Beköltözött a Pa hangszóróm,működik is,csak az a baj vele,hogy "alapban" is sistereg,sokat levesz a beszédből.Ha meg rárakom a zajzárat,akkor meg néma.
A cimborám és az én rádiómat is át kellett kötögetni,mert már "tuningolva" voltak,a Pa funkció nem üzemelt.A másik rádió nem sistereg,szépen lehet kifelé beszélni,az enyém viszont igen. :(
Lehet vele valamit kezdeni? Az emberem,aki csinálta,neki is feltűnt ez,amúgy meg passz.
Hello Magnat. Hát nem könnyű szétszedni a Dagger antennát, azt javaslom hasonlisd össze a 2 antennát érzékenységre, adásra, persze legegyszerübb az SWR mérés lenne. Áthangolni biztos áthangolható /belső tekercs csere/ csak nem biztos hogy érdemes, főleg műszerek nélkül. A dagger antenna fejbe csak akkor teheted be a pálcát ha az megfelelő hosszú. Pl.: a dagger 2200 fejbe csak 2,2m-es pálcát tehetsz, 1,6m-et nem.
Köszi biker78, ráadásul ez a bolt sokkal közelebb is van hozzám. (Kispesten leledzem ...) És pontosan mit kell néznem, h kiderüljön, áthangolható-e? 1ébként ha van egy cb-hez való Daggerem, akkor abba betehetem egy nem CB-s antenna pálcáját is? (gondolom, igen)
Sziasztok!
Nem egészen rádiózás: nincs valakinek kéznél töltéserősítő kapcsolási rajz?
Még valamely Hobby Elektronikában is megjelent Urbántól, persze most, mikor kellene nem találom.
Üdv,
viczki
Hello nukee! Valoban nem könnyű használtan beszerezni jót, de tudom ajánlani a Pannon DX-en a HAM-CSERE-BERE oldalt. /az árakkal itt is tessék vigyázni (vacakot drágán ?! ) / Az új legalább biztos hogy jó. Az alkatrész bolt csak az AMPHENOL CSATIRA vonatkozott, ott CB-s, és egyéb rádios cuccokat nem lehet kapni !
Hm akkor kar volt ujonnan daggert vennem?:)
De az a baj hogy nemigen talaltam hasznaltat sehol:( Az a bolt amit mondtal, ott hasznalt cuccok is vannak? antennak,tapok,radiok stb?
Hello Magnat ! Ajánlok én is 1 boltot ez a legolcsobb és szinte minden van: Elektrokontha Bp. Üllöi út 68 /Klinikák megállohoz közel/ . Egyébként a 430-480Mhz jelzésű antenna megér 1 probát hátha áthangolák CB sávra. /ha szétszeded egyből kiderül/. Az antennáidat érdemes lenne SWR-mérővel megmérni hogy tudd jol műkődik-e. Ha jo az SWR /1,5 alatt/ a rádiod végfoka sem megy tönkre. Érdemes használt antenna után nézni az sokkal olcsobb./ penetrátor kb. 3-5ezer környékén stb. /Ha mobil antennát veszel érdemes a leghosszabat venni pl. Dagger 2200, 2,2m hosszú, ezeknek már egész türhető nyereségük van. Üdv. Árpi.
Sziasztok, csak egy kis érdekesség. Beindult magyarország első PMR átjátszója az 5-ös csatornán 20-as ctcss-el. Csak sötétedés után működik mert napelemes. QTH Budapest II ker hegytető.Természetesen szimplex papagály üzemmódban.