Az LGT-születésnap kérdéséhez. Az Esti Hírlap cikke (Tíz zenekar átalakul - A neve: Lokomotív - Új beategyüttes indul) 1971. április 8-án jelent meg. Nincs meg nekem az újság, de volt már a kezemben eredeti példány. Különben az LGT-könyvben is ez a dátum szerepel.
Az április 6-a tévedés, valószínűleg Sebők János Magya-rock című könyvéből származik. Nincs most nálam, de emlékeim szerint ott ráadásul Magyar Hírlap szerepel Esti Hírlap helyett.
De. Mikor a Volt 1x1 zenekar-t forgatták, megkérdezték az alapító tagokat, mikor alakult az LGT. Frenreisz és Laux egymástól függetlenül, de egybehangzóan azt mondta, április 2-án. (Már ha igazak a forrásaim.) Pici válasza: Ezerkilencszáz... hetven... egyben. Végül is eltalálta. :-)
Tehát igazából a múlt kedden kellett volna ünnepelni, de éppenséggel ma is lehet. Vagy bármikor... Mondjuk június elsején.
1200. hozzászólásommal gyarapítom a LGT látogatottságát, 5000 de messze vagy! :)))
Holnaptól ritkábban vagyok... A topicban Cabolo néven élek tovább, így mégis stílszerűbb :)
Az újak előtt pedig továbbra is nyitva áll az ajtó, tessék csak tessék! De Csak az jöjjön, aki bírja ;-)
Gondolom waters is beleegyezik, lehetne itt szó a zenekarról, a fesztiválról, az LGT saját és kapcsolódó lemezeiről, ... de szervezhetünk közös bulikat, kocsmázásokat vagy pusztán jó hangulatú beszélgetéseket!
Nem hiszem, hogy nincsenek elgétések az Indexen, gyertek bátran, a feszkóig még egy egész jó kis csapat verődhetne össze!
a www.lgt.hu-n, valamint az itt mellettem lapuló ?És ilyen a boksz c. könyvben írják aztat, hogy
Április 6.
Hivatalosan is bejelentik, hogy megalakult a Locomotiv GT.
HAPPY BIRTHDAY LOCOMOTIV GRAND TOURISMO!!!!!!!!!!!
Mini ajándékom a Vallomás szövegének hirdetése egy dalszöveg topicban! :))
Az ünnep (31.életév) tiszteletére meghallgatom a Harmincéves vagyok c. albumot, ami nem kifejezetten LGT lemez, de hozzájuk tartozik és majdnem aktuális is! A fiatalítást meg biztos nem veszik zokon :))))
Kicsit leült a hangulatom, de a Hej, gyere velem! - egészen feldobott! Somló basszusfutamaira fülelek épp, hmmm nem olyan rossz az, Barta persze jobban pengeti:)
Na jóccakát!
Márcsak szombatig vagyok így éjjel netközelben, aztán ritkábban vagyok:(
Bár ezzel talán csak használok a topicnak, ha nem dumáljuk szét magánban az LGT story-ja helyett:))
Ez részemről önkritika, az új fan-ok kéretik, hogy honorálják ezt, s talán akkor vasárnaptól nem lesz "belterjes a topic" :)))
Megvan 2 anyag kivételével a Petőfi Rádiós LGT-történet, amin ált. Pici beszél az együttes életéről - köv. 3 napban végighallgatom, aztán majd beírok sztorikat, bár a rajongók biztos ismerik ezeket, de hátha mégsem...
Bekrepált a hifim bassszus:((( na majd holnap próbálgatom...
kicsit olvasgattam a beírásaid liberálisRogerWatersfanatikusDark:)))) irigyellek a sörözésekért, én ma egész nap fizikai melóztamm, jó lett volna egy Erőgép:))