Keresés

Részletes keresés

raistlin Creative Commons License 2003.09.26 0 0 13
Hát, vettünk egy Clatronic-ot. Eddig kb. 5-ször próbáltam. Szörnyű, utálom. Nem darálja le rendesen a gyümölcsöt/zöldséget, alig lesz egy kis lé, bármit is próbálok. Eddigi tapasztalatok: répa, alma, ananász, barack (na ez utóbbiból semmi sem lett). És kb fél óra, mire tisztességesen el tudom mosogatni. Orrán-száján dől a pép, de lé alig. Egy bazi nagy ananászból alig lett 2/3 deci lé. Bánatomban turmixot csináltam a rostos pépből, amiben még egy csomó lé volt, csak ez a szerencsétlen gép nem bírta feldolgozni. Teljesen kiábrándultam.
Casilla Creative Commons License 2003.08.20 0 0 12
Sziasztok!

Felhozom ezt a topicot, nekem az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen márkájú/típusú gyümölcscentrifugát érdemes venni? Olyat, amit gyorsan el lehet mosni, nem nagy monstrum, szóval praktikus és jó hatásfokkal présel.
Ha valaki tud jó tippet, estleg azt is, hogy hol lehet megvásárolni, megköszönném, ha leírná nekem!

Casilla

Thor Creative Commons License 2003.02.05 0 0 11
Nem tudom. Én még sose jártam így, pedig elég sokat használom a gyümölcscentrifugát.

joy tapasztalataival ellentétben én a szőlőt, almát stb. is héjastól-magostól-mindenestől teszem bele és még sosem lett keserű. A szőlőnél az igaz, hogy utólag szűrögetni kell, mert a magtörmelékek van úgy, hogy belekerülnek. Az ízét nem rontják el, csak olyan vacak ha recseg a fogam között.

Előzmény: Niácska (8)
Niácska Creative Commons License 2003.02.05 0 0 10
Kóstoltam én, mégis keserű volt. :(
Előzmény: Mulan (9)
Mulan Creative Commons License 2003.02.05 0 0 9
Kóstolás?
Előzmény: Niácska (8)
Niácska Creative Commons License 2003.02.05 0 0 8
Ha már répa...
Hogyan kell kiküszöbölni hogy keserű répa belekerüljön?? Nekem múltkor sikerült beletennem, s nagyon rossz lett. :((
Előzmény: Thor (4)
joy Creative Commons License 2002.10.09 0 0 7
A gyümölcscentrifugával is az a lényeg, nem kerüljön bele az egyébként sem fogyasztott haja (pl kivi!), sem a magja, mert ha beledarálja, akkor keserű-rosz mellékíze lesz!

Az olyan gyümölcsökhöz, amelyek sokmagvúak pl citrusfélék, szőlők, azokhoz kizárólag prést szabad használni, vagy paszírozót.

Előzmény: raistlin (6)
raistlin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 6
hajnici!

Amilyen huncut a fantáziám, rögtön félreértettem ezt a mondatodat. De úgy is igaz!

Előzmény: hajnici (5)
hajnici Creative Commons License 2002.07.17 0 0 5
Ez pont igy van, amekkora belefér az szupi.
Üdv
Előzmény: Thor (4)
Thor Creative Commons License 2002.07.16 0 0 4
Répából is az "új-" lédúsabb. Lehet rajta segíteni azzal is, ha pl reggel facsargatnád, akkor előző este vízbe rakod és megszívja magát. Az íze is jobb kicsit felhígítva vízzel és ha 3-4 sárgarépához hozzácentrifugálsz egy petrezselymet is.
Darabméret: amekkora a centrifugába belefér. Nagyon szűk a szája mindegyiknek, úgyhogy amekkora zöldség belefér, az nem is okoz gondot.
Előzmény: raistlin (2)
raistlin Creative Commons License 2002.07.16 0 0 3
Na ezt hogy csináltam?
raistlin Creative Commons License 2002.07.16 0 0 2
Köszi a gyors választ. A répás megjegyzés korrekt!
Az érdekelne még, hogy a tisztítást leszámítva milyen előkészületet igényel a használata? Mekkora darabokkal tud elbánni a gép?
Előzmény: hajnici (0)
raistlin Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1
Köszi a gyors választ. A répás megjegyzés korrekt, az érdekelne még, hogy a tisztítást leszámítva milyen előkészületet igényel a használata? Mekkora darabokkal tud elbánni a gép?
Előzmény: hajnici (0)
hajnici Creative Commons License 2002.07.16 0 0 0
A gyümölcscentrifuga tök tuti és 10000 alatt már kapni.
A rostot összegyűjti már majdnem mindegyik és utána, ha van kedved összekevered és iszod/eszed.
Nagyon tuti csak sok gyümölcs kell hozzá vagy nagyon lédús.
Hát ennyi röviden.
Az alma kicsit habos lesz, a kivi meg szúros, de a többi elég jó.
A répának nincs sok leve ezért sok kell belőle.
Üdv
Előzmény: raistlin (-)
raistlin Creative Commons License 2002.07.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Egyre inkább gondolkozom rajta, hogy jó lenne házilag csinálni gyümölcs- és zöldségleveket. Igaz, sokmindent lehet passzírozni, de a répát/zellert már nehezebb manuálisan kifacsarni. :-)

Érdekelnének a tapasztalataitok a gépek használatában. Egyáltalán melyik miért jó vagy rossz? A gyümölcsprés, vagy a gyümölcscentrifuga? Ár/teljesítmény viszonylatban melyik a reális?

Minden vélemény érdekel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!