Keresés

Részletes keresés

TopáZ Creative Commons License 2005.04.21 0 0 271
...ráadásul nemcsak naív voltam, de még nem is jó nicken írtam. Én azért továbbra is úgy gondolom, hogy az iroda meg a lakás nem ugyanaz. Tudom, naív vagyok.
Előzmény: szomi_szomi (270)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.21 0 0 270
:-))) 3 évvel ezelőtti naív önmagamat látom ebben a hozzászólásban. Az I. ütemben mind a beruházónak, mind a kivitelezőnek van saját tulajdonú irodája.
Előzmény: vapiti (269)
vapiti Creative Commons License 2005.04.21 0 0 269
Lehet, hogy nálnk kicsit más lesz a helyzet, mivel a vezérigazgató és a jogász isvett egy-egy lakást az "A" épületben és úgy tudom, saját használatra.
Előzmény: szomi_szomi (268)


szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.21 0 0 268
Hát ez sem fog jókedvre deríteni senkit: Még az első ütem "története" sem fejeződött be. A garázs továbbra is beázik a Torma 1 évig tartó javítgatásai ellenére. Hivatalosan a garázst mint közös helységet úgy tudom, hogy még nem is vette át a társasház. Most azt hallottam, hogy a beruházó/kivitelező kerek perec közölte, hogy ő nem csinál a továbbiakban semmit, mert az túl drága lenne. Ha akarunk valamit, akkor pereljünk. Azt hiszem ez a hozzáálás magáért beszél... Nyilván perelni is fogunk, de a jelenlegi közös képviselőnk még ugyanazaz akit még a beruházó bízott meg és a beruházó alapította cég alkalmazottja (sajnos nem váltottuk le). Így a közös képviselőnek lelki válságot okozna a per megindítása. Ergó le akar mondani. Csakhogy valamiért nem sikerül neki összehívni azt a nyamvadt társasházi közgyűlést ami hivatalosan is megtehetné a közösképviselőváltást, pedig már vannak is jelentkezők a munkára. Szerintem ez szimpla időhúzás és a tököm tele van a folyamatos szopatással. Na a lényeg, hogy a beruházó által megbízott közös képviselőt azonnal váltsátok le, mert komolyabb garanciális problémáknál nem tud hatékonyan eljárni. Sajnos ez a III. ütemnél csak az összes ütem elkészülte után lesz lehetséges, de akkor lépjetek azonnal.
lurko Creative Commons License 2005.04.21 0 0 267
Annó nálunk a II/F épületnél is eljátszották ezt. Indokolniuk nem kell/kellett a szerződés szerint, csak tájékoztatni.

Üdv,
Balázs
Előzmény: mirla (266)
mirla Creative Commons License 2005.04.20 0 0 266
III/A leendő lakói!

Mivel indokolta a Nádorliget Rt a 60 napos halasztást? Látni még azért valami mozgást az építkezésen?
md22 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 265

 

Én is úgy tudom, hogy a Szerémi úton, innen pár km-re vették meg a volt kábelgyár sporttelepét, sőt azt is hallottam, hogy a III. ütem mögötti Prielle K. u. felöli részt is megvették, és oda is terveznek már házat.

 

Az üzletekkel kapcsolatban mi, a II. ütemben még abba se szólhattunk bele, hogy mi lesz alattunk. Most van egy kis háború, mert a II/F épület alá kávézó épül, a lakók pedig tiltakoznak.

A D épületben be is vagyunk tojva, hogy jönnek a csótányok a Reál boltból. Eddig szerencsére tisztán tartanak mindent, ahogy látom.

 

Én is sajnálom, hogy az átadás késik. Mi is fél évet vártunk úgy, hogy a lakásban kb. 8 munkaórányi dolog volt, amit meg kellett volna csinálni.

mogi Creative Commons License 2005.04.18 0 0 264
Hello,

Úgytudom hogy a kábelgyár területére terveznek építgetni.

grunfeld Creative Commons License 2005.04.18 0 0 263

Sziasztok,

 

A Budafoki/Szerémi úton kifelé 1-2 km-re a Nárdorligettől, valami régi gyár területét vették meg.

 

Az üzletek nem részei a közös tulajdonnak. Természetesen a jól tejelő részeket maguknak hagyták meg. De a II. ütemben is biztosan így volt, nem?

 

Üdv,

   Grünfeld

Előzmény: jajajca (262)
jajajca Creative Commons License 2005.04.18 0 0 262

"Azért remélem nem fognak csődöt jelenteni!

Meghát most vettek egy nagy területet, ahol egy még nagyobb projectet kezdenek el!"

 

 

Szerintem ezt az érvet még akár a csőd melletti érvként is fel lehetne hozni, mármint a területvételt. Az OTP-t meg bármelyik bankot egyébként nem érdekli, hogy a lakásvásárló mennyit bukik, hanem árverez.

 

 

Most amúgy is csődhullám söpör végig a gazdaságban, a kormány áldásos tevékenysége folytán.

Egyébként milyen területeket vettek és hol?

 

 

 

 

Előzmény: grunfeld (260)
alorinc Creative Commons License 2005.04.18 0 0 261
Ha vkinél van Alapító Okirat kukkantson már bele, mert elkezdték árusítani az üzlethelyiségeket a III. ütemnél. Akkor most ez nem tartozik bele a közös tulajdonba? Ha beletartozik, akkor az abból befolyt bérleti díj a társasházat illeti.
grunfeld Creative Commons License 2005.04.18 0 0 260

Sziasztok,

 

Azért remélem nem fognak csődöt jelenteni! Belülről a lakások szerintem haladnak, bár valószínűleg gyorsabban is tudnának haladni. Azért ha nagy gáz lenne, az OTP biztosan közbeavatkozna. Meghát most vettek egy nagy területet, ahol egy még nagyobb projectet kezdenek el!

 

Üdv,

   Grünfeld

Előzmény: medicus (259)
medicus Creative Commons License 2005.04.18 0 0 259

Nem lehet rajta csodálkozni, mert alig lézengenek az építkezésen.

A kivitelező kft. saját embereit is akadozva fizeti, az alvállakozók meg úgy látszik otthagyták az egészet.

Egy Tormás dolgozótól tudom, hogy többször csúsztak a fizetések.

Előzmény: mogi (257)
TopáZ Creative Commons License 2005.04.18 0 0 258
Ez nagyon roszz hír. Én bíztam benne, hogy nem így lesz.
Előzmény: mogi (257)
mogi Creative Commons License 2005.04.17 0 0 257
Sziasztok!

Tegnap kaptam levelet a Nádorligettől, melyben megírták, hogy az átadást kitolják két hónappal. (3ütem A épület)
Sejthető volt hogy így alakul.....

Üdv
szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.14 0 0 256

Annyi korrekció, hogy a III.-nál nem a Sajó a beruházó. Bár az építkezés menete kísértetiesen hasonló...

Előzmény: md22 (255)
md22 Creative Commons License 2005.04.13 0 0 255

 

Üdvözlet!

 

Én új hozzászóló vagyok, jelenleg a II.ütemből jelentkezem.

Látom, mindenki nagy izgalomban van az átadásokat illetően, de sajnos én se tudok bíztatni senkit.

Ami biztos, hogy a Sajó/Torma úgy rendezi mindig a dolgait, hogy belevág egy építkezésbe, azt valamilyen szinten elkészíti, aztán felvesz egy hitelt az OTP-től erre a készültségi fokra. Ebből kifizetik a cégvezetőket, majd újabb építkezés következik, a régi pedig áll. Hónapokig... Most a 4. ütemet gőzerővel felhúzzák, addig pedig csak pár emberük dolgozgat a 3. ütemen. Amit én sem értek, hogy a 3/a épület szinte teljesen kész, csak kisebb, pepcselős munkák maradnak, amikkel nem fognak sietni. A B épületet becsomagolták nikecelbe és vakolgatják. Az A-ban meg mindig dolgozik kb. 5 ember, és a parkot is rendezgetik.

Egyébként amíg a 4 társasház nem lett átadva, addig nincs használatbavételi engedély (magasabb az OTP törlesztőrészlet), nincs társasház, nincs választott közös képviselő. (megjegyzem, minket a 2 ütemben a Sajó jól átvert, mikor módosította az Alapító Okiratot, és a közösből átírt a saját tulajdonába kb100m2-t, ingyen és bérmentve, majd az elnök, a felesége, és egy közös képviaselő, 3-asban megalapították a Társasházunkat, ami jogszerűtlen, és a szerződésünkben szereplet, hogy közös képviselőt mi fogunk választani, tulajdonosok, addig pedig egy ügyvivő vitte a dolgainkat, a Nádorliget üzemeltető kft.) Mi egyébként közös költséget nem fizettünk a használatbavételi engedélyig, csak saját fogyasztást.

Ahogy így elnézem a 3. ütemet, jó, ha 2006 végére használatbavételi engedély lesz.

Nálunk ez tavaly október volt azt hiszem, és én márc. 28-án lettem tulajdonos a Tulajdoni lap szerint. 2004 májusában költöztem be...

Ami a közös helyiségeket illeti, nem veszi át senki, csak ha már van közös képvisleő, viszont neki majd mondani kell, hogy mindent nézzen meg alaposan, a hibákat pedig garanciálisan javítassa ki. Mi tavaly folyamatosan bombáztuk ilyenekkel a Tormát, és meg is csináltak nagyjából mindent.

Más most nem jut eszembe, legközelebb rövidebb leszek! :)

alorinc Creative Commons License 2005.04.13 0 0 254
Azt ugye olvastátok a szerződésben, hogy a határidőt egy alkalommal max. 60 napra meg lehet hosszabítani. A B épület esetében azt jelenti, hogy nov. 30-ra kell átadni. Ez még elég messze van.
grunfeld Creative Commons License 2005.04.07 0 0 253

Sziasztok,

 

A közös helyiségeket ki szokta átvenni? Csak nem a beruházó által megbízott üzemeltető cég? Mert akkor biztosan nem fognak hibát találni!!!

 

Jó lenne, ha egy kicsit rákapcsolnának már a III/B-vel és a többivel is, de hát itt a halvány reménysugár...

 

Üdv, Grünfeld

szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.07 0 0 252
III./B Nádorliget u. felöli homlokzatát ma 7 ember kezdte szigetelni. A-nál nem láttam senkit.
szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 251
Jelentés a III. ütemről: kb 4 ember babrál valamit az A földszint külsején. A B-nél egy azaz egy ember szigeteli a Hauszmann-Nádorliget sarok felé néző homlokzat első emeleti részét (ahol az erkélyek vannak). Most vettem észre, hogy a D-nél fokozatosan kerülnek helyükre az ablakok. A tereprendezés még mindig folyik. Szóval dolgoznak rajta csak kevés emberrel.
szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.05 0 0 250
Namost SZVSZ ha nem lehet beleköltözni akkor ugyebár nem olyan sürgős átvenni se. Ilyenkor érdemes legalább a legfontosabb hiányok pótlásáig illetve a nagyobb hibák kijavításáig várni az átvétellel. Mi negyedik alkalommal vettük át, de volt olyan aki egy évig nem vette át. Sokat segített egy építőmérnök ismerősöm aki eljött velem és mondhatni az én általam megbízott szakértő volt. Ami elég fontos, hogy ivóvíz (Köjál engedély kell), meg melegvíz legyen. Be van már szerelve a kazán? És a lift? Nekünk az átadás megkezdésétől számítva egy év alatt kerültek be a liftek.
Előzmény: TopáZ (248)
joc_ Creative Commons License 2005.04.05 0 0 249

kerub1:

A ház mindaddig amíg nincs meg a jogerős használatbavételi engedély, addig hivatalosan még csak épülőfélben van, addig nincs társasház megalakulás, nincs közös képviselő. Ergo addig nem lehet "közös" biztosítást sem kötni. Ez nálunk (II. ütem) is így volt. Addig kénytelen vagy az ingatlanra te kötni biztosítást egyénileg. Ha viszont megalakul a társasház (erre elég sokára számíthatsz szerintem, mert én úgy tudom hogy a III. ütem 4 épülete is EGY társasház lesz jogilag, ebből az is következik, hogy használatbavételi engedély csak akkor lesz, amikor mind a négy ház nagyjából elkészült), akkor az új társasház megkötheti közösen az általad is ajánlott biztosítást (ilyen méretű társasházakra 30-50% kedvezményt is el lehet érni a biztosítóknál), te egyénileg lemondod a saját épületbiztosításodat, és ha akarsz kötsz (betörésre fedezetet nyújtó) ingóság biztosítást. Ez egy kis papírmunka meg rohangálás, mert ha hitelt is vettél fel akkor a hitelfedezetet is át kell iratni az egyéni ingatlanbiztosításról a közös ingatlanbiztosításra, de valóban sokat lehet vele spórolni.

Előzmény: kerub1 (244)
TopáZ Creative Commons License 2005.04.05 0 0 248
Nálunk (III/A) a lépcsőház már kb 3 hónapja teljesen le van burkolva, mégsem adják át. A napokban hívtam őket, azt mondták áprilisban el akarják kezdeni az átadást, de csk máj. 31 után lehet költözni.
Előzmény: lurko (247)
lurko Creative Commons License 2005.04.05 0 0 247
Sziasztok,

II. ütem F épület jelentkezik.

Jelen pillanatban még nálunk is akadnak fizetési problémák, ha minden igaz.

Torma/Sajó, mit tudom én már, hogy ez most pontosan melyik cég hatásköre lenne, de nem fizette ki a nyílászáróinkat, így a beszerelő cég nem jön garanciális javításra addighozzánk. Csak hogy tudjátok: én személy szerint kb 8-9 hónapja kifizettem a saját laksom teljes vételárát .....

Abban szerintem ne is reménykedjetek sajnos, hogy előbb átadják a lakásokat. Mindket is ezzel hitegettek, aztán mindig kiderült szépen, hogy csúszik, csúszik ... stb stb

Nekünk még szerencsénk volt, mert kb 3-4 hónapnál megáltunk( költöznünk kellett volna nagyon gyorsan ...)

Ez is csak úgy sikerült, hogy úgy vettük át a lakást és költöztünk be, hogy a lépcsőház még nem volt mindenhol leburkolva ....

Kitaratás, türelem, csak ennyit tudok mondani. Az viszont nagy pozitívum szerintem, hogy bár voltak problémák, de pl a mi lakásunknál semmi komoly problémánk nem volt eddig. Hallottam persze olyanról is, de nálunk minden rendben van (eddig).

Üdv,
lurko
Előzmény: kerub1 (240)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.05 0 0 246
Jelentem 10 munkást láttam "tolongani" ma délben a III./A-nál. Fele az alapot pucolta a másik fele álldogált.
szomi_szomi Creative Commons License 2005.04.05 0 0 245
Egyáltalán nem biztos, hogy így van. Például nálunk a bank jelzáloga rajta maradt a lakáson egészen addig amíg ki nem fizettük a teljes vételárat. Tehát nem a vásárlók befizetéseivel arányosan csökkent a bank fedezete, hanem szépen ült a bank a biztos fedezeten egészen addig míg egy-egy lakás el nem készült teljesen. Nemhiába írtam, hogy az a tuti, ha a vevő csak használatbavételi után fizeti a nagylóvét. Persze így is lehetnek gondok, de legalább nem hazardírozik a beruházó meg a bank a vevő pénzével.
Előzmény: kerub1 (243)
kerub1 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 244

Sziasztok III ütem A épületesek.

 

Nem tudom, hogy intézitek/intéztétek-e már a lakásbiztosításokat, van-e már közös képviselő, aki ezzel foglalkozik, vagy még nem aktuális, - mindenesetre  szólok: egy ismerősöm baromi jó csomagot tud intézni az egész házra.  

 

kerub1 Creative Commons License 2005.04.03 0 0 243

Üdv

 

De azért azt nem gondolod komolyan, hogy az OTP odaadott egy összegben 4 e "dokumentumot" a Nádorliget Kft-nek, hogy saját belátása szerinti ütemezésben / határidőre építse. Egy szvsz logikus konstrukció: a beruházó betol x% lóvét, azt beépíti ->x% készültség, ->OTP utal egy részletet, hogy tovább tudjon haladni az építés az értékesítéstől függetlenül -> beépítés, y% készültség -> újabb részlet utalás az OTP-től, ... Ha jön egy vevő, a vételárból a Nádorliget hitele kerül "törlesztésre", azt nem a Nádorliget kapja meg. Pontosabban a vevő befizetésének összegével csökken az OTP hitel fedezetének - az épülő háznak - az értéke, mivel a befizetés összegének erejéig a vevő jogot formál az ingatlan adott hányadára. Ezt a fedezetérték csökkenést kompenzálja a befizetés zárolt számlán történő elhelyezése. (Ha hitelből veszi a vevő a lakást, az OTP az egyik zsebéből átteszi a pénzt a zipzáras zsebébe.) Vagyis az OTP mindig csak egy adott mértékű (10%-os) előrehaladásra ad lóvét a cégnek. Ha a cég elkavarja a kapott pénzt - nem az eredetileg tervezett beépítésre fordítja - nem kapja meg a következő részt a banktól, ezért a következő ütem (vagy épület) eladás árából kell pótolni a hiányzó lóvét.  Persze, ezt ellenőrízhetné a bank, ha a cég minden havi főkönyvét átnézné, de erre feltehetően nem kerül sor. Ha mégis, akkor sem tud sok mindent csinálni, ha olyan kifizetést talál, ami nem "odaillő".

  

Bocs, ha hosszú voltam és unalmas. 

Előzmény: mirla (241)
jajajca Creative Commons License 2005.04.02 0 0 242

Meg ne haragudj, de ez egy röhej amit beírtál.

Már hogy a jó fenébe ne lenne érdekük mielőbb átadni?

Egy cég ha 1 év alatt két házat tud felépíteni de csak 1 házat épít fel akkor egy év alatt pont fele annyit keres mint kereshetett volna.

 

 

 

Előzmény: mirla (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!