Néhány akciós termékünkre hívnám fel a figyelmetek:
3 csatlakozós központi porszívó rendszer: bruttó 215 760 Ft helyett csak bruttó 169 900 Ft+áfa.
5 csatlakozós központi porszívó rendszer: bruttó 263 760 Ft helyett csak bruttó 204 900 Ft+áfa.
Cube 3 csatlakozós központi porszívó rendszer: bruttó 240 480 Ft helyett csak bruttó 139 900 Ft+áfa.
A rendszerek mindent tartalmaznak, mely szükséges: készülék, takarító készlet, alapszerelési anyagok, falicsatlakozók. A rendszerek telepítése akár szakember nélkül is elvégezhető, ehhez egy szerelési útmutatót adunk.
A Cube rendszer különlegessége, hogy a készülék rendkívül kis helyet foglal, ezért könnyű elhelyezni. Különösen ajánlott társasházi lakásokba, kisebb házakba.
Nincs. Mi általában az elektromos dugaljakkal szoktuk egy vonalba tenni, ezt is csak a design miatt. De volt, ahol alacsonyabbra kérték. Magasra semmiképp sem érdemes tenni, hisz úgyis a padlót takarítja vele az ember. Általánosságban kb. 40-50 cm-re szoktuk tenni a végleges padlószinttől.
Létezik un. padlócsatlakozó is. Ezt aljzatbetonozás (gondolom az lesz) előtt kell berakni az aljzatba a csövekkel együtt. Ebben az esetben a falban nem megy semmi, csak a padlóban. A gépnél meg max. mennek a csövek falon kívül, az úgysem nagy távolság, meg olyan helyen van többnyire ahol nem zavaró a látvány. Esetleg a falicsatlakozókat is meg lehet oldani úgy, hogy ahol feljön az aljzatból a cső, ott elburkolják gipszkartonnal. Biztos lehet találni helyeket ahol nem zavaró egy pici gipszkarton doboz.
faházba (tömör 240-es gerendafal), milyen módszerrel lehetséges a kp. telepítése (vésni nem nagyon szokták gondolom)? A ház még (bőven)tervezés alatt van, de ilyen porszívót szeretnék bele.
Sajnos forgalmazói elkötelezettség nélkül nem. :) Mi a Sistem-Air-t forgalmazzuk, telepítjük, és bátran ki merem jelenteni, hogy sose találkoztam profibb központi porszívós termékkel. Korábban Enke-t forgalmaztunk, de ismerem többé-kevésbé a Tekno Point-ot, Beam-et, szóval ezekkel össze tudom hasonlítani. És ezeknél szerintem sokkal profibbak a mind a termékek, mind a gyártó/importőr hozzáállása. Nekünk sem érdekünk rossz minőségű rendszer értékesítése, hisz utána csak a baj van vele. Szóval szerintem Sistem-Air!
Természetesen. Választasz egy 9 méteres on/off gégecsövet. És ehhez olyan fejeket veszel, amilyet szeretnél. Javaslom a szőnyeg-padlótisztító kefét, mert ezzel elég jól lehet minden padlót (szőnyeg, parketta, stb.) tisztítani. Ehhez kell még egy teleszkópos cső, mely a kapcsolatot biztosítja a gégecső és a fej között. Ez lehet PVC vagy krómozott. Aztán ezen kívül még választhatsz további fejeket, falitartót, stb. Pl. egy résszívó is hasznos dolog.
Mit szólnál ezekhez a <a href="http://www.kozponti-porszivo.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=17&Itemid=1" target="_blank">takarítókészletekhez</a>?
Igaz nem Beam márkájúak, de kompatibilisek vele. Ezekből a Proffesionalt ajánlom, mert az már minden szükséges kefét tartalmaz ami ált. kell egy lakás takarításához. A gégecsövet külön kell választanod hozzá, a tak. készlet azt nem tartalmazza.
tapasztalt "takarítószemélyzet" véleményét várom, hogy melyik takarítókészletet érdemes megvenni egy beam közp. porszívóhoz 3 félét találtam, alap, extra, luxus a luxus ára durván duplája az alapnak, ér annyival többet? illetve az extra is vezérlőgombos már, vagy csak a luxus? kösz
Én a Sistem-Air márkát ajánlom Neked. Ez egy kiváló olasz márka, európai egyik legnagyobb központi porszívó gyártója. Ezen belül is 2 gépet tudok ajánlani. A Speedy 250-et és a Media Plus Ta készüléket.
Media Plus TA: Telj. 1400 W, 15 literes portartály, 184 m3/h légszállítási teljesítmény, ciklonikus porleválasztás, mosható szűrő, termikus motorvédelem, hangelnyelő műanyag burkolat, alacsony zajszint, intelligens vezérlés, kijelző, programozható karbantartási ciklusok, új modern design.
A Speedy 250 egy alacsonyabb árfekvésű készülék, de mindenképp jó ár/érték arányú, megbízható gép. A Media Plus TA drágább, de modernebb, prémium kategóriás gép.
Sajnos árat nem igazán írhatok itt, de e-mailben szívesen tájékoztatlak mindenről. Amúgy a készüléket futárszolgálattal is el tudjuk küldeni és sajátkezűleg is beszerelhető.
Tanácsot kérek, gépet (illetve beszerelést) keresek nemrég épült házunkba, kb 200 nm takarítására. Csövezés már megvan. Milyen típust érdemes venni, aminek az ár/érték aránya jó? Jó minőséget keresek, de nem túl drágát. Ez a két dolog amúgy sem jár mindig párban, nekem meg semmi tapasztalatom nincs a témában. Előre is köszi minden tippet!
nem volt elég a 1.5 kW... rákötöttem még 130 kW-ot kicsit hangos és füstös, de kiszívja a fugát a járólapok közül, felszedi a ragasztott parkettát és a morzsporszívó is gond nélkül tüntet el egész kenyereket...
1. Létezik egy olyan gép (Sistem-Air Jolly) ami nem igényel csőhálózatot. Ezt a gépet be kell süllyeszteni a falba, vagy csak felfúrni a falra. Ebben van a gép, porzsák, stb., tehát minden. Ehhez egy 9 vagy 12 méteres gégecsővel szerelt takarítókészletet lehet csatlakoztatni, és ezzel takarítani. A készülék kisebb lakások esetén elég szokott lenni, de ez nagyban függ a készülék elhelyezésétől és a lakás elrendezésétől. Nagy előnye, hogy nem kell csőhálózat, a levegőt a szabadba fújja, elég csendes, nem foglal nagy helyet.
2. Választasz egy kicsi gépet, pl Sistem Cube. Ez a készülék 30x30x30 cm-es kocka, tehát rendkívül kicsi. Ehhez csőhálózat csatlakozik, így el kell valahova helyezni 1 vagy 2 falicsatlakozót, a lakástól függően. Ez megoldható akár kicsi véséssel, akár falon kívül (olyan helyen ahol nem látszik, vagy nem zavaró a látványa), akár kábelcsatornával eltakarva is. A rendszer előnye a kicsi méret, a készülék könnyű elhelyezhetősége, alacsony zajszint. 40 mm-es csöveket használ a megszokott 50 mm-es helyett, így könnyebb szerelni.
Ha érdekel valamelyik, írj és szívesen tájékoztatlak bővebben is!
A lakásunk első emeleten és a ház szélén van. A gép mondjuk lehetne egy háztartási jellegű 2.2kw-os csendes porszívó, ami a lakás egyik sarkába egyszerűen elférne.
Ehhez a legkisebb gépre van szükséged, és némi csövezésre. Egy ekkora lakásba 1 db csatlakozó elég, hisz a 9m-es gégecső mindenhova elér. A gond csak ott van, hogy mit szólnak a szomszédok az erkélyen a zajforráshoz. De ha beteszed egy nagyobb szekrénybe, talán nem zavaró.
Elég rég foglalkoztat olyan porszívózási megoldás, aminek porgyűjtő tartálya az erkélyre tehető, a gépből kiáramló levegő meg ugyanitt távozik. 44m2 mindössze a lakás tömbépületben, tehát kicsi.
Kapható a központi porszívó rendszerekhez egy tartály, mellyel folyadékot is lehet szívatni. Ezt a falicsatlakozó elé kell beiktatni, így az felfogja a nedvességet és nem kerül a gépbe.
Köszönöm. Ahogy látszik a képen , le kellett vésni a csempéket, és a jól alávésni a falnak, hogy a födémet is át tudjuk törni, meg a cső és az adapter is elférjen. Ami nem látszik, hogy két függőlegesen rögzített fa stafli van a lapátadapter mögött, ehhez van erősítve, így bármikor bontható, kivehető. Szerencsére volt még néhány csempém elrakva, így tudtam pótolni azokat, amiket le kellett verni (ide s tova tíz éve őrizgetek a ház összes burkolólapjából nyolc-tíz darabot. Sajnos nem tudtuk úgy elhelyezni, hogy szimmetrikusan álljon a fugákhoz, mert túl sok mindenhez kellett alkalmazkodni (betongerenda, padlófűtéscső, stb.)
Ügyes, nagyon ügyes. Főleg az tetszik, hogy a falba tetted a szemétlapát adaptert. Én is ezt tervezem a bejáratnál (oda is teszek, egyszerűbb a cipőről lekerülő koszt csak bepartvisolni). Már csak a hátsó kivezetésű adapter méretei kellenek...
Kész lakásba tényleg nehéz a kivitelezés, főleg ha minél kevesebb bontással kell megoldani. De itt látom tökéletesen sikerült. Sajnos vannak olyan elrendezésű házak, ahol szinte kivitelezhetetlen a rendszer utólag, mert az egész házat szét kellene vésni. És az nem túl haszon egy háznak, ha az összes fal meg van gyengítve. Itt sajnos egy kicsit mélyebbre kell vésni, mint a villanynál. A födémáttörés általában a legnehezebb része a dolognak. Egy épülő háznál még könnyebb, mert ott mindegy hol fúrok, az aljzatbeton úgyis eltakarja. De itt Neked úgy kellett, hogy semmi se látszódjon. A pince porszívózására létezik olcsóbb megoldás is. Ez amit Te beraktál egy kültéri dugalj, IP 44-es védettséggel. Létezik egy sima csőbe dugható dugalj is, aminek az ára ennek töredéke. Mi azt szoktuk használni. Persze ez is jó, csak drágább. A másik ami feltűnt az a falicsatlakozó. Mi a hosszabb felét szoktuk vízszintesen elhelyezni. Végülis nincs rá semmi előírás, csak érdekes így látni.
Aertechnika TPS 150-es készülék lett felszerelve, tudom, hogy van ennél jobb, de extrém jó feltételekkel jutottam hozzá, úgyhogy minden alternatíva elvetve.
Mivel kész lakásba kellett megcsinálni a kiépítést, ezért körültekintően kellett tervezni, hogy minél kevesebb bontással járjon. Nem tettük mégse ki a szabadba a gépet, találtam neki a legalsó szinten egy jó kis helyet:
A vízszintes irányú csöveket (mivel a lábazatba már nem lehetett elhelyezni, egyszerűen az alsó szint (garázs, mosókonyha) mennyezetén vezettük el, egyébként is megy itt egy csomó cső, úgyhogy nem zavaró egyáltalán:
Mint látható ide tettünk egy falon kívüli csatlakozót, a pince porszívózására.
Innen a legalsó szintről a födém áttörésével álltunk fel a középső szintre, azokra a helyekre, ahova terveztem csatlakozókat. Gyakorlatilag csak azt a 40 centit kellett a falba felvésni, amilyen magasra a kiállást raktuk. Ami nehézvolt, az a vasbeton födém áttörése, úgy, hogy igazából a falban kellett fúrni. Nem tudom, érthetően írtam-e le.
A legfelső szint kiállásaihoz egy falat kellett függőlegesen végigvésni, ez a "lépcsőház" fala, amelyik elég központi helyre esik, így fönt már nem kellett vízszintesen vezetni a csöveket, egy kiállásról a hétméteres gégecsővel minden helyiség minden pontja kényelmesen elérhető.
Felkerült a porszívó kijelző panelja is:
A feleségem kedvence, ami a konyhába lett szerelve, a szemeteslapát opció, ami nagyon praktikus kiegészítő. A partvissal összehúzott szemetet csak elé kell seperni, és már el is tűnt az egész a porszívó gyomrában.
Összességében a készüléken kívül a rendszer kb. 70.000 forintomba került, ebbe négy falicsatlakozó, egy falonkívüli, egy szemeteslapát-szerkezet, a csövek, a ragasztó, idomok, az elektromos kábel és a hétméteres gégecső van benne. Nagyon erősen szív, és nagyon kényelmes dolog. Személy szerint nekem megfizethetetlen, hogy nincs benn porolás, az egyéb kényelmi dolgok a feleségem munkáját könnyítik meg.
Ha a teljes összeget összehasonlítom egy LUX, vagy Zepter 2-3 százezer forintos porszívójához, akkor is simán ez a nyerő. Természetesen egy átlagos húszezres porszívóval szemben nem lehet versenyeztetni árban, de ez teljesen más komfortkategória