Keresés

Részletes keresés

hurráoptimista Creative Commons License 2003.09.25 0 0 179
Sziasztok!

Nem is tudom, hogy miért csak most jutott az eszembe rákeresni egy Doors-topicra... :-) Na, a lényeg: nagyon szeretem. Kedvenc albumom a Strange Days, arról is a címadó dal, valamint a "You're Lost Little Girl". Felkavaró egy dal...

(Arról nem beszélve, hogy másik nagy kedvencem, Ian Curtis a Joy Division-ből is hasonlóan énekelt, mint Morrison, neki is kedvenc együttese volt. Csak ugye, sajnos mint Morrison, úgy Curtis is saját maga vetett véget az életének).

mojorisin_577 Creative Commons License 2003.08.10 0 0 178
Kicsi javítás a stockholmi sztorihoz hogy értelmes legyen :)

Jim kék fényt akart a színpadra ezért volt egy kis fricska a "világítósnak".
Ugyanez az eset Londonban is megtörtént 1968 szeptember 7-én.

;)

Előzmény: mojorisin_577 (177)
mojorisin_577 Creative Commons License 2003.08.10 0 0 177
Pl:
247-ik oldal: The End 1968 szeptemberében Stockholban így vezette be a dalt:
"Talán hétéves lehettem, amikor a rock and rollra eszméltem......" stb
Ez baromság, stockholmban valóban volt egy felvezetés, de az arról szólt kék fényt akart a színpadon ezért volt egy kis fricska a világítósnak :)))

Amit a Göbölyös írt az nem stockholmban hanem 1969-ben torontóban hangzott el...
----------------------------------
147-ik oldal: "...1970 decemberi detroiti koncert amely a négytagú csapat utólsó igazán nagy bulija volt...."
A Detroiti koncert 1970 május 8-án volt...
Utolsó nagy dobás? Baromság... Detroit után és
előtt is voltak kúrvajó koncertek amiket sokszor hallgatok... pl: Felt Forum 70, Hawaii 70, Philadelphia 70, Long Beach 70 stb stb...

Előzmény: Törölt nick (169)
mmBálint Creative Commons License 2003.07.29 0 0 176
Üzi ott.

B

Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.29 0 0 175
Szeva,

Zappa fórumot rendszeresen olvasom, hozzászólni nem sok mindenhez tudok, annyira sajnos nem vagyok járatos Zappában egyelőre, nemrég kattantam csak rá, szóval nem tudom fejből felsorolni mind a 300 lemezét és mind az 5000 zenészét. A letölthető zenékkel viszont felcsigáztál.

Előzmény: mmBálint (174)
mmBálint Creative Commons License 2003.07.29 0 0 174
Heló Dark!

Nézz át a Frank Zappa fórumba, egy csomó dolog készülődik, szövegek, interjúk - magyarul. És szóljál bele jól. Vanna letölthető zenék is - minden érdeklődőt szívesen látunk.

B

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9017710&uq=4950

Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.28 0 0 173
Suzy Creamcheese volt Zappa együttesének, a Mothers of Inventionnek elképzelt groupie-ja. Zappa semmit nem vett komolyan, vagyis nem igazán lehetett sejteni, hogy mit is vesz éppen komolyan. Szóval kicsit nehéz megérteni, de közben tök jó dalokat írt, szóval minden nyitottabb Doors-fannek is tudom ajánlani, akár.

Amúgy örömmel olvasom, hogy nem minden Doors-arc van oda Hobóért, pozitív. Göbölyös könyvében egyedül az a fejezet nem teljesen gázos szerintem, amit a lemezekről írt (A Doors rövid története, vagy mi is a címe).

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.28 0 0 172
Amúgy már nem is nagyon emlékszem, hogy mit hallottam tőle, csak egynek jut az eszembe a neve: Son of Suzy Creamcheese. Nem tetszett, de valahol megvan a wincheseteren, majd meghallgatom újra.
Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.28 0 0 171
Majd leszedem netről, hátha tetszik.
Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.28 0 0 170
"Zappát nem szeretem (mármint azt a 3 számot, amit ismerek tőle)"

Pedig Zappát érdemes lenne sokat hallgatnod, ő volt a legjobb arc ebben az egész populáris kultúrában. Két hete vettem meg a Freak Out! c. lemezt, azóta mást nem is hallgatok, hihetetlenül zseniális.

Ja, OFF, bocsánat.

Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.28 0 0 169
Melyik sztorik nem simmelnek?
Előzmény: mojorisin_577 (168)
mojorisin_577 Creative Commons License 2003.07.28 0 0 168
A topic behalt...

Amúgy a Göbölyös féle könyvben egy csomó dolog nem stimmel (dátumok, sztorik)

Nem a legjobb könyv....

weirdo Creative Commons License 2003.05.24 0 0 167
Egy kicsit késve:
Fogod magad, 'sztá nekiállsz...
Figyu, ha Göbölyösöknek, Hobóknak sikerült (mindkettőt roppant tehetségtelennek tartom), akkor bármit leírsz, azt írod utána, hogy: "nem nagyon tudok angolul, meg ha tudnék, Morrison különben is kiismerhetetlen.":)))
Az a fontos, hogy neked jól essen, egyszer majd úgyis közel tökéletes lesz
w
Előzmény: Kucced (166)
Kucced Creative Commons License 2003.04.22 0 0 166
Még egy dologra lennék kíváncsi: fordított-e már valamelyikőtök Doors-dalszövegeket? Ha igen, hogyan álltatok neki?

K.

Kucced Creative Commons License 2003.04.22 0 0 165
Hello mindenkinek!

Éppen most rágom át magam a Göbölyös-féle Morrison-könyvön másodszor, és néhány érdekes (és nem túl szimpatikus dologra) lettem figyelmes. Göbölyös szerintem viszonylag korrektül kezdi a könyvet, aztán egy kissé elragadja a hév. Szerencsére a John könyvéből vett részleteknél lehiggad, majd jön a "Morrisont senki sem értette meg a bandából"-szöveggel. Elméséli, hogy Robbie-nak lövése sem volt, miről is beszélt neki Jim egy repülőút alkalmával. Pár oldallal később pedig - legalábbis nekem - önmagát cáfolja meg azon mondatával, hogy a zenéket többnyire Robbie, a szövegeket Jim írta. Nekem elképzelhetetlen, hogy egy adott dal úgy szülessen meg, hogy a két alkotójának nincs közös hullámhossza egymással. Nem vagyok Doors-szakértő, de amit ismerek tőlük, azon nagyon "ül". Ha annyira a költő-Morrisonra lettek volna kíváncsiak, akkor talán nem zenélnek vele együtt, és nem készítenek jónéhány lemezt együtt. Göbölyös szerintem abban téved, hogy mindent érteni kell. Ugyan miért? Van, hogy jobb, ha nem is érted, hanem csak érzed, ráhangolódsz a másik mondanivalójára...

K.

Előzmény: zizi (154)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.16 0 0 164
Pedig már azt hittem, beindul a topik... :(
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.15 0 0 163
Tartom. :)
Előzmény: zizi (162)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 162
Egy dologban azért biztosan megegyezünk: Doors rulez!!!
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 161
Na ebben biztosan igazad van, mivel egyiket sem igazán ismerem, az In the court of the Crimson Kinget egyszer meghallgattam, de semmire nem emlékszem belőle :), Zappát nem szeretem (mármint azt a 3 számot, amit ismerek tőle), a Soft Machine-t meg egyáltalán nem ismerem.
Előzmény: zizi (160)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 160
Jah kérem, én nem értek a zenéhez, csak szeretem, ezért nem unatkozom, amikor hallgatom :-))
(Igen, a Koldusoperából származik.)
Más kérdés, hogy pl. a King Crimsonhoz, Frank Zappához vagy a Soft Machine-hez képest tényleg unalmas lehet_ne_ egy csomó daluk, ha nem lennék ennyire nyitott és jófej csávó :-D
Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 159
Az Alabama songot nem szeretem annyira, szerintem egy kicsit unalmas... Mentségükre legyen mondva, hogy nem ők írták, hanem valamelyik Brecht-dráma egyik betétdala volt erdetileg.
Előzmény: zizi (158)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 158
Sok ilyen van szvsz : My wild love, Indian summer, Spanish caravan... nekem pl. az Alabama song az egyik kedvencem :-)
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 157
Óhhh, és amit kifelejtettem! Minden eddigit felülmúl nálam az An American Prayerről az Awake című opusz. Igaz, ezt nem lehet szigorúan vett dalként értelmezni.
Elképesztő hangulata van, amit a klip sikeresen ragadott meg, biztosan Ray rendezte.
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 156
Sajnos (?) én már csak hírből tudom, mi is volt az a Szabad Európa...
Előzmény: zizi (154)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 155
Az L.A. Woman c. számot el szokták hanyagolni, pedig nálam a top 5-ben biztosan bennevan. Iszonyat jó, Morrison az átlagnál is jobb.

A Peace Frog is egy nem méltán elfeledett szám, kedvencek között van.

zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 154
Én először a Szabad Európán hallottam - örök hála érte Cseke Lászlónak :-)

The end: minden értékelés szubjektív, ezzel semmi gond, viszont Göbölyös egy seggfej, (de nem is miatta tetszik a dal :-) párszor beleolvastam a könyvébe, de inkább Jerry Hopkins - Danny Sugerman: No one here gets out alive c. könyvét ajánlanám, mint autentikus forrást.

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 153
Nekem is a Riders volt az első. Volt itthon egy cd, (Rock Legends '70) aminek ez volt az utolsó száma. Minden dal nagyon jó rajta (Uriah Heep, Beatles, Stones, Simon & Garfunkel, T-Rex, Lennon, Harrison, Nilsson, stb) de nekem ez volt a kedvencem. Utána kezdtem el a többi Doors-t gyűjtögetni.

Az Absolutely Live még nincs meg, de úgy döntöttem, hogy inkább az In Concert-et szerzem be, viszont a Celebration-t már hallottam. Nagyon jó.

A The End-ről az a véleményem, hogy nagyon jó dal, de egy kicsit (nem is kicsit!) túl van mítizálva. Göbölyös N. László amilyen nyáladzást levág róla a könyvében, az undorító. Amúgy nem egy rossz íromány az, de a The Endet kicsit túlzásba vitte. Szerintem.

Előzmény: zizi (151)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 152
Gyorsan fel is tettem az Absolutely live D oldalát a lemezjátszóra (óh, az a pattogás és sercegés... de régen hallgattam bakelitet, már ideje volt...)
Előzmény: zizi (151)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 151
A legelső Doors dal volt, amit anno hallottam, azonnal Doors fan lettem :-)))
Sorrendet viszont nem tudnék felállítani, talán a Celebration of the lizard (az Absolutely live D oldala) vagy a The end vagy a Riders on the storm... :-)
Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 150
Ejnyemár :) A Valóvilágban a Light my fire szól...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!