Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Van egy barátom, akire elég sokszir szóltak rá, hogy álljon a nép oldalára. Neki elég vaskos és sarkos véleménye van azokról, akik ezt skandálják a képébe. (talán ennek kialakítáaában sokat segített neki, hogy általaban a csőcselék szó tökéletes megfelelője volt a felszólító, vagy erős és örökletes bűnügyi előélettel rendelkező nagycsalád "kérte" erre)
Lehet utcán s lehet fülkében forradalmat csinálni. Tény, hogy az utóbbihoz tényleg-többség kell, hiszen ott szóhoz jut az is, akinek nincs tele a töke a rendszerrel, sőt. Engedtessék meg nekem, hogy az ő véleményük is szent legyen.
"Tudod ... nem az a baj , hogy nem ő az "én emberem" , hanem hogy senki más sincs ."
Tudsz-e még egy, akár csak megközelítőleg olyan mocsadék, korrupt, tolvaj, a lopáson kívül mindent el-, és szétbaszó, tehetségtelen, impotens, pártnak csúfolt bűnszervezetet, mint a Fidesz?
Ha igen, akkor azokra se szavazzál. A maradék bármelyikére viszont nyugodtan - akár szembekötve, véletlenszerűen is.
Én megnéztem K. Lajos volt debreceni polgármester interjúját a 444-en. Meggyőződtem arról, hogy ez az ember rendkívül buta, de inkább gyengeelméjű. Nyilván a tudatmódosító szerek alatt álló D. Tamás a másik nagy jelenség ott, egyikkel sem lehet semmit sem kezdeni. De két ennyire buta ember hogyan, és még mindig főszerepben? Na mindegy, ennyi politika elég volt mára.
Arra bíztatlak, hogy ha felétek is jár majd a furgon, menj ki bátran, legalább megtapasztalod, milyen érzés lelkes, bizakodó, normális emberek közt lenni.
Na ez nem fog az oroszbarátoknak tetszeni. A 60 milliárd dolláros amcsi segítség és a britek óriási katonai segítségének rendkívül örülök Ukrajna kapcsán, én azt hittem, nem adnak idén komoly pénzt, és a muszka megnyeri a háborút, és persze nem áll meg, jönnek a balti államok, Lengyelország és a teljes Európa lerohanása. És még csak az sem érdekel, hogy mennyire amerikai befolyási övezet Ukrajna, mert itt civilizációk harcáról van szó, és én nem a keletit választom, sem a kínai orwelli megfigyelőállamot, sem a muszka diktatúrát, ahol 5 év börtön jár egy ellenzéki véleményért egy nyugati tévében (mai hír), hanem a rohadó, gender-elmebeteg, stb. de demokratikus Nyugatot, és ezen még gondolkodnom sem kell. Az Atlanti szövetség összeállt és villantott, végre. A párhuzamos valóság miatt az orosz, Kína és egyéb embertelen rendszerek hívei szerintem nem is kell erre válaszoljanak, mert elfutunk a végtelenbe a véleményünkkel egymás mellett.
Én a dilit már nem is olvasom, pont emiatt, amit írsz. Az 90%-ban egy perverz szórakozás, oda írni, a maradék 10 % értelmes, józan és megfontolt poszt meg elveszik ebben a tengerben. Bár szerintem az is egy görbe tükör, a társadalom is fragmentált, de azért ennyire szerintem még nem.
" A baj azzal van, ha ellenségnek tartja azt, akinek az övétől eltér a világnézete."
Gőzöm nincs , mennyire lehet reprezentatív a fórum .... de az érzékelhető , hogy különböző képzett/képzetlen ember is firkál ide . Régóta olvasom a poltopikokat ... embertelen módon/stílusban ölik , gyilkolják egymást a különböző nézetű emberek . Szinte nincs is topik , ahol egyáltalán emberi módon kommunikálnak , értelmes vitákat folytatnak egymással . Ha ez társadalmi szinten is így van (mivel nem rézharang alatt élek ,sajna van sk. tapasztalásom ) , akkor amiről írsz , az csak vágy . Termékeny talajba vetették ezt az "oszd meg és uralkodj" eszmét .
Ez egy 70 napos politikai fejlődés eredménye, hogy mindenféle idézeteket lehet tőle találni a különböző szakaszaiban ennek (bár szerintem ennek semmi értelme nincsen, mert 70 nap alatt politikus még nem nőtt ki a semmiből 1990 óta). Már rég nem akar a Fidesszel együttműködni, max. koalíciós kényszerben.
Jelenleg már 2026-ban meg kívánja verni a Fideszt, amit egyelőre szerintem nem lehet reálisan megmondani, hogy reális-e.
Abban nekem sincs kétségem, hogy az ígéretei egy része (hadd ne tippeljem meg, hány %-a ) betarthatatlan az államkincstár üressége miatt.
Engem már csak egy esetlegesen Gulyás vagy valaki más által még a kampányban előrántott súlyos állításokat tartalmazó elmeszakértői jelentés vagy pszichológiai jellemzés tántoríthat el attól, hogy rá szavazzak. De nem is akarok meggyőzni senkit, hogy tegyen így, mert kine4k ez, kinek az a politikai racionalitás.
Nem tudom ki linkelte, talán Maci, egy sima hangos beszélgetős műsor volt (a neveket én már nem is jegyzem meg, hogy kivel beszélt, eddig java részt nem hallgattam ezeket az embereket). Abban azt mondta a riporter kérdésére, hogy elképzelhetőnek tart-e egy koalíciót a Fidesszel, hogy igen elképzelhetőnek tartja, de csakis egy Orbán nélküli fidesszel. Ami elképzelhetetlen jelenleg, hogy Orbán bukjon a pártján belül. :) Szerintem ez csak ügyes politikusi csúsztatás volt, hogy ne vadítsa el a konzervatív szavazókat azzal, hogy ő is csak egy új lipsybolsy.
És őszintén szólva, szerintem pontosan az kellene az országnak, mint a Grincs végén, hogy rájöjjenek: van valami, ami minden politikai világnézeten túl közös a magyarokban és ami összehúzza őket és nem eltávolítja. Nincs baj azzal, hogy valaki konzervatív, sőt, azzal se, ha Fideszes vagy Mihazánkos. A baj azzal van, ha ellenségnek tartja azt, akinek az övétől eltér a világnézete. Vagy ha simán buta és nem képes összefüggések felismerésére és önreflexióra se, és belemerevedik a propagandába és még maga is elhiszi. A fideszben ma is vannak kvázi "túszul ejtett", értelemes emberek, és ha ezek az emberek kerülnének fölülre, az egyáltalán nem baj, mert ha a lojalitásuk felett ismét átveszi az uralmat a szaktudásuk, simán hasznos tagjai lehetnének egy új kormánynak vagy egyáltalában az országnak is.