Semmi baj nincs a tourney-val ha arra használják amire való. A futkosó trekkingemen az van és nincs is vele baj. De az országutizás az más arra nem való, nem véletlenül találták ki a különböző szetteket a montikra ,túrákra és az outikra!
Nincs azzal a bicajjal semmi gond,hobbi célra tökéletesen megfelel. Ha a sora váltós akkor pláne de állítólag a microshift is rendben van . Talán a kerekei a gyenge pont de ha nem vagy 90+ kilós akkor az sem.
Hobbi kerékpáros vagyok kb. 600km-t tekerek 1 hónapban.A Decatlonban kapható BTWIN TRIBAN 500 kerékpárt nézegettem,kinézése megtetszett de nem igazán értek hozzá.Érdemes ezen gondolkodnom?Megbízható?Váltója?
Nem bringát cserélnénk, csak esetleg a szettet, és az értékegyeztetés végett érdeklődtem volna, hogyha cserélünk szettet 6600 tripla vs 5700 kompakt 6700 fékekkel, akkor ki fizet még kinek és mennyit. :)
Létezik olyan Tourney, ami 8 sebességhez való, de van rá egy söröm, hogy nem az van az esztergomi csodán. Azt pedig nem lehet rendesen összehozni országútin, mert nem arra van kitalálva. A lányom bringáján is olyan van, és markolatváltóval oké, de az messze nem országúti szint. Az pedig, hogy valami működik rendesen, vagy "egész jól teszi a dolgát" két különböző dolog.
Egy barátom megvásárolná ezt a kerékpárt, de mindenáron tripla hajtást szeretne rá tenni. Nekem most épp triplás bringám van, ez. És anno,mikor azon szenvedett, hogy csak triplást vesz, viccelődtem vele, hogy én szívesen cserélek vele. Ami persze akár tényleg megtörténhet, viszont ez esetben úgy néz ki, hogy ki kell találni, mi mennyit ér, és ezt miként tudjuk végrehajtani.
Tehát adott egy 105 szett (5700) Ultegra fékszettel (6700) a másik oldalon egy színtiszta Shimano 6603 Triplás szett. Utóbbiban 3000 km van, de szerintem előbbiben sincs több ennél. Én nagyjából egyenértékűre saccolnám őket. De nem vagyok szakértője a témának. Hozzáértők véleményét kérném. :)
A tourney nem szar egyszerűen csak nem országúti váltó. Túra bringára esetleg trekkingre való. Az említett neuzeren annyi mindent kellene cserélni hogy jobban jár ha elpasszolja és keres egy használható outit.
A Tourney váltót nem lehet beállítani, mert szar. Ez sajnos tény, mint ahogy az is, hogy nem való rendszeres, komoly használatra. Ha jót akarsz magadnak, akkor told be a gépet egy olyan szervízbe, ahol van országúti kerékpár - legalább 4-500000 forint értékben - és ott nézesd át a szakmanusokkal.
Van rá egy söröm - most ittam egy 14%-os mennyeiséget:))) - hogy ha 8 sebességű agyat akarsz hátra, akkor a hátsó papucsot is szélesíteni/variálni kell. Plusz a váltókar, váltó, lánc, stb.
Hát köszönöm tanácsod bár szerintem ezt a váltót cserélni fogom mert egyszerűen képtelenség úgy beállítani pedig ez csak 7 sebesség mi lenne ha bővíteném 8 ra mert kazettásat akarok :D amúgy az a hagyományos fékváltó kar van az oldalán .bár azt is észrevettem hogy nincs pozícionálva az elsőváltó kar mert hajlamos a rázkódás következtében is engedni a bowdenen :S
Minden rosszindulat nélkül, a probléma maga a Neuzer gyártmány. Próbáld meg az átdobót úgy állítani, hogy a láncvonal síkjához képest mozgasd, hátha van annyi játéka, hogy "belefér" a teljes hátsó tartomány.
Általánosságban:
jó volna tudni, hogy a váltókar milyen típus, ha fékváltókar, akkor azon van egy trimmelésnek nevezett dolog, vagyis három pozícióban állítható az átdobó, ezt a hátsó váltáskor figyelembe kell venni. Ha a nagy lánckeréken van a lánc, akkor a legkülső állás a jó, ha belsőkön, akkor a középső, ha a kicsin, akkor a belső állásba kell tenni az átdobót.
Nem témába vágó de nemrégiben boldog tulajdonosa lettem egy neuzer országútinak és olyan problémám lenne hogy az első váltómon folyamatosan igazítani kell ha hátul pakolászom a sebességeket mer valamelyik oldalába beleér a lánc az első váltó láncterelőjébe :S Mellesleg hátul shimano turney , elől pedig shimano sora van ez probléma lehet ? előre is köszi :)
Szélcsatornában gyártás: a Shimano AX szetteket valóban szélcsatornában tesztelték, de ezt a vázat tuti nem. Az eladó fogalmatlan lehet, vagy csak sok pénzet akar keresni:) Az 1982-84 környéki gyártásból származó aero vázak egyik legdrágábbika a Cinelli Laser, ami valóban különleges, és extra minőségben készült.
Ha már vicces bringás hirdetések, ez milyen?! Ok, lehet hogy a váz aztán milliókat ér (nem hiszem), de ennyiért bringát is lehet venni, nem romhalmazt... (anno az ebay-en láttam veszettül elszállt "vintage" hirdetéseket)