Keresés

Részletes keresés

Capibara2 Creative Commons License 2022.11.18 0 0 429917

Nálunk hányan vannak az autópályába ágyazva, mert firtatták az árát....? És még mi vagyunk maffiaállam.

Előzmény: zdcmchy (429904)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.18 -2 0 429916

Nem a személyed ami veszélyes, hanem ez, hogy ilyesmiket elég sokan bevesznek azért. De amit írogattam, szerencsére nem csak a mérgező alkohol ami mennyisége növekedik a gombáknak hanem fogy közben a cukor is. Van olajatok még de egyre problémásabb, mint a gombák is találnak cukrot, de egy kisebb a koncentrációja miközben ők egyre többen vannak.

 

 

Tehát nem a klíma melegedésbe se az olaj hiányába pusztultok bele hanem agyonveritek egymást.

A covidba se haltál bele, nem is sokan tulajdonképpen, de megroppantotta a korszakot amiben van bőségesen olaj is és aszályok se követik egymást. Nem is lehet oda visszatérni ahol a megtorpanása.

2020. Egy Korszak Vége.

Előzmény: robopassmeet (429909)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.18 -1 0 429915

(((((-: de ez nem a 23.-as év témája? Majd vesztes, de nem most, hanem majd. ((((-:

Ezt elbuktátok, írogatom, ott bukott ez meg amikor Musk átvette a twittert.

 

- KMB                                                                                                         -1 ÓRÁJA       Medvegyev szerint az Egyesült Államok Kijevet is cserbenhagyja majd

 

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese pénteken kijelentette: úgy véli, hogy az amerikai kongresszus valamikor felfüggeszti Kijev teljes körű pénzügyi és katonai támogatását, mivel „Amerika mindig is cserbenhagyta barátait”.

A tisztviselő szerint az Ukrajnának szánt pénz témája kezd mérgezővé válni az Egyesült Államokban. Megjegyezte, hogy a kongresszusi képviselők átfogó ellenőrzéseket követelnek arról, hogy hová kerültek a hatalmas összegek, és hová mennek majd az újabb tízmilliárdok, amelyeket Joe Biden elnök kért.

„Az egyszerű amerikaiakat ismét becsapták, mivel az amerikai költségvetésből hatalmas pénzeket irányítottak egy ismeretlen cél felé egy olyan időszakban, amikor válság van és minden drágul” – fűzte hozzá Dmitrij Medvegyev, írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Előzmény: Future 184 (429913)
,m,1710 Creative Commons License 2022.11.18 0 0 429914

 

 

Kelet ukrajna felett löték le

a tettesek megvannak nevezve és elvannak irélve

de soha nemfognak bünhödni a "hös tetteik" véget

Előzmény: _Berci (429911)
Future 184 Creative Commons License 2022.11.18 0 0 429913

Orbán nyüszít mint a fába szorult féreg, mert a főnöke Putyin vesztésre áll, ezért szeretné az azonnali tűzszünetet.

_Berci Creative Commons License 2022.11.18 0 0 429912

MHH17 MH17

Előzmény: _Berci (429911)
_Berci Creative Commons License 2022.11.18 0 0 429911
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.18 0 0 429910

..de itt az volt a kérdés, h miért maradtak le:-)

Előzmény: Omar Khajjám (429906)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.18 0 0 429909

Nem azt, van, ami valóban befolyásolja, kén dioxid, nitrogén monoxid, stb. amik savas esőt okoznak. Ez ellen is pampányoltak korábban setétzöldék, de ezt ki lehetett bekkelni szűrőkkel, adszorbensekkel. És még így is olcsóbb és hatékonyabb volt, mint a szélkerék, v a napelem:-) Így aztán kellett vmi tuti, a szén dioxid, azt nem lehet kibekkelni, mert bármilyen szerves anyagot égetsz, abból szén dioxid meg víz mindenképp keletkezik. Csak ezek meg nem ártanak, de sebaj, néphülyítéssel el lehet érni, h a dihidrogén-monoxid boccs, a másik, az milyen krvaveszélyes:-)

Előzmény: zdcmchy (429908)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.18 -2 0 429908

A tőkekoncentrációt nem arra használják, h újabb, hatékonyabb dolgokat fejlesszenek ki, hanem ha ez nemmegy, akkor propagandával, hatósági tiltással, mesterséges árdrágítással iktassuk ki a konkurenciát. 

 

(-: a tőke koncentráció ebbe értendő a globalizáció is, végül éppen azt, a középosztályt teszi tönkre ami az alapja kellene legyen.

 

(-: Ezt szerintem megcsinálták abban 200-300 évben is amikor hanyatlott a maya civilizáció. Beszéltek korrupcióról meg mindenről csak arról nem, hogy egyre kevesebb eső esik. De mivel egy ember 50 éve alatt se sok látszik meg belőle, a korabeli zöldeket kiröhögték, leugatták.Ezt nem gondoltam volna 40 évvel ez előtt, hogy ilyesmit megélek, hogy sokan vitatják, hogy a van e köze a levegőnek az időjáráshoz.

Előzmény: robopassmeet (429905)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.18 -2 0 429907

Nem olyan nagy az a lemaradás ha a teljes birodalmakat hasonlítjuk össze. Pl az amerikaihoz oda illene számolni a 300 millió arabot is azzal, hogy kis monarhiákba adták az olajat pénzügyi szempontból mint ha texasban lenne.

Vagy a teljes szovjetúniót is ha hasonlították máshoz az lehetett pl a brit szigetek nem a teljes brit birodalom. De van ettől függetlenül, de nem olyan nagyon nagy.

Előzmény: Omar Khajjám (429906)
Omar Khajjám Creative Commons License 2022.11.18 -1 0 429906

"És ezzel el is jutottunk oda, h az orosz mé nem fejlettebb technológiailag mint az usa. Mert nem volt igény rá."

LOL

ez elég primitív magyarázat

nem veszi figyelembe az euroatlanti történelmi fejlődés ívét, amiben a szlávok sajnálatosan nemcsak lemaradtak, hanem mindig utolsó helyeken botladoztak előre (kivétel csehek, szlovének és a baltiak 1991 után)

 

Az oroszok és a kínaiak nem "a feudalista berendezkedést preferálták", hanem az ipari forradalom kezdetétől fogva egyre jobban lemaradtak Ny-/É- és D-Európától... annyira, hogy már csak egy erőszakos bolsevista iparosítással akarták ezt a vargabetűt levágni... nem sikerült.

Előzmény: robopassmeet (429902)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.18 0 1 429905

mert bármekkora erőforrásokat képes koncentrálni az nyomja el az egyéni kezdeményezést

Részint igen, bár inkább az figyelhető meg, h egyszerűen kizárja a szabad versenyt. Ami pedig az őt megszülő rendszer alapja lenne. A tőkekoncentrációt nem arra használják, h újabb, hatékonyabb dolgokat fejlesszenek ki, hanem ha ez nemmegy, akkor propagandával, hatósági tiltással, mesterséges árdrágítással iktassuk ki a konkurenciát. Elsőnek ugye, az olcsó villanykörte esete. Az újabbak nem versenyképesek árban, így kiharcolták, h betiltsák a hagyományost. De az energia szektort is nézhetjük, ott se az a játszma megy, h  fejlesszünk vmi olcsóbbat és sokkal hatékonyabbat, mondjuk a fúzióst, v vmi korszerű atomot. Hanem kampányoljunk klímafassággal azért, h legyen plusz karbonadó a fosszilison, legyen kibocsátási adó az ezzel fűtött házon, autón, h így hozzuk helyzetbe a drágább, és kevésbé hatékony napelemet, szélkereket.

Előzmény: zdcmchy (429904)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.17 -1 0 429904

 Ez megfigyelhető pl. oroszoknál is, h sorba kipotyognak az ablakon azok az oligarchák, akik szembemennek a kormány döntéseivel. 

 

Ez amerikára volt mindég a jellemző, vagy olaszországban pl akik az autópálya építések pénzügyeit firtatták, ott is kötöttek ki annak a betonjában. Van orosz is, de az nem törvényszerű, hogy a kormánnyal viszonnyal összefüggést lehetne kimutatni.

 

Nincs igény csongor fölé kerekedni, mert nincs jelentősége, nem kokurencia. Hátrány, h így kevésbé van igény fejlődésre. És ezzel el is jutottunk oda, h az orosz ménem fejlettebb technológiailag mint az usa. Mert nem volt igény rá.

 

 

Egyszerűbb válasz is van mert akkor usa lenne a neve annak meg orosz. Nagyjából egy szinten vannak, max. talán 50 év a különbség, ami már akkor megvolt amikor a két polgárháború, azok közt volt kb annyi az idő eltolódás. Az inkább csökkent is azóta néhány évtizedre.

 

Azt nagyjából egyformán gondoljuk, hogy a feudális rend lényege, hogy erőforrást nem tudnak az emberek megszerezni közvetlenül egymástól csak központi újra osztás lehetséges. ezért nem tud erőforrásokat koncentrálni. A bauvasi katedrális a jó példa erre mert minden anyag és tudás megvolt hozzá de még se tudták 100 év alatt se befejezni. Nem tudtak erőforrásokat vagyis tőkét koncentrálni, a marxista történelem szemléletben a termelőerők és a termelési viszonyok kötelező összhangjára a példa.

De a termelőerők, az innovációk a feudálisban tudtak fejlődni, a rabszolga rendszer nem igényli az innovációt mert bármekkora erőforrásokat képes koncentrálni az nyomja el az egyéni kezdeményezést. Létrehozhatja az okostelót netet akármit, ezek össztársadalmi produkciók, de nem tudott megszabadulni az olajtól, ahoz már egyéni kezdeményezéseknek kellene teret adni.

Előzmény: robopassmeet (429902)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.17 0 0 429903

Megy, de 2023. as évben még nem. (-:

Előzmény: ,m,1710 (429901)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.17 -1 1 429902

Nacionalizmus az mindenhol van, oroszoknál is, sőt, még az indiánoknál is. Azok is folyton törzsi háborúkat vívtak egymással. De nem gyarmatosítottak. Mondom, itt inkább maga a társadalmi berendezkedés a lényeg. Ha megnézed, az orosz, kína, stb. azok inkább a hagyományos feudalista berendezkedést preferálják 'erős vezér', hűbérurak. A feudalista rendszer nem kedvez a gyarmatosításnak, egy csák máté kap egy megyét a királytól a szolgálataiért. Csongor is kap. Ezeken a területeket adót szedhetnek, műveltethetnek, de a egymást nem vásárolhatják fel, mert a végső szó a királyé. Persze, jó lenne határokon kívül is terjeszkedni, dehát nincs hadseregük, pontosabban, ők maguk a hadsereg, ha a király úgy akarja. Így gazdagok, persze, de nincs versenykényszer. Nincs igény csongor fölé kerekedni, mert nincs jelentősége, nem kokurencia. Hátrány, h így kevésbé van igény fejlődésre. És ezzel el is jutottunk oda, h az orosz ménem fejlettebb technológiailag mint az usa. Mert nem volt igény rá.

Az imperializmushoz demokratikus kapitalizmus kell. Gyenge, cserélhető vezetők, erős cégbirodalmak. A cégbirodalmak kinövik az országhatárokat, igény mutatkozik az expanzióra. Ha egyik nem csinálja, akkor a konkurens fogja, így kénytelenek, verseny van. A vezető függ a vagyontól, hiszen aki elég plakátot, médiát tud vásárolni, az nyer. Ehhez szüksége van a támogató lobbyra. A cég pedig azt kéri, h cserébe katonailag, titkosszolgálatilag hassunk oda, az a támogatás feltétele. Mivel a másik ország vezetője nem preferálja, h egy idegen cég terjeszkedjen a területén, hanem ő a saját cégeit szeretné tolni, így le kell cserélni. Gyarmatosítani kell, egy engedelmes kozmopolitára, aki a hatalomért, vagyonért cserébe engedi. Amellik vezető megígéri, és betartja, azt támogatják. A feudálisnál ez nincs, mert a király birtokol mindent úgy is, a csák máté nem vesztegetheti meg a királyt, mert az kiröhögi, vagy fejét vetteti. Ez megfigyelhető pl. oroszoknál is, h sorba kipotyognak az ablakon azok az oligarchák, akik szembemennek a kormány döntéseivel. Kínában is jack ma, az alibabás eléggé meg lett szorongatva, bár azóta nem követtem, kibékült e Xi vel, vagy mi lett vele. De akár hazai viszonylatban is, Orbán is inkább egy Mészárost preferál, h az vásároljon földeket, ne a Billgéc. Mert az utóbbit nem tudja a kezében tartani, hanem kiszolgáltatott lenne neki. Az előbbit viszont igen, lásd, a korábbi kegyeltje, a simicska, az is ki lett csinálva, mikor összetűzésbe került orbánékkal.

Előzmény: zdcmchy (429897)
,m,1710 Creative Commons License 2022.11.17 0 0 429901

Putyin megy a Hágai buiroság elé

amit tett az háborus bün cselekményeknek számit

nemlesz cár belölle a tankönyvekbe nem tudom milesprdig nagy akart leni

egy igazi zsákutcába futott a saját országt teszi tönkre most

nemegy tökös nép a ruszi bárki irányithassa

ea Medvegyev meg a harmadik VH dünyögi megit, Biztos van mély bunkerja gondolom

de végükvan az biztos

zdcmchy Creative Commons License 2022.11.17 -1 0 429900

Nyitva hagyod a kérdést. Bármit is próbál válaszolni valaki cáfolod, végül az marad kimondatlanul, hogy mert alacsonyabb értékű faj birtokolja.

 

... ugyanis az emberi termeszetet nem lehet diktaturakkal (es dogmakkal) megeröszakolni.

 

Nem inkább csak azzal???? az usa a maffia rémuralma idején indult nagyobb fejlődésnek. 

Előzmény: _Berci (429899)
_Berci Creative Commons License 2022.11.17 0 1 429899

Mi abban a "fajelmelet", ha valaki azt allitja, hogy egy adottsagaiban igen jo orszag gazdag is lehetne?

Pont az a problema, hogy jo adottsagai ellenere sem lettek azok, azert, mert keptelenek lettek egy müködö es versenykepes gazdasag letrehotasara ... ugyanis az emberi termeszetet nem lehet diktaturakkal (es dogmakkal) megeröszakolni.

Előzmény: zdcmchy (429898)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.17 -1 0 429898

(-: belőled meg lassan már kikönyököl a fajelmélet. ezzel is, hogy az orosz kellene legyen a világ vezető hatalmassága. de nem az...hát miért is nem az? (-:

Előzmény: _Berci (429895)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.17 -1 0 429897

:-) Az usa már felszabadította helyettük az összes irakot:-))

 

De látod, hogy ezek azt szeretnék ha szabad demokratikus lenne az orosz birodalom és felszabadítaná az is. Vagy nem tudom hogyan gondolnák, hogy gazdasági verseny de ne usa módra?

Vagy nem az európaiaknak kellett volna benépesíteni amerikát, hanem az indiánoknak szibériát?

Akkor kanada lenne németország mexikó meg japán és akkor amerika lenne oroszország? (-:

 

De folyamatában kell nézni, az imperializmus a nacionalizmussal kezdődik, mondjuk a brit hajózási törvénynél. Magyarország most oda gondolna visszatérni, hogy a nemzetállamban erősödjön meg a saját tőkés osztálya, de persze próbál már terjeszkedni is egyik másik. Oké lenne, de elkésett, maga a rendszer ami már világszerte hanyatlik, az ukrán meg már annyira késett le, hogy létre se jön. Az orosznak lehet még valamennyi hátra, persze mert az ugyebár nagyon nagy népesség, se a francia se az angol a német se mérhető hozzá.

Előzmény: robopassmeet (429896)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.17 -1 1 429896

:-) Az usa már felszabadította helyettük az összes irakot:-)) Most meg oroszországot is fel szeretné szabadítani magától:-) A németeket már a 2. vh. alatt felszabadította magától:-)

Az imperializmus az ilyen. Ennek jellemző rendszere a kapitalizmus. Ha belegondolsz, az is így működik: ha van egy céged, annak folyamatosan bővülni kell, növekedni, mert ha a konkurensek túlnőnek rajta, akkor elveszik az ügyfélkörét, a beszállítóit, háttérbe szorul, jelentéktelenné válik, végül tönkremegy, és a konkurens bekebelezi. Az impérium is így működik. Folyamatosan terjeszkedni kell, elhappolni a vetélytársak, más impériumok befolyási övezetét, majd végül magát a konkurens birodalmat is. Ez ma is így megy, csak az elnevezések meg a módszerek változtak. Ma már nem mondják azt, h irak v szaúd arábia amerikai koronagyarmat lett:-) Illetve, régebben a katonai hódítás dominált, manapság inkább a politikai nyomásgyakorlás, illetve a befolyás kiterjesztése az oda ültetett vezetőkön keresztül. Bár régebben is csinálták, h egy megszállt afrikai országba odaültettek egy santost, aki a bungalowból intézte a helyieket:-) És akkor már a hadseregre se volt szükség, mehettek máshová hódítani. A helyiek nem mertek nagyon lázadozni ellene, mert tudták, h akkor visszajönnek a haverjai villámló botokkal:-) Manapság ritkább ez az 'iraki' típusú gyarmatosítás, inkább az 'ukrajnai' típusú dominál: beépítenek különböző provokátorokat, civil szervezeteket, akik elégedetlenséget szítanak a nem amerikai érdekek mentén politizáló vezető ellen, és a saját jelöltjüket hatalomra juttatják.

Előzmény: zdcmchy (429887)
_Berci Creative Commons License 2022.11.17 0 0 429895

Azt mar ereztem nalad, hogy valami miatt utalod a kommunistakat ... miközben imadod az oroszokat ...

Azt el se tudom kepzelni, hogy hogyan ferhet ilyesmi 1 db fejbe. :-(

Előzmény: FRANKYE (429892)
_Berci Creative Commons License 2022.11.17 0 0 429894

 

Erről beszélek! Te írtad, a lekörözni gazdaságilag az magyarul azt jeleni, hogy agyonver... illetve agyonveretni a vetélytársat.

 

A fenet jelenti azt. A "lekörözni" azt jelenti (nalam), hogy gazdasagilag versenyezni a masikkal (döntsön a jobbik). Az nagy baj lenne, ha pont Mo. ebböl a bulibol kimarad(6)na. Akkor ugyanis mindenki leülhetne a küszöbre es naphosszat piszkalhatna az orrat is ... Ilyen volt mar ... ugy hivtak, hogy cucilizmus. A "szabad verseny", hat az teljesen más lenne!

 

(Esetleg azt lehetne mondani, hogy Mo. az "illiberalis demokraciara törekszik", ... vagy inkabb a fabol vaskarikara.)

 

 

Előzmény: zdcmchy (429887)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.17 -1 0 429893

A kínaiak viszont nem szegényednek. Gondolod, hogy azok is 130 kilósra lennének már hízva ha anno maoék szorulnak taiwanra és a nagy kínában tartanak szabad demokratikus választásokat?

Már ki is szívták volna arábia szibéria összes olaját és tesla ev-kkel szaladgálnának a holdra?

Előzmény: FRANKYE (429892)
FRANKYE Creative Commons License 2022.11.17 0 1 429892

Ebben igazad van. És tudod miért nem gazdagok   ennek ellenére?  Mert 100+ éve balosok, kommunisták. 

Előzmény: _Berci (429881)
Capibara2 Creative Commons License 2022.11.17 0 0 429891
najahahu Creative Commons License 2022.11.17 -2 2 429890

."vagy amikor 50 éven át Hoower, a maffia embere irányította az usa-t mint fbi igazgató"

Magyarország  még csak  tanulja ezeket a bevált amerikai  stikliket... 

Előzmény: zdcmchy (429840)
Future 184 Creative Commons License 2022.11.17 -1 0 429889

Egy ukrán büszke lehet a kormányára, és a nemzetére is, még egy magyar szégyenkezhet Orbán miatt, meg sajnálhatja, hogy átveri az orbáni propaganda képezett az ostobább honfitársakat. Az elismerést amit 1956-ban kivívtunk a világban, annál sokkal többet veszítünk most, a saját kormányunk miatt.

Előzmény: Adad-nirari (429882)
zdcmchy Creative Commons License 2022.11.17 -1 0 429888

Aha? alakul ám a kisantant? ..és az osztrák-magyar-német a központi htalmak? Vagy ez jobban már a berlin-róma tengelyhez hasonlít? Ahoz szoktak tartozni a törökök is, stimmelne az is. Csak éppen most se a francia se az orosz nem ellenség. (-: na meglátjuk mi kerekedik ki ebből.

 

(...mint műkedvelő stratéga most igyekeznék bevonulni kárpát aljára, meg ne essen még egyszer mert a magyar lengyel az jelképes, de 

a román-lengyel barátság az már volt realitás

amikor a tanácsköztársaságot elvágták a szovjetektől. (jól e vagy rosszul jártunk azt nem tudom, de a román-lengyel találkozott ott valahol, az reális barátság volt)

Előzmény: _Berci (429885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!