Eddig nem kötött meg, vasárnap reggel betonoztunk, direkt elég száraz földnedves betonkeveréket hozattunk és utólag adtunk hozzá megfelelő mennyiségű vizet. A maradékot kiszárítottam és azóta is forgatom, hogy ne tudjon összeállni a belső nedvességtől. Kiválló sóder, ha valaki betonozni akar mert már most is van cement tartalma, de túl sok megmaradt, nem tudok vele mit kezdeni.
A masina a következő képpen néz ki : egy alu.tartály - olyan 5 literes, egy ventillátor házhoz hasonlít. Van egy váll támasza, ezzel támasztjuk és a tekerő karral forgatunk egy hengert, amin tüskék vannak ami . Ezek rugalmas acél szálak, amik valaminek ütköznek, majd miután elhagyják az ütközőt - kiköpik a ráragadt a masszát !!
Nekem van egy olyan tekerős kőpor (vakolat ) szórom.
Az ára újonnan 12500 ft. Én guberálás során gyűjtöttem be és már kipróbáltam. Bevált , szép felületet lehet képezni vele. Még a masszaösszetételén kell kisérletezni - valószinű kisebb szemcseméret és több kötőanyag kell a masszába.
E készülék elött az un. seprűs technológiával képeztem a felületeket. Ez sokkal jobb ( de újra már nem csinálom a felületeket - akinek nem teccik tehet egy ... )
Gipszkartonozás csak akkor jó, ha egyébként is az van vakolat helyett, különben elreped a vakolat-gk találkozásnál, akárhogyan hálózod/gletteled.
Ha csak 3-4 cm mély "rece" van, azt simán ki lehet vakolni (természetesen többrétegben). A nagyobb lukakat téglatörmelék+vakolat kombóval kell feltölteni.
Mi az , hogy hungarocell meg gipsz karon ? És ha nem impregnált ? Akkor csak szimplán eltűnik , elázik onnan egy hét alatt??Másik kérdés , hogy milyen műszaki tartalmat biztosít a számodra ?
Szerintem ne vacakolj , egyszerüen falazd ki és habarcs helyett használj flexibilis csemperagacsot.Ezek után hőszigetelj! Figyelj arra , hogy a kávánál és a tok szerkezetnél kellő képen , jól csatlakozzon a hőszigetelő anyag a tok szárhoz.
Hőszigetelő anyagot soha se ragassz fel csemperagasztóval , ahogy sokan mások , hanem a hozzá vvaló terméket használd. Ugyan is a csemperagasztónak és a hungarocelnek más a diletációs együtthatója és egyszerüen ,, eltörik ,, a höszigetelő anyagtól.Használj megfelelő ragasztót amit szakkereskedésben az adott termékhez biztosítanak. Kicsit drágább ,de kiadósabb , tehát kevesebb kell belőle , bár ez függ a hordozó felület minőségétől. Én egyébbként ki szoktam vakoltatni a fogadó felületet, hogy sík és térbeli is legyen ne csak portalan.
Ablakcsere lesz egy kb. 25 éves házban. A kibontás közben keletkező nyílás nyilván nem szép szabályos. Hogyan szokták eldolgozni? Hallottam olyat, hogy hungarocellel kitölteni és rá gipszkarton, aztán festés. Jó ez? Nem keletkezik ettől egy meleg oldali hőszigetelés? Mi mást lehet?
Én szuterénnek ismertem, bár sokan szuterinnek mondják. Mivel az építési engedélyezési tervdokumentációban a tervező szuterinnek írta, úgy gondoltam, hogy egy építész csak jobban tudja, ezért annak írtam. Egyébként mivel sokan használják így is, meg úgy is és még egy építész is szuterinnak írja, úgy gondolom, hogy nem akkora eget verő bűn volt szuterinnak írni. Vannak fontosabb dolgok is az életemben, mint, hogy azon tipródjak, hogy most szuterin vagy szuterén.
Ellenben a kérdésemre érdemben nem írtál semmit, tehát a hozzászólásodnak nulla haszna volt, feltételezem, pont úgy, mint a társadalomban betöltött szerepednek. Az okostojások már csak ilyenek, tudálékosak, de semmi hasznuk.
Szép felületet ezekkel a vackokkal nem lehet elérni, mert nem egyenletesen porlasztanak és nem homogén finomsággal. Ha szép felületet akarsz és mindenképpen fújni, akkor csakis sűrített levegős pisztollyal, abból is jó minőségűvel. Egyébként hengerrel szépen lehet festeni, ahol nem férsz vele hozzá, ott ecsettel. A fújással egyébként rengeteg anyagot fogsz elfújkálni a levegőbe, nem beszélve, hogy amit nem akarsz lefújni, azt maszkolhatod és az is időigényes tud lenni.
Kb. 1 hónapja írtam ide házépítéssel kapcsolatosan, van egy két dilemmás kérdésem.
Az építendő ház durván 150 nm brutto alapterületű, az egész alatt szurerinnel. A szuterin falazata Porotherm pincetégla. A szuterinnek tároló, garázs és műhely funkciója lenne. A kérdés az, hogy hőszigeteljem-e vagy ne. A tervező rakott rá hőszigetelést, de az én elgondolásom szerint: a terep szintje alá kb. 80-100 cm-ig hőszigetelem, az alatta lévő falrészeket és és az aljzatot nem. Ennek elképzelésem szerintni haszna az, hogy nyáron kellemes hőmérséklet lenne a szuterénban nagy melegben is, télen meg fűtene annyit a talaj, hogy 12-15 fok lenne, amiben kényelmesen el lehet szerelgetni. Hátránya, hogyha melegebbet akarok csinálni, akkor sok hő pocsékba megy, bár nemigen szoktam télen 10 foknál melegebbet csinálni a mostani garázsomban sem, ha dolgozni akarok ott.
Ez az elképzelésem mennyire állja meg a helyét? Barátaimnál, ahol van szuterin, de nincs hőszigetelve, működik ez a dolog állításuk szerint.
B verziónak megfordult a fejemben, hogy az aljzatban rakok hőszigetelést, mert azt később nem lehet pótolni, a fal mellettit nehezen, de lehetne.
Másik kérdésem, hogy mivel vízszigeteltessek, meg hány rétegben? A tervező oxidbitumenes lemezt írt elő két rétegben (Dörken lemezzel védve), de voltam a Constumán a héten, de ott lehurrogták az oxidbitumenes lemezt és ajánlgattak mindenféle csoda lemezt. Szóval most nem tudom mi legyen, egy biztos, száraz szuterint akarok.
A talaj egyébként löszös, talajvíz kb. 60 méter mélyen van.
Ha esetleg valakinek még éppen a cserép hiányzik a tetőről, nálunk van 7 bontatlan raklap LEIER Toscana antik betoncserép, szellőzővel, kúpcseréppel. Egy elmaradt építkezés miatt szeretnénk eladni.
Ha valakit érdekel, dobjatok egy üzenetet, megegyezünk!
Ahogy nektek, nekem sincs túl nagy bizodalmam ezekkel a tévés cuccokkal szemben.
Azt írják, 14 napig visszaküldhetem indoklás nálkül, és visszadják az árát.
(kilehet próbálni vajon, vagy csak nézegetni?)
Nézegettem az elektromos festékszórókat (wágner és társai), de ami olcsó az csak híg cuccot tud szórni, a többi meg drága, meg nem is igazán tudom, hogy melyik lehet használható.
Szeretnék vizes lazúrral kerítést festeni,
diszperzittel, vagy mésszel, vagy valamilyen falfestékkel falat, kőport pingálni.
Neadj isten egyszerűbb lakkozást, lazúrozást kertibútoron.