Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
A (ma már nagy-)fiam, akire fordítva hat a dormicum, tízévesen félkábán lebirkózta a kétméteres aneszteziológust és azt üvöltötte, hogy anya, idenézz, részegen táncolok az asztalon! Szerencsére ez a kórteremben volt, nem a műtőasztalon állt neki táncolni. A műtét után aludt 10 percet, ezután kitépte a branüljét és folytatta, ahol abbahagyta. Máig emlékszik rá :-))
Pontosan, egyre biztonságosabb az altatás, mégis egyre több a kockázatos. és azért, amit írtam. 130 felett és 110 alatt (vérnyomás) már írják is, kockázatos. ez régen olyan 150 felett kezdődött.
2009-ben volt az első gerincműtétem, azt mondták semmi kockázat nincs, minden rendben. Sőt, tök veszélytelen a műtét.
2011-ben volt a második, ugyanaz csak egy szegmenssel feljebb, kockázatos voltam. Megkérdeztem miért, mikor minden leletem rendben? Tudod miért? mert 35 éves lettem, és onnantól kockázatos. nabumm.
Első doki azt mondta, ez egy rutin műtét, a másik kicsit őszintébb volt, miután azt mondta, alapvetően rutin, de hát előfordulhat, hogy ha átszalad a műszer a porckorongon a másik oldalon a hasi aortát ha megsértik, akkor mire feltárnak, meghalok. De lehet nem állok lábra.
Attól még ugyanúgy megműtöttek, és nem gondolom, hogy rosszabbul voltam a tudattól, hogy ez kockázatos, engem jobban aggaszt az "áááá ez rutin" mert azt szokták elcseszni.
valószínűleg semmi kockázata nincs az altatásának, de ráírták, mert a kora + az alapbetegsége elég kockázat.
Nem tudom emlékeztek e, vagy írtam e egyáltalán, de én pl. altatásban összeverekedtem az egész stábbal. Lekötöztek, hogy tudjanak műteni. Tiszta kék-zöld folt voltam, valszeg herén vágtak, mert hónapokig fájt utána. Persze én nem emlékeztem semmire! Az orvosom szerint nagyon mókás volt, nem nézték ki belőlem, hogy ilyen erős vagyok....Szóval az altatásban furcsa dolgok történnek....
Más. Akkor holnap Korányi...fogalmam sincs meddig leszek benn, mi bajom van egyáltalán. Na majd kiderül. Ha hazaengednek, írok,
Szerintem itt senki nem dugja fejét a homokba, mindenki tisztában van a betegségével. Az altatásról meg csak annyit hogy manapság nem "divat" az altatásból nem felébredni, de van mindennek kockázata ezt mindenki tudja és épp eléggé be is van tojva ilyenkor az ember, nem kell még egy lapáttal tenni rá. Főleg az akit már nem először altatnak mert magamról tudom hogy minden egyes altatás után hülyülök megfele. De ez legyen a legkisebb baj.
Szurkolok a műtétért! Bízom benne, hogy nem lesznek fájdalmaid a gyógyszerektől. Másnap fújd fel erősen a gumikesztyűt, és köhögjél sokat. Az jót tesz, az összes nyálkát jól kidobja. Hozták a Salvus vizes inhalátort is, azzal napjában 2-3-szor szivogattam. Nekem így nem volt semmi hurutom, és másnap már kivették a csövet. Az nagyon felszabadító érzés volt. Várjuk a jelentkezésed! Neked azért jobb lesz, nincs az a dögmeleg, ami amúgy is leveszi a lábáról az embert. Puszi és várunk!
a tudatot arra az időre ami hàtra van, kinek ennyi kinek annyi...
Japipai hozzààllàsa az Élethez példaértékű.
Mint magànemberként és mint szakemberént is ezt gondolom.
Teszett a vonatos hasonlat és valóban nem lehet kiszàmítani..
Múlt héten egy volt évfolyamtàrsam és jó baràtom, motoros cimboràm
beadta a kulcsot Szent Péternek. Hirtelen szívhalàl, egy sportos, egészségesen
élő 40 éves férfi volt.
Nem gondoltam volna, hogy a kibelezett Édesanyàm - Ő hasznàlJa irónikusan ezt amegnevezést magàra- tüléli a Cimbimet.
De ennyi volt, neki most fogyott el a gyertya 40 évesen.
Újév délelőtt hazafelé jövet a buliból,kocsi az àrokban, terelés helyszínelés, de a kerülő úton is lehetett làtni, hogy épp csomagoljàk a pilótàt, 30 körüli sràc,
gondolom reggel mikor a zoknijàt húzta nem gondolta volna, hogy utoljàra teszi..
Pénteken nem biztos, hogy tudok szorítani érted, akkor operálnak a Kékgolyóban, de ha megmaradok, a következő héten már remélem neked fogok drukkolni.:)
Az azért jó ,hogy van neked is életkedved meg humorod ))))))) Csak az utolsó mondatodra reagálnék Miszerint :Ma már akkor se vagyok kétségbe esve ha nem sikerül..
Bölcsebbek lettünk át értékeltük az életet általában és a sajátunkat is a helyén kezeljük..Olyan az élet mint a száguldó vonat )))) Van aki fel száll rá és van aki leszáll róla .))) De a vonat megy tovább.. Velünk vagy nélkülünk 9999
Nos, igen. ..........de: Azt is leírtuk, amikor szoáréba voltunk, mint negatívságot és azt is, amikor picit "észhez tértünk", közölve mi volt az út. Nekem is ajánlottak sárkány füveket, Béres bogyókat, de elutasítottam, ha nehezen is mindent ettem, bár már akkor nem volt ízérzet. Képzelheted hogy nézett ki a kakaspörköl nokedlival, savanyú uborkával, de mixálva! Én a kórházban csak 5 kg-ot fogytam. Dokim azt mondta, "most nem a fogyó kúra ideje van, lehet soha többé nem érez ízeket, de változatosan enni kell". Egy hét alatt vissza szedtem az "veszteséget", azóta is tartom.
És ez már szerintem pozitív, ha úgy tetszik példa, célzott gyógyszer nélkül megpróbálom túlélni a dögöt.
Tudod, nem tudok jóízűen betolni akár egy pohár vizet sem, nyakamba önteném, marad a szívószál. Most már merek inni egy pici feles a társaság kedvéért, persze szívószállal! És jó, mert nem nem szánnak, hanem röhögnek. :-)
Az is igaz, én is kaptam hideget és meleget itt, (most is ömlik a negatív, akik nem az életet látták, hanem......... de az egy másik topikhoz tartozik) nekem a terápiám az élni akarás. Talán sikerül húzni az időt. :-))))) (de, ma már akkor sem vagyok kétségbe, ha nem sikerül) :-)))
Írtam neki emilt, hogy szeretnék befeküdni a Korányiba 1-2 napra, mivel sajna nem javul az állapotom - mitől is javulna?
Várom, hogy mit válaszol, vagy ír e sms-t. Ha nem, holnap dél körül megpróbálok telefonon beszélni vele. Holnap úgyis az elfogyott gyógyszerep pótolondó, a háziorvoshoz kell mennem. Ha elmondom neki, hogy mi a panaszom, valszeg beutal Kistarcsára,,,hát inkább a Korányi.
/ ugyanis a maszek diagnózisom szerint tüdőgyulladásos tüneteim vannak, csak éppen lázam nincs. De minden más tüdőgyuszira utal.../
Hát igen , valóban anoním megosztható lenne csak most épp nem akarom lehúzni magam.. Volt a kemó után olyan mellékhatás sorozat , hogy a fal adta a másikat :) Lehet ,hogy majd beszámolok az eredményekről. Kicsit hasonlítunk , // gondolom sokakkal // hogy a túlélési esélyeinket számolgatjuk.. Nálam is nagy bajok voltak , azt gondoltam nem érem meg az új évet..Meg akart folytani..De a protokolt végig kellett várnom , járnom és megmaradtam. Majd kiderül minden..))) Csak ha nem sikerül nem fogom megtudni )))) .. Megpróbálok veled együtt érezni milyen nehéz lehet neked..Gondolom ez neked látványos is és meg kell magyaráznod mi történik veled. Nem érzed az ízeket..Hát nekem egy hétig tartott.. Fogytam is..Aztán el kezdtem szedni a bérest és vissza kapaszkodtam 80-ra..Szeretnék olyan messze ellátni mint ahogy te ezt megélted.. Mikor a mélyponton voltam azt gondoltam legalább egy évet ..... Már bizakodó vagyok )))) De a földön is vagyok mert egy alma nagyság az nem dió )))))
Így 70 körül )))))))))) // ez a nevetés jele // mert ,hogy én is ,,, bizakodjuk van még tennivaló... Van még unokám akivel nem beszéltem ))))) Mert még kicsike ))) Meg a párom meg a család....Legalább szeretetben élek .. Remélhetőleg te is ..
Bocs, hogy belevauzok, értelek. Nyugodtan megoszthatod tapasztalatod, akár félelmed. Van itt bőven dagis,sőt tüdős is. Van aki húzza év(tizedek is), van, aki friss. Ezt a dögöt mindannyian másképpen éljük(?) meg, búsan vagy röhögve oly mindegy.
Egy fontos, mi itt ki tudjuk beszélni, ha jó, ha nem. Nekem a pofámat támadta meg. Húzom hónapok óta, de azért megpróbálok "normálisan" élni, (pedig már lehetetlen). A statisztika szerint 15 % a ötéves túlélési arány, ha jól kuglisztam. 2015. áprilisban derült ki (C0390, C0310), és még itt vagyok. Nem mondom, hogy tutti az élet minőségem, "üzemanyag minőséget" nem érzem. de azért pöfögök. :-) Sokszor mindenem fáj, de azt szokták mondani: "70 évesen. akinek nem fáj semmije, nem is él már". :-))))
"......... az úton menni kell"! (Váci Mihály: Nem elég)
Azt hiszem nem megyek bele jobban mert nem szívesen olvasnám ,hogy ne bízzam el magam.. :) És most Fertőtlenítő , vagy bárki más ne vegye magára. Nem érzem megbántva !!..Csak megosztani szerettem volna a bizakodásomat.. Tudom magamtól meg a tapasztalataimból mit jelentenek szavak kis sejtes meg társai.. Szeretnék életbe maradni , nem bíztatnak szemtől szembe de nem is mondanak negatívot..Ki lehetne olvasni arc mimikákból testbeszédből hasonló..de mikor a sebész azt mondja ,ha jól válaszol a szervezete és reményeink szerint műthetővére tudjuk zsugorítani akkor én megműtöm. Majd a harmadik kemó utáni CT megmondja .. legalább addig lehessen jó kedvem :)
Kérdésedbe benne van a válasz is. Azért az nem pozitív ,hogy a lelkesedésem mellé oda teszed ,hogy azért nehogy azt gondold ,hogy nem okozhat neked gondot )))). Hát persze tudom én is csak bizakodom.. A többi kérdésedre a válasz most konkrétabban )))) Hát nem mindegy ??? Úgy érzem jó úton járok ..
Üdv. Először is jobbulást. Másodszor, néhány kérdés (ha meg engeded).
Az, hogy most már alma nagyságú lett, az azért van mert későn lett "felfedezve" ?
Szövettanilag a tumor kis vagy nagysejtes, azon belül ?
A kemó hatására történt zsugorodás önmagában "csak" egy dolog, sajnos emellett is még sok csúnyaságot képes okozni a szervezetben :( A műthetőség mindenképpen az egyik legjobb megoldás lehet, sok kitartást !
Alma nagyságú tumor a tüdőbe, túl az első kemón elég húzós mellékhatásokkal.
/ nem is biztos ,hogy ezt kibirja mindenki / kemény.
De ! Végig csinálom , nincs is más választásom !
Ha nem teszem akkor most nincs szilveszter az tuti. Egyre jobban vagyok. Persze a mellékhatásokat levonva.
Elhagytak a fájdalmak az állandó köhögés, a nyomás bennem ,a levegő is több egy kicsivel,,, Hát vannak órák mikor nem is tudom miért hívnak betegnek )))))))))))) Ez a nevetés jele ))..
Remélhetőleg beindúlt a zsugorodása a tumornak és repülök a műthetőség felé.. Boldog reményekben gazdag, eredményes és teljes gyógyulásban gazdag új évet mindenkinek..
Fura izé ez a psziché! Nálam a galiba jobbára éjjel jelentkezik, nem enged aludni. Nem azt mondom hogy nem érzem a fájást nappal is de elviselhető meg a meló mellett nem jut idő foglalkozni vele. Soha nem szedtem nyugtatót de most kértem a doki nénitől. Az öregedést én is utálom, de most nem bánnám ha már két héttel öregebb lennék.
Nálam egy UH-vizsgálat mutatta ki, hogy egy megnagyobbodott nyirokcsomó nyomja a nyaki vénát, de ez nem volt olyan mértékű, hogy nagyobb gondot okozott volna. Ezt egy CT is kimutatná, ha a nyakadat is vizsgálnák, de tüdő esetén nem szokták nézni.
Nem lehetséges, hogy a nyálmirigy duzzadt és nyomja a vénát és az miatt "dagad"? És a lerakódást nem lehet valahogy kiköhögni?
Úgy látom sokunknak az év dokikkal kezdődik, pedig nem nagyom akaródzik! Megszoktam e hülye állapotot, így mindig halogatom az orvos látogatást, pedig tudom nem úszom meg én sem.
Szerencsére még soha nem tapasztaltam meg a sérv gondokat, de biztosan sz@r lehet. Fura ez a vénségem is. Pipa vagyok, ha már birkóznom egy kis (20-25 kg) súllyal. Karácsony előtt főztem töltött káposztát, 20 l-es fazékba dugig, hát alig tudtam feltenni a gázra.
Viszont, hogy jó hírt is írjak: kb. 3 hete elfelejtettem a refluxomat! Elfogyott a gyogyóm, de nem volt türelmem sorba állni a dokinál. Elkezdtem lapátolni a szódabikarbónát, de csak akkor, ha jelentkezett az égés. Egy idő után ezt is elfelejtettem, nincs sav, pedig tolom a töltött káposztát rendesen. Érzem az illatát, káposztát soha nem szoktam kimosni, savanyúan szeretem, jó zsírosan, erősen fűszeresen. Nagyon várom az ízérzet visszatérését, de már belátom, nincs remény, marad az illat és látvány.
Szerintem is pszichés dolog lehet. Most éppen le akar szakadni a jobb karom. minden mozdulatra a vállam kegyetlenül bejelentkezik. Hozom kellett egy kis takarmányt. 25 kg-os adagokra kértem, de még így is alig bírtam a zsákkal. :-( Azután mire lerendeztem, hoztak nekem 1 q kenyeret, fel kellett szeletelnem, szellősen beládázni. A kazánházban horgász fotelomban aludtam vagy másfél órát, utána tudtam felmászni. Rohamosan fogy az erőm, fura, hogy vénülök. :-)
Azután jött más méreg is. Karácsony előtt járt le a laptopom garija, hát nem bekrepált? Napok óta, új op. telepítéskor kínlódok vele, jön a "kék halál", BIOS ütközést lát, pedig elvileg minden rendbe van. Az F7 nem reagál. Azt hiszem, memória hiba lesz, az viszont nincs éppen itthon.
Gondolom dokim el fog küldeni valamilyen képalkotásra, mert el telt fél év. MAJD LESZ VALAMI. :-)
Csatlakozom....12-ére vagyok kiírva vastagtűs biopsziára, de ott tartok, hogy bármilyen tevékenységet meg kell gondolnom, hogy utána ne fulladjak meg! Egyszerűen hiába kapkodok levegő után, nincs oxigén! / valszeg ez a következmény a ct leleten szereplő jobb középső és alsó lebenyben észlelt " tejüveg homálynak ". Szép kis lerakódás - sleim lett belőle.
A nyakam és a tarkó találkozásánál fáj - valszeg nyirokcsomó /k /. A nyakamon a fül alatt lévő véna, egyik napról a másikra háromszorosára dagadt! Mi a túrótól??
Teljes mértékben megértelek és együttérzek veled. Nekem is január első hetében kell mennem kontrollra, de már hetek óta mindenhol fájok és rémeket látok. Párom szerint feleslegesen agyalok, és azt mondja pszichés alapon jönnek elő a fájások. Legyen igaza. Piszok módon fájnak a bordáim, mellkasröntgenen voltam már az negatív. Jan.3-ra van időpontom ultrahangra, de a házidokim szerint ne aggódjak ez csontritkulás lesz, de feltétlen kell csináltatni egy csontizzótop vizsgálatot. Azt meg a kezelőorvos írhat ki. Úgyhogy megértelek, szarkául vagyok és a hangulatom a béka segge alatt.
Mi e nagy csönd! Csak a negatívumok aktívak folyamatosan?
Remélem nem a dög hallgatott?
DE. lehet at levegőben is valami sz_r van, piszkosul fáj a fejem és mint ha száj zárom lenne. Alig tudok beszélni, szinte munka, hogy kinyissam valahogy az etetőm. Ráadásul karácson előtti napokkor már elkezdett ismét fájni a pofázmányom. Feszül az egész cucc, dagadás nem látszik, még is azt érzem. Az a leg sz_rabb, hogy nem tudom behatárolni a fájás helyét. Ja. 9-én megyek kontrollra, lehet fantáziálok, hogy valami nem gömbölyű. Próbálom lekötni magam, de mindig a kontroll jön elő piciny agyamba.
Alig várom már, hogy túl legyek rajta, akármi is az eredmény.
Tegnap éjjel egymagamban azon tűnődtem éppen, miként leshetnék meg egy angyalt odafönn az égen. Néztem a semmibe, csak vártam a csodát, nagyon akartam egy jelet az ablakon át.
Sokáig csak kutattam a fénylő csillagokat, hittem hogy majd megmozdul és valamit mutat. De a jel elmaradt, én meg csak álltam ott réveteg. Már azt hittem megőrültem de tudtam, hogy tévedek.
Ekkor egy kis felhő úszott felém, Anyám fogta meg kezem és ült mellém. Belenéztem fáradt mosolygós szemébe Egy könnycsepp hullt szememből kiszáradt kezére.
- Szeretlek kisfiam, tudom, hatalmasak most a gondok, de kérlek sose feledd azt, amit most neked mondok. Mikor egy könnycsepp arcodról leér a földre, egy angyal elveszti szárnyát mindörökre.
Nagymamák, és a jótevő Édesanyák, itt jártak köztünk, és Ők voltak az igazi csodák. Mindegyik volt angyal, de szárnyát vesztette. Mert gyermeke szomorú, vagy sír, ezt nem nézhette.
Otthagyta a mennyet és választja a poklot, hogy vállára vehesse, mit fia cipelt, a sok gondot. Erejét haladva, nem ismert határt. Csak még segítsen, csak láthassa Őt, nevette a halált.
Tudta, hogy Isten nem segít de Ő nézet csak előre. Majd lesz Ő az isten még egy percig, gyermekének őre. És elég egy jó szó, hogy mindezt megköszönjem. Elmúlik a bánat és felszárad a könnyem.
Köszönöm, hogy nekem Te voltál az édesanyám, hogy mellettem vagy most is, mikor gyötör a magány. Hogy felneveltél, és szenvedtél elnyomva vágyaid. A poklot mennyországgá tetted és eldobtad szárnyaid.
És tudom, nincs már szó, hogy meghalld majd örömöm, Legyél mindig angyal, e verssel köszönöm. Elbúcsúztam Tőled Anyám és felnézek az égre, tudom van ott egy angyal, ki szabadon szállhat végre.
Hulljon bár ezer könnycsepp, érjen le a földre! Az én angyalom már velem van mindig, örökre. Édesanyám, azt kívánom legyél végre boldog, Te mennybe szállt Angyal most már ne legyen több gondod!
Nagyon hiányzol Anya :(
Nellykéről írta a fia. (mkornélia és ijohny néven volt fenn.
Kanpulyka, a sok csalóval ellentétben nem is állítja, hogy ő rendelkezne ilyen végzettséggel, olyan megállapításokat közöl csupán, amelyeknek egy laikus is utána tud nézni. A hitelt az olvasó adja meg a részére a saját ismereteinek megfelelően, ha te nem adsz hitelt a szavainak nem teszed, a te dolgod.
Én értékelem a munkásságát, mert látom a másik oldalt is.
Hozzáteszem, többen vagyunk úgy, hogy a belebeszéléshez megfelelő kompetenciánk van még se azzal akarunk érvelni. :)
Az teszi egyébként alkalmassá akár a kazánkovácsot is az alternatív gyógymódot bírálatára, hogy számtalan esetben az alternatív gyógymódot alkalmazó, hirdető illető még kevésbé rendelkezik ismeretekkel, mint a bíráló. Könnyű belátni, hogy a bíráló kevésbé veszélyes az emberi életre, egészségre, mint, aki számára ezeket a kezeléseket reklámozza.
Másrészt nagyon sok altergyógymódos pontosan tudja, hogy kamu, csak pénzt akar.
A gyógyításban kissé más a helyzet, az orvos adott esetben tudja, hogy xy páciens esetében nem fog segíteni a protokoll által előírt terápia, de a páciens vagy a hozzátartozó nem fogadja el, menni akar a végsőkig és még azon is túl. Nem lehet azt mondani, hogy állj és netovább. Ezt csak maga az érintett mondhatja. S ez így is van jól.
Ezért van az, hogy valóban, sok esetben a kemo lesz az, ami végső soron lesöpri a pácienst, nem a daganat. Ez egy választás és nincs jó válasz. Az emberek azért mennek a nanorezgéses kristályenergetizáló felé, mert az azt mondja, amit hallani akar: MEG FOGSZ GYÓGYULNI! Az orvostudomány egy rakat daganat esetében azon dolgozik, hogy krónikus állapottá degradálja, mert gyógyítani nem tudja.
Azok, akik általánosságban kijelentik bármiről (cod tea, pitypangvirág, tündérvíz, deutériumcsökkentett víz, vizeletivás, drasztikus ch megvonás, malajziai/thaföldi vér nélküli műtétek, antalvali akármelyik diétája, füvesgyuribácsi-féle petróivás....végtelen a sor) kijelenti, hogy gyógyítja a RÁK-ot, az a laikus számára is egyértelműen hamis kell legyen. Mert legalább az általános műveltség szintjén kellene tudnia a teljes populációnak, hogy rengeteg daganattípus van, amelyek kezelése, hatása olyannyira eltérő, hogy egy RÁK gyógyítási módszer nem létezhet.
Ünnep, ajándék, díszek, csengők sok szeretettel, Gyermek játékát felbontja kezén a szemekkel. Szent a kis estély, adni örömmé válik e percen. Angyali kórust Jézuskája vezényli le tercen.
Hangja is, illata van, tán íze, meg érzete, fénye. Minden mozzanatát eltölti kis üdv leleménye. Hófedi tájban leplet nyomnak halk, puha léptek. Hangulat áhitatára szaladnak szádba az étkek.
Meghittség a családnak, méz jut friss süteménybe, Dallam száll - Száncsengő - meg hadegyem` melegébe`. Édes idillben képet lát mazsolád a kalácson, Békés kellemeket kíván most újra karácsony.
Miközben az egy pillanatig sem zavar, hogy akad jónéhány rosszindulatú elváltozás, amit nem "carcinoma"-nak neveznek.
De ő nem erről beszélt, hanem arról, hogy ha oda van írva, hogy "carcinoma", akkor nagy valószínűséggel rákról van szó. Azt egy szóval se mondta, hogy nem lehet odaírva más is, ami rosszindulatú elváltozásra utalhat.
El nem tudom mondani hogy hogy orulok ennek a hirnek, nagyon megszenvedtel erte. Most probald ahogy tudod gyilkosan tartani ezt a daganatmentes szintet.
Jo olvasni hogy van amikor mi gyozunk, nem a rak...
"egy szakmai kompetenciákkal nem rendelkező személy (='kanpulyka') mennyire hitelesen képes egészségügyi dokumentációk tartalmát értelmezni, azokról és az alkalmazott alternatív gyógymódról helytálló, objektív képet kialakítani és a tetejébe mindezt laikusok számára közérthetően bemutatni."
Például így képes hitelesen értelmezni az egészségügyi dokumentációtartalmát: "Megadja a diagnosztizáló orvosa nevét és az orvosi intézményt, ahol a diagnózist felállították. Írásbeli nyilatkozatot tesz, hogy hozzájárul az orvos megkereséséhez, továbbá felhatalmazza a diagnózist felállító orvost, hogy beszámoljon a betegségéről, diagnózisról."
Vagyis, az orvos beszámol a betegségről, elmagyarázza a diagnózist és azt a vizsgálati eredményt, amellyel megállapították a gyógyult állapotot. Ez természetesen, csak a betegség és a gyógyulás igazolására vonatkozik. A beteg orvosi dokumentációja csak azt hivatott bizonyítani, hogy a beteg nem részesült a hivatalos protokoll szerinti orvosi kezelésben. Ezen a módon bizonyítható, hogy a beteg kizárólag az alternatív terápiának köszönhetően gyógyult meg. Természetesen, a blogíró így is átverhető, ha a beteg nem az állami eü.-i szolgáltatásokat veszi figyelembe, mert ebben az esetben a betegéletút nem tartalmazza az esetleges orvosi kezeléseket, pl. kemó, sugár, célzott kezelés, immunterápia, és az orvosa, mondjuk Ketskés Norbert, a magos RAIN International háziorvosa.
Tényleg barnul az alsónadrág, ha érvek híján csak egy nagy pirosbetűs terelésre futja. A titoktartásról írt utolsó mondatomon rugózol, a megelőzőekhez egy nyikkanás sincs. De ha ennyire lényeges, segítek leküzdeni eme a hétpecsétes szellemi kihívást: "Az orvosi titoktartásnál pedig a blogíróra gondoltam, aki nem orvos, őt tehát nem köti, ám mégis a legszemélyesebb adatok kiszolgálását várja el." Jóllehet nevezett 'kanpulyka' az adott beteg felhatalmazása alapján, annak kezelőorvosától kapná meg a betegségre vonatkozó személyes adatokat, őt (='kanpulyka'), mivel nem orvos, nem kötelezi aztán semmiféle titoktartás. Vagyis sima bemondásra kellenne benne akárkinek megbíznia, hogy nála aztán jó helyen lesznek ezek az érzékeny információk, nem továbbítja senki másnak, nem hozza nyilvánosságra személyiségi jogokat sértő módon, stb, stb. Így már dereng a mondanivaló? Annak általad való kifejtését pedig továbbra is érdeklődéssel várom, hogy egy szakmai kompetenciákkal nem rendelkező személy (='kanpulyka') mennyire hitelesen képes egészségügyi dokumentációk tartalmát értelmezni, azokról és az alkalmazott alternatív gyógymódról helytálló, objektív képet kialakítani és a tetejébe mindezt laikusok számára közérthetően bemutatni.
Megmondom őszintén, én már kanpulykát se olvasok, meg Boldogkőit sem, sőt semmit, ami ezeket az áltudományokat, sárkányfüveket, stb, cikizi. Meguntam egyszerűen. Azok nem olvassák, akiknek kellene, akik beszedik ezeket a haszontalan szarságokat. Szedjék. Aki hülye, haljon meg, mert nem igaz, hogy a más kárán tanul az okos. Az ember a saját, a hozzátartozói és barátai kárán tanul!!
Aki úgy gondolja, hogy kanpulyka hülyeségeket ír, hiteltelen és megbízhatatlan, annak javaslom, hogy amikor bekap egy keveset a tenger gyümölcseiből, akkor menjen el Antalvalihoz, vagy az állatdoktor Dávidhoz! :)
Te is tudod, én is tudom, meg minden onkológus tudja, hogy az un. alternatív gyógymódok rák esetében hatástalanok, jó esetben nem ártanak - de ez a ritkább!
Nem kell ezekkel foglalkozni, esetleg annyit, hogy aki nagyon ugrál, meg engedély nélkül alkalmaz és forgalomba hoz ilyen szarságokat, azokat be kell csukni a picsába, minimum 6 hónapra. Ha üzletszerű az elkövetés, minimum 2 évre. Majd lenne jó nagy kuss, az biztos!
Annyit módosítok, hogy igaz, a fentieket minden onkológus tudja, csak éppen nem hirdeti az az orvos, ha benne van pl. az étrendkiegészítő, vagy " immúnerősítő " bizniszben...mert tetű gazember, haszonleső diplomás orvosok is vannak sajnos. / lás: homeopaták / Ha nem lennének, ez az " alternatív " szarság be lenne tiltva!
Nem, nem kell magyar tanár, csak értelmetlen az egész
1-2 pontok, ok, rendben
3: minek??? ha adok neki egy halom pecsétes orvosi papírt, CT lemezt, akkor mi a tökömet akar az orvostól? Eleve feltételezi, hazudok, hamis papírokkal járatom le magam?
4: ok
5: milyen betegéletút kutatást akar még? ja, tudom, ellenőrizni, hazudok-e?
6: mivel nem jár valaki orvoshoz, mert nem vállalta a kezelést, nem lesz kontorll vizsgálat se nagyon, és életút se.
Ha értelmes feltétel rendszert támaszt akkor talán nem csinál hülyét magából aki írta.
Miért mennénk vissza az onkológushoz?
- Jó napot, jöttünk, mi vagyunk azok, akik 3 hónapja nem jártunk itt
- igen? és mégis kér kezelést?
- nem, csak benéztünk...
- akkor ne tartsa fel a várakozókat
Ez történne, nem pedig kontroll CT. Ez ma magyarország, meg az eü, azért a nem kevés pénzért, amit fizetünk.
De az legalább már bizonyított, hogy vannak olyanok, akik ennek a hat pontnak az értelmezéséhez magyartanárra van szükségük.
Biposziával és/vagy más módon (vérkép, vizelet stb.) igazolt, hiteles, eredeti orvosi iratokkal diagnosztizált daganatos megbetegedés.
A beteg nevével vállalja a történetét és személyazonosságát (a fenti orvosi dokumentációval való összevetés céljából) közokirattal igazolja. Ezt természetesen bizalmasan kezelném, még csak meg sem őrizném az adatokat.
Megadja a diagnosztizáló orvosa nevét és az orvosi intézményt, ahol a diagnózist felállították. Írásbeli nyilatkozatot tesz, hogy hozzájárul az orvos megkereséséhez, továbbá felhatalmazza a diagnózist felállító orvost, hogy beszámoljon a betegségéről, diagnózisról.
Az alternatív gyógymód mellett semmiféle hagyományos kezelésben nem részesült, ellátást nem vett igénybe.
Hozzájárul ahhoz, hogy az OEP honlapján keresztül ún. betegéletútját megtekintsem.
Végül hiteles, eredeti orvosi iratokkal igazolja, hogy az 1. pontban megjelölt daganatos betegsége meggyógyult, a daganat eltűnt.
Beszarás, hogy milyen jól sikerült kiforgatni a teértedtől idézett két sort! :) Pedig világos, mint a nap. Természetesen kivéve annak, aki ide jár kötözködni...
Esetleg olvasd el ismét azt a bizonyos hat pontot! Ajánlom figyelmedbe a következőt:
"3. Megadja a diagnosztizáló orvosa nevét és az orvosi intézményt, ahol a diagnózist felállították. Írásbeli nyilatkozatot tesz, hogy hozzájárul az orvos megkereséséhez, továbbá felhatalmazza a diagnózist felállító orvost, hogy beszámoljon a betegségéről, diagnózisról."
"Én sem vagyok orvos, de amikor azt olvasom a leletemen, hogy "carcinoma", akkor nagy biztonsággal feltételezhetem, hogy rákról van szó, a "nincs kóros eltérés" pedig a carcinoma eltűnését jelenti."
Igazán elegáns és eredeti, amint a hat éves orvosképzés nyújtotta tudásanyagot ebben az egy sorban összefoglalod. Miközben az egy pillanatig sem zavar, hogy akad jónéhány rosszindulatú elváltozás, amit nem "carcinoma"-nak neveznek. Mint ahogyan abba sem sikerült belegondolni, hogy egy rákos elváltozás komplex diagnosztikai módszerekkel követett, szakmai kifejezésekkel leírt kórlefolyása, reagálása az esetleges hagyományos onkológiai kezelésekre majd ezek kölcsönhatásának megítélése az alkalmazott alternatív terápiával, nem éppen az egysoros tömörítés műfajába sorolható.
Az orvosi titoktartásnál pedig a blogíróra gondoltam, aki nem orvos, őt tehát nem köti, ám mégis a legszemélyesebb adatok kiszolgálását várja el.
Hát 17 éveddel, szerintem biztos. Növeld tovább sokáig! :-) Tehet, Neked a balatoni szél is segíthet! :-) (én meg ki nem állhatom a szelet, akkor hülyébb vagyok, mint egyébként :-D )
Azt hiszem, igazad van, sőt szeretném hogy igazad legyen. Az tényleg nem mondtam, hogy valóban nehézségem van nekem is száj nyitással, nekem is. Bár, nagyon változó. Sokszor alig tudok beszélni, mondani (inkább makogni), szoltam, " na, megint szájzáram van". :-( Akkor én sem kajálok, valamilyen turmix az eledelem, vagy tejbe griz, rizs, efféle. Tegnap is tarhonyát főztem, meglocsolva kakaspörkölt szafttal. mert hús nem fért be az etetőmbe. Ma kicsit jobb, el tudom nyámmogni a húslevest, zöldséggel; betéttel, de hús még nem megy. Lehet, a frontokkal is összefüggben van?
Valóban sötétben tapogatózás van, senki nem tudja megmondani, kinél mitől alakul ki vagy mitől jön elő újra. Egy biztos, munél fiatalabb korban támad a rák, annál agresszívabb (lásd Eti nagyfiát :-( ). De az életmód? Japipapinak ugyanolyan rákja van, mint anyukámnak. Japipapi a sok és tápláló evésre esküszik, ellenőrzött forrásból (saját jószág), míg anyukám nem tudja rendesen kinyitni a száját, ezért alig eszik, és az Aldiban vásárol. Mégis 4 évig tünetmentes volt, és most a kiújulás óta újra az. Ez messze túlszárnyalja a szájüregi rák túlélési statisztikáit. Japipapi ugye frissebb eset, de biztos vagyok benne, hogy ő is verni / cáfolni fogja a statisztikát.
Az igénylistában felsoroltak megértéséhez nincs szükség orvosi képesítésre. Én sem vagyok orvos, de amikor azt olvasom a leletemen, hogy "carcinoma", akkor nagy biztonsággal feltételezhetem, hogy rákról van szó, a "nincs kóros eltérés" pedig a carcinoma eltűnését jelenti.
"Megadja a diagnosztizáló orvosa nevét és az orvosi intézményt, ahol a diagnózist felállították. Írásbeli nyilatkozatot tesz, hogy hozzájárul az orvos megkereséséhez, továbbá felhatalmazza a diagnózist felállító orvost, hogy beszámoljon a betegségéről, diagnózisról."
Ilyen felhatalmazással az orvos nem sérti meg az orvosi titoktartást.
Az orvosi "HA"-k és a sárkányfüves "HA" között az a különbség, hogy az előbbi esetben van esély a feltételek teljesülésre, míg a sárkányfüveséknél - szerintem - csupán a csodában bízhatsz. :)
Tegyük ehhez még hozzá, hogy a "bibliaként" olvasott blog szerzője a saját bevallása szerint nem orvos: "Valóban nem vagyok orvos". Ez önmagában még korántsem volna gond, csak akkor nem kellenne előhozakodni effajta hat pontos igénylistával. Az ebben szerepeltetett információk megértéséhez, érdemi mérlegeléséhez -tetszik vagy sem- orvosi végzettség szükséges. Hogy az orvosokra vonatkozó titoktartási kötelezettséget már ne is említsem. Nem ártana pár számmal kisebb mellény után nézni.
Igen, kiemelted a kulcs szót, HA . Ez a lényeg, a többi tényleg csak körítés.
Azt is el tudom képzelni, hogy valaki majd csak betalál, legyen az orvos, sárkányfüves vagy aranycsináló. Addig vár az emberiség. Igazad van, valóban nincs semmilyen különbség a tanult pénzhajtó orvos vagy a szintén tanult sárkányfüves között. Mindegyik tudja kókusz pókjai nem ér semmit, de qrva jól él, megszedi magát és tetszeleg az emberiség megmentőjeként. Hittek a sebek pókhálós kezelésben is, de a "szakma" tovább fejlődött, csak úgy, mint a meteoróliga, a békák munkanélküliek lettek. :-D
Én csak öt feltételt soroltam fel, de nyilván van még legalább ennyi.
Arról én egyetlen szót sem írtam, hogy melyik lehetőség miért fogadható. Ez döntse el mindenki saját maga! Általánosságban nem is lehet ilyen döntést hozni, mert egy, a harmincas éveiben járó rákos beteg nem ugyanazokat a szempontokat veszi figyelembe, mint egy hetvenakárhány éves ember.
Azt én már eldöntöttem, hogy SZÁMOMRA melyik elfogadható. :)
Most egy hozzászólásban leírtad, hogy az orvosi kezelés nem hat mindenkinek, sőt, öt feltétel egyidejü teljesülése kell, hogy hatásos legyen, ami felér egy csodával. Ez természetes, elfogadható
a sárkányfű csak akkor hat, ha csoda történik. Ez nem elfogadható.
El fogod dönteni egyszer, melyik miért nem elfogadható? Mert lehet, hogy a sárkányfű is csak akkor hat, ha mind az öt feltétel igaz
Az orvostudomány sincs sokszor a helyzet magaslatán, amihez hozzájárul azok az orvosok (nem kevesen), akik kizárólag munkadarabnak tekintik a betegeket. A különböző terápiák nem mindenkinél hatnak egyformán. Vannak akiknek javul az állapota, és sajnos vannak olyanok is, akiknél egyáltalán nem hatnak. Általában az orvosok is sikerorientáltak (amit sokaknál a pénzorientáltság előz meg), ezért akiken nem tudnak segíteni, azokat kiejtik a rendszerből. Azért vannak biztató jelek is. Egyre inkább fedeznek fel olyan módszereket, amelyekkel jó eséllyel meg tudják jósolni, hogy egy adott betegnél hatásos lesz-e egy adott terápia. Ilyen pl. a molekuláris diagnosztika is, amellyel a mutáns gének alapján határozzák meg a feltehetően hatásos terápiát. Az immunterápia hatásosságának is vannak előfeltételei. A gond az, hogy jelenleg még nem ismerik az összes olyan előfeltételt, amelyek teljesülése esetén biztosan hatni fog az adott gyógyszer. Összefoglalva, HA egy adott személynél időben diagnosztizálják a rákot, HA az illető megfelelő orvoshoz kerül, HA teljesülnek a kezelés hatásosságának az előfeltételei, HA a beteg hozzájut a megfelelő gyógyszerhez az állami rendszeren belül, és HA a betegnél a gyógyszer nem okoz súlyos mellékhatásokat, akkor annak a betegnek jó eséllyel meg tudják hosszabbítani az életét, sőt a beteg talán még meg is gyógyul. Az összes ilyen feltétel egyidejű teljesülése ugyan a csodával határos, de időnként össze szokott jönni.
Ezzel szemben vannak a sárkányfüvek, amelyeket a rák fajtájára és a beteg állapotára való tekintet nélkül ajánlanak és adnak el (qurva drágán) a reménykedő betegeknek. Ezekről a sz@arokról még soha, senki nem bizonyította be, hogy hatásosak, ezért a betegek csak akkor gyógyulnak meg, HA csoda történik.
Azt döntse el mindenki saját maga, hogy melyik esetben lehet több esélye a túlélésre!
Amig az van, hogy valaki 40 évig napi 2 doboz szűrőtlent elszív, semmi baja, a másik meg tüdőrákot kap a passzív füst miatt, addig semmi konkrétumot nem lehet mondani. Se azt, mitől alakul ki, se azt, mitől múlhat el. Mindenki találgat
volt olyan házaspár ismerősünk, egészségmánia, buszon kesztyűben kapaszkodnak, stb. Mindkettő rákban halt meg. Akkor?
Hát, én nem vagyok elájulva az orvostudománytól se, meg az alternatívtól se. Szart se tudnak a rákgyógyításról, se egyik, se másik.
Jó, az orvostudomány tudni vél ezt-azt a rákgyógyítás terén (a másik is, naná)... dehát, basszus, egyhelyben toporgás van. Jó, igen, vannak eredmények, meg olyan ráktípusok, amik kiválóan gyógyíthatók, de valahogy a lényeget nem tudják.
Bocsánat mindenkitől, én (mi) próbáltam az orvostudományt, mindenben hallgattunk az orvosokra (de tényleg mindent betartottunk), s nem tudtak segíteni :-( Ezért gondolom, hogy nem annyira vannak a helyzet magaslatán. És ha ez a legjobb, amit tehetünk, hát ... már régen rossz. Csak találgatás van... hátha ez/az a terápia majd segít (vagy nem), nem lehet tutira menni. Van, akinek segít (hálaég), de van, akinek nem.
A "sárkányfűárusok", jaj, attól is borzongok, hogy emberek hiszékenységét, kétségbeesését használják ki, hogy meggazdagodhassanak. Fúj.
Nagyon szomorú, hogy semmilyen tuti módszer nincsen, pedig az orvostudomány is hosszú évek óta kutat ezirányban. Mennyivel vagyunk előrébb, mint 50-100 éve?
Á, nagyon szomorú vagyok amiatt, amit korábban írtam nektek, hogy közeli ismerősömről derült ki, hogy valamilyen daganat van a gyomorszájánál, nagy eséllyel rosszindulatú, jövő héten kiderül.
GeriSoft07 :) én bármit írok, jönnek a minuszok, csak figyeljél :)
Nem is tudom, min vitatkoztok? Alternatív orvoslás? Az mi? Csak orvoslás van, ami alternatív orvoslás, az a kuruzslás, az átverés, a mendemondákon alapuló gyógyulás. Ne vicceljünk már! :))
Természetesen, mindenki azt választja forrásnak, ami az ízlésének és felfogóképességének megfelel. Ha ez a forrás történetesen tudnodkell.info, akkor legyen. :)
A nem kevés orvosi műhiba még nem teszi hatásossá a pénzlehúzós alternatív "terápiákat". Az kétségtelen, hogy a betegnek észnél kell lennie, amikor beleegyezik egy terápiába. Ha másként nem megy, akkor követelni kell a megfelelő tájékoztatást (tanúk jelenlétében, vagy esetleg írásban), hogy a saját szempontjait figyelembe véve dönhessen. De ugyanilyen következetesen kell(ene) az alternatív "gyógyító" esetében is eljárni.
Sajnos van olyan, amikor a hivatalos orvoslás már nem tud megoldást nyújtani a betegnek. Ilyenkor az ember próbál alternatív megoldást keresni. A már más kérdés, hogy ki mit tekint megoldásnak. Nem kétlem, hogy sokan vannak olyanok, akik a Kanpulyka blogjában leírt alternatívák közül választanak. Ez legyen az ő magánügyük.
Pontosan ugyanazt műveli, mint pl a szkeptikusok társasága. Találnak 20 égbekiáltó baromságot, mellétesznek 6-8 amúgy nem baromságot, és jól keverve bemutatják, mind a 28 baromság.
És mindenki elhiszi, és utána ezt szajkózza.
Konkrétan itt is mindent (de mindent) lehúznak, ami nem kemo/sugár/orvosi protokoll, még azt a két kakukktojást is, amiről konkrét klinikai vizsgálatok folynak évek (évtizedek) óta, egyre több sikerrel. forrásként megjelölve a tudnodkell.info oldalát. Hát szuper.
Feleségemnek megmondták, ha nem vállalja a kemot, semmi esélye. Mellesleg kemo-val se a normál orvosi protokoll szerint, mert van egy 13x18cm-es primer kismedencei daganata, egy 7.8 centi spirál alakban a hasi aorta köré tekeredve, és áttétek a hashártyán meg a májon. se sugár, se (újabb) műtét semmi, ha nem vállalja a kemot, meg fog halni nagyon rövid időn belül. Ekkor 4-5 naponta 8-11 liter ascitest csapoltak le.
Orvosi protokoll szerint kötelező az albumin pótlás minden 5liter feletti csapolásnál! Szerinted hányszor kapott? a kilencedik(!!) csapolás után, de csak azért, mert a vérképe szerint leállt volna a veséje, ha bezúzzák a CEP kombót. 110 natrium szinttel, szinte nulla fehérjével. Elintézték, hogy kettő kezelés alatt (1,5hónap) leadjon 20kilót, az összes haja eltűnjön, és katéterezve feküdjön a kórházban. Azt mondta, nem így akar ebbe beledögleni, inkább otthon, és feladta. Aug. utolsó hetében azt mondták ha feladja a kemót, két hét múlva itt lesz megint ascitessel.
Köszönjük, azóta sem jött vissza, és végre nem emberi roncs. És nem, nem kettő darab kezelés oldotta meg így a problémát, mivel erre még a kezelő orvos is azt mondta, hogy minimum 3-4 kezelés, mire kiderül, egyáltalán hat-e, és utána lehet eldönteni, merre tovább.
Miért kell az orvosoknak egy roncsot gyártani abból, akin a jelen álláspont szerint nem lehet segíteni? Kérlek mondd el. Én egy hónapig olvasgattam magyar és külföldi szakirodalmat, mindenhol le volt írva, a hasvíz megjelenése után hetek lehetnek hátra, ha az a hashártya vagy a máj érintettsége miatt van. Bónusz, hogy neki a hasi aorta is komprimált, így az ér ha el van szorítva, akkor az érfalon is szivároghat át folyadék.
Orvosi protokoll szerint kezelve heti 4-6 nap kórház, infúzió, katéter, és leszarás hogy mikor kap mit.
most 3,5 hónapja nem voltunk orvosnál.
Nem, egy szóval nem mondom, hogy meggyógyult, mivel köszönhetően a -20 kilónak ki lehet tapogatni a hasában a kőkemény daganatot, amit eszük ágában sincs kivenni, mert "úgysem elegendő a primer daganat kivétele, az áttétekkel meg nem tudunk mit kezdeni", DE(!) és ez a hangsúly: ami hátravan, az boldogan, és aktívan élheti le. Nem attól rettegve, mikor kap el valamit, ami a kinyírt immunrendszere miatt lerántja a földre.
Igen, vannak olyan rák fajták, amik kitűnően kezelhetők, de vannak, amikor más a fontos. Volt, hogy 4 napig nem akarták lecsapolni a hasát, nyomták bele a maximális hányáscsillapító 150%-át infúzióba, hogy majd elmúlik a hányás, mert nem látják bizonyítottnak, hogy csak ez kell. Sírva kértem az orvost, meg párom is, hogy kurvára nem érdekel, mit árt a hascsapolás "hosszú távon" mert nem tudunk hosszú távon tervezni. Haza akarunk menni pihenni. Erre duzzogva csapkodva a 4. napon lecsapolták, egy óra múlva párom kint sétált a folyosón, és evett amit csak bírt. Az orvosok meg néztek, hogy "maga ilyen jól van?" és este hazamentünk. Ezt tudják. Ha nincs megoldás, akkor lehet kísérletezni. Mert azért nem kapott albumint, mert "kár belé, úgyis lecsapoljuk pár nap múlva", és csak azért kapott, hogy a kemot beadhassák.
Ezek tények, nem mendemondák. Két mappányi papírunk van, két hónapról.
Nagyon jól tudjuk, ha nem veszik ki, akkor nem sok esély van, de kivenni nem akarják, illetve a jelen állapot a 3 évvel ezelőtti sikeres műtét kiújulása, tehát ha megint "kettévágják" és 10 hetet lábadozik, azzal se sokat nyert.
Akkor ha így állnak hozzá, akkor miért az a lényeg, hogy kísérletezzenek, mit lehet a kemoval elérni? Nem akarnak mást, önmagában a kemo se oldja meg, hogy egy ekkora daganat felszívódjon.
Örülök szívből, hogy van, akinél nagyon segít a kezelés, de fel kell ismerni, hogy nem mindenre hat, és akkor bizony alternatív megoldások kellenek. Alternatív, nem csak a szó olyan értelmében, hogy X Y Z gyógyászat, hanem életminőség javítás, pillanatnyi állapot javítás. De ezt a marha nagy hippokrátészi eskü negligálja. Állítólag.
A céklalé, répa, fokhagyma, kurkuma, barackmag és stb, hát az más kaliber. sok mindenre jó, ilyenkor kevés, ez tény. Tudom, hiszen pont az emlegetett szenvedő alany természetgyógyász, fitoterapeuta, és pont ezeket nyomta az elmúlt 3 évben. Ennyi sikerrel. Igen. De van a kettő közt sok más "eljárás" is. És a jelek szerint igen hatékony is.
Ez az oldal ugyanannyira káros és hasztalan, mint amiket fikáz.
Semmiről nem szól, csak minden baromság, semmilyen alternatív módszer nem létezik, kemo/sugár, "mert ez a protokoll"
Aki képes egy oldalon belül leírni a két lenti idézetet, az egy hiteltelen senki!
“Egyáltalán ki vagy te? Mi az, hogy kanpulyka?” Én nevemmel vállaltam a véleményem, de te akárki lehetsz, ez így nem hiteles…”
Fel kellene már nőni végre ahhoz, hogy megértsd: Bármilyen állítás, vélemény, álláspont nem attól lesz érvényes, helyes és igazolható, mert ismert az állító személye, neve. Kétszer kettő akkor is négy, ha egy félanalfabéta mondja és akkor sem lesz tíz, ha egy programozó matematikus állítaná ezt. Manapság, amikor a facebookon is kamuprofilok milliói élnek és virulnak, egyébként sem jelent sokat – majdnem semmit – ha valaki a úgymond nevével vállalja a véleményét. Az állítás igazságtartama nem az állító személyétől függ, no!
És mellé ezt:
De tudod mit? Nagyon örülnék, ha egy ilyen, alternatív módszerrel meggyógyult beteg hiteles beszámolóját, egy vele készült beszélgetést közölhetnék itt a blogon. Csak néhány feltételem lenne:
Biposziával és/vagy más módon (vérkép, vizelet stb.) igazolt, hiteles, eredeti orvosi iratokkal diagnosztizált daganatos megbetegedés.
A beteg nevével vállalja a történetét és személyazonosságát (a fenti orvosi dokumentációval való összevetés céljából) közokirattal igazolja. Ezt természetesen bizalmasan kezelném, még csak meg sem őrizném az adatokat.
Megadja a diagnosztizáló orvosa nevét és az orvosi intézményt, ahol a diagnózist felállították. Írásbeli nyilatkozatot tesz, hogy hozzájárul az orvos megkereséséhez, továbbá felhatalmazza a diagnózist felállító orvost, hogy beszámoljon a betegségéről, diagnózisról.
Az alternatív gyógymód mellett semmiféle hagyományos kezelésben nem részesült, ellátást nem vett igénybe.
Hozzájárul ahhoz, hogy az OEP honlapján keresztül ún. betegéletútját megtekintsem.
Végül hiteles, eredeti orvosi iratokkal igazolja, hogy az 1. pontban megjelölt daganatos betegsége meggyógyult, a daganat eltűnt.
Sajnálom, de amíg így, vagy legalább hasonló módon ellenőrizhető és leellenőrzött gyógyulással nem tud valaki szolgálni, addig ezeket a történeteket nem hiszem el.
Hiába írom tehát le akár névvel, mi a szitu, van kalapja, nincs kalapja.
Mindenki azért nem. Azok a rákos betegeknek, akik tudni szeretnék, hogy hol és hogyan próbálják átverni őket, szinte bibliaként olvassák Kanpulyka blogját. Már elég régen nem jelent meg új beírás, de a régiek, sajnos, még mindig aktuálisak és elég jól összefoglalják a sárkányfű- és kuruzspiac lényegét.
A férjem gyomordaganata 4x7cm volt. Amikor még a mutétben gondolkodtak az orvos azt mondta ez túl nagy, csak nyílt mutét johet számításba. Aztán semmi nem lett belole mert a további vizsgálaztok mindehol áttétek igazoltak.
Szerintem senki nem nevetett sem a kérdésen sem a válaszokon egyszeruen csak azért mert itt mindenki tudja, hogy bármi ami a rákkal kapcsolatos nem lehet nevetség tárgya. A válaszom is csak azért volt olyan amilyen mert reménykedem benne soha senkinek nem jut az eszébe ilyen kozépkori petróleumos módszert kipróbálni.
talán tényleg most rendben vagy, meg is érdemled, mert tényleg jó harcosnak ismertelek meg. nyomd a híreket magadról! Nagyon kell nekünk a jó példa. (én is próbálok így kommunikálni)
Azt hiszem, azért ne kellene bohóccá tenni a kérdezőt, hisz hisz elég baja van így is, miért cél a nevetségessé tevés? Elég trauma a felismerés, a félelmetes rák! Lehet kapkod, keresi a szalmaszálat, hát segítsük életszerű útra navigálni. Tudom, én is keményen padlót fogtam, az itteni kollégát sokat segítettek. Nekem is voltak mellé nyúlásaim, még lehet is, de a túlkarikírozás nem segít. Szerintem elég, ha eltanácsoljuk a füves emberek, sárkányfüvesektől, mert az első és utolsó lehetőség az orvos.
3 éve én is frászt kaptam, amikor a CT a tüdőben nodulusokat látott, de az onkus megnyugtatott, hogy gyulladástól is lehet. Azóta évente ugyanolyan, már nem foglalkozom vele.
A régi magyar vakondos módszer is ki lehet probálni hátha hat .Rákbetegség ellen a beteg szorongasson eleven vakondot, ez felszívja a bajt. Bármely más eleven állatot is hasznos a beteg arcán tartani, de nem szabad tudnia, micsoda állat az.
Igggen, tudom, hogy kevés az infó, így nehéz mondani bármi okosat.
Új infó, hogy ma 2x volt gyomortükrözés és volt biopszia (elsőre bevérzett), s ha annak meglesz az eredménye, akkor lesz-lehet műtét. Holnap hazaengedik, hétfőn vissza, mindenféle vizsgálatra. Szövettan hamar meglesz, mert magánklinika vette le a biopsziát, sietnek.
Szorosan véve, a mellhártya alatt lévő csomóról van szó.Valszeg nyirokcsomó. Ha rák lenne, akkor a góc, terime, lágyész képlet...stb. használnák. - szerintem.
Szerintetek mire lehet számítani, ha gyomorszájnál van v.mi, ami 6x11 cm, ultrahangon látszott, a gyomortükrözés szerint nagy eséllyel rosszindulatú daganat, a vérkép ezt megerősíti (erősen vérszegény).
Egy nagyon közeli ismerősömről van szó, ma volt a gyomortükrözés, hétfőn műtik, kb. annyit tudok, amit fent leírtam. Nyár végén találkoztam vele, erősen sápadt volt, szürkés-sárgás a bőre.
Ez nagy műtét lesz? Hogy csinálják az ilyet? S vajon mi jöhet utána? Aggódom :(
A google-ba beírva az emphysema micronodules kifejezést rengeteg találat jön fel, amikben a mikronodulusokat az emphysemaval összefüggésben emlegetik. Valószínű, hogy nálad is erről van szó.
A többi dolog csupa jót jelent, nincs újabb góc, sem kóros nyirokcsomó.
Nem csak a petróleumot használták régen, volt érvágás és köpölyözés is. Ha gondolod, akkor azokat is kipróbálhatod. Kerozint a reptéren tudsz venni. :)
Olvastam Kovács József könyvét a kerozinos kezelésekről. Prostatarákra szeretném kipróbálni, mivel mindenféle alternatív mödszerrel már próbálkoztam. Szabó Gyuri bácsi is tesz róla említést, hogy a petróleumot régen használták. Német orvosi irodalom is megemlíti!
Próbálkozott már vele valaki és milyen tapasztalata van?
Nos éppen gondoltam Rád, amikor rám zuttyantak a mínuszok. Felröhögtem, s mivel fene tudja miért jó kedvem volt, megszólítottam a drágákat. Egy kis iróni, egy kis szemtelenség Nekik (még most is megadom a tiszteletet), jobb lett a májamnak. :-)
Tudod, ha tehetném nem csak megosztó lennék, hanem kiválasztó, leválasztó, simán, akkor is, ha mínuszaik a gyógyulásukat segítené. :-) Ezek vagy nagyon betegek vagy/és irigyek, hogy béke van, zavarja Őket.
Becs' szó, nem érdekel a butyuta plusz, mínusz, mert mi ki szoktuk mondani, ha nem értünk egyet, vagy dicsérünk és valóban nyíltan.
Nem lehet változtatni, adminunk már egyszer elmondta, nem rajta múlik. A tulaj nem olvassa sorainkat, azt hiszi, jót tett a minősítési lehetőséggel. Rossz ötlet volt az újítása.
Fenn fent : "Hozzászólások sorrendje:" alatt van valami lehetőség, de még nem próbáltam ki,
azonban ez : "Alacsonyra értékeltek elrejtése" pipát jelölve éppen Téged, vagy magam zárnám ki. Pont ne ez a cél.
Mindegy, marad így, nyomják nekem is a negatívokat, engem gyógyít! :-) .... és nyugodtan alszok. Neked is jó ékszakát.
sajnálja a fene... írtam is, hogy na, ide lőjjenek... leszaharom... én ettől még jól alszom, de félek, hogy ők csak akkor alszanak jól, ha sok minuszt oszthatnak :D
esetleg viagra helyett használják na... valami jó biztos van benne számukra, ezt csak ők tudják, én nem érthetem
japipapi, te megosztó személyiség vagy, ez a helyzet :) igaz, ami igaz, vannak hülyeségeid, de te legalább vagy valamilyen, ellentétben azokkal, akik név nélkül, sunyin kattingatnak a vízszintes vonalra, elbújva a névtelenség mögé. megtehetik, nem hiszem, hogy van jelentősége. anno próbáltam én is provokálni őket, több-kevesebb sikerrel :)
de asszem a legjobb taktika, ha tudomást se veszünk a minusz/plusszokról, sakkor megunják (vagy nem :)) szerintem élvezik, hogy ezen pörgünk
admin, nem lehet ezt letiltani? mint itt az FB-s megosztást? és akkor, ha nem akarom, ne lássam a plusz/minuszokat.
na, ide lőjjetek (jöhetnek a kis vízszintes izécskék).
Amikor sugaraztak, Aola Vera levét kentem a nyúzott bőrfelületre. Nagyon jó hatása volt, nem gyulladtam be soha, bár, nem tudom, lehet nélküle sem lenne égés, fene tudja. Lehet, fokhagyma lével kenekedve is jó lett volna, de valószínű kutyák üldöztek volna, mint kolbászt. :-)
Dehogy vauztál bele, jó az, ha elmondja a véleményét mindenki, tudod én nagyon szabadelvű vagyok. A fokhagymára hadd mondjak el még egy csodás dolgot, kipróbálhatja bárki. Sokan több ezreket költenek körömgomba elleni szerekre. Nekem először mikor megjelent, kettétörtem egy fokhagymagerezdet, hogy kisercenjen a leve. A körmöm alját kentem be vele úgy, hogy lehetőleg alá is tudjon folyni, majd körbe a köröm szélénél is. Minden nap este megcsináltam, közben vágtam állandóan, hogy minél rövidebb legyen. Gyönyörűen lenőtte magát, nem is jött vissza. Akinek nem érzékeny a bőre, éjszakára be is kötheti vele. Ugyanígy elmulassza a herpeszt is, ott is el kell törni, hogy kisercenjen a leve, és bedörzsölni. ( 1-2 nap alatt elmúlik, és nem is nagyon jön vissza. Nekem már több éve nem volt, pedig azelőtt nagyon sűrűn). Én csak magyar fokhagymát használok. (kicsi, és szőrős a vége, nincs kivájva. A kínaitól tartok, bár lehet, hogy alaptalanul, de ők a higiénával hadilábon állnak.)
Amikor nekem, is beütött a dög bekerült a rendszeres fokhagyma nagyobb hangsúllyal. Kaptam egy recepted, fokhagyma, méz és alkohol, valahol az eredeti javallat elkallódott, ma már csak úgy zuggy alapon kutyulom. A fokhagymát reszelem, zúzom és bekeverem a mézbe. Addig pihentetem, amíg egész sötétbarnává érik, állaga olajfolyóssá válik. Na, akkor öntöm fel alkohollal. Az eredeti recept vodka volt, mint alkohol, de én inkább saját sárgabarack pálinkát használok. Kísérlet képpen csináltam szilvával, almával, törköllyel, vegyessel is, de ízérzet hiányom miatt, tök mindegy. Azt hiszem a szesz inkább állag (folyás) miatt találták ki, lehet desztillált víz is lehetne, vagy sima esővíz. :-)
Lényeg, ami lényeg, hónapok óta ez a napi felesem. Hogy javít, gyógyít vagy sem, fogalmam nincs, de még itt vagyok. Csak reflux miatt szedek gyógyszert és tudjátok, már sokszor írtam, odafigyelek a kajámra. Változatos és gazdag, vérképem szerint, nincs semmiféle gond, persze tudom, az azért nem jelez mindent.
Én sajtreszelővel szoktam darabolni és tolom befelé, rendszeresen. Csak egy pl. disznózsírt nehezem eszem, mert rettenetesen keserűnek érzem, de friss fokhagyma szórással elviselhető. Vajas kenyér (persze csak eredeti vajjal) mézzel, fokival fokhagymával. Hülyén néz ki, de le van sz......va, ízét úgy sem érzem, enni meg kell, talán még dögöm ellen is dolgozhat.
Vérnyomásom mindig alany szokott lenni, még a sok kávé sem szokta emelni. Igaz, a nyáron ugrándozott, néha felszaladt 185 -re is, majd rövid időn belül lezuhant 100 -ra. Talán az idő is bejátszhatott, meg talán kis lelki buli is. Egy jó ideje nem mérek kirívó értékeket.
Szóval, fene tudja mi az igazság, de kuruzslom magam. Dokimnak el szoktam mesélni kreténségeimet, jókat szokott vidulni, de semmitől nem tiltott eddig.
Szióka! Szerintem a fokhagymát is próbáld meg, én naponta megeszem egy kisebb fejet. Eddig akárkinek ajánlottam, mindnek bejött.Szedd mellette a gyógyszert, de mérd a vérnyomást is, mert volt aki szedte tovább a gyógyszerét úgy, ahogy az orvos előírta, és nem mérte meg a vérnyomását. 120-nál bevette, és olyan rosszul lett, hogy kórházba kellett vinni. Azóta nem szed semmit, az orvosa is ellenőrzi. Én a COPD-m miatt eszem, mert jó hurutoldó, köptető. A vérnyomásom télen 100 körül van, nyáron még alacsonyabb. Nem kerül pénzbe próbáld ki. Otthon vagy, ne törődj vele, ha azt mondják büdös, a kolbász is fokhagyma szagú. A kisebbik unokám (5 éves) magában rágja meg, és mindenhol kéri , másik nagyinál, szüleinél, oviban).
Köszi, de nem vagyok sehol titkos, itt sem. Látod, a bemutatkozásomnál is nyitott vagyok. Gondolom komplikált kinavigálni a lakcímem, de az sem titok. A szerv, ha akarja, úgy is megtalál, gyilkosok és rablók meg nem érdekel. Lassan már nekem is csak hozhat, rákom meg viheti.
Elek lerendezné a máját, veséjét, libáim és gyöngyöseim üvöltözne, ha idegen kóvályog a kertben. :-) Szomszéd kutyák ugatását ismerem, tudom, ha idegen jár az utcán. Jó környék, egyenlőre biztonságos.
Mobilom nem nagyon közismert, a vezetékes, rögzítős, ha ismerem vagy hívást várok, felveszem, különbem felőlem csöröghet. :-)
Nekem sok évvel ezelőtt volt az egyik alsó szemhéjamon és tőle kb. 1 cm-rel lejjebb kettő db valami. A nagyobbat, az alsót kivágták Jó nagyot kanyarintottak ki, de plasztikai sebész megpróbált máshonnan oda húzni bőrt. Ennek a szövettana basalioma volt. Azt mondták a dokik, a másik is tuti az, pont olyan, mint ahogy a nagykönyvben le van írva. Ezt a sebész is mondta, meg a szemész is.
És láss csodát a szövettan a látszat ellenére nem támasztotta annál alá a basaliomát, hiába látták még a dokik is, nemcsak én annak.
Nyugi! A páromnak már négyszer vettek le ilyet. Azon kívül hogy folyamatosan figyelem a bőrét és nyáron 100-as faktorral keni, meg lehetőleg azért direktbe nem napozik más teendőnk nincs.
Olvasva a kommenteket halálra íjesztegettek. Nekem 2016. novemberében diagnosztizáltak a szemhéjamon basaliomát. Az orvosok megnyugtattak, hogy ez nem képez áttétet, csak kivágják, és el van felejtve, persze azt is mondták, hogy kiújulhat. Hát egy év sem telt el, és kiújult, de most a vállamnál elől jött ki. Még nem látta orvos, de biztos vagyok benne, mert a szememet napjában százszor is megnéztem, és tudom milyen, a gyöngyházfényű csillogás, a nedvedzés, egyértelmű. Holnap megyek vele orvoshoz, de most már én sem vagyok olyan optimista mint eddig. Én is hibás vagyok, egész nyáron a balatonon vagyok, bár próbáltam kerülni a napot, de a parton ez képtelenség-. ! Hát várom a sorsom alakulását, mindenesetre minél előbb meg akarok szabadulni tőle ! Remélem nem lesz baj !
Ugye ez a szokásos áldás, egyikre gyógyít, a másik rombol. Tényleg próbáld már ki a fürjtojást. Mit vesztesz? Kaja. Az nem lett drágább, sőt postán is leszállítják. Nem kamu, a vérnyomást segíti ezt a boszorkányság. Lehetőleg nyersen kell betolni, naponta legalább 4-5 db-ot. Fürjes lapokon megtalálod. Valahol közeledben is van úgy tudom, ha nem találod, kikotorászom, de legyél JÓL!
Nem tudom milyen vérnyomás csökkentőt kapsz. Nekem pont attól (Covercard) dagadt a kezem meg a lábam. Mióta lecserélték, a lábam rendben van, de a vérnyomásom ingadozik.
Ha telefonál, megkérdezem, nem feküdhetnék be 1-2 napra, mert van pár gond...Mindkét lábfejem, de a bal különösen be van dagadva és mára a bal kézfejem is kicsit...Gondolom, ettől a víztől nehezebben kapok levegőt, hamar elfáradok, kapkodom a levegőt. Sejtésem szerint rendesen vérszegény is vagyok, egy éve nem volt már laborom!
A vesém meg már teljes erőből szar / vizesedés / Mivel a ct különösebb disznóságot nem mutatott, ilyen perifériás problémák vannak jócskán, amit én nem tudok gyógyítgatni és nem is akarok...
Egy pozitívum azért van - a vérnyomás gyógyszert eltalálta a házidoki, így az úgy látszik megoldódott.
Fent, bal oldalt a Rák, avagy a szomorú valóság alatt van, hogy megosztás Facebookon és ott a Ki-re kell kattintanod. Amúgy jobbulást meg örülök, hogy érzel valami ízt :) Mondjuk a keserű nem lehet túl jó :/
Egy hónap múlva megyek kontrollra. Különösebb rosszabbodást nem érzek, bár mostanában állandóan keserű ízt érzek a pofámban. Hiába öblögetek állandóan ne tűnik el. Viszont, az is igaz, hogy néha mintha valami jót éreznék. Ma is ebégre magyaros sóletet, kóser vágás nélküli saját füstölt kacsával, saját (ma nagyon drága) főt tojással. Betegre ettem magam, mert valamilyen jó ízt éreztem! Az a fura, szájmosás után ismét előjött a szar keserű. :-( Nem tudom mi a fene lehet. Bár, lehet a reflux szarakodik?
Persze pár napja a Qumatel 40 mg elfogyott, nem volt idegem kivárni a rengeteg embert a házi orvosnál, amit pedig szabadon lehet kapni, csak 20 mg-s és szart se ér, de legalább jó drága, az is ki hagytam. Ugyan van egy pár hasonló itthon, próbaképpen faltam, de nekem annyi, mint halottnak a csók.
Most, kapkodom a hagyományos szódabikarbónát, az időlegesen tök jó.
És még egy kicsit leképezzen állapotom, nagyon gyatrán érzem magam. Mindenem fáj, de az le van sz......va, a vénség oka. A hátam viszont ki akar szakadni. különösen, ha fekszem. Na, most ezt hogyan oldjam meg! :-) Matatok valamit, akkor többet ülök, mint mozgok, -de nem fáj a hátam. Ha fekszek nem fáradok el (hisz egyedül fekszek :-))) ), de rohadtul fáj a hátam!
Most erre milyen "gombot varjak föl"?
Na, majd a tavasz, a kikelet megold mindent. Utálom ezt szürkeséget, a bezártságot. :-(
(a kocsmahivatalba pedig már évtizedek óta nem járok) :-)
Most már megint izgulhatunk, mire Mária doktornő végre matat benned egy kicsit. (ne hogy Te vegyél mintát!!!! :-)))) ) Remélem dögöd enyhébb bombával elszenderíti ismét egy pár évre. Hajrá!
Ez a csontvelő-cseszegetés érdekes dolog. Nálam annak idején a kemó előtti előkészítés nem terjedt ki a vérképre. Ennek meg is lett az eredménye. A kezelések után (Carboplatin+Paklitaxel) emigráltak a fehérvérsejtjeim. A harmadik után annyira, hogy összejött egy olyan lázas neutropénia, hogy azonnali hatállyal befektettek a kórházba. Az OOI-ban ezt úgy próbálják megelőzni, hogy jól felturbózzák a vérképet, így van miből elszökniük a fehérvérsejteknek.
Még nincs...Pár napja egy új telefont kaptam a doktornőmtől, hogy azt beszélték a főorvossal, hogy nem lenne szőnyegbombázás / kemo / ismét. Inkább vennének újra mintát, mivel az előző már 4 éves és ha a szövettan visszaigazolja az alkalmasságom, akkor célzott, ill. immunterápia lenne a megfelelő.
Mivel a gócok elég eldugott helyen vannak, ezért elképzelhető, hogy vastag tűs biopszia lesz. Most ez van, várom a telefont, hogy mikor menjek?
/ azt csak én teszem hozzá, hogy ha nincs mutáció, akkor valszeg ismét kemo lesz - paclitaxel és carboplatin. ami 3 éve igen jól bevált és jól is tűrtem, kivéve a csontvelő csesztetést. /
Túl korán küldtem el: a szekunderitás arra utal, hogy nem onnan indul ki, tehát daganat esetében valószínűleg áttét, a multiplex gócos máj pedig azt jelenti, hogy sok góc (nem odavaló dolog) vsn a májban. Tehát meglévő daganatos betegség esetén ez többszörös májáttétet valószínűsít. Ezt az előbb nem írtam hozzá, mert a topic témája miatt azt gondoltam, hogy erről van szó, de azóta visszaolvastam a történetedet.
jaj, hagyjátok már, csak egy újabb csecsemo, aki most lát életében eloször internetet. Szegény nem tudja felfogni, hogy ha napi 50 barackmag meggyógyítaná a rákot, akkor ma nem lennének rákos emberek a világon. Sot, a hon utált gyógyszergyárak már rég felvásárolták volna a világ barackmag-készletét, és aranyárban adnák a kórházaknak. Nem fogja fel, mert nincs neki agya.
Mindig szerettem a magvakat, legyen az cseresznye, meggy vagy akár szilva, de barackmagot kifejezettem sokat ettem. Mindegy keserű (rózsa barack mag), vagy édes (magyar kajszi s.barack mag), sokat törtem, ettem, mégis elkapott a rák. Tehát duma, nem véd a ráktól.
Az alma mag is cián tartalmú, még is élek.
Azután kiszedték összes fogam a műtét során, hát dalálom a magot és picit keverem mézzel, hogy jobban csússzon. Kb. 3-4 kg barack magom van tisztán, pár napra fagyasztva, majd "légmentesen" lezárva. Ugyan úgy van valamennyi vörös szilva megtört magom és egyenlőre 2-3 kg. mogyoró.
Dió nagyon kevés lett, szinte nem számottevő sajnos.
Van pár dkg őszi barack magom is, még.
Van valamennyi héj nélküli tök magom, azt is darálva, persze picit pirítva tolom rendszeresen. Ezt szoktam belepakolni a kenyérbe is, csak úgy, mint a szotyit is. Erről jut eszembe, kipróbáltam a fokhagyma port is. Ugyan én nem érzem ízét, de mondják érdekes, zsirosdeszkához kifejezetten jó. A fokhagymának tényleg jó az élettani hatása, miatta eszem is a kolbászt. :-)
Szóval a ciánfélelem túl van ragozva a gogliban is. Ha igaz lenne, már réges- rég nem élnék. Édesapám minden egyes darab magot akár fogaival törte és ette. 96 évet élt, és nem rákban, nem cián mérgezésben.
Ha ez igaz lenne, ha ilyen egyszerű lenne, akkor nem lenne ennyi rákbeteg, aki aztán belehal :-( Hanem, jó gyorsan elterjedne, hogy ez a megoldás, és pity-puty, mindenki meggyógyulna...
Gyakorlatilag Mária doktornővel még az onoteam előtt megbeszéltük a lehetőségeket, amik felmerülhetnek, így tudtam, hogy mi lehet a legjobb megoldás, vagy egyáltalán mivel jöhetnek elő....
Viszont, ha biztos voltam, hogy kemo jön, hogy pontosan milyen szereket fognak adni, abba úgy sincs beleszólásom, meg ők értenek hozzá.
Nem tudom, hogy olvasható-e, de én végig könnyeztem Marosi Kornélia (johny?), Nellyke búcsúztatását a fia, Zsolti részéről. Nagyon-nagyon megható. Ez a fiú nagyon-nagyon szerethette az édesanyját.
Úgy tudom, a Kocsis dr. és az Agócs dr. is nagyon jó sebészek, mindkettőjükkel találkoztam annak idején a Korányiban. Bízom nagyon, hogy megúszom a műtétet. Nem tudom a Kocsis dr. hogy csinálja, adottság vagy tanult a kedvessége, de én is egészen megnyugodva jöttem ki tőle az első megbeszélésünkről.
Persze hogy gyenge voltál, azt mondta nekem, hogy azért ezzel a technikával is nagy műtét az ilyen, de a gyógyulás gyorsabb lesz. Az előző alkalommal engem a bordaterpesz csinált ki szerintem annyira, több hónap panaszkodás után a szintigráfián derült fény a bordatörésemre, az nem akart gyógyulni.
21-én megyek be műtéti előkészítésre.
Gondolkodom, a műtét utáni hazajutásra lehet érdemes lenne fizetős betegszállítást igénybe venni, ha ők bemehetnek az udvarba is.
A Kocsis dr. nagyon kedves volt. A mellettem levő beteget műtötte. Nagyon részletesen elmondott neki mindent. Nem tudom, hogy sikerült neki a műtéte, mert én másnap már eljöttem, ő akkor feküdt be. Elmesélte hogy előtte 3 hónappal műtötték vesével valahol, és ott mondták, hogy a kivett veséjén a tüdődaganat áttéte volt. Nagyon vidáman készült a műtétre, és az orvos is bíztatta, hogy nem lesz semmi baj.
A háztartási munkák java részét meg tudtam csinálni úgy 2-3 hét után. Addig is inkább gyenge voltam, de lehet, hogy az iszonyú hőség miatt. A mell alatti kivezetés sebhelyét én steril gézzel oldottam meg úgy, hogy nem ragasztottam oda, hanem csak alá tettem.Ez gátolt inkább a mozgásban. Érdekes, de fájdalmam nem volt, csak a mell alatti kivezetésnél sebfájdalom.
Gondolom csinálnak szövettant is. Nekem az onkoteam kiírt sugár és/vagy kemót, de az onkológus elzárkózott tőle, eddig 3 havonta CT-re jártam. Most fogok félévente járni CT-re. Januárban viszont kontroll mammográfia, és ezért kell vissza mennem hozzá a Kékgolyóba.
Nagyon köszönöm ezt a részletes tájékoztatást. Lány vagyok (már jó vén), valószínű a csővel nekem is lehetnek hasonló gondjaim. Az azért nem volt semmi, hogy étlen-szomjan kellett várnod a délutáni műtétre.
Engem már operáltak 7 évvel ezelőtt a Korányiban, az hatalmas nagy, hagyományos műtét volt, a két tüdőm közül vettek ki egy 5 cm-es jóindulatú daganatot, akkor a lapockámat vágták körbe, utólag derült ki, hogy bordám is tört. Rosszak az emlékeim.
Most a Kocsis dr. fog operálni a Kékgolyóban. Csütörtöki napon megyek be, a tervek szerint pénteken operál. 4-5 napos bennfekvést mondott, ez kb. megfelel a te ott töltött idődnek Ez akkor azt jelenti, ha minden rendben lesz, hétfőn tudok hazajönni.
Az azért elég gáz, hogy nincs megfelelő parkolóhely. Még nem tudom, hogy fogom megoldani, mert értem csak a fiam tud majd jönni, egyedül.
Otthon mennyi időre volt még szükséged az egyszerűbb háztartási munkák elvégzéséig?
Most értem haza, és ültem le a géphez. A mellem alatt volt a kivezető csövem. Azzal volt a legnagyobb problémám. Nem tudom, hogy nő vagy férfi vagy, mert a nevedből nem derül ki. Lehet, hogyha visszaolvasnálak rájönnék, de most olyan nagyon sok időm nincs. Én mivel nő vagyok, a mell alatti vágás miatt nem vehettem fel melltartót. A melltartó hiánya is nagy problémát okozott, mert júliusban nagyon nagy hőség volt, és a sebet lefedő mellem begyullasztotta a sebet, még a mellem bőre is begyulladt a sebtől. Mintát is vettek belőle, hogy nem kaptam baktériumos fertőzést. A ragtapaszt se bírta a bőröm, az is begyulladt. (nagyon meleg is volt.)
Nem vittek intenzívre. Aznap, amikor a műtétem volt, váratlanul tüdőtranszplantációt is végzett Agócs dr. , így délután kerültem sorra elsőnek. Estére ébredeztem, de nem adhattak semmi nyugtatót, csak az általam hozott fájdalomcsillapítót, mert fordítva reagálok a nyugtatókra, 2 éve ki kisérletezték már, hogy egyenlőre mire nem. Este felkeltem, mert nem tudtam pisilni az ágytálba, katétert pedig nem akartam. A fiam kisért ki a WC-re (szobában van). Ez volt szerdán. Nekem semmi váladék nem jött ki a kivezetőn. Fel kellett fújnom többször egy gumikesztyűt. Csütörtökön behoztak egy mobil mellkas átvilágítót. Minden rendben volt, így délután kivették a csövet is. Pénteken elküldtek a szomszéd épületbe mellkasröntgenre. Azt nem tudtam gyalog megtenni, mert remegett az egész testem, így tolókocsival vittek át. ( a többiek se tudták megtenni). Miután az is rendben volt, mondták, hogy mehetek haza. Itt figyelj csak, mert a hegyen levő sebészetről nem mertem lejönni a portáig (autót nem engednek be a Kékgolyó területére, csak betegszállítókat). Így a fiam tolókocsival tolt le a portáig, ahol a barátom várt autóval, keresztben állva a kocsik mögött, mert nem volt parkolóhely. Ha távolabb állt volna meg, akkor a másfél napi tüdőműtét után gyalogolhattam volna a hegyen felfele.
A műtét előtt 1 nappal feküdtem be a kórházba, azaz kedden mentem be, pénteken jöttem ki. Szinte mindenki ennyi napot tölt benn, akinek VATS műtéte volt. A januári műtéted biztos jó lesz, mert nincs az az ájult hőség legalább. A vágás lehet, hogy csak 6 cm volt, már nem látszik. Nekem 2006-ban onnan vették ki a mellráknál a nyirokcsomókat, ugyanott vágtak.
Hát igen...Amióta ACE gátlót szedek / coverex /, állandó száraz köhögésem van. Kb. egy hónapja szedem és azóta köhögök! Jó, hogy írtad legalább beugrott, hogy ettől lehet, nem tüdőtől, mert attól eddig nem köhögtem. ( Egyébként a vérnyomásommal nem csinált semmit - magas.) Mindjárt indulok az orvoshoz, mert elfogyott. Kíváncsi vagyok, mit talál ki helyette?
Csak azt az egy vágást csinálták? Azért mellkasi kivezető csöved volt vagy az sem?
Intenzívre sem vittek a műtét napján sem?
Arra emlékszem, hogy az Agócs dr. operált és nagyon gyorsan hazaengedtek, de részleteket vagy nem írtál, vagy nem maradt meg bennem.
Jan. első napjaiban fekszem be én is a Kékgolyóba, ígéret szerint a lebenyt nekem sem veszik ki, csak a 6. szegmentet, annak a csúcsában van a kis dög.
A 8 cm vágás a hagyományos műtéthez képest kicsi nagyon, bár én a VATS-nál jóval 8 cm alatti vágásról olvastam.
"Köhögési ingert kiválthatnak bizonyos gyógyszerek is, pl. bizonyos típusú vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók, béta-blokkolók), illetve a légutakba került idegen anyag (por, gázok, kemikáliák stb.) is."
Igen, engem 2016-ban. Tüdőcsúcs műtétem volt. Az egész lebenyt azért nem távolították el, mert a légzésfunkcióm 51 %-os volt. A hónaljnál vágtak 8 cm körül. Szerdán műtöttek, pénteken haza is küldtek. A Kékgolyóban csinálták, de egy barátnőmet Budakeszin műtötték a Korányiban ugyanezzel a technikával 4 éve.
Szerintem az emfizémás tüdő, a tüdőtágulat is okozhatja. Én erre kapok Spiriva beszívó port és bufomixot. Sokszor elfelejtem, és ilyenkor szokott elkapni a köhögést. Nálam a tüdőrák mellé COPD is társult. A COPD egyik tünete, hogy lefekvésnél csökken a köhögés. A tüdődoktornő szerint viszont az a jó, ha köhögök, így felírt pipát is, aminek megfújásával köhögést csinál. Nekem évek óta leírnak a tüdőben mikronodulusokat is. A CT mindent leír, én is 3 havonta jártam tavaly július óta. Most már csaj félév múlva kell mennem.
Szerintem, nem dagi lesz. Annak idején én köhögés miatt mentem tüdőszűrésre, és derült ki a dagi. Nekem lassan sűrűsödő és erősödő, száraz köhögésem volt, erős köhögési rohamok nélkül. Ne izgulj! Rövidesen az orvos is meg fog nyugtatni.
A köhögés okát nem tudom persze, de összefüggésben állhat a tüdőtágulással, de az is lehet, hogy beszoptál valami allergiát...irritálhatja valami a tüdőt - ne gondolj halálosan súlyos dologra.
:-( Bevezettek pár éve olyasmit, hogy palliatív célból nem adnak kemót, elég nagy visszhangja volt, de nem tudnám megmondani, hogy ez a rendelet most is él-e. Verni kell az asztalt, mert igen, az egészségügy (is) a pénzről szól és az orvosok keze meg van kötve. Egyedi elírálás, méltányossági alapon, mindennek utána kell menni, mégha esélytelennek is tűnik.
Megnézem az aktuális kemo kézikönyvet, 27 féle protokoll van össz a betegséégnek megfelelő bno kódra. Szóval másodvonalra lenne szükség, elvileg vannak még cuccok amit nem próbáltak.
Elején még azt mondták, hogy a kezelést akkor is megadják, ha romlik az állapot ugyan, de lassítja a romlást. Szerintünk ez simán megvan, ehhez képest most mást mondják, hogy ez 30%-nál nagyobb romlás, ezért nem akarják megadni.
Akkor ott van a csont áttét. Az eddig nem volt, de hát arra is vannak gyógyszerek, valamivel csak neki kéne menni, nem megvárni, hogy kezelés nélkül gyorsabban romoljon az állapot.
Olyan érzésünk van, mintha valami költségcsökkentés áldozatai lennénk, kiestünk a pikszisből, vagy leírtak minket, miközben a közérzet teljesen rendben van.
Nehéz ügy. Több az érintett nyirokcsomó és a gerincben is tovább szóródott a dög. A jelenlegi kezelés folytatását nem lehet kérni, tekintettel a javuló közérzetre?
Ma voltunk az esedékes kezelésen a ct után, de a ct lelet alapján a kezelést már nem kaptuk meg.
betegség: C 5390 adenocarcinoma mucinosum áttét méhnyakrákból, a primer tumor megszűnt a sugárterápiától.
Az írja a ct, hogy:
-A mediastinumban, a hilusokban a nyirokcsomók száma és mérete növekedett. Az aorto pulmonalis ablakban a legnagyobb nyirokcsomó 15 mm-es (SL-136), előzőleg 13 mm-es volt. A jobb hilusban a legnagyobb nyirokcsomó 18 mm-es(SL-161) előzőleg 12x8 mm-es volt. -Bal oldalon kb. a 6 szegmentalis arteria pulmonalis ágban a thrombus kiterjedése csökkent.
-Pleuralis folyadék nem észlelhető.
-Intrapulmonalisan új eltérés nem különíthető el.
-A máj és lép körül, a belek között, a kismedencében az ascites mennyisége összességében szignifikánsan nem változott.
-A máj továbbra is kissé nagyobb, denzitása továbbra is kissé csökkent, állományában új eltérés nem azonosítható.
-számottevő epeút tágulat nem látható. Az epehólyag közepesen telt, benne kő nem ábrázolódik.
-A hasnyálmirigyben wirsung tágulat nem jelent meg.
-A lép mérete nem változott, homogén.
-A mellékvesék eltérést nem mutatnak.
-A vesék helyzete, mérete megtartott. A bal vesében mérsékelt üregrendszeri tágulat továbbra is megfigyelhető. Az ureter csak jelzetten tágabb.
-A felső PIL régióban a psoas izom és az illicalis erek között ábrázolódó infiltratív lágyrész rosszul mérhető.(-419), változatlanul max 1,7 cm ferde AP átmérőjű.
-A felső retroperitoneumban az aorta és a VCL körül , a jobb PIL régiókban vagy az inguinákban kóros méretű nyirokcsomó nem ábrázolódik.
-A húgyhólyag részlegesen telt.
-Az uterus anteflectalt, üregében az ismert retentio figyelhető meg, a fundusban apró myoma göb valószínű.
-A csigolyákban a scleroticus gócok száma és mérete növekedett.
Vélemény:
A 2017.08.03 ct-vel összevetve:
-uterus cervix tumor miatt definitív kemo irradiatio utáni állapot. Klin. diag. C5390
-A mediastino-hilaris nyirokcsomók mérete és száma növekedett.
-A hasban az ascites mennyisége nem változott, a cseplesz beszűrtsége stationer.
-A bal PIL régióban ábrázolódó infiltratív lágyrész mérete stationer.
-Az ossealis disseminatio progrediált.
Az orvosunk szerint a korábbi ct-n látható scleroticus pontok mára már csont-áttétté növekedtek, ami mutatja, hogy a paclitaxel-ciszplatin kezeléssel le kell állni, mert már nem használ.
De nem tud alternatívát jelenleg, utánanéz, mert valahol talán folyik immunterápia.
Szóval tanácstalanok vagyunk hogyan tovább, mert azt mondta, kemoterápiás kezelés nincs ennél jobb, amit furcsállunk, mert mindenhol azt olvassuk, hogy másodvonalbeli kezeléseket is szoktak alkalmazni, akkor nálunk miért nem?
Mindezt úgy, hogy nejem teljesen jól érzi magát, jobban mint tavaly, semmi fájdalma nincs továbbra sem, és a kezelés előtt nehezére esett bekötni a cipőjét, most meg simán megy, akkor hogy lehet, hogy nem csökkent a hasvíz mennyisége a ct szerint, ha mégis kisebb a hasa?
Sziasztok!Három éve egy vérzö anyajegyet távolitottak el ,kiderúlt Melanoma malignum Breslow 4es .Majd jött az interferon kezelés ,majd minden lelet negativ lett .Tegnapi hasi ultrahang májban egy 4,segmentumban 34mm inhomogén a 8as segmentumban 17mm és egy 21mm gocot mutattak ki. Ez mi lehet ??
Őszinte részvétem Kerékkötő családjának! A hozzászólásaiból ítélve megint egy jó ember távozott közülünk.
Szerdán én is megyek az unokatestvérem feleségének a temetésére. Ő tavaly novemberében lett vastagbélrákos 54 évesen. Jóval fiatalabb volt az unokatestvéremnél, egy 13 éves kisfiút hagyott maga után.
Most olvastam végig 1 hét eseményeit, mert mindig volt dolgom. Az alkohollal kapcsolatban elmondanám, hogy ma, Katalin nap alkalmából ketten megittunk egy üveg Bikavért a barátnőmmel. Jól éreztük magunkat, vagy 4 órát traccsoltunk. Volt sofőröm, aki elvitt Zuglóba, így elereszthettük magunkat.
Az itallal kapcsolatban azért elmondhatom (40 év vendéglátózás után), hogy az igazi alkoholisták a reggelt már alig várják, remeg a kezük mindaddig, míg a szokásos adagjukat meg nem kapják. Szerintem teljesen ugyanaz a gyógyszerfüggők esete is. A legtöbb alkoholista hazudik az elfogyasztott ital mennyiségével kapcsolatban is. Sokszor mondják, hogy csak egy felest, egy sört ivott. Ilyenkor sose szóltam közbe, nincs értelme. Találkoztam olyannal is, akinek a felesége elmondta, hogy az orvos mondta neki, hogy nem termel a férje valamilyen enzimet, amitől a részegséget, hányingert nem érzi, ezért válik könnyen alkoholistává, függővé. Az emberek többsége (én is), ha a kelleténél többet iszik, fejfájás, szédülés, hányás, rosszullét környékezi. Az elfogyasztott mennyiség szoros összefüggésben áll a testalkaton kívül, az idegi állapotával is. Ha fáradt, kimerült, hőség van, sokkal hamarabb kiüti az ital. Ilyen rosszullét után ha ingyen adnák, sőt fizetnének is az elfogyasztásáért, akkor se kellene hetekig.
Találkoztam olyanokkal is, akik lelki válságban, depresszióban lemerülve ittak. Találkoztam olyanokkal is, akik (többnyire nők) szintén teljes depressziójukban gyógyszereket szedtek, és váltak ugyanolyan, sőt rosszabb tünetekkel az alkoholista szerű emberré. Ilyenkor mi is elbeszélgettünk velük, hogy tűzzenek ki célokat, amiket nagyon el akarnak érni, mutassák be, hogy milyen sok mindenre képesek. Az italt azért én nem tartanám teljesen elitélőnek. A biblia is azt mondja, hogy a bort a lelketek megvidámítására adtam. Normális, egészséges szemléletű fogyasztása az elfogadható. A gyógyszerek indokolatlan fogyasztása sokkal veszélyesebb a májnak is.
A közel 100 éves Erzsébet királynőről is olvastam minap, hogy mindennap megiszik egy gint tonikkal.
Pontosan. 6-án volt a ct, 9-én a lelet elkészült és megbeszéltük, hogy egy hét múlva érdeklődök és azóta csend.
Azért nem vagyok ideges, mert 5 év távlatában 1-2 hétnek különösebb jelentősége nincs....
Azelőtt olyan is volt, hogy az ígéret ellenére 4 hónapig felém se nézett, aztán gondoltam, most már szólok. :)) / közben hálisten nem nagyon változott semmi. /
A sógornőm pénteken volt kontroll vizsgálaton, minden rendben. Áprilisban mehet utoljára, akkor telik le az 5 év. Tovább nem követik, magán úton szeretne még visszajárni.
Szia, persze, ez teljesen szokványos, ezek a belső varrataid, amelyekkel a hasizmaidat varrták össze. Ezek 180 nap körül kezdődnek csak felszívódni, tehát egy évig simán normális ez a csomó, hurka a seb alatt.
:)) Hát a nagy mosolygás helyett válaszolhatna nekem...már egy hete emilben kérdeztem, hogy akkor most mi van, mit találtak ki - új mintavétel, további várakozás, vagy kemo, vagy mi a fene - de válasz nem jött még...A jövő héten felhívom, ha nem reagál.
Igen. De aki pl négyévesen átesett és felépült agydaganatból, annál semmi probléma. Alacsony stádiumú (CIS, Ia, Ib) daganatok sem akadályai egy majdani (jóval későbbi) donorságnak.
Ma is voltam a Korányiban, most is láttam a dr.nődet, kedvesen mosolygott, de én nem hozzá járok.
Az én ügyem megjárta 2x az onkoteamot, először elküldtek PETCT-re, második alkalommal meg kiértékelték és a dög eltávolítását javasolták. S6-ban 17mm és eléri a mellhártyát.
Hát....A rákfajtától annyiban, hogy akinek a nyirokrendszere érintett ( mint nekem ) annak semmilyen szervét, vérét nem használhatják fel - szerintem tuti!
A szerveiddel nagyon jól teszik, te már úgysem használnád őket :-) Nekem itt (külföld) az első dolgom volt, h megszereztem a szervdonor igazolványt. Itt sajnos nyilatkozni kell róla, nem automatikus.
A +/- tényleg érdekes, aztán ezzel ki is merült ninden haszna :-)
Elég sok olyan sebész is van, akik a célzóvíz nélkül el sem kezdik a napot. Nekik egy feles kell ahhoz, hogy ne remegjen a kezük, amikor a betegekbe vágnak. És a kollégák tudják, anekdotázgatnak az ilyenekről, sőt, bevédik azzal, hogy teljesen ártalmatlanok, sokkal veszélyesebbek lennének, ha nem innának :-(
Nagyon szomoru hogy egy kicsi gyereknek igy kellett felnonie, elkepzelem hogy micsoda akartero kellett hogy egyreszt tul tudjal ezen lepni tul lehet lepni valaha? Vagy az ember keseru lesz belul egesz eletere? En biztosan nem tudtam volna feldolgozni, peldamutato ember vagy hogy nem csusztal le de valoszinu hogy igencsak megdolgoztal erte.
A fuggosegi hajlamban nem hiszek, inkabb az akarat gyengesegben, befolyasolhatosagban de te nem tartozol koze.
Az hogy ki kit segit a csaladban mindig idegesse tesz ha olyat olvasok egy konyvben/ sot 100 eve meg ezt konnyes szemmel emlegettek/ hogy egy testver felaldozta magat a tobbi testverert, sot egyenesen kiosztottak ra a szerepet hogy majd az osszefogja, dolgozik ertuk, lemond mindenrol vagyis o lesz az aldozat. Hogy mi jogon szurtak ki vele azt elkepzelni sem tudom, hogy kepzelik raharitani a terheket a szulok.
Ismeretsegi koromben ma is tudok ilyet pedig ezt nagyon nem lenne szabad.
Erre az alkoholfuggesre en is tudok peldat. Egy baratnom meselte hogy minden delutan munka utan megivott egy poharka konyakot lazitaskeppen meg gondolom hogy szeretett feloldodni.
Egyszer amikor setalt haza munka utan eszebe jutott a konyak es mint meselte szinte erezte ahogy vegigfolyik a nyelocsoven, erezte azt a meleget es a hatast. Pusztan kepzeletbol.
Nagyon megijedt hogy mar itt tart hogy kivanja az alkoholt? Nem itta meg aznap, masnap sem, mint meselte nem is kivanta mar, annyira megijedt hogy tobbet nem mert rendszeresen inni semmit, persze alkalomszeruen igen, de nagyon emlekezett az ital utani vagyara hogy itt mar tanacsos megallni.
Szerintem amig egy-egy sor vagy egy-ket deci bor lecsuszik naponta az nem olyan veszes ha az illeto nem emel adagot es ki is tudja hagyni konnyeden...
Azóta nem iszom gyakorlatilag alkoholt, amikor egyszer a boltban reggeli bevásárláskor észrevettem magamon, hogy önkéntelenül nyúlnék a sörösdoboz felé, mert úgy éreztem ott helyben szívesen meginnék egyet. Előzmények annyik voltak, hogy rendszeresen hónapokig heti pár alkalommal esti filmhez lecsúszott 1-2 sör. Akkor a boltban rájöttem, hogy ezt a vonalat sürgősen le kell építeni, mert veszélyezteti a szabadságomat. Azóta marad a szilveszteri koccintás pezsgővel, meg mondjuk egy évbe egyszer-kétszer egy kisfröccs fehér borból. Kamra meg félig különböző piákkal amiket alkalmakkor ajándékba kaptunk, és nagyjából ugyanazokat adom vissza is, csak másnak. :)
Nem. Ha valaki ideg- és elmegyógyász, akkor az csupán annyit jelent, hogy van egy neurológiai és egy pszichiátriai szakvizsgája, amelyekkel joga van mindkét szakterületen tevékenykedni, ha unatkozik.
Ez már a kialakult, elhatalmasodott alkoholizmus jellemzője.
Mindenfajta függés úgy kezdődik szerintem, hogy az ember a mindennapokat átszövő alkalmi és krónikus stressz kezelésére eleinte csak felvett szokásként fogyaszt drogot, italt, cigarettát, de akár kávét, édességet, nassol ételt. Aztán már a szervezet a szerek addiktivitásának függvényében, és a pszichikai függés (önjutalmazás) miatt igényli ezeket a szereket és a hozzájuk kapcsolódó rituálét.
Ezt annyival egészítem ki, hogy az általad is meghatározott alkoholistákon kívül vannak olyanok (és ők vannak többen), akiket valamilyen társadalmi "szükségszerűségből" kiáltanak ki alkoholistának egy olyan meghatározás alapján, amelynek - szerintem - csak társadalomtudományi alapja van.
Az a helyzet, hogy nálam van a bölcsek köve. Sajnos, már nagyon régen kiderült, hogy kínai hamisítvány. Attól tartok, hogy nem csak én jártam így. :)
Amíg a topiklakók csak azt írják le, hogy milyen gondolataik vannak, mi a véleményük az éppen szóban forgó témával kapcsolatban, addig nincs semmi gond. Az azonban már egy kicsit necces, amikor a másik, sajátunktól eltérő véleményét minősítjük a saját értékrendünk alapján és a (szintén hamisított) bölcsek köve birtokában. És tesszük mindezt pusztán azért, mert mindenáron győzni akarunk egy nem létező harcban.
Akárki -akár szakértő is - bármit mondhat, de az alkoholizmus jellemzője nem az elfogyasztott ital mennyisége, sőt még a fogyasztás gyakorisága sem!!
Az alkoholizmus gondolati szinten valósul meg, gyakorlatilag az alkoholista gondolatait átszövi az ital, minden gondolata akörül forog, hogy mikor lesz lehetősége inni?! Teljesen irracionális világban él attól a pillanattól, hogy reggel kinyitja szemét, keresi az okot és lehetőséget, hogy ihasson, ebben nem gátolja semmi, se a fontos munkája, se az, hogy a kiskorú gyereke mellette ül a kocsiban!!
Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valakinek egy igen kedves hozzátartozója meghal és utána nem is tud másra gondolni, az alkoholista így van az itallal.
Igen, minden topikban lehet "butaságokat" mondani, akkor is, ha kapcsolatos a témával, mert csak élni szeretnénk, akkor is, ha nem vagyunk éppen képzettek. Az is igaz, sokszor, itt, szakember, orvos, megtámogatta a butát, a tudatlant, mert egyetértett az élettel.
Nekünk minden percünk a rákról szól, akkor is ha nem éppen a guklizott orvostudományról írkárunk hanem a tűlélésünk napi gyakorlatainkról.
Sokszor kapok kérdést, "mit tudok, hogy .... " megy az életem, rákkal
Fogalmam sincs.
Nem kapok semmilyen kezelést, gyógyszert, de tudom bennem van dög.
Nagy le szoktam írni, hogy hogyan élem meg. Ne akarom, túldimenzionálni, nem akarok senkire ráerőltetni életstílusom, napi gyakorlatomat, csak elmondom, mit, hogyan.
Te hasítod a habokat 17 éve, Tibi fát vág, levelezik és cefetül cigizik, Ildi balhézik a Római-partért, Látens családot akar és példásan küzd, ....... stb. én kaját termelek, vágok és főzök, "alkoholizálok".
Nem mondom, kell a fék, de ennyi? :-)
Forr a víz, ma is megboldogul egy, - most éppen 6 kg-os gácsér, néma kacsa. Nővéremnek szánom névnapjára. Hülyéskedésből, egybe hagyom és kitömöm japán madár mell és combokkal. Ez az igazi töltött kacsasült. :-)
Volt egy ideg- és elmegyógyász nővérem, aki elmondta, hogy az alkoholista olyan egyértelmű tüneteket produkál, amelyeket nem lehet eltitkolni, azaz az alkoholistát nem az különbözteti meg a nem alkoholistától, hogy az előbbi naponta, azaz rendszeresen megiszik egy-két deci bort, vagy egy-két pohár sört.
Zacher doki már évek óta adja elő, főleg az év vége felé, az alkoholizálás káros hatásait és meghatározza, hogy ki az alkoholista. Teszi ezt úgy, hogy figyelmen kívül hagyja azt az egyszerű tényt, hogy az átlagember nem létezik. Az ő meghatározása szerint az a 40 kg-os vézna nő ugyanolyan alkoholista, minta a 110 kg-os 195 cm magas férfi, ha mindketten naponta megisznak két-két deci bort, vagy reggel bedobnak egy felest.
Ui.: Írod, hogy "ez most megint nagyon demagóg és butaság."
Elárulnád, hogy korábban melyik hozzászólásomban írtam demagóg és buta dolgokat?
Ne haragudj, de ez most megint nagyon demagóg és butaság. Aki napi 2 deci bort megiszik, az orvosi szempontból igenis alkoholbeteg. Más téma, hogy az emberek többsége - tévesen - összemossa az alkoholistákat a kocsmatöltelékekkel.
Az alkoholbetegség egyrészt pszichés (függőség), másrészt viszont pusztán mennyiségi kérdés. Bizonyos mennyiségű alkohol hosszútávon elkezdi tönkretenni a májat, a vesefunkciók romlanak, az ízérzés romlik, vérnyomás-problémák jelentkeznek, akár anélkül, hogy függővé válna az ember. Rengeteg szociális ivó egészségét teszi tönkre az alkohol. A máj- és vesekárosodás nem visszafordítható, és sajnos könnyen lehet, hogy ebből az ember még semmit nem érez, tehát orvoshoz sem megy el, sőt, ha orvos kérdi, meg sem említi, hogy iszik, hiszen semmi problémát nem okoz nála az alkohol.
A túlsúlyos, dohányos, rendszeresen ivó betegekkel pedig tele vannak az orvosi rendelők és az orvosok erejükön felül mindent megtesznek, hogy csökkentsék a kárt, amit ezek a betegek maguknak okoznak. Aztán ezek a betegek hazamennek, visszaülnek a fotelba, ölükbe veszik a spagettis tálat és a sört, és szidják az orvosokat, akik nem tudják őket meggyógyítani.
Én már túl vagyok a japi kakas vágással. Nekem is volt 3 vadkeltésem. Fel is hagyok a mesterséges keltetéssel japiknál, jobb a keltetési, nevelési arány a természetben. Idén bejött a pézsma kacsánál is a kotlósos keltetés, még 17 kacsát kell kiszelektálnom.
Marha drága a takarmány, kicsit visszafogom a szárnyas tartást, meg úgy sem tudom mind elfogyasztani.
Végre beindultak japik, rendszeresen tojnak, napi 15-17 tojás. Jövőhéten kezdem a száraztészta gyártást. (cérna és hosszú metélt, laska, kiskocka, nagykocka. Tarhonyát majd a nyáron ismét)
Azután már jön a hideg, indulhat a kecske kolbász, végre.
Azért tényleg, túlzásban nem viszem én sem a bor jótékony hatását sem. "Rákosodásom" előtt valóban mindenivó voltam, de vizet nagyon ritkán. Kedvencem a laza fröccs, 1:3 aranyú bor-szódavíz. Ebből nyáron biztos lehörpintettem 2-3 lityit. Ma már, csak tisztán. Sok levest, gyümölcsöt ettem, tejet ittam, így nem hiányzott egyáltalán a víz, mint folyadék pótlás. Borom saját volt, tényleg nem agyon permetezett természetes alapanyagból.
Azután a rák után teljesen leálltam, készletem elajándékoztam. Idén, a javuló eredmények után megkockáztattam a kevés, de rendszeres borfogyasztást. Sört, persze maximum 4 %-ost és esetleg napi 5 dl. Orvosom nem kifogásolta.
Aztán eszembe jutott a Flavin. Úgy tudom, a vörös szőlők magjában rengeteg van. Hát, préselés előtt megnyújtottam az áztatási időt, talán kioldódik egyre több. Ez csak agyalás, kísérlet. Lehet hülyeség, de mit vesztek?
Azt viszont elszúrtam, kidobtam a tyúkoknak a törkölyt, pedig könnyedén összeszedhettem volna a magot, szárítás, majd porrá zúzva, valamivel keverve (pl. méz) lehet jó hatású is. Jövőre figyelek erre is.
Szerettem mindig a magokat. Darálom a diót, mogyorót, sárga barack magot, sőt szilva magot is. Eszem a héjatlan tökmagot, hántolt szotyit, mézzel kevert kukorica lisztet. Kifejezetten szeretem a paprika magot, soha nem dobom ki a csumát.
Édesapám pl. a meggymagot is jóízűen ropogtatta.
Szóval, fene tudja, de elgondolkoztató a magevés, hisz az élet csírái, hordozhatják az egészséges életet.
És ismét kuruttyolok már régen, kezdődik napom: kávé, etetés, kacsakopasztás, du. kazán etetés, de tyúkokkal azután lepihizek.
3 nap után most olvasom csak a hozzászólásokat. A vörösborról annyit mondhatok, hogy 40 évvel ezelőtt, mikor terhes voltam, a vérszegénységemre felírták a Fercupar? nevű gyógyszert (ha jól emlékszem a nevére). iszonyatos hasmenéseket kaptam tőle. Visszamentem az orvoshoz, és mondtam, hogy így dolgozni se tudok, én ezt nem szedem. Megnézte a vérkép leletem, azt mondta, hogy minden kismamának alacsony a vörösvértest száma, nem olyan vészes az enyém. Igyak meg mindennap 1 dl bikavért (száraz, vörös bort, minőségit). Végig a terhességem alatt megittam mindennap este (napközben autóztam) 1 dl bikavért. normalizálódott a vérképem, megsokszorozódott a fizikai és szellemi erőm. Akkor tettem le a gimnáziumi érettségi után a vendéglátóipari érettségit úgy, hogy reggel 6-ra mentem dolgozni, délután suli. A vendéglátóipari szakérettségit 9 hónapos terhesen tettem le. Közben építkeztünk is és úszni is eljártam elég sűrűn. Egy erős, masszív, közel 4 kg-os fiúnak adtam életet akkor. Mindennap megittam az 1 dl bort.
Most a 14,5 éves kutyám májdaganatos. Soha nem evett zsíros ételeket, mert én sem szeretem a zsíros ételt, de mindent zsírral főzök. Tápot akkor eszik, ha ellopja a macskáimtól, de figyelek rá, sőt mostanában inkább a székre teszem a macskák tálját. A családba nálunk senkinek sem volt májbetegsége. Érthetetlen.
Ma du. 1 órától este 7-ig voltam a Kékgolyóban az onkológián. Nagyon sokan voltunk, így beszédbe elegyedtünk a sok rákbetegséggel kapcsolatban. Nagyon érdekes dolgot mondott ott az egyik nő. Szerinte az ivóvízzel van a baj. A rengeteg gyógyszer, antibiotikumok, hormongyógyszerek a vizelettel a talajba, majd az ivóvízbe kerülnek, melyek nem szűrhetők, tisztíthatók. Már 20-30 évesek járnak rákkal az onkológiára, ilyen a mi fiatal generációnkban nem volt.
A szesszel kapcsolatban még egy érdekes gondolat. 2006-ban műtöttek mellrákkal, akkor azt mondta az egyik orvos a budakeszi MÁV kórházban, hogy igyak Flavin 7-t is, a Tűzoltó utcai gyermekklinikán elég jól bevált erősítő, éhgyomorra a legjobb a hatása. Megvettem, és olvastam, hogy alkoholtartalma is van. Mivel autózom, elég problémás, hogy éhgyomorra fogyasszam. Aztán eldöntöttem, hogy nem érdekel, legfeljebb elvitetem magam vérvételre, addigra már talán ki is megy a véremből. Kérdeztem az orvost, hogy gyerekeknek hogy adják alkohol tartalommal. Azt mondta, ha kivonják belőle az alkohol tartalmat, megszűnik a flavonoid kedvező hatása is, egyenlőre nem tudják, hogy miért. Én azóta is iszom. Mindennap egy fél decire való mennyiséget, 7 fajta gyümölcsnek az alkoholos kivonatát. Akinek sok gyümölcse van ezekből, meg is csinálhatja, de nekem nincs, így egyszerűbb nekem megvenni.
Az alkoholizálással kapcsolatban nekem az ideális beteg jut az eszembe, az az ember, aki iszik, dohányzik és drogos, és hát az sem árt, ha túlsúlyos. Ebben az esetben ugyanis az orvos elhárít miden felelősséget azon az alapon, hogy a beteg tehet mindenről. Az a beteg, amelyik elmondja az orvosának, hogy naponta megiszik két deci bort, akkor őt attól kezdve alkoholistaként kezeli.
Szerintem, bármennyit is iszik valaki rendszeresen, amíg nem válik alkoholfüggővé, az nem alkoholista.
Sajnos ez sem állja meg a helyét: "Szerintem a felmenők egészségtelen életmódja következményeképpen...", legalábbis nem mindig, nem tudom, senki nem tudja.
Nekem 3 nagyszülőm agyvérzésben halt meg (70 éven felül), anyám anyja viszont 86 évesen elaludt, sose járt orvosnál, még szülni is otthon szült (4 gyereket).
Ehhez képest, vagy ennek ellenére apámat is eltemették a szülei, amikor apám 42 volt. Ennek már 35 éve, és igen, ő is rákban halt meg. Anyám idén volt 72 éves, elvan :)
Hát... remélem, egyszer megfejtik a rák betegség nagy titkát, mert most sötétben tapogatózik mindenki. Ez okozza, az okozza... van mindenféle statisztika, de valahogy egyik sem olyan nagyon meggyőző. Genetika, rossz szokások, környezet...? Egyik se tuti, túl sok az ellenpélda.
"Szerintem a felmenők egészségtelen életmódja következményeképpen........."
Hááát, nálam e teória nem jött be:
Édesapám 96, édesanyám 86 évet élt, semmi rák, semmi szakmai ártalom. Rokonságomban tudomásom szerint senki sem rákban halt meg. Én perceken belül 70 év, 18 hónap óta rák. Semmii szakmai ártalom, emberi, kulturált életvitel.
Senki sem tudja a rák okát, csak agyalás, mint az, hogy az ősember hány órakor ebédelt. :-)
Alkoholban szájüregi, nyelőcső, gége, gyomor rákokat illetően a fogyasztási gyakoriságon túl tudtommal számít a töménység is, töményeket fogyasztóknál nagyobb a rizikó, mert az erősebb jobban irritálja a nyálkahártyát. Májráknál meg a máj által lebontani kénytelen össz. alkohol mennyiség számít.
"Nagyapám minden reggel letolta a felest, bort itta, mint a vizet, cefetül pipázott. 1 hónap híján 100 évet élt, betegség nélkül. Ilyen is van." Sokan nem értik, hogy valaki egészséges életmód mellett miért lesz rákos. Szerintem a felmenők egészségtelen életmódja következményeképpen, főleg ha még meg volt támogatva egy rákkeltő anyagokkal dolgozó akkori szakmával is, károsodik az örökítőanyag, és a gyerekeken, unokákon jön ki.
Nejemen is megfigyeltem hasonlókat, van amikor éjjel kettőig is fent van, azt mondja van mikor csak hajnalban tud elaludni. Javasoltam, hogy emiatt ne aggódjon, akkor aludjon délig vagy ameddig akar, lényeg, hogy a megfelelő kipihentségig kell aludni. Itt egy cikk a kétfázisú alvásról.
Alkoholista soha nem voltam, de tudom milyen szar a másnaposság. Az alkoholistákon kívül senki sem szereti a tudat vesztet állapotot. Nem védem az alkoholt hányásig, de a kulturált italfogyasztás nem árt, a gasztronómia része. Normális ember soha ne lesz alkoholista, ha az, valami baj van a fejébe, szerintem. Akarat kérdése.
És nagyon soknak igen is gyógyszer az alkohol, nem véletlen, az gyógyszergyári alapanyag. Gyerekek is kapták/ják(?), pl. Mixtúra Pectorális )lehet rosszul írtam, már nem iszom. :-)
Én a dohányzásról mondtam le évtizedek óta, mert a napi 60 szál Symfonia nem volt elég. 33 évig füstöltem, ma már utálom azt is, aki gyártja. :-)
Nagyapám minden reggel letolta a felest, bort itta, mint a vizet, cefetül pipázott. 1 hónap híján 100 évet élt, betegség nélkül. Ilyen is van.
Gyerek koromban viszont nagyon vacak volt (pedig egy csöpp alkoholt sem ittam) Dokibácsi, néhai Dr. Túróczi Lexi bácsi, az úszó Jutka faterja, jól megcsinált, igaz két évig rettenetes diétán és marékszám gyógyszeren éltem.
Azután anyám konyháján tökre megerősödött, bírja a cuccaim a zsírt, fűszert, méregerős paprikát, később a piát is. Nem mondom, előfordult a túl sok aceton termelés, de alkoholista sohasem lettem. :-)
Sajna disznózsírt nem bírom, rettenetesen keserűnek érzem, így marad kacsa-liba és kókuszzsír. Olajat utáltam mindig, az csak sütésre használok.
Ma is zabálom az rettenetes paprikát, de alig érzem, sajnos.
Nem tudom, Anna. Változatos kaján élek. A húst magam termelem, tésztát magam gyúrom, saját boromat iszom, saját kenyerem eszem ..... stb. Mit mondjak? Nagyon sok vizet iszom, igyekezek bő vitamindús amit eszek, de bevallom vitamin tablettákat is tolom rendszeresen. Tojás, tej ömlik belém.
Egyedül élek, bár nem vagyok magányos.
Már ritkán vagyok idegeges. Drágám porrá törte az autóm, szerencsére karcolás nélkül meg úszta. Ő sírt, én röhögve nyugtattam, "szerencsére nincs semmi bajod, az autó le van szarva, beolvasztják azt kész, majd banyataligával vásárlunk" . Javításra, újra nincs pénzem, talán egy kicsit (sokat) csökken a kiadás. :-)
Nincs semmilyen rendszerem már. Ha jól esik egész nap melózok, ha nincs kedvem; egész nap képes vagyok szunyálni nappal, éjjel akár mosok, vasalok, takarítok, főzők vagy éppen barkácsolok valamit a műhelyemben. Senkit nem zavarok, tényleg azt csinálok amit akarok éppen.
Spejzom, fagyasztóim tele vannak, minden saját.
Sajna elfekszenek a képek, nem tudtam visszaforgatni, bocs. Az első képen sápadtság oka a fény viszonyok, bent szebb.
Most éppen kacsa irtás időszak van, naponta 1-1 db
Még egy kicsit nyomom, az ágyam (01:30 h van) kávé fől. Fél óra múlva kezdem a kenyérsütést, mert reggelire friss kenyeret, kacsatöpörtyűt és sült kacsamájat ígértem Drágámnak.
Szóval nem tudom mi az okok, talán jók voltak dokijaim. :-)
a démonokkal rendesen, hogy le tudj jönni a piàról,
ebben a témàban elég jól benne vagyok / mindkét oldalról/
hidd el.
Kis érdekesség egy alkohol beteg mindíg az marad,
csak szàraz időszakok vannak, van aki halàla napjàig
szàraz marad. Téged màr biztos nem fenyeget 36 év nagy idő, le a kalappal tényleg.
Heroinról könnyebb lehozni a sràcokat, az eleje sokkal sokkal
durvàbb, de vàgyakozàs nem olyan erős egy idő utàn.
Az őszinteség jegyében én is alkohlista voltam,ha nem is masszív, de a streszt napi 2-3 sörrel és 1-2 felessel oldottam. Màr nem iszom 11 éve.Nyílvàn nem mondok újat, de az orvosok leginkàbb a női orvosok között sok az
alkoholbeteg.
Nem egy tipp topp mosolygós doktornéni pàciansem van/volt aki ha haza esik legurít egy üveg bort hétvégén inkàbb 2 üveggel. Olyan is akiről el sem hinnéd...
De az alkohol fogyasztàsnak van kúlturàlt formàja is. A franciàk boroznak, az írek-angolok (itt éltem dolgoztam)
söröznek, kvàzi nemzeti sajàtossàg, még is a vàrható élettartam jóval magasabb a miénkehez képest.
Szív és érrendszeri betegség miatti halàlozàsban csak a litvànok előznek meg az egész vilàgon!! Elkeserítő!!!
A mértékletes, minőségi alkoholos italok fogyasztàsànak, több a pozitív hatàsa, mint a negatív.
Tehàt van negatív IS!Pont az érrendszerre van jó hatàssal, amihez a glikozidos hidroxil csoport, ami a hatóanyag az alkoholban aktívan szerepet jàtszik. Erek simaizom szövetének lazítàsa, kondicionàlàs,koleszteri pakkok oldàsa stb. stb.
Ezt màr szàmos kutatàs megerősítette. A mértékletest erősen kiemelném mint az előbbi posztomban.
Sajnos a mértékletes és a minőségi hazai tàrsadalmunkban ritkàn jön össze ez szintén tény!!
"36 éve nem iszom egy korty alkoholt sem, de előtte évekig masszív alkoholista voltam, szóval van fogalmam ezekről a dolgokról..."
Azért a két állapot közt vannak fokozatok bőven. Nekem pl jól esik egy egy kupica (2-3cl) házi minőségi ágyas pálesz, zsíros kaját követően pl, vagy csak az íze kedvéért. És ha elmegy kéthavi fél liter így, hát sokat mondok, mert kb egész nap vezetek, így max hétvégén este lehet ilyen. Könnyebb elaludni is.
Ettől nem lesz semmi maradandó károsodás, és nem is vagyok alkoholista
36 éve nem iszom egy korty alkoholt sem, de előtte évekig masszív alkoholista voltam, szóval van fogalmam ezekről a dolgokról...
Aki azt állítja, hogy bármilyen pozitív hatása van az alkoholnak az hazudik!! Aki azt mondja, hogy jótékony hatása van napi egy dl. vörös bornak, az hazudik!!
Ha van hatása akár pozitív a szőlő levének, akkor annak alkohol nélkül is van hatása - tessék mustot inni, abban nincs alkohol...ja hogy az már nem olyan frankó, mert nem lehet becsípni tőle? Na erről beszélek. Akkor nem kell szövegelni a jótékony hatásról, elég annyit mondani, hogy " kedvelem a módosult tudatállapotot! " Így legalább tiszta a helyzet.
Én sem vagyok laikus, sajnos azzal keresem a pénzem, hogy az emberek isznak; aktív implantátumokat gyártunk májcirrózisban szenvedőknek, hogy ne kelljen hetente hasba szuratniuk magukat az aszcitesz miatt. Minden hepatológiai konferencián ott vagyok és sajnos a máj nem hazudik. Lehet, hogy pszichés függőség nem alakul ki napi pár pohárkától, ez a te szakterületed, nyilván te tudod jobban. De a szervezet nagyon keményen megszenvedi az ivást, már viszonylag rövidtávon is.
Valamit te nagyon jol csinalsz hogy az egeszseged nem romlik, illetve a rak nem tud maga ala gyurni. Etelben, italban vagy miben van a lenyeg azt nem tudjuk, en csak sejtem hogy az ennivalo is szerepet jatszhat hogy minden bennelevo anyag segiti a testet erosnek maradni, a sejteket, a raksejtek is megkapjak de ok kevesebben vannak.
Csak talalgatok persze.
Annakidejen az orvosom ugy bocsajtott el hogy azt a tanacsot adta a jovore nezve hogy egyek-igyak/ a napi egy poharka bort is melle tette hogy nem fog artani ha megkivanom/, ami jolesik, amit elotte is ettem es mozogjak. Ennek 7 eve lesz lassan...
Ne vicceljetek, a franciak nem ket decit isznak naponta, nem hiszem hogy naluk tobb lenne emiatt a rak.
Ismertem eleg sok iszakos embert akik mar meghaltak de egyik sem rakban. Ketto majbetegsegben, a tobbi ebben, abban, foleg szivproblemakban meg agyverzesben. Igaz hogy ettek is, jo zsiros, fuszeres eteleket mindig is.
Aposom aki naponta megiszogatta a maga fel literjet az nem tudni miben mert a boncolas nem tudta elegge kimutatni, elegge jol mukodo szive volt, agyverzese sem lett igaz hogy 90 koruli volt.
Sajnálom, hogy vihart kavartam napi 1-1 dl minőségi borfogyasztásomról. Ígérem, onkológusom tájékoztatom új ismeretemről, hogy napi 2 dl nedű már alkoholizmus egy 70 éves 105 kg-os férfinek, még ha rákos is, ne "halasszon meg", mert eddig rosszul tudhatja. Ez már alkoholizmus!
:-)
De, jó lenne, ha a detoxikálóban 2 dl bor fogyasztása miatt kerülnének a fószerek.
Az a röhej, hogy tekintettel csak szívószállal tudok betolni folyadékot, (pofám nem zár rendesen a műtét következtében) de bort mégis csak hülyeség lenne úgy-, kitaláltam a 3 cl űrmértékű ibrikkel egyszerre beöntöm. Ez 7 alkalom, durván. Mivel 3-4 l vizet, teát kell innom, (minden bajom van, mert soha nem voltam lőtyölő), jól esik illatosabb látvány tett, mert ivásnak nem mondható. Mellette, kék oportó - otelló lé száraz és kesernyés íz, valamelyest érzem, legalább.
Mindenki saját felelősségére vedel, nem szándékoztam senkit sem buzdítani alkoholizálni. Pláne tudván az alkohol öl, butít és nyomorba dönt. (na, de nincs csúnya nő sem, csak kevés pia)
nemrég hallottam, hogy nem is az ő mondása volt... most rákerestem, ezt találtam:
"Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam."
Az idézet Winston Churchill nevével híresült el nemzetközi szinten, a frappáns mondat eredetét éveken át kutató Werner Barke azonban arra jutott, hogy minden bizonnyal a második világháború alatti német propagandaminiszter, Joseph Goebbels törekvése volt Churchillt hazugnak beállítani, bizonyítandó, hogy a brit vezetés hamis adatokat közöl a német bombázásokról.
Így van. A statisztika csodálatos dolog, szakmám része. Minden lehet megkísérelni bizonyítani, de ahogy Churchill minősítette: szabadon, "csak azt a statisztikás fogadom el, amit magam hamisítok" :-)
szerintem abban teljesen igaza van, hogy a mérsékelt(mértékkel) alkohol fogyasztás annyira szignifikánsan befolyásolja a rák, főleg a szájban kialakuló rák előfordulását, mint hogy mindenki aki rákos, iszik vizet. A statisztikákat gyilkos módon lehet úgy alakítani, hogy összefüggéseket lássunk benne.
Mint borkóstoló elmondhatom, hogy nagyon nagy butaságokat írtál itt össze. Többre nem is méltatnám, egyrészt értelmezni is nehéz, másrészt annyira alapvető tévedések vannak benne, hogy nem látom értelmét belekezdeni. Ha orvosi ellenjavallat ellenére inni akarsz, igyál, csak ne gyárts rá kifogásokat.
Lehet. Azért kíváncsi lennék, mi a véleményük a bor kóstolok, minősítők a napi rendszeres 1 dl fogyasztásról, a száküregi rákok gyakoriság, náluk. Erre van statisztika? Igaz, Ők nem vedelnek, kiköpik, de valamennyi felkenődig a szájüregre. Gondolom munkájuk során, több lityit kóstolgatnak naponta, biztos össze jön az 1 dl, még sem kerül ki többségébe, gondolom, alkoholisták.
Szerintem ezek a statisztikák annyit érnek, amennyit annak idején én is regisztráltam a építőipari anyagfelhasználási statisztikát. A franc nyálazta a számkákat, (rutinból) az anyagkönyvelési adatokból és súlyozott építőipari árindexel tökéletesen be lehetett lőni. Maga a KSH sem nagyon foglalkozott vele. soha nem ellenőrizte senki, legalább is 30 éves tapasztalatom szerint.
Visszatérve, soha nem voltam alkoholista, a kulturált alkoholfogyasztók köré tartoztam, ma is. Szegény _Eti_ gyermeke sem volt alkoholista. Szóval, annyi lehet a kockázat, szerintem, mint a rendszeres konyakos megy fogyasztók körében megjelenő száküreg rág.
Lehet kockázat is azoknak, akik rosszul veszik a levegőt, nem orron hanem szájon. Ma már mindenre van félelem.
Benne vagyok, én is megpróbálok túlélni, de a félelmeket félredobálom, s lám itt vagyok. :-) Dokim sem kifogásolja a napi 1-2 dl normális vörösbort.
Na, most iszok egészségedre egy pirinyót, jól esik a nokedlis kakaspöri után. :-)
Napi 1 dl felett (rendszeresen fogyasztva) már alkoholizmusként van számontartva. Ráadásul a szájüregi rákok egyik legnagyobb kockázati tényezője a rendszeres alkoholfogyasztás.
Az enyém Kék oportó és kevés Otelló (Magyarországon tilos nagy mennyiségben telepíteni) színjavítás miatt. A neve: Keresztúri Rettenetes. Úgy hogy rákgyógyítónak nem ajánlanám, de garantáltan gyorsan hülyít, bár évek óta szerencsére legfeljebb jókedvre derített, talán bú felejtő.
Talán még emléxel arra a topiktársra, aki az ivólékúrás rákgyógyító Fullimmun Gyógyközpontot reklámozta. Akkoriban tudtuk meg, hogy a rák ellen a Pinot Noir a legjobb, mert az tartalmazza a legtöbb rezveratrolt. A Te vörösborodból naponta mennyit kell meginni, hogy meggyógyuljunk?
Jut eszembe, megkóstoltam az idei vörös borom. Szépen leült, lehet fejteni. 1 he lett. A tavalyit az utolsó cseppig elajándékoztam (4,5 he), állítólag jó volt, a száraz fehéret meg sem kóstoltam. Az idei csak rubint vörös, tervem szerint naponta kétszer 1-1 dl megy a gigám alá. Állítóval ennyi mennyiség orvosság, a több már gyógyszer. :-) Fehéret le sem szedtem, abba kicsi a flavin tartalom, megették a darazsak.
Azt azért el kell ismerni, hogy legalább a nevet el tudják olvasni. Habár az is elképzelhető, hogy az íráskép alapján ismerik fel a pontozási helyet. :D
nyugodj meg, a minuszok nem neked szólnak, hanem róluk
kipécéztek maguknak itt pár embert, és ők bármit írnak, megy a minuszolás
nem olvasnak, csak kattintgatnak, ész nélkül
gondold meg, mennyi időt szánnak erre, hogy lessék ezt a fórumot, kifigyeljék azt a pár nevet, aki hátha ír valamit, és akkor végre lehet kattintani - nagyon fontosak lehetünk nekik, ha erre ennyi időt szánnak
szegény beteg emberek, hadd nyomogassák a gombot, ők ettől boldogok, nem akarom elvenni a boldogságukat, tegyék
Tudod, az onkológia az egészségügyi fórumok közé tartozik és átjönnek ide más topikokból az elmebeteg és az alkoholista topik látogatói, mínuszolgatni! :))
Engem is zavar, mert mikor ír vki egy jó hírt vagy ilyesmi, repülnek rá a mínuszok... Mikor leírtam, hogy de jó, minden rendben van, fél év múlva kell visszamennem, arra is mentek a mínuszok. Nem értem miért, nem írtam semmi rosszat. Meg itt sztem nem a leírt dologra reagálnak, hanem az adott emberre, írni nem mernek, így meg elvannak.
Persze, igazad van, nem kellene foglalkozni vele. Csak, hogy ez nem egy átlagos topic. Itt nem a kertészkedésről vagy a fociról beszélgetünk, hanem élet-halál kérdésekről. Aki ideír annak többnyire segitségre van szüksége. Lehet az egy információ, lehet biztatás vagy együtt drukkolás. Ha a facén likeolok vagy éppen nem, azt névvel teszem. Itt ez alatomosan megy. Gyáva emberek b@szogatnak segítségre szoruló embereket és ezt aljasnak tartom.
Miért foglalkozol vele? Bevallom itt jutott tudomásomra először, hogy létezik ez a plusz-minusz játék. Soha sehol nem jutna eszembe utána nézni. Itt se természetesen. Kit érdekel? Lassan 20 éve vagyok itt az indexen, még soha nem érdekelt ki mit gondol a hozzá szólásaimról. Biztos lenne már rengeteg minusz régről más topicokból, de nem kell vele foglalkozni.
vilag rak nelkul cimu konyv a megoldas.lelehet huzni a netrol ingyen.ird be a googleba jason vale barackmag.helyesbitek az elozo hozaszolasomhoz ne kuldjetek e-mailt
Hogyne érteném....Alig lehet látni orvost az osztályon ahová járok! Kérdeztem Mária doktornőt, hogy mi a szar van, mi ez a kihaltság? Nincs státusz, hogy felvegyenek orvosokat? Azt válaszolta, hogy van státusz, de jelentkező nincs!! Egész generáció marad ki, mert külföldre távoznak.
A leterheltség és stressz miatt napirenden vannak a veszekedések és a " nagy sírások ".
Csodálom a lelkierőd. Engem megmondom őszintén nagyon megviselt, hogy egy teljesen ártalmatlan kérdésemre valaki minuszt adott. Azt már nem is reméltem, hogy tekintettel legyen bárki is, hogy pár hónapja temettem el a férjem,de azt, hogy sunyin arc nélkül puszta gyűlöletből vagy szórakozásból belémrugnak az nekem már sok.
Régen ez egy építő, egymást segítő topic volt. Meg kellene tíltani ezt minuszplusszolást, eltereli a figyelmet és sok fájdalmat okoz.
Nekem most már fogalmam sincs, mikor van onkoteam. Azt mondta a dr. nő, hogy csütörtökön onkoteam, hívjam pénteken a döntésért. Hívtam pénteken, elmondta a főorvos véleményét, hozzátéve, hogy reméli ma (azaz pénteken) teamra tudja vinni, valószínű a sebész egyet fog érteni az Ostorossal. Érdeklődjek hétfőn, de ha akkor nem, szerdán tuti tud mondani valamit. Érted te ezt?
Írtam a doktornőnek, hogy mi a főorvos, ill. az onkoteam álláspontja - javaslata a ct ismeretében?
Szerintem az alábbi lehetőségeket dobják fel:
- műtét ( nem valószínű )
- kemoterápia
- várakozás további 3, ill. 6 hónapig
- ismételt mintavétel, mivel 3 év eltelt és ennyi idő alatt a daganat felépítése, szerkezete változhat. Ezt követően molekuláris diagnosztika és ha alkalmas vagyok rá, akkor immúnterápia - ha nem kemo. / Ez a legvalószínűbb. )
Tekintettel arra, hogy 6 hónap alatt az egyik góc csupán 4 mm-el lett nagyobb és a másik stagnál, míg a két jelentősebb nyirokcsomó közül az egyik nőtt, a másik kisebb lett, teljesen bizonytalan, hogy mit eszelnek ki....
láttátok? tv-ben nemrég reklámozták ezt a "wiwe" nevü kis kártyaszerű valamit, amiről múltkor küldtem linket, ami EKG-t csinál. rágugliztam, 88ezer körül kapható. nem tudom megítélni, ez sok vagy kevés, gondoltam szólok, hátha valakit érdekel.
Nekem sikerült beszélnem a dr. nővel, az onkoteam még nem látta, de az Ostoros dr. szerint műthető, újra ígéretet kaptam az onkoteam döntésre.:) Jövő héten érdeklődhetek újra.
Anyukáddal kapcsolatban úgy fogalmazol: "az engem szülő nő". Gondolom, ez szándékos. És múlt időben beszélsz róla, hogy nem "ismerted". Már nem is ismerheted meg? Ez azt jelenti? Miért? S mi van apukáddal?
Jót tenne neked egy családféleség. Ha mondjuk kiderülne, hogy van testvéred, egyéb rokonok. Ahogy téged ismerlek, megpróbáltál utánanyomozni... bár nem tudom...
Azt nem is merem firtatni, hogy mit éltél meg életed első 19-20 évében abban a 9 intézményben, ahol laktál. Nem semmi, hogy ennek ellenére nem vesztél el, nem lettél drogos, vagy ilyesmi.
Mondanám, hogy ha valaki megérdemli, hogy végre valami jó történjen vele, akkor az te vagy. De sajnos nem eszerint mennek a dolgok :( Ha így menne, a fiam is élne, meg még jó páran innen a fórumról... Monyó, Berci... :(
Na de, fel a fejjel, a te dolgod, hogy mindent megtegyél, amit lehet, és ebben nem is lesz hiba :)
Le a kalappal előtted! Nagyon nehéz életed volt eddig! Nagyon sokan (én is) nem is tudjuk, hogy milyen jó dolgunk volt eddig. Családunk féltő gondoskodása, szeretete vett körül bennünket. Kívánom, hogy egészséged mellett, találd meg a szerető családodat, barátaidat is a szeretet erejével, amit eddig sajnos nélkülöznöd kellett.
És akkor még finom vagyok! Ilyenkor mit mondanak az Isten hívők? Neked miért miért osztott ilyen rohadt életet? Már megszületésed irány mutatott az meseisten! Csoda, hogy ateista vagyok egyre erősebben?
Jól csinálod, szarj az egészbe és éljazért is! (én is dafkéből élek még most is.)
Szia Látens, bocsánat, hogy ilyeneket kérdezek, de sajnos anyukámra is májműtét vár, amitől nagyon féltem őt ....bár még addig el kell jutnunk....
Neki több góc van mint neked volt, és egyelőre csökkenteni próbálják a méretüket, számukat.
Mekkora vágást ejtettek rajtad, és azt megmondta a főorvos, hogy végül a májad kb. hány százalékát reszekálták? Nagyon köszönöm és mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!
Kedden 1-2 óra körül kell mennem. Azért nincs időpontom, mert reggeltől 1-2 óráig csak a kemósokkal foglalkozik. Miután mindenkit lerendezett, utána jövünk mi. Írd meg, hogy mikor végzel.
Hát, barátom, nem semmi a történeted. Nem is értem, hogy tudod ezt így végigtolni? Honnan ez az erő, ami benned van, hogy azért is megharcolsz mindennel, ami szembe jön? Erre az erőre másoknak is szüksége lenne. Ha megmaradsz, segíthetnél másoknak is túlélni (bocs, nem akartam morbid lenni).
Mielőbbi gyógyulást kívánok neked. Nem jelentkeztem, mert én is el voltam idővel havazva. Muszáj műteni a rekeszsérved? Régen nekem is meg akarták műteni a rekeszsérvem, aztán a műtét előtt az orvos halt meg. Nekem nem azt mondták, hogy hasfali, nem is jön ki köhögésnél, csak a röntgen mutatja.
Sajnálom, hogy a magánéleted is mellékvágányra került. Szerintem ott, ha rendeződik valamennyire, biztos javulni fog az egészséged is jobban. Testvérek, szüleid, barátaid?
Szegény Nellykéről írták, hogy december elsején lesz a temetése a Megyeri temetőben. Nagyon sajnálom őt, már jól volt a sugár után, az a kemó nem volt neki most jó.
Most a kutyámról derült ki, hogy valószínű májrákos. Sajnos más orvoshoz vittem, mint akihez szoktam. Uh után közölte, hogy a lépén van daganat, de a felvágás után mondta, hogy a máján van, de ő azt nem vállalja. Vigyem CT-re és az egyetem specialistájához, mert ez komoly műtét. Áttétet nem látott benne, de elmondta, hogy mivel a máj több lebenyből áll, lehet az alsóbb lebenyben esetleg, ami nem látható. A tüdeje tiszta a röntgen szerint. Nem tudom, mindenki lebeszél, mert már 14 éves kutya, a Ct-t legfeljebb megcsináltatjuk, aztán nem tudom. Családtag nálunk a kutya, de a műtéttel kínozni sem szeretném, mert 100 éves embernek felel meg a kora. Egyébként jól mozog, eszik, csak a vérkép májértékei nagyon rosszak.
Én 21.-én megyek a Kékgolyóba az onkológushoz. Ha jön valaki, írjon.
Ma bevittem a Korányiba a PET/CT leletet, csütörtökön az onkoteam majd kicsemegézi és kiderül, hogy tovább. A doktornődet is láttam közben, bár én nem hozzá járok. Lehet még valamikor össze is futok veled a Korányiba?
Jól emlékszel....Az első mintavétel nem talált rákos sejteket, a második aztán sikerült. Viszont csak annyit mintát nyertek, hogy meg tudták állapítani, hogy mérsékelten differenciált adenocarcinóma, de a molekuláris vizsgálathoz kevés volt az anyag!
Lehet, azért kell rövidesen megint mintát venni, hátha valami olyan mutáció van, ami alkalmas immúnterápiára? Ez pár napon belül eldől.
Igen, azt hiszem, hogy szövettan nélkül nincs kezelés, mert mi alapján jelölnék ki a gyógyszert? Ennek persze utána kellene nézni. Ha nincs szövettan, mert nem lehetséges a mintavétel, de a képalkotók szerint ott van a daganat, attól a műtéti eltávolítás mehet és majd a kivett daganaton elvégzik a szövettant a további kezelésekhez....
Neked annak idején hogy sikerült mintát venni? Ha jól emlékszem, az első bronchoszkópia nem vezetett eredményre, műtéted meg nem volt .Nálam a tükrözés eredménytelen volt, a PET/CT meg csúnyákat ír le. Szövettan nélkül meg nincs kezelés, ugye?
Reméljük, a CT is jónak látja majd a végeredményt.
Ha amúgy sem túl rózsás az életed az élettársaddal, akkor ne bánkódj rajta. Koncentrálj magadra, nem kell, hogy más is leszívja most az energiádat. Én a kemók és a sugár között kezdtem újjászervezni az életem, leléptem egy már régen rossz házasságból, ami nemhogy támasz lett volna, de a kezelések alatt még azt is hallgattam, hogy el kell tartani. (Azok után, hogy volt kb 10 év, amikor dupla pénzt vittem a közösbe) Ennek már majdnem 3 éve, nem bántam meg, sőt. Nem hiszek benne, hogy egy rossz kapcsolat miatt kialakulhat a dög, de hogy az immunrendszernek nem használ, ha az embernek folyamatosan görcsben van a gyomra, az biztos.
Azért örülök, hogy a darabolással, akár időlegesen is, túl vagy. Tudod, ha a műtét javulást hoz, az a pár hónapi várakozás már smafu. Csak álljon már meg végre a lejtmenet.
Magán életi trauma nem hiányzott. Bár nem tudom, de mi a fenét tehettél volna a társ kapcsolatodban, akkor, amikor egészséged folyamatosan támadta valamilyen sz@rság. :-(
Itt okos senki sem lehet.
Vigyázz magadra, pár marha nehéz lehet. Fel a fejjel, valóban harcolj.
Sajnos ez meg nem eleg. Most dializaljak mert teljesen lealltak a vesei....felek ez lesz az ut vege....aggodok nagyon. Felek, hogy ha mar elindultunk az uton legalabb ne legyenek fajdalmai....
Beszéltünk róla...A háziorvosom próbálja beállítani, de ha nem megy, felkeresek itt helyben egy belgyógyászati magánrendelést, akik foglalkoznak vérnyomás beállítással.
Koszi szepen. Sikerult beszelnunk nagynenemmel, aki ma felhajtotta az orvosat...azt mondtak egyenlore a trombozissal foglalkoznak meg a verszegenysegevel....kap vert. De ezt nem ertem? Ha verszegeny hogy lehet neki melyvenasa....mibel idezem: a daganattal mar nem tudnak mit kezdeni....hat ez kirqly. Siman lemondanak az emberrol......sajnos a fizikai allapota sokat romlott igy nem igazwn tudnank felhozni a kek golyoba.
Én is köhögés miatt mentem tüdőszűrésre. Nálam egy ujjbegynyi folt keltette fel az orvos figyelmét. A CT szerint térfoglaló folyamat volt. Ennek egy darabig nagyon örültem, mert fogalmam sem volt arról, hogy mit jelent. Másnap megtudtam. Mintát tükrözéssel nem tudtak venni, szúrni meg valamiért nem akartak. Jött a műtét, jobb felső lebeny ki. A kivett szövet vizsgálata igazolta a rákot. Ezt követően nem kaptam semmilyen kezelést. Ez 17 évvel ezelőtt volt. Azóta nyilván változott a protokoll. A műtét előtt kemót valszeg a jobb műthetőség miatt javasolják.
Ha nem találtak áttétet, akkor jó esélyed lehet a kijövetelre. Alapvetően a daganat típusa határozza meg, hogy mit kell, pontosabban mit lehet tenni.
Anyukamnak volt ket szep nagy daganat a tudoben. Rontgenen ilyenolyan arnyek. Ket (!!!) mintavetel. A vegen kiderult, hogy egy regi tudogyulladas, amit nem vett eszre.
Szoval ilyen is van.
Mi meg mar azon agyaltunk, hogy mi lesz, ha kissejtes, meg mi lesz, ha adenocarcinoma, meg mi lesz, ha mittomen mi.
A kezelés a szövettan eredményétől függ, addig még találgatni is kár...
Ha fájdalmaid vannak, az azt jelenti, hogy a daganat irritálja a mellhártyát, vagy esetleg eret, mivel maga a tüdő szövete nem fáj.
Elöljáróban csak annyit, hogy az lenne a jó megoldás, ha műteni tudnák. Igen ebből ki lehet jönni, mert a tumor nagysága érdekes ugyan, de az lecsökkenthető, inkább a fajtája a lényeges és az, hogy átterjedt e a nyirokcsomókra, vagy adott e már áttétet?
/ Ennek benne kell lenni a ct leletben és annak is, hogy érintkezik e a mellhártyával, vagy más szervvel? /
Én ötödik éve húzom a dolgot, tehát általában létezik valamilyen megoldás....
Sziasztok! Van valakinei ka0csolata,telefonszama a Siofoki korhazhoz? Nagybatyankat bevittek par napja melyvenas trombozis miatt..... aggodunk mert a hugyholyagra mar atterjedt a dagi...allando katetere van. Most meg ez a trombozis is, hirtelen sokat fogyott.....remelem nem egy ujabb daganat? Orvosok megcsak a trombozissal foglalkoznak. Nem tudom mit kene csinalni.
Kíváncsi vagyok a számolási módszerre. Rendszerint úgy csinálják, hogy nem az eredeti állapothoz képest mérik a változást, hanem az utolsó előtti CT-hez viszonyítanak. Legalábbis nálam ezt tették. Meg is lett az eredménye. A két havonta végzett vizsgálatoknál max. 10%-os változások voltak az egymást követő vizsgálatoknál. A végén az eredetihez viszonyítva volt már 200%, azaz Kétszáz százalékos növekedés is. :)
Remélem jól fog számolni, hogy nincs azért gubanc.
Ez vérnyomás jó hülye dolog. Nekem is össze - vissza ugrál, itthon. Ha a doki mér, minden rendbe. Naponta mérem, össze - vissza időpontokban és össze - vissza ugrál.
Fene érti.
5-6 óra fizikai meló után 110 körül a v.nyomás, pulzus 80 körül. Felkelés után rögtön 150 a v.nyomás és 100 körül pulzus. Ha pihenek magas, ha melózok normás!
A vérnyomásom egyáltalán nincs rendben - magas. Sokszor nagyon magas. Próbálkozunk, 2 hónap alatt a 3. gyógyszert próbálja a házidoki.
CT eredményem ma megkaptam és konzultáltam Mária doktornővel a Korányiban...
A mediastinumban az egyik nyirokcsomó kisebb lett, a másik nagyobb - 1:1 :))
Az egyik góc nagysága változatlan / a tüdőcsúcsban /, a másik góc az S2-ben 1,4 x 2,0 centiről 6 hónap alatt 1,4 x 2,4-re nőtt. A doktornő azt mondta, hogy nekiáll számolni, hogy ez progressziónak számít e / belevéve az előző méréseket /
Majd megbeszéli Ostoros főorvossal és megy a dolog onkoteam-re. Egy hét múlva kell érdeklődnöm, hogy határoztak?
Úgy vettem ki, hogy szeretne csináltatni még egy tükrözést és mintavételt, hátha alkalmas vagyok a legújabb immúnterápiás gyógyszerekre, amik egész frissek és kifejezetten dohányos férfiaknak ajánlott.
Volt egy kis ideje, amit hasznos beszélgetéssel töltöttünk, megint tanultam pár dolgot...
Szia Eti, én nem jutottam tegnap ide, így nem tudtam reagálni, de én is hiszem, hogy van valami a halál után, pedig kőkemény materialista vagyok. Viszont apukám halála, hogy egyszercsak nincs többé, még majd' 4 év után is olyan felfoghatatlan, hogy nem tudok rá egy marék hamuként gondolni, csak úgy, hogy valami szép helyen van. Pedig nagyon rossz volt a viszonyunk, amíg élt.
Az első kőrben is megértettem. Pusztán azt mondtam, ........majd kínaiak beépítik........stb. Pl.: az eBay-on a kutya sem kér származási doksit, vagy egyebeket, hogy orvosi cucc, vagy bármi tök mindegy, a vásárlók felelősége, klón vagy eredeti. Kína gazdasági világhatalom lett, vagy lesz pillanatok alatt, éppen a másolatok miatt is. Na, de ez már tényleg off itt. :-)
1. Amikor német gyártósoron, német tervek alapján, német technológiával, német jóváhagyással kínában (vagy épp Magyarországon, lásd: Audi, Győr) folyik a gyártás, azt bérgyártásnak hívják. Amikor ugyanez a gyártás német jóváhagyás nélkül készül, azt hamisításnak nevezik! Akárhogy csűröd-csavarod, nagyon más, amikor a német megbízó oktat és elmagyarázza és leellenőrzi, mint az "láttam, hogy csinálják a németek, kábé így, ez jó lesz akkor".
2. Az orvosi eszközök esetében ez a vonal NEM működik! Ebben az iparágban törvények szabályozzák, hogy melyik gyártó milyen feltételekkel teheti be a lábát egy piacra, és ezeknek a feltételeknek a kínaiak nem akarnak megfelelni, mert borzasztó drága az engedélyeztetés és nagyon-nagyon szigorúak a feltételek. A bérgyártás is ritkán merül fel, mert a szigorú követelményeknek való megfeleléshez nagyon szoros kontroll kell, nem lehet csak simán elmagyarázni és eljönni, hanem ott kell állni végig és figyelni, mit csinálnak.
Tehát: más egy "csoda német szerszám", és más egy orvosi eszköz, valamint más a bérgyártás (amit te a termék árán és minőségén nem veszel észre), és más a hamisítás.
Jobb, ha tudod, pl.: a csoda német szerszámok alkatrészei többségében kínai termék. Beszállítók! Hogy Wiwe vagy esetleg Whywe lesz a neve, tök mindegy. Hogy hamisítják, vagy után gyártanak, szintén tök mindegy. Tudod, "jobb a biztos sok fillér, mint a bizonytalan forint" (kicsit át írva kínai gazdaság gondolkodásra) :-)
Hát, a reverse engineeringről annyit, hogy intéztem nem is olyan rég egy egész Ny-Európát érintő visszahívást, mert a kínai aksi kigyulladt pár eszközben úgy, hogy azok be sem voltak kapcsolva, csak álltak a kórházi ágy mellett. Amikor kérdőre vontam a kínai beszállítót, közölték, hogy ezek az aksik 6 hónap után kigyulladhatnak. Amikor elmagyaráztam nekik, hogy ezzel hány szabványt és jogszabályt sértenek meg, nem értették, miről beszélek. Mutattam nekik a vonatkozó szabványt, ami alapján amúgy papíron be is volt vizsgálva a cucc, és nem értették, mi az.
Tehát legyártanak egy szart, vesznek hozzá CE megfelelőségi tanúsítványt, és ezzel részükről el van intézve. Próbaidőn belül menekültem el a cégtől, mert a CEO szereti a kínaiakat, és alá akarta iratni velem, hogy nem kell visszahívni ilyen kis piszlicsáré gond miatt.
Nem értek egyet. Hipochonderek mindigis voltak, lesznek is, kütyüktől függetlenül. Sokkal veszélyesebb a ló úgymond túloldala, ahol a túlsúlyos, magas vérnyomású, alig mozgó embereket egyszercsak már tepsiben viszik el, mert nem érezték / látták a jeleket.
Remek kütyü a sok hipocondernek. Már most is ismerek olyanokat, akik szinte óránként mérik a vérnyomásukat és ki tudja hányszor a cukrukat. Lesz nekik még egy elfoglaltsásguk.
Ha, 1984. jan. 13-án lett volna egy ilyen birtokomba, talán 14-én nem a mentő vitt volna el, s végsősoron fiatalon nem lettem volna rokkant. A stoke kettétörte életem.
Persze sok a "ha", kezdve attól, hogy a technikai szint még nem tette akkor lehetővé.
El tudom képzelni, kínaiak bepakoljál a cuccot a mobil telefonba is és jóval olcsóbb lesz. Lehet nem stabil minőség lesz, de elérhető lesz a csóróknak is, mint egy lázmérő.
Azta, ez elég tuti, főleg, hogy elismerték orvosi eszközként. És igazat ír a cikk; akinek futja kétévente új telefonra, az ruházzon be egy ilyenbe (is).
Megvallom, én sem vagyok pirulás. (volt is bajom, az én volt nejem is gyógyszerész asszisztens, minden szarra tömni akart,-pusztán jó szándékból-, bogyókkal. Örök vita volt.
Ma is inkább a tartós, de lassú hatásfokú cuccokat preferálom. (olcsóbb is) :-)
Nem utasítok el semmit, csak éppen annak idején, ha be akartam rúgni, nem ittam meg 4 üveg sört, hanem bekaptam 1 deci pálinkát...nem iszom meg ötven teát, amikor az abban lévő össz. hatóanyag benne van egy szem kis pirulában. Ennyi.
A mellékhatások meg nem érdekelnek! A nejem gyógyszerész technikus, így nagyon jól tudom, hogy levédjék magukat, felsorolnak 500 mellékhatást - ha van, ha nincs, hogy kivédjék magukat, hogy bizonyítsák - ők szóltak, bármi gebasz lenne.
Az más, ha azt írják, hogy tízből több, mint két embert érint, mert arra oda kell figyelni! Ödéma mellékhatásnál én is tapasztaltam.
Jó kérdés, de fontos? A fürjtojásnak (nyersen) is van vérnyomáscsökkentő hatása. Ez sem sárkányfüves ajánlás. barátom madarász, azon belül galambász és fürjes. Évek óta rendben tartja vérnyomását napi pár nyers fürjtojással. (Kicsiben én is űzőm ezt a "sportot")
Biztosan lehet valami némely növénynek ilyen hatása. Ha a kávé élénkit, amit elfogadunk, akkor valamilyen "fű" is "gyógyíthat". :-)
Utoljára az orvosnál 210 volt a vérnyomásom...arra teát inni kb. olyan, mintha tájfun ellen zsebkendőt kötnék a fejemre!!
Szóval inkább a Coverex, mint teázgatás közben egy agyvérzés...
Egyébként ittam sokáig csalán teát, vízhajtó teát, sőt pl. kamilla teát most is minden nap iszom. Nincs gondom a teákkal, de az azokban lévő hatóanyag mennyisége elenyésző súlyos krónikus betegeknek - szerintem.
Mondjuk hasonlítsd össze, hogy a gyógytea mellékhatásait is 2 oldalon keresztül sorolják-e, és köztük olyan súlyosakat is, amik gyakorisága 10% körüli?!
Sorolják e 50 soron keresztül, mivel szedheted, mivel nem szedheted?
Az egyik vérnyomáscsökkentő gyógyszer a Coverex AS Combi Forte. Ennek ez a hatásmechanizmusa:
"A perindoprilra vonatkozóan: A perindopril az angiotenzin-konvertáló enzim inhibitora, amely az ACE gátlása révén megakadályozza, hogy az angiotenzin I vasoconstrictor hatású angiotenzin II-vé alakuljon át, továbbá csökkenti a mellékvesében az aldoszteron-elválasztást, valamint gátolja a vasodilatator hatású bradikinin lebomlását is inaktív heptapeptidekké. Ezáltal csökken az aldoszteron szekréció; nő a plazma reninaktivitása, mivel nem érvényesül az aldoszteron révén a negatív feedback hatás; csökken a teljes perifériás vascularis rezisztencia, különös tekintettel az izomzat és a vese érrendszerére, ellenben krónikus kezelés során sem jön létre, só- vagy folyadékretenció és reflex tachycardia.
Az indapamidra vonatkozóan: Az indapamid indolgyűrűt tartalmazó szulfonamid származék, farmakológiailag a tiazid diuretikumokkal rokon vegyület. Az indapamid gátolja a nátrium reabszorpciót a kérgi, dilúciós szegmentumban. Fokozza a nátrium és a klór vizelettel történő kiválasztását, kisebb mértékben a kálium és a magnézium kiválasztását. Növeli a vizelet mennyiségét, ezáltal vérnyomáscsökkentő hatást vált ki."
Szerinted, ezen összetevők közül melyik az, amelyik tágítja az ereket?
Sajnos egy gonddal több lesz, ha vérnyomás csökkentőt szedsz, ugyanis úgy csökkentik a gyógyszerek a vérnyomást, hogy az ereket tágítja, így gyakorlatilag károsabb.
Mondanám, mit kell fogyassz, de az sárkányfűárusozás lenne, lévén gyógytea (feleségem fitoterapeuta). Több embernek használt, többek közt faternak, akinek két éve nem tudta az orvos semmivel beállítani a vérnyomását.
Mellesleg ma egy időben mértem a tegnapival. Tegnap 173 volt, ma 145! Szóval remélem, beválik az új gyógyszer, sőt egyre biztosabb vagyok benne, hogy egy gonddal kevesebb lesz...marad elég.
Nem rendszeres, de előfordul. Amikor "műtésen" voltam, unalmamban mindent regisztráltam sz.gépemen, vízfogyasztást is, időre bontva. Mikor a doki meglátta, minden vizitnél elkérte, bemutatta a tanulóknak (SOTE klinika), engem dicsérve. Akkor sem és mostanában sem kifogásolták a "túlzott" víz mennyiséget. Azt mondták/ják, minimum 3 liter vizet meg kell innom. Persze félek, ne hogy vízkőves legyek, iszok gyenge sört is! :-)
Nagyapám mondta régen: " inkább bort igyál, attól legfeljebb borköves lesz a fogad és nem vízkőves" :-) 100 éves korában hagyott itt, de minden foga meg volt.
Én is tolom a fokhagymát, persze nekem kicsit nehezebb fogatlanul. Reszelem sajtreszelőn, zúzom, áztatom pálinkába, szóval igyekezek változatosan alkalmazom. Ma pl. kocsonyát főzök, tele fokhagymával. :-)
Vigyázz a folyadék szintedre, nagyon kevés az egy lityi! A dög előtt szinte nem ittam, sokszor napokig nem is ittam, persze leves, kávé rogyásig. Onkológusom előírta, hogy minimum napi 3 l vizet meg kell innom. Ma már van amikor sikerül lenyomni napi 5 litert! Sokkal ritkábban fáj a fejem, vesém jól dolgozik, bár éjszaka sokszor felébreszt. :-)
Szóval a vízfogyasztás nem kívánság műsor, igyál akkor is, ha nem kívánom. Próbáld ki a gyümölcs teákat cukor nélkül. Iszom a galaj teát is torkomra, naponta, kortyolva fél litert.
Vigyázz magadra. Amit megtehetsz, tedd meg magadért!
A vesémmel mindig voltak gondok. Vérvizsgálat mutatja ki, mert nem érzek különben semmit, nem észlelhető! Különösen az egfr-epi mutatja a vese műköését. ennek a normál értéke több mint 90. nekem a műtét előtt 42 volt, utána 31. Viszont ilyen magas vérnyomásom akkor sem volt. ( Bár 1 éve nem voltam laboron, lehet, azóta romlott az egfr? ) Maj hétfőn megyek laborba.
3 éve volt vastagbéldaganat műtét Azóta negyedévente tumormarker és évente egy ct, ami most lesz lassan esedékes.
Eddig minden értéke nagyon alacsony volt, de most legutóbb a CA-199 az eddigi 2 körüli értékről felugrott 10-re. Persze még így is bőven a felsó 37-es határ alatt van, neki ugyan nem mondom, de engem nagyon idegesít.
Milyen igazad van Marybell! Az üzletben is volt egy pár vendégem, akik a vese betegsége miatt voltak magas vérnyomásúak. A CT gondolom ezt is kimutatja F.-nél, ha nem rák, leírják a más jellegű elváltozásokat. Nálam pl. a vesére cisztát és követ is leír, de az nem olyan vesebetegség, amivel foglalkozni kell.
A műtét után nekem is folyamatosan nőtt, de a tartományon belül volt még. Azt mondta az onkológus, hogy van ilyen. Mivel a normál tartományon belül van, és a CT sem mutat elváltozást, nem kell vele foglalkozni.
Anyukádnál volt valamilyen képalkotó vizsgálat? Őt mivel kapcsolatban figyelik?
Átadom majd nekik. A sors fintora, hogy a fiam általános iskolai osztálytársai is elkezdtek a fiának őszinte részvétet kivánni. Kezdett gyanússá válni, az egyik kislányt megkérdeztem, honnan ismeri Nellykét, kiderült, hogy ők is itt laktak Rómain, jártak is a fiához. Lehet, hogy egy iskolába is jártak a fiával, csak 2 év különbséggel ?
Nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a randink múltkor a Kékgolyóban. Én akkor voltam (szeptember 29.-én) CT-n, ő sugáron. Elromlott a sugár gépe, így átvitték őket egy másik épületbe. Telefonba azt mondta, hogy majd legközelebb találkozunk. A majdból semmi sem lett!
Szia! Rég voltam már itt, nem tudom mi a helyzet veled. A magasvérnyomást okozhatja vese probléma is. Nem akarlak ijesztgetni, de lehet nem ártana ilyen irányú kvizsgálás.
Ki jön mostanában a Kékgolyóba? Hétfőn kell kérnem időpontot az onkológustól. A CT eredményét kiküldték. Ugyanaz a szöveg minden 3. hónapban, ez már az 5. CT-m a tavaly júliusi műtétem óta. A tumormarkerem most csökkent először. Én azért féltem, mert a kezelőorvosom szembe helyezkedett az onko-team döntésével. Azok kemo és/vagy sugarat írtak ki. Ő azt mondta, szó se lehet róla, nem szabad elmenni a falig a kezelésekkel. Kedden tüdőgondozóba kell mennem. Légzésfunkció és tornát is akart a doktornő, de most itt a rengeteg falevél gereblyézése is.
Vérnyomás csökkentésére próbáld meg a fokhagymát. Akinek eddig ajánlottam, mindenkinek bevált. Tudom, hogy sokan undorodnak a szagától, pedig hülyeség, egy rossz bevett szokás. Egy pacsuli sokkal kegyetlenebb tud lenni, ha kihívó szagú. Én mindennap megeszem 4-5 gerezdet, mert a COPD-mre nagyon jó hatással van, felköhögöm a színtelen váladékot. A vérnyomásom 90 és 110 között szokott lenni. Az orvos szerint a nagyon alacsony vérnyomást a kevés folyadék is okozza.Napi 1 l-nél nem kívánok többet.
Hát így jártam, ostoba még soha nem voltam, ideje kipróbálni.
Da akkor mi is vagy te aki szintén ismeretlenul, az írásom alapján ostobának titulálsz....
Egyébként a vérnyomásom emelkedoben van. Míg normális voltam 110/80 volt, ostobán már 125/95. Valami jelzés lehet hogy nem kellene vitatkoznom agresszív topiklakókkat...
Mostanában rettenetesen ugrál a vérnyomásom, pulzusom. pl. 122 vérnyomás és hozzá párosul 112 pulzus, majd máskor 138 v.nyomás és hozzá 68 pulzus.
Remélem nem lát rosszat a CT. Majd várom az eredményt.
Kedden megyek a kormányablakhoz, kíváncsi vagyok az EESzT-re. A múlt hónapban kérdeztem házidokimról, hogy mi a véleménye. Meglepett, azt sem tudta mi az. :-) (és akkor más fórumban vitatkozunk :-)
,, a mondandód mogott megbújó agresszióról vontam le."
Ezt az ostobaságot mi alapján elemezted ki ? Nem a személyemmel kellene foglalkoznod, hanem a témával. Kikérem magamnak, hogy te, teljesen ismeretlenül, csak úgy, bármiféle jellemrajzot mondj rólam. Ilyet csak az ostobák szoktak.
Beszéljünk valami másról, mert unalmas már ez az egész...
Tegnap háziorvosnál voltam, mivel elfogytak a gyógyszereim. Megmérte a vérnyomásom - 210 volt. Szóval már a harmadik gyógyszert próbáltuk ki, két hónap alatt, de nem nagyon volt egyiknek se hatása.
Előtte egy szegedi ismerőssel beszéltem, aki azt mondta, hogy neki segített egy vérnyomás csökkentő / a nevét nem akarom kiírni /, így feldobtam a háziorvosnak, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk ezt? Szó nélkül felírta..Ha ez se használ, nem tudom, mi a szar lesz?
Egyébként hétfőn megyek a has, mellkas ct-re, ami izgalmas lesz, mint mindig, hiszen eltelt 6 hónap és ez alatt bármi is történhetett. A rák már csak ilyen.
,,Legközelebb majd jelezd, ha meggyógyítottál valakit a kandidátusi esszék alapján, vagy ha műhibapert nyertél."
Ez részedről megint csak a szokásos szóforgatás. (nem unalmas ?)
,,Talán elolvashatnád, most épp melyik fórumban vagy."
Mivel édesanyám rákban halt meg, és én mindvégig vele voltam, valamint, hogy az utolsó 10 hónapban gondoztam és ápoltam, ezért talán itt lehetek. Úgyhogy neked kellene több alázatot mutatni a másikkal szemben.
Tény hogy sajátságos szemléletmódom van, tág határok kozé helyezem a szerintem helyes vagy helytelen dolgokat, de vigyázok rá, hogy ne lépjem át a határokat.
Nem kell kiforgatnom semmit, a kovetkeztetéseimet nem az általad leírt szavakból hanem a mondandód mogott megbújó agresszióról vontam le.
Egyszer egy agyturkász arról beszélt, hogy az ép elme és a lappango orulet kozott nem hosszú út hanem csak egy hirtelen szakadó hajszálnyi kulonbség van. Ezért amikor kicsivel a férjem halála után azon kaptam magam, hogy egy fotóhoz beszélek kértem segítséget. Azt mondták csak ép ésszel lehet felismerni a fenyegeto orulet jeleit, tehát teljesen normális vagyok.
Tudod mit? Legközelebb majd jelezd, ha meggyógyítottál valakit a kandidátusi esszék alapján, vagy ha műhibapert nyertél. Addig csak hősködés, szájalás, topicrombolás, amit művelsz. Talán elolvashatnád, most épp melyik fórumban vagy. Több alázatot a sorssal, a betegséggel, a topictársakkal szemben!