a következő kérdésem van: felszedtük az előszobában a padlót: linóleum volt cementlapra ragasztva, alatta kb. 2 centi homok. Mindezt bezsákoltuk, viszont most jön a kérdés: mivel ez így kb. 3-4 centi, és mi parkettát illetve greslapot szeretnénk (az előtér egy kis része greslapos lenne, onnantól kezdve viszont parketta) valamivel fel kell tölteni a helyet. Mit javasoltok? Néztem lépésálló szigetelést, de erre menne rá a ragasztó, arra meg a greslap? Vagy OSB lappal, vagy hogyan?
probald ki. hatha. ha a melegtol megfolyosodik, a meleg fa lehet hogy beszivja. de szabadban csinald, a kornyeken ne legyen belole sok darab, mert a goze gyulekony, legyel felkeszulve hogy belobbanhat. (nem csinaltam meg ilyet)
a bekenessel nincs gond, a lenyeg a par oran belul letorles.
ha festekkaparo alatt a borotvas izet erted, akkor talan az kevesbe. a rasketta az egy reszelonyel, egy palca, es a vegen egy haromszog alaku lemezdarab. festekboltban tudni fogjak. vagy egy szeles spakli, a feluletre merolegesen tartva, ugy kaparva vele.
lecsiszolni nem tudod, mert azonnal eltomi a csiszolopapirt. ebben az allapotaban a benzin is csak epphogy oldja, nem sok eselyt adok hogy le tudod torolni. nagyjat spaklival, has tudod mi az akkor citlinggel vagy raskettaval leszeded, es varsz hogy a napsutes tegye a dolgat.
az volt a hiba, hogy a lenolajhoz nem mondtak el a hasznalati utmutatot: felkenes utan max par oraval amit nem ivott be, azt puha ronggyal teljesen le kell torolni! amit ennyi ido alatt nem iszik be, azt soha nem is fogja. ami nincs a faban, hanem kivul van, az soha nem kemenyedik meg, hanem egy nyulos ragados mezgakent ottmarad, szereti a penesz, stb. az UV szep lassan megeszi.
tehat kenes, visszatorles, utanna akar par nap varas, es ugy a lazur.
Reméltem hogy van valami fájdalommentesebb módja a lenolaj eltávolításának mint a csiszolás. Átlapolt deszkákról van szó, jó erősen felfogatva, nem szivesen szedtem volna le.
A lakbenzin ugye oldja a lenolajat. Én amikor kentem, utána amit nem szívott be mondjuk 1 nap után, azt letöröltem vele. Ezt javasolták többen is. Utána ment rá valami lazúr, ahogy az előbb írták is.
Tavaly csináltam egy kerítést/kaput. Frissen megmunkált akác deszkákat kentem be jó vastagon lenolajjal, és azok kerültek fel a vas szerkezetre. A tél elmúltával konstatálnom kellett két dolgot:
- a fa még mindig bűzlik az olajtól, tapintása is olyan "olajos". Ez normális, vagy egyszerűen nem itta be a fa amit rákentem?
- főleg az északi és keleti oldala a deszkáknak olyan mintha penészedne, és simán letörölni nem is tudtam, valószínűleg az előzőleg leírtak miatt. Van valami jó ötletetek mit lehetne ezzel kezdeni?
Ha egy kicsit jobban el vagy eresztve a fűtésre szánt pénzel akkor én kazánban gondolkodnék így a melegvíz is megoldódna és később az üzemeltetés is olcsóbb lenne. A beruházás viszont...... Több mint egy 60E-es konvektor.
sikeresen felszedtük a parkettát, röpke 5 óra alatt. Viszont, valamiféle bitumenes cuccal lett ragasztva, amit gondolom el kellene távolítani, hogy mehessen rá az aljzatkiegyenlítő. Kérdés: mivel lehet felszedni? Spakli viszi, csak kicsit időigényes...
Keress rá sittcsúzda vagy törmelékcsúzda szóra. Általában 300-400Ft/méter/nap a bérlet ára. A zsákot húzd rá a cső aljára, mert a 4. emeletről már nagyon porzik.
a következő problémára szeretnék valami tippet. 4 emeletes társasház 4. emeletéről kellene majd sittet lehordani a konténerbe. Lift nincs :D A lakás két utca között van, az erkély alá be lehetne pakolni egy konténert. Arra keresném a megoldást, hogy a lehető legkisebb erőfeszítéssel, jóárasítva hogyan lehetne lejuttatni a sittet, amit zsákokba fogok pakolni.
ötleteim:
- lecipelés: na, ezt nem kéne :D
- leeresztés: valamilyen csigás megoldással esetleg? de ahhoz nekem valahogy ki kellene ékelni a rudat, amire a csigát szerelem, 3 méteres botom meg nincs. esetleg van erre valami bérelhető célszerszám?
"Fejfölé üveget nem teszek, mégha a NASA fejlesztése akkor se. :-) Tehát kilőve."
Kb 25 éve áll egy 6x4 méteres drótüveg tető a terraszunk felett, átfedéssel toldva a 2 méteres táblák. 66cm szélesek. Pár tábla megrepedt mikor a tetőről vakolat darabok hullottak le, de tart mint a római vallás! :)