Keresés

Részletes keresés

Mankaandi Creative Commons License 2018.08.12 0 0 4801

Szia Shatzi!Ha az időm engeddi természetesen szoktam látogatni az oldalt.Szerencsére jól vagyok.A múltkori irásom óta csak egyszer volt pánikrohamom az is egy mozizás alatt.Szerintem a sötét és a zárt terem miatt lehetett.Persze nem jöttem még teljesen helyre mert azt észrevettem,hogy a tömegbe kicsit szorongok meg hamarabb leszek ideges de olyankor probálom terelni a figyelmem.Ez eddig még mindig sikerült.Most teszem le az antidepit.Még három nap van a nulláig.Remélem az is sikerül.Bár szerintem a frontin rosszabb.Az a lényeg,hogy kikell tűzni egy dátumot amikorra ha tőrik ha szakad lekell tenni.A lerakás után két hét ami kemény,ha azon túl van az ember már nem vészes.Sokat kell emberek között és levegőn lenni.Kitartást mindenkinek.

Előzmény: Shatzi (4800)
Shatzi Creative Commons License 2018.08.09 0 0 4800

Mankaandi, remélem azért benézel még ide.Kíváncsi lennék,hogy alakulnak a mindennapjaid a gyógyszer nélkül.Jött-e javulás a múltkori pánik és szorongás után?Én a 2kis morzsámon vagyok,azt is reszelgetem,de ez porlad már inkább,annyira mini.Ilyenkor nem tudom,hogy gyógyulok és azért vagyok  hol jól hol rosszabbul,vagy azért ,mert nem jött el az idő,hogy lerakjam.Ezért kérdeznélek téged,merr te már elhagytad,hogy hogyan viseled a mindennapokat és jobban vagy-e?Minden csökkentés egy rémálom,azért gondolom hogy a gyógyszermentes idő is ilyen lehet,ott is jobban kell lenni egy idő után.Várom,hogy megoszd tapasztalataidat és erőt adj nekünk.

Előzmény: Mankaandi (4785)
Shatzi Creative Commons License 2018.08.08 0 0 4799

János55 az a probléma marad valószínűleg,de nem tűnik olyan nagy problémának így visszatekintve.A nagyobb probléma az,hogy pl én is ebbe találtam meg a megoldóképletet a gyógyszerszedéssel,de leszokóként mondva ez küzdelmesebb út,hónapról hónapra kitartani és megszabadulni tőle.Jó ,hogy felvetetted a kérdést!Én alvásproblémara kezdtem el szedni anno,mert agyilag allandóan a jövőbe éltem,pörgött ezerrel a gondolat.Aztán rájöttem,hogy mindenre jó.Ha ideges voltam,ha fájt valamim stb stb.Amikor pedig már napi 4mg volt vagy több a mennyiség,majdnem megállt a szívem is,de ekkor már nem használt,rosszabbul voltam napról napra.

Előzmény: János55 (4793)
János55 Creative Commons License 2018.08.01 0 0 4798

Ha kérdezhetem, mi az a tabletta, főleg hogy segít?

Előzmény: Törölt nick (4796)
infekt007 Creative Commons License 2018.07.31 0 0 4797

Rilexel 2,5 mg kapcsolatban kinek van tényleges értékehető véleménye ?

Törölt nick Creative Commons License 2018.07.31 0 0 4796

Az én okom sose fog megszűnni ezért szedni fogom amikor kell. Egész nap szorongok, meg például nem tudok sok ember közé bemenni nélküle, részt venni értekezleteken stb. Ilyen munkahelyen meg rákényszerülök. Sokáig tűrtem próbálkoztam , de ma már inkább beveszem a napi 1 tablettát és így elviselem. 

running wild 42 Creative Commons License 2018.07.31 0 0 4795

Vannak okok, amiket meg lehet szüntetni, másokat meg nem. Stresszes munkahelyről fel lehet mondani, ha rossz a házasság, akkor el lehet válni. De pl ha valaki alapból szorongásos személyiség, és/vagy súlyos traumák, maradandó betegségek miatt depis, szorongó, azt nehéz megszüntetni. Persze vannak pszichoterápiák és hasonlók. Ezek vagy sikeresek lesznek, vagy nem.

Jegesmaci24 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 4794

Nagyon is érthető a kérdés. A saját esetemről tudok beszèlni. Konkrètan èn egy kapcsolat miatt kezdtem el szedni a gyógyszert, és a leszokásomnak fontos rèsze volt, hogy megszüntettem minden kapcsolatot azzal a szemèllyel.

Előzmény: János55 (4793)
János55 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 4793

Még kezdő vagyok, ezért lehet , hogy a leszokóknak nem egészen érthetően tudok fogalmazni. De.

  Azokról beszélek, akik okkal kezdték el a benzót, mert rosszul voltak, folytatták mert jobb lett, aztán tolerancia, nem segít már a növelt adag sem, erős mellékhatások, stb inkább a kényszerű elhagyás.Nagy tisztelettel olvasom az erőfeszítéseket és az eredményeket még inkább!

De amiért elkezdték szedni, azzal az állapottal mi van, mi lett?

A szedés, majd tolerancia okozta még rosszabb állapot  miatt értem a leszokás fontosságát.

De megint kérdem: a szedés kiváltó okával mi lett?

Elmúlt....?

Előzmény: Jegesmaci24 (4792)
Jegesmaci24 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 4792

2016. december végèn írtam ide. Idén márciusban sikerült leszoknom a xanaxról. Honapokig tartott míg nullara csökkentettem az adagot, nagyon kis mennyiségekkel haladtam, volt hogy a 0.25 öst nyolcadoltam! A végèn csak minden masnap,majd harmadnap vettem be, és így tovabb. Minimálisak voltak az elvonási tünetek. Szeretnék masokat is biztatni, hogy sikerulhet!

running wild 42 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 4791

Amiatt lehetnek kevésbé hatékonyak a gyógyszerek, hogy nagydarab vagy. Ugyanabból neked kellhet kétszer annyi, mint egy 70-80 kilós embernek. Ha csak néha-néha kell 1 xanax, én azt javaslom, hogy azt ne is vedd be, hanem vezesd le másképp a feszültséget. Ezekre a rohadt kis pirulákra nagyon könnyű rászokni, de nagyon nehéz letenni. Most még könnyebben letudod, mint ha napi 3-4 szemet kellene bevenned, hogy ne bolondulj meg.

Előzmény: infekt007 (4789)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4790

Sajnálom, hogy családi tragédiák miatt kellett elkezdened nyugtatók szedését. Azt jobb, ha tudod, hogy ha nem rendszeresen, nem azonos dózisban szeded a gyógyszeredet, azzal az idegrendszeredet hiperérzékennyé teszed. Angolul ezt kidlingnek nevezik. http://w-bad.org/kindling/  Akik ez csinálják, általában sokkal drasztikusabb elvonási tüneteket élnek át, nehezebben tudják abbahagyni ezeknek a gyógyszereknek a szedését, és nehezebben gyógyulnak, regenerálódnak a gyógyszerelhagyás után. Szóval el kellene döntened, hogy rendszeresen akarod szedni, vagy inkább abbahagyod. Mivel csak néha néha szeded, tehát nem rendszeresen, én az elhagyást ajánlanám. 1 mg a xanaxból nem kis adag!!!!! Ne játssz a tűzzel szerintem, mert erős drog! Több bajt csinálhatsz ezzel magadnak, mint amennyi hasznot hoz. Egyik benzó sem jobb a másoknál, és idővel mindegyikhez hozzá szoksz, emiatt pedig emelgetheted az adagodat az égig. Én 1,75 mg-on voltam, több hónapja csökkentgetem. Lassan sikerül lefeleznem az eredeti adagot, de enyhén szólva nem könnyű, és a neheze még ezután jön. Az alvási problémára a legjobb a mozgás! Ha jól lefárasztod magad minden nap, gyógyszer nélkül is jól fogsz aludni. A gyógyszer csak a tünetet nyomja el, de az okot nem szünteti meg. Változtatni kellene a táplálkozásodon. Sok zöldséget, gyümölcsöt enni, egy kevés húst, a szénhidrátot pedig majdnem kiiktatni, tehát leminimalizálni amennyire lehet. Kezd el emellett mozogni. Először csak sétálj sokat, akár 2 órahosszát is. Majd kezd el gyorsítani a tempót, és rövidíteni a mozgásra szánt időt. Ha az már nem jelent kihívást kb. 1 órás intenzív séta, a gyors gyaloglás közben idővel beszúrhatsz 1 perces futásokat 5 perces szünetekkel legalább fél óráig. Ha ez már nem jelent kihívást, emeld a futási időt 2 percre 4 perces szünetekkel, majd 3 percre 3 perces szünetekkel...Míg el nem jutsz legalább a 30 perces futásig. Én ezt csinálnám, ha bírná a térdem. mivel nem bírja, tornázni szoktam, vagy hosszan sétálni. Én is alvásra kezdtem el szedni a gyógyszert, életem legnagyobb hibája volt, teljesen tönkreteszi az egészségemet! Az elvonási tünetek nekiugranak a szervezetem minden részének. Remélem, hogy meg fogok tudni tőle szabadulni.

Előzmény: infekt007 (4789)
infekt007 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4789

sziasztok, szeretném több ember tanácsét is kikérni nyugtatók terén, 28 vagyok történt régebben több családi tragédi a közvetlen környezetemben. Természetesen elmentem pszichiáterhez, pszichológushoz, egyik sem segített, föleg nem a gyógyszerek, szedtem vagy 5-6 félét. Majd jött egy epis roham és eldöntöttem itt a vége az antidepinek. Azóta jól vagyok de néha néha kel vennem 1-1- xanaxot abból is az 1 milist (146 kg-186cm vagyok) rivotrilt nem akarok szedni mert rám semmilyen dózisben nincs hatással, a xanax jó de a 3 mar egy kicsit sok. Kinek milyen tapasztalata van más benzókkal ami altat és nyugtat ? Az alvásom olyan amilyen...Póbáltam dormicumot- Z-szereket de nem nagyon használt   a második szem dormicum után rezisztens lettem :D Esetleg szed valaki Rilexet vagy EUNOCTIN-t?
"8F

Shatzi Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4788

Én ezt nem tudom feldolgozni :)  inkább hihetetlen....

Előzmény: Witten (4786)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4787

Dani, nagyon örülök, hogy sikerült így leállnod vele, és hogy ilyen hamar regenerálódtál! Legyél nagyon hálás érte, mert sokan, akik ilyen hirtelen leteszik, főleg ekkora adagot - nem ússzák meg ennyivel, és évekig szenvednek még - ki erősebb, ki gyengébb - elhúzódó elvonási tünetekkel. A facebookos benzós csoportokban sok ilyen személy van fent. Én egyszer letettem hirtelen, nagyon rosszul lettem, muszáj volt újra szednem a gyógyszert, így most inkább lassan csökkentek. Nekem ez eddig működik, remélem, hogy ezúttal sikerülni fog megszabadulni tőle!

Előzmény: Witten (4786)
Witten Creative Commons License 2018.07.25 0 0 4786

Sziasztok.

Én 3 hét alatt tettem le 8mg frontint. Pár naponta csökkentettem 1mg-mal. Szar volt, nagyon szar, 3 hétig majdnem egész nap full elvonásban voltam, nem sokat aludtam, elvonással ébredtem, de 3 hét alatt letudtam. Az elvonás mellett a bizonytalanság is kínzó volt, hisz senki nem tudta, hogy meddig fog tartani. Két hét után kezdtem hinni benne, hogy sikerülni fog. Több hónap telt el, a 3 hét után nem volt több elvonási tünet. 

Nagyon fontos volt, hogy minden nap ugyanabban az időben vettem be a benzot. Eleinte napi 3x, majd 2x, végül 1x. 

Nem mondom, hogy ez a követendő példa, de ezt is ki lehet bírni.

Sok sikert kívánok nektek is.

Ha valakinek kérdése van, beszélgetni szeretne, írjon nyugodtan. 

Dani 

Mankaandi Creative Commons License 2018.07.20 0 0 4785

Köszönöm.Nekem sokat segített ez a csoport.Remélem mindenkinek sikerül lettenni a gyógyszert.Neked is sok erőt kívánok ahhoz hogy leted.Mindenkinek jó egészséget kívánok.

Előzmény: Törölt nick (4784)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.20 0 0 4784

Gratulálok, hogy letetted a gyógyszert! Kívánok sok erőt az első nehéz pár hét túléléséhez! Ne add fel, csak kitartás, el fog múlni az összes elvonási tünet! Ez csak átmeneti!

Előzmény: Mankaandi (4782)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.20 0 0 4783

Shatzi, örülök, hogy sikerült híznod! Ha még tudod darabolni a kis adag gyógyszeredet, akkor azzal nem ártasz magadnak, ha még felezed, és 2-4 hét múlva rakod le a maradékot. Addig is szokja az idegrendszered az alacsony dózist! Én jó pár orvosnál voltam a gyomrommal, de sajnos egyik sem tudott segíteni. Most meg a gyógyszercsökkentés annyira a gyomromnak ugrik, hogy így képtelenség gyógyulni. Hát ez van...Remélem, hogy ha leraktam a gyógyszert, majd rendbe jövök....

Előzmény: Shatzi (4780)
Mankaandi Creative Commons License 2018.07.19 0 0 4782

Na bumm.Miért is lenne olyan egyszerű.Pánikroham,szorongás,nehéz légzés és valószinű,hogy ma este nem alszom.Csak nem olyan könnyü ez az elvónás.

Mankaandi Creative Commons License 2018.07.19 0 0 4781

Sziasztok!Én vasárnap tettem le az utolsó kis morzsát a frontinból.Nem mondom,hogy minden oké de egyenlőre nincs komoly elvonási tünet.Kicsit ideges vagyok néha meg amikor beszedtem abban az időben feszit a fejem.Remélem hamar túl leszek rajta.

Shatzi Creative Commons License 2018.07.18 0 0 4780

Vannak jobb napok és rosszabbak,viszont kemény 1kilót sikerült híznom:)remélem nem megy le mostmár,mert a gyomron nem ideges.Ez rendeződni látszik.Várom a többit is.Jövőhéten kéne letennem végleg,azt a kis morzsát,de attól függ..Lehet azt is el fogom vagdalni még.Pedig ez tényleg lerakható biztos.Nekem volt egy nagyon szuper orvosom gasztoentelógián,máv kórházba rendelt annak idején.Én többször voltam nála,konkrétan tapintásból ,vérképből,és az elmondásom alapján egyből tudta a tökéletes gyógyszert,hol bél, hol gyomorproblémára.Refluxos vagyok én is.Legutóbb a gyomortükrözésen a patkóbélbe találta a helikot.Azóta végigszedtem2x a antibiotikum kúrát másfél éve,nincs se reflux se bélprobléma.Mondta ,hogyha szedek savlekötőt akkor nem mutatja ki a légzési teszt,ez is így történt,mert már nagyon sokat beszedtem akkoriban.

Előzmény: Törölt nick (4779)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.17 0 0 4779

A légzési nehézség szokványos elvonási tünet, ne ijedj meg tőle, el fog múlni! A depi is teljesen természetes, gondold el, milyen káoszban érezhetik magukat az idegsejtjeid, miután akkora adag gyógyszert letettél. Regenerálódniuk kell, és fognak is, csak időre van szükségük! Jobb nem szedni semmit, hidd el! Az orbáncfű nálam is fényérzékenységet váltott ki. Nézettem helicobactert, már vagy %x, mert egy kilégzés teszem pozitív lett. De mivel 2 negatív volt azt követően, nem szedtem be antibiotikumot! Nem szteroid gyulladáscsökkentő tette tönkre a gyomrom, pedig nem szedtem be belőle sokat...

Előzmény: Shatzi (4778)
Shatzi Creative Commons License 2018.07.16 0 0 4778

Én konkrétan mindig újakat tapasztalok,ami rendeződik ugyan,csak 

a depi,a hangulatom ,valahogy több a rosszkedv,mint a jó.Elővett valami légzési nehézség korszak is 3napja.Bevan feszülve a nyakam 2oldalán,mintha szorítaná valami.Régen azt mondták erre,hogy pánik.Viszont más tünet nincs mellé,hogy a szívem felgyorsulna stb,mint az elvonás kezdetén.Láttam valami recept nélküli tablettát,tirozin.Ezt kedélyállapotra,kiégésre stb írják,hogy jó lehet.Én még nem szereztem be ugyan,csak nézegettem hátha valami ilyesmi segítene.Beszedni félek bármit.Ittam orbáncfű teát régebben ami jól hatott,+tablettában is szedtem,viszont kölcsönhatásba lépett más gyógyszerekkel,a napfényre is rosszul reagáltam, így ezt nem kockáztatom megint.A te gyomorproblémádnál nem néztek véletlenül helicobakter fertőzést?

Ha esetleg nem,akkor van kilégzési teszt is belőle,nem kell csövet nyelni,mindenképp érdemes lenne ,ha ilyen szinten probléma van a gyomroddal.

Előzmény: Törölt nick (4777)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.15 0 0 4777

Shatzi, én az általában tapasztalható dolgokról írtam. De sokan vannak, akik leteszik a gyógyszert, és semmilyen tünetük nincs utána, vagy nagyon hamar és könnyen rendeződnek. Kívánom, hogy ebbe a csoportba tartozz, és gyorsan rendeződj! Én már egyszer úgy leraktam a gyógyszert, mint a barátnőd, de én nagyon rosszul voltam utána, nem bírtam elviselni a rosszullétet, ráadásul a gyomorproblémámból való légzési nehézségeim, amik az alvásomra is kihatással vannak, még inkább aláásták a helyzetemet. Nagyon rosszul sült el minden. Ezért ez most nem lehet az én utam. Inkább lassabban haladok. De mivel mindenki más, így szerintem jó tudni, hogy mi az általános, de reménykedni a legjobbakban kell! Főleg azért, mert te fokozatosan rakod le! Az nem olyan nagy sokk a szervezetnek, képes leszel kibírni, ami jön, és fogsz tudni hamar regenerálódni. Bízz ebben, minden okod meg van rá.

Előzmény: Shatzi (4776)
Shatzi Creative Commons License 2018.07.15 0 0 4776

Köszönöm Réka&running wild.Azért az durva,hogy még ennyi idő utána.:( 

Előzmény: Törölt nick (4775)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.13 0 0 4775

Én az angol elnevezéseket ismertem meg, nem vagyok szakember, fogalmam sincs, hogy magyarul hogyan nevezik őket, de angolul a benzók TELJES elhagyása után 3 időszakot különböztetnek meg:

 

Az első 3 hónap az "acute (withdrawal = elvonás)". Az akut szó jelentése: súlyos, sürgős, válságos, hirtelen fellépő.... Ez a legnehezebb időszak, aki ezt kibírja anélkül, hogy visszamenne a gyógyszerre, az már jó eséllyel meg fog tudni szabadulni tőle. A 4-17 hónap  a "Sub Acute" fázis, ami az akutnál kevésbé heves lefolyású, tehát enyhülnek a tünetek. Az utolsó pedig a 18+ hónapok ami a "Protracted" = elnyújtott fázis. Ez utóbbi szerintem főleg azoknál tapasztalható, akik hirtelen teszik le. A lassan elhagyók között a legtöbben 1 év alatt nagyjából rendeződnek.

 

Ezek a javulások a tünetek enyhülését jelentik. Sokan számolnak be arról, hogy vagy 100 féle tünetünk volt az elhagyás alatt és után, majd ezek fokozatosan enyhültek, majd elmúltak. Sokan tapasztalnak teljesen tünet mentes napokat, időszakokat a gyógyszer letevése után pár héttel, ezeket "windows"-nak, ablakoknak nevezik, amelyek megmutatják, hogy hová fogsz eljutni, pár hónap múlva, és hogy gyógyulsz. Ezeket a napokat, gyakran sokkal nehezebb napok ("waves = hullámok"), tehát a tünetek rosszabbodása követi, de azt mondják, ekkor gyógyul a legjobban az ember. Idővel egyre gyakrabbak, és hosszabbak lesznek ezek az ablakok, rövidebbek, kevésbé intenzívebbek a hullámok. Ez a gyógyulás nem fokozatos, hanem olyan, mint a hullámvasút, hol lent, hol fent, de ahogy telik az idő, egyre többet vagy "fent".

Előzmény: Shatzi (4773)
running wild 42 Creative Commons License 2018.07.13 0 0 4774

Nem haragudtam meg. Miért is tenném? Tökéletesen leírta reka, hogy milyen tényezők határozzák meg, hogy ki hogy viseli az elvonást. A kérdésre válaszolva: amikor hirtelen tettem le, akkor brutális, elviselhetetlen tüneteim voltak, szinte haldokoltam. A csökkentgetős módszerrel pedig elviselhető volt a dolog. Kisé feszült voltam, és rossz alvó, de nem kritikus mértékben. Nekem nem volt rosszabbodás a csökkentések után, inkább folyamatosan nem éreztem magam a topon. A depresszió az alap, de nem mindegy a mértéke. Hirtelen elvonás után lélegezni sem volt kedvem, csökkengetés közben pedig max egy kis levertség és motiválatlanság volt, de az sem mindig. Voltak jobb napjaim, és időnként még nevetni is tudtam pl egy vígjáték filmen. Ha egy hasonlattal élhetek: Ha meg van rándulva a lábad, akkor úgy is le lehet jutni az 5. emeletről, ha kilépsz az ablakon, és úgy is ha lesétálsz a lépcsőn. Kb ez a különbség. Mindkettő fájni fog, de az ugrás után jobban.:)

Előzmény: Törölt nick (4772)
Shatzi Creative Commons License 2018.07.12 0 0 4773

Köszi Réka:) imába foglalom, ha ez elmúlik.Olvastam én is ezt,csak nem értem teljesen azt a 3hónapot.Ezt a teljes letevés után kell érteni?Ezek milyen javulások?Gondolom mindenkinek más,de úgy összességébe mi a jellemző, ami javulásnak tekinthető?Nekem a 2db morzsámmal  olyan ,mintha nem szednék semmit,lehet azért jött ez a depis fázis.Kb egy kiégett zombira hasonlítok.

Előzmény: Törölt nick (4772)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.12 0 0 4772

Szia Shatzi, remélem, hogy nem haragszik meg running wild42, de szívesen leírom a véleményem. Biztosan leírja majd ő is mit tapasztalt. Több hónapja vagyok több benzo facebook csoportnak a tagja, ahol nagyon sok mindenki tapasztalatát végigolvastam. Gyógyultakét, gyógyulókét, csökkentgetőkét, hirtelen abbahagyókét. A hirtelen abbahagyók sokkal nehezebben gyógyulnak általában - persze kivétel mindig akad (!). Nem az az általános, amit a barátnőt tapasztalt! A hirtelen abbahagyás főleg nagyobb adagot szedőknél általában nagyon nagy sokkot okoz az idegrendszernek, nehezen gyógyulnak, akik így elhagyják, általában kb. 1 év után kezdik magukat jobban érezni, és általában kell 2 év mire újra nagyjából rendeződnek. Enyhébb tüneteik azonban gyakran még a 3 évhez közeledve is vannak. Akik fokozatosan és lassan hagyják abba, azok között viszont ennyi idő alatt sokan majdnem vagy teljesen rendbe is jönnek. Persze itt is vannak kivételek, mindenre, és mindennek az ellenkezőjére is van példa, de általánosságban elmondható, hogy az évekig elhúzódó tünetek a fokozatosan abbahagyóknál sokkal ritkábban fordulnak elő! A komoly depresszió teljesen természetes része az elvonásnak, mert felborul az agy kémiája. Főleg azoknál, akik nagyobb adagot szedtek. Nagyon sokan számolnak be depresszióról, részeben szerintem ezért is írnak fel antidepresszánst a benzót elhagyóknak a pszichiáterek. De abba jobb nem belemenni, és inkább elviselni, ami jön, mert annak is komoly elvonási tünetei vannak, tehát csak plusz szenvedést ró az ember magára, ha el kezdi szedni. Nagyon depis vagyok minden csökkentés után én is, de aztán csökken, ahogy telnek a napok. Én azonban még jóval nagyobb adagon vagyok mint Te, és jóval lassabban csökkentek. Tehát ne aggód, teljesen normális ahogyan érzed magad, és el fog múlni!!!!! Általában az első 3 hónap szokott a legnehezebb lenni, sokan ez után érezik a javulás első jeleit, majd a fél év a következő mérföldkő, és azt követően az 1 év. Megint mondom, hogy általában, mert ez a gyógyulási folyamat egy egyéni utazás, nagyon sok tényező befolyásolja - genetika, szedett dózis, az idegrendszer esetleges hiperérzékenysége a korábban össze-vissza szedett benzó mennyiségek miatt, egyéb gyógyszerek, étkezés, mozgás...stb...Javulást kívánok neked és a tüneteid gyors csökkenését!

Előzmény: Shatzi (4771)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!