Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2003.11.27 0 0 64
Mail ment.
Előzmény: req999 (62)
Zealander Creative Commons License 2003.11.27 0 0 63
Ha visszafolytod, hogy lesz az indulge?:) Oké-oké, én is rendesen fogok viselkedni. De ugye nem kell öltönyben menni?:)

Zealander

Előzmény: req999 (62)
req999 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 62
Várhatóan hol és hány órakor lesz 20-án az az előadás? Ahogy nézem a kitűnő naptáramat, szombat lesz aznap, vagyis szabadnap. Egyúttal úriemberi szavamat adom rá, hogy nem fogok hangosan röhögni vagy máshogy rendbontani. :]
Előzmény: Biga Cubensis (58)
Zealander Creative Commons License 2003.11.27 0 0 61
Most kérte. Szó elszáll, írás marad:) De nem itélek előre, csak ez nekem gázos. Ennyi. Nekem egyik tanító sem "jön" be. Szivesen meghallgatom azt amelyik szerintem hiteles. Ennyi. De Istent mindenkinek magának kell megismernie.

Sajnálom, hogy a könyved nem jött be, de manapság az ezo könyvekből lehet csak megélni. Sajnos!

Zealander

Előzmény: Biga Cubensis (60)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.11.27 0 0 60
Egy beírás után ítéltél... Sohasem kérte, hogy fejtsük meg a nevét, engem speciel nem is érdekel. Én is ezen a nicknéven adtam ki a könyvemet, mert úgy gondoltam (gondolta a kiadó), hogy úgy jobban viszik. Mindig bele lehet kötni valamibe - és csak azt tudom mondani, mennyire különbözőek vagyunk, nekem Ole nem jön be....
Előzmény: Zealander (59)
Zealander Creative Commons License 2003.11.27 0 0 59
Semmi gúny kedves Biga. Nekem kissé erős ez a Jézusos/Istenes dolog, ahogy mosolyogva megírja, hogy majd betoppan. Csak fejtsük meg a nevét. Ezt nevezem felesleges titokzatoskodásnak. Rám egyetlen tanító tett nagy hatást, a buddhista Lama Ole Nydahl. No ott valóban nem volt semmi rizsa, pompa. Ott volt ez az ember és kész:) Req hívott az előadásra és el is megyek, élőben is megnézem. A közvetlenség, barátságosság lehet akármi, sok amway ügynök is az, de a portékájukbók akkor sem veszek:):)

Zealander

Előzmény: Biga Cubensis (58)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.11.27 0 0 58
Jaj de gúnyosak vagytok, srácok :-)
Ez a sok előítélet...

Na akkor találkozunk 20-án?
Nekem meg pont az szimpi benne, hogy nem képzeli valami Élő Mesternek magát, elég közvetlen és barátságos csákó. Persze, vannak, akik letámadják meg tán le is térdelnének előtte, én meghallgatom, aztán szépen hazamegyek.

Zealander Creative Commons License 2003.11.27 0 0 57
Chris a fórumon:

"Szia kedves Pacsirta! Ha kitalálod mit jelent a nevem, elmegyek a nappalidba... De nem lesz könnyű dolgod!"

Huhhh...gáááááz.

Zealander

Előzmény: Zealander (56)
Zealander Creative Commons License 2003.11.27 0 0 56
Átolvastam az elixír fórumot. Kezd kialakulni a személyi kultusz.

Zealander

Zealander Creative Commons License 2003.11.27 0 0 55
Hú Req! Bocsi, de elképzeltelek ahogy utazol a buszon/villamoson a szokásos kiállásoddal, miközben kezedben szorongatod Chris könyvét:D:D:D

Zealander

Előzmény: req999 (53)
Zealander Creative Commons License 2003.11.27 0 0 54
"...csak félek, hogy elröhögném magam, ha nekiállna atlantiszozni,..."

[mosolyog]Akkor már ketten leszünk. Ha olvastad az Atlantisz topicot pl. Korunk legnagyobb ezo divatja Atlantiszra hivatkozni. No sebaj, most már én is kiváncsi vagyok a fickóra. Elég kellemetlen lesz ha egyszer is elszólja magát:)
De álljunk hozzá pozitívan. Alig várom már az előadást. [mosolyog]

Zealander [mosolyog]

Előzmény: req999 (51)
req999 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 53
Jó ötlet! Esetleg írhatnánk majd az előadásról ebbe a topicba. Szerintem érdekes volna. Részleteket hol találok erről a 20-i eseményről?
Előzmény: Biga Cubensis (52)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.11.25 0 0 52
Req, gyere el dec. 20-án, legalább összefutunk :-) Atlantiszról nem volt még szó... Egyébként azt kell látni, hogy az alapszitu valóban az volt, hogy kérdésekre adott válaszokból áll a könyv, ha valaki ilyen témában kérdez, olyan választ kap, speciel engem sem érdekel túlzottan Atlantisz. Annál inkább, amikor beletrafál dolgokba, és olyanról beszél az előadáson, ami pont érint.

Andrew: jó úton jársz :-)

req999 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 51
Az ilyen jellegű őszinteség nem kifizetődő az üzletben, ezt szerintem elég könnyű belátni. De ettől még akár tudhat is valamit a hapsi, legföljebb az írói technikáján kellene még bőven csiszolgatni. Lehet, hogy el kéne mennem egy ilyen előadásra, hátha élőben nem tűnik annyira nyálas műanyagnak, csak félek, hogy elröhögném magam, ha nekiállna atlantiszozni, és hát úriember nem zavarja a röhögésével mások szórakozását. Nehéz dilemma... :]
Előzmény: Törölt nick (49)
Andrew Blake Creative Commons License 2003.11.25 0 0 50
Két lehetőség:
vagy a legjobb könyvnek fogom tartani a világon, elfogadom, megpróbálom feldolgozni és megérteni
vagy kidobom a francba mint egy canabis izű agyrémet

középút nincs:-)

Jelenleg a közepénél tartok a könyvnek és egyre inkább hatalmába kerít, lassan minden kétkedésemet kívülállóként szemlélem és kicsit skizofrén módon egyik énem bölcsen röhög a kétkedő másikon.

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.25 0 0 49
Nekem csupán annyi volna a kérdésem, hogyha ez az úriember, aki a saját bevallása szerint nem guru, nem isten, egy ugyanolyan ember mint bármelyikünk, akkor mi a szöszért írta meg a könyvét? Miért ül ki a színpadra bölcseket mondani? Számomra elég gyanús, amikor valaki könyveket ír és kiül a színpadra, de közben megható szerénységgel hangoztatja, hogy ő semmivel sem tud többet mint bárki a közönség soraiból, ő nem guru stb. Akkor menjen szépen haza, és nézze meg a tvben a Szomszédokat, vagy akármi mást. Ennél sokkal korrektebb, ha valaki kiül a színpadra, és kijelenti: "Nem akarok egy irodában vagy egy gyárban napi tíz órát dolgozni havi 60 ezerért, az ezoterika a legjobb biznisz ma Magyarországon, elolvastam pár könyvet, és most ezeknek a szintéziséből szeretnék magas jövedelemre szert tenni. Kérlek benneteket, vegyétek meg minél több példányban a könyvemet, majd még írok egy rakással." Komolyan mondom, ha valakinek lenne annyi vér a pucájában, hogy ezt elmondja nyíltan, megvenném a könyvét, hogy az őszinteségét honoráljam.
req999 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 48
Aki nem kételkedik, az nagyon gyanús. Aki csodát akar látni, csodát lát bárhol. Bármit csodának lehet tartani, és szerintem teljesen természetes, hogy az ember újabb és újabb csodákat akar. Elég nagy a világ meg az emberi képzelet. Én meg ezt nyögöm már x ezer éve. :] Meg azt, hogy a valóság visszaadható szavakkal, csak a megfelelő szavakat kell a megfelelő sorrendben elmondani. [nevet, mosolyog] :]

Jóvanna, nem tiszteletlenkedek itt tovább, mert teljesen igazad van, már csak az ízléskülönbséget boncolgatom, és ez egy olyan fórum, ami nem beszélgetésre való. Amúgy is túlterhelt a rendszer.

Előzmény: Biga Cubensis (47)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.11.24 0 0 47
Csodát az keres, aki kételkedik, ha kap is, újat akar. Más a fotó és más ott lenni, amikor ott van. Hogy adhatná vissza a szó a valóságot? Ezt nyögjük x ezer éve. Nincs mit ezen tovább ragozni, neked nem tetszik, valakinek meg tetszik, amit mond.
Előzmény: req999 (45)
rinpoce Creative Commons License 2003.11.24 0 0 46
Hmmm... Meglehetösen joképü ficko! Ujra kellene gondolnom ezt a dolgot... :-)))
Előzmény: req999 (45)
req999 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 45
Vannak, akik úgy gondolják, hogy az olyan embereknek, akik szerint "a szó nem adja vissza a valóságot", egyszerűen csak nem elég gazdag a szókincsük. Tudod, aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul... Ha én egy észosztó könyvet akarok írni, akkor nem kezdem magam körülbástyázni a "semmit sem kell elhinni" dumával, hanem vagy vállalom, hogy lesznek, akik hülyének néznek, és leírom, amit akarok, vagy eleve befogom a számat, és nem írok észosztó könyvet. Ha meg nem akarja magát mesternek, gurunak beállítani, ne olyan könyvet írjon, amiben istenguruként szerepel. :]

Hanem már meg akartam kérdezni: az előadásokon is bemutat mindenféle "csodákat", mint mondjuk az a vízfagyasztás->párologtatás volt?


És róla lenne szó? Ábrázatra szimpatikus, olyan Robin Williamsbe oltott Szerednyei 'Rabovics, jegyenyica, vszigdá jegyenyica' Béla, de nem tudom, hogy képes meginni a Mojito koktélt (ha tényleg egy olyat markolászik). :]

Előzmény: Biga Cubensis (44)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.11.24 0 0 44
Ő mondja, hogy semmit sem kell elhinni. :-)
És nem tartja magát mesternek, hanem ugyanolyan csávónak, mint mi vagyunk. Nincs tökéletes szűrő, a szó sem adja vissza a valóságot, pláne az írott.
Előzmény: req999 (43)
req999 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 43
Erre nem tudok mit mondani, hiszen csak a könyvet olvastam, és azt szemétnek találtam. :] Ettől még a hapsi lehet -- Musaic kedvenc szavajárásával -- "élő mester", de a könyvéből nem ez derül ki. Talán nem neki kellene írnia, hanem írókat gyűjthetne maga köré, akik összeszednék és megfogalmaznák a mondókáját, és nem kéne bohóckodni Atlantisszal meg a többi divatos baromsággal. Persze lehet, hogy az nem volna annyira eladható.
Előzmény: Biga Cubensis (42)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.11.24 0 0 42
Persze, van benne egy kis Carlos Castaneda, egy kis Beszélgetések Istennel, de összeáll. És ami a leginkább vonzó: pár előadásán már voltam szombatonként, a megjelenése, a kisugárzása és amit élőben is ad, nekem többet ér, mint bármely könyv. Egy élő, segítő, válaszoló ember, nem egy elérhetetlen Mester, amit ő sem vall magáról.
Előzmény: req999 (40)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.11.23 0 0 41
nocsak!
Előzmény: Biga Cubensis (33)
req999 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 40
Osho könyveit ismered? Nekem legfőképp az a bajom a könyvvel (a stílustól eltekintve, mert az nyilván csak ízlés dolga, hogy nekem nem tetszik), hogy amit az öreg indiai előadott, ugyanazt meséli el Christian is, de sokkal dagályosabban, sokkal több mellébeszéléssel, és pont ezért, hiteltelenebbül. Míg Oshónál azt éreztem, hogy a saját gondolatait közli, addig ebben a könyvben szinte éreztem a jegyzetek "szagát".
Előzmény: Biga Cubensis (39)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.11.23 0 0 39
Érdekes, mennyire mások vagyunk. Nekem végtelenül rokonszenves, logikus és felfrissítő.
Előzmény: req999 (38)
req999 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 38
Nagy nehezen elolvastam a könyvet. Sokáig tartott. Mérhetetlenül ellenszenves és unalmas kis zagyvalék, de kíváncsi voltam, mi lehet azon az 1 oldalon, amit bodisatnya olvtársunk említett. Az én példányom talán nyomdahibás, mert nem találtam benne azt az értelmes oldalt, csak 300 oldalnyi rizsázást. Én eleve irtózom bármiféle gurutól meg szellemi tanítótól, de ez az A.J. Christian elvitte a pálmát, és ezennel megszavazom neki a "minden idők legnyálasabb, legpofoznivalóbb sarlatánja" titulust.

A könyv a tartalmát tekintve -- ahogy az lenni szokott -- jó és új, csakhogy az, ami jó benne, az nem új (én is Oshót említeném pozitív ellenpéldaként; a nevében kiadott könyvek sokkal tömörebbek, világosabbak és nem csöpögnek a rózsaszín new age-es nyáltól), ami meg új, az közelít a röhejesen és ostobán nevetségeshez.

Írtam is első felindulásomban egy vígoperát a témában. A zenén még dolgozom, de addig is itt a librettó:

[req999] - Mondd csak, te mit osztod itt az észt?
[mosolyog][nevet] - Én csak gyurmázgatok [nevet] bájos Segítőimmel, akik megérdemlik a nagy kezdőbetűt. Egy hatezer éves tibeti haverom annak idején együtt sakkozott egy atlantiszi Lángőrrel, és egy napon majd jól kiadjuk a Közös Nagy Galaktikus Tudás Könyvét, de még nem érett meg rá az emberiség.
[req999] - Aha. És mi lesz a címe?
[nevet] - Galaktikus Nyelven adtunk címet neki, az lesz, hogy Holier Than Thou, de ezt úgysem értheti senki, csak én és a haverjaim [mosolyog].
[req999] - Nem tűnsz valami hitelesnek.
[mosolyog] - Meg se próbáltam hitelesnek tűnni, és látod, még téged is átvertelek, hiszen fizettél a könyvemért.
[req999] - Megengedhetetem magamnak. Te meg költsd patikára... [mosolyog]
[nevet] - Bűvös Kristályaim segítségével bármikor meggyógyítom ezt a mostani inkarnációmat.
[req999] - Ügyes vagy. Miért van tele a könyved az idióta vigyorgásaiddal?
[nevet] - Így próbáltam egyfajta derűs mindentudó-guru hangulatot eszkábálni. A népek imádják, ma ez a menő, és nem kell hozzá semmi érdemlegeset mondani. Elég a mosolygás. Bonyolultabbat úgyse értenek meg.
[req999] - És azok a bazári mutatványok a jéggé fagyó, aztán elpárolgó vízzel, meg a "padlófék, mert jön a láthatatlan-hallhatatlan autó" epizód, amit már a Szuperzsaru című Terence Hill filmben is láthatott a tisztelt közönség, szóval ezek minek kellettek?
[nevet] - Ezt is imádják a népek. Sokszor leírom persze, hogy nem kötelező nekem hinni, sőt, mindenki kételkedjen, de ezt nem gondolom ám komolyan, mert trükkök nélkül senkit se kápráztatnék el. Kell valami a kirakatba is. [hahahaha] Az ilyenektől érzik úgy a kielégítetlen ,horoszkóp-hívő titkárnők, hogy "na, ez a fazon TÉNYLEG tud valamit!", és megveszik a többi csodálatos kiadványomat is.
[req999] - Mi jut eszedbe arról, hogy "árukapcsolás"?
[mosolyog] - Azt adom, ami eladható. Feldolgozom a manapság divatos témákat, összegyúrogatom, és egy percig se zavar, ha Nemere István-i magasságokba szárnyal a fantáziám. Ennek a kiadóm is örül, mert több kristálybűvölő, faölelgető, csakrabizgeráló feng-shui szakkönyvet tudnak eladni.
[req999] - Mi mind egy nagy, szerető család vagyunk, ugye?
[mosolyog] - Természetesen. [nevet]
[req999] - Barom. [mosolyog]

smpt Creative Commons License 2003.10.23 0 0 37
25.én lesz reggel 10-kor a III.ker SAn Marco 81 ben. Belépő min 450 HUF.
Előzmény: Biga Cubensis (36)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.10.22 0 0 36
Lehetne vele találkozni?
Előzmény: bodisatnya (34)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.22 0 0 35
Én meg azokon, akiknek ehelyett valami sületlen úr-szolga, menny-pokol, isten-sátán, zagyvalékot vesz be a gyomra.

Na igen, azokon én is mégjobban...

Előzmény: Hitet Lenke (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!