Egyébként arra jöttem rá, hogy a kis emelővel sokkal jobban járok, ha nem a kasztnit emelem huszon centiket, hogy a kerék a levegőben legyen, hanem a futómű lengőkarnál, így elég 2-4 cm-t emelni, és szerelhető.
Mindig csak az egyik oldalon van a hét, és évjelző szám, a többi mindkét oldalt. Csak jó esetben kívülre teszik a gumisok. (ha figyelik egyáltalán) Meg amelyik forgásirányos, ott nem is mindig választható.
köszi, való igaz a belső oldalon volt.. ugyanaz a dot plusz a 1922 felirat.. nem értem miért spóroltak és csak az egyik oldalára nyomtatták, márkafelirat persze elfért mind2 oldalra...
hát, ja :) viszont van olyan is, hogy amikor odébb tolom az autót egy ponton az első gumi fémes ropogó, pattogó fémes hangot ad. Azt gondoltam a féltengely, vagy váltócsapágy, vagy valami ilyesmi, de nem. A gumi az. Igaz, ez már régebbi nyári gumi, másik autón, de kívül semmi nem látszik rajta, jobb, mint amit a képen, amit feltöltöttem.
Nem érdemes kockáztatni mert ez minden csak nem egézséges gumiabroncs, pedig nekem semmi előjele sem volt mégis szétszakadt/szétdurrant az 5 éves XL-es ( tehát erősített ) gumiabroncs oldalfala.
Én ilyennel nem járnék, lecserélném minél hamarabb.
6-7 éves gumin normális a horonyban végigfutó mikrorepedés a futófelületen? Két autón van 4 ilyen prémium gumi, szinte mindegyik ilyen. Használható még, vagy inkább kuka?
Ez érdekes gondolat és lehet benne valami. A nőm 124-esén Good Year effi,,,akármi van, 3 éves talán és az is csikorog abban a kőrforgóban. Viszont a Rotalla az X5-ön szemlátomást kopik a negyed annyi használat ellenére mint az Astrán. A Hankook meg nem akar kopni. Érdekesek ezek a gumik.