Keresés

Részletes keresés

szysssz Creative Commons License 2005.11.26 0 0 99

Ha olykor-olykor többet iszom, másnap zsibbad az agy.

Ilyenkor az első (hajnali) "felkelés"-kor egy pohár jéghideg sör és szunya reggelig. Reggel egy tányér nagyon forró leves - húsleves, lebbencsleves, vagy ilyen korhely féle, amiről alant írtatok.

Ja, s míg megfő a leveske, egy tejjel hosszított erős kávé, kicsit több cukorral, mint egyébként.

imitto27 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 98
Tegnap a Gasztropucsban Döme mester épp másnap-levest készített...korhelyleves féleség volt, káposzta helyett apró kockára vágott kovászos uborkával, sok koviubi-lével...ez sem hangzik rosszul!
zsandár Creative Commons License 2005.11.20 0 0 97

Szépen kell inni.:-)))

Én nem szoktam másnapos lenni-általában-ugyanis a saját boromat iszom.Ha rendezvény van akkor 1,5 -2 liter is lemegy.Olyankor részeg leszek.

Lefekszem és kész.

Ha idegen helyen van alkalom és kénytelen vagyok mást inni ,akkor  hazajövetelkor,ha dob a fej: hányás .Ezt követően tetemes mennyiségű citromos ásványvíz,savanyúság lé,de a legjobb a kovászos uborka leve ásványvízzel keverve.

pipacsmező Creative Commons License 2005.11.20 0 0 96

Sziasztok,

én a nagyon hideg őszibarack befőttre esküszöm.

 

Lásd még a további szakirodalmat: "Meló másnaposan" topic.

imitto27 Creative Commons License 2005.11.03 0 0 95

Először is: ne tudom, szerencse-e vagy sem, de képtelen vagyok alkoholtól hányni (leszámítva EGY szilvesztert meg az eljegyzési bulinkat, de ezek nem tegnap voltak...). Ez jó, mert irtózom a rókázástól, viszont rossz, mert bennem marad minden...Általában borozni szoktam, eleve gyanús helyeken palackos bort kérve, lehetőségekhez mérten jót választva - viszont beleszalad az ember néha igényesnek látszó helyen olyan sz@r borba, amitől másnap nagy baj van a fejben meg a gyomorban. Ekkor a következő a recept:

 

Hazaindulás előtt taxi, irány a kedvenc büfé, 1 darab sajtburger (A sajtburger! Mikor eszem, eszembe jut a B.King reklámja - Magyarország legnagyobb...hát ENNÉL nem nagyobb, az biztos!), plusszként benne 1 darab rántott csirkemáj jól megsózva. Hazaérve hideg ásványvíz, az esetek 80%-ban kevésvé szerencsés feleség hányásánál segédkezni (ő ha csak egy pohárral iszik is beteg másnap estig, ennek ellenére nem egy pohárral iszik)

 

Reggel bármilyen nehéz is, NEM tedspedni az ágyban, felkelni, és elkészíteni a VASÁRNAP MENÜT:

 

szalonna (sok) apró kockára vág (legjobb a házi, nem pácolt hanem SÓS!)

hagyma (2-3 fej) szintén apróra

kolbász karikára vág

4-5 tojás/kopf

 

Fentiekből az ismert módon enyhén elsózott rántotta készít, kovászos uborkával az arcba berámol. Utána kávé (jeges)

 

Ekkor a házi receptben nem hívő és az ágyban fetrengő feleséget hátrahagyva egy üveg hideg ásványvízzel séta bárhová egy órácskára. A nap háralévő részében minden OK, csak asszonypajtást kell még este is pátyolgatni....

Boarhunter Creative Commons License 2005.09.05 0 0 94
Baromi hideg frissen bontott kóla. Büntet, de kipucolja az agyam. Ha nem vezetek, egy kis vörösbor is mehet bele. Ez utóbbira véletlenül jöttem rá, de csodát tett.
petike23 Creative Commons License 2005.09.05 0 0 93

A kettő kicsit ellentétben áll egymással:

 

"A kikészült gyomornak nem kedveznek a sós, savas maró dolgok (...) inkább a semleges vagy lúgos a jó"

 

"Friss citrom levét is ajánlom, sok benn a C-vitamin,"

 

Mivel a citromlé minden, csak nem lúgos.... :)

 

Részemről: sok folyadék (ásványvíz), és multivitamin-ital, vagy gyümölcslé.

Előzmény: bcontact (90)
vakbarát Creative Commons License 2005.09.05 0 0 92

Másnaposság ellen nekem a következő vált be:

Ébredés után Egy szuszra meginni, egy jól behűtött sört.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 91

A rutinos fitalembereknek torzskocsmaja van ahol el szokta kuldeni az agyat. Mivel torzskocsma, azert torzskocsma h sokat jarjon oda, ezert az evek hosszu soa alatt kialakult egyfajta, automatika vagy nevezhetjuk akar robotpolitanak is:)

 

a szitu a kovetkezo: barati tarsasag szokas szerint, froccsozot, sorozot dumalt, aztan jott alaki akinek szar kedve volt, hat viditsuk fel igyunk palinkat. az jo az tiszta. ebbol van 4-5 kor. itt meg semmi baj sincs, leven versenyzonk rutinos ivo:) amde amikor kifele tartana a tarsasag a kocsmabol feltunik a tulaj es midnekit meghiv egy korre (ismetlem torzskocsma), mivel ilyenkor a hivo valaszt alatalban jager lesz belole. de hat ugye illik visszahivni, ergo megegy kor jon. ilyenkor a gyengebbek, asszonnyal levok mar lelepnek. versenyzonk felfedezi, hogy je itt vannak a torzsvendegek is, szevasztok, mit iszunk. lemegy 4-5 kor. Na ilyankor mar gondok vannak a keveresbol es a cca 8-12 feldecibol. Ilyenkor mar el kel indulni haza, fizetes kitamolygas.

 

Es itt jon az en receptem:)

 

Rutinosan a kozeli gyrosos fele vesszuk az iranyt, ahol mar ismernek mint a rossz penzt. 1 vagy 2 gyros elfogyasztasa ahogy en szeretem (semmi zoldseg vagy csak minimalis, sok hus). lejattolas a gyros gyerekkel megfelelo merteko borravalo biztositasa, hogy megmaradjon baratunknak es mindig sok hust adjon. a gyros elcsocsalasa (reszeg ember lassan eszik).

1 vagy ketto uveg szensavmentes asvanyviz elfogyasztasa, akkor is ha faj. egy extra uveg asvanyviz megvetele reggelre otthonra. hazajutas (taxi, bkv hangulat es penz fuggo). ruhak ledobalasa, brunzolas. hajnal korul barna maci kizavarasa, szippantas a tomeny alkohol illatbol, visszadoles agyba. reggel ebreszto, az ejjel megvasarolt asvanyviz megtalalasa (opcinalisan: csodalkozas, hogy kerult ez ide), elfogyasztsa. Befaradas meloba, ahol is a kovetkezo koktel bekeverese:

 

1.5-2 deci citromle (mindig van mer sokan teaznak) es amaradek hidek viz, mindez egy 1.5 literes uvegbe. egesz napi kortyolgatas, delben joizu ebed elfogyasztasa.

 

Ezt a musort barmilyen reszegen eloadom:) mostanaban mar hanyni sem szoktam koszonhetoen a rutinnak.  Citromos hideg viz istenkiraly.

 

H.

bcontact Creative Commons License 2005.08.22 0 0 90
Lefekvés előtt víz, felkelés után víz (legjobb a Pi-víz vagy tesztillált víz), cukor (méz!), C-vitamin (500-1000mg), esetleg Algo- vagy Kalmopyrin (Aspyrin nem ajánlott), nyugtató gyógytea (pl.citromfű)
A kikészült gyomornak nem kedveznek a sós, savas maró dolgok (szénsavas üdítők, ecet, kávé, tea..)
inkább a semleges vagy lúgos a jó (mentes ásványvíz, gyógytea, Calli tea, szódabikarbónás víz, friss zöldséglevek)
Friss citrom levét is ajánlom, sok benn a C-vitamin, méregtelenít (ha más nem visszafele:)
Lehet próbálkozni még stabilizált aloe vera géllel ill. "Activator"-ral, ami nyugtat, méregtelenít, és erősen regenerál.
(rajtam keresztül beszerezhető: bcontact@freemail.hu)
bcontact Creative Commons License 2005.08.22 0 0 89

2 üveg Outox lefekvés előtt.
egyket Creative Commons License 2005.08.07 0 0 88

Tökéletes. Én ugyanezeket használom. Ásványvíz, csapvíz/kútvíz, ha maraxik a gyomrom. Zöldalmát + grapefruitot nyomok alma és narancs helyett. Bármilyen C vitaminos gyümölcslé. (Kaukázusi) kefír. Levesek: hús, korhely,  esetleg halászlé. Tasakos húsleves  is jó a sok só miatt. Kovászos uborka lé. Szintén jó sós. Ha már a folyadékokkal rendben vagyunk, csipsz is lehet. Nyugtató teák, kamilla. Szauna. Ha kiment a pia (már nem dől belőlünk a cefre) idegesség ellen egy kis sör, vagy fű. Bár ez ugye sajnos illegális. Inkább sör. De ezt se muszáj, mert esetleg kezdődik minden elölről. Lefekvés előtt 1-2 pohár pia (lenginkább valami jóféle bor) az alvásproblémák ellen. Hát ezekkel gyógyítom magam. Muszáj is, mert majdnem annyiszor vagyok másnapos, mint nem. Bár a legtöbb módszert már leírtátok, nem tudtam megállni, hogy bele ne szóljak. Ami még segített nekem: jó kis monoton fizikai munka + alkoholmentes Stella.

Előzmény: Szervál (87)
Szervál Creative Commons License 2005.07.06 0 0 87

Este és éjjel sok-sok ásványvíz, ha van erőm akkor alma és narancs ( almasav, citromsav és fruktóz segít a májnak a feldolgozásban). Aspirin C pezsgőtabletta reggel, erős savanyúságok majszolása lassan. Később kefír. Egyébként feküdni és próbálni aludni.

Ja, én már nem tudok rókákkal játszani, fiatalkoromban bezzeg. Ebből egyébként arra következtetek, hogy  az alkohokkarrier éveinek számától is függ a helyes kezelési mód.:)))

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 86

LOL micsoda topic.

 

én sose vagyok másnapos ,mert max 2 italt keverek. Sör+rövid

Inkább aludni nem tudok. max 4-5 ora az már kiis vett az ágy.

TTAMAS Creative Commons License 2005.07.03 0 0 85
Kerüld a másnaposságot! Legyél folyamatosan részeg! :))
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.25 0 0 84
ha az ivást Bacardi rummal zárod, az helyreteszi a gyomrodat.
Tentás Creative Commons License 2004.12.28 0 0 83

Itt egy laza, de tudományos megközelítés:

 

 

Macskajaj -A másnaposság művészete
ZsuR Creative Commons License 2004.12.28 0 0 82
Most hallottam - alig varom, hogy masnapos legyek es kiprobaljam :))
Red Bull
xKMariusTx Creative Commons License 2004.12.28 0 0 81
Nálam a recept: felkelés után liter cukros tea vagy tej, Algopirin vagy még jobb a Quarelin, ezt bevenni egy sokszemélyes kv-val, majd vitaminpótlásnak egy Plussz pezsgőtabi (100%RDAvagymifene). Kevés kaja után pedig 2-3 sör, hogy kompenzálja a hiányérzetet (kb. 24 órával az előző napi ivászat kezdése után). Másik módszerem, h felkeés után folytatni amit előző este elkezdtem, de ezel csak eltolom a problémát időben, és 3-4 nap után már nagyon fárasztó/nehéz abbahagyni:(
pocsolya2 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 80
Én csak akkor szoktam másnapos lenni, ha Hubertust is iszom, tehát a hubit kell kerülni vagy másnap inni még egy-két sört, az használ
Vasti Creative Commons License 2003.12.06 0 0 79

Szerintem is itt az igazság ;-))
Én egyszer eszméletlenre ittam magam jófajta házipálinkából (a fene sem gondolta volna, hogy később fog csak hatni:gyorsan sokat megittunk, de a kocsmáig már nem mindannyian értünk el utána ;-)) , és nem volt tőle különösebb bajom...
Előzmény: Dalmatinski Podrum (78)
Dalmatinski Podrum Creative Commons License 2003.12.06 0 0 78

A tiszta italok (finom házi tőkebor, kisüsti pálinka, márkás rövidital) által okozott ittasság, szerintem úgy-ahogy kezelhető másnap, de ha mindenféle szintetikus műpiákból nyakal be a kliens (pláne ezeket keverve egymással), akkor csinálhatsz amit akarsz, csak kínlódás a következménye, míg ki nem tisztul a szervezet. Ez súlyosabb esetben még edzetteknél is tarthat akár 3 napig is. Nem beszélve arról, ha közben dohányzik is az ember, illetve ha olyan helyen zajlik a poharazás, ahol vágni lehet a füstöt. Számomra egyébként ami nagyüzemi, az már eleve kétes eredetű.
Vasti Creative Commons License 2003.10.30 0 0 77

Bocs, hogy felhozom, de olyan jó volt olvasgatni, hogy csak na ;-)) Gondoltam hozzászólok, bár a nagy piálások rég elmúltak (házasélet, miegymás ;-))

Szóval sok rutin is kell a dologhoz, hogy az ember tudja, mit mivel szabad inni... Én kevéstől is hihetetlen másnapos tudok lenni, ha össze-vissza iszok mindent (tipikusan mostanában, amikor jön egy-két ismerős, mindenki hoz valami fincsi piát, meg van otthon sör-bor), viszont meg szoktam fiatal koromban ;-) úgy inni 10-12 sört, hogy másnap semmi gondom sem volt... Meg a jó kis boros hegyi bulikat is gond nélkül túl szoktam élni.

Mondjuk bírom is ;-)) , mert piától még az életben nem rókáztam... Pedig nem voltam kispályás régebben ;-)) Egyszer egy buliban, ahol haver volt az egyik pultban, addig kóstolgattuk a mindenféle piákat, amíg bíruk: mindegyikből feles... Na, az durva volt, akkor már az én gyomrom is kavargott ;-))

De ha gond van, nekem a következő volt a módszerem: ébredés után legalább fél liter hideg tej, de a lehető legkevésbé mű: az igazi a zacskós friss tej. Aztán jéghideg kóla, meg ásványvíz, no meg persze Qualerin: aztán közben ebédidő van úgyis ;-) , akkor meg keveset enni, meg lassan, sokat inni mellé... Én délutánra mindig jól voltam. Csak a cig, az nem ment néha két napig sem egy erősebb ivászat után... ;-))

Üdv!

Magpie Creative Commons License 2003.08.31 0 0 76
A sok kaja csak az alkohol felszívódását késlelteti. Mindenesetre az biztos nálam legalábbis, ha csak rumot iszok, akkor még másnapos sem leszek, vagy ha igen, akkor a másnaposságok közül az a legjobb. Szerintem a legrosszabb a pezsgő utáni másnaposság. Mindenesetre tudok én is egy fajinat másnaposság ellen: babérleveleket beleteszed egy pohárba, forró vizet öntesz rá és eligazgatod a leveleket, hogy ne a víz felszínén legyenek, hanem függőlegesen a pohárba, na lényeg az, hogy hagyjuk egy öt percig a forró vízben és utána kivesszük a leveleket és aki akarja ízesítse ezt a babérlevélteát cukorral, bár szerintem felesleges a rossz íze miatt, nem sokat segít. És megisszuk. :) Állítólag kitisztítja a vért. Szerintem a piálásnál az a lényeg, hogy csak egyfélét igyunk.
buonaparte Creative Commons License 2003.04.12 0 0 75
Egy pohár vízbe 1-1 kalcium és magnézium pezsgőtabletta, hozzá egy multi B vitamin ( 50mg ) tabletta. Egyébként hiedelmeket elosztandó az éhgyomros berúgás után sokkal enyhébb a másnaposság, hamarabb kiürül a szemét.
bndk99 Creative Commons License 2003.04.06 0 0 74
szvsz bármilyen ivást bármikor egy fél Unicummal kell lezárni!!!
Kutyagumi Creative Commons License 2002.12.13 0 0 73
Tieguanyin strong stomach tea (asszem jol irtam)teljesen term. kinai tea tokeletes a fejnek s a gyomornak nincs tole jobb modszer. Tartsuk be a haszn. utmutatot!
Snuki Creative Commons License 2002.01.12 0 0 72
Ébredés után közvetlenül 2 db Panadol extra ásványvízzel, majd miután fejfájás kilőve tasakos leveske, de csakis valamilyen húsleves formájú.A Knorr a legjobb-szerintem.
Nagyon helyre teszi a gyomrot.
Oriza triznyák Creative Commons License 2002.01.08 0 0 71
nálam még az ananászlé jön be legalább egy liter nem túl hidegen azért, vagy a narancslé/100%-os/ ezt aszerint választom hogy a gyomrom inkább savanyút vagy édeset kiván ez talán az elfogyasztott pia fajtájától függhet
na meg a húsleves vagy a korhelyleves az csodákra képes
nattefrost Creative Commons License 2001.12.20 0 0 70
szerintem is nagy botorság,éhgyomorra menni inni.Jó'telekajálom magamat, nem iszok semmi gyanús műbort vagy "ipari" konyakot/votyeszt, és minden okés lessz.
Előzmény: petike23 (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!