Helló ! Valamikor én is hasonló gondban voltam, de megoldottam.
Igaz nálam nem perlit beton volt, hanem rosszminőségű kavics beton (porlott ) Tettem rá egy vékony cementes glettet - és lás csodát 25 éve ott van. De én nem linóumot tettem , hanem padlószönyeget , abból is azt a fajtát ami átengedi a levegőt.
Ugyanis amikor még nem volt fűtve, de már kész volt a tetőtér, letettem egy műanyag burkolatot (ideiglenesen ) és az alja be nedvesedett.
És neked mit javasolnák ? hát amit az elődöm , vagy pl. cement glett (vékony beton apró szecsével , pl. homokkal ) és ebbe beleágyaznám a hőszigeteléseknél alkalmazott üveghálót persze simítanám is. Nyilván nem 0.5 - 1cm, de szerintem a másfélcentivel már jól járható réteg lenne.
A szivacs nem jó ! Magában !
- esetleg egy perlit beton / szivacsalátét / OSB lap rétegrend? Ez talán. De az OSB legalább 18 mm-es legyen és nut-féderes.
Ilyent is csináltam.
Volt egy szoba ahol még a hagyományos párnafa - közte homok - vakpadló és szegelt parketta volt.
12 cm a párnafa , így közte majd 1,6 m3 homok, 2cm vakpadló és 2 cm a parketta, ez 16 cm és ez mind korhadt. Ki az egész. Jött volna a betonos megoldás, de azzal majd fél évet kellett volna várni. Meg kurva sok anyag ! Elvetve !! Így maradt a párnafás megoldás - közte hőszigetelő anyag , rajta az OSB és ezen a lamillált.
16,5 m2 re egy százasból kijött. 5 éve ! Kettő hét alatt !
A műgyanta kötésű beton ill. habarcs szerkezete annyiban tér el a hagyományos betontól, hogy a homokot vagy a kavicsot műgyanta köti össze. A hagyományos beton valamennyi rossz, hátrányos tulajdonságát a cementnek köszönheti, ezért ennek helyettesítésével készült beton egyes mechanikai tulajdonságaiban nagyságrendekkel múlja felül a hagyományos beton tulajdonságait. A jobb mechanikai tulajdonságok mellett még vízálló, fagyálló, vegyszerálló, pormentes, tisztítható. A cementhez képest magas ára miatt azonban csak vékony fedőrétegként felhordva lehet gazdaságos.
Sziasztok, Egy eddig nem lakott tetőtér beépítésébe csaptam bele ahol a perlitbetonnal lett korábban kialakítva padlás járófelülete. Most ezt az aljzatot szeretném kiegyenlíteni, mert linoleumot szeretnék majd rátenni, de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás: - 5 cm betont nem szeretnék rá tenni (mert egyrészt nem akarom a födémet fölöslegesen terhelni, másrészt meg az 5 cm-t sem akarom elveszteni, mert kevés a hely fönn) - az aljzatkiegyenítő félek nem köt hozzá a perlitbetonhoz, mivel az erősen porózus - így széttöredezne - eszembe jutott, hogy esetleg szivacsos parketta alátétet teszek alá, de félek, hogy linoleum alá az nem mehet - gondoltam, hogy visszacsiszolom vízszintbe a perlitbetont (elég porózusnak tűnik hozzá) - de félek, hogy a linoleum ehhez nem ragadna hozzá - esetleg egy perlit beton / szivacsalátét / OSB lap rétegrend? Szerintetek hogyan lehet ezt korrektül megoldani? Köszönöm, István
most megnéztük, a konyhát, az előszobát, és volt 2 kamra amit kibontottunk, ezeket mind egy szintbe kell hozni, viszont különböző lesz a burkolás: a konyha, előszoba, kamra egy része járólap/greslap, a másik része parketta lenne.
A videókon ami fa lapokat leraktak, az egészen jónak tűnik, de erre lehet járólapot/greslapot ragasztani, vagy még trükköznek valamit?
A plikarbonát, pvc, és akril hullámlemezek között mi a különbség? Gondolom amik régen voltak azok voltak a pvc-k, azok "pókhálósodtak meg " néhány év alatt. A többivel mi a helyzet?
Az üreges polikarbonát 6mm vastagságban mennyire merev? Milyen távolságonként kell stafnizni?
Ha az adott gyártónak van komplett ajánlott rendszere vagy szerkezeti elrendezése az azt jelenti, hogy ha úgy van megcsinálva abból is!! akkor biztos, hogy azt kapod amit mondanak. Ha szakkérdésed van egy gyártó elemeiről őket kérdezd meg mivel és hogyan mert az a biztos.