Keresés

Részletes keresés

gzolidb Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3952

Jó estét!

 

Én szintén nem kaptam meg sem a rendelt aranyat, sem a befizetett több millió forintot.

Eddig tartott a türelmem...

Ha adtok egy telefonszámot valahol, jelentkezem!

Előzmény: Szilvi68 (3951)
Szilvi68 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3951

Safety Gold-os és Aranyközpontos kárusaltak, akik még nem jelentkeztetek be Gézánál vagy nálam, kérlek sürgősen keressetek meg minket! Fontos lenne! 

 

 

W_B Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3950

Helló!

 

"A kérdésem az lenne, hogy egy ideje gyűjtök már aranyérméket, de ezek leginkább numizmatikai érmék (pl. Hunyadi M. 50.000 Ft stb-k)"

 

A Hunyadi 50ezres azért nem numizmatikai érme; emlékérme. :)

Kinn kb. aranyárban (mínusz pár%) tudod eladni; ha itt jobb árat mondanak rá, add el itthon.

De nem ér sokkal többet, mint az aranyár.

 

A többi kérdésre már válaszoltak.

 

Üdv.

Előzmény: Bb06 (3944)
naox Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3949

"Vagy magadnal tartod es az atvilagitasnal kipakolod a szalagra?"

ezt lejátszottuk 5+ kilóval. Felviheted a gépre kézipoggyászban, és átvilágításnál van lehetőség, hogy elvonulj egy fülkébe, és ott pakolj ki, ne mindenki előtt. Kérni kell, sima ügy (ha nem nagyon bhunkó a szolgálatos VÁMos).

Előzmény: BlackVoid2 (3947)
naox Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3948

"ezek nem annyira keresettek kint, vagy esetleg tévedek??"

egy aranykereskedő mindenféle aranyat megvesz. Valszeg többet buksz a cserével, mint amennyivel kevesebbet kapsz érte kint, mint egy ismertebb termékért.

"Mit ajánlanátok inkább? Befektetési érméket vagy inkább rudakat/tömböket"

Teljesen mindegy.

"Eu-n belül szabadon vihető"

ez nem teljesen igaz. Annyiban igen, hogy vámmentes (de ugye minden más is az), de bizonyos mennyiség felett bejelentési kötelezettséged van (ún. "cash control").

"itt vám, esetleges eladás a későbbiekben, stb?"

érdemes bejelenteni, hogy behoztad, így később az eladásnál van "proof of purchase". 

Előzmény: Bb06 (3944)
BlackVoid2 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3947

Kivinni is veszelyes. Feladod poggyaszba? Vagy magadnal tartod es az atvilagitasnal kipakolod a szalagra?

 

Nem jo....

 

Előzmény: BlackVoid2 (3946)
BlackVoid2 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3946

USA-ban es Kanadaban a helyi befektetesi ermeket kell venni, azokat mindenki ismeri, konnyu venni es eladni.

Az ezuston pedig nincs AFA :)

Előzmény: BlackVoid2 (3945)
BlackVoid2 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3945

EU-n kivul kockazatos vinni szerintem, bizros hogy be kell jelenteni, aztan esetleg kitalaljak hogy penzmosasban veszel reszt es elkobozzak. Aztan perelheted vissza. Nem erdemes kockaztatni.

Inkabb add el es vasarold vissza az USA-ban, az tiszta ugy.

 

 

Előzmény: Bb06 (3944)
Bb06 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3944

Sziasztok!

Én a véleményetek illetve tanácsotok szeretném kikérni! Egy ideje figyelem már a topicot, de nem nagyon találtam hasonló kérdést (vagy csak átsiklottam felette az is lehet)!!

A kérdésem az lenne, hogy egy ideje gyűjtök már aranyérméket, de ezek leginkább numizmatikai érmék (pl. Hunyadi M. 50.000 Ft stb-k) és külföldre költözés miatt szeretném lecserélni őket most kifejezetten befektetési aranyra, mert szerintem ezek nem annyira keresettek kint, vagy esetleg tévedek?? Mit ajánlanátok inkább? Befektetési érméket vagy inkább rudakat/tömböket esetleg vegyesen (csak mert befektetési érmém is van egy pár Kenguru, Krugerrand, Ferenc J. 4 dukátosak, stb), érdemes lenne esetleg őket is lecserélni??

A másik kérdésem az lenne, hogy azt tudom, hogy Eu-n belül szabadon vihető, eladhatók, de esetleg Amerikáról, Canadáról tudnátok-e valamit mondani, gondolok itt vám, esetleges eladás a későbbiekben, stb?

Előre is köszönöm a segítségetek!!

dg82 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3943

Eddig itt se semmi, a héten jár le az általuk hirdetett határidő, ami indexen olvasható, meg mondtak mindenkinek, hogy most már hűha.

Előzmény: Szilvi68 (3942)
Szilvi68 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3942

Bár azért, ha valakit kifizettek, vagy megkapta az árut remélhetőleg benézne, és megnyugtatná a többieket. Van esetleg ilyen? 

Előzmény: tusinger (3938)
Szilvi68 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3941

Ez nekem is eszembe jutott. De sajna szerintem is az utóbbiról lehet szó. 

Előzmény: tusinger (3938)
BlackVoid2 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3940

A nagy bankok nem csak a Libort manipuálták(ják), hanem az aranyat is:

 

http://www.silverdoctors.com/the-smoking-gun-on-gold-manipulation-1975-fed-chairman-memo-on-gold-declassified/#more-10798

 

Olcsó az arany....

tomy50 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3939

Gyanítom hogy vihar előtti!

 

Előzmény: tusinger (3938)
tusinger Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3938

Milyen csend van, csak nem kifizettek mindenkit? Vagy ez vihar előtti?

 

Szilvi68 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 3937

Május óta se arany, se pénz

Egy aranykereskedő tucatnyi ügyfele hetek óta vár a kifizetett aranyára, a pénzt sem kapták vissza. A cég szerint a csúszást egy partnerük okozta, akit feljelentettek. Tovább »

forrás: Index.hu

helpyourself Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3935

Sajnos ez már számotokra nem vigasz, de a jövőben sokszorosan megtérülhet, ha tudjátok: a kötelezettségek, adósságok alól általában ki lehet bújni ha az ember NAGYON ki akar. Néhány nagyon-nagyon-nagyon ritka kivétel van. Ennek én sokáig elszenvedő részese voltam mint szinte mindenki, aztán egyszercsak kényszerhelyzetben egyenlítettem. Azóta úgy vagyok vele, ha valami egy idő után nagyon kényelmetlenné, drágává válik számomra, kibújok alóla (igyekszem), még akkor is ha eleve a saját feltételeimmel kötöttem a szerződést /ritkán kell kibújni/, de akkor meg főleg ha kényszerhelyzetben rámerőltették /mindennapos/. Igyekszem korrekten eljárni, de ha nem megy, inkább védem a saját forrásaim, nem áldozom be amit korábban összegyűjtöttem, mert a források pótlása ebben a döglődő gazdaságban egyre nehezebb, bizonytalanabb.

 

Minden megállapodás, szerződés, ígérvény ebben az országban lényegében egy darab papír. Ha egy cégnek kötelezettségei gyűlnek fel, még a jóhiszemű tulajok is inkább hagyják bedőlni mint a saját magánvagyonukból kipótolják, mert egyre nehezebb újra helyreállítani az anyagi biztonságot. Magánembernél kicsit nehezebb, de az elv ugyanaz. Nem érdemes rábízni egy petákot sem senkire, kpfizetés és azonnali áruátvétel. Ingatlanvásárlásnál is inkább az ellenőrzésre költsünk. Bankbetét, biztosítás, brókercég - mind mind bizonytalan, mind bezár abban a pillanatban amint a tulajdonosok úgy látják, hogy a működés tartósan veszteséges lesz. Még az állami ígérvények is bizonytalanok, de persze a mai napig biztosabbak mint bármi egyéb kis/közepes/nagy magyar vagy nemzetközi ismeretlen vagy ismert cég bármilyen kötelezettségvállalása.

 

Muszáj cinikusan hozzáállni mindenhez. Szinte más sincs is a gazdaságban mint csapda. Még a helyi erők a legkorrektebbek, azok tudják, hogy holnap is náluk vásárolsz ha ma nem vernek át. Szóval mindenki legyen cinikus és bosszantóan bogaras, szőrszálhasogató a jövőbeni befektetésével kapcsolatban. Pl az új vásárlók zöme nem tudja megállapítani mennyire tiszta az az arany amit megvesznek. 8-10-14-18-24 karátos? Egyáltalan arany -e? Ez egy alapkérdés de már itt elbukna a vásárlók megkockáztatom 95%-a. Olyannal nem szabad foglalkozni, nem szabad bele komoly pénzt tenni amihez nem értünk. Kurvanehéz ezt betartani, de amint ismeretlen területre tévedünk, azonnal hatalmas kockázatokat vállalunk, úgy, hogy még csak nem is tudjuk milyen fajta kockázatokkal állunk szemben. Vakrepülés, előbb utóbb garantált bukta lesz. (Velem is megtörtént, nem egyszer, a mai napig is ha hirtelen, kényszerhelyzetben kell dönteni.)

 

Az valamennyire bíztató, hogy nem tűntek el. De ennek lehet, hogy csak annyi az oka, hogy jogilag nehezen támadható módon akarják lezárni az ügyet. Nem tudni.

Darwin1 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3934

A sanda gyanú, az nem konkrét, hanem sanda gyanú. Nem tudom visszakeresni, de egy-egy elejtett szóból éreztem azt itt némelyeknél, hogy valaki dörzsöli a markát, és szó mi szó, tolja a saját szekerét. Én ezt nem érzem ide valónak ebben a helyzetben, de legfőképpen nem érzem tisztességesnek.

 

Veled semmi gondom,  olvastam már sok bejegyzésedet, és sosem csináltál titkot belőle, hogy kereskedő vagy. Te nyílt kártyákkal játszol, és ez így korrekt. De mások álnéven írogatnak fake bejegyzéseket.  Úgy rémlik ez az Aranyközpont, meg Safetygold is volt már pár hónapja. Valaki ajánlgatta őket, mintha vevő lenne, pedig sütött róla, hogy fizetett bérenc.

 

Nemcsak idevágó gondolat, hanem általános: A "tisztességes vállalkozó" mintha hiánycikk lenne. A többség nem saját érdemei alapján akar sikeres lenni, hanem a másik kárára.  A versenyt úgy értelmezi, hogy hol tud a másiknak ártani, és abból neki milyen haszna származik majd. Nem tud együtt élni a versennyel, a többi piaci szereplővel, hanem arra törekszik, hogy lehetőség szerint kinyírja nem a versenyTÁRSát, hanem az ELLENSÉGÉT. Hát ezzel van gondom.

 

De hangsúlyozom sokadszorra, én ezt a két céget, és a mögöttes vállalkozókat a legszemetebb gennyládáknak tartom, akiknek sitten a helyük. Remélem, hogy a pénzük nem fog visszaszivárogni semmilyen formában, bár érzem én is, hogy ez hiú ábránd, mert fog. Ha nem is az aranykereskedőként, de akkor valami másként. Mindenesetre az sem lesz tisztessétges, mert aki egyszer lop, az újra lopni fog.

Előzmény: naox (3923)
balacy Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3933

Mielőtt valaki félreértené, nem akarok senkit ostorozni, én s elkövettem nagy balfácánságot már.

 

 

balacy Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3932

"hogy olvasgatták, de nem kérdezett senki semmit, mert nem volt negatív élmény."

 

Ha olvasgatták, akkor eleg hanyagul tették, hiszen itt leírtuk pár cégről, hogy megbiztató, mi a tapasztalat és mi vele a rossz tapasztalat. Azaz voltak jó példák, voltak tanácsok, hogy mi az ami pld. egy aranykeresedőnek gyanús jel egy cégnél, mire kell figyelni, hogy jobb a kp. vétel, vagy melyik két-három cégnél kapta meg korrektül a cuccot az ember.

 

"Az ember általában utólag marha okos és körültekintő."

 

Igen, és majd a következő esetben sem lesz elöre okos. Tapasztalat.

Előzmény: tusinger (3930)
balacy Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3931

Én ennél óvatosabb vagyok, én megvárom, hogy sokan kipróbálják és azután megyek valahova át.

 

Az arany bizalmi áru, nagyon meg kell bízni az eladóban, hogy ott vegye az ember meg a cuccot és nekem a bizalom nehezen jön.

Előzmény: dg82 (3929)
tusinger Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3930

De, jobb lett volna, de ez már a múlt. Egyébként, ha nem történtek volna ilyen átverések, lehet, soha sem jutottak volna ide, erre a fórumra az emberek. május közepéig nem voltak ilyen bejegyzések, hiszen nem volt gond. persze az is lehet, hogy olvasgatták, de nem kérdezett senki semmit, mert nem volt negatív élmény. Az ember általában utólag marha okos és körültekintő.

 

Előzmény: balacy (3925)
dg82 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3929

Pont azért hagytam ott kevesebbet, mint a többség...

Ki akartam próbálni, megbízhatóak e. Most már tudom.

Előzmény: balacy (3928)
balacy Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3928

Mondta valaki azt, hogy ami friss az bünöző? Ha itt kérdez valaki, akkor lett volna esélye arra, hogy meghallgassa aztokat, akiknek már van tapasztalata más cégekkel is, és esetleg oda megy venni, ahonnét az elmúlt X évben X forumtárs vett és meg is kapta. 

 

Lehet friss cégnél is venni, de én maradok ott, ahol eddig - ahova azérét mentem, mert volt másnak jó tapasztalat, és kipróbált hely.

 

Naox legalább kettő cégnél leírta anno, hogy ksitőkével, új bejegyzésú céggel óvatosan.

Előzmény: dg82 (3927)
dg82 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3927

Keressél már rá, hogy hány negatív kommentet kaptak korábban...

Attól, hogy vmi friss, meg nincs sok tapasztalat vele, automatikusan rossz és bűnöző?

Előzmény: balacy (3925)
balacy Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3926

"és persze mindezt anoním nicknevek alatt, ártalan usernek tettetve magukat"

 

Itt pontosan tudjuk, hogy ki az aki kereskedő. :)

 

Soha nem is titkolta, hanem tanáccsal segített (naox) és ezer köszönet érte, mert pld. legalább milliószor leírta anno, hogy mit kell figyelni. És egyszer sem mondta, hogy töle kellene vennem vármit. (ők nem az én kategóriám)

Előzmény: Darwin1 (3919)
balacy Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3925

Nem lett volna jobb előbb keresgélni és megtalálni ezt a forumot?:)

 

 

Előzmény: tusinger (3918)
dg82 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3924

A vádak:

-hogy nem szállítanak árút - miért, szállítanak talán? Ha vmi csoda folytán fognak, meg fogom írni.

-nincs kommunikáció - miért van? Én még azt a köremailt sem kaptam meg. Kedden bejegyeztek, hogy ma Kenyeres úr már nagyon fog hívni, hát nem hívott.

-ami info jön tőlük, következetlen. - miért, nem az? A csúszás oka szerkezeti váltás. A csúszás oka, hogy a gonosz beszállító nem szállít. Ok, akkor melyik az igaz?

 

Ennyi, ez mind igaz. Ha ide egy aranykereskedő írja ezeket, akkor is igazak.

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a híres "aug első napjaira" határidővel...

Előzmény: Darwin1 (3919)
naox Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3923

"Az a sanda gyanúm, hogy jó néhány kereskedő írogat itt, és próbál ebből a balhéból saját magának tőkét kovácsolni"

Azért ezt illene kicsit konkretizálnod.

Én kereskedő vagyok, jó ideje írogatok ide, ugye azért, mert vevőszolgálat, vagy mi a fene, igyexünk a hüje kuncsaftot minél korrektebben tájékoztatni, ilyenek. Persze, hogy ezzel (korrektség) az ember a "saját szekerét tolja", jött már néhány arc a fórumról hozzám vásárolni, de kinek   okoztam  ezzel kárt?

Másrészt az aranyközpont, aki most az egész magyar aranykereskedelemnek "odabasz", minden vétlen konkurrens kereskedőnek kárt okoz, miért mutogat a konkurrenciára?

OK, nem kell minket (konkurrens kereskedők) szeretni, de ok és alap nélkül vádolni egy ügyben nem tisztességes dolog.

Higgyétek el, nekem is nagyon fáj minden egyes megkárosított ügyfél, és nem azért, mert nem én károsítottam meg, hanem azért, mert a példa sokezer ügyfelet fog eltántorítani a hazai vásárlástól.

 

És van még egy dolog, ami nagyon fáj. Ha egy cég eltűnik soktíz-százmillió forinttal, az előbb-utóbb különböző csatornákon visszajut az országba, a gazdaságba. Simán lehet, hogy az itt lenyúlt milliókból fogja valaki rövidesen létrehotzni a piacvezető magyar aranykereskedő céget, amivel lenyomja a jelenlegi, tisztességes(ebb) konkurrenseket.

 

Előzmény: Darwin1 (3919)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3922

"a konkurenciájukat nevezi meg a vádak hátterében. És ez nem ördögtől való felvetés."

 

Mivel a vádak igazak, emiatt mindegy hogy ki terjeszti őket. Amúgy lentebb pont egy "hasonlóan megbízható" cég honlapján volt erről cikk.

Vagy esetleg a gonosz konkurrencia rabolta el Józsit, a kamionsofőrt?

 

 

Sajnos van egy olyan érzésem, hogy a csalás vádja alól egy jól szervezett offshore beszerzési láncolattal bújnak majd ki.

Előzmény: Darwin1 (3919)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!