Nem kekeckedés, csak pontosítás: - a neve második útlevél, az ideiglenes, az más.
- alapból két év az érvényessége (ettől lehet még egy évre érvényes is persze). Korábban 5 évre adták. Ez mondjuk sokkal jobban megérte.
- idézet következik: "Igazolni kell továbbá a rendszeres külföldre utazással járó foglalkozást, vagy a különös méltánylást érdemlő okot, ami miatt a második magánútlevél kiállítását kéri."
Természetesen "különös méltánylást érdemlő ok" lehet az, hogy nem tudsz az izraeli pecséttel bizonyos helyekre beutazni.
nem kellett semmilyen igazolás... elmondtam a nyomoromat, hogy Izraelben bepecsételtek és Dubaiba pedig így nem fognak beengedni. Ennyi. Semmi akadálya és nem kell igazolás. Nekünk nem kellett.
Ezt a reszet ertem, de pont ezert gondoltam logikusnak, hogy elmegyek a tokmanyirodaba, felveszem az ujat, leadom a regit, aztan utazas utan visszacsere.
Viszont pont arra lett anno kitalálva, mert bizonyos pecsétekkel bizonyos helyekre nem lehet utazni. Vagy amíg egy vízumot intézel, és leadtad egy követségen az útlevelet, épp utaznod kell egy másik útlevélköteles országba. Az ilyen helyzetek kezelése a cél. Az igényléséhez vinni is kell egy munkahelyi igazolást, hogy a fenti okokból van szükséged a második útlevélre.
A Wizz-el DWC-ről visszafelé csak Reptéri utasfelvételt ajánl fel a rendszer. Mit kell ott a visszaúthoz bemutatni, hogyan megy a becsekkolás, mik a tapasztalatok?
Ja igen, még ott kellett egy egy kicsit többet keresgélni, de a második körnél, beálltam egy zsákutcába, ahol csak a lakók parkoltak, és ott volt több hely is. Ráadásul még fizetni sem kellett, mint mondjuk Pesten hasonló környéken. Nem mintha drága lenne a parkolás. ;)
Tavaly napközben voltunk fent, idén meg úgy mentünk, hogy a 15:30-as jegyeket vettem meg, és fent voltunk 18:30-ig, mert a naplementét is meg szerettem volna nézni onnan, valamint megvártuk a szökőkút első műsorát is. Senki nem figyeli, hogy mikor mész fel. Nagyjából addig maradsz, ameddig akarsz.
Nem kell ezert hazajonni, "visa run"-ra tokeletesen megfelel Oman.
Akar RAK, akar Hatta fele megvalosithato.
Kifizeted a kilepesi illeteket, valoszinu az omani vizumot is (6 Rial), mert ugyan a dubaji pecseteddel mehetsz vizum nelkul, de csak akkor, ha az meg 3 hetig ervenyes, aztan a hatarornek megmondod, hogy te csak "visa run"-t csinalsz, beleptet, rogton ki is leptet, es mar mehetsz is vissza. De legalabb ujabb vizum nem kell Dubajba :)
Tudnátok segíteni abban a kérdésben, hogy ha letelik a 30 napos vízummentes időszak, akkor ha kilépek az országból mikor jöhetek vissza? Kvázi azonnal, vagy 30 napot várnom kell? A párom munkát kapott és én is szeretnék kint valamilyen állást, de nem tudom hogy addig míg szerzek, ingázhatok-e úgy hogy egy hónap után 1 hétre hazajövök aztán vissza...