Keresés

Részletes keresés

emgergo Creative Commons License 2006.03.28 0 0 13880
Vasárnap a Malom-völgyi Encián-szakaszt tervezem Zebegénytől Törökmezőig (a másik fele Pusztatoronytól ill. Kóspallagtól már megvan). Szerintetek milyen lesz a terep, mennyire lehet közlekedni? (már régen voltam arra, vannak most hidak az átkeléseknél?)
HEV Creative Commons License 2006.03.28 0 0 13879

Fodor Péter az utóbbi években bejárta Somogy gyakorlatilag összes túrautját és tapasztalatait a mai napon közreadta egy excel táblázatban :

Benne RP-DDK és DDP részletes útinfók , és sok egyéb hasznos adat, megjegyzés.

Elérhetősége:

Somogy Megyei Természetbarát Szövetség
Zöldpont Életmódklub, Kaposvár
fodorpeter@freemail.hu

Az anyag itt látható: www.zselic.extra.hu

Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.28 0 0 13878
Bizony-bizony! De csalóka, mert emlékeim szerint a fenyőfa mellett, vagy közelében van egy villanyoszlop is.
Előzmény: kulisz (13876)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.28 0 0 13877
Én is gondolkodom egy ideje, hogy elküldöm a füzetet, én 18 helyszínen jártam eddig, de csak 16 kód van meg (Rustokhegyen és a Paphegy bronzkorinál nem találtam meg a táblát), tehát már megvan a szükséges mennyiség, de valahogy nem akaródzik abbahagyni. Viszont ha már megvan a jelvény és az oklevél, valahogy nem ugyanaz az érzés keresni a kódokat, nincs annyi motiváció talán, vagy nincs meg az izgalom, nem tudom...
Előzmény: kulisz (13874)
kulisz Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13876
korrigálnom kell a délutáni hozzászólásomat: a Bernecebaráti váras kód természetesen fenyőfán van, nem villanyoszlopon
kulisz Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13875
Köszönöm az információt, ezt nem tudtam!
Előzmény: emgergo (13869)
kulisz Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13874
Szia!

A megelőző hozzászólásodra is itt válaszolok.

- Hont: tudom, az már régebben megvolt:) Egyébként épp 1 hete küldtem el a Várak a Börzsönyben füzetet, 14 vár már megvolt, úgy gondoltam nem várok tovább, kell a jelvény most:-) Ettől még fel fogom keresni a hiányzókat. Mennyi az átfutás, mikor kapom meg a jelvényt szerintetek?
- Királyháza: kösz a tippet. Azt hiszem a Mathias volt az egyik ház (most jöttem rá), amire hangsúlyosan ki volt írva hogy idegeneknek tilos a bemenet, így nem kisérleteztem. Ezek szerint nem hajtottak volna el? De a Kemencei tipp se rossz.

Igazolólap: kiadták de nem nekem és hogy miként, volt-e valami kérdés, fenntartás azt nem tudom, az egyik topiktársunk volt olyan kedves, hogy beszerezte nekem, és elküldte postán. Én úgy tudom, hogy teljesíthető az ezüst egyénlieg is. (talán már nem annyira "korszerű" ez az előírás, ezért kezelik rugalmasan de ez csak feltételezés)
Előzmény: Vagdalthús (13868)
olahtamas Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13873
Igen 1977-es 010019-09
Kilencedik javított kiadás.
Előzmény: Vagdalthús (13860)
Joeyline Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13872

Nézzétek el a sajátos stílust, de eredetileg egy egyetemi újságba írtam...
Még január végén többen is érdeklődtek innen, úgyhogy gondoltam beszúrom ide.

Kéktúra a tavaszi szünetben!

Nincs még programod a tavaszi szünetre? Szeretsz túrázni szép vidékeken, jó társaságban? Kis túrás csapatunk, az ELTE Teljesítménytúrázók Egyesülete szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a tavaszi szüneti megmozdulására, melynek során az Országos Kéktúra szakaszos végigjárását folytatjuk, ezúttal az Aggteleki-karsztvidéken és a Cserehátban.

A túra időtartama: 2006. április 9-14. (vasárnaptól péntekig)

A tervezett program:

Találkozó: április 9-én, vasárnap 6.00-kor a Keleti pályaudvaron a 6.15-kor induló Rákóczi nemzetközi gyorsvonat végénél Putnokig szóló jeggyel a kézben! (Mindenki maga veszi, célszerű elővételben venni, 767 Ft a tanulójegy ára) Miskolci átszállással Putnokra utazunk.
A napi bontás a következő lesz: Putnok - Zádorfalva – Jósvafő – Bódvaszilas – Rakacaszend – Abaújszolnok – Encs. 15-20 km közötti lesz a napi túratáv, hogy a kevésbé gyakorlottak számára is könnyen teljesíthető legyen. Az első napi túra végén, Zádorfalván fogunk szavazni az országgyűlési választásokon, emiatt mindenki, aki jönni szeretne, mielőbb menjen el a lakóhelyileg illetékes jegyzőjéhez átíratni magát a választási névjegyzékben Zádorfalvára!
Útközben megtekintjük az érintett látnivalókat, esténként pedig játékok, szabadidős programok (sörözés :) stb. ) és közös főzőcske várható.
Szükséges felszerelés:
Kényelmes túracipő, az időjárásnak megfelelő legalább 2 váltás öltözet, hálózsák, polifoam, esőkabát, némi pénzmag, első napra élelem, nagyhátizsák a teljes felszereléshez és egy kishátizsák a napi cuccos túranapokra.
A szállásokról:
Első este Zádorfalván a felszerelt turistaszálláson (lelkészlak), 800 Ft/fő. A következő 3 éjszaka a bódvaszilasi iskola tornatermében lesz olcsó, polifoam-hálózsákos megoldású szállásként, az utolsó éjszaka pedig a Gagyvendégiben, a Vendéghy-turistaházban.
Mivel ún. csillagtúra jelleggel járnánk végig a túrát, vagyis több túranap után is ugyanott lenne szállás, így lesznek olyan napok, amikor nem kell vinni a teljes felszerelést!
Visszaérkezés Budapestre április 14-én, pénteken délután vonattal. (767 Ft a tanulójegy ára)

Kérjük, hogy részvételi szándékát mindenki jelezze lehetőleg április 4-ig!
Akkor is gyere, ha csak néhány napra tudsz csatlakozni!
Ami garantált: vidám társaság, szép tájak, maradandó élmények, a többi Rajtad múlik!

További információ és jelentkezés:
kektura@freemail.hu

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!
Tavaszi Széll Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13871

03. 18-án én nem találtam sem a bélyegzőt a Gyöngyvirág kulcsosház villanyóraszekrényére erősített dobozban, sem nyalókát az ismertetőtáblára erősített faládikában. Egy nappal előtte ChrisCarlos-ék még megtalálták a bélyegzőt. Telefonon beszéltem a gondnokkal (Südi Péter 06 20 9136224 ), ő megígérte, hogy másnap lejön a házhoz, és kiteszi a raktárba zárt tartalék pöcsétet, de nekem maradt Bakonycsernye, mint pecsételési hely.

Hát, ennyit tudok mondani a kisgyóni bélyegzőről.

Előzmény: Joeyline (13870)
Joeyline Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13870
Nem tudja valaki, hogy Kisgyónban mostanában van e "kinti" bélyegző, és hogy Hamuházhoz kitették e már a KDP elindításakor még hiányzót?

A fantasztikus időt szemlélve, hajlok arra, hogy holnap reggel elmenjek KDP-zni a Keleti-Bakonyba :)

Ha valakit még érdekel esetleg, privátban megbeszélhetjük a részleteket. Legalább Isztimérig mennék, az oda való érkezési idő függvényében szóba jöhet még Fehérvárcsurgóig, esetleg Iszkaszentgyörgyig is a túra. Tekintettel a nyári időszámításra most már 1 órával tovább van világos :)
emgergo Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13869

"Nem úgy Bernecebarátiban: a "Sopronis" vendéglőben bélyegeztem, ahol nem a vállalkozó bélyegzőjét kaptam, henem egy szép pecsétet Bernecebaráti felirattal, és a település címerével. "

Az szerintem az Enciánosok által kihelyezett pecsét az Encián Emlékek mozgalomhoz, valóban nagyon szép.

Előzmény: kulisz (13866)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13868
Még egy kérdés: igaz, hogy az ezüst egyénileg is teljesíthető, nem szükséges csoportos túrán érinteni a pontokat? S neked kiadták úgy is az ezüst iglapját, hogy még a bronzba is pecsételsz?
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13867

Üdv!

- Hont: ha már ott voltál, van egy börzsönyi váras kód a faluban.

- Királyháza: a Mathias Lovaspanziót nem próbáltad? Ott korábban már ettem, ittam is. Tipp: a Királyházán lévő MOL Kulcsosház gondnoka a Sport Fogadó (Kemence közepén, a buszmegállónál) tulajdonosa, talán nála lehet pecsét

- Perőcsényben én is a kocsmában kaptam pecsétet a bronzhoz, készségesek voltak akkor is.

kulisz Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13866
Röviden összefoglalnám a hétvégi Börzsönyi jelvényszerző túrás (ez most eléggé autósra sikeredett be kell valljam( tapasztalalataimat:)

Börzsöny turistája bronz: pecsételtem a Diósjenői vasútállomáson, kerek bélyegzőt kaptam, az igazoló lapot az ablakon beadva, mert a bélyegző nem fér ki:)

Kemencén a Kőrózsában, Perőcsényben pedig a kocsmában kaptam bélyegzőt, mindkét helyen nagyon szívesen segítettek, bár ezúttal nem fogyasztottam semmit sehol:)
------------
Börzsöny turistája ezüst: Nógrádi vasútállomáson nem az OKT-pecsétet kaptam/kértem, hanem van egy másik, egyszerűen "Nógrád" felirattal. Honton a "Pepsi-s" kocsmában (nagyjából a település közepén, majd felrakom a geocaching.hu-ra a POI-adatbázisba) bélyegeztem, és ittam egy kávét. Elmondásuk szerint viszonylag sűrűn térnek be turisták e célból.

Nem úgy Bernecebarátiban: a "Sopronis" vendéglőben bélyegeztem, ahol nem a vállalkozó bélyegzőjét kaptam, henem egy szép pecsétet Bernecebaráti felirattal, és a település címerével. Elő kellett venni a bélyegzőpárnát, mert elmondásuk szerint úgy 2 havonta kér valaki pecsételést. Ez is megy majd fel a gc.hu-ra.

Királyháza: itt nem leltem bélyegzési lehetőséget, a szigorú "magánterület, idegeneknek belépni tilos" feliratoktól visszarettentem. A turistaháznál készítettem egy fényképet jobb híján. Érdekelne a tapasztalatotok a Királyházai bélyegzéssel kapcsolatban. Nem ide tartozik szorosan, de innen akartam felmenni a BUgyihóhoz, és a Varjas-kunyhóhoz, de nem tudtam átkelni a patakon, meg van áradva, és hiába kerestem a közelben nem találtam átkelési lehetsőéget (a magánterület érintése nélkül), egy fürdést pedig nem akartam megkockáztatni.
------
Börzsöny turistája arany: készítettem egy-egy fotót a Király-kútnál (Diósjenő) és a VILATI-nál.
---------
Várak a Börzsönyben: Bernecebaráti templomhegyen minden rendben a villanyoszlopon ott van festve a kód, felette pedig a zöld tábla.

Mahir: múlt nyáron voltam az Ipolyviski kódnál, ezúttal a Tésai műút melletti kódot kerestem meg, megvan az út mellett egy fán, festés és narancsszínű táblán. Eztis rakom majd fel a gc-re. Meglepő volt, hogy páros határkövek (ikerpontok) vannak elhelyezve, ilyet vonalas létesítménynél pontosabban műútnál máshol még nem láttam, csak nagyobb vízfolyásoknál.

Mégsem lett rövid:-)
Előzmény: nagypapi (13865)
nagypapi Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13865

Asszem eccer régen már kitárgyaltuk, hogy a vasútállomásoknak kitüntetett szerepe van a Kéktúra-pecsételéseknél: Kőszeg, Zirc, Sirok, Bélapátfalva, Bódvaszilas, hogy csak párat említsek. Sok helyütt nincs is ilyenkor hivatalos OKT bélyegző kihelyezve, máshol meg jópárszáz métert kell így gyalogolni, holott útba esik egy csomó hely (bolt, kocsma, posta), ahol lehetne bélyegeztetni. 

Kőszeg esetében: mivel más bélyegzőt is elfogadnak, tök felesleges kiblattyogni a vasúthoz, aki nem vonattal érkezik/indul.

Előzmény: Joeyline (13862)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13864
Mindegy, bizonyítsák be, hogy az nem a Zátori-kút! A jogállam ilyen :-))
Előzmény: Joeyline (13863)
Joeyline Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13863
Igazság szerint én nem csinálom ezt a mozgalmat, és csak egy rövid sétát tettünk Hontról a jelzett időpontban. A térképen láttuk, hogy ott kell valahol lennie a forrásnak.
A kifolyást végülis megtaláltuk (jól jelöli a helyét a térkép, már amennyire azonosítottam a környéket), de szerintem abból nem igazán lehet felismerhető fotót csinálni...
Előzmény: Vagdalthús (13861)
Joeyline Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13862
Szerintem is a vasúttal való odaérkezést feltételezik.

Pedig több igazolásra kijelölt hely is lényegesen könnyebben közelíthető meg busszal.
Kőszeg az egyik legjobb példa, a buszállomástól csak pár lépés az OKT útvonala, míg a vasútállomástól több, mint 1,5 km.
Előzmény: hörpölin (13859)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13861
És fényképezhető annyira, hogy felismerhető legyen?
Előzmény: Joeyline (13849)
Vagdalthús Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13860
A 11 forintos térkép az 1977-es lenne? Most kaptam meg azt a kiadást ugyanis, azon még a Naszály is szerepel melléktérképként.
Előzmény: olahtamas (13850)
hörpölin Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13859

Kedves vaterló!

1. Hát sajnos hétvégén nincs sok remény abban a déli időpontban stemplizni Ősagárdon. Mi éppen most nosztalgáztunk arra a múlt hét végén (Katalin puszta - Felsőpetény szakaszt jártuk be) és délután kettő felé, amikor Ősagárdon voltunk, zárva volt a kocsma. Viszont már kocsival Felsőpetényből visszafelé jövet útba ejtettük du 5 felé, mert ott volt megbeszélt találkozónk egy Nógrádból indult társasággal, születésnapot ünnepelni! Na, akkor stempliztünk!

2. Szorosan véve mi sem áthaladtunk Kőszegen, mert ott szálltunk meg. Ebben az esetben pedig a túrát megszakítottuk és csak másnap indultunk tovább. Szerintem ez semmiben nem különbözik attól, mintha két külön időpontban jártunk volna arra túra befejezéskor, illetve újabb túra kezdetekor.

Szvsz ezzel a vasúti bélyegző kéréssel eleve feltételezik azt, h vonattal érkezünk a városba! Mert mi van akkor, ha busszal, autóval, kerékpárral, vagy akár szánon érkezünk oda?

Hát nem tudom! Talán nálam okosabbak is hozzá fognak szólni ehhez. De mint már mondtam, a fiamnál a GYKT és a tájegységi jelvények odaítélésénél elfogadták a kemping bélyegzőjét.

3. Szóval Te is ebben a nagy faluban lax?

Előzmény: vaterló (13855)
Zete Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13858
Ami sokszor kimarad a Kéktúrából: városnéző séta Nagykanizsán

A Dél-Dunántúli Kéktúrát ugyan még nem kezdtem el, de egy helyszínre mégis eljutottam: a napokban mintegy három órát tudtam rászánni Nagykanizsával való első ismerkedésre. Mivel egyáltalán nem volt fix a program, hiába készültem előzetesen a városból, az anyagok nagy része nem volt nálam.

Az első látnivalót még csak a kocsiból tudtam szemrevételezni, ez a város nyugati szélén lévő iparnegyed mellett felhúzott Várkapu emlékmű. Mint nem sokkal később megtudtam, az egykori vár nagyjából pont az ipari terület helyén volt. Innen nincs is oly messze a belváros, ahol is az Erzsébet téren kezdtem meg a gyalogos sétát. Mindjárt a Városháza előtti szép nagy parkot elérve egy jókora lapos, emelvényszerű pontot derítettem fel, ahol valószínűsítem, az egykori rendszer vagy a nagy testvér valami emlékműve állhatott. Ennél viszont sokkal érdekesebb volt a 20. honvéd gyalogezred emlékműve, emelyen egy sor csatateret tüntettek fel, ahol az ide tartozó katonák szerepeltek. Az emlékmű felirata szerint: „Dalolva mentek csatáról csatára”. Ami azt illeti, volt is hová, hiszen Jaroslaw, Limanowa, Lublin mellett az olasz hadszíntér, Piave is ott szerepelt, sőt a felsorolás vége az volt, hogy stb. Kimondottan kellemes napos idő volt, nagyon jólesett a padokon egyet üldögélni. Az emlékműtől pár lépés és máris a Vasember ház mellett voltam. Ez pont olyan, mint a fotókon, ugyanis, nekem kicsit fura volt ugyan elsőre, de úgy vettem észre, Kanizsával kapcsolatba valamiért leginkább mindig ezt az épületet említik könyvek elsőként. Pedig a központban bőven van mit nézni!

Pár perc csupán és máris a Turulszobor és a mögötte magasló 48-as gyalogezred Petőfis emlékművét vettem észre. Tényleg nem nagyok a távolságok a belvárosban! Petőfinek a feltüntetését az I. Vh-s katona szobra mellett az indokolta egyébként, hogy anno a költő is ebben az ezredben szolgált. Nagyon érdekes és ritka kompozíció. Az Erzsébet tértől a Deák térig tartó utat gondosan kétszer is végigsétáltam, mindkét oldalon. Közben bekukkantottam egykét ház udvarába is, és a várt módon sikerült kikutatni egykét elrejtett érdekességet is, ami talán nem feltétlenül az építészeti örökség része, de nekem annál inkább tetszett. Ilyen volt pl. egy rizsporos parókát viselő majdnem életnagyságú figura, amely a kezében tartott sereskriglivel csalogatta az embereket egy kis öblögetésre. Sajna, kissé megkopott állapotban volt éppen, de remélem, egyszer új ruhát kapva ismét csatasorba állítják. Nem messze innét egy újabb ház homlokzata pedig egy óriási grafikával volt díszítve, ezt is megörökítettem, bár páran furcsállva néztek. Láttam a Thury múzeum épületének a bejáratát is, sőt be is mentem az elejére, hátha a kerthelységbe be tudok jutni, de ez abból az irányból nem ment. Maga a múzeum megtekintése a csodás időre tekintettel természetesen elmaradt.

Az egész belvárosra az jellemző egyébként, hogy nagyon sok épület magmaradt a régi időkből, amik összefüggő sorokat és ennek megfelelően szép látványt alkotnak. Ez így is van rendjén. Azonban, ahol a házsorban hiány van, oda tuti az elmúlt évtizedek otromba és jellegtelen betonépületei kerültek. Ez mondjuk nem helyi jellegzetesség, így csinálták ezt mindenhol. Ezenkívül egy valami nem tetszett csak a városban kószálva, de az nagyon. Mintha az idegenforgalom mint úgy önmaga, itt nem nagyon létezne. Ezt egy városban én leginkább azon szoktam lemérni, mennyire lehet hozzájutni pl. képeslapokhoz. Nagy képeslap gyűjtő vagyok ugyanis, főleg a légifelvételes képekre utazom, ha lehet. Na itt ez nagyon – sőt ne szépítsük, egyáltalán – nem ment, pedig már lassan nótoriusan tértem be a kapualjakban található kis üzletkékbe is. Végül, egy könyvesbolt kirakatában láttam néhányat. Betérve, viszont kiábrándító volt az eredmény: kettő, azaz pontosan kettő féle Kanizsát bemutató lapocskából lehetett választani! Az már a hülyeség határát súrolta, hogy viszont zalakarosi képeslapból legalább 5-6 féle volt... Ezek után pánikszerűen félteni kezdtem a gépemet, nehogy lemerüljön idő előtt az aksi és ne tudjak valamit lefotózni. Volt még egy, igaz kisebb probléma, az élelmiszer beszerzés. Élelmiszerbolt mint olyan az egész városközpontban nincs, a rendőrségtől nem messze tudtam csak egy nagyobb boltot felhajtani, de az is el volt rejtve egy mellékutcában. Igaz, pékségek szép számmal voltak, nagy választékkal és asztalokkal is ellátva. Az egyikbe betérve udvarias és gyors kiszolgálást követően ebédeltem.

Ezek után következett egy igazi kuriózum, a Nagy-Magyarország emlékmű. Ennek az emlékműnek a sorsán keresztül a XX. század magyar történelmét kiválóan végig lehet követni. 1934-ben emelték, 1952-ben ledöntötték és félig szétverve elásták a talpazata mögött egy gödörbe. 2000-ben találtak rá a maradványokra és végül 2001-ben került vissza újra helyére a monumentális alkotás. A történet bővebb változata elolvasható itt:

http://www.nagykanizsa.hu/emlekmu/

A monumentális alkotás mögött lévő szép parkban helyet foglaltam és jó ideig itt maradva csodáltam meg ezt a hányatott sorsú művet. Elgondolkodtam azon, hogy szavak és könyvek helyett is milyen beszédesen fogalmazza meg az egykori és az újabb alkotók véleményét egy bizonyos párizsi kastélyban véghezvitt döntésről és annak következményeiről. Ezen túlmenően pedig az emlékmű négy oldalán a négy szobor világosan jelképezi az akkori elgondolás szerinti kiutat. Az idézett linkre kattintva természetesen az emlékmű részleteiről is mindent el lehet olvasni.

Innen egy utolsó felfedező sétára indultam, ez is nagyon izgalmas volt. Mindjárt innen nem messze egy „Kóbor-ló” nevű műintézmény érdekes cégérét vettem figyelemre majd ennek közvetlen közelében egy elsőre furcsa fafaragás kompozíciót figyeltem ki egy kis parkban. A fotók majd mindent elmondanak, mit is ábrázolt ez J

Visszatérve az Erzésbet térhez, egy mellékutcába betérve annak végében egy hatalmas méretű templomot pillantottam meg. Ez a templom viszont egyáltalán nem volt nálam „képben”, pedig a mérete és stílusa alapján első pillantásra is megállapítottam, hogy igencsak megérdemli a figyelmet.. Közelebb érve sajnos látszott, az egész elég rossz formában van, de ez csak fokozta a kíváncsiságomat. Szép barokk stílusú épületegyüttes bontakozott ki, ahogy odaértem. A főkapun semmi más, csak egy TKM-s tábla hirdette, hogy bélyegzőhely. Engem az ilyen bélyegzések hidegen hagynak, de a helyet mindenképp fel akartam deríteni. A nagy kapu melletti kisebb ablakán benézve megdöbbentem: bent városi könyvtár feliratot olvastam el! Már azt hittem az egész egy gazdátlan, nem funkcionáló valami, de a templom melleti utcába betérve csak kinyomoztam, hogy ez a Szent József plébániatemplom és misét is tartanak benne. Tehát van itt élet, csak nem most. Ebben hamarosan megerősített egy újabb felirat, miszerint az épület megtekinthető hétfő-szerda-pénteken 9-11 óra között. Se ilyen nap nem volt, se nem ez az óra, így feladtam. Az épület melletti utca a Zárda utca nevet viseli, az épület egykori funkciója tehát nem lehet kérdéses. Az egész egy nagyszerű látnivaló lehetne, ha rendberaknák, a belső udvar hatalmas fái szerencsére még élnek, szépen hozzájárulva az egész hangulatához. De aztán megint itt az a fránya csak: csak a hátsó oldal mögötti szeméthalmok és a sporttelep komplexuma ne lenne olyan, amilyen. Ez a kettő valami olyan szürrealisztikus együttest hozott létre, aminek megszüntetésével még talán évtizedekig nem fog boldogulni a város. De nagyon remélem, lesz erő, pénz és akarat, hogy ezt a városhoz méltatlan állapotot felszámolják és a régi fényében helyreállítsák a környéket. S még talán egyszer az idegenforgalom is fellendül és a város büszke épületeinek nagyobb híre megy országszerte. Mert a látnivalók megvannak. És a házsorok mögé is érdemes bekukkantani J

Fotóalbum 32 képpel itt:

http://zete.uw.hu/album/thumbnails.php?album=32

mosomedve Creative Commons License 2006.03.27 0 0 13857
ENCIÁN EMLÉKEK

A Szent László hegyen ne a szokásos Encián Kódot keressétek (mint én tettem tegnap vagy 15 percig), mert a megadott helyen egy néhány betűből álló szó szerepel, itt ez a "kód", ezt kell lemásolni.
Morcsi Creative Commons License 2006.03.26 0 0 13856
Itt egy link is hozzá:
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=12988&page=1
Előzmény: MacG (13853)
vaterló Creative Commons License 2006.03.26 0 0 13855
Hörpölin!

Köszi a válaszokat.

1. Hétvégén vajon mi a helyzet?
2. Egy kis különbség van a két eset között. Ti áthaladtatok Kőszegen, ilyenkor tényleg bármilyen pecsét jó. Én viszont ott kezdtem (csak Kőszeg-Írottkő szakasz), betű szerint értelmezve ilyenkor kellene a vasútállomás pecsétje.
3. Megnyugodhatsz, pesti vagyok. :)

vaterló
Előzmény: hörpölin (13804)
HEV Creative Commons License 2006.03.26 0 0 13854

A Somogyi Várak mozgalom szabadon választható várainak listáját felraktam.

www.zselic.extra.hu

MacG Creative Commons License 2006.03.25 0 0 13853
A hírekben mondták, hogy lesz egy új 2000 kilométer hosszú túraútvonal, a volt vasfüggöny mentén.
olahtamas Creative Commons License 2006.03.25 0 0 13852
Király-kút a régi térképen:
kiraly kut
Előzmény: kulisz (13847)
olahtamas Creative Commons License 2006.03.25 0 0 13851
Íme:
Csorgo kut
Előzmény: olahtamas (13850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!