Keresés

Részletes keresés

cimbóka Creative Commons License 2005.05.10 0 0 319
Igaz,hogy nem voltam az utólsó közgyűlésünkön,de úgy hallottam, hogy van egy javaslat arra vonatkozóan, hogy körbe kéne keríteni a területet/ II. ütem/ hiszen azt most úgy használják az emberek ,mint egy közterületet, de a takarítást, a fűnyírást és a rongálást mi, lakók fizetjük. Szerintem jó ötlet, csak nem tudom hogy lehetne megvalósítani. Az is érdekes, hogy a IV. ütem építési területének egy része a mi területünkön van . Ez nem birtokháborítás? A közös képviseletről annyit, hogy én nagyon örültem, amikor sikerült a ránk telepített közös képviselőktől megszabadulnunk. Semmilyen személyes problémám nem volt velük, csak a tulajdonosi szemlélet hiányzott, de az nagyon.Most csak attól tartok, hogy a közös képviselőnk jól mérte-e fel a feladat nagyságát és a saját erejét. Mert egy tulajdonostárs közös képviselőnek igazából nincs munkaideje, ő nem tud máshova hazamenni, és egyes tapintatlan lakótársak képesek mindenféle lehetetlen időpontban zaklatni. Azért erre jó lenne odafigyelni. Az az igazság, hogy én azóta érzem, hogy gazdája van a háznak és azóta rendeződtek az addig átláthatatlan fizetnivalók, amióta új képviselőnk van és ez remélem így is marad. Na üdv mindenkinek.
palatine grove Creative Commons License 2005.05.09 0 0 318

Most látom, szomi_szomi megelőzött :-)))

De egyezik a véleményünk

 

PG

Előzmény: palatine grove (317)
palatine grove Creative Commons License 2005.05.09 0 0 317

Kedves Krisznya,

 

Szeretném megerősíteni, hogy ez a fórum a nádorligetbe költözők tapasztalatcseréjét hivatott szolgálni.

Bár bemutatkozó hozzászólásod (279) nem volt éppen túl kedves, természetesen szívesen látott vendég vagy nálunk, amíg a társalgás nem fullad egyik vagy másik ingatlan/lakópark leszólásába.

 

Nagyon örülök, hogy Biatorbágyon megtaláltad álmaid lakását, amely tökéletesen kielégíti az igényeidet és összhangba hozható anyagi lehetőségeiddel.

Mi, a fórum többi lakója, mindezt a Nádorligetben találtuk meg, és hidd el, valamennyiünk döntését hosszas mérlegelés előzte meg.

 

Mindenkinek más szempont volt fontos, ettől még egyik vagy másik beruházás sem ROSSZ.

 

PG

 

 

 

Előzmény: Krisznya (314)


szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.09 0 0 316
Egyébként meg Krisznya te nyitottál úgy, hogy alaposan lesajnáltál minket. Szóval amit a fórum lényegéről írtál azt nem ártana neked is megszívlelned.
Előzmény: Krisznya (314)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.09 0 0 315
Szerintem ha már ennyire más a környék, akkor nagyon nem lehet objektíven vitatkozni a dologról. Ilyenkor már mindenkinek az egyéni szempontjai számítanak. Ezért is kérdeztem rá rögtön erre a részletre. Ha Krisznyának kevésbé számít a távolság, akkor simán érezheti jobbnak azt ahol most van, mert például neki a korrektebb és gyorsabb kivitelezés, az alacsonyabb ár, kisebb lakóközösség, nagyobb (és talán zárt!) kert stbstb sokkal többet nyom a latban. Itt nincs abszolut jo vagy rossz.
Krisznya Creative Commons License 2005.05.09 0 0 314

Kedvesnek egyáltalán nem mondható alorinc!

 

Itt mindenki a szimpla véleményét,tapasztalatait és hozzászolását ecseteli,hiszen ezért van a forum.

Az én álláspontomat olvashattad ,személyes "élményeimet" Torma művekkel stb.

 

13,5 millióért nem hiszem hogy házat veszel......de hajrá!

 

A közös költség megoszlását nem jó szögből nézed!!!! 12 lakás nagy kert fenntartás stb....... Nem érdekel ki mennyit fizet privát ügy!

 

Bejárni kb 15perc ! Dugó nincs és volán bérlet annyi mint 1havi teletankom kétszerese!

 

A hiányosságokról pedig annyit ,hogy aki oda költözött vagy elviseli vagy nem!

Nekem tök mindegy,viszont ha megszállott város függö vagy akkor biztos klassz ott lakni.

 

 

A fórum lényegét pedig sztem elöször probáld felfogni és utána moderáltan közölni véleményed.

 

Nah bye

 

 

 

 

 

 

Előzmény: alorinc (313)
alorinc Creative Commons License 2005.05.09 0 0 313
Tehát összegzem:

- szerinted olyan jó dolog Biatorbágyon lakni, társasházban ?! (ezt Te sem gondolod komolyan, ennyi pénzből házat kellett volna építeni)

- a közös költségetek több mint a Nádorligetben

- mégis, mennyi idő bejárni onnan? (volánnal nagyon sok, de kocsival? idegeskedés, és rengeteg idő)

-gondolod, hogy a benzinpénz amit elköltesz a beutazásra megérte?

- az átadással mindenesetre nem késett a Torma, így nagyon nincs is miért szidni, majd átadás után. (igaz a II. ütemnél voltak hiányosságok, lásd lejebb raklapos közlekedés)

-----------------------------------------------------------------

Szia Laci!

Nagyon jól éreztük magunkat Nálatok és csodálatos hely a nádorliget. Csendes és jó levegő van, ugyanakkor benn van a városban. Alig várom, h. beköltözhessünk.


Előzmény: Krisznya (301)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.09 0 0 312
Ja most jut eszembe: III./A-sok: Átvételkor ne felejtsétek felíratni a jegyzőkönyvbe a villanyóra állását. A Tormának néha ezt sikerül elfelejteni az átvétel előtti villanyszámla fizetésével együtt. A közös részek villanyóra állása is érdekes, mert például kitudja honnan fogják venni az áramot az alsó irodák befejezéséhez. Meg láttam én már átvezetett kábelt az I. ütemből az épülő másodikba is...
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.09 0 0 311
Nagyon jó a weblapotok. Meg tényleg mázlitok van. :-) Nálunk el kéne kezdeni alulról szerveződni, mert ez így már idegesítő. Például sikerült a kertünkben közvetlen a mostani nagy esőzések ellenére kiégett füvet előállítani... :-(
Előzmény: joc_ (309)
joc_ Creative Commons License 2005.05.06 0 0 310
Az elobb minden igyekezetem ellenere nem sikerult betenni a linket, remelem most latszani fog: http://nadorliget-u-8.hu
Előzmény: joc_ (309)
joc_ Creative Commons License 2005.05.06 0 0 309
Ahogy korabban mar irtam, amig nincs (jogeros) hasznalatbaveteli, es nincs bejegyezve a tarsashaz a Foldhivatalnal, addig nincs mihez kozos kepviselot "szerezni".
A II. utemnel valoszinuleg tobbszoros szerencsenk van ezugyben. Eloszor ugyanaz a ceg kezdte vinni, amelyik az elso utemmel kinlodik, oket hamar felvaltotta a beruhazo egy masikkal.
Maganvelemenyem szerint az sem volt rossz valasztas, bar aztan egy lakotars nagyon intenziven beleasta magat, es vegulis az elso valodi kozgyulesen o lett megvalasztva.
Az teljesen biztos, hogy egy frissen indulo tarsashaz beinditasa baromi nagy munka, es "amatorok" (ertem alatta: gyakorlatlanok) nagyon nehezen boldogulnak vele. Az elso utemnel valoszinuleg ez a baj meg mindig, hogy a kezdeti problemakbol nem birnak kimaszni, ahogy hallottam eleg nagy tartozasuk is van.
Nalunk szerencsere hamar nagyon aktivan kezdett el a koz.kepv. a sarkara allni, bar mostanaban derult ki (ahogy atvette az elozotol) hogy pl. a foldszinti cegek(!) egy resze bekoltozes ota semmit sem fizetett (sem kozos koltseget, sem egyeni fogyasztast), ugyhogy mar mennek is a hivatalos felszolitasok, nehogy aztan a kozuzemi szolgaltatoknal is felhalmozodjon a haz tartozasa.
Egy biztos: Indulasnal ha agilis a koz.kepv, az nagyon ki tudja fizetni magat, meg akkor is ha dragabbik kategoriabol valo. Ha tanacsolhatom, eleinte egy gyakorlott ceget bizzatok meg, aztan kesobb ha ugy alakul, lehet egy lako is (kesobb az valik nagyobb elonnye hanem idegen az illeto), de ekkora haznal (2-300 lakas) gyakorlatlant es hazkezelesben jaratlant ne valasszatok meg kesobb sem.
Ekkora haznal valoszinuleg jol johet ha van egy kozossegi weblap is (a II. utemben az is van:  )
Előzmény: szomi_szomi (307)
kofish Creative Commons License 2005.05.06 0 0 308

sziasztok

 

figyelmesen olvasom a hozzászólásaitokat.

én a III.ütem D épületbe fogok majd költözni. tehát még jóval odébb van.

mindenkinek a tapasztalatát pozitív vagy negatív szívesen fogadom

 

üdv

szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.06 0 0 307
Tudtommal cégek jelentkeztek, akik több helyen is csinálják a közös képviseletet és úgy anblock vállalnák az egészet. De továbbra sem történt ezügyben semmi. A II. ütem jóval ügyesebben viszi az ügyeit.
Előzmény: md22 (303)
TopáZ Creative Commons License 2005.05.06 0 0 306
Semennyit, május 31 volt a szerződés szerint a határidő.
Előzmény: Krisznya (305)
Krisznya Creative Commons License 2005.05.06 0 0 305

Mennyit késtek már az átadással?

 

Előzmény: TopáZ (304)
TopáZ Creative Commons License 2005.05.06 0 0 304
Nekem is van jó hírem, tegnap beszéltem az értékesítőkkel, és megerősítették, hogy hétfőn elkezdték az A épület lakásainak az átadását. Jövő héten legalább 20lakást akarnak átadni és így tovább. Én a 6.-on kb egy hónap múlva kerülök sorra. Költözni június 15 után lehet előreláthatólag.
md22 Creative Commons License 2005.05.05 0 0 303

 

szomi szomi írta még régebben, hogy az I. ütemben közös képviselő csere kéne. Milyen munkákra vannak már jelöltek? gondnok? takarító? közös képviselő? számvizsgálóbizottsági tag?

Egyébként a tulajdonosok is kérhetik a közgyűlés összehívását csak a törvényben és az szmsz-ben meghatározott módon kell eljárni. Így a közös képviselő bármikor leváltható!!!

Előzmény: szomi_szomi (268)
md22 Creative Commons License 2005.05.05 0 0 302

 

Nekünk a 60nm-re a közös költség ugyancsak 8000ft, és minden benne van, társasház biztosítás, kertész, takarítás, gondnok, lift-, kazán-, tűzjelző-karbantartás, közös villanyszámla, felújítás alap, szemét, könyvelés, közös képviselet, kéményell., egyéb javítás, bank-, postaköltség... Ezt meg lehet tekinteni a honlapunkon, nadorliget-u-8.hu

Szerintem nálunk egész jól működik minden, csak rengeteg a lopás (állítólag a Torma kft emberei járnak vissza) lopnak mindent, ami mozgatható kiszerelhető. mára már a mérőszekrényeket is zárjuk, két épületben, de néha ez sem elég...

Erre az új ütemben is figyelni kell majd, pontosabban nem lenne szabad a közös órákat, helyiségeket zár nélkül átvenni akkor, amikor már társasház lesz belőlük. addig pedig az építtető cserélgesse a hibás, lopott dolgokat.

Előzmény: Krisznya (301)
Krisznya Creative Commons License 2005.05.05 0 0 301

szomi szomi

 

Az nem olyan sok sztem.....

Nekünk most emelték igy lett 8500,-.Ebben benne van minden szemét ,kertész (nagy kert van) locsolok, közösképv.,takarítás, felújítási alap, más nem jut eszembe.

Jah és közös helyiségek világítása, garázs stb.

Nekem 60nm lakás+tároló van.

 

Szia

 

Előzmény: szomi_szomi (300)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 300
Hozzátéve, hogy nem vagyok megelégedve az üzemeltetéssel.
Előzmény: szomi_szomi (299)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 299
Annyira különösebben nem érdekel, ha valaki rámismer, de lakásszámot azért nem írok be. :-) I. ütem, kb 90 nm-re 12000 Ft, de ebben nincs benne a garázs üzemeltetés mert nincs kocsibeállónk, benne van nagyjából a lift/kazán karbantartás, takarítás, kert, szemét, közös helységek rezsije, felújítási alap, közösképviselő díjazása.
Előzmény: Krisznya (298)
Krisznya Creative Commons License 2005.05.05 0 0 298

szomi szomi

 

Ha nem indiszkrét kérdés....... Mennyi közösköltségetek? Mit tartalmaz? És melyik házban laksz? Az emelet és ajtó szám nem szükséges :)))))

Csak az összehasonlítás miatt.

 

 

Szia

Előzmény: szomi_szomi (296)
md22 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 297

Sziasztok!

 

Talán egy jó hír!

 

Már második napja látunk nem munkásokat erkélyeken. Nekem az a gyanúm, hogy a lakások végső takarítását végzik, és tényleg van olyan, ahol van redőny. Megjegyzem, hogy lehet, hogy az illető valami Tormás kapcsolattal csináltatta meg még előre átvétel előtt.. De úgy néz ki, elindul az átadás!

Másik dolog, hogy azért tényleg nagyon jól vettük a lakásokat, ezt "alorinc"-cel is beszéltük, amikor meglátogattak minket.

Ráadásul a garanciális dolgokról lehet velük tárgyalni, nálam még nem volt nagy gond, de az egyik szomszédom írt nekik egy leveélben egy lajstromot, és másnap jöttek megnézni, hogy mi a legégetőbb, és el is kezdték javítani!!! Jagicza Attilát kell kereseni, bármikor az átvétel után, ha baj van, ő nagyon készséges, bár nem tudom, itt dolgozik-e még.

Még egy jó dolog, hogy a III. ütemben, ahogy látom, nem lesz a raklaponkon közlekedek az építési területnek nyilvánított lépcsőházban, bár a liftet nem valószínű, hogy bekacspolják, de legalább van út, meg kert!!!

Azért azt mondanám, hogy a III/b-sek óvatosan tervezzék a szeptemberi beköltözést!!!

szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.04 0 0 296
Ott lakom. Az egyik lakótárs mesélte, hogy akart venni mégegy lakást a következő ütemben és hozzátok hasonlóan elég "érdekesen" jártak el vele.
Előzmény: Krisznya (294)
TopáZ Creative Commons License 2005.05.04 0 0 295

a legszomorúbb az, hogy valószínüleg ez a jelenség általánosan jellemző, és akkor vagy mázlista, ha nem szaladsz bele egy ilyenbe. Én akkor nagyon kiakadtam, amikor lefoglaltuk a lakást, és amikor már szerződni kellett volna, közölték, hogy sajnálják, de az általunk kiválasztott két lakást megtartja a beruházó, de még maradt két ugyanolyan az elsőn a bejárat felett, az lehet a miénk. Mindezt úgy, hogy mi direkt felül akartunk lakni.

Így aztán a Tormáéknál már kértem írásban visszajelzést arról, hogy a két lakást lefoglaltuk és az tuti a miénk.

Előzmény: Krisznya (292)
Krisznya Creative Commons License 2005.05.04 0 0 294

Szomi Szomi

 

Te ott laksz? Vagy csak hallottad a rémhíreket?

 

 

szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.04 0 0 293
Én viszont tudok ilyen esetről. Szóval nem egyszer fordult elő.
Előzmény: TopáZ (291)
Krisznya Creative Commons License 2005.05.04 0 0 292

TopáZ

 

Hihihi pont a Barti volt a mi közvetitőnk is :))

 

Jah és eszembe jutott más is!! Azt hiszem december környékén felhívtak hogy lenne a B épületben egy maradék lakás a 5.-en!! Nem kell?

Mondtuk hogy ne vicceljen már, már régen elfelejtettük Önöket meg az egész Nádorligetet....

 

Sziasztok

 

 

 

 

Előzmény: TopáZ (291)
TopáZ Creative Commons License 2005.05.04 0 0 291
Ez érdekes, én pont a Torma előtt az Olimpia Grouppal jártam ugyanígy, és a Bartinak meséltem, hogy így jártam előtte, Ő meg teljesen fel volt háborodva. Micsoda képmutatás! Nekem a Tormával nem volt ilyen tapasztalatom.
Előzmény: Krisznya (289)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.05.04 0 0 290
Köszi! Jól sejtettem, hogy nem a környéken van. (ez persze nem jelent negatívumot)
Előzmény: Krisznya (288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!