A pentagramot, vagyis a megszakítatlan, önmagába visszatérő, ötször megtörő és önmagát ötször metsző vonallal megrajzolt ötágú csillagot a belőle áradó mágikus erő miatt egykor az ördögök, démonok és más ártalmas kreatúrák elijesztésére, távoltartására használták. A pentagramnak elsősorban azért tulajdonítottak mágikus erőt, mert többszörösen magába foglalja azt az évezredek óta ideálisnak és tökéletesnek tartott arányt, amelyet egyebek közt aranymetszésnek (sectio durea) isteni metszetnek (sectio divina) és isteni aránynak (divina proportione) neveznek, s amelynek első meghatározását (a:b=b:[a+b]) Euklidész geometriai tankönyvéből ismerjük. Európában a középkor és az újkor folyamán gyakran festettek vagy karcoltak pentagramot a házak küszöbére, hogy megoltalmazzák a ház lakóit a rontástól, és elriasszák a démonokat. A varázslatos pentagram az idők során fokozatosan a mágia első számú szimbólumává vált. Ma a felfelé álló pentagram jelképezi a fehér mágiát illetve boszorkányságot, a teurgiát és a jobb kéz útját, a lefelé álló pentagram pedig a fekete mágiát, illetve boszorkányságot, a goiciát és a bal kéz útját.
Többek között az ilyenek miatt sem érdemes mindent GDP-ben (vagy GNP-ben, NDP-ben, NNP-ben) mérni. Van benne némi groteszk, hogy a pusztulás növekedést hoz.
Nekem a "tiltott önkényuralmi jelkép" (vörös csillag) szúrt szemet, (kb. a kép közepétől valamivel feljebb, kicsit bele kell nagyítani, és jobban látszik). Mi csak it a Krímet nézzük, ott meg közben forradalom volt, és észre se vettük ;)
ezt nem tudtam, tegnap a "aki megtehet hagyja el az országot" topikban utaltak rá, hogy egész télen fel volt túrva a környék, szemeket festetek mindenhova, egész jól nézki messziről :-)) lényeg, hogy magam az élő képeken nem látom a bódét :-), persze nincs csak szimbólikus jelentősége.
(mondjuk nem a Nemzeti Gárda toborzott persze :-) )
Jaja... és hát végülis a történelemben már 1-2 hatalomnak bevált, hogy a hadikiadások felpörgetésével másszon ki egy válságból... ahogy jelzem az 1929-es Nagy Gazdasági Világválság után is a II. VH hozta el, hogy a 40-es évek végére-50-esek elejére elérte a gazdaság az 1929 előtti szintet...a háború, a hadikiadás, az újjáépítési kiadás az mindig pörgeti a gazdaságot (növeli ajavak és csökkenti a jogosultak számát). És hát persze, ilyenkor a lopás és korrupció is mindig mászik az egekbe...
Mindenesetre a tegnap véletlenül a másik topikból áttételesen informálódtam, hogy megszünt a Time Square-i toborzóiroda, gyakorlatilag játszótér lett a helyén, mellette meg lezárták sétálóutcává a teret :-)))
Azért erősen közrehat az a tény is, hogy az adófizetők pénzének lenyúlásának kiváló eszköze a korrupció által hatalmasra dagasztott hadikiadások növelése is, amiben a világszerte gerjesztett álforradalmak, és azok média tálalása nyomán növekvő fegyverkezési hisztéria erősen besegít.
Az USA tényleg más eset... ott ma hajlamos vagyok azt hinni, hogy a kardcsörtetés voltaképp andaxin-osztás a hidegháborús pánikban úszó közvéleménynek... különben mivel magyarázol olyan lehetetlenség-szintű balfékségeket, hogy belengetem gazdasági csodafegyverként az orosz oligarcha-betétek zárolását, majd hagyok heteket rá, hogy szépen, kényelmesen elvigyék... ilyent ugye épeszű nem tesz, az a bejelentés előtti órában zárol... hacsak nem pont az a cél, hogy keménynek TŰNJEK...
:-) most ha surmó akarok lenni, ugye 45milliós lakosság könnyen beborítja az egész Úniót - még mindig a PIGS játszik állítólag :-). Ehhez egy szép nagy csődtömeg jó sok lakossal :-) máris egymásnak fognak esni a nyugatok :-).
Drezda bombázása ugyanúgy terrorcselekmény volt definiálható katonai cél nélkül... csak hát amíg a veszteseket többnyire (megérdemelten) felelősségre vonják, a győztesek esetén ez el szok maradni:(((
Szerintem ennél egyszerűbb a helyzet... a nyugati cél valszeg annyi, hogy "ne az oroszok!" - ezen túl nincs olyan. Pár napja még én is méltatlankodtam, hogy a nyugat eleve döntetlenre játszónak tűnik, mert nem rajzolódik ki se a győzelmük célja, se az oda vezető stratégia, de azóta rájöttem, hogy azért nem rajzolódik ki ilyesmi, mert nincs ilyen. A nyugat perpill azt se tudja, hogy mivel járna jobban, azzal, ha elviszik előle Ukrajnát, vagy azzal, ha a nyakába rakják...
"Nézd, háború akkor lesz ha az Ukrán puccsisták kellő erőt éreznek hozzá.
Na most az hogy nagy hirtelen kénytelenek voltak nemzeti gárdát csinálni a szektoros és szvobodás verőlegényekből az nem azt jelzi hogy bármi befolyásuk is lenne az Ukrán hadseregre."