Ukrajna puccsista kormánya mondhat bármi hülyeséget a saját belső náci/fasiszta csoportosulásai megnyugtatására, leszerelésére de tetteiben nem igen bánthatja meg Oroszországot.
Mivel Jacenuk új ukrán kormányában most ilyen utcai futball huligán vezérek is benne vannak, fellépni ellenük - egyelőre - nem tud.
De ha a beszéden kívül tevőlegesen is fellép Oroszország ellen, akkor Ukrajna éhen hal.
S akkor nem 2000 futballhuligán fog harcolni a Berkut belügyi csapatokkal Ukrajnán belül, hanem 2 millió ukrán a másik 2 millió ellen.
Tetszik Ukrajnának vagy nem tetszik, Oroszországgal együtt kell élnie, sőt, továbbra is élénken kereskednie kell az oroszokkal.
Az EU és az USA inkább csak szóban támogatja Ukrajnát.
Ha most az IMF -en keresztül adnak is hirtelen annyi pénzt Jacenuknak, hogy ki tudja fizetni az áprilisi nyugdíjakat és béreket, abban biztos lehet, hogy ugyanezt a pénzt nem kaphatja meg 48-72 hónapon keresztül újra és újra, mert annyi pénze még az IMF-nek sincs.
Ukrajna kénytelen talpra állítani saját gazdaságát, az pedig az oroszokkal való intenzív együttműködés nélkül nem megy.
Ugyanakkor Jurij Prodan üzemanyag- és energetikai miniszter bejelentette, hogy a Nemzetközi Valutaalappal az ország pénzügyi támogatásáról folytatott tárgyalásokat követően megemelik a lakossági gázárakat."
Mondom én, hogy hamarosan tuti biznisz lesz a lámpavas
és akasztófakötél export Ukrajnába.
Csak most a majdani verekedős legények meg az őket
támogató "nyugatos" politikusok lesznek a megkínálva.
A majdani káosz kellős közepén kevesen figyeltek fel arra a mondatra, hogy a "forradalom" győzelme után az állami szektor béreit és a nyugdíjakat 30-50%-kal csökkenteni akarják.
Mindenki (pláne a sajtó) azzal volt elfoglalva hogy ki lő le, kit a Majdan téren.
Pedig nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy ha 10 millió ember jövedelmét megfelezed, vagy harmadolod, abból lesz igazi felfordulás, amihez képest a majdan téri három hetes dzsembori csak vidám szórakozás volt.
Persze hogy nem lesz. ezeknek a nickeknek soha se ugrik be, hogy Oroszorszag a vilag eggyik leginternacionalisabb orszaga.
Pl. fuggetlenul az orult ruszofobiatol - amit most a muvelt Ukrajna produkal (na jo, szelszoseges dirigalasra) a rengeteg ukran bermunkasnak itt meg semmi baja nem esett, s remelem nem is esik, mert nalunk is vannak uszitok, sot a mi nacink es ultranacionalistaink - sokkal durvabbak :((.
Nagy reszuk ezeknek a munkasoknak most azzal foglalkozik - hogy kimenekitse ide csaladjat.
En is most azon gondolkodom, hogy felajanlom egy menekultcsalad befogadasat - szukseg eseten.
IMF-segédlettel készül Ukrajna új gazdasági-pénzügyi stratégiája Az ukrán kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között két hete tartó kijevi tárgyalások új szakaszba értek.
----------------
Ez igaz.
Az IMF megírja (megiratja) az Ukrán parlament meg elfogadja mint saját kormánya, saját szellemi termékét.
Érthető, hogy most, amikor 20-30 nap múlva esedékes az áprilisi bérek és nyugdíjak fizetése, amire NINCS saját pénze Ukrajnának, nos most igen kicsi Ukrajna mozgástere.
Akik azt a pénzt nekik most odaadják látatlanban, sok olyan dolgot ráeröltetnek most a szorult helyzetben lévő új Ukrán kormányra, amit ők saját szabad akaratukból vagy egyáltalán nem, vagy nem úgy tennének meg.
Koszi szepen mindenkinek - akinek is szurja a szemet nehany topicnemtars primitiv modora.
Jol megvagyok itt, a "primitiv keleten", barbarok kozott, Moszkvaban :)).
Ja a fentebb emlitett "nagyokosoknak". Nincsenek a vilagon felemberek. Es en se vagyok felorosz es felmagyar. Orosz es Magyar vagyok, igy, egyidejuleg.
Ez az eletem pozitivja es tragediaja.
Meg gyerekkent sokat gondolkodtam - kinek drukkoljak, akkor meg a Szu-M.O. merkozeseken, de fejembe se jott - hogy a vegen ijen donteshejzetbe kerulok.
Ezert igyekszem megtalalni a kiegyensujozott, merlegelt hejzetmegitelest.
Sajnos meg kell mondanom, hogy orulok - hogy apam mar nem latja mindezt a szennyet - ami elomaszott. Kulonben a Magyar Nephadsereg ezredese volt, sot az egyik igazi utoero letrehozoja (maradjon titok). Nyugodjon bekeben...
Ma koran keltem - dolgom volt. Leultem a gep ele, olvasgatom a topicot. Talaltam meg egy jeloltet piroskeresztre, es egy nagyon erdekes egyenletet vezettem le. Minek hujebb a kommenntek szintje (keresztjelolt) annal hujebb a topictars nickje.
En pl. nyugodtan kommunikalok az igazi, valos nevem alatt :)).
Na legyen ez ezeknek a gyerekeknek a baja, latszik is rajtuk - nem felnottek bujkalnak ijen prima nickek moge...
ON
Ami a hekzetet illetti. Elegge feszult, de remelem sikerul ezt is megoldani. Per pillanat a legnagyonn problema az, hogy az usakok belengettek a Sziriai haborut. Persze gobdolom ez is ojan taviranyitott lesz (remelem nem), de nem valtoztat a hejzeten semmit. Tehat a szankciok egy resze, ha ti visszaveszitek a Krimet (nalunk csak igy itelik meg) akkor mi lehoranunk egy masik orszagot - usa demokratizmust exportalva. Kurva logikus, s foleg annyira - hogy piroskeresztes tarsaink a topicbol rohanhatnak segget nyalni. Talan feliratkozhatnanak az amcsi legioba demokrata exportornek. De eleg a mareknyi Magyar nepHadseregbe bevonulni - talan el elsztek kuldve csizmacsizsolonak az amcsikhoz.
Normalis topictarsaimtol elnezest kerek, egy kicsit durva vagyok - de hat minden baromsagnak van hatara...
Ha jobbról nézed: leírt egy kazal behajthatatlan követelést és kész... ha középről nézed, megéri jóban lenni vele, most adott egy országnak négyszer annyit, mint amennyivel az ukránokat Zuzammen hitegeti a nyugat... ha balról nézed, megtolta 10 milliárd USD-vel a világ egyetlen az USA-val harcban álló atomhatalmát. Oszt mindenki értelmezi úgy az üzenetet, ahogy akarja... a Putyin arca mindenképp megmarad... nem úgy, mint az idióta EU-politika, amelyik a nyakába vett egy tökéletesen vállalhatatlan randalírozó protonáci csőcseléket, és rajta is ragadt... a nyakába vette, hogy tiltakozik a népek önrendelkezési joga ellen, és rajta is maradt... ügyes.... izá, szóval valójában szörnyen szánalmas. Már három hete is említettem, hogy az EU politika láthatóan védőoltva van stratégiai gondolkodás ellen...
Obama: Nem mennek amerikaiak Ukrajnába az oroszok ellen harcolni
Nem mennek amerikaiak Ukrajnába az oroszok ellen harcolni , ezt mondta szerdán Barack Obama egy interjúban. Szerinte az ukránok is tudják, hogy ez nem lenne jó ötlet, és nekik is rosszat tenne.
Úgy látom, az USA kezdi megérteni Putyin üzenetének lényegét.
a folyamatos pénzbevételt biztosító gázvezetékek védelmében orosz őröket kell felállítanni Ukrajnán keresztül... mégsem hagyhatjuk, hogy az ukránok ingyen csapolják az orosz gázt!
Ukrajna helyzetében ez egy kifejezetten érdekes lépés:
Exports - partners:
Russia 25.6%, Turkey 5.4%, Egypt 4.2% (2012)
Imports - partners:
Russia 32.4%, China 9.3%, Germany 8%, Belarus 6%, Poland 4.2% (2012)
Nekem momentán úgy tűnik, hogy Turcsinovék:
1, Előre menekülnek, mert mást már nem tudnak tenni...
2, Valaki nagyon becumiztatta szegényeket, esetleg valami ütős afgán cuccoshoz jutottak
3, Vagy szimplán a döglött hintaló MENSA-tag lenne hozzájuk képest...
Ha Oroszország lesz annyira szívtelen, hogy véletlenül komolyan veszi ezt a vagdalkozást, és az ukrán külgazdaság harmada hirtelen megszűnik létezni, plusz leakaszthatnak kapásból 3-4 millió munkahelyet azoknak, akik momentán az oroszokból élnek... hát... vegyenek már elő egy papírt meg egy ceruzát, és számolják már ki, hogy mi ehhez képest mindaz, amit a Nyugat összesen ígért... és arról feledkezzünk is meg nagyvonalúqan, hogy az egyfelől a szavak szintjén létezik, másfelől kemény ára lesz...
Mindegy, komolytalan népek...
A Rasmussen meg egy szimpla háborús uszító, se több, se kevesebb...
Ja, az oroszok eddig kifejezetten élvezték azt a hányadék módot, ahogy a Nyugat két évtizeden át bánt velük... és az is nyilván a véletlen műve, hogy a "a kommunista volt KGB-és elnök" népszerűsége a plafont veri éppen...
ÜdV
ps: mindamellett egy érdekes lépés a geopolitikai sakkjátszmában.... nem frontálisan támadott, hanem a sötét lovat tolta meg... roppant érdekes....
Te figyelj, öreg! Kinek osztod itt az észt? Ne nekünk szövegelj, nem mi vagyunk sem az ukrán vezetés, sem ukrajnai polgárok. Ha valami nem tetszik, menj oda reklamálni! Ne itt keverd a szart, keverték azt rendesen a az orosz-szovjetek itt 1956-ban meg előtte, meg utána is.