Én most kaptam egy Qashqai-t 1.3T benzin a Pug helyett imádom, a korábban kapott Vitaránál fényévekkel jobb, nekem a hibrid előtti, de már új Vitara volt.
Egyik sem az én hibám miatti. Biztos el akarja valami pusztítani. Igazából ennek a szarnak nem sok létjogosultsága van a mai autók világában. Épp annyira minimálisan van megtervezve, hogy pont teljesítsen minimum paramétereket.
Például: az extrák borzasztóan működnek. A vezetéstámogató izék kipipálva, hogy van, de katasztrófa. Jól mutat a katalógusban.
A km nullázás ugyanolyan szar, mint az elődben. Motorindítás után kb 30-40 másodpercig a műszerfalon a helyén 3 db biztonsági öv figyelmeztető ikon masszívan világít. Nem nullázhatsz, míg el nem tűnik. Hiába vagy egyedül és becsatolva az öv. Nem fogok bő félpercig várni, hogy tankolás után nullázhassam a számlálót. Ezért el is felejtem jó gyakran. :D Bár biztos, a saját szándékból ilyet vevők addig szoktak igazítgatni, övet becsatolni, végig ellenőrizji lámpa, index, st, és bekapcsolják a zenét/rádiót is, majd körültekintően, papásan elindulnak....
A "fejegység' továbbra is legalja. A tablet, amit oda b@tak, a borzasztó hang minőség mellett nagyon kezelhetetlen. Hiába ban SD kártya hely, eléggé válogat, mit akar kezelni. Más autóban gond nélkül használt kártyát nem ismer fel. Előző ugyanez volt.
A tabletet zenét keresni életveszély menetközben. Húzogathatja az ember a kezét ide-oda, vagy megtalálod, vagy nem.
Még mindig nem lehet az infó panelen megjeleníteni a sebességet és a pillanatnyi fogyasztást számjeggyel. Ez nagyon szar, legfőképp a sebesség. A tempomatot szám szerint be lehet állítani, de a sebességet csak a mutatóról olvashatod. Azt meg alig lehet, nappal legalábbis. Jó kis ezüstös a háttér, a mutató fehér, a legkisebb fény is tükröződik. Mindeközben a tempomatot utálom használni autópályán, pedig ott megyek jó sokat. Mert ha bekapcsolom,.és utolér valaki kicsit lassabbat, beáll a tempójára, azt hiszed a beállított sebességgel mész, de nem. Ha lebírod olvasni a mutatóról, észreveszed. Ha nem, akkor nem haladsz úgy, ahogy szeretnél. Nagyon jó lenne ha a.sebesség szám megjelenítésben oda varázsolható lenne... Micsoda igény 2020-ban! :D
Á, ez a japán technika, nem az a japán. Lehet nem is azok tervezték, de ritka egy madár.
Már sokszor gondolkodtam, hogy inkább vállalkozásban kéne a munkámat csinálni, de előbb utóbb úgyis az lesz, akkor azzal járok,.amivel lehetőségem szerint megtehetem. Akár bmw-vel is ;)
Egyébként nincs jó érzésem vele, egy jó hónap alatt egy autópályás elhagyott alkatrész miatti gumicsere, most meg a kocc. Remélem nem valami sorozat....
Általában így néznek ki a hátulról koccanós esetek. Manapság nincs hátul sok alkatrész, leginkább az egy darab lökhárító. Néha nagyobb koccanásoknál sem látszik semmi, de megbontás után vannak deformációk a szerkezeti részekben.
De miért akarnék ott 6.-ban felmenni? Nem értlek, kézi, én dönthetek, szúr az ember egy 4-est, domb tetején vissza 6-ba. Hol itt a hiba? Az utcasarkon sem 4-esben fordulunk.
Jaj én a korábbi vitarával mindig sírva fakadtam :D Ez az újabb azért nagyságrenddel jobb, és felmegy 6-ban, sőt gyorsítani is képes. Igaz, turbós is, meg van valami villany rásegítés.
Pénteken egy nő megtalált gyökkettő sebességnél hátulról egy új priussal. A vitarának semmi, két kis karc, ennyi nulla repedés. A prius eleje sok helyen elrepedt. Sztem párszázas tétel. Nem tudom, miért jött 2 m-rel a seggemben. Én csak fékeztem egyet, (Abs se dadogott) mikor az előttem lévő kisteher irányjelző nélkül lefordult.
Ez azért tetszett benne, hogy nem kell lököst cserélni. Sztem még 3-4 ilyet kibír :D
Szerintem is CO miatt van az egész. Egyszer vezettem egy Toyota Aygo-t, 1000 3 henger, egyesben ment 70-et, de elindulni nem tudtam vele... Forgat, csúsztat, rángat, 2-ben semmi ereje. Városi autó elvileg, a próbapadon biztos jó, de a gyakorlatban élhetetlen. Viva la 2020.
Csak, hogy a "jobbágy" hogy idézzek egy klasszikust :)
Hadd döntse már el maga, hogy akar-e váltogatni vagy nem. Amúgy Nekem doszt mindegy volna, csak valaki mondaná meg, hogy belerakható-e a GS6-17BG és ha igen akkor mi kell hozzá, min kell módosítani.
Sokat pályázol természetesen jól jöhet , de ez sem biztos ,ott is lassítani kell és a gyorsításhoz viszont nem lesz erő .Pályán meg gondolom nem akarsz állandóan váltogatni.80-as években volt egy pár autógyártó aki az 5. fokozatot egyfajta economy fokozatnak tervezte , irreálisan hosszú volt .
Olyat nem lehet csinálni, hogy a 6-os váltóban ugyanaz lenne az első 5 fokozat mint az 5-ben? És lenne egy jó hosszú 6-os?
Mivel kézi ezért opcionális a használata, aki gyengének érzi nem használja. De egy fix állandó tempóhoz 100-120-130-nál nem hiszem el, hogy ne jönne jól.
Azért ez nem olyan új történet, a swiftben is második fokozatban megvan a 100 kmh, mindenhol eggyel kisebb fokozaton lehet előzni, a honda s2000 meg 1-esben is elviszi 100ig, bár ott már pörög rendesen.
Nem értem miért baj ez, ha valaki pörgetni akarja nem kapcsol fel, de a lehetőség adott, hogy azonos sebességen kevesebbet forogjon a motor. Mindenki eldöntheti magának.
Nyilván ez a lényeg manapság. A szent emisszió miatt végtelen hosszú fokozatok vannak. Sokszor gyakorlatilag csak sebesség tartására elég az autó ereje a leghosszabb sebességfokozatban.
Soksebességes automaták is azonnal visszakapcsolgatnak akár 2-t is, ha megterheled a motort.
Azért van mindegyikben egy baromi hosszú 6. fokozat, hogy alacsony legyen az autó CO2 kibocsájtása. Sőt, igazából én azt érzem, hogy az újabb autók áttételezése elment a hosszú irányba fogyasztás és károsanyag kibocsájtás csökkentés végett.
Látod ezt sokkal inkább elhiszem, mint azt, hogy sok neki. Sokkal gyengébb kocsikkal megcsinálják manapság benzines létükre, hogy 100-nál mondjuk csak 2000-ret forog.
De mondok mást, automatáknak ugyanolyan motorral, vagy akárcsak a régi autómnak, M50-nek nem volt sok? 5hp18 volt benne. 100-nál 2000-ret forgott.
Én úgy értem ha csak aláraksz egy hosszabb áttételezésű váltót , difit ami erősebb autóhoz való akkor sok neki.Igen van gyengébb autóhoz is ,de úgy is van elosztva.
Nem arról volt szó, hogy segítesz? Vagy csak úgy megy szerinted ha az autóban van? Nyilván aki ért hozzá, annak nem nagy durranás. De egy laikusnak? Diagnosztizálni illetve javítani, nem hiszem, hogy házi körülmények közt, hozzáértés nélkül ez szerencsés dolog volna.
Én nagyon szeretem a rövid fokozatokat, meg a sokat pörgő motorokat. Ezért tetszik az asszonynak (vagy magamnak) vett honda civic. Tök állat, mikor a faluban felfelé 7000-el tolom :D de elmegy 7,2-ig. 1,4-hez képest kib@ kemény ;) - Bocs.mindenkitől! De tényleg tetszik. És ott lemondtam a tuningról pedig a héten láttam a marketplészen 15-ér be nem épített 4-2-1 leömlőt is hozzá....
Az igaz, de 50-60-70 fokos hűtővízzel hamarabb melegszik, + ülésfűtés van.
Egyébként van egy távirányítós benzines webasto benne, de nem működik, egyelőre kivettem mert a diagja drágább lenne mint ezt megvenni és berakni, garázs van 2m-re direkt odarakott konnektorral, időzíthető konnektor, vagy távirányítós konnektor van.
Ha elromlik kidobom és rakok bele egy másikat, míg a benzinesbe gyertya stb. házilag nem szerelhető-diagnosztizálható, kivenni-elvinni macera. Valahol kicsit olyan mint az elektromos-benzines autó közti különbség.
Állófűtés topikban van egy ügyes szerelő, majd legfeljebb megkérdezem mit ad érte. Már így vettem az autót, nem működött benne.
Én már öregnek érzem magam a pályázáshoz. De alkalomadtán oda is kimennék. Kb utcára, átlag feletti bátorsággal, némi huligán, adrenalin élményekre kell nekem haladós, és nem nagy fenntartási ktg-es autó. Azért kemény kezű srácnak gondolom magam. Na erre pont alkalmas lesz a majd jól megépített kis e46 kupé. Egyéb, valóban sport, és valóban pályára alkalmas autó nagyságrenddel drágább. Bekerülés és fenntartás szempontból is. Egyelőre nincs saját részre jobb választás az e46-tól. Pláne, hogy ez kupé.
Van nekem egy karmám. Amolyan magányos lovasnak érzem magam, némi őrülettel.
Anno elváltam, a gyerekeim a volt asszonynál maradtak. Új asszony engedett egy kis gyeplőt, úgy 14 éve. Aztán stikában mentek az agyalások, majd nyilvánosan. A nagylányom mechatronikus gépészmérnök. Autó fejlesztéssel foglalkozik multi cégnél. A fiam a Fáy-ban tanul autószerelőnek, most fog érettségizni. Mindkét gyerek adná, hogy egy műhelyt csinálnánk. Én vizes mérnök vagyok gépész vénával, de szakmai jogosultság nincs, elhivatottság van, kézügyesség, gyakorlat van. Nos egyik kölök se akar semmi ilyet. A nagylány önálló, esze ágában sincs öreg szarokkal foglalkozni, vagy tuning őrületekbe belemenni. Önvezető autók jobban érdeklik.... Engem nem. A fiamat még az se érdekli, hogy levizsgázzon autóvezetésből. Pedig a Kresz vizsga már egy jó éve megvan neki. Őt meg a virtuális világ érdekli. Játszik, kocka.
Van emiatt egy kis kiábrándultság. Gondoltam már arra, hogy szerzek egy szakmunkás vizsgát, vagy valamit, amivel saját magam csinálhatnék valami műhelyt.
Mindeközben a saját szakmám sem úgy működik ahogy kéne. Minden ágazat beteg folyamatokkal fertőzött. Talán az autókba menekülnék, sajátos módon. Nem Gyermán konkurenciának, hanem teljesen más vonalon.
Na sztem ez alapján érthető, hogy mi zajlik a fejemben. Innen is, onnan is van kiábrándultság, csalódottság.
Vissza mentem a régebbi, eddig legjobb munkahelyemre, azt bevállalva, hogy a komoly Tucson helyett Vitara van. De egyértelműen jól döntöttem. Ismét kezdek önmagam lenni. Remélem jó lesz így. Azért a vizes szakmát is szeretem.
Kis buherától is elveszitek a kedvem :) Akkor egy évig megint lemondok róla, (majd akkor visszatérünk rá) :) veszek is bele helyette valami kínai vackot.
A 323ti gyári állapotban remek autó. Jól kitalált nyomatékkal, áttétellel, se nem gyors, se nem lassú, nagy tempónál is jó fogyasztással németországra tervezve utazni, használni haladni kiváló. Egy mai Golf V gti-hez tudom hasonlitani, de mégiscsak hátul kapar, sokkal jobb a hangja és nem fogyaszt olajat. DE szerintem egyik bmw sem sport célra van, kivéve talán "m" szériákat, és még mindig azt mondom, sokkal racionálisabb egy eleve sportkocsit tovább fejleszteni, mint bmw-t pályára alkalmassá tenni. MX5, lotus7 (caterham), mást hirtelen nem is tudok... Lehet, de sok pénz, sok munka, lásd Marco műhelye, és sperr talán még abban sincs. Mai fejjel, napi járósnak egy e36 328 touring bőrrel, tetőablakkal, gyári sperrel nagyon kéne.
Nem Neked szántam, nyilván eszemben sincs sértegetni vagy egyéb hülyeségeket. Csak az ortodox hülye kijött belőlem látod? ;)
Nyilván tudom Neked mire kell, meg a beteg agyam már nem is képes néha normális irányba menni az autók terén. Neked teljesen reális.az az autó, és én is nagyon jól tudom, hogy mindennapra nekem is tök megfelelne.
Tudod hány épeszű gondolatom volt már, hogy eladom ezt az autót, és belátható időn belül lesz annyi pénzem egyben, hogy egy nagyságrenddel komolyabbat vegyek? Aztán egy kattanás és kész. Még mindig billeg a léc az eladás tekintetében, de amúgy meg ránézek és (még) szerelmes vagyok belé... :D
Tetszik még a kib@ színe is, meg a fekete elemek, az állása. És majd, ha kész lesz, akkor büszkén elmondom.mennyiért vettem, de azt nem, hogy mennyiben van. ;)
Mégegyszer ha véletlen övön alulira sikeredett, a Béke legyen velünk! :)
"Nem vagyok kárörvendő, meg soha nem kívánok rosszat senkinek, de ugye mennyit beszéltünk arról, hogy egy jóféle sorhatost pl 25i-t kellene venni minimum."
Ugye nem Nekem szántad? Másfél év után is azt mondom, hogy nem tudtam volna jobbat venni az igényeimnek megfelelően. 143 ló bőven elég.
Még a 116 ló is elég lett volna. Ennyi! Elég! Tényleg! Hihetetlen mi? Megy amennyire kell és ha kell 6l körül is tud fogyasztani. Kisebb gondjai voltak, de olajat pl. egyáltalán nem eszi, ez melyik M54-ről mondható el? Ja amelyikben cserélték a szelepszárszimmeringeket. :) De még ott se biztos.
Csak a fordulathoz tartozó sebességet keveslem, vagy a sebességhez tartozó fordulatot sokallom, kinek, hogy tetszik. :)
Félre értetted sztem. Megvan a rendes fék hátra. A 30i fékszett full felújítva, kézidék betétestől, porvédőstől. Elől fenn van, de hátul nem megy fel a 23i cssonkállványára a kézifék betét és a porvédő se kommpatibilis. Hiába 30i a kézibetét (a tárcsához való). Nem tervezett szívás. De nem adjuk fel.
Maga a féknyereg/tárcsa felmegy, de kézifék nélkül nem opció. :)
Az automaták diffije rövidebb áttételű ;) Legalábbis a hathengernél mindig így van, de sztem a 4-esnél is. Az övé sztem 3,46 áttétel lehet, esetleg 3,38. Az enyém alatt is 3,38 van. Kisházasban nem tudom, hogy is van, e36-nál a 3,38 és a 3,45 volt az elterjedt kisházas. Ha hosszabb gyári megoldást akartál, akkor a 3,15 következett, de az már nagyházas volt. Ott meg a féltengely csere kötelező már. A négyhengeresek is elbírják simán a 3,15-öt. De az az alatti 2,93 (23i, és 28i, kézis az e46-nál is ugyanaz, mint e36-nál) Már sok sztem a négyhengerhez. Mintha a 3,15 46-nál is lenne, sztem a 25i alatt itt is az lehet. Az Xi alatt biztos az volt, megegyezett a sebesség és fordulaszám arány az e36 25i-vel. Na az jó lenne Jacknek, de féltengely csere minimum, esetleg kardán is, váltókihajtás stb is....
Nem ér annyit az egész.
Nem vagyok kárörvendő, meg soha nem kívánok rosszat senkinek, de ugye mennyit beszéltünk arról, hogy egy jóféle sorhatost pl 25i-t kellene venni minimum. :))))))
Azt nem értem miért küzdesz az "ezt átrakom és jó lesz "kategóriába . Vegyél egy rendes féket hátra is és lehet drágább lesz , de utána soha nem fogsz mókolni ilyenekkel..
Vegyél egy típusazonos hosszabb áttételű difit (automata alól pl.), azt 'csak' csavarozni kell. Persze Géza intelmeit vedd figyelembe, hogy stimmeljenek a méretek.
Én is arra szavazok, hogy ne mókolj. Én természetesen most is belanyúltam a faragással, és persze a nehezebb és drágább utat választottam megint. Az terjed a köztudatban, hogy az e46-ok hátuljára egy az egyben felmegy a 30i fék. Hát, lószart. Múltkor tettük (volna) fel a hátsó fékeket. Faxául felújítva a nyergek, vadi új betétek, kézifék betétek is, porvédő tárcsa is. Hát hiába gondoltuk, hogy a kézifék betétek berakhatók a 23i-re. Hát nem, ne egyezik semmi.
Megoldás: Vagy marad az ún kisfék, de az eredeti elég szar, nem akarnám felújítani, meg hogy nézne már ki elől nagy, hátul kicsi?
Venni kellett hátsó csonkállványokat 30i-ről. Aztán a vastagabb féltengelyek. Egyáltalán nem olyan, mint a 23i egyébként vastagnak gondolt, vagy csak mondott féltengelyei. A diffi kihajtás is más. Ha teszek 30i diffit, akkor kardán is kell. A kardánhoz más a váltó kihajtás. Na meg ez automata, de lehet, hogy mégiscsak kéziváltósítás lesz belőle, akkor aztán meddő a beruházás.
Szóval most ott tart a dolog, hogy januárban a csonkállványokat homokszóratom, csapágyazás, a hosszlengőkarokat is homokszóratom, majd mindet porfestetem. Egyelőre bematekozzuk a 30i diffi kihajtást, ha kapok a féltengelyekhez. De már ha bontunk, akkor a hátsó bölcső is le, azt is homokszóratni, szinterezni, mindent szilentezni. Mondjuk így illik egyébként is a tuninghoz hozzáállni, de nem ekkora szopással akartam kezdeni.
Javaslom gondold át. Egyszer már kérdeztem valakitől a terved, aki bontott n46b20 kézi 6-os e90-et, de nem voot meggyőző, hogy egy az egybe bemegy a 6-os váltó.
Ha e46 hatost akarsz betenni, az csak 25i és 30i alatt létezett, lehet, hogy a motor-váltó kacsolódási pont ugyanaz, tehát felmegy, az önindító ó helyre esik, de a váltókihajtás, a kardán, a diffi, a féltengelyek, a csonkállvány.... Megéri? Akkor lenne értelm, ha bontanál, és passzióból legózgatnál. Biztos összehoznád - ha minden rendelkezésre állna.
Nem fogom! Idén pár száz km volt amit használtam , megmarad nyári kirándulós autónak .Versenyre is lett e36 , de még tréleren parkol , mátol zártam le az évet lehet tesztelgetni :).
E46ba is szereltek már 6-os váltót, a 20d alatti olcsón is adják, csak munkás beszerelni, a 330i alatti felmegy könnyen, csak a kardánon kell rövidíteni.
Hát, ha az e46-ba egyszerűen bevarrható lenne az egyvanos motor, lenne egy öszvérem ;) kicsi sajnos az esély, hogy újra lesz egyszet e36-om. Pedig ma is láttam egyet, ami nagyon tetszik.és.pazar is, de az is öszvér. Abba meg e46 motor van :D
Amúgy van egy "Bimbó(ka) nevű srác, ő egyvanos 28i e46-tal versenyez, elég jól tolja. Valamikor majd csinál nekem egy sperrt a kupémba, kb tavasszal.
Ex-Evga stroker.motort.nem akarja megvenni innen valaki? Eddig egy delikvens érdeklődik komolyan. De egy görbült szelepes egyvanos 28i, meg egy nem tisztázott 2-tőfeles hengerfejes motor beszámítását szetetné. Asszony elüldözne, ha a tyúkólba is bmw motor maradêkok kerülnének :D (nincs is tyúkólom, csak az asszony szeretne: D )
Hátulról mennyivel testesebbnek tűnik. Mondjuk az e36-46-nál is van különbség, de kívülről még majdcsak egyformák az arányok, belül érezhetően nagyobb az e46, meg ott is inkább a szélesség látható optikailag leginkább. Ott talán szemből adja ki lejobban a különbség.
Az előző MS42-et nagyon jól megcsinálta, Huszti Gábor, erre én beszétem rá, hogy próbálja meg. A binárist kiolvasta-azt nem láttam, én sem értem, hogy mi gond lehetett, de nem tudta lekezelni a programja. Amit lekezelt, azzal meg nem indult el a kocsi. EEPROMot kiszedte, nem OBD-n keresztül volt.
Legalább ennyire barátságos ábrázatú a mi kiskutyánk is. Csak az a tieddel ellentétben beengedi (né, ha mernének bejönni) az embert. Emez puszit osztogat a nagy moslék fejével... :D most meg itt hesszöl a bőrkanapén mellettem.
Nálam tegnap kiderült, hogy a "motor hiba" ami miatt szervizbe kellett rohanni, az csak vmi folyadék hiánya volt ami nem az AdBlue és a kipufogóba nyomja, de a kiégett bal első izzót nem jelzi ki, sem az elkopott fékbetétet, egyszerűen nem értem, 2 éves Pug..!!
No, itt az egyik kedvenc piktogramom a vitarából, de szokott pirosban is felvillanni, meg akkor is, ha csak felcsapták a sónedves szutykot a kocsi elejére, olyankor ez, vagy egy másik szar jön, de le se lehet törölni, a menü nem engedi....:
A roti hiányzik belőle! Én tabletet szereltem az E90be, a compact motorvezérlőjének gyáriasítása első körben elvérzett-szóval még mindig nem jó, lehet Tibié előbb készen lesz...
Nem tudom, hogy vágynék-e rá. Sztem nem. Kíváncsi lennék, milyen a biztonsági rendszerek működése. Tegnap olvastam egy cikket az új bmw-k sávtartó rendszereiről. Nem hozta meg a kedvem. És az se mitiválba, hogy ki lehet még kapcsolni.
Amúgy meg én, mint nagas ember? Mágoston, ő nagas. Nemrég beszélünk, vett magának egy T5 kisbuszt. Hogy off helyett ide való legyen, bmw felniket vett rá ;)
Ma másfél órát autókáztam utasként egy új 840i coupéban.
Azért ennyi pénzért már kap valamit az ember.
Azt hittem, ez egy olyan pávaautó és ringatózik, mint a hintó...de nem. Elég alacsony volt, valószínűleg valami sportcsomagos, nem billen és nagyon kemény...Bp-re mindenképp. Ami a legjobb, hogy egész lapos a kabin, a fejemmel kis híján súroltam a plafont. Olyan nagy embereknek , mint J. Wick, talán lyukat is kell vágni bele. A Szépjuhásznén ki kellett támasztanom a fejemet, hogy ne veszítsem el a kanyarokban.
Szóval egész ügyes autó. Persze hangja nem sok van, kb. mintha egy űrhajóban utaznánk, vagy egy zajszigetelt tankban.
Igen, sajnos a dízrlnrk nincsen sport-befektetési értéke, azt használni jó. A nagy nyomaték a turbós motoroké, cserébe a dízel nagyon takarékos is. Aki megszállottságból vesz kocsit, azt meg úgysem érdekli az üzemanyagköltség szvsz... A dízel 3 kombi szerintem a legjózanabb választást, de egy gyűjtő m3-at, vagy legnagyobb montoros kupét választ akár xszoros áron is.
Annyi pénzért azért már elég nagy választékból lehet meríteni. Nem nagy valószínűséggel fognak kikötni egy 15 éves dízel BMW-nél, legyen akármilyen szép és jó.
Szerintem ez az idő előrehaladtával sem fog változni, úgyhogy én inkább elhasználnám a helyedben.
Ok, bejelentkezek. De esélyes, hogy vitarával megyek, legalább kiröhögöd magad, az e46 sokkal komolyabb színvonal, bő húsz év távlatból is.
A hibrid meg egy vicc, autópályázásra használom, sose segít be a villany, mire kiérek a pályára lemegy kb 40%-ra az akku, és az egyenletes sebességnél semmi plusz töltés nem jön, de plusz erő se áll rendelkezésre, hamar visszaürít a rendszer, mondhatni jó buta egy parasztvakítás a környezetvédelem "érdekében"...
Aztán mikor leállítom, és az info panelen látom, hogy a legutóbbi utam alkalmával megtakarított üzemanyag: 0,0 l, vagy ml, franc se tudja, de csak röhögni tudok az ilyen komolyságokon. :XD
Most először "toltam el" egy kicsit jobban, 140 (óra szerint) 8 l fölé megy. Állítólag városban elég jó, de alig megyek vele úgy.
Szóval egy valamilyen skodának jobban örültem volna, mint ennek a "menő" szarnak.
Nem fogom sose megszeretni, csak közben megtanultam kizárólag munkaeszköznek tekinteni, és használni. Nem az én pénzemen vett, és fenntartott. Ennyi.
Sose adnak érte annyit, amennyit "ér", ha szereted. Nekem úgy tűnik, hogy szereted, de nem eléggé. Kicsit én is így vagyok az e46 kupéval. Már párszor megfogalmazódott bennem, hogy elengedjem, mielőtt igaziból kész lesz. Ez is kb 2x annyiban lesz, mint, amennyit érhet a piacon.
És az is megfogalmazódik bennem, mi lesz akkor, utána, mennyire kell ez nekem? Mennyire más az igényem, stb. Utána eszembe jut ez-az. Elpocsékoltam már egy vagyonnyi autót, nem fejeztem be egy vagonnyit.
Ezt tényleg nem adhatom el, használnom kell majd, pont ilyen a "zsánerem" Ezt még megcsinálom nagyjából magamnak. Ismerem, hogy kell szerelni, mihez nyúljak, ha nizonyos hibák jönnek, stb. Alkatrész forrásokat is ismerek. Továbbiakban olcsó, más autókhoz képest. Aztán új lesz benne a motor (3 l benzin).
Ami igazán tetszene ehelyett: Nissan Z, Infinity G35-37 kupé. Pont Higany mondta, hogy egy ismerőse megtörte a G37-et, nem durván, de egy vagyont költött rá és még mindig nem ok. Légzsákok hibája, műszerfal csere, nincs hozzá alkatrész, vagy ha ban, külföldről, drágán.
Akkor már maradok a reszelhető, relatíve olcsó, és szép hangú kis bimmernél.
Hát ennyi. A Te döntésednél az a szarabb tényező az enyémhez képest, hogy dízel és touring. Persze erő van nálad is, de hozzászoktál a sportosabb karakterhez, benzinvéred van.
Próbáld meg elcserélni egy 25-30i kupéra. Sose tudhatod ;)
E46 agyalás, és olyan "mit tennétek a helyemben" kérdés. 2005 30d touring. Gyári múszaki állapotban van, nem kevés pénzért, de ahogy vezeted, pont mint az új. Belseje hibátlan, kb full extrás, de nem M-es. Alváz, küszöbök jók, de a sarkokban a szokásos helyeken kellett csiszolni, ecsetelni, ergo nem szép, de nem rohad. Törve sosem volt, szerviz végig vezetve új korától. Piacon ér kb max 1.8-at, nekem több mint a duplájában van. Hétvégi autó, de alig használom, járvány, szar utak, stb. Tartsam meg, fényeztessem le szépre, és lesz majd értéke, vagy használjam "le", ne költsek rá többet, és adjam el pár év múlva kicsit foglalkozósan?
Én meg most veszem át egy cimbora Styling 68-asát kb 2 e km-t futott Hankook valamely gumijával. Nagyon fasza. Most Styling 119 va, fekete, Bridgestone nyáriakkal, és baromira megy a kocsihoz. De a 68-is tetszik. Az utóbbi 9.5 kg, 7.5 J széles, a 119-es 10.5 kg és 8J széles. És lesz két nyári szettem az e46-hoz :D Mindegy, majd tavasszal elkezdem használni. :)
A Hankook állítólag nagyon tapad, a bika 30i-t is nagyon fogta. Olyan áron jön, hogy nem szabad kihagyni.
Igazából engem az döbbentett meg, hogy ezek a 25 éves extrák is ennyire drágák.
Tehát hogy nem HUD-ot meg lézerfényt kértem meg egyéb ultramodern úri huncutságokat, hanem csupa olyan dolgokat jelöltem be, aminek manapság már alapnak kéne lenniük. És így is majdnem két mihály a plusz költség.
amúgy hogy zseniális húzás vagy pofátlan átverés döntse el mindenki maga, de ha ma bemész venni egy M-es BMW-t, minden M-es dolog benne, mint pl: ülés, fék, spoilerek, stb. mind, mind feláras :)
persze az alap ülés is M-es, de közel sem tart úgy mint a feláras, kormány fogása is jó, de nem olyan jó mint a fizetősé, jó a gyári 4 dugattyús fék is, de nem olyan jó mint a 6 dugattyús, stb. stb.
és ezeken felül jönnek még az MPerformance kiegészítők 6 dugattyús ez a fék is, de még jobb mint az "alap" 6 dugattyús, stb. stb.. stb...
új autók vs élettartam, tegnap tankolás után pár méterrel (2éve vettem át újonnan) átlépte a 170e km-t a Peugeot 2008 1.6 HDI-m felvillant benne egy sárga piktogram miszerint végzetes motorhiba irány a szervíz...
Szerintem régen drágább extrák voltak. Az alapfelszereltség szerényebb volt. A klíma valószínűleg alap, csak az automata klíma felár (de tuti lehetne alkudozni)
Nem néztem utána nagyon az ilyeneknek, de az e46 325 xi kapcsán a vőjelöltem utána nézett, az - állítólag 2002-ben azzal a felszereltséggel közel 11 M Ft lett volna. Itthon. Az én kupémra is kíváncsi lennék, ha már felkeltetted az érdeklődést. Átküldöm FB-n a tudományt.
Megnéztem a BMW weboldalán, hogy ha ma vennék új hármas Touringot, akkor mennyi lóvét kéne pluszban fizetnem ahhoz, hogy a mostani, 25 éves kocsim extráit kapjam. Az eredmény döbbenetes, több mint másfél millió forint.
Azt hittem, hogy manapság már alap egy új BMW-ben a klíma. De egyébként is, ezek horribilis árak!
Akkor már: az egykori e36 kupémhoz kaptam kezelési kézikönyvet. Abban az állt: téli gumi méret 15-ös felnihez 185/65 R15. 16-oshoz a 205/55 r16-ot ajánlja.
Tegnap a hondával, nyári gumival (Michelin) simán felmetem Galyatetőre. Nem volt hó, de fagyos volt minden. Mielőtt megkapom, hogy veszélyeztetek másokat, a héten kerül rá valami téli. Pl a Nokian.
A pálya alatt az autópályát érted? Ezer éve rengeteget autópályázok. Egyre szarabb a morál. Az aggresszíbak se olyanok már, mint rég.
A tömérdek tempomatos elfelejtett vezetni, nem tudják, mi az előzés. Az emberekből kihal a dinamikus haladás készsége, és megszűnik az egymásra figyelés. Ez nagyrészt a "biztonságtechnikai" eszközök elterjedésének köszönhető. Figyel helyettem már a tempomat is...
Ahelyett, hogy vezetéstechnikai készségek javítása lenne, elbutítják a tömeget.
Elég figyelni egy-egy FB bejegyzést, ha elkapnak egy gyorshajtót. Mindenkit meg akar ölni a vád. De neki legalább vezetés közben van adrenalin szintje, nem elfelé alszik a butító kütyük árnyékában.
Mert gyorsan (pl 200+) nemigen a suta sofőr megy a pályán. Vajon igaziból hány autópályás balesett van valóban a gyoeshajtás miatt. Van persze, de azok nagy része nagyvérű autóval megy a butító kűtyükre bízva a lényeget, az odafigyelést.
Én megértem ezeknek a biztonságos vezetést segítő dolgokat , viszont azzal van a gondom, hogy a sofőr úgy érzi tud menni gyorsan minden rendben , hamis biztonságérzetet ad , itt a gond. Elfigyelem a pályán száguldozó emberkéket ,félelmetes . A féklámpákat figyeljétek , ha ezek nem lennének benne ...
A Tucsonban nem így működött. Asszem sose villyogott, hogy hülyeséget csinálok, pedig kentem a száját rendesen. 60 ezret mentem vele, volt tapasztalat.
Ez a két autó közötti csillag már jött pirosban is, meg olyankor villyog, de még semmi extra helyzet. Pont buta sofőröknek való. Privát autóm sose lesz suzuki az biztos.
Másik szolgálati közlemény: Ismét Vitara a céges autóm. vadi új, 1,4 T, hibrid (nek csúfolt, de nem zöldrendszámos)
Kb 1000 km után sokkal jobb az előző 1,,6 szívónál, de pár nem oly fasza dolog itt is maradt. A tempomat halál, olyan fenyegető piktogramok jelennek meg, hogy beszarok :DDDD De lehet én vezetek aggresszíven. Ez se lesz kedvenc, de a fealadtra megfelel.
Érdekes, a hibrid megoldás, kis akkuk, csak a mootorfék esetén tölt, és visszajelez, mikor használja a hajtás a megtermelt energyt. Talán a KERS lehetett ilyesmi, az F1-ben nem? Valamennyivel takarékosabb, mint a régi volt, és tényleg dinamikusabb sokkal.
Hát, srácok, már rettegek az autó eladásoktól... :D Most már be kell állni a meglévőkbe a végletekig. :D
A minap elvitték a kis Kát, erre ma már jött egy levél a Nemzeti Útdíjtól, matrica nélkül közlekedett az M3-ason.
(Mondjuk a bmw és a honda jól megférnek egymás mellett)
Persze elküldtem az adásvéételit, de ami ebben az országban van....
Mondjuk elég szétnézni a FB bmw-s csoportjaiban, a sok nagytudású, de az alap dolgok elsajátítására mégse képes.
Amúgy a honda tuningolása is fog kezdődni tavasszal, addig egy motorgenerált tervezek, felzabálta az olajat keményen. Pedig mikor elhoztam nem füstölt kéken, de mostanra meg igen. Ha meg már rendben a motor, jöhet a tyuning :DDDD
Miért? Jobban veszi a kanyart is :D Amúgy csak boltba/munkába járásra+kutyát vinni az eredeti rendeltetése. Arra jobb nincs is, kint egy ilyen. Persze, ha reszelgetni kezdem, a hobbi szintre felemelem. Esküszöm nagyobb kedven van ezt reszelni, kint a w124-et. Ott annyi csalódásom volt....
Nem azért büntették mert "driftelt" , ahhoz nagyon messze volt a manőver ezért nem is büntethet . A számítógép földobta , hogy nincs biztosítás ez meg hozta a többit ..csak így jobban eladható a cikk.
Én már néha nem bírom ;) de nem lehet. Még a 28 stroker mindig nincs befejezve. A vanost felfogató tőcsavarok egyikén a menet megadta magát. Ki akartam szedni, de az istennek nem hagyta magát. Addig is kell valami hülye ötletekkel foglalkozni.
Ez a nagyon könnyű, jó futóműves autó nagyon adja az ötletet.
Mindeközben kicseréltem a termosztátot. Nem egy nagykaland. A légtelenítés sem.
Tényleg az e30-at idézi, amelybe Lindor driftes gátlókat tettem. 1,8 is motorhoz. Izé, élmény volt, még ha nem volt 200 Le, akkor is.
Srácok, kezdődik. Véletlen belebotlottam a civichez tuning szívósorba, a közelben....
A héten valamely nap néztem a youtube-on ezt-azt, miközben láttam tuning 1,4-es civic videokat is. Itthon is meg tudnám csinálni a 140 lovas körüli teljesítmény szintet. Előjött a hondás szellem, nem volt véletlen az eddigi 3 accord. Persze a sorhat bmw, meg minden, de ez más műfajban más élmény.
Az a könnyű kasztni, pörgős motor kombó az egykori e30-as gokart szerű fílinget idézi. Nagyon sokat jelent az élményben a súly.
Asszem valami kattanás lehet az agyamban. Csak most sok szál fut ide-oda...
Ok, teljesen OK :) Marcselló is elvileg jön hozzám hétvégén, . az Insignia OPC-vel ??? ;)
A civic 1,4 IS :) rendeltem hozzá egy termosztátot, a motorszám alapján kiderült. Jó drága, 3.000 Ft hozzá egy termosztát, tömítéssel. Motortérben abszolút könnyen hozzáférhető helyen van, pont kb, mint az accordjaimnál. Ezek nem változztattak semmit, minden szinte úgy néz ki az összes hondában. (Nekem ez csak jó)
Plussz amatőr szinten megtanultam kódolni NCSexperttel, NCSdummyval, meg kicsit BMW Scanerrel is. 2-3 ezer forintért beszerezhetők a kábelek AliExpress-ről.
Érdekes, hogy miket meg lehet oldani.
Epromba írással hexában, 100%-ra pontosítható a sebesség kijelzés, stb.
Üdv Urak. Útólért a tetőkárpit lógás. Szedánból kijön valahogy vagy az üveget is ki kell venni? Budapest környékén van valami bejáratott kárpitos aki szépen megcsinálja ha odaviszem?
Micsoda izgalmas téma lett a bmw topicban, hogy vettem egy ócska 1,4-es civicet :DDD
Semmi történés a béjemvékkel?
Enyém vagy 10 nap múlva megy egy közepes renoválásra. Remélem leszedjük a difitartó keretet is, ha rá tudom venni a cimborát. Kicsit ódzkodik tőle, de meg is értem.
Szerintem sima. A forgalmiban semmi jelölés nincs a Honda civic EJ9-en kívűl. A törzskönyvben sem. Nem néztem alváz szám alapján, de az biztos, hogy japán gyártás, és svájci első forgalomba helyezés.
Ma vezette az asszony is már, elismerően bólintott, hogy "kicsit" jobban veszi a lapot a Kához képest, meg az úthibákat is jobban tolerálja és a kormánya is jobb. Jah, nagyságrenddel. Van vele azért foglalkozni való. De az alja szuper, emelési pontok, küszöbök gyáriak és nem rozsdásak. A hátsó ívek nem annyira szépen vannak javítva, de ellenben nem volt túlárazva. 249e km, belső szép, szakadásmentes. Motortér abszolút porszáraz. Vasi új akku, kuplung. Váltó is hibátlan. Tetszik, na. De ahogy magam ismerem, lehet kiköt majd benne valami Vti, vagy egyéb potensebb motor..De így se rossz, normál utcára tök alkalmas, és a 210 km autópálya se volt fárasztó, a gyári kipifogóval.
A III-as golf ötlethez képest sokkal jobb választás. Anno, mikor a mázsát választottam szintén III-as golf helyett, akkor is ugyanezt éreztem. Nem is tudom, hogy süllyedtem a 3-as golf gondolatára egyáltalán.
Na, hazahoztam a leáldozott FordKa utódját egy Honda Civic 6. gen 3d személyében. Jó kis 1,4-es, 99-es. Eszméletlen jól kanyarodik, alig evett valamennyi benzint hazafelé. Még a fűnyíró motorja is fasza, kb 7000-ig pörög. Komoly a különbség a Kához képest. ;)
Így van. Én a motor mögötti hengerfej hátulján lévő bakelit csőcsonkkal kezdeném. Nem is drága cucc, csak kicserélni ügyeskedni kell. Pont a fűtő rendszer "orra alá" eregethet. Ha megy a venti, épp beszívhatja a szagát.
1. Amikor fűtésen van, és középen a befúvóknál a tekerő a pirosra van tekereve
2. De ma be kellett nyomnom az első szélvédő páramentesító gombot ( a tekerő a kékre volt tekerve) és igy is éreztem a szagot (igazándiból ilyenkor nem tudom mit csinál( klímát használ vagy mit passz...)
Tegnap előtt ellenőriztem a szintet, ma reggel ugyan ott volt, Még most nem hűlt ki, igy nem tudom megnézni.
Offoff: valakinek volt már köze MG ZR-hez? Esküszöm, tetszik, lehet vennék egyet anyának munkába járni. :D ha én mennék vele valahová, akkor jól jönne abba a kis szárba a 160 Le. ;)
Csak, ha megy a fűtés, akkor van a fagyállószag? Vagy ha a levegő befúvás megy, de nincs fűtésre állítva, akkor is fagyállószag szivárog be?
M43 motorok tipikus vízköri probléma helye a hengerfej mögött a tűzfal felé egy műanyag csőcsatlakozó.
Telefonról vagyok, innen nehéz a realoem ábrát linkelni. De kibogarászhatod. Indokolt a csere, biztos, ami nem nagy tétel, csak kicsit szívás. Elporlad mind. Párezer Ft gyárban is az a vacak csőcsonk.
Elsöre ne vegyél ki semmit...Kormány alatt és a kesztyütartó alatti takarót ved le és nézd meg hogy hol nedves....és a motortérben a fűtés csap mellett ahol 3 vízcső megy be a tűzfalba ez elosztó. És rögzítés.. azt ellenőrizd ..ez műanyag és egy idő után elmállik és és elreped...ilyet lehet venni újat nem is drága de a cseréje nem bonyolult csak idő igényes..
Ahol nedves fagyalos ott szivárog... Ja és a szőnyeget is ellenörizd...valsz..tocsog akkor az is.
Veszprémben megoldható van egy hozzá értő szerelő..
E36 1.8, ha megy a fűtés van egy kis fagyálló szag! műszerfalat ki kell venni? és hol folyhat? Vagy milyen alkatreszt vagy vizcsövet vegyek? Nagy mivel készüljek. ?
Amúgy a realoem.com oldalon beütöd a VIN kódot, majd a robbantott ábrákon kivesézed, hogy van a vîz kivezetés a tetőről. Ott fenn is vannak tömítések is. Még lecsoroghat a víz onnan is, nemcsak az ominózus csövön, hanem az oszlopok van pl, takarások alatt.
A száraz ajtó egy dolog. A kéder az a gumi tömítés. Fenn, vagy valahol sérült, akár csak kicsit, nem az ajtó lesz vizes, hanem alul az illesztésnél engedi ki. Akár befelé, a szőnyeg alá. A vízkivezető cső a hátsó traktuson jön ki, ha jól emlékszem. Vagy 8 éve nincs tetőablakos e36-om. Azt inkább hagyjuk. Át kéne azért vizsgáltatni. Alul legfőkêpp, meg a késett.
Nekem az E46 nem ázik be. Ellenben a diffi befogó szilent eltört... Egy vagon szilent volt cserélve, de ott nem... Plusz a diffi hátlap alatt folyik az olaj...
Tervbe lett véve a felújítás. Híd homokszórás, stb.
Igen, eldugulhatott a tetőről induló vízelvezető cső, vagy az a pont, ahol a küszöbnén kivezeti a cső a vizet. Vagy az ajtó gumikédere nem zár. Vagy az első szélvédő ragasztása alatt.
Nyomozni kell, ez ilyen. Nem mentél vele? Nem azután lett vizes a szőnyeg? Mert az a leggyakoribb, hogy a küszöb, és taposó felől a korrózió megindul, ezáltal a víz is bejut alulról.
Pont az alábbi képen látható színű Touring van nekem is, nagyon teszik a formája a mai napig :)
Viszont... valahol beázik, most vettem észre.
Alapból garázsban áll, szóval eddig nem volt ezzel gond, múlt hétvégén viszont jó fél napot ázott kint az esőben, és utána észrevettem, hogy vizes a szőnyeg. Az én lábamnál, a bal egynél, a többi helyen még nem néztem meg.
A kocsi tetőablakos, szóval adja magát...
Kérdésem: hol érdemes nézelődni? Eldugulhatott valami csatorna (hol van ilyen), vagy honnan mehetett be az utastérbe a víz?
Kár, hogy nincs fénykép. Az enyém szinte gyári, bár szélesíteni szeretnék rajta egy kicsit. Az új futóművel nagyon jó lett a kanyarokban is, csak az abs elvesztését bánom.
Ma láttam Szabolcsban egy nagyon kívánatos E36 kompaktot. Nem mondom, a Tiéd se rossz, de sugárzott belőle valami brutális erő. Komoly, 18-as felnik, nem szakértek hozzá, de Rocker Bunnyra hajazó hátsó spoiler, úgy, ahogy kinézett, átültem volna bele a Tucsonból. :D
De csak azért abba, mert Felebarátodét meg meg kívánhatod ;)
Én ugy tudtam hogy a gyári turbó nélküli cucc a régiekben 192 LE volt.Liaz turbó???? na ma is tanultam valamit. d10 es-ek jobbak voltak ugytudom.- liaz okról meg azt hallottam hogy összevissza repedt a fővázkeret.egy itteni indexes fórumtárstol.,csak sajnos Ő már nincs köztünk jóideje.....:(((( És nem bmw s volt-de engedjük el a témát,nem idetartozik.
Teljesen egyetértek. Kollegám volt a soförök közt a chuck norris a vectrával meg a céges fiatokkal. mindenki a lelkére beszélt hogy 318 td- ne..És de csak megvette mert olasz autó nem rohad.Én nem vagyok dizel ellenes(ja de) de ha valaki hozzámvágna egy 200-as szériás ikarus-t /akár a turbó nélkülit/ meg egy D jogsit,nem kapnék sirógörcsöt:))))
Igen van , kettő is . Sajnálom rátenni . Bódé már foglalkozós . Gondolkodom ,gyári legyen , vagy hivatalos cső , váltó , difi , futómű ..stb csere ,de utcaiként továbbra is .Inkább valami különlegesség lenne .
Múltkor szó volt róla , hogy mennyit megyünk az e36-al .Ma kihoztam már megjáratni ...nem kell ide a két dízel ez még most is ezerszer szebben szól .Össze sem lehet hasonlítani .Megmarad hosszú távon .Garázs van inkább ezt hallgatom.
Mindeközben eszembe jutott anno az első japán autóm, egy mazda 323-at vettem. Akkor majdnem letettem a voksot egy egész újszerű golf3 mellett. De még gyorsan kipróbáltam a még újszerűbb 323-as mazdát, 48 e km-rel. Nem akartam többé a golfot. Lehet jókor jött vissza az emlék. Ok, itt baromira nem arra kell, mint akkor.
Hát elmentem érte, de ottmaradt a diófa alatt... Jó, hogy nem utaltam előre pénzt. Elfelejtve ez a történet. A tata az nem a tata volt, hanem már üzembentartói kisebbség. De nem ők árulták, hanem az autószerelő, akinem tartoztak....
Persze mindent elmondott a kocsiról a telefonban, csak nem a valóság volt.
Van/volt ismerettségi körben ez az 1,8-as golf. Hát nem egy problémás szerkezet. Na majd beszámolok mizu. Amire kell, a FordKa elhasználódott. Egy évre terveztük, míg műszaki van. Kemény 10 e Ft-ot költöttem az olajcserére, majd 10+ 3 e Ft-ot két használt gumira. Mostranra a motor továbbra sem eszi az olajat, de kuplungozni ezt is kéne, meg további gumi is, de a a rozsda keményen rágja. 20 Ft-ot se adnék lakatosnak ezért. Attól félek kifordul valamely kerék egyszer. Most az esőben nemlátni ki, oly pára van belülről, nyilván a felázott szőnyeg felől. kicsi is, nem is értékes, veszélyesnek érzem, pláne, hogy mentem most vele vagy 400 km-t. Nem költök rá. Vagy bontó, vagy fillérekért eladom. Csak jobb jöhet... Amire kell tényleg nem kell bmw, meg sok lóerő, és drága autó. Ennyi. Írok majd.
Na ez egy komoly cucc ;) esetleg 2002 ti helyette/mellette mekkora lenne már? ;)
Én meg holnap megyek egy autóért. Ezt is látatlanban vettem. VW golf III. 1,8 b. Csak Zarko tudja mennyi az annyi. Igazából a FordKa helyett lesz, kutyás, melós kocsi, ill építőanyag szállításra. Lehet 10 évre is lesz, jó helyről, tatától jön. Nem rozsdás. De az ára miatt kockázat nincs. Életemben nem volt egy VW termékem sem. Persze Bmw marad.
Nem feltétlenül jó fotelokoskodni,de e36 al megjártam csunyán trékedett,kicserélték,majd mivel egy kábel szarta össze magát ki is nyirta az új bontott abs kockát. nagytétény a bmw szerelök hazája.
bayur car ,sc motorsport bongó. és az in trans. ez a bwm 22 vel egy telephelyen van. ezeket javasolnám felkeresni.van egy specialista nem messze autó 6 néven.de ez utóbbi az időben a reménytelenség.
Igazad van,mondjuk ezt Shadow-ban láttam,ami fura hogy élő adatban legalább is helyben járatva normál értékeket mutatnak a hőgombák. Tünetek legalább is ezzel talán összefüggésben lehetnek vagy ki tudja de tény hogy Katalizatorkonvertierung ha törlöm visszadobja kb 30-35 Km-után és legutóbbi Comérésen 2.5-ös értéket mértek ami számomra azért is érthetetlen mert évente kb 10.000 Km-et megyek el és összesen 1 liter olaj ha rá kell tölteni a pálca alapján akkor sokat mondok de ha leosztom 5000Km-en ként fél litert ha pótolni kell sokat az anomália ebben az hogy ha olajat nem eszi és katalizátor nélkül sem lehetne 2.5-ös Com hiszen egy 30-éves autónál ha 3-as értéket mérek az már gáz :)
Sziasztok.Van itt olyan aki M43tub16 érzékelőinek az ismeretében tudna tanácsot adni? Kérdésem léynege hogy mivel rá látok a hengerfejben lévő és az alsó vízcső hőfokára viszont ezt hol érzékelheti hogy mínuszos hűtővízfok?
Amilyen tutoriálokat a youtube-on találtam, azok mind a komplett ajtókárpit kiszerelését mutatták be. Nekem viszont csak azt a világos betétet kéne kiszednem. Az ragasztva lehet?
Eredeti tetőkárpitot, illetve üléskárpitot (a mellékelt képeken látható miket keresem), valamint egy jobb oldali ajtó kárpitot ( a miénken törött a műanyag ezért ki kell cserélni az egészet)
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Illetve keresem a kárpitost aki meg fogja tudni csinálni :)
Amennyiben megtudjátok mondani hol tudok rendelni pontosan ilyeneket azért is hálás lennék, főleg az ajtó és a tető kárpit lenne a legfontosabb!
Eredeti tetőkárpitot, illetve üléskárpitot (a mellékelt képeken látható miket keresem), valamint egy jobb oldali ajtó kárpitot ( a miénken törött a műanyag ezért ki kell cserélni az egészet)
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Illetve keresem a kárpitost aki meg fogja tudni csinálni :)
Amennyiben megtudjátok mondani hol tudok rendelni pontosan ilyeneket azért is hálás lennék, főleg az ajtó és a tető kárpit lenne a legfontosabb!
Amit én hivatkoztam, sorhatos hosszú motor, keresztben, összkerékkel. A két nyúlvány közt el lehet képzelni, mekkora váltó fér el...
A V8 rövidebb blokk, a sorhat überel így...
Valami csemege talán még az volt, hogy a vezérlés, vízpumpa a váltó felől, minden segédberendezéssel. Ez is üdeális. Meg a konstrukcióból adódó súlyeloszlás is.
Nem bírom megállni, hogy az olvasottak alapján közbe ne szóljak...
Idén eszembe jutott, hogy lejár a műszaki a touringról. Így aztán mire észbe kaptam persze már le is járt. Felkerekedtem, s elmentem a legközelebbi vizsgahelyre, majdnem oda, ahonnan tavaly előtt elhoztam vizsga után: 2 év alatt 57km. Hobbiautó? Dehogy! Csak elkészült, s nincs már időm élvezni. Pont gondoltam rá, hogy eladom, mert én már nem tudok többet hozzá tenni.
Pont a napokban gondolkodtam a volvók iránti érdeklődésemen. Vannak a klasszik, motor hosszában, (autó keresztben ugye) de azok gyári motorjai hát, talán van egy 960-asban a merci m104-hez hasonló blokkos. De az igazán prosztó odab@szós volvók vagy turbó m104, vagy bmw turbó m50-52-vel épültek. A múltkor láttam műhelyben egy nem túl régi, asszem v70-est, ami 3,2 szívó benzin, összkerék, de keresztben a motor.... Az nagyon beteg konstrukciónak tűnt.
A váltó olyan keskeny volt, hogy a nyúlványok közt elférjen, plusz még a hátulja felé is ki kell hajtani
...
Na aki ilyen autókat kidob a piacra, az nem annyira normális.
Gyíkhuszár gondolatmenetére: én nem szólok bele, mindenki azt vesz, amit akar, meg amire kell.
Nekem mondeo egyik se kéne, bár mindig van mellettük valami racionálisnak tűnő indok.
Olcsóbb ettől-attól, erősebb, vagy nagyobb, vagy nemtom mi is.
Maga a Ford nem jön át. Itt ez a retek Ka, egy éve megvan az asszonynak, semmi baja, mindennap megy, csak olajat cseréltem, de hozzáérni is útálok. :))))
Ugyanezt tartom a fókuszról, ami a családban van. Öcsémnek is volt új is, de miután TK lett, octaviát vett, vissza nem cserélné.
Én a helyében az e36 28i kupét el nem adnám, mégha nem is túl gazdaságos fenntartani, akkor sem.
A régi nagyon hullaszállítós,a belseje még talán emészthető;
az új letisztultabb forma,de azt a rút középkonzolt páros lábbal taposnám ki belőle. A volvo-k belseje szokott tetszeni,nem is értem ez hogy lett ilyen..
Akkor inkább egy E39 touring. Amire megunnád az legalább porrá rohad.
Mennyire más az elképzelésünk a két autóról. Én , a fordról gondolom ugyanezt.Használtam mindkettőt , hála istennek a fordot már nem kell , a volvot meg igen. Ingyen sem kellene.A volvo nyomába sem ér.Érdekes a különböző vélemény .
Ennek több oka van. Az egyik, hogy (ezt) a Mondeot minden szempontból jobb autónak tartom, mint bármelyik Volvot. Aztán a Volvok belseje annyira le tud rohadni, hogy az ember a tökébe szúrja a kést. Sokkal ritkább is. Szerintem árban sincs egymáshoz közük (a Fordot olcsóbbnak gondolnám).
Egyébként melyik Volvot szerelték ezzel a motorral, ami legalább ekkora, és ennyi extra van benne? Mondeoból a közel vagy teljesen full extrás (titanium s vagy x), papír szerint keveset futott példányokat 9000 euro körül kínálják. Éppenséggel ez sem kevés pénz.
Ja, és még egy pozitívum: mindentől nagyobb, ami nekem fontos.
Az E36-ot meg meguntam, de már ezt többször is írtam itt a fórumon. Nem rég két hét szabin voltam, le se szartam, egy métert nem mentem vele. Nagyon sokat megyek most autópályán télen, nyáron, jobban kiszolgálna egy kényelmes, vastagon felextrázott utazóautó, mint egy évente 1500 km-t (nem túlzás) futó e36, vagy egy 20 éves dízel A4.
Szívesen megtartanám az E36-ot, ha úgy állnék anyagilag, de nem állok úgy.
Nem korhoz kötném. Azaz olyan szempontból de, hogy minél régebbiből - nyilván nem a 40 éves zsigulikra gondolok - sikerül megkíméltet találni, talán annál kisebb a valószínűsége, hogy az ember felszáll a szopórollerre. Ennek ez az 5 hengeres Volvo motor megfelel, egy elég régi konstrukció, szerintem szerelték vagy 15 évig különböző bódékba.
Egy 4 éves bármi is lehet szarrá gyalázva (jó kis kulcsos autók), meg mondjuk a 20 éves Audim is lehet megbízható 400+ ezer km-rel az órájában.
Minden esetre nagyon érik az autócsere, és egy 5-10+ éves dízellel kevésbé lennék nyugodt.
Én meg azon, hogy eladom az BMW-t is, eladom az Audit is, és veszek egy MK4-es kombi Mondeot. Miért pont azt? Mert alapból is egy elég jó autónak tartom, és tegnap tudtam meg, hogy ebbe is szerelték az öt hengeres Volvo turbómotort, amivel nagyon együtt tudnék élni.
Ezzel a motorral van valakinek tapasztalata? Állítólag nagyon jó konstrukció, csak városi használat mellett iszákos. Ez mondjuk annyira nem zavar, inkább üzemanyagra költök, mint szerelőre.
Erősen gondolkodok, hogy elengedem az e21 projektem és csinálok egy e30-at, annyira élvezetes kis autó.
Az e30 cabrioból, valószínűleg kikerül az m50b28 hajtáslánc, mert eléri az OT kort, viszont imádom az a motort, e30 ban nagyon király, koppra fel van újítva. Csak nehéz jó e30 bódét találni, lehet az USA-ból kellene hozni.
már csak jövőre fog kiderülni, hogy jobb gumin, jobb betéttel javul-e :)
Minden azon múlik hogy használod, lehet jót autózni úgy hogy a technika is egyben marad, meg lehet a határokat is feszegetni. Mentem Én már 100 lovas E30-al is a Hringen és azt is nagyon élveztem, sőt jobban mint némelyik mai "hűhának" mondott típust.. Szóval hajrá!! :)
Aj, azt gondoltam volna többet bír. Az OPC-vel szeretnék menni a Hringre, sajnos azt sejtettem, hogy a gumiknak vége lesz, csak sajna 20'-as Y-os gumi szett nem olcsó :( És még nehezebb is mint az M2 cserébe azért jelentősen gyengébb.
az M2(C és CS is) jó autók (bár nagyon nehezek is), fékből/gumiból jobbak kellenek alájuk ha pályára is kiviszed. Kakucson a gumi(Michelin Super Sport) adja fel kb 5 erős kör után, a Hringen pedig a fék(MPerformance 6 dugattyús 400mm elől 4 dugattyús 380mm hátul)..
Sziasztok.Ha egy katalizátor nem jó akkor a kipuf végén nem jelenne meg vízcsepp ami cseppen a kipuf végén? Igaz hogy akkor dolgozik jól ha víz cseppen a kipu végén? :( (Legutóbbi mérésnél elkeserítettek hogy 2.5 a Co-m és cseréljek Katalizátort mert szerintük olyan mintha nem is lenne benne..)
Jó hír, hogy ez még kapható kézi váltóval, de azért az durva, hogy a hiperszupermodern sokcsillió forintos autóban pont olyan a váltókar, mint 20 éve :)
Megint hízott, meg erősödött, szerintem ez már az E60 M5 szint... Nekem már az E39 is túl nagynak tűnt. Új BMWből nekem az M2 ami még bejön, meg a Supra ;)
Elölről annyi különbséget látok, ahogy egymás fölé van téve a két autó orra, hogy az M3 légbeömlőt kapott, az M4 tyúkrácsot (gondolom mögötte van a légbeömlő). Amúgy tök ugyanaz. Az a tyúkrács, nem is értem, hogy pattanhatott ki valakinek a fejéből.
Amúgy tegnap vettem egy m54b30 blokkot főtengely nélkül. Mivel nem volt még szerencsém darabokban látni, ma sikerült felmérni mit vettem. Az ár nem releváns, drágán nem veszek semmit ;)
A blokk szép, a dugók is nagyon. Hengerfej is szép, veztengelyek nem kopottak. Látom a vashüvelyes alublokkot. Hengerfejes nem volt, úgy tűnik. Megpróbálom majd egyszer összerakni, hátha lehúzható a hengerfejcsavar. Kb vezérmű tengely árban vettem... :XD
Mindeközben végre sikeresen lehúztam az Evga ex motor hengerfejét a tőcsavarokkal.
A faluban van egy csak nem tom rá bízhatom-e mert de lehet nem marad más,viszont mindenképp egy hónapot ki kéne bírni a következő fizuig mert most jön a műszaki a vizsgadíjból pont kifizetném a szerelést de egyszerre most nem tom bevállalni,addig meg marad a moci közértbejárásra míg nincs fagy :)
Viszont mivel amúgy is meg volt emelve a segge megforgattam felváltva a kerekeket és lehet hogy inkább a difim zakatol,hallani ahogy bereg de mintha a balos kereket forgatva hangosabb lenne.Kérdésem lényege hogy melyik a gazdaságosabb bontott difit venni vagy szerelővel megjavíttatni? (Az egyik ex autószerelő aki már Busz sofőr látatlanba azt mondta még akkoriban szerelt amikor Ladák voltak de ott a difinél lehetett valamit hézagolni vagy az is lehet hogy egy fog le van tőrve.. :( )
Akkor hagyom így és irány a vizsga.A másik kérdésem hogy beindítás útán vajpuha lett a fékpedál és szinte tövig be ment,kidolgozza majd magát? (Fék kört nem bontottam meg csak a hátsó dugattyút nyomtam szét hogy le tudjam venni)
Ez már csak aggyal együtt jön le akkor meg plusz csapágycsere,hagyom így rakom össze mert 1-hét és lejár a vizsgám most az viszi el a pénzt,valójában a kézifék pofáit kartam kitisztítani,verjem aki kitalálta a műszakit magában az lesz 30.000 tud valaki Cegléd közelében gyors és nem "szigorú" vizsgát S.O.S.-ben? Magyarul ahol nem "Szigorúak" ha értitek
Akkor, ha jól gondolom, a féknyereg lenn van. A tárcsarőgzítő csavar, ha kinn van, akkor olyan trükköt lehet, hogy pl gázos melegítővel, de inkább elektromos hőlégfúvóval melegíted a tárcsát.majd gumikalapáccsal ráhatással bírsz. Ha nem jön, fokozod a ráhatást. Lehet új tárcsát is kell venned. Ami sztem nem drága. A múltkor 30i első tárcsapár a Kovács autónál 30 ezer volt. A 16i hátsók sztem fillérek.
Ha megemelem a féknek az enyhe hangját hallom (Lehet lebontom a nyerget és úgy megforgatom de egyelőre nem sok időm marad rá) ami bezavar de ropogás nincs,még :)
Nem ugyanaz mint nekem a coupeban volt tehát nem tudom hogy dupla vagy sima. A kihúzós kérdésre sem tudom a választ mivel nekem úgy széthullott hogy nem kellett kihúzó, úgy barkácsoltam ki a maradékot. Én a helyedben nem vennék ezért kihúzót, inkább kérj kölcsön egyet. 1-2 óra alatt nyugiban ki lehet cserélni.
Különben ha megemeled a hátulját és megforgatod a kereket kézzel, hallani kellene a csapágy hangot ha valóban az
Az Is csinált hasonlót. Én sem éreztem hogy lógna, de azt mondták hogy nem is fogom mert dupla soros a csapágy. Szétbontottam és kiderült hogy el van törve, darabokban jött ki az egész szemétdomb.
Igen a kasztni képes megvezetni.Viszont itt tanyán egy szerelő van de gondolhatod milyen ha azt mondta nekem hogy a hátsó csapágyat amikor mindtam hogy az húzós mert préselni kell erra azt mondta:"Kiszoktam csak ütni.." Mondjuk annyit mondott hogy ha jobbra sávváltásnál elhalkül akkor az inkább kerékcsapágy.
A szerelődnek annyiban igaza volt, hogy ez a kézzel rángatósdi túl sokat nem ér. Most képzeld el, ha annak már kézzel is ekkora játéka lenne. Azért van más módszer is a kerékcsapágy hiba megállapítására, de ahhoz mindenképpen szervíz kell. Persze lehet, hogy nem kerékcsapágy, de egy bimmeren van éppen elég forgó alkatrész.😃
Szerintem menj el szervízbe, mert a rezonancia csodákra képes! Azt hiszed, úgy hallod, hogy jobb hátulról jön, aztán egy fenéket.
Köszönöm.Megemelve megrángattam kézzel a kereket jobbra balra függőlegesen is de feszes,földön lábbal is meg rángattam kotyogást nem érzek.hogy tudnám megállapítani hogy onnan jön-e a hang? (Mondjuk egy szerelő azt mondta hiába rángatom kézzel ki kell venni a féltengelyt és úgy rángatni,de azt csak akkor bontanám le ha tuti kerékcsapágy)
Valamikor egyszer régen a kia kompótomnál nagyon hasonló hangot hallottam. Már kardán, meg difihibát vizionáltam, aztán csak a kerékcsapágy volt hátul.
Sziasztok.M43tub16-nál van egy zakatolás ami a sebességgel arányosan növekszik és ha belső sávbol átmegyek a kűlsőbe olyankor szinte elhalkul,minden sebességben de üresben gurulva sem tűnik el.Ilyen bent:https://youtu.be/l8RFCNwj8SQ
Igen, szerintem az egyik legjobb cserém volt, pláne ár/élményben ;), bár a E34 rövid sperrje is elég jól muzsikál... Sajna az új futóművem még mindig nem volt tesztelve.
Nem figyeltem, hogy a 46-osban mennyit teker a kormány, de gyanús, hogy kevesebbet, mint a 36-ban. Gondolom a kormánymű is sokat nyom abban, hogy hiába volt az e36-om alatt komoly futómű szett, az e46-nál azt érzem kb pont hasonló gátlószettel, hogy sokkal gokartosabban fordul. Az úthibát kb egyformán tolerálja.
Az én lányom gokartozik , idén még beleültetem a formula bmw-be . Bmw a kedvenc , szépen megy vele , pici drift is belefért már edző autóval.Nem erőltetem , ha érdekli csinálja ha nem nem .
Én is próbálnám örökíteni az autók/bmw iránti rajongásom, érdeklődésem.
A gyerekeim közül a nagylányom gépész (mechatronikus) mérnök lett, autók fejlesztésével foglalkozik. Szerelés nem nagyon megy, vezetésben sem megy a huligánkodás, apa mintájára. Ellenben agyban nagyon ott van. A fiam autószerelőnek tanul. De mikor mondom, apa csinál valami okosságot, sosem ér rá. Vezetés is amolyan érdektelen.
Hát, nem feltétlen egyenes az öröklődés. A kisebbik lányom táncművészetet tanult, nagyon dekoratív, igen vakmerően vezet, és a bmw a mindene :D ezért van a barátjának V. Góófja :XDDDD (Megígérték, a következő e46 kupé lesz. ;))
25 eta a házadat elhuzza:) akkori szinten brutál nyomaték volt( hu ezt itt leirni ezt a szót...) ha véletlen ráesett egy 25 í hengerfej,meg véletlen felkapott egy td fötengelyt.....