Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14835

EU-csúcs: inkább nem bőszítik fel az orosz medvét

Az uniós vezetők EU-csúcson sem fogják felingerelni a nagy medvét gazdasági szankciókkal. Tovább »

forrás: Index.hu

Hogymikvannak....:)))

ÜdV

El Qradi Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14834

"Továbbra is rejtély számomra,hogy annyi gabonájuk van mint a fene,viszont húsból miért nem önellátóak.

Csak fel kéne futtatni a marha, sertés és baromfiállományt.

Hogy ezt miért nem teszik meg,azt nem tudom."

Mert nem éri meg a termelés, amíg az EU agyontámogatja a

hústermelését. Inkább behozza.

Ha majd emabrgózik az EU, akkor 1 éven belül önellátóak lesznek,

az EU legnagyobb örömére...

Előzmény: Törölt nick (14828)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14833

OK, már én is korrigáltam azóta:)))

ÜdV

Előzmény: Vata967 (14832)
Vata967 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14832

Az a hetvenes évek vége, nyolcvanas évek eleje volt inkább.

Előzmény: Antisystem (14755)
loding Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14831

gondolom nem fogják a pontos számokat kiadni, ez ilyen spekulációs dolog lehet

... :-) de nyilván ha megvan a létszám, és 50 éve ez megy, akkor valami gazdasági trükközés lehet mögötte.

Előzmény: Törölt nick (14828)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14830

Mi van, ezek felvették a momentán állástalan - és egyébként a kijevi egyetemen végzett, perfekt ukrán - Szaakasvilit tanácsadónak? Hadüzenet is lesz?

(azért szólnék, hogy Grúziának 2008-ban lényegesen erősebb hadserege volt...)

ÜdV

Előzmény: Suleica4 (14822)
loding Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14829

ugyan ez volt a mantra a 70-es években, azóta éhenhaltak volna :-)) , valaki biztos pontos adatokat tud megint :-)))

Előzmény: Törölt nick (14827)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14828

Továbbra is rejtély számomra,hogy annyi gabonájuk van mint a fene,viszont húsból miért nem önellátóak.

Csak fel kéne futtatni a marha, sertés és baromfiállományt.

Hogy ezt miért nem teszik meg,azt nem tudom.

Előzmény: loding (14826)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14827
Előzmény: loding (14826)
loding Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14826

forrás?

csak mert kb 50 éve ez a mantra, és kibaszottul unom

Előzmény: Törölt nick (14825)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14825

amúgy oroszország élelmiszer-ellátásának alapja az ukrán gabona.

Maflaság.

Oroszország 20 millió tonnánál több gabonát exportál évente, viszont élelmiszer fogyasztásának a felét importálja.

Előzmény: Törölt nick (14821)
Suleica4 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14822

No.no! Csak óvatosan!! Előbb gondolkodni,azután cselekedni!

Ukrajna "felszabadításáról" fogadott el határozatot a kijevi parlament

Az Ukrajna "felszabadításáért" folytatandó harcról fogadott el nyilatkozatot csütörtök az ukrán parlament.

A nagy többséggel elfogadott dokumentumban a kijevi törvényhozás felszólítja a nemzetközi közösség minden tagját, hogy ne ismerje el az úgynevezett "Krími Köztársaságot", illetve a terület Oroszországhoz való csatolását.
    A parlament az ukrán nép nevében kinyilatkoztatta, hogy "a Krím Ukrajna része volt, most is az, és az is marad".
    "Az ukrán nép soha, semmilyen körülmények között nem hagy fel a Krím megszállóktól való felszabadításáért folyó harccal" - olvasható a parlamenti nyilatkozatban, amelyet az UNIAN hírügynökség idézett.

kpj kszk ksy

MTI

Platon Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14820

De az.

Magam is használom forrásként, úgyhogy jól látom hogy elfogult. Nem jobban mint a CNN sőt talán kevésbé, de azért elfogult.

Ezzel tisztában kell lenni amikor a forráskritikát végzi az ember.

Előzmény: Törölt nick (14816)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14818

Ha arra fordulnak az EU ad nekik akkora megrendelést aminek akkora bevétele van mint volt a Putyinnal való kereskedelemnek?

Egy frászt.

Ha akarnának se tudnának, mert az ukrán ipari és mezőgazdasági termelés a saját piacaira, tehát az orosz szabványoknak való megfelelésre van beállva, nem az EU-ra... hogy mondjak rá minket is érintő példát, az ex Chinoin növényvédőszer-üzletága ugye jelentős szovjet exportot bonyolított, és ez az export ma is megvan Oroszország és Ukrajna felé... miközben az európai (köztük hazai) piacról kitúrták őket a nyugati cégek, korlátozva az EU-ban a termékeiket... (tudom, ez nem a növényvédelem topic, de a Fundazolt szerintem itt is ismeri mindenki:)) Ennek következtében az Ukrajnában megtermelt mezőgazdasági terméket nem lehet behozni az EU-ba, az eltérő növényvédelmi szabályok okán. Ha nem tudják eladni az oroszoknak, rájuk rohad... (Magyarországon meg újfent tönkremegy egy export-képes cég, hála a majdaniaknak...)

ÜdV

Előzmény: RIKA424 (14813)
Triumphator Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14817

miről beszélsz? milyen lebukásról stb.? üldözési mániád van? arról (sem) én tehetek.

még egyszer elmondom, csak neked, csak itt, csak most: ezek a cikkek véleménycikkek. nyugati véleménycikkek. értelemszerűen nyugati (értsél ezalatt bármit) véleményt tükröznek, nyugati érdekek szövik át azokat. attól még el lehet olvasni. ha az ellenségednek érzed a szerzőket, akkor pedig egyenesen kötelező elolvasni a véleményüket. hogy kiismerd őket. 

de ez a méltatlan fikázkodás és személyeskedés egy fordítóval szemben röhejes. nem én vagyok az ellenséged, érted? 

és részemről akkor erről ennyit. 

Előzmény: Törölt nick (14808)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14814

Nem volt ez forradalom egy percig sem.

A tértől egy utcányira zavartalanul folyt az élet az átlag ukránt nem érdekelte.

Ha nincsenek a Szvoboda és a szektor verőlegényei hogy eszkalálják a szituációt, ha nem kezdenek el a neonácik válogatás nélkül mindenkire lőni, akkor nem lett volna semmi belőle.

Így meg sima puccs ugye.

----------------

Pontos, szabatos helyzet ismertetés.

Előzmény: Platon (14810)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14813

Mi a francot akarnak? Van pénze most akár az EU-nak, akár az USA-nak Ukrajna harmadát ELTARTANI?

Hozzárakni még 2-3 nullát azokhoz az összegekhez, amiről momentán beszélnek?

--------------

NINCS.

Az EU-USA páros abban egyetértett, hogy Ukrajnát bármilyen eszközzel válasszák le az Oroszokról.

Ok.

De hogy mit csináljanak másnap ha győznek, arról fingjuk sincs?

Most győztek.

És ?

Hogyan tovább ?

Ha Putyin nem kereskedik tovább Ukrajnával, pontosabban Ukrajna nem kereskedik tovább Putyinnal akkor az ukrán gazdaság összeomlik.

Nincs a világon olyan nemzetgazdaság (bármely országé) mely 30%-os kiesést túlélne.

Már 10%-os GDP csökkenés is lázadásokhoz szokott vezetni.

Ezéért sem értem a nyugatot.

Biztatták az Ukránokat, hogy forduljanak az EU felé Putyin helyett.

Ok.

Ha arra fordulnak az EU ad nekik akkora megrendelést aminek akkora bevétele van mint volt a Putyinnal való kereskedelemnek?

Egy frászt.

Ad nekik morzsát.

Dobjátok ki a 30%-t, mi adunk helyette 3%-ot.

Jaaaa, hogy így éhen haltok?

Hát így jártatok.

Előzmény: Antisystem (14807)
Platon Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14812

Dehogynem. :)

Akkor bennem van a hiba, mea culpa. Nekem nem így jött le.

Előzmény: Triumphator (14796)
Platon Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14811

Jó akkor nem szócső, ezen nem veszünk össze. A lényeg hogy az is elfogult, ezért önmagában az sem elég. 

Átfogóan kell tájékozódni.

Előzmény: Törölt nick (14797)
Platon Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14810

Miért éppen Janukovicsén?

Előtte sok évig Juscsenko Timosenko féle bagázs volt hatalmon, ők ha lehet még korruptabbak voltak, és a Maidant is Timosenkoék szervezték no meg a neonácik.

Biztos vagy benne hogy ez volt az ok?

Nem volt ez forradalom egy percig sem. A tértől egy utcányira zavartalanul folyt az élet az átlag ukránt nem érdekelte. Ha nincsenek a Szvoboda és a szektor verőlegényei hogy eszkalálják a szituációt, ha nem kezdenek el a neonácik válogatás nélkül mindenkire lőni, akkor nem lett volna semmi belőle.

Így meg sima puccs ugye.

Előzmény: Biga Cubensis (14798)
perkelto Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14809

Érdekes, ahogy egy magyar antiszemita a másik ország antiszemitáit szidja.

Előzmény: Törölt nick (14804)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14807

Jaja, de Ukrajnánál számomra a különös rejtély az általánoson felül, amit már este beraktam (egyébként a forrás a CIA Factbook)

Exports - partners:

Russia 25.6%, Turkey 5.4%, Egypt 4.2% (2012)

Imports - partners:

Russia 32.4%, China 9.3%, Germany 8%, Belarus 6%, Poland 4.2% (2012)

Na, és akkor "ragadjuk ki Ukrajnát a maci karmai közül".... jó, OK, ez a nyugati stratégia... ÉS? Hogyan tovább? EZek a seggfejek még azt sem tudják, hogy a gazdasági-szociális válság törvényszerűen a szélsőségek megerősödéséhez vezet? A Nagy Gazdasági Világválság és a hitleráj kialakulásánál amőbázott töriórán az összes "nyugati elit-értelmiségi véleményformáló" barom?

Mi a francot akarnak? Van pénze most akár az EU-nak, akár az USA-nak Ukrajna harmadát ELTARTANI? Hozzárakni még 2-3 nullát azokhoz az összegekhez, amiről momentán beszélnek? Vagy úgy képzelték, hogy majd Oroszország fogja finanszírozni az orosz érdekszférából való elszakadást? Mi ez az egész agybaj? Mit képzeltek? Hogy majd a munkanélkülivé lett ukrán munkás, a nyugdíj nélkül maradó nyugdíjas majd öntudatos büszkeséggel rágcsálja a füvet, hogy "de jó, nem függ a macitól"???

Hol az épkézláb cél? (már túl azon a hidegháborús hiszteroidításon, hogy "de ne az oroszoké legyen....beeee"?) Hol a stratégia? Hol az eszközrendszer hozzá?

ÜdV

Előzmény: RIKA424 (14800)
loding Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14806

:-)

hiába a gázálarc nem mindig segít :-)

http://englishrussia.com/2008/07/19/russian-digging/

:-D

Előzmény: Törölt nick (14782)
Triumphator Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14805

érdekes a logikád. bár kissé bakugrásos és következetlen, de nem baj. neked ilyen szemüveged van. 

Előzmény: Törölt nick (14801)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14803

Az egésszel nekem még mindig ugyanaz a legnagyobb bajom, mint az első pillanatban is, nevezetesen, hogy a Nyugat egyáltalán nem számol a tömegek jólétével..........

---------------

Jacenuk most kapott ígéretet arra, hogy a nyugat ad neki SOS annyi pénzt, hogy kifizetheti az áprilisi nyugdíjakat + béreket.

Ok.

- De mi lesz a májusi nyugdíjakkal meg bérekkel ?

- De mi lesz a júniusi nyugdíjakkal meg bérekkel ?

- De mi lesz a júliusi nyugdíjakkal meg bérekkel ?

Minden hónapban elzarándokol Brüsszelbe meg Washingtonba kunyerálni?

Meddig fogadják még ott ilyen kérésekkel ?

Előzmény: Antisystem (14794)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14802

De a "forradalom" hamar felfalta önmagát. Ukrajna nagy része úgy gondolta, hogy többet érdemel Janukovicsnál, de a másik nagy része meg úgy gondolta, hogy nem így és nem ilyen áron.

--------------

A kijevi forradalom, mint a forradalmak 90%-a, NEM a nép forradalma volt, hanem icike szűk kisebbség harca + puccsa.

Ukrajna településeinek 90%-án vagy még többen, semmi fajta forradalmi cselekmény nem zajlott.

Ahogy más országok forradalmainál se.

Előzmény: Biga Cubensis (14798)
RIKA424 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14800

Az egésszel nekem még mindig ugyanaz a legnagyobb bajom, mint az első pillanatban is, nevezetesen, hogy a Nyugat egyáltalán nem számol a tömegek jólétével.

---------------

1./ A nyugat pénzeli a sima nacionalista huligánokat Ukrajnában, hogy döntsék meg erőszakkal a törvényes elnököt.

Akármilyen, de törvényes.

Erre a nacionalisták megdöntik.

A nyugat meg kétségbe esik, hogy kiket segített hatalomba ?

---------------------

2./

A nyugat pénzeli a vallási szélsőségeseket Libiában hogy döntsék meg erőszakkal a törvényes elnököt.

Erre a vallási szélsőségesek megdöntik.

--------------------------

3./

A nyugat pénzeli a vallási szélsőségeseket Tunéziában hogy döntsék meg erőszakkal a törvényes elnököt.

-------------------

4./

A nyugat pénzeli a vallási szélsőségeseket Egyiptomban hogy döntsék meg erőszakkal a törvényes elnököt.

--------------

Szíriában legalább időben észbe kaptak, hogy ha az ellenzék győz az nagyobb baj, mintha Asszad marad.

-----------------

Szerintem ha tehetné az EU_USA páros, újrajátszhatná a Majdan tér három hetét, ezeket a fél- vagy teljesen fasiszta ukrán csoportosulásokat nem engednék a győztesek közé.

Előzmény: Antisystem (14794)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14799

ellenben a vipera, az egy veszélyes állat, mint tudjuk :DDD

Főleg a rákosi... át is kellett keresztelni azonnal parlagi viperára... mert csak nem hívhatnak ugyanúgy egy veszélyes állatot, mint népünk bölcs tanítóját:))))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (14795)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14798

"Valahol jogosnak tartom a maidanhoz vezető eseményeket

Ez kifejtenéd?"

Véleményem szerint a tüntetés eredeti oka, a korrupció, Janukovics ügyei miatti felháborodás jogos volt, és a tüntetés komoly tényező volt.

De a "forradalom" hamar felfalta önmagát. Ukrajna nagy része úgy gondolta, hogy többet érdemel Janujovicsnál, de a másik nagy része meg úgy gondolta, hogy nem így és nem ilyen áron.

Janukovics sem kezelte jól a helyzetet, és az ellenzék sem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel. Elkúrták. Most már csak menteni tudják a menthetőt, azt is nehezen.

Ha például nálunk elkergetnék a kormányt, örülnék neki, de csak szabad és jogszerű választáson. 

Tehát az ukránokat (a népet) sajnálom, és nem gondolom, hogy a tüntetés kizárólag barnainges esemény lett volna. Ha nem is óriási, de akkor is jelentékeny tömeg véleménye, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Előzmény: Platon (14784)
Triumphator Creative Commons License 2014.03.20 0 0 14796

hát tényleg oly nehéz megérteni, hogy ezek a vezető nyugati hírcsatornákon és médiumokban megjelenő véleménycikkek, amiket nem én írok és nem feltétlenül értek velük egyet? tényleg nehézséget okoz? 

Előzmény: Platon (14793)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!