Keresés

Részletes keresés

cucu Creative Commons License 2004.07.19 0 0 35

Helo!

Biztosan a fia lehet. Szerintem is hasonlít. Különben fél éve láttam a Gírónét, semmit sem változott, ugyanúgy néz ki mint 25 évvel ezelött.

 

Tudom, hogy furcsa amiket mondtam a tanárokról, de hidd el, éppen ezért említettem meg. Bár igazad van, hogy pont másképpen vélekedsz róluk, -nem is csodálkozom rajta- de én egy-egy élethelyzetben megéreztem a jószándékot bennük.

Az Ampó és Mezőfényi a Gurbánhoz jártak inni a szertárba. (2 L-es kövidinka)

 

Szóval lehet sokféle képpen nézni őket. Viszont amikor segíteni kellett, akkor segítettek. Még a Defi sem volt rosszindulatú. Rosszindulatot egyedül a Kurinyecznél tapasztaltam. Ő azóta térmester -udvaros- valahol. Oda való. Semmit sem tanultam tőle, azt is elfelejtettem amit addig tudtam.

 

Különben a műhelyt nagyon útáltam. Hétre kellett menni és csak nagyszünet volt. Éhes voltam, álmos voltam és akkor a vaskockával csesztettek. Különben is nem szerettem ha tiszta dzsuva vagyok, még ma sem.

A 0-dik óra az egy szükség megoldás volt. Akkor is 7-re kellett menni. A 0-dik meg az 1-ső tornaóra volt. Nem szerettem de csak azért, mert nem maradt idő a mosdásra.

 

Különben nagyon sokat köszönhetek Puskásnak. Nagyon jó nevű iskola még most is.

Űdv

 

ui.: a Sztálinistával egyetértek.

Előzmény: manhattani (34)
manhattani Creative Commons License 2004.07.19 0 0 34

Szia!

>Az említett srácok jó fejűek voltak, csak rosszak. Az egyik pl. a Posta Vezérigazgató-helyettes fia volt.
Hasonló a mi korunkban is történt. Az A-ba gyűjtötték a vidékiek (kollégisták) nagy részét, kb. a fele az volt, a B-be a mindenfajta fejes, maszek (tehát gazdag :))  ), stb. gyerekét, a C meg vegyes. A B-t menet közben szét kellett szedni, mert a kőfejűek akkori fogalmai szerint szervezkedtek... Hozzánk is került néhány B-s, de ők nem hozzánk járnak osztálytalálkozóra.

Nálunk még nem volt 0. óra. Az mire volt jó, tanteremhiány ellen?

 

>Ampovicsot, Gurbánt és Mezőfényit mint embert és tanárt sokra tartottam.
Hááát... :))
Ampovics korábban matektanár volt, de többször lebukott, hogy árulja a felvételi tételeket, akkor műhelytanárnak tették, de azért ott is megszerezte... Gurbán korábban három évig járt ugyanabban a fecskében, az a végén megállt a saját lábán... Mezőfényi nem volt műhelyesem, de egyszer helyettesített. A körző hengeres rugóját csináltam. Csapon felpolíroztam, és odavittem hozzá. A háta mögül mentem, nem hallotta meg, a fiókból az akkor még tiltott Playboyt nézte, keze a fiók szélén, hogy gyorsan belökhesse. Krákogtam, belökte, de a keze bennmaradt, becsípte két ujját. Káromkodott egy rondát.
Ronggyal fogva letettem elé a forró rugót. Zavarban volt, puszta kézzel felvette, legalább két másodpercig tartotta, akkor vágta a falhoz. Ritkán hallok olyan csúnya káromkodást... Azután valahogy nem szeretett, de nem zavart, nem volt kapcsolatunk.
Sebján: Micsonász, lágííny?? Hovámész lágííny? (ami a legény akart lenni az ő tájszólásában...)

 

>A Postáné nagyon jószívű és korrekt pedagógus volt a látszat ellenére.
Ezt felolvasom a következő osztálytalálkozón, lesz majd röhögés! :)) Nálunk egy szemét, sztálinista kivételező mocsok volt (egykikünk, akit nem tartott sokra, egész jól felelt. Ezt ő is elismerte, mert azt mondta: "Biriszló! Brávó! Nagyon jó! Megtáltosodtál! Kettes!")
Ez nem vicc, azóta is emlegetjük.

 

Látok ma egy Gírószász László nevű politológust a TV-ben. Az arca formája is hasonlít. Lehet, hogy a fia?

Üdv!

Előzmény: cucu (33)
cucu Creative Commons License 2004.07.18 0 0 33

Helo!

 

Akkoriban is nehéz volt bejutni. Az említett srácok jó fejűek voltak, csak rosszak. Az egyik pl. a Posta Vezérigazgató-helyettes fia volt.  Amúgy mindegyik srác a XVIII. kerületben laktak, ill. az 5. Budán. Sajnos a szakma egyáltalán nem érdekelte őket és ezért mondtam, hogy az iskola közelsége miatt jöttek ide. Bár a Vendéglátóipari az Ecseri úton közelebb volt...

 

Szóval, mint ahogyan nem is tagadtam, nekem csalódást okozott a suli. Otthon valamint az általánosban nem tudtak róla semmit mondani, a Puskásban pedig úgy gondolhatták, hogy minden 14 éves gyerek tisztában van azzal, hogy mire vállalkozott. Ez hiba volt részükről.

Különösen a tornaórát nem bírtam a 0-dik órában. Pedig a suli 2. legjobb futója voltam és a fekvőtámasz bajnokságot én nyertem 64-el. Na, mindegy. Meg aztán az egész iskola amolyan komor kinézetű volt belül és ez engem zavart. Nehezen tudtam megszokni.

'99-ben voltam ott focizni és nagyon kellemesen megváltozott az arculata. Ha akkor is ilyen lett volna, nagyon jó lett volna, haza se akartam volna menni. Hiába, sok múlik a komfort érzeten.

Jártam szakkörre is, de a Flönrich tanár úr elzavart mert azt hitte, hogy lopni akarok. Ugyanis túl sokáig néztem egy ellenállás kupacot. Hát ez sem volt kellemes érzés. Úgy hogy volt ott egy-két magukat sokra tartó, de amúgy emberileg nem sokat érő tanárok. Ezek mind meghatározták a hangulatomat. Ampovicsot, Gurbánt és Mezőfényit mint embert és tanárt sokra tartottam. Sebján megint kihúzta a gyufát valami apróság miatt. Azt mondta, az egyik szeme rajtam lesz. Kérdeztem, hogy aztán melyik. A Postáné nagyon jószívű és korrekt pedagógus volt a látszat ellenére. Gíróné minden fiút útált, de ennek meg volt neki az oka, de hagyjuk.

Most ennyit írtam, örülök, hogy ide látogattál.

Üdv

Előzmény: manhattani (32)
manhattani Creative Commons License 2004.07.18 0 0 32

No, akkor már ketten legalább vagyunk! :))
Októberben lesz főiskolai találkozónk, azok fele Puskásos volt, majd népszerűsítem kicsit ezt a topicot. (Puskásos találkozó 2006-ban.)

>Kihagytad Bornyi tanár úrral kapcsolatban,

Félő, hogy örökre ki fogja hagyni, mert utoljára 2002-ben írt, és nem hiszem, hogy azóta rendszeresen figyeli ezt a topicot...
Bornyinak tényleg voltak extrém dolgai, a magyar tanulásunk leginkább Petőfi Sándorra korlátozódott, és az érettségi előtt fél órával próbálta a fejekbe verni, hogy "múlt idő JELE, tárgyeset RAGJA", stb. Ott leginkább az általános iskolai tanulmányaimból éltem meg.

 

>Annyit még mondanék, hogy számomra azért volt nehéz az a 4 év, mert senki nem mondta meg, hogy mit fogok ott valójában tanulni.
Én sejtettem, hogy mi jön, az első időkben pedig minden iskolában alapozó tárgyak vannak. Az biztató volt, hogy a felvételin kérdeztek olyasmiket, amiket nem kellett tanulni az általánosban, de aki a Puskásba készült, annak muszáj volt érdeklődni iránta.

 

> ...több olyan srác járt az osztályunkba, akik csak az iskola közelsége miatt jöttek oda ...
Amikor mi kezdtünk, nehéz volt bejutni a Puskásba, több ismerősöm volt, akit nem vettek fel, mert többszörös volt a túljelentkezés. De, úgy látszik, változnak az idők...

Magam 67-től 71-ig jártam oda, ofő előbb Farkasné, de szerencsére felváltotta Takács G, aki akkor kezdett tanítani. Előbb Manó volt, később Pepi lett, örülök, hogy maradandót alkottunk :))

Előzmény: cucu (31)
cucu Creative Commons License 2004.07.17 0 0 31

Annyit még mondanék, hogy számomra azért volt nehéz az a 4 év, mert senki nem mondta meg, hogy mit fogok ott valójában tanulni. Én imádtam foglalkozni a Tv-vel, de hamar rá kellett döbbennem, hogy az első 2 évben szóba se fog jönni, mi több, mindenféle "nyakatekert" tudománnyal tömték a fejünket. Az átvitelt főleg nem szerettem, a távbesszel valahogyan kibékültem, de nem kötött le. Igaz, utólag nem bánom, hogy ezeket is megismertem, de akkor csalódást okozott bennem.

Igazából szabotáltam a tanulást, de csak látszólag, mert azért foglalkoztam a háttérben mindennel ami kellett a szakmához. Persze nem volt könnyű. Ráadásul -nem tudom nálatok hogyan volt- több olyan srác járt az osztályunkba, akik csak az iskola közelsége miatt jöttek oda és zavarták az órát. Ez késöbb vissza is ütött rájuk is, de a többiekre is.

Ezt a néhány sort szántam egy rövid bemutatkozásnak. Remélem hamar idelátogattok és kialakul egy jó kis társaság.

üdv: cucu

Előzmény: cucu (30)
cucu Creative Commons License 2004.07.17 0 0 30

Üdv!

Kihagytad Bornyi tanár úrral kapcsolatban, hogy szeretett a villamos lépcsőjén utazni. Akkoriban a 20-as vagy 30-as lépcsőjén szoktam látni, a piros sálja meg lebegett utána.

Igazából annyira töményen tanított a maga laza stílusában, hogy egy-egy magyar óra szinte kikapcsolódást jelentett a fizika után. Különösen, hogy -nagyon helyesen- mindig lekapcsolta a neon világítást.

A dolgozatot pedig csak töltött tollal volt szabad írni. Ez volt a belépő a 2-es ért.

cucu: 1973-1977, Nagy Ferenc (Rozsda). Igazgató: Kecskeméthy Emil, Igh: Nagy István...

Előzmény: Laczy_ (26)
manhattani Creative Commons License 2004.07.11 0 0 29

Úgy látszik, senki...

Nem könnyű egy két éve halott topikot életre kelteni :))

manhattani Creative Commons License 2004.07.10 0 0 28

Szevasztok Puskásosok és Puskás kerülők!

Fájó szívvel taszítok le valakit a korelnöki székről, de
>Ugye nem löktök ki innen egy vénséget, aki a hamut is mamunak mondja [ :-) ], aki '78-ban végzett egy sasszéval,
Én meg 71-ben :))

 

>>én meg a blastik osztályába:))
Nekem meg osztálytársam volt :))
Ő is 71-ben végzett, a Takács Gábor (Pepi) osztályában. De öt évente találkozunk :))

wusu Creative Commons License 2002.08.23 0 0 27
Bornyi már 1985-től nem tanított ott.
De az tény, hogy a magyartanárok elitjébe tartozott!
Nekünk még Verlaint is olvasott franciául, Shakespeare idézetekről nem is beszélve. De azt már angolul:)
Előzmény: Laczy_ (26)
Laczy_ Creative Commons License 2002.08.23 0 0 26
Bornyi már legenda szintjén sincs meg? :-(((
Bornyi Sándor: hórihorgas, csontos alak, kissé "folyékony" beszéd, ám rendkívül szépen artikulált, mindig velős mondandóval. Maximális diákbarátság, kikönyökölt pulóver, kilométeres sál, ugyanakkora léptek. Magyar és történelem szak. Hihetetlen mennyiségű angliai anekdota. Rendkívüli egyéniség (lehet, hogy csak volt?).

(L.)

Előzmény: zugkraft aargau (23)
Laczy_ Creative Commons License 2002.08.23 0 0 25
Nicak-nicak, mittanáttam! Hát
szerb20tok, ifjoncok!
Ugye nem löktök ki innen egy vénséget, aki a hamut is mamunak mondja [ :-) ], aki '78-ban végzett egy sasszéval, és aki olykor-olykor benézni szándéxik, ha már idetalált véletlenül?

Laczy

wusu Creative Commons License 2002.07.15 0 0 24
A magyartanárt:))
Szt Petya osztálytársam volt, a jubileumi (75.) évben éreccségiztünk.
Előzmény: zugkraft aargau (23)
zugkraft aargau Creative Commons License 2002.07.15 0 0 23
Sztanek úr nekem beugrik, ki a túrót hívtatok ti Bornyinak !?
Előzmény: wusu (22)
wusu Creative Commons License 2002.07.15 0 0 22
Funk: Bornyi nekem is meghatározó emberke volt akkoriban. Aztán jött szabómiki és átvette ezt a szerepet. Többen tartják vele a kapcsolatot az osztályból.

Lippi: maga, vöröses hajú, szemüveges és számtek szakkörös voltál?
Sztanek petya beugrik?
A chipogo első számaiba még én is írogattam, talán még meg vannak valahol.

Funk Creative Commons License 2002.07.06 0 0 21
Na meg mégegy a '85 / D -ből.A Bornyi szenzációsan intelligens ,az akkori gárdától messze elütő egyéniség volt.

Üdv:Funk

Előzmény: zugkraft aargau (20)
zugkraft aargau Creative Commons License 2002.06.05 0 0 20
de azért most van itt még egy :) 1997-ben végeztem asszem...
Előzmény: Lippi (19)
Lippi Creative Commons License 2001.11.06 0 0 19
Jaja! Csak úgy látszik nem túl sok Puskásos téved ide.
Előzmény: csakb (18)
csakb Creative Commons License 2001.10.13 0 0 18
Hinnye, de belendult a topik!
Lippi Creative Commons License 2001.10.03 0 0 17
A chipogóba még én is írkáltam! Én voltam a technikai rovat vezetője!!!! :))))
Előzmény: logikus (10)
ptttdiak Creative Commons License 2001.09.22 0 0 16
Hi all
NA ennyi kérdésre egyszerre nem tudok válaszolni.:)))
sebijano Creative Commons License 2001.09.22 0 0 15
Csumi Mindenki!

Én nem írok most semmit, mert a Lippi már leírt mindent én meg vele is egy osztályba jártam! Ami biztos én sokat és hosszan koptattam azon bizonyos padokat!

Na legyetek rosszak!!!

Janó 93c

Lippi Creative Commons License 2001.09.21 0 0 14
Hát ez elég rosszul hangzik. Már az öt év is kicsit hosszúnak tűnt :))))
Előzmény: ptttdiak (13)
ptttdiak Creative Commons License 2001.09.20 0 0 13
5 nekem még ez az utolsó évem (még mert a jövőben 6 éves lesz a suli)
Előzmény: Lippi (12)
Lippi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 12

Hanyadikos vagy most?
Előzmény: ptttdiak (11)
ptttdiak Creative Commons License 2001.09.15 0 0 11
Hi all
épp most bukkantam erre a topicra
én jelenleg is az iskola padjait koptatom szal tőlem kérdezhettek a mai helyzetről
ptttdiak
logikus Creative Commons License 2001.09.07 0 0 10
Szerbusztok egykori és mai Puskásosok!

Én még a szépreményű, 1968-as új gazdasági mechanizmus generácójának tagjaként 1982-1986 koptattam a suli padjait. Szabó G. volt az ofőnk,
és kezünk között született meg a CHIPOGÓ, ami azóta talán már meg is szűnt. Nekünk mindenesetre roppant kedves gyermekünk volt ez az újság. Néhány régesrégi, első évfolyamos példányát ma is őrzöm. Nagyon szerettem azt a sulit, és a mai napig neve van a szakmában, mert aki oda járt, az "A" Puskásba járt... Remélem Ti, mai diákok is érzitek e név jelentőségét, elismertségét, és azt, hogy ez kötelez is.

Talán a következő hozzászólás nem annyi idő múlva érkezik, amennyi ideje az enyémet várta az előző... Biztosan sok közös témánk lenne, csak fel kellene sokatoknak fedezni ezt a jó lehetőséget.

Sziasztok.

MONO

csakb Creative Commons License 2001.07.12 0 0 9
Hali!

Bizony, Bako Tomi (szoldzsi) osztalytarsam volt. Tudsz rola valamit?

"valami kör alak, benne egy parabola antennával."
Ejha, micsoda fejlodes! :))

csakb

Előzmény: Lippi (8)
Lippi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 8
Azt hiszem emlékeszem is a nevedre!!! Csak nem írom le, mert lehet, hogy a fórumban nem akarod nyilvánosságra hozni!
Én a napokban voltam a Puskásnál, megmutattam a menyasszonyomnak, hogy hova jártam suliba.
Megváltoztatták a logót! Már nem az antenna sok bigyóval körülötte, hanem valami kör alak, benne egy parabola antennával.

Szervezhetnénk valami találkozót!!!!

csakb: Bakó Tamás volt akkoriban az osztálytársad, nem? :)

Előzmény: csakb (7)
csakb Creative Commons License 2001.07.04 0 0 7
Hej, Lippi, mi evfolyamtarsak voltunk!
En a Materny osztalyaba kerultem annakidejen.

A technikusit mar nem csinaltam meg, hanem negy ev utan
elhuztam Szegedre, a JATE-ra.

Sajna, utoljara ket eve jartam a PTTT fele. Nem lesz valami
talalkozo jovore? Vagy ket ev mulva?

csakb

Előzmény: Lippi (-)
GeZa Creative Commons License 2001.07.03 0 0 6
Én is a Nagy Feró osztályába jártam, és előtte a Kurinyechez. Az első két évet vezetékes szakon végeztem és harmadikban mentem át vezeték nélkülire. Amikor még én jártam, akkor még nem volt technikum. A csapat remek volt. A legkedvesebb tanárom Bornyi Sándor volt, aki magyart tanított, és egy Kaznczy éremhez is hozzásegitett, és persze az osztályfőnőköm, Nagy Feró. Mindketten nagy hatást gyakoroltak az életemre.
Lippi! Remélem életben tartod a topiockot!

GeZa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!