Keresés

Részletes keresés

TopáZ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 166
A weblapot ritkán frissítik, de gondolom a III. ütemből még meglévő lakások listaján a jó árak szerepelnek. Viszont azóta értékesítik a IV. ütemet is, ami a weblapon épphogy szerepel.
Előzmény: evee (165)
evee Creative Commons License 2005.01.07 0 0 165
Köszi az infokat, asszem jövő héten megpróbálunk eljutni az értékesítési irodába. A weblapon találtam amúgy négyzettméter árakat, nem tudom hogy aktuálisak-e még...
Előzmény: TopáZ (164)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.07 0 0 164
Ja, és garázst nem kötelező venni, viszont amennyire tudom a III. ütem B, C, D és a IV. ütem lakásaiban nincs konyha az árban.
Előzmény: TopáZ (163)


TopáZ Creative Commons License 2005.01.06 0 0 163
Amennyire tudom a IV. ütemben a VII. emeleten az utcafrontra 320 az udvarra néző lakások pedig 350 eFt/nm áron vannak kb. Legalábbis, amikor kértem tájokztatót, még ennyi volt. Amit láttam készen, ott elég rendesen volt kivitelezve minden. A legfelső szintről akár a Gellért hegyre is nézhet alakás.
Előzmény: evee (160)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.06 0 0 162
Még nem volt átadás tudtommal.
Előzmény: Kerub? (161)
Kerub? Creative Commons License 2005.01.03 0 0 161

Sziasztok

 

Nem tudom, az A épületben volt-e már lakásátadás, ha volt hálás lennék néhány tippért, amire érdemes lesz odafigyelni egy elsőlakást vásárlónak.

Köszi

evee Creative Commons License 2004.12.30 0 0 160
sziasztok! tudna valaki küldeni egy pár képet a lakónegyedről? Érdekelne hogy milyen a kivitelezés, felsőbb szintekről milyen a kilátás, mire néznek a lakások, mennyire hangos stb? Sajna a weblapon nem találtam árakat, vajon mibe kerülhetnek a felsőbb szinteken levő másfél-két szobás lakások, minél nagyobb erkéllyel? Ugye nem kötelező garázshelyet vásárolni? Van konyhabútor az árban? előre is köszi egy érdeklődő..
joc_ Creative Commons License 2004.12.10 0 0 159
Lőrinc Árpád elment a cégtől. Sajnáljuk.
TopáZ Creative Commons License 2004.12.02 0 0 158

Csak annyit tudunk, hogy idén biztosan nem. Állítólag jövő év január-március között szeretnék átadni a lakásokat, de nem biztos, hogy összejön, mert a kazán még nem érkezett meg és az üzembehelyezés igénybe vesz egy kis időt.

 

Egyébként az A épület már belülről is ki van vakolva, le van burkolva a lépcsőház és a folyosó, de a hatodikon a lakások még nem állnak túl jól. A legtöbb még le sincs burkolva.

 

 

 

Előzmény: mirla (157)
mirla Creative Commons License 2004.12.01 0 0 157
Mikor lesz költözés az A épületbe? Még az idén? Tudtok valamit?
joc_ Creative Commons License 2004.11.02 0 0 156

Sziasztok!

 

Ez mar valamivel tobb info, bar meg mindig keves.

"Az a hir jarja..."

Tobb szaz albetet van az alapito okiratban, nem konnyu az osszeset vegigmatatni. Raadasul emlekezni hogy mi volt az eredetiben...

Megintcsak azt gondolom, hogy kerunk konkretumot: hol lennenek ezek a bizonyos tarolohelyisegek az eredeti igeret szerint? En ugyanis nem emlekszem arra, hogy nekem barki is emlitett vagy igert volna kozos tarolohelyiseget, ennelfogva en nem erzem magamat atverve ha tenyleg nincs. A szerzodeskoteskor alairt alapito okiratrol nincs masolatom, ezert nem tudom utolag megnezni, hogy az akkori papirokban mi is lehetett.

Azt sajnos fajlalom hogy a pince hatso sarkaban (majdnem az "A" epulet alatt) hatul a kb. 10 darab 6m2-es tarolokbol nem jutott nekem, de ez sosem volt kozosnek igerve, es en mar a bejelentkezeskor azt a tajekoztatast kaptam hogy azok mar elkeltek -- ergo megintcsak nem vagyok atverve, legfeljebb bosszankodom hogy nem 1-2 nappal hamarabb jelentkeztem lakast lefoglalni.

VISZONT:

Az alairaskor megneztem, hogy az en garazsom vegeben levo lerekesztett tarolorekesz hogyan szerepel az alapito okiratban. Es azt talaltam, hogy sajnos nem a megvalosult alapterulettel. Ezt azonnal jeleztem is (egyelore csak szoban, de irasban is fogom). Hozzateszem, ezt meg nem vasaroltuk meg, es mielott mindenki panikba esik, ez az elteres valoszinuleg nem altalanos problema, nekem eppen azert tunt fel, mert az enyem tobbnek volt irva papiron a szomszedaimtol, holott azokkkal egyforma meretu a valosagban. De lehet hogy masnal is elofordul, ezeket tenyleg ellenorizzetek le.

Előzmény: mnti (155)
mnti Creative Commons License 2004.10.29 0 0 155

Sziasztok lakótársak!

Javaslom az összes II.ütemes új tulajnak, hogy nézzék át részletesen azt az új alapító okiratot aminek a változtatásához hozzájárulnak, mert az a hír járja, hogy van két darab 30 nm-es közös tulajdonú tároló, ami az új alapító okiratban már nincsen benne. Ezt a két tárolót a beruházó kétszer akarja eladni, egyszer a házban lakástvásárlóknak -mint közös tulajdont, másodszor azoknak az irodáknak akiknek hozzácsapták a tulajdoni hányadukhoz,-mint magántulajdont. Ha minden lakó aláírja az alapítóokirat változásához való hozzájárulást ebben a formában, akkor a társasháznak nem lesznek közös tulajdonú tárolóhelységei. Fórum-társamnak igaza van abban, hogy ez az ügylet törvényellenes és a Btk. sújtja ezt.

Viszont elég egyetlen lakó aki nem írja alá és akkor nem lehet módosítani az alapító okiratot.

Az ügyvédek eddig abban bíztak, hogy senki nem veszi magának a fáradtságot, hogy elolvassa mit is ír alá, eddig ez be is jött.

Sajnos az I.ütemben is voltak(vannak) problémák a Sajó és a Torma hozzáálásával, ezért szeretném, ha a II.ütemesek nem hagynák magukat kijátszani.

 

sziasztok,

 

egy jóakaró

Előzmény: joc_ (154)
joc_ Creative Commons License 2004.10.27 0 0 154

Nezd...

Ez nem tarsasagi szerzodes, ez alapito okirat. Ezt alapvetoen egyszer mar alairtad a lakasszerzodes megkotesekor, most annyiban valtozott, hogy pontositottak a lakasok alapteruleteit (mert pl. ha egy csomo plusz falat beepitettel, akkor a teglafal altal elfoglalt alapterulet nem szamit bele a lakas teruletedbe, ezen kivul ha helyisegeket pluszban kialakitottal/osszevontal, akkor valtozott a lakas leirasa). Alapvetoen ennyi. Egyszeruen rogzitesre kerul az elteres az eredeti tervekhez kepest.

A tobbi szovegresz pedig alapvetoen torvenyek altal eloirt szoveg, erdemben nem terhetsz el tole.

Ha pedig te ugy latod hogy ehhez kepest mas, barki szamara hatranyos valtozasok vannak benne, akkor ne utalgass a btk-ra, hanem sorold fel tetelesen mit serelmezel.

Előzmény: k-o-v-i (152)
agha Creative Commons License 2004.10.27 0 0 153
Ezt nem értem, kifejtenéd bővebben?
Előzmény: k-o-v-i (152)
k-o-v-i Creative Commons License 2004.10.27 0 0 152

Hello szomszédok!

Titeket is hivogatnak hogy írjátok alá a kamu társ, szerződést! Az új ügyvéd csaj vezetésével most lopnak ki a zsebünkből pár milliót. Nehogy aláírjátok. Ez Btk!!!

k-o-v-i Creative Commons License 2004.10.27 0 0 151
hello
joc_ Creative Commons License 2004.10.26 0 0 150

Folytatodik a 4. utem foldmunkaja...

agha Creative Commons License 2004.10.01 0 0 149
Szia Szomszéd! :)

Lőrinc Árpád valóban egy angyal, ha lesz közös összedobás, mi benne vagyunk! Nekünk ugyan nem az ő asztalosuk csinálta a konyhát, de így is volt bőven, amiben tudott segíteni. Első szóra mindig minden megvolt, küldte azonnal a munkásokat. Ha azt mondta, másnap reggel 7:10-re jönnek, inkább 7:05-kor voltak itt, mint 7:15-kor.
Már-már hihetetlenül korrekt ember!
Előzmény: joc_ (147)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 148

Nemsokára koptathatjuk a seggünket a szomszédos csúszdaparkban. :-)

(Apró korrekció a cikkhez: az Aranyhal étterem már legalább 10 éve ott volt a gáton (de gyanítom, hogy jóval régebb óta, csak én ajkkor láttam először), míg a Westbalkán valóban csak pár éve jelent meg.

Egyébként meg:

Aki nem látta a Lágymányosi öblöt hajótemető és télikikötő korában az sajnálhatja. Ritka romantikus egy hely volt, bár nagy volt a dzsuva az tény. És az Aranyhal étterem az kérem egy intézmény volt! Egy kicsit szoci hangulatú, ámde mégis igazi békebeli kisvendéglő. Sajnos kicsi az esély, hogy újra megnyílik. Ez már a múlt. [Sóhaj] )

 

Vízi rendőrkapitányság is épül a Kopaszi-gáton

Index
2004. szeptember 29., szerda 21:43

2006-ra tervezik befejezni az átalakított Lágymányosi-öböl első létesítményét, a vízi vidámparkot. A XI. kerület alpolgármestere és főépítésze sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a meghívásos, később nyilvánossá tett pályázat díjnyertes terveit.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat <!--a támogatásával-->


Bemutatták a Kopaszi-gát és a környező területek rendezésére kiírt tervpályázat díjazott munkáit szerda délután. A kerület, illetve a résztulajdonában álló Öböl XI. Kft. először meghívásos pályázatot írt ki, később azonban "rendeletmódosítások miatt" nyilvánossá tette, mondta a kerület főépítésze, Schreffel János.

Tekintse meg a díjazott műveket!A díjazottak kivétel nélkül a meghívott pályázók közül kerültek ki. Lakos Imre, a kerület alpolgármestere elmondta, alapvetően az első díjas Kapy Jenő terveit használják majd, de átemelnek elemeket a többi díjazott pályázatból is. "Most vagyunk szerződéskötési időszakban a pályázókkal"- mondta Lakos. A beruházás mintegy 15 milliárd forintba kerül majd.

A Budafoki út, a Hengermalom út, a Lágymányosi híd, a vasúti töltés és a Kopaszi-gát által határolt területen az első ütemben vízi vidám park, vízi színpad, zenepavilon és szálloda épül majd. A későbbiekben kikötőt, vízi rendőrkapitányságot, strandot, fitneszközpontot és vendéglátó helyeket emelnek majd a az átalakított Lágymányosi-öböl partján. Ezek közül várhatóan a csúszdakomplexum fog először elkészülni; amelyet még a 2006-os szezon előtt szeretnének átadni.

Leisztinger a gáton

Tekintse meg képeinket!A terület tulajdonosa, az Öböl XI. Kft. a kerület 43 százalékos résztulajdonában áll most, mondta az Index kérdésére Zala László, a cég ügyvezetője. Az MSZP-közelinek mondott Leisztinger Tamás vállalkozó érdekeltségébe tartozó Eravis Rt. jelenleg 43 százalékos, a mögötte álló Arago Holding 14 százalékos tulajdonosa az Öböl XI.-nek. Lakos Imre hozzátette, mivel a kerület rendelkezik bizonyos jogosítványokkal, nem befolyásolja érdekérvényesítő képességét, hogy kisebbségi tulajdonosa a cégnek.

Újságírói kérdésre Lakos azt is elmondta, a Kopaszi-gát most már "bérlőktől és jogcím nélküli használóktól megtisztított terület." Hozzátette: "Nem volt igazi lakossági tiltakozás, csak néhány sajtóorgánum által gerjesztett zavar."

Korábban megírtuk, 2004 nyarán nem nyit ki a népszerű West Balkán nevű szórakozóhely és az Aranyhal étterem, mivel a sokáig "parlagon heverő" területet rendezi a kerület. Az Öböl XI. Kft. ügyvezetője akkor úgy fogalmazott: "Itt nem pláza, nem lakópark épül; egy parlagon heverő, szemetes, elhanyagolt területet teszünk virágzóvá."

joc_ Creative Commons License 2004.09.29 0 0 147

Sziasztok!

 

Én is II. ütem, F épület.

A IV. ütemről mai infó, hogy állítólag kb. október közepén folytatják, füles szerint a kivitelező azért vonult le mert a beruházó "fizetési szünetet" tartott.

3 garázsszint lesz, föld felett 2 szint (fsz+1.em) irodák, majd 5 lakószint. Nekünk végülis jó, ha elfogja a Szerémi zaját.

A korábbi tervek szerint két darab L alakú épület lett volna, mostani infóm szerint egy "W" alakú épület lesz belőle.

Viszont szerintem itt van a Lőrinc Árpád, nála rendesebb emberrel építőiparban nem találkoztam. Azon gondolkozom, hogy akik hasonlóképpen gondolják, dobjunk neki össze valamit és valami értékelhető ajándék hátha kijön neki. Nálunk egy egész sor "apróság" jött elő, amik egyenként valóban apróságok voltak, de bosszantók. Viszont ahányszor csak hozzá fordultam, a legnagyobb segítőkészséget tapasztaltam és kaptam is.

Viszont azt kell mondjam, a (konyhabútor) asztalosoktól egyszerűen már a gyomrom forog, most épp harmadik fordulónál tartunk, hogy a tervekhez hasonlító és használhatóan kivitelezett konyhabútort faragjanak végre. (Egy apró mozzanat: az első átadási próbánál ott volt a műszaki egyeztető meg Lőrinc Árpád is, és amikor meglátták az asztalosok által produkált tákolmányt, elfordultak és elkezdtek röhögni. Természetesen akkor nem is vettük át.) Szerintem egy közepes asztalos hamarabb (és gyanítom hogy olcsóbban is) csinálta volna meg ami egyébként egy fél éve le lett egyeztetve.

agha Creative Commons License 2004.09.29 0 0 146
Szia!

A játszótérnek örülnénk, tényleg jó lenne oda.

A fűtés nálunk is OK, bár ma reggel nem melegített a radiátor (a fürdőt akartam én is bemelegíteni egy kicsit). Nálunk holnapra ígértek melegvíz- és fűtéskimaradást, de úgy tűnik, ma lesz belőle. Remélem, a babásoknál sehol nem lesz gond ebből.
Előzmény: szomi_szomi (145)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.09.28 0 0 145

Na, nagysokára megint itt.

Azon a furcsa tér gumitéglával lesz lefedve és  EU komform játszótérjátékok lesznek rajta. A feleségemtől van az infó, de ő a közösképviselőtől hallotta.

 

Egyre több a panasz a kutyásokra akik előszeretettel "sétáltatják" (értsd pisiltetik, kakiltatják) a kutyusokat a belső udvarokon. Bár az is igaz, hogy nincs szemetes, amibe a kutyagumit eldobhatnák, de akkor sem jó ez így. A Szerémi mentén sok füves tér van, ahol semmi mást nem lehet csinálni csak kutyát sétáltatni. Itt viszont gyerekek rohangálnak...

 

Az első ütemnél leszigetelték a belső udvaron álló nagy fa körüli betonperemet és be is temették. Reméljük ezzel sikerül megoldani a beázást, bár az összes szakember ismerősöm szkeptikus.

 

A harmadik ütemnél van azért mozgás néhány erkélyen láttam dolgozni egy egy embert az A épületnél. De igazából a földszintet is kéne már csinálni. A C és D épületnél meg bőszen pakoltak a daruk. Egyre több ablak és korlát kerül a helyére. Bár tényleg mintha egy kicsit kevesebben lennének a munkások. De az is lehet, hogy a Soproni út felöl fejlődnek fel reggelente és azért nem látom őket. Negyedik ütemnél minden leállt.

 

A Kornélia Rezidencia a fehérvári-Prielle sarkán elérte a földszintet. Vele szemben az irodaház már nagyon alakul. Épp most burkolják. Plussz a Priellét felásták ismét. Ezért gyalogosan most már szinte járhatatlan ez az utca.

 

Mi jól vagyunk. Fűtés rendben de egylőre nincs rá szükség, csak este fűtjük föl a fürdőszobát egy órára.

Előzmény: agha (144)
agha Creative Commons License 2004.09.23 0 0 144
Nekem pl. ott a homokozó mellett, ahol van az a kikövezett "tér", nagyon fura, hogy miért kellett a "tér" és a járda közé betenni a járdaszegélyt (mindkét oldalán kő van, biztos tudod, melyikre gondolok). Egyes egyedül arra jó, hogy ha a gyerkőc elesik, megüsse benne magát :(

Állítólag az eredeti tereprendezési terveken ott egy komplett játszótér volt, sajnos azokat én nem láttam :(
Előzmény: szomi_szomi (143)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 143

(Amiota a lanyom oviba jar, azota ritkan megyunk le. 2-3 hete voltam utoljara.)

Lenyeg, hogy van valami jatszoter kezdemeny vegre es az I. illetve a II. utemnek ossze kene fognia a fejlesztes es fentartas ugyeben. Alkalomadtan rakerdezek a kozos kepviselonel.

Előzmény: agha (142)
agha Creative Commons License 2004.09.22 0 0 142
Tegnap a Párommal arra mentünk a vulkánok felé, de most elég laposnak tűntek :)
agha Creative Commons License 2004.09.20 0 0 141
Rossz állapot = egy sorral van még csak lefestve.
A lépcsőházat múlt héten kezdték el nálunk is, a földszintet megcsinálták, aztán eltűntek...
Nem tudom, azt is mikor fejezik be.

Lehet, hogy a konyhabútorosok nincsenek még átadva, nem tudom, ismerős nincs az épületben, csak a D-ben, ők meg már tavaly év végén beköltöztek.
Előzmény: TopáZ (140)
TopáZ Creative Commons License 2004.09.20 0 0 140

Biztos az a 7 akik konyhabútort is kértek.

Furcsa, hogy az erkély rossz állapotban van. Én az E épületben voltam egy lakásban, és nemtűnt fel, hogy gond lenne az erkéllyel. Viszont a lépcsőház nagyon csúnya volt.

agha Creative Commons License 2004.09.20 0 0 139
:)
Igen, volt csúszás. Mi az F épület vagyunk, vagyis az, amelyik a Hauszmann u.-hoz van közelebb. Nem mi vagyunk közvetlen a homokozó mellett :)

A csúszás nálunk 3 hónap volt, az elsők között vettük át a lakást (apróbb hibák még mindig vannak, a legbosszantóbb az erkély állapota), a többiek többnyire utánunk jöttek. Kb két hete mondta valaki, hogyaz épületben még 7 lakás nincs átadva, és tényleg egyre népesebbek a folyosók :)

Napközben nem nagyon vagyok otthon (meló), de ha arra járok, a vulkánokat mindenképp megnézem :) Nálunk még nincs baba, úgyhogy azt nem ígérem, hogy besegítünk az építkezésben :)))
Előzmény: szomi_szomi (138)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.09.20 0 0 138

Na, akkor abbol az utembol te vagy az elso. :-)

Nalatok volt csuszas? Es ha igen mekkora?

 

(En vagyok az az ember aki idonkent a hazatok melletti homokozoban 2-3 cserfes kislany tarsasagaban vulkanokat epit. :-) )

Előzmény: agha (137)
agha Creative Commons License 2004.09.20 0 0 137
Igen.
Előzmény: szomi_szomi (136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!