letelik a fundamentánk, fölbaszarintok egy miniteljesítményű kazánt, és ősszel bekapcsolom, tavasszal pedig ki, a HMV tárolójából pedig nyugodtan zuhanyoztatom a gyerekeket, s nem kell félni hogy leforrázom.
készülődjünk a karácsonyra, nekem már fáj a hasam a sok mézeskalácstól. :D
akkor ezt már úgy lehet csökkenteni ha leljebb mész a kazán hőfokával, vagy hidrováltó ami pufi is egyben ( nem nagy ,lehet méretezni kellene a rendszerhez )
Igen, a "mesterek" általában így szokták. Azon kívül, hogy drága volt ez nem akkora baj, alacsonyabb előremenővel is fogja tudni tartani bent a kívánt hőfokot.
Ma reggel megszüntettem minden folytást, minden szelep nyitva. Cirkó előremenő 50 fok. Tartja is, de nem sokkal ment többet, kb 15 perig ment az eddigi 10 helyett.
nappaliban 25 fok, hálóban 24 referencia gyerekszobában 23 a túllendülés miatt. 22.5 lenne az ideális.
nekem AZ a véleményem, hogy a házhoz képest TÚL VANNAK MÉTEREZVE a radiátorok, A kazánhoz képest pedig ALUL.
Van egy Saunier Duval kazánom . és 2 részre van osztva a fűtés; van a radiátoros és van a padlőfűtéses rész mindkettőnek van kÜlön termosztátja.De nekem ami a problémám az az hogy a radiátoros fűtés nem kapcsol be ( termosztátja Computherm Q7RF ) Hiába jelzi a termosztáton hogy megy a fűtés mikor nem kapcsol be..a visszajelzőn vagyis a termosztát adővevőjén piros led világít..újra is programoztam a kettőt is és nem oldotta meg a problémát. Érdekes hogy a termosztáton való TEST gombbal 2 percen át ki be kapcsolta a radiátoros fűtést.Ilyenkor meg vette a jelet és egyből reagált rá.Élesben meg mikor fűtenie kéne nem kapcsol be. Már 19 fokra hűlt le a ház. Valami megoldást szeretnék erre mi lehet a baja? Így karácsony előtt
azért lehetséges, mert sok záródik hamar és csak langyos. de nem lenne értelme nem szabályozni őket, mert akkor megfőnénk. ;)
egy baxi platinum 2kw-on ha menne egész nap kb 18 órát vajon tudná tartani a 22fokot? kisebb előremenővel. és akkor nekem is picike lenne a gázszámlám?