Sziasztok! Mazda 6 2.0dizel 2004-es hideg inditásnál hallani, hogy beindul a kályha, pár másodpercig megy és kikapcsol. Működés közben füst is van hozzá. Amúgy ez nem állófűtéses kivitel.. Van ötletetek? köszi
Még azt elfelejtettem, hogy olyat is hallottam, hogy be lehet állítani bizonyos hófokot ami alá ha süllyed a kinti hőmérséklet bekapcsol. Nem tudom ilyen tényleg van-e...
Most beállítottam mindhárom időt 19:30-ra, ami ma már nincs, holnap meg ha bekapcsol egyből kikapcsolom, és akkor ha nem állítok be új időpontot elvileg már nem kapcsol be.
Ugyanis az 1-est már benyomtam és az 0:00 lett, vagyis éjfélkor bekapcsolna. Gondolom.
Néztem egy videót egy újabbról, 1533, ott lehetett állítani a melegítés időtartamát is, de ennél az a gomb kombináció nem működött.
De amúgy létezhet olyan, hogy csak úgy magától bekapcsol? Gondolom ilyet nem igazán csinál.
Meg kell nézni, hogy a kályha csatlakozójában nincs-e kirohadva a tápvezeték. Ha megkapja a tápokat és mégsem kommunikál, akkor esélyes a vezérlő halál. Azok az "F" típusok elég bamba megoldások a vezérlő elhelyezése szempontjából.
2007-es Sharan Hydronic II kieg. fűtés probléma. Tavaly télen elején még működött, aztán már nem, de jött a jó idő, így nem foglalkoztam vele. Most diaggal nem is kommunikál az a "részleg". Minden más oké, de ott se kép-se hang, nem hogy hiba..... Vezérlő lehet így a fő hibaforrás? Keringető szivattyú működik, bent a helyén lepróbálva. Valakinek tippje?
Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Vettem egy autót amiben Webasto állófűtés van. Cégautóval járok, a saját hétvégente van használatban, de az elmúlt két napban azt vettem észre, hogy le van olvadva reggel a szélvédő meg a motorháztető, vagyis valamikor az este folyamán bekapcsolt a fűtés. Addig eljutottam, hogy az 1530-as időzítő van benne. Azt szeretném, ha nem kapcsolna be. Kérdés, hogy mit, és hogyan kellene beállítanom rajta?
Nem lenne jó, ha hétvégére lemerítené nekem az akksit, meg lenullázná az üzemanyag tankot.
Sziasztok! Van egy 2004-es diesel mazda 6 amiben a kályha nem akar indulni. Van programóra benne + távirányító, eddig ment, de most bekapcsolás után leállt mindegy mivel akartam indítani. A torque a b2548-as hibát olvasta ki. Vissza olvasva azt találtam , hogy: nem kommunikál a kályha vezérlőpanelja az autóval. Ennek a cseréje/javítása mennyi idő és pénz kb mennyire macerás?
Ha találok egy működőképes csomagot és azt németben beépítettem, utána lehet közlekedni az autóval hazáig, anélkül hogy fel lenne programozva? A hűtőrendszer teljesen működőképes ilyenkor? Csak mert kint tudnám beépítettni és másik helyen programozni. Vagy beépítés után ezt csak a helyszíni programozás után használható az autó?
Na nem adtam fel szétkaptam a Thermo Top C fütést , kikormoltam és kitakaritottam , a ventilátor elindul most megy vagy 4 percig, üzem közben lehuztam az üzemanyag vezetéket és nem tölt a szivattyú , most jön hogy azt szerelem szét, eddig 60+áfa javítást sporoltam. Folyt köv.
nem véletlen írtam h gyári diag kell....a klónok nemsokérők.pont amire neked kell nem jó.....a régebbi egyszerűbb analóg kályhákat viszi,de nem mindet.a busosokból meg szinte alig egy kettőt......
a bmws ember elérhetőségét megoszthatnád itt is ha nem titok,csak mert eddig még nem találtam olyan embert aki úgy keni vágja a bömbit h az adott autóhoz hozzá tudjon progizni egy másik ugyanolyanból származó kályhát.....és it nem arra gondolok h kiegből tudjon állót csinálni az autó szoftveresen!
a hozzáigazítás még a márkaszervíznek is kb fele arányba sikerül.......
300-400 euro közt vannak bontott motyók, kályha, vízcsövek, keringető, szelepek, minden. 100ért berakják, 50ért felprogramozzák és lesz egy fasza fűtésem 500-550ért, nekem ennyit megérne! EUROÉRT természetesen =))
Nem! Nincs benne állófűtés! Csak szeretnék bele, mert sokat parkolok kint! Németben van bontott bőven, kályha, keringetők, csövek, vezetékek. Sokat megyek oda. Azt már körbejártam, hogy fel kell programozni, hogy maga az autó is tudja, hogy miről van szó és hogy a belső keringetés is meginduljon. Erre találtam Magyarországon szakembert. Beépítésre meg van egy kinti srác. Viszont önmagában, ha megnézek egy kályhát és nincs diagom akkor feltételeztem rádugom egy akksira meg egy vödör vízbe az input/outputot, 12v az üzamanyag szivattyúnak és lássuk mi történik, de a "bmw-s "webastonál akkor ezt diaggal lehet max leellenőrízni, amint kiderült.
Te diagnosztikát tudsz végezni?
Közben nézem az ebayt, ezek 50-60euros diag dolgok mennyire megbízhatóak?
Mit szeretnék állóként használni? Most mintha, elvesztettem volna a gondolatmenetedet. Kiegfűtés programozásra gondolsz? Csak mert nekem az már elektromos. Felprogramozásra már találtam szakértőt.
A kályha, pumpa és egyéb dolgok működését szerettem volna élőben látni, mielőtt bármit is megvennék, webasto diagnosztikám az nincs, erre majd keresünk valami megoldást.
Ööööö... ezt nem teljesen értem, a másik akkor hova megy? 6os csati, 2 blank, 1 changeover szelep, 1 üzanyag pumpa, 1 diag szál az autó can rendszerébe, 1 hőmérő szál az autó can rendszerébe.
A cél, ahogy legelőször írtam, be lehet-e indítani avagy sem, anélkül, hogy rákötöm az autóra vagy diagra. De ez már megerősítésre került.
Canbus csatlakozós/webasto bmw állófűtés rendszer/kályha beindítható/tesztelhető anélkül padon, hogy ténylegesen rákötnénk az autó rendszerére? Lehet ezt valahogy bypassolni?
SEAT 2004, Kieg fütés , majd utólagos 1530 Webasto Program óra,
Hibatlanul muködött jó ideig, majd mostanaban csak járómotornál indul de ott hibátlanul végzi a dolgát.
Óráról inditva ..
- Relé meghúz..
- Kályha indulna de a szivattyún kivűl nem indul tovább :)
Szervíz , telefon majd válasz cseréljem ki a progi orát s jó lesz ....) 40 ezer
majd kutakodás telefon tovább.............állítolag valami régi óra ami csak 8v körül tudott ( nem is értem ) de lehet, és valami relé tönkre megy és nem indit a kályha normálisan ..........
Meg lehet csinálni de egyszerűbb ora cserét mondani ...
Tud e esetleg valaki segíteni, megoldani hatékonyabban a problémát ?
Sziasztok, van nekem egy Eberspacher állófűtésem, talán DW10 ha jól emlékszem, tavaly hibátlan volt most nem akar begyújtani, kiszellőztet próbálkozik, leáll, aztán kezdi újra, szerintem nincs túl nagy baja, meg kéne szakérteni, vállalná valaki? Bp. környéke.
szia! én is valami hasonló hibával küzdök. Érdeklödnék mire jutottál?
Én ma voltam webasto szervizesnék és fülre azt mondta 60-65e ft a szerviz de itt hagyhatom.
Szoval kicsit olyan átverős filingje volt. Azt mondta hogy nem indul el a kályha levegő befujó motor és a test diag során ezért leáll. De egy hete ment még és azota nem történt semmi. Mert hogy ezek a motorok szénkefések és megadják magukat. Van már infod a hibárol?
Nálam ha távirányitoval inditom akkor az "ON" és a "EELE" felvátva villog 15-20mp ig es kikapcsol. órárol inditva 10mp és leáll.
Segítségeteket szeretném kérni,van egy BOSCH 0392020024 számú keringető szivattyúm ami nem működik szétszedtem,de a forgórész tengelyéről nem jön le a lapátkerék felőli oldal Hogyan van az illesztve ?
Nincs valakinek elfekvőben egy 12v diesel gyujtótrafója, még az ősrégi webastóhoz? (ami még henger alakú volt)Így néz ki a drágaság! Vagy helyettesítője?
a veturiról lebeszélnélek......nem jó konstrukció.
használt kályhánál is igaz h olcsó hús híg lé......ez ilyentájt főleg igaz.naponta keresnek meg azzal h vettek egy fűtést,de vagy hiányos vagy nem mükszik.
es mennyiert raksz egy webastot, a helyere? csak hogy tudjam mi mennyibe kerul:)mert ma leszedtem es odaadnám annak aki szereli:) de akkor te kiestél? es maradt 409 kartács?:) vagy Ő se nem?:)) tegnap begyujtott 3x4x lefujta a langot,majd stem 5x probált es letiltott,, ha jol lattam:) ködfejlesztonek jo lett volna:)
Sziasztok! Van egy peugeot 407 2.0 hdi autóm, és szeretnék bele állófűtést, mennyibe kerülnek ezek bontottan, és merre induljak keresgélni? Gondolom valami skandináv országból lehet beszerezni értelmes áron. Webastro Thermo Top Venturit van benne elméletileg.
Olyan kérdésem lenne,hogy egy 99évjáratú 2.5tdi T4 transporter-ben gyárilag van ebersprächer d3wz motor előmelegítő,hogy ezt hogyan tudnám bekötni,hogy állófűtésként tudjam használni,mit kell vennem hozzá?stb..
van bus-os ttc kályha is c kivitelben,de alapvetően analógok......a keringető rá van felfogatva.az ac külön van.
viszont ha veszel kályhát nézd meg jól,mert ha nem értesz hozzá pillanatok alatt rád melegítenek egy szart vagy esetleg egy kieg kályhát.......könnyen duplája lehet a végösszeg mire meleg lesz az autóba ha bepaliznak.
van egy két okos aki úgy rámelegíti a merci kieget a vevőre h mikor jön hozzám a vevő h nézzem már át a kályhát akkor igencsak sokkot kapott......
Nem rég vettem használtan egy benzines Webasto Thermo Top C-t, (egy mazdában volt, kerek alakú az időzítője ami a műszerfalra való) )viszont nem tudom, hogy w-bus-os e. Gsm modult szeretnék mellé, mert a gyári t90-es távja nincs meg hozzá, meg a GSM-es indítás amúgy is többet ad. Hogyan tudnám kideríteni szerintetek? Illetve ha tudjátok, hogy ki, és kb mennyiért végezné el a beszerelését Bp és környékén egy 97'-es 1.5-ös Honda Civicbe az már nagyon nagyon sokat jelentene nekem. köszönöm.
98-as 1.9TDI Passatba szeretnék állófűtést rakni. Kissé elvesztem az állófűtés/kisegítőfűtés kontra típusok rengetegében. Az álmom olyan verzió lenne ami indítja a belső ventilátort és előre felfűti az utasteret. (automata klímával szerelt az autó)
Tudnátok segíteni abban, hogy a fenti kritériumnak melyik Webasto/Eberspächer típusok felelnek meg? (Thermotop C vagy Z/C, Hydronic WS vagy WSC)
csabais, ez az ora eberhez jo ezek szerint? 2006 os sharan asszem ezzel van szerelve a kieg futes,,tehat lehet hogy egy ilyen ora kell es egy szaki?:)ews van programozhato allofutesem?
ezt minden esetben ha bekapcsol lehet hallani !! hogy duruzsol !
Főleg ha leállítod a kocsit kb 60-70 fokos víznél ! akkor még biztos megy ,ha megy !(külső 5-10 fok alatt ) , akkor lehet hallani a ventilátorát ,hogy kiszellőztet...meg ha megkeresed a kipufogóját ,akkor azon dől a meleg kinekfelé :)
Ha eber kályha ,és nem megy ,lehet ,csak le van lockolva ..
Ezt értem és megértem, viszont ahonnan árajánlatot kértem, olyan árat kaptam ami megfelelt egy komplett bontott távirányítós állófűtés árával. Emelett 300 km-re van a szervíz.
Sziasztok! Már korábban írtam,hogy egy 2005ös mondeo kiegészítő fűtését szeretném átalakítani állófűtésre. Sajnos nem jártam sikerrel, itt a környéken(Mátészalka) nem foglalkozik ezzel senki sem. Ha esetleg tudnátok segíteni,hogy mi kell hozzá és valami infót ,hogy egy jó villamosságis meg tudja csinálni. Plusz le szeretném valahogy tesztelni,hogy működik e, hogyan tudnám ezt megoldani?
sziasztok egy barátom keres időkapcsoló órát nem aranyáron eberspacher cucchoz mint a képen vagy amivel tudná használni ha valakinek lenne jelezzen vissza köszönöm szépen
Sziasztok, Mazda 6 2.0dízel 2004èvjàrat. Kàlyha gyàrilag be van szerelve ès a mostani hidegekben el is indul, de csak a motor beindításával egy időben. Hogy tudnàm sajàt magam vezèrelni autò indítása nèlkül? Köszi
Visszajött a Sharan, (vissza)-bekötöttem az Eber kályhát, de így sem tudtam szóra bírni, sem Autocom, sem Vagcom, sem Launch diagnosztikákkal. Szkópon látom, hogy a kiolvasó próbálja elérni a kályhát, de az nem válaszol. Gyújtás, járó motor, hideg ellenére sem (ezek a szálak is be voltak kötve). A kályha vezérlőjében a mikrovezérlő gyújtásra valamilyen szinten feléled (órajel rezgést mértem a quarz-on).
Elképzelhető hogy csak gyári Eber-es diaggal lehetne csak feléleszteni, ha a betárolt hibák miatt lezárt?
Ha nem zavar arra reagáltam, hogy betoltad ide hogy itthon 20-ért adják ezeket.
Nyilván arra volt ez a reakciód, hogy én 10-et ajánlottam érte. Én nem személyeskedtem, egyszerűen megírtam
hogy 20-ért el lehet adni egy ilyen távot madaraknak, akiknek magyarország a "világ". Most erre jössz nekem itt azzal hogy degradálok másokat. Hol is? Köszi...
Meglepetésekről meg annyit, hogy 2001 óta vásárolok külföldről, és mindig megkaptam amit megvettem. Nyilván meg kell nézni kitől...bár ez se egy nagy művészet már
egy online oldalon, amikor ott a reputáció. Ha meg nem tetszik amit írok, miért nem rejted le? Megteheted...
érdekes dolog másokat ledegradálni ismeretlenül.........
ami itt vesz az kipróbálható és ha nem jó nem veszi meg........vagy a kínából jövőt ha rossz visszapostázod majd annyiért mint vetted?
én is sokat vásárolok így,sőt az új alkatrészeket mind az usa-ból szerzem be.viszont kell hozzá egy jól bejáratott út......különben jönnek a meglepkék.
elég sok kályhát hozok el a márkaszervizekből amiket kiszedtek mondván rosszak........hááááttttt......tízből összerakok nyolcat........ki ki döntse el mi a költséghatékony.
Sziasztok! Új vagyok itt. Olyan problémám lenne,hogy van egy Mazda6-om és Webasto 1533 (ovális) programozó van benne. Beállítom el is indul,de kb. egy fél perc múlva leáll. Szeretném tudni mi lehet a hiba. Hallottam olyat,hogy különböző dolgoktól függ a működése pld.(kinti hőmérséklet, üzemanyagszint),vagy esetleg egy komolyabb probléma?
oke oke,megkovetem magam nem csak gsm modullal,sorry(az utanfutás miatt gondoltam,igaz hallottam mar kozpontizár távirányitos megoldást is:) en csak fulelek mi lenne jo de sztem a legokosabb egy idopont tisztelt 409 tol vagy Gibbon urtol:)) szép estét.
pont ezért írtam,mert annyit megy amennyit a motor....sőt még van utánkeringetés is ugyebár.ergo mivel ezek simán öregebbek mint tíz év már az a ritka ha mennek felújítás nélkül.
és ugyebár ez akkor derül csak ki amikor életrekeltik a kályhát....
"..láttál már olyan szivattyút ezekben ami még gyári volt és ment?"
8-10évet kibírnak és egy javítással megint ennyit...... Igen, a webasto többet is kibír, de ugye az csak a kályhához használatos, míg a Sharan-é több feladatot lát el, ebből adódóan többszörös az üzemideje is.
"Nem hiába az én (mi) kocsinkba is ha gyári állófűtéssel szerelik akkor 2 akksival szerelik!"
Amiből az állófűtés akkuja munkaakkumulátor. Leginkább azért halnak az akkuk, mert az indítóakku a szerkezeti felépítéséből adódóan, nem szereti azt a fajta igénybevételt amit az állófűtés igényel, vagyis a folyamatos viszonylag kis áramú kisütést. Erre a munkaakku való, az meg nem jó indítani. Ezt sajnos a nagy kapacitás és a kifogástalan generátor sem képes megkerülni. Nem véletlenül gyártanak a két különböző feladatra két fajta akkut.
hát en hiaba kerestem az anyos ules alatt a masodik akkut(meg lassan anyos is kene az is 4 szamjegyu),persze nem csak ez hianyzik ebbol az autobol:))) de egy elvezheto exta otletének nem vagyok ellensege:) akkor nem okoskodom valamelyik pesti szakembort megtámadom amint tudom es onnantol johet az okosság:) vagy a sirás(ugye Norbi?:)) apropo jol emlékszem alkatrészben otthon vagy? sima vizhuto ill turbo mibe mozog,jajj bocs ez off...
noname aksi 3-4 évesen már behal simán ettől.....viszont egy jól megválasztott 70 ahs akku simán elég soksok évig.nekem ez egyikben ilyen van a másikban csak 55-ös......és köszönik jól vannak......ez már az 5. telük lesz.
a jó töltés meg alap......olyan mint a vezérlécsere......
amúgy meg a gyártó is azt mondja h ahány percet ment a fűtés legalább annyit kell utána autózni h feltöltődjön.
láttál már olyan szivattyút ezekben ami még gyári volt és ment?
Aha volt már ..Csak ki tudja mennyi volt még hátra az életéből...
Az én tapasztalatom hogy a kályha + a belső venti együtt szereti annyira leültetni az akksit (főleg ha gyári kapacitású)hogy már az indításnál kínlódik az önindító ,és ha ez mind városi használat mellett ,megy úgy hogy nincs ideje visszatölteni a generátornak ,akkor ez napról napra szépen leszulfásítja az akksit ,és 1-2 év .és kuka .
Amelyik autó energiarendszere nincs erre felkészítve ,az szerintem mind így jár .
Véleményem szerint ,minimum nagyobb akksi, és minimum kifogástalan generátor kell egy ilyen plusz szoláltatás igényéhez !
Nem hiába az én (mi) kocsinkba is ha gyári állófűtéssel szerelik akkor 2 akksival szerelik!
koszi norbi bácsi :)) egyszer mar ihatnank egy kavet a ket vasparipával osszefutva:) csak torpoltem az allofutéssé alakitáson ,mert jon a tél(bar ahogy haladok vele tavaszra se lesz kesz,most honositom,ráebredtem kell a francnak nemet rendszam)de van otthon egy komplett defa rendszerem es mielott "drotosra" allitom magam meg akarom tudni mennyibe kerulne egy allofutéses verzio,megiscsak 5kw es a lakasomon kivul nem nagyon tudnam hova dugni:))
Ha jol latom Kecskemet kornyeken nincs allofutéses szaki?:)Akkor marad Bpest. 2006 os sharan BRT motor duplaklimas (azt hiszem Eberspächer van benne de nem merem biztosra allitani) atnezes esetleg hibakodtorles kellene ha majd nem indul be(amint hazamegyek megteszem hiszen vegre :( mar siman van 5 (8) fok alatt a reggeli hideg...,,S ha jol olvasom soraitokat ez a tipusu kieg futes nem tartalmaz keringetot,ezert allofutéssé alakitása nem 2 forint lenne? mert van otthon egy komplett Defa rendszerem orával motor es utastér futovel azt hiszem ezesetben a leglogikusabb az lenne ha az beszerelnem, persze kell neki a nyamvadt 220 voltos halozat :( Tisztelt 409 es szaki mar a sharan forumban párszor célzott rá,hogy nem sima ugy:) csak gsm modullal megoldhato,(vagy egy plusz keringeto es a kettos jel kulon vezerlese?:) koszonettel péter
Bakker, igazad van, kell neki az egyik táp a feléledéshez. Többségében meg is kapja gyújtásra kapcsolással, de van egy időszak az elejéről amikor másképpen kötötték be, ezeket csak járó motornál lehetett diagolni.
jött ma is egy emberke aki elvileg érdeklődött volna a beszereléssel kapcsolatban.mikor ideért addigra lett kályhája is amire mondtam h bocs,de ezt én be nem rakom.erre elkezdet okoskodni h ő félig beszereli otthon én meg lektoráljam és javítsam majd a hibákat......és ezért szte jutányos a komplett beszerelési ár egynegyede......és ezt komolyan is gondolta......erre mondtam neki h menjen már ki a kapu elé és nézze meg ott vagyok e?és becsuktam a kaput,kulcsra.gondolom el kellene járnom vmi személyiségfejlesztő csoportba....
Ezt annak idején kibeszéltük. Szerintem én is be tudtam volna szerelni az állófűtést, de mennyit is kértél érte (mint szakember)? Na annyiért én nem szívatom magam! Időnek kell eltelnie, meg minimális ész is szükséges hozzá, hogy az ember rájöjjön, hogy sok dolog van, amire az arra hivatott embert meg kell fizetni! Én is inkább azt csinálom, amihez értek, meg amihez megvan a felszerelésem, meg a rutinom. Az egyéb dolgokkal csak az időt venném el a pénzkeresésem elől.
nincs ezzel semmi gond.viszont el tudok olyan autókat is vállalni amit mások nem,sőt nemegyszer 'nagy' beszerelők elküldik az ügyfelet h nem lehet megcsinálni én meg érdekes mód meg tudom.na ezért szoptam anno.....eddig mindössze három autóban nem tudtam elindítani a belső ventilátort.ez nem jelenti azt persze h nem futok bele egy hosszabb negatív sorba.😁
több pénzt meg nem szoktam kérni ha ilyen eset van.örülök egy újabb megoldott feladatnak.
aki meg nem szeretne egy korrekt beszerelésért fizetni az barackoljon otthon.van aki szépen meg tudja oldani,de ez a kisebbség....nagyon kisebbség.aztán jönnek elő a hibák......és ekkor felemeli a telefont segítséget kérni......ha meg nem kap akkor még fel van háborodva.aki beszerel az tudja mi merre ha meg nem ért hozzá akkor ne várja h más megoldja a gányolását!
a baj ott kezdődik ha vki nem ismeri fel a korlátait.......én sem ezzel a tudással születtem,de ahol tanultam az állófűtést ott mindig a szopókat kértem magamnak,mert abból lehet tanulni.és sok ilyen volt......
Autódiagnosztikával, villamossággal foglalkozom most már fő tevékenységként jobbára.
De javítok már lassan 10 éve Karcher gépeket. Ezekben szivattyúk, kazánok vannak. (gőzborotva, hidegvizes mosó).
A régi műhelyemben egy új Robur kályhával fűtöttem, amihez én építettem meg a vezérlőt. Bár nem mintha bonyolult lett volna.
Ezenkívűl foglalkozok még finom elektronikával is (tv, dvd, PC-k), vezérlők, stb...
Villamosmérnöki fősuliba jártam, meg előtte számtech, info, hírközlési szakközépbe. Van autóvill. műszerész végzettségem is...
Szóval elég sok területre van rálátásom, ha meg megakadok, akkor kérdezek. Itt-ott-amott. Az infókat természetesen meg kell és tudom szűrni.
A kályha beépítéshez van leírásom ha erre gondolsz. Remélem menni fog. Ha nem, akkor kérdezek.
Gányolásokkal már én is találkoztam. Sőt általában nálam kötnek ki az olyan verdák, amikkel más már nem boldogult, de azért próbálkoztak vele.
Esetek többségében meg is javulnak, bár néha van 1-2 makacs eset! :D
A busz-os autókkal az a tapasztalatom, hogy elég jól le vannak védve a ki-bemeneteik zárlat és túláram szempontjából, persze orbitális hibákat elkötéseket ne soroljuk ide! Szóval, ha valaki ott elront valamit, az vagy nagy ökör, vagy nagyon figyelmetlen volt.
Hallottam már olyan Merciről, apám volt főnökéjé volt, ami a garázsban állva elromlott... Hazamentek vele, leállították, 1 hónap után nem indult, tréleren vitték el a Mercihez. Vezérlőt, pontosan nem tudom melyiket cserélték. A javítás 6 számjegyű volt, és nem 1-el kezdődött.
De mivel nem megy az agya, nem kap a mikrovezérlő ic tápot, sem a kristályán nem mérhető rezgésjel, ha csak testet és tápot adok neki. Szóval ebben a helyzetben nem is fog a diagnosztika szálon jövő kérdésre feléledni.
Csak akkor éledt fel, ha a két további szál valamelyikén adtam neki 12 V-ot. És ebben az esetben Launch-al el tudtam indítani valami diagnosztikai üzemmódot rajta, mert a diag szálon elkezdett adatokat kitolni magából. De a Launch így nem ismerte fel. Még az után is jöttek ki az adatok belőle, miután lekötöttem róla a műszert.
De mikor nem kapott, csak a piros és barnán tápot, nem éledt fel.
"....és csak akkor kap, ha a D+ vagy a hőfokkapcsoló szálon kap 12 V-ot."
A diaghoz elég gyújtásra tenni az autót, azaz ahhoz egyik indítószálon sem kell áramnak lennie. Álló motornál és +8°C felett egyik indítószálon sincs áram. A gyújtás azért kell, hogy az autó multivezérlője feléledjen.
"Vagy saját magát teszi stand-by-ba a sok hibakód miatt?"
Igen, mint alább is írtam, 5 betárolt hibakód után leáll azok törléséig. Természetesen diagolni így is lehet, különben nem lehetne a kódokat törölni.
azért valamit hozzáfűznék és nem azért,mert munkát tarhálok.van elég....
a bus-os autókkal nem árt vigyázni,mert könnyű bennük több százezres károkat okozni.
két példa az elmúlt három napból:egy mercin,pár éves s,addig tréningeztek otthon a mókusok a sok fórumhozzászólás alapjám amíg nemhogy a venti nem többé,de még a duda és az ablaktörlő is elhalt.
a másik megy egy rőnyó szénik amin gyakorlatilag minden kontrolllámpa világít és csak húzásra indul......akkor ha van keréksebbesség jel........
minden évben van egy két önkéntes aki marha jó tanácsokat ad aztán ha baj lesz akkor meg eltünik......tavaly pl. egy garázs benne a verdával égett le az okosok miatt......és itt okosnak tartom azt is aki félinfókból elkezd szerelni......
jó dolog otthon szerelni,de amikor hengerfejesre basznak a szar beépítés miatt egy pár éves alfa motort akkor elgondolkoztató.
lassan ott tartok h fotókkal fogom dokumentálni az ilyen gányolásokat.....
Ettől féltem én is, hogy kell a kocsi, a másikhoz meg az eredeti interfész.
Másik: ha kap fix 12 V-ot, meg testet. De nem megy az agya, mert nem kap 5 V-ot, és csak akkor kap, ha a D+ vagy a hőfokkapcsoló szálon kap 12 V-ot. Ilyenkor a diag szálon való piszkálásra sem indult meg az 5 V-os táplálása.
Effektíve ha kocsiban van, és nem jár a motor, vagy nincsen hideg, akkor ott sem fog feléledni???
Vagy saját magát teszi stand-by-ba a sok hibakód miatt?
Betehetnéd/elküldhetnéd ezt a jegyzettömböt, ki tudja, jól jöhet még.
A 807-esünk állófűtése próbált elindulni valamelyik nap, de szerintem a szivattyú meg nem indult, el és hallottam, ahogy rotyog a kazánban a víz, azt le is kapcsolt... Meg kell majd néznem.
Az Omega-mba meg vettem egy Termo Top C-t. Benzines. Omega-ból jött ki. Be akarom építeni. Jól jön egy kis tananyag.
Csak legvégső esetben . Akkor is elsőre a rendszer megtekintése ,kívánságlista felvétele,majd lehetséges alkalmazások ,megoldások ismertetése. után....
Igazából én is a Norbit ajánlanám, de erről ő tud nyilatkozni hogy tudja-e vállalni. Neki van hozzá távirányítója. A gsm modulhoz viszont van egy linkem amit az Ev2 fórumon osztott meg valaki.
Működik rendesen a segedfűtésként? Ha igen akkor az Ev2 fórumon minden megvan hogy hogyan tudod magadnak megcsinálni. Én most jarom végig ezt az utat, nekem Ulysse-om van. Ha van rá időd és hozzá egy kos vállalkozó szellem akkor meg tudod magad csinálni. Ha kell tudok pontos hsz számokat, mert készítettem egy jegyzettömböt ezzel és minden mással kapcsolatban.
sziasztok. egy programorat honnan tudok beszerezni? ebersphacer ha tudna valaki egy cimet atkuldene nekem egy linkbe.. ford galaxy hoz kellene alofutes van benne a gyari de at akarom alakitani hogy programozhato legyen .. elore is koszonom..
nem kell sem két akku sem évente új akku........egy 24 voltos 2kwos(levegő oldali teljesítmény) fűtésnek is ugyanakkora az energiaigénye mint a 12 voltosnak.......wattban kifejezve.......nyílván egész éjszakára való fűtéshez azért kell már akkukapacítás,de érdekesmód amiket eddig megcsináltam barátoknak azok mind úgy műkődnek ahogy kell!
Ja, vag com, az csak az autón keresztül áll szóba vele. Az eber-es programok meg szerintem a saját interfésszel működnek. De erről, ha jól sejtem, Balu tud többet.
Rá kellene kötni a saját autójára és megnézni a hibatárolót. Aztán az is megeshet, hogy döglött a vezérlője.
Sose fog se 1 se 2 akksival működni... Pont azért mivel a furgon nem bírja el és vagy az 1 akkut teszed tönkre vagy mindkettőt.
És igen 1 évig próbálkoztunk vele, sőt a szomszéd elektroműszerész gyártott spéci 12-ről 24v átalakítót, meg olyan "akkutöltőt" ami külön tudta tölteni a két akkut ami a 12V-s rendszerben 24V-t adott le. Aztán a végén kapott egy 12V-s vizes buszradiátort.
Youtube-os videók és némi tapasztalat alapján én is így gondoltam. És így kötöttem be, de semmi.
A KKL-hez van valami VAG-COM-os freeware program, annál találtam pótfűtést, de csak próbálta megszólaltatni, de nem válaszolt. Lehet kocsiba kötve más lenne, vagy a többivel, valamivel sikerülne.
A lángszita a kazán belsejében lesz, egy ujjnyi vastag fémszita?
Ez egy kiegészítő fűtés, nem kezeli a keringetőszivattyút.
piros: állandó táp
barna: állandó test
zöld: üzapumpa kapcslogatott +12V
sárga: +12V
kék: +12V
Ha nincs üzapumpa, akkor a zöldre kössél egy 4W-os izzót és a másik végét testeld le.
Ennyi kell ahhoz, hogy induljon.
Ha a sárgáról, vagy a kékről elveszed a 12V-ot, akkor megáll, de a programot végigcsinálja. (lekapcsolja az üzapumpát, izzít, szellőztet) ha így elindul, nyomhatsz injekciós tűvel bele kevés gázolajat, amikor az izzó villogni kezd. Ha begyullad* kapcsold le, ne melegedjen túl, folyadék és keringetés hiányában.
Ha 5 hibakódot betárolt, akkor letilt a törlésig. Hogy mivel diagolható azt nem tudom, nekem sem sikerült szóra bírni az említettekkel, csak a saját autó típusaira kötve. (VCDS/Vag-Com)
* ha csak erősen füstöl, akkor az izzítója nem jó, mégha nem is szakadt és látszólag izzik is. Még a lángszita szokott szétégni.
Autóvillamosságis vagyok, meg műszerészkedem is, vezérlőket is javítottam már...
Ismerős 2002-es Sharan-jából a klímások kivették a pótfűtést. Eber, Hydronic D5W Z.
Néha melegített, néha nem. Próbálkoztak, mert a panelről a kiöntés részben eltávolította valaki.
A stekkert levágták.
Szóval így került hozzám, állítsam talpra...
Tápot, testet, ál üzemanyag pumpát kapott, meg a sárga és kék vezetékekre 12 V-ot, mert úgy tudom, az egyik a generátor D+, a másik meg hőkapcsoló lehet. Van még két vezeték, amiből a fekete/piros egy relé meghajtás lehet, a vízszivattyúhoz, a másik fekete/fehér, sehol nem találtam infót, mi lehet.
Szóval így bekötöttem, de nem reagál semmire, nem indul. Utána olvastam, lehet le van tíltva, hibakód törlés nélkül nem lép tovább.
Amit még néztem rajta, hogy az agya, a vezérlő ST62T30B ic addig nem is kap 5 V-os tápot és nem mérhető mellette a quarz-on rezgés, amíg csak tápot és testek kap a kályha. Csak akkor indul el, ha a sárga, vagy a kék vezetéken is kap tápot.
Diagnosztikázni nem tudtam, pedig a diagnosztika szálra kötöttem egy Autocom-os gépet, ami meg sem nyekkentette.
Aztán egy Launch-ot, ami elkezdett vele kommunikálni. A lábon jött ki az adatsorozat, de nem ismerte fel, sőt még a széthúzás után is jött ki a kályha lábán az az adatsorozat.
Meg rádugtam egy KKL-es egyszerű diagnosztikai illesztőt, ami a neten talált leírások alapján jó lehet az Eber EDITH nevű programjához. De a program a típus kiválasztása (pont ilyen 25 2163 nem is volt) után kis ablakban üzenetet dobott, miközben kereste a kályhát, hogy időtúllépés, meg pár paraméter... Szkópon nézve láttam, hogy próbálta megszólaltatni a kályhát, de az nem válaszolt.
Valakinek valami ötlete?
Ja, magán a kályhán a 2 hőszenzor, a lángfigyelő a grafikonon megadott értékeket hoz hidegen. Gyertya nem szakadt, ventilátor megy. A vízszivattyút és az üzemanyag szivattyút a kocsi távollétében nem látom...
Na,voltam Norbinál,a fűtésem nem komunikál semilyen formában sem. Panel elvileg tesztelt volt. A Kérdésem annyi lenne ,hogy webasto top zcd esetleg valakinek nem e kell alkatrésznek. Veszek bele egy top c.t. Ugyhogy jöhetnek az ajánlatok.
Ki lett szedve és megtisztítva. Benne lévő szivattyú működik. kályha működik. Hibakód alapján túlfűtésre áll meg. tehát működik csak olyan mintha nem vinné le róla a melegvizet.
Azt esetleg tudja valaki ,h a webastóba épített vízszivattyún kívül van-e még benne másik a csőrendszerben. Mert azt mondták ,h pl a BMW-ben van pluszba szivattyú.
Esetleg a vízrendszerről egy ábra van valakinek, vagy hol találom meg.
Esetleg tudtok valakit aki ilyet javít folyamatosan. Akinél volt az föladta. Autószerelő nem vállalja. villamossági sem...
Csodálatos készülékekről volt szó nem Webasto-ról........:-) :-)
Van egy zsír új (12V) Webasto Termo Top C-m,ovál programórával,komplett beépítő készlettel együtt.ha kell valakinek minél előbb megválnék tőle,mert rontja a képet a 'csodálatos' Eberspacher dobozok/készülékek mellett...:D
Ezért érdeklődtem volna itt (mert engem már megfogott) hátha valaki tud mondani okosságot..... de akkor majd holnap folytatom :) mondjuk szerintem az agyával lesz valami gebasz..... a 2 év pincében való állástól.
ok! most kapott 1 új izzítót de így is ua. a jelenség: (Szerintem) jól bekötve pozitív, negatív, ac-,ac+, indítójel ráad (a 6 os szálra): kb.5-10 mm fordul a venti és kész:(
Az izzó ellenállása más, mint az izzítóé, emiatt simán kiállhat hibával. Ha nem megfelelő az izzítógyertya ellenállása, azt a vezérlő észreveszi és nem fog elindulni, hibás izzítógyertya hibával megáll.
sziasztok ! ismét itt a hideg és előjőnek a webasto-s gondok. nekem most olyan gondom van hogy reggel csak akkor indul el a webasto ha kiveszem a biztit és vissza rakom 5mp után, de egy kis idő után ismét le áll. mi lehet a gond elektronika vagy a üzemanyag pumpa ? ki lett tisztítva az égőkosár egy Rover 75 cdt 2.0 lene szo
98" ford galaxy gyári 3,1 kw-os kályhája. diagolni hogy? 2 éve mikor kicserélték nagyobbra akkor működőképesen vették ki. bár a ventije meg volt most állva (megoldottam). Kérdés: izzítógyertya nélkül, egy 6V izzóval próbálnám ez működhet?
Sziasztok! 3kv-os ebercpacher kályhát szeretnék beépíteni 1 mopedautóba (SÜRGŐSEN) de a kályha nem akar elindulni satupadon mi lehet a probléma?? 1 sarun pozitív, 2 sarun negatív, 3-4 gázolaj szivattyú, 5-sel vagy 7-sel indulna meg meg mozdítja a befúvó ventilátort de csak kattog és nem indul. Valaki, valami ötlet?
VW T4 Multivan állófűtés-kezeléséhez szeretnék segítséget kérni. Használtan vettem az autót, és az eladó sem tudott semmit mondani róla, de benne van, az biztos. Visszakerestem, de sem itt, sem a VW-busz topikban nem találtam semmit róla, ez nyílván az én figyelmetlenséggem.
Sziasztok,tudnátok nekem mondani valakit aki webasto top c/d -z bmw kiegfűtés életrekeltésében segitene,vas vagy zala megyében.panel let benne cserélve,áramot kap de valamiért nem akar menni.
E46 korszakomból vannak emlékeim ezügyben. A törés természetesen túlzás, de a 7-8 éves flexi cső már nem volt olyan flexi és elég volt neki egy rossz mozdulat és meg is jelent egy hajszálrepedés.
Hehe, jah erre láttam én is példát. Mindenféle vízcsövekből amúgy sem vennék használtat, van egy bizonyos élettartalmuk, aztán elég egy rossz mozdulat és törik.
láttam már autót ami a sok enter után soha többet nem ment!nem is egyet......aki ezt igazán vágja azt úgy jellemzik álltalában h arany árban dolgozik......a végén meg kiderül h mégsem annyira drága.
elég sok bömbi jön,x5,x6,x3,1-es........ezek finoman is fogalmazva gondolkozósak.
viszont már egy szaros e46 is tud meglepit okozni,és szokott is.
a bmw fórumokon is megy az okoskodás ezen a téren is aztán meg amikor sok pénz a pöcében van valahogy mindig eltünnek az észosztók.a tulaj meg szopik engem meg rongál h már mennyit ellocsolt és én meg olcsón csináljam meg.ahelyett h egyből hozzáértőhőz fordult volna....
Megbízhatóak a bontott kályhák, szivattyúk? Gondolom ebből is ki kell fogni. Mivel elég idős az autó, így a kibontott cuccok is. Bmw fórumokon legtöbbször a szivattyú problémák merülnek fel.
elektromos kábelezés, programozás, feltanítás nem okoz problémát
De jo neked,szerintem legtöbbünknek inkabb ez a nyűg.,nem elvàgni egy csovet,és bekötni a kazànt.,meg az üza csövet....ezek mind szerelesi munkak,nem ertem miert ez tart vissza.De mindenki maga tudja.
E60 BMW-ben láttad ezt a sok okosságot? Nemzetközi oldalakat végignyálaztam, viszont jó lett volna ha tudnék Mao-i visszajelzésekről is olvasni.
component protection nincs
elektromos kábelezés, programozás, feltanítás nem okoz problémát
Ami engem leginkább visszatart az a csövek bekötözgetése, kell-e vágni, hegeszeteni. A kályha és egyéb alkatrészek, amik újonnan beszerezve drága alkatrészek, hogy és mennyire megbízhatóak bontottból.
Akksi csere is kell. Az alap nem erre van kitalálva.
én abban sem volnék biztos h szerez egy bele való kályhát és el tudja fogadtatni az autóval......már pár okosságot láttam és elég soknak az lett a vége h ellocsoltak sok pénzt és a végén a kályhatestet meg az ac- tudtuk használni.....
Segitség kellene van kettő darab air Top 2000 st (képek)kályhám ahhoz keresek szakembert aki tudna kábelköteget vagy egyéb megoldást hogy be tudjam éppiteni a furgonba az nem gond hogy 24 voltos.
vagy esetleg csere érdekel mas kályhára meg van kettő Webasto HL 18 d kalyham ahoz is keresk vezérlő elektronikát illetve kábelköteget.
az a baj h egyes gyártók felismerték mekkora üzlet van abban ha alkalmatlanná teszik autóikat az utólagos fűtés beépítésére......a bömbi is ilyen.vedd meg újkorában sok ezer euróért amit a gyár kínál vagy semmi ne legyen benne soha.
magának a víznek a felmelegítése soha nem akadály.viszont a belső venti megindítása már szopóroller tud lenni.
Bmw e60 és egyesével bontott alkatrészekből ............................................................................................ 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj. minek vettél ilyen drága autót
Én viszont bmw-s vagyok. Szeretnék utólagos állófűtést kiépíteni!
Az online parts catalog szerint létezik ilyen retrofitben. Van egy olyan gyanúm, hogy még az üzemanyag ellátásnak a vezetéke is be van húzva a kerékjárati ívig.
Valaki csinált-e már hasonlót E60 diesel bmw-n? Mennyire bonyolult?
Programozás, kiépítés részét megoldom, ha nem túlságosan vágós/hegesztős a dolog.
Ez az online alkatrész adatbázis az alvázszámomra:
Szeretném cikkszámok alapján összevásárolgatni a dolgokat, bontott és egyéb alkatrészekből. A bmw idrive menüjében szerepel a standheizung, mint állófűtés, ezt gondolom kiépítés után programozással aktiválható lesz, hogy a keringetés beinduljon a szellőzőventillátor oldaláról is.
Szia! Sajnos csak most sikerült kipróbálnom az előmelegítőt. Beindult szépen, elsőre. Eleinte kissé kékes füstöt nyomott, aztán azt elhagyta, egy rövid ideig működött csak, mert a hőkapcsoló leállította a kályhát, sajnos a vízszivattyú nem működik. Sejtettem, hogy minden nem klappolhat, nem is vagyok meglepve, ritkán van szerencsém használt dolgokkal. Szeretném megkérdezni, hogy ezeknek a vízszivattyúknak van-e mód a javítására, vagy cserélni lehet? (multiméter szakadást jelez, áramot nem vesz fel) Amennyiben csak cserélni lehet mennyi a reális ára egy használt szivattyúnak?
Meg kell osztanom veled a boldogságomat! :) Ja de mindenek előtt köszönöm szépen a diagot!!!!
Képzeld délelött nézegettem a rendszert nem látok e kábelszakadást ilyesmi.....megmozgatom a biztosítékokat egyszercsak gyujt a kazán, teszi a dolgát ahogy kell.... szóval most egy kontakt hibával megúsztam de ha gond lesz a számodat tudom..
én jámbor ember vagyok......csak olyanokat üvöltöztem kergetőzés közben h eláslak,leszedem a fejed,meg csupa hasonló cukiságokat......barátkozni kartam.tényleg....😜
Nincs semmi gond. Majd nézünk egy másik napot. De ugy fest a dolog hogy vagy holnap vagy Szombaton megint Pestre kell mennem. HA esetleg jó neked akkor pontosíthatnánk...
Az ovális állófűtés programórához keresek Magyar kezelési útmutatót. Természetesen a google-val kezdtem, de ott nem találtam. Kérem, ha van valakinek ilyenje, akkor ossza meg velem. Publikus az email-címem. Köszönöm!
bocs,hogy nem tudtam veled foglalkozni csak a barátomnak összetörték az autóját és megpróbált meglépni a cigus és eközben kidöntött egy beton villanyoszlopot......és hát némileg meetengelni is kellett a delikvenst.
Rendben megcsörgetlek előtte. Dokihoz megyek nem tudom pontosan mikorra végzek de dél egy óra előtt biztosan nem. De hívlak, ha meg tudjuk oldani oké ,ha nem akkor legközelebb.
Sziasztok! Lenne nálam egy Webasto állófűtés eladó sorba! Jelenleg is bent van az autóba tehát ki is lehet probálni. Ha valakit érdekel keressen meg bátran. Amit tudni kell hogy egy 1.8 benzines autóban van és 4 kw teljesítményű. 06702512500
Próbáltam, izzót is működteti a tápvezeték. Az lehet, hogy diagnosztikával (autó) tiltva van a kályha? Veszprém környékén van aki foglalkozik Webastoval? Köszönöm a segítséget.
Beállnék én is a problémás kályhás Mercisek sorába :-) hozzám került most egy Thermo Top-os csillagos és pontosan a 11101-ben leírtak szerint öntesztet csinálja, ha bekapcsolom. Jó nagy füstöt is ereget, amikor gyújtana. Ezzel keresnélek fel, ha lehetséges :-) köszi!
Gondolom a kocsi motorja már ki lett zárva ! Pl a termosztátra gondolok ..,mert ha az nem zár rendesen a kályha meg dolgozik akkor ott sosem lesz meleg !
Aki szétszedte ,és megtisztította ,az miért nem keresi meg mi a baj ?
Audi A8 3.0 TDI 2006-os hoz keresek valakit aki Webasto állófűtéshez ért.
Nem akarja elérni az üzemi hőmérsékletet a motor illetve a belső fűtés. Szét lett szedve, megtisztítva, működik de mégse megy föl a hőmérséklet a normál üzemire.
Tudtok valakit aki javít ilyet és van tapasztalata?
Sziasztok, az alábbi problémával fordulnék hozzátok, hatha tudtok segíteni: w202-es c220 cdi-m jobb első kerekénél található kiegészítő fűtéséhez szeretnék tömítést venni. Sajna bárdinál nem találtam.. Az a gond vele, hogy víz oldali tömítésnél finoman csöpög a hűtőfolyadék. Esetleg van valami bevált alternatív megoldás a javításra? Válaszaitokat előre is köszönöm.
elindul a ventillátora a kályhának,szellőztet és közben lediagol mindent.....izzítót,ac,keringető ha kezeli........ez szoftvertől függően 5-20mp.......és ezután kezdi el a begyújtási protokolt.ha a diag alatt bármi hibát talál akkor abbahagyja a szellőztetést egy két másodpercre és utána teljes fordulaton megy a ventillátora 1,5-2percig.ez a vészleállás......
ha megkapja a fix tápot és testet a kályha és még az indító 12v is ott van akkor legalább el kellene jutnia az öndiag állapotába......ha kint indul és a helyén nem akkor nézd meg a tápot terhelve is......mondjuk egy 55wos izzóval.....ha az jó akkor érdekes a dolog.
Egy Webasto Thermo Top Z kályha (kiegészítő fűtés) nem működött az autóban (Mercedes). Kiszereltem és a 3-as lábra +-ot adva elindult. Visszaszereltem de az autóban viszont nem csinál semmit. Áramot kap és a 3-as lábon is megkapja a feszültséget. Üzemanyagpumpa és az izzító is működik.
2003-as 1.9 Pd Alhambrában van kiegészítő fűtésem, próbálkozom a rövid távokon nem üzemeltetni, mert egy éve is csak beköpködte magát, 1 km-en még ez se melegszik be, nem hogy a motor. A kábelek közül a feketét gondoltam elvágni, (ez lenne a "b" jelű vezeték) és kapcsolhatóvá tenni, elvileg ez a generátortól jövő 12V, vagyis ez jelzi a kályhának, ha jár a motor. Van tapasztalat, ki mit csinál? Ezen kívül csak a hőgomba kábele lett volna megoldható, de annak kevésbé láttam értelmét. Amúgy egyik reggel jó hideg volt, kipróbáltam, egy marék halovány füst az elején, majd szépen begyújtott, és tette a dolgát. Na ilyennek szeretném megőrizni, ha hideg van, meg hosszabb ideig dolgozhat (legalább 15 perc) akkor kapcsolom, és dolgozzon.
szia uram a darus srác a barátom és most vettem a paripám amibe bentvan csak nem indul meg adsz elérhetöséget felhivnálak szivesen ha nem gond neked balu számát sehol nem találom köszi
Akkor első körben fel is tenném itt a kérdést,hogy lenne e valaki szaki aki elvállalná ezt a feltérképezést,hogy mi is lehet a baj? Esztergom környéki vagyok és nem ismerek itt a környékünkön aki foglalkozna állófűtéssel.
szia Norbi szhelyi vagyok és ha tudnél segiteni van egy eberspacher d3wz nem tudom barátommal meginditani a kályhát se teszt se direktbe ki tudnád mérni vagy adsz elérhetöséget kösz drusza
Oké akkor elértelmeztem valamit. Könnyen meglehet. Ezért tettem fel a kérdésemet.
Tehát akkor biztosan valami baja van a rendszeremnek amiért nem indul el nekem. Abszolut nem értek hozzá és sajnos használati leírást sem találtam még eddíg. De köszönöm a választ!
Részemről ezt a témát lezártam, nagyon tévedsz ha azt hiszed mocskolódni volt szándékom, viszont szerintem a szabad fórumozás nem arról szól, hogy a fenekét kell nyalnom bárkinek is, esetleges ellentétes véleményt nem írhatok le. Elmondtam a dologról a véleményemet a saját szemszögemből, ennyi. Nehogy már én legyek a fekete seggű, mert nem szórok ki 30.000 Ft-ot feleslegesen az ablakon. Egyébként, saját "mosdatásod" helyett, pont elég lett volna egy mondat, amit más is írt, "Ha az ember megszokja a bonyolult problémákat, néha nem is gondol az egyszerű megoldásra..." vagy egyszerűen annyi hogy "ember vagyok, hibázhatok én is nem?". Szerintem Te magad misztifikáltad túl a kérdést nem én. A 2000 Ft-os kérdés meg szerintem pont azt mutatja, nem vagyok suttyó paraszt, aki más idejét INGYEN kéri. Szerintem pont azokkal van tele a padlása a komoly szerelőknek, hogy mindenki ingyen tanácsért b@sztatja Őket, meg "láttamoztatni" viszik a cuccukat, majd egy "köszönöm Tesó"-val el van intézve, "bocs" hogy én nem vagyok ingyenélő. Ha Te azt, hogy nem kérem ingyen az idődet,"kilóra megveszem"-nek értelmezed, Veled tényleg komolyabb bajok vannak, ezek után nem kívánok akkor mást, csak sok kezet fogó kuncsaftot. Részemről ezt a kérdést itt lezártam, ha esetleg reagálász, de nem válaszolnék ne sértődj meg...
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Nemrégiben vettem egy Mazda Premacy autót amiben van egy webasto állófutés. Van egy programozhato vezérlő amit ha bekapcsolok zölden világít, kijelez egy kis lángocskát de a fűtés nem kapcsol be. Ha jól olvassgattam vissza akkor egy bizonyos külső hőmérséklet alatt nem is fog nekem elindulni a kályha?
látom került kibontakozni.......elárulom:ha sárgán villog attól még illett volna cca 1 méterről legalább kommunikálnia a vevővel......örülj neki h működik.attól h te azt a távirányítót kaptad az autóhoz nem volt evidens h hozzá is való.nem ritka eset amikor hoznak egy távot ami elvileg ahhoz a vevőhöz való aztán meg egy két óra sakkozás után kiderül h nem hozzá való....ebbe is beleuntam.
eszembe sem jut senkit sem lehúz,nem az ember vagyok.hála istennek nem szorulok rá!
és elmondtam h nem nagyon érek rá.......ergo bele sem akartam merülni.
viszont ki miből mit von le:a végén kérdezted mivel tartozol,én mondtam h semmivel......erre te elkezdtél finoman is szólva erőszakosan lebegtetni egy 2000 ft-ost és csak akkor tetted el amikor felemeltem a hangomat........nem az én stílusom kilóra megvenni az embereket.
lehet kritizálni a tudásomat ami nem titkoltan hiányos.......én is folyamatosan tanulok,de ezt nem szégyenlem!sőt,szeretem a kihívásokat azokból lehet tanulni.viszont nem szoktam olyanokat kritizálni akik nálam jobban tudnak vmit......majd jusson eszedbe ez ha lesz vmi baja a fűtésednek és sikerül összeakadnod egy kóklerral.sajnos több van belőlük ebben az ágazatban mind a legvadabb álmodban képzelnéd.
további sok meleg reggelt a téli napokon az autódban.őszintén.....
Egy szóval sem mondtam hogy rosszindulat, csak ha már tényleg otthon van ebben, akkor azért kiüti az ember szemét
hogy "lötyög" benne egy elem, és nem oda való. Én nem is ezzel foglalkozok, de ha mondjuk 5 év múlva valakinek nem megy,
és bele nézek, akkor rögtön ki fogom szúrni hogy az bizony nem oda való.Ráadásul, az űllófűtés piac nem olyan mint egy laptop, hogy
van belőle 6000 változat, a webastonak is összesen hány távkapcsolója lehet a piacon?
Szerintem, ha az ember egy szakemberhez megy, legyen az mosógépszerelő, vagy akármi, akkor joggal elvárhatja Tőle, hogy ilyen esetben ne az legyen a válasz hogy "dobd el".
Nyilván, aki oda megy, az azért megy oda, mert nem ért hozzá, ennyi. Senki se polihisztor, azért vannak szakemberek.
Nem vagyunk egyformák, én kereskedelemmel foglalkozok, ha hozzám egy vásárló tanácsért fordul, én először azt a verziót vázolom fel,
hogy tud a legkevesebb ráfordítással hozzájutni ahhoz amit szeretne, nyilván ezek MELLETT felvázolok neki más lehetőségeket is.
Érdekes, 20 éve visszajáró vásárlóim vannak, nem hiszem hogy ez az üzletpolitika nem lenne kifizetődő. De egyébként mindegy is, én nem verem
magam a padlóhoz, megoldottam magamnak a kérdést, aztán annyi. A konzekvenciákat meg mindenki magának vonja le. Szép estét, meleg autót télire :)
Tudod a tapasztalat néha mást mond. Pistinek biztos volt már dolga pár ilyen távval, azért is tud róla véleményt nyilvánítani. Biztos nem hülyeségből nem foglakozik ezekkel és nem azért mondta, hogy meg szoktak dögleni, mert neked akart rosszat. Látta, hogy van benne elem, nincs szétfolyva, arra nem gondolhat, hogy az előző tulaj más, nem belevaló elemet tett bele.
Egyébként tényleg ha bármi baja van nem érdemes vele foglalkozni, egy gsm modul ezerszer többet ér a távnál.
Van egy jó barátom és van neki egy 2008 as 3.0 es Fiat Ducatoja. Szeretne bele vizes állófűtést . Hozzád irányítanám, persze ha foglalkozol furgonokkal is.
Mint korábban írtam egy Fiat Ulysse-m van,ez az autó a Citroen C8 ikertestvére (valamint még ide tartozik a Peugeot 807 és a Lancia Phedra is), ezt azért írom hátha így könnyebb beazonosítani. Ezeket az autókat gyárilag felszerelték állitólag Webasto Thermo Top C típusú kályhákkal. Ez utóbbit csak típuscsalád fórumján írták és még olyan infót írtak hogy ez igazából egy komplett állófűtés csak nem kapcsolóóra vezérli hanem csak az autó agya és csak akkor kapcsol ha külső hőmérséklet 10 fok allatt, motorhőmérséklet 40 fok alatt és a tankba 1/3 vagy 1/4-nél több a nafta. A kályha a kocsi alatt az két első ülés alatt középen van. Már sokszor láttam de nincs kívül rajta semmi típus. Biztos a burkolat alatt lenne de mivel osztrák autó volt ezért kissé nehéz akna és csápos nélkül kiszabadítani. Azt hiszem minden kérdésre válaszoltam, most én kérdezném hogy hol vagy elérhető? Segítségedet előre is köszönöm!
Látod, félre érted, semilyen hangnem nincs, csak miután a leírásban is az szerepel, hogy ha az elem JÓ, akkor az on gombra zöld villogás, az off gombra
piros villogás a válasz akkor is, ha nem nincs rátanítva, amennyiben mind a két gombra 5mp-ig piros villogás a válasz, az döglött elemet jelent.
Szerintem, azért az 1.5V elem nem ugyanaz mint a 3V, de holnap kiderül 1000 Ft-os elem nem tétel. Ezzel még senki nem mondta azt hogy nem finghat
ki a távirányító, de szerintem annyi esélyt megérdemel, hogy kidobás helyett egy belevaló elemet tegyek bele.
De lehet hogy tovább megyek, ha így se megy, még az is esély, ha találok egy olyan szervizt, akinek van másik távja, hiszen pont hogy nem egy ritka távról
beszélünk, és ha azt mondják kakukk, ráérek utána mobilos kérdés felé mozdulni.
Egyébként OFF, de a múltkor kisértetiesen így jártam egy samsung tabbal, amihez vettem egy töltő kábelt, de nem töltötte rendesen, utána lemerülten elvittem
egy szervizbe, ahol 2 hét alatt annyit állapítottak meg, hogy cseréljek akksit 30 ezerért, de ha elviszem a samsung márkaboltba, ott többet tudnak mondani.
Elvittem, rátették a gyári töltőre, azt mondja a tag, hát ez döglött, be se kapcsol. Mondom Neki, Uram, hetek óta full le van merülve, higyje el, ha várunk lehet hogy
magához tér. Mire a szerelő: jó fej vagyok, hogy kioktatom, százával látott ilyet, full döglött, hagyjam ott, 2 napos munka egy akksi csere, és 40.000 Ft.
Mondom köszönöm, azért még próbálkozok. A válasz lekezelően "felőlem". Fogtam, elmentem egy boltba, vettem 999 Ft-ért egy gyári töltőt, és láss csodát,
azóta is makulátlanul működik a SZAR akkumulátor, szerintem jobb mint újkorában. Én elhiszem, hogy egyszerűbb lett volna egyből újra cserélni, viszont azt a 40.000 Ft-ot
szívesebben költöm a családomra, mint a samsung cég bevételének növelésére. A szervizesek szerint persze én vagyok a hülye, mert okoskodok?!
Szóval vissza kanyarodva a távkapcsolóra, majd ha a BELEVALÓ elemmel is döglött lesz, illetve valaki megnézi egy másik távval, amivel meg jó, akkor elismerem hogy rossz.
Addig meg adok neki egy esélyt, ahelyett hogy egyből a kukába dobnám. Ha Te ezt ellenségeskedésnek veszed, hát őszintén sajnálom...
Egyébként senki nem vonta kétségbe a szaktudásodat, csak én nem szeretem a gyereket is kiönteni a vízzel, miután azt mondtad szerinted kakukk a távkapcsoló,
én azért kidobás helyett adnék még egy esélyt neki egy elem cserével. Aztán ha úgy se megy, még mindig kidobható...a márkaszervizekben
is úgy vannak, hogy ha van egy hibás periféria, egyből neki esnek a tulaj kárára persze az egész egység kicserélésének, mert az egyszerűbb ha 5x annyiba kerül is,
nem véletlen járnak az emberek maszek szerelőhöz. Ha félre értetted, akkor elnézést, így is köszönettel tartozok hogy vasárnap szántál rám időt
"és amit mondtam a műkődéséről az igencsak a jéghegy csúcsa volt."
Bocs, de én azt honnan tudhatnám, nem vagyok gondolatolvasó :) nekem annyit mondtál, hogy megcsörgeted és bekapcsol, ennyi.
Az akksi figyelés elég fontos lenne számomra, mert már jártam úgy, hogy sz@ros hűtőládát úgy hagytam a kocsiba 2 órát németországba, és
az autóklubb 200 euróért akart kijönni bikázni, szakadó esőben meg elég szar volt szerelőt keresni gyalog, és cipelgetni a bika akksit a kocsihoz, ami aztán
persze azzal se indult el, nekem tanulópénznek elég volt, és jó hogy kényelmes az állófűtés, de nem szeretném azt, hogy melegbe megyek le, de nem indít az akksi.
Nekem jó a Te mondulod is, sőt, magamnak bonyolítom ha külön helyről rendelek stb, csak ugye mivel nem értél rá, nem nagyon fejtetted ki mit is tud. Ha az akksi figyelést
tudja, nekem az elég. Ennyi. Azért meg én kérek elnézést, hogy nem ismerem, milyen elem való a távba ( nem is én tettem bele ) bocsánat hogy feltételeztem Te aki a webastóban
otthon vagy, látod hogy nem az való bele...ez persze nem szemrehányás, de nyilván azért mentem hozzád, mert Te szerelsz álló fűtéseket, én sík hülye vagyok hozzá, ez van.
Egyébként itthon néztem a villogó jeleket és nem fért a fejembe hogy az 5mp-es pirosas-sárga villogás a lemerült elemet jelzi,
és akkor látom, hogy az "agyas" első tulaj nem belevaló, hanem 1.5V-os elemet tett bele...nagy valószínűséggel hiába várhatjuk így hogy vezérelje...holnap veszek belevalót...
Ettől függetlenül a mobilos kérdésem még áll feléd.
mivel nincs hozzá távirányítóm ezért nem is tudom kipróbálni........az én általam szerelt modul pedig ennél 'picit' többet tud.úgy lett kitalálva ahogy én kértem........igaz nincs okostelefonos felülete,de aki használja igencsak elégedett vele.és amit mondtam a műkődéséről az igencsak a jéghegy csúcsa volt.
hozottat nem szerelek,mert soknál a szoftver elég gyenge.....elkezd magától fűteni,telefonálgat a modul,elfelejti a beállításokat......stb.engem meg ne zaklasson senki h nem jó a modul......volt rá példa amikor a kuncsaft hozta a gsm modult.pont ez volt a távirányítókkal is amikor rájöttek a korlátaira.
Üdvözletem, ide "küldtek" mert állitólag van itt Vas megyei Webasto szaki, Fiat Ulysse-omban szeretném feléleszteni a segédfűtést. Kérem aki tud segítsen! Köszönöm!
Köszi, és ha jó du el is ugrok,... olvastam hogy a biztit ki kell venni a programozáshoz, de még azt se tudom a készülék hol van :) múlt héten vettem a kocsit,
meg esetleg akkor át is lehet nézni, esetleg néhány tanács. 10, körül hívlak és du átugrok ha az megfelel. Köszi!
Esetleg arra van ötleted, hogy a képen látható műszerfal kapcsolót bekapcsolva elindul a rendszer, de a szintén képen látható távirányítóval nem?
A távirányító pirosan pislogott, raktam bele új elemet, most már erősen pislog pirosan de se ki se be nem kapcsolja, még a kocsiban ülve sem, pedig a távirányítót is a kocsival vettem.
Esetleg ( nyilván nem ingyen ) Te merre vagy ha vetnél rá egy pillantást?!
Köszi a gyors választ! Nem kieg, szerintem gyári álló (a vezetőoldali ajtóban van egy ilyen program óra, : Kipróbáltam teszi a dolgát szépen :) Az én négyzet alakú programórámmal működésre lehet bírni, vagy mindenképp a saját órája szükséges hozzá? Ezek a kazánok igényelnek amúgy valamilyen karbantartást, vagy ha megy akkor használni kell ameddig csak lehet ?
Kis segítséget szeretnék kérni,van az autómban (1999 audi b5) egy hibás utólagos Webasto TT -T állófűtés, most lehetőségem lenne egy éppen bontani való a6 -ból jutányos áron hozzájutni egy gyárilag beépített működő TT Z/C - állófűtéshez (ident Nr: 87264C audi matricán :4BO 265 081E 1999 gyártás). Kérdésem lenne, hogy ez a kazánt utólagos program órával, ami a TT-t -hez van, el tudom indítani, vagy felejtős, a can bus miatt?
Nagyon köszönöm a segítséged! Nem vagyok messze Pesttől, fehérvári vagyok, de sajnos nem hagyhatom el Fehérvár helyőrséget, mert határozatlan ideig készenlétben vagyok a határzár miatt. Ezért nincs időm szétkapni az autót sem, mert bármikor szükségem lehet rá. Később, amikor reményeim szerint már nyugisabb lesz a helyzet, lehetséges hogy felkereslek, úgy nyugodtabban építeném be, ha Te, mint szakember is azt mondod, hogy beépíthető állapotban van.
Köszönöm a segítséged! Egyenlőre kipróbálni szeretném, mert mert postai úton tudtam csak átvenni. Bontóstól vettem számlával, azt mondta kifogástalanul működik. Mostanában nincs időm beépíteni, de egy gyors indításra van 1-2 órám, ha nem indul, akkor ne egy hónap múlva derüljön ki. Ha találok jó áron programórát hozzá, akkor majd beruházok arra is, de egyenlőre még azt sem tudom milyen kell hozzá. Próbálok olvasgatni, tájékozódni, aztán szép lassan kitanulom mit hogyan. :)
ha az akkor a stekker kiosztása:1-es láb állófűtés indítása +12v,2-es diag,3-as kiegfűtés indítása +12v,4-es belső venti kapcsolása 40 fokos víznél----ezt csak az álló tudja a kieg nem,5-ös a téli nyári állítás-----csak állónál,6-os ac.
én a billenőkapcsolót nem erőltetném,ha bekapcsolva hagyod akkor kuka lesz az akkud.......és bekapcsolva fogod hagyni.
Mint sokan mások én is segítséget szeretnék kérni.
A 18 éves VW Ventom-ba (TDI) szeretnék egy állófűtést szerelni.
Vásároltam Audi-ból bontott Webasto Thermo Top V/C-D állófűtés rendszert (kazán, keringető, üzemanyagpumpa, vezetékköteg, csövek).
Az elektromos bekötéssel kapcsolatosan szeretnék segítséget kapni, egészen pontosan a 6 pólusú csatlakozással nem vagyok képben.
Nem tudom számít-e, hogy melyik pólushoz milyen színű vezeték tartozik, ezért inkább leírom:
1-es: szürke - lila csíkkal
2-es: zöld - kék csíkkal
3-as: lila - fehér csíkkal
4-es: lila - zöld csíkkal
5-ös: fekete-zöld csíkkal
6-os: kék - Ezt tudom mert rá van kötve az üzemanyagpumpa.
Egyszerűen csak egy billenőkapcsolóról szeretném indítani, nem nagyon akarom bonyolítani a dolgot. Gondolom valamelyik vezeték a külső hőmérséklet jeladóra menne, na nekem olyanom nincs, lehet helyettesíteni valamivel, mondjuk egy ellenállással (már ha egyáltalán szükséges a működtetéshez)?
Van egy vastagabb vezeték pár is, gondolom itt értelemszerűen a barna a test, a piros a pozitív. A piros vezetékre van építve egy kis biztosítékdoboz, amiben van egy 20A-es biztosíték, ez biztosíték megfelelő-e bele vagy cseréljem más értékűre?
Köszönöm a válaszod. Akkor ezek szerint nincs rá mód ha BUS-os az autó. (2006-os) Esetleg egy kályha tesztet lehet csináltatni valahol, hogy alapból működik-e?
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, és segítséget szeretnék kérni egy Pug 807 kiegészítő fűtés átalakításához. Tudtok ajánlani valakit, aki megfizethető áron megnézné, hogy egyáltalán működik-e, és valahogy átalakítható-e állófűtéssé. ( az autót egy hete vettem, ha jól láttam egy webasto top-c kályha van benne.) A válaszokat előre is köszönöm.
én is ugyanazt a hátteret használom mint a többi hivatalos webasto beszerelő......viszont tapasztalat,hogy aki tutira igéri a bus-os autóban a belső venti indítását az hazudik.......max bejön neki az adott autó.és ez mindegy h külföldön van-e vagy sem.
egy legutolsó példa tegnapról:volt egy lexus rx hybrid amit egy elég jó nevű beszerelő műhely sem vállalt el.
belevágtam,bár elmondtam ott is h a belső venti nem biztos.elsőre nem is sikerült,mert mint kiderült a digit klíma vezérlő ecu nem tudta kezelni az állófűtést.utánajártam és megoldottam.a másik autó egy renault grand espace.....dettó mint az előző.....elmondtam h nem biztos h elindul a belső venti......ezt is sikerült elindítani.ez egy napon volt......
elég sokat dolgozom hentesek után akik azt hiszik marhára tudnak akárcsak egy gyújtáskábelt is kicserélni.és ilyenek raknak be ügyfeleknek fűtéseket.
Eddig szerencsére nem volt gond az állófűtéssel, elég hamar felmelegítette mindig a motort (meglepően gyorsan). Nekem pont az lett volna fontos, hogy az utasteret is fűtse be, mielőtt beszállnánk. Komfortosabbá szerettem volna tenni. Olvastam külföldi oldalakon, hogy lehetséges a belső felfűtése gsm modullal, csak hát ezért nem mennék ki, hogy ott szereljék meg. Olyan szakit keresnék aki ismeri ezeket és zsigerből keni-vágja. Kísérletezgetni nem vinném, mert abból lehet nagyobb baj is.
feltételezvén h működik a kályha annyi a gond,hogy azoknál a francia autóknál amibe ipcu kell nem garantálható a belső ventilátor indítása.....a többi sétagalopp.
bár hozzátenném h az utóbbi 2 hétben vagy tíz kieges autó jött amiből állót kellett volna csinálni,de csak egyben működött a kályha......
2003-as 1.8 Mazda 6-ban lévő állófűtéssel kapcsolatban írok. Thermo Call plusz ovális kezelő van benne, de sajnos nem működik. A kezelőt bekapcsolom, látszólag működik, de nem történik semmi. Tudtok esetleg szerelőt, szervízt Eger környékén? Illetve Pesten, aki szombaton is meg tudná nézni?
sziasztok! Keresek egy olyan szakit aki ért egy 2004/Citroen c8/2.2 hdi állófűtéséhez. Szeretném programozhatóvá tenni, hogy gsm modulról kezelhessem. Budapest és környékén ha lehet. Érdekelne az ára is, hogy ezért mennyit szoktak kérni, hogy képben legyek.
ha felhívsz akkor elmondok mindent,de én nem szeretem az ebereket.viszont ha érdekel a dolog megadom Balu elérhetőségét és ő lehet megcsinálja neked.velem ellentétben ő eber párti......
hát előtúrtam vagy 10 eber kályhát ami alkatrésznek van......3 és 5 kw-osak......mindnek ua a csatija...az ami a vezérlőre megy........ez mint hyrdronic 1.
Hali. Azt tudom,hogy nem szabad összekeverni semmit, de a D3WZ kályhának megvolt a saját üza pumpája, így az azzal működik csak a vezérlő elektronikája a D5WZ-jé. Ha úgy alakul akkor leg feljebb a villanymotort le ellenállásozom és akkor már nem a 8,4v-ot kapja hanem a 7,8v-7,6v-ot. Ahhoz,hogy a D5-öt rendbe hozzam,kellene motor, lapát,gyertya.
Én fel tenném a D3 saját elektronikáját csak azzal nem hajlandó semmit sem csinálni.
Hali. Igen a csatijuk egyforma és ugyan annyi láb van bennük. A motorok különböznek, D3WZ 7,8v a D5WZ 8,4v-os, de örülök,hogy legalább működik. Általában 1/2 és 2-órár szokott menni, attól függ,hogy milyen hideg van. Azért kellene egy olyan bekötési rajz amiből megtudhatom, hogy mi a különbség a kettő között, vagy az a rajz jó amit betettem?
Azért érdekelne, hogy milyen árban van egy ilyen motor a 8,4v-os és egy izzítógyertya, van e valakinek eladó esetleg. Lenne még olyan kérdésem, miként tudom meg,hogy jó vagy halott a D3WZ-nek az elektronikája?
"és a ventilátoruk sem véletlen más feszültségű....."
Ebből adódóan nem is egyformák a vezérlők. A 3kW-os az alacsonyabb feszültségű. Az 5kW-os vezérlővel valószínűleg nem lesz hosszú életű az a ventilátor. Az 5kW-oson belül is vannak szoftver különbségek pl. attól függően, hogy melyik fajta lángszita van benne.
ha a 3kw-os kályhára raktad az 5 kw-os elektronikát akkor ez alátámasztja amit gondoltam csak soha nem próbáltam ki.
ua a szoftver és ezt abból gondoltam h nem véletlen van kisebb ac a 3kw-ig kategóriának és a ventilátoruk sem véletlen más feszültségű.....
webastonál ilyen nincs.....egyforma az ac meg a venti is és a kisebb( E ) teljesítményt úgy oldják meg h kevesebb levegőt és üzemanyagot adnak a kályhának......ergo lebutitják az 5 kw-os tudását.
mivel az eber kevéssé izgat ezért nemigen kísérletezek vele......ellenben a webasto-val.
Sziasztok. Az este nem hagyott nyugodni és még éjfél felé kimentem,hogy tegyek egy próbát. Szétkaptam és rámértem az izzító gyertyára és szar átraktam a D5WZ-ből és láss csodát úgy működött ahogy kell és ráadásul a D5WZ-nek az elektronikájával. Akkor ez miként lehetséges?
Köszönöm. Esetleg lenne valakinek egy bekötési rajza? Az az igazság,hogy VW T3-ba raktam be egy Merci Vító D5WZ Eberspahert és amit találtam itt a neten rajzot meg egy kicsit hozzá okoskodtam,mivel szoba termosztáttal vezéreltem meg mert az nemvolt hozzá. Idáig tökéletesen működött míg be nem állt a motor csapágya,akkor meg ált mint a szög.Most szereztem egy D3WZ Eberspahert ami B Vectrából való, csatijai egyformák de egy vezetékkel kevesebb van mivel a D3 külön kezeli az AC-t és nem a fő csatin keresztül.
Találtam egy ilyen rajzot és ez szerint működnie kellene de nem csinál semmit,csak egy halk kis kattanást hallok a kályhától.
olyan mintha visszaszabályozna ha kezdi elérni a beállított hőfokot.......de simán lehet panelhiba is.ha jársz pesten szívesen megnézem diaggal.....mondjuk javítani már nincs hozzá semmim sem.
Sziasztok. Van egy D5WZ kályhám a buszomban és be állt a villanymotor,de kerítettem másikat de az D3WZ rajta az AC pumpa is. Az a kérdésem, hogy ha kicserélem akkor simán csak összedugom a csatit és minden tökéletes lesz vagy az AC is ki kell cserélni? vagy maradhat a D5WZ-jé.
Miben különbözik a D5WZ és a D3WZ? Elektronikában? vagy az csereszavatos? amint néztem a bekötésük egyformának látszik.
Ungváron lakok. Itt ilyesmihez szakembert találni lehetetlen. M3 útvonalon viszonylag gyakran van útam. Tegnap rá tekertem maximumra(4 re) 10 percig hangosan és magas fordulaton dolgozott,utána lassult és úgy működött másfél órán keresztül amíg ki nem kapcsoltam. A kapcsolónál megbontottam a szigetelést és azt vettem észre hogy 3 drót nincs sehova bekötve.Lehet hogy már eleve rosszul kötötték rá a kapcsolót?
A segítségetekre lenne szükségem.A héten beszereztem egy eberspacher d3lc . Manuális a tekerentyűje.Beindul pl kettesen, működik kb 5-6 percig útána lassan leál a pumpa,a motor forog tovább.A gáz az az hogy magától nem índúl újra csak akkor ha feljebb húzom vagy megint ki- bekapcs. Tiszítás már megtörtént.
Nemrég vásároltam egy Ford Mondeot ami alá nézve megtaláltunk egy fűtésre alkalmas kütyüt. Ha jól derítettem ki akkor ez egy Hydronic D5WS. Ahogy utána olvastam, ez csak kiegészítő fűtésként funkcionál. Tudtok e esetleg valamilyen megoldást,hogy a motor beindítása nélkül is működtetni tudjam (akár távirányítóval akár időzítővel). Gondolom,hogy az utasteret is felfűtse valahogyan a ventilátort is be kell kapcsolni, erre is szeretnék megoldást találni.
Naja, mondjuk a vashajó miatt van veszteség, de ez tényleg combosnak tűnik. Webasto állítólag jön megszakérteni, majd beszámolok. Eddigi tanácsokat köszönöm.
Az en családi házam 110m2-es abban van egy 24kw-os kazán igaz Igaz hogy a vizet melegíti a radiátornak de csak ha azt számoljuk hogy 24kw energia egy ekkora (300) légm3-es térhez bőven elég ,ők meg 70kw-ot akarnak neked ...fúúúú
Én egy garázsban ami 5*5*2,5m (62,5m3) egy 5kw kályhával jól befűthető !
Nem értem neked miért kellene 7db!! 10kw-os kályha !!
Véleményem szerint ha nagyot akarsz durrantani akkor 2db Webasto HL90-essel biztos lehet
Szerintem mindegyik egyforma hangos ,( nem találsz olyant hogy halk) , a ventilátor nem tud halk lenni , ezt úgy szokták megcsinálni hogy egy hangszigetelt dobozba rakják ,kabinon kívülre ! csak a levegő belépő,kilépő,és a kipufogó lóg ki a dobozból .
Üdv az uraknak,kérnék egy kis infót.Szóval kellene egy csendes kályha ami mellett aludni is tudok nem úgy a d1-l nél ,ne legyen canbus rendszerű,ja és levegős kéne multivan belsejét fűteni,tipusok amiket ajánlotok ?
Sziasztok! Hajóra állófűtésre van valami javaslatotok? A hely elég nagy nagyjából 12x4.8, 2m-es belmagasság, 2 szint. Levegőrendszer kiépítve 1 jobb - 1 bal oldalra. Köszönöm.
Sziasztok eltort ma az allofutesem egyik csonkja eltort az összes vizelfolyt!Érdeklödnék hogy ezt lehet e javitani (hegeszgteni,ragasztani)vagy esetleg valakinek lenne elado komplett fedele eladasra??Tipusa Hydronic 4,3kw-os!koszi
a kályha hatvezetékes stekkerében a 2-es láb a diag.......aztán,hogy az autóban ez hová van bekötve az kiderítős dolog.vaggal nem fogod tudni rendesen diagolni.....
Egyelore visszaszereltem mindent, de meg mielott vennem is valamit neki eloszor leszerelem, „probapadra” teszem es nagy elovigyazatosaggal kiprobalom az alabbiak szerint
T5-ben mind can-bus működteti a kazánod ! Nem fogod tudni elindítani manuálisan ,hiába adott hozzá minden ! (szivattyú ,)
----
Veszel bele egy analóg "Top C panelt" aztán azt csinálsz bele amit akarsz, kiegészítőként ,és állófűtésként is egyaránt ,mind távirányítóval ,mind telefonnal indíthatod !
Azt hiszem elsore ezt: „4.8.5 Wiring Diagram – Thermo Top C TTC) (12 Volt) with ON/OFF Toggle Switch” kell kiprobalnom, csak elobb talaljam meg a huzalokat a muszerfalba.