Keresés

Részletes keresés

altefnegy Creative Commons License 2005.07.18 0 0 297
És ezt a "támadó kutya" szokta hagyni? ;) Már látom magamat a lelki szemeimmel, hogy azokat a kutyákat, amiket nem tudok pár jólirányzott rúgással eltávolítani magamtól (értsd: nagyobbakak, erőszakosabb, stb.), a hátsó lábuknál fogva pörgetem. Nem rossz, de kihagynám... :)))
Előzmény: Csacska Csacsi gyerek (296)
Csacska Csacsi gyerek Creative Commons License 2005.07.18 0 0 296
Nem tudom hallottatok már-e arról a módszerről hogy a támadó kutyát a hátsó lábánál fogva vagy a farkánál fogva kell megpörgetni állítóleg ez az egyik leghatásosabb módszer és egyből eliszkolnaktőle.
Konnektororrú Creative Commons License 2005.07.06 0 0 295
Nagy hombár, az utcán futás közben engem megtámadó kutyát is futamítottam már meg peppersprayvel, többször, több kutyát is. Prüszkölve elfutott mind. Persze ezekben az esetekben nem a saját területén volt az állat, hanem csak "nagyarcúskodott", úgyhogy azt nem tudom, a saját területén hogyan reagálna. Mivel a kémia az kémia, a kapszaicin meg baromira ingerel minden nyálkahártyát kutamérettől függetlenül, szerintem ott is hatásos lehet valamennyire.

Amikor a bokszoló föl van spannolva bunyó közben, akkor olyan szintű füleseket is minden tünet nélkül beszed, amiktől ott helyben lefordulna a lábáról, ha meglepetésként kapná. Valószínűleg a kutyáknál is így lehet ez.
Előzmény: aadehogy (291)
senkijesem Creative Commons License 2005.07.06 0 0 294

Ne magyarazkodj. Ezzel csak rontod a helyzetet.

Egyebkent meg draga egy utes a p99.

Előzmény: Zolee_25 (290)
STEVE.5 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 293

"...ha mar addig sullyedek..."

cö-cö...

:-)

Előzmény: hunserv (287)
Zolee_25 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 292

"Ezek után én még abban is kételkedem, hogy ha a harapás/fogás közben az orra alá nyomtam volna egy kis peppert, akkor az legalább egy fél percen belül meghatotta volna-e."

A peppert akkor kell küldeni, amikor a kutyi útban van feléd, vagy kutyád irányába. Szerintem azért észrevenné. De ha már összeverekedtek, közéjük is küldenék.

Előzmény: aadehogy (291)
aadehogy Creative Commons License 2005.07.06 0 0 291

Kutyákkal kapcsolatban írta valaki, hogy 'folyamatban lévő inzultus' esetén

milyen testrészeire érdemes rúgással eltéríteni szándékától, pontosabban

a hasi és lágyéki részekre utalva.

Nos, ahogy a tapasztalat mutatja, az egész inkább motiváció, nem pedig csak 'harci kutya vagy nem harci kutya' kérdése. Kuvaszunknál egy-két hétig vendégeskedett

egy nála is nagyobb keverék 'kiskutyuska', akit - mivel velünk mindig békés

volt és a házőrző szerep így duplán be lett töltve - nem kergettünk el / visszajött.

A dolog lényege, hogy valahogyan beszabadult egy konkurrens négylábú

és a hosszabb ideig 'raboskodó' barátunk egy ugrással elkapta. És nem eresztette.

Bár nem vagyok focista, de 95 kilós termetemmel tudok lendületet vinni a rúgásba,

ennek ellenére a hasi és lágyéki rúgásokat mintha meg se érezte volna.

Azt pedig, hogy nem volt harcikutya, az is bizonyította, hogy nem volt vér,

tehát csak 'fogta' a vetélytársat, nem szabdalta szét, sőt, az eset után mikor

mégis ki tudtuk löködni őket az utcára, viszonylag békésen nézegették egymást.

Ezek után én még abban is kételkedem, hogy ha a harapás/fogás közben az orra alá nyomtam volna egy kis peppert, akkor az legalább egy fél percen belül meghatotta volna-e.

Zolee_25 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 290
Mire is nem alkamas? Ütni vagy lőni vele? Egyesek szerint egyikre sem. Gvass mester véleménye erről a típusról köztudott. Tisztelettel meghallgatom, elfogadom. De azért vettem ezt, mert nekem iszonyatosan tetszett. Elsősorban nem önvédelemre! Sokáig szemeztem vele, mire megvettem. Azt hogy ütni vele, csak poénból írtam, mert sokak szerint az öntöltők elakadnak, és a P99 mérete, súlya miatt önvédelemre, rejtett viselésre alkalmatlan. Ha elakad, majd ütünk. /bár nem vipera!/ Ennyi.
Előzmény: senkijesem (289)
senkijesem Creative Commons License 2005.07.06 0 0 289

"bepótoltam a hiányosságot! :))"

A p99 erre nem alkalmas

Előzmény: Zolee_25 (283)
Zolee_25 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 288

P99-be 15 db. Persze ha nincs elakadás! Ha meg elakad, elég nagy ütni vele egy szépet! :))

Előzmény: hunserv (287)
hunserv Creative Commons License 2005.07.06 0 0 287
Haat nemtudom.. ha mar addig sullyedek, hogy boltban gazpinyot vegyek, akkor 2db HW88-at szervalnek be (5 patron olyan kevesnek tunik)
Előzmény: Zolee_25 (286)
Zolee_25 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 286

Gumi az nem megy bele. Mindenki tanácsának ellenére megvettem a Walther P99-et, eddig még OK. Nem egyedülinek terveztem, azért is mertem megvenni, majd jön egy forgó, bár most a Noris Twinny tetszik nagyon.

Előzmény: hunserv (285)
hunserv Creative Commons License 2005.07.06 0 0 285
Milyen jatekszert vettel?  Ha bogyozhato, akkor a gumit se sajnald tole :)
Előzmény: Zolee_25 (284)
Zolee_25 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 284

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de ma reggel akartam megtenni feljelentésem a rendőrségen a kutyámat megtámadó eb gazdája ellen, és akkor ért a pofáraesés. A portán a szexi szöszi rendőrlány rendkívül készséges volt, sőt odajött egy rendőrismerősöm is. Előadtam a történetet (lásd lejjebb!), melyet továbbítottak az ügyeletes tisztnek. De : ők ilyennel nem foglalkoznak, nem hatáskörük, hangzott a válasz. Még a könnyű testi sértés sem tartozna rájuk. Vazze. A kishölgy próbálta felettesénél, estleg rongálás címszó alatt mehet-e a dolog, de nem. Bíróságon polgári peres eljárást kezdeményezhetek. Jó vicc. 6 e Ft volt az állatorvos, a perköltség ennek jó sokszorosa lehet. Ha vesztek, én fizetem. Ismerve az "alperesem" státuszát, vesztenék. Meg kinek van kedve bíróságra járni, húzni az egészet. Szóval megúszta a sz@rzsák . Csak mégegyszer találkoznék a korccsal élesben! Pepperből a 10-es 120 mg rámenne! :)) /de legszívesebben a gazdájára!

Előzmény: Zolee_25 (280)
Zolee_25 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 283

"...nem kellett volna huzni-halasztani!"

Nem bizony! De egyrészt a pénz nagy úr, másrészt saját kárán tanul a legtöbb ember. De már bepótoltam a hiányosságot! :))

Előzmény: gvass1 (282)
gvass1 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 282

"Már rég terveztem gázstukker vételét, húztam - halasztottam, de hírtelen felindulásból mégis megtettem amikor a múlt héten, szokásos esti kutyasétáltatás közben ránktámadt valami masztiff, pitbull stb. keverék dög gazdi nélkül,"

...nem kellett volna huzni-halasztani!

Es ha tegedet kezdett volna cafatokra szedni, akkor is azt mondtad volna neki, hogy "maradj mar kiskutyus, mert mar tegnap meg akartam venni a gazpisztolyt, es akkor most elgazositanalak, bizonyam!":-)))

Előzmény: Zolee_25 (279)
Messer22 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 281

HI

Egyetértek és egyben sajnálatos is a dolog.Az ilyen mentalitású emberkéket kéne kutyaolban tartani.

Más,ha hasonló esetre ha fel akarsz készülni:pepper foam,ez habot lő ki,pontosan kell célozni,de csak a célszemélyre hat.

Előzmény: Zolee_25 (280)
Zolee_25 Creative Commons License 2005.06.29 0 0 280
Pont most értem haza a kutya gazdájától. Az ebmestertől tudtam meg a címét. Egy helyi vágóhídas-húsboltos gazdag kőparaszt. A felesége volt csak otthon. Ő nagyon normális volt. Felhívta a férjét. Ekkora szemétládát! Még én voltam a hibás, amiért pórázon kutyát sétáltattam! Ő nem hibás, nem engedte ki, KISZÖKÖTT!!!! ÉS??? Vállald a felelősséget, vazzeg a rohadt kutyádért! Úgy felhúzott, mondtam lelőttem volna a dögét. Azt monta, akkor engem lőtt volna le! Nem gyenge, mi?! Ez kimeríti az életveszélyes fenyegetés témakört? Fizetni persze nem akar. Mondtam feljelentem, nem hatotta meg! Holnap intézem a feljelentést!  
Előzmény: Zolee_25 (279)
Zolee_25 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 279

Sziasztok!

Már rég terveztem gázstukker vételét, húztam - halasztottam, de hírtelen felindulásból mégis megtettem amikor a múlt héten, szokásos esti kutyasétáltatás közben ránktámadt valami masztiff, pitbull stb. keverék dög gazdi nélkül, akkora volt, mint egy vaddisznó. Jelzem, egy német boxerrel voltam, ami nem harci kutya, hanem családi kedvenc, nem gyilkol macskát és minden kutyával barátságos. Egy rövid verekedés után ez a korcs meg akarta dugni a szintén kan(!) kutyámat. A közben kihívott rendőrök (csoda, hogy kijöttek) csak röhögtek, de azért kiszállni nem mertek a kocsiból. Azt mondták, le nem lőhetik. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy emberre abszolút nem is morgott. Ekkor már a kutyák nem verekedtek, csak a kóbor eb próbált az enyémre ugrani. A kihívott gyepmester(nő) se tett túl sokat, nincs altató puska, se háló, se hurokvégű bot, csak beetetés altatós kajával. Baszott enni az a dög. Kifáradva lefeküdt, de amikor indultam volna a kutyámmal, újra jött, nem hagyott elmenni. Végül én szálltam be a kutyámmal a gyepes kocsiba, félve ráraktak egy pórázt a kóborra, kikötötték egy oszlophoz. Kiszálltunk, aztán húztam haza a blökimmel. Mondtam a rend őreinek, ezek után tuti veszek gázpisztolyt, azt mondták csak felidegesítem és tuti rám támad a kutya, meg blablabla... szóval nem kell az nekem. A kutyámon két felületi sérülés keletkezett, sántít az amúgy is műtött lábára. Másnap az állatdoki 6 rugót kért (egy fél ZAZA ára!!!) fájdalomcsillapító meg hasonló gyógyszerek miatt. Ez mind egy felelőtlen kutyatartó miatt. Sok embernek az a kutyasétáltatás, hogy kinyitja 1 órára az utcaajtót, azt mehet az eb, amerre lát.

Ha lett volna nálam gázpisztoly, tuti lőttem volna. Ezzel csak az az óriási probléma, hogy az én kutyám is iszonyatosan fél a durranástól, ott kapott volna szívrohamot. Ezek a cuccosok pedig baromi hangosak. A megoldás : Dog Shok!!!

eyefull Creative Commons License 2005.05.11 0 0 278
Javíttatni
Előzmény: hunserv (275)
gvass1 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 277

"A Jet szórófejű kivitel sugárban, a Fog szórófejű felhőben terít. Tehát nem véletlen, hogy a tied sugárban terített. Vsz. az eladó nem tudta, mi a pálya."

Az elejin a gyarto tenyleg ugy nyomta, hogy fog sugarban nyomta, a jet meg teritett, aztan rajottek es kb. fel eve(?) visszacsereltek.

Előzmény: Konnektororrú (274)
hunserv Creative Commons License 2005.05.10 0 0 276
Amugy en is jartam ott penteken, igaz, tragaccsal... latod, ha szoltal volna, akkor megsporolsz egy adag gazspret :)
Előzmény: eyefull (273)
hunserv Creative Commons License 2005.05.10 0 0 275
Csak nem vasat venni voltal? :)
Konnektororrú Creative Commons License 2005.05.10 0 0 274
A Jet szórófejű kivitel sugárban, a Fog szórófejű felhőben terít. Tehát nem véletlen, hogy a tied sugárban terített. Vsz. az eladó nem tudta, mi a pálya.
eyefull Creative Commons License 2005.05.10 0 0 273

Pénteken bolyongtam a Kálvin J. utcában-kapszlis boltot keresve. Az már odafelé feltűnt, hogy minden háznál kutya van(de tényleg én ennyi kutyát egy utcában még nem láttam!!)!!
Na, elégedetten jövök ki a boltból és emelkedett hangulatban sétálok visszafelé amikor megugat egy kuyta az egyik háznál. Na több se kell a többinek az egész utcában minden kuyta elkezd ugatni.Az egyik háznál volt két kis bokafogó, amik már a akkor is kint voltak amikor odafelé mentem, de akkor rám sem hederítettek..Nem is figyeltem rájuk(de azárt nem az ő oldalukon mentem, hogy ne ingereljem őket), de alighogy elhaladtam mellettük, hátulról nekemrontottak! Én meg ahogy voltam fordulásból pofánspricceltem egy adag paprikával, a harciasabbat:-)) AZ egész annyira hirtelen történt kb. egy másodperc volt az egész, hogy utánna kezdtem felfogni mi is történt-teljesen ösztönös mozdulat volt, pedig nem is sokat gyakoroltam ezt az előkapom és rögtön fújok dolgot...
A kuyta megfeküdt, mint büdösbogár a Chemotoxtól--na jó szóval az volt, hogy a melső lábaira rogyott és próbálta a fejét az aszfaltba fúrni-utána meg visszacsúszott vhogy a kertjébe-a társa meg annyira megdöbbent, hogy meg sem mert mozdulni..
Szóval a kutyák is meglepődtek, meg én is még jobban saját magamomon, hogy-hogy tudtam ilyen gyorsan reagálni..
Az esetnek volt egy szemtanúja, egy néni aki pont mellettem sétált, ő fel is kiáltott amikor rámrontott a két kutya, utánna meg elnémult a sikeres védekezés láttán..Sz'al büszke voltam magamra, de azért este már sajnáltam is a kutyát--de azzal vigasztaltam magam, hogy 100 %osan "jogos önvédelmi helyzet" volt.
Azt hozzátteszem, hogy a cucc maradandó károsodást nem okoz, csak szerez egy rossz félórát az állatnak..
Ja, még aprayről annyit, hogy nekem úgy adták el, hogy ez jó kuyták ellen, mert nagy területet szór be, porlaszt, na ehhez képest vízipisztolyszerű kis vékony folyadáksugár jön ki belőle, ami ebben a helyzetben még ideális is volt, mert rohadtul fújt a szél..

Szóval vki írta vhol, hogy fél percig tart amíg hat a pepper(a gumis topikban)—tapasztalatom szerint a hatás azonnali..

Ja Pfeffer KO Jet volt a spray.

MLaca Creative Commons License 2005.05.04 0 0 272
Sziasztok, olvasgattam a hozzászólásokat és a kérdéseket. Nos, kutyát távol tartani (nekem is az volt a gondom, hogy állandóan az én kertem végébe szarnak) a legjobb - viccen kívül! - az őrölt bors. Kimentem boltba, vettem pár kis tasakkal és száraz időben szétszórogattam a "kedvenc" helyükre. Azóta nem jár ide egy sem. Egy próbát megér és nem is drága.
- Gibson - Creative Commons License 2005.05.04 0 0 271

Felfüggesztett börtönt kapott a mentőkutyát lelövő férfi

http://www.origo.hu/itthon/20050503felfuggesztett.html

Hpasp Creative Commons License 2005.05.03 0 0 270

Na, mostmár én is beszámolhatok egy "éles" helyzetben történt alkalmazásról...
...ráadásul a feleségem volt a védekező fél  :(

Reggel sétált az oviba a két kis törpével (külvárosban lakunk), amikor egy kutya morogva-vicsorogva elállta az útjukat, majd egyenesen feléjük indult.
Az asszony összegyűjtötte a piciket a jobb oldalán és balkézzel, amikor a kutya kb. 1-2m -re ért, rádurrantott a HW88-ból egy 120mg-os pepper patront. Az eb vonyítva elszaladt.

Ugyan jobbkezes (és mindíg azzal is gyakorolt), de mivel a jobbkezével a törpöket igazgatta, mégsem okozott gondot balkézzel (szerinte egész pontos) lövést leadnia a HW88-ból.

nim08 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 269
Nekem is volt egy esetem, már leírtam a "gázos" topickban. A telken a nyitott kertkapun bejött a szomszéd harcikutyulija. Először csak ugatott, de félő volt hogy belém is mar. Szerencsére még nem öltöztem át, oldalamon volt a GRP, felé is lőttem egyet. V.szeg nem találtam telibe a rohadt pofáját, de a durranás hatására kimenekült. Később halottam, hogy az utcán prüszköl (hehehe), úgyhogy még a mellément gázfehőnek is volt hatása. Egyébként egy ismerősöm mesélte aki Érden lakik, hogy ott a postás motorja oldalán furkosbotot hord, s ha az üldöző kutya már kellő közelségbe ér, rá**sz egyet a fejére.
Előzmény: sholtz222 (264)
jefflynn1974 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 268
Ja, valami ilyenre gondoltam en is... Az egy dolog, hogy a felduhodott kutyat nem rettenti el attol h cafatokra tepjen, de lehet hogy az amugy nyugodt allatot az a kis kellemetlenseg tavoltartja, es pl a masik szomszed keritese melle fog sz.rni a tovabbiakban... De a vegyszeres megoldas is erdekel, vagy valami egyed dolog is, van otletetek?
Előzmény: petike23 (267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!