Köszönöm szépen a választ! :) Lehet, hogy veszek egy pár 85/80 Allseason-t, holnap eldöntöm még. Hóban, esőben is jobb a merényletsárga? :) Még egy kérdés: gondolom ezt is be lehet állítani, hogy tökéletes legyen a vetítési kép igaz? Most kezdek csak belegondolni, hogy a héten bekerül a ködlámpába az Allseason H3 és lehet, hogy a H4-be is? Szerinted ütős kombináció lenne így a kettő együtt? :)
Hát ha megjön a tél, akkor azt már látom, hogy a téli izzóra kell átállnom, a merényletsárgára :D
Nyári izzónak meg jó lesz az nbu :) Tényleg szépen világít, de azért a offroad erősebb nem kicsit :) Picit fehérebb az nbu, attól tűnik jobbnak. Szemünk hihetetlen módon befolyásolható, nem is hinnéd mennyire :)
Sőt, ügyfeleket is cseszegetjük vele :) Egymás mellett van bent két 15" masina, egyikre mindenki azt mondja, hogy 14 vagy 13, s amikor megmondjuk nekik, hogy az pedig 15, akkor leesik a pofájuk és nem értik, mert full egyszerű a képlet :)
Ködben nem szeretném meglátni mire képes, mert a mai ködfoltoknál is szépen visszadobta a fényt, nem világít át rajta.
Ködlámpám nincs, nem is akarok erre költeni, így maradnak a szíp sárga izzók :) Amúgy is sokkal szebb a sárga lámpa, a fehér olyan általános :)
Örülök, hogy neked is tetszik az NBU. :)) Pont az imént gondolkodtam a 85/80W Allseasonról, hogy vajon a fényerőben, illetve, hogy a fényt milyen messzire képes vinni, szóval milyen lehet az NBU-hoz képest. Azt próbálom kitalálni, hogy melyik a legjobb kombináció , NBU mindkét oldalon vagy Allseason mindkét oldalon vagy egyik jobb oldalon másik bal oldalon...igen, az nekem is feltűnt, hogy ennyire "karcsú" :))))
Fényerőre visszatérve: azt tudjuk, hogy NBU 55/60W tehát kb. 1500 lumen, Allseason meg 85/80W és elvileg 2400 lumen, de: ugyanolyan minőségben vagy hatásfokkal képes a 2400 lumenes Allseason izzó világítani, mint az 1500 lumenes csúcsizzó? Szóval ugyanolyan messzire képes világítani, mint az NBU? Másik kérdés: sima 100/80W Offroad Osram az említettekhez képest milyen?
No megvolt az első teszt az nbu-val jobb oldalt és bal oldalt megmaradt a 85/80 offroad.
Meggyőző az nbu teljesítménye határozottan :) Nem tudja amit a 85/80, de noncs miért szégyenkeznie, tényleg jó erős :)
Pici köd volt a 9 kerben is, ott azért erősen látszódik, hogy ez nem egy sárga izzó, offroad sem, kis ködfoltoknál is olyan szép falat képesek csinálni...
Szal tényleg jó izzó, de a köddel nem tud mit kezdeni :)
Budapest, XIV. ker. Dózsa-Thököly környékéről írtam az előbb. A héten megy majd műszakira a kocsi, a szerelőmet már lenyűgözte az Unlimited fényereje, remélem a vizsgabiztosok is hasonlóan vélekednek majd. :)
Most voltam lent a kutyával sétálni, akkora köd van, amilyen ebben a téli szezonban még nem volt....50-70 m közötti a látótáv, olyan mintha egy horrorfilmben egy elvarázsolt hely. Gyári fehér xenonos kocsik szép ködfalat láthattak maguk előtt...bele sem merek gondolni, hogy városon kívül mi lehet...
Jut eszembe, rákérdeztem a vásárláskor, hogy összesen (raktárat mindent egybevéve) 2 db van-e ebből a termékből? Erre mondta az eladó, hogy van még 7 db rendelésre. Szóval elvileg még lehet venni. :)
látod-látod, ezt nem akarja sok ember megérteni xd
most a fehér a divat, ill. szárazon jobb, mert kontrasztosabb, de Ennyi. Fizikát nem lehet becsapni :)
Nem, az sztem a helyzetjelző. A facelift utániaknál, azzal párhuzamosan hogy leköltözött a lökhárítóba a ködlámpa, a lámpatestből kivették, csak a helye van ott.
Attól eltekintve, hogy szabályos-e én azért nem ledesítettem anno mág korábbi autómnál a féklámpa/helyzetjelző kobinációt (ott láttam értelmét LED-nek a gyorsabb felvillanás miatt) mert az akkor elérhető termékek esetén nem volt elég különbség a féklámpa és helyzetjelző észlelhetőségébében.
Meg ez vékony jég, ha ledesítesz, onnantól a ráfutásos balesetek (nem szabályos félkámpa) megítélése kétséges jogilag...
Más: Srácok, nem kellene egy év-eleji összejövetelt tartani? Most úgyis sötétedik hamar, köd is van, abszolút porondon van a jó és a jobb izzók kérdésköre.
Lámpaellenőrzés, H7 izzócsere: A bal oldali tompított izzó úgy bele volt szorulva a fémkeretbe, hogy a lököst le kellett venni hogy hozzáférjünk a lámpatesthez és ki tudjuk szedni az izzót. Fogóval szépen vissza lett nyomva a helyére a rögzítő fül, most már könnyen kicserélhető az izzó.
Mindkét lámpa kapott 2 új Valeo Aquavision SÁRGA H7 izzót a ködre és télre való tekintettel.
Picit alacsonyra hordott a jobb oldali, feljebb tekertük. Sokkal jobban látok!
Az út fehérnek tűnik de a táblák sárgák.
ment előttem a ködben egy F asztra, gyárinak tűnő fehér izzókkal. Amikor a tompítottat átkapcsolta reflektorra, csak a fehérséget láttam a ködben.
Simán megelőztem 80-nal ő meg egyre jobban távolodott...