Kalimera minden kedves görög sziget rajongónak!
Szeretettel várunk itt mindenkit, aki járt már ezen a csodálatos szigeten, vagy csak tervezi a nyaralását. Osszuk meg egymással tapasztalatainkat, élményeinket, képeinket. Kérem, hogy törekedjünk a görög mentalitásnak megfelelően kulturált hangvételű (esetleg baráti) társalgásra, kössön össze minket a görög szigetek iránti rajongásunk!
Ajánlom a Hellasz . hu fórum oldalán Karpathos címszó alatt olvass vissza, szinte minden kérdésedre választ kapsz. De elolvashatod ott a beszámolókat is.
Mi Szeptember 24-én megyünk Karpathosra Pigadia-ra, szeretnék infót gyűjteni, hogy milyen árban vannak a Tavernák és Éttermek ételei és kb. elég e 400-500 euró egy hétre 2 főre?
Tényleg igaz, hogy magam járjak utána az autó bérlésnek, mert úgy olcsóbb, mint amit a kirendelt idegenvezető ajánl?
Avlónától északra él néhány vadszamár. Ha azok fülébe súgod, hogy Syssy néni vagyok a fórumról, se kisvonat se benzin, csak a törött lábam, de hoztam rollert, vagy egy (felfújható) lovat, hát biztosan szelídre váltanak. Vagy úgy szétszaladnak, hogy ember nem látja Őket többé.
Kíváncsivá tettél. - Őszintén várom, milyen élményekkel térsz haza. Jó nyaralást!
Meglehetősen alacsony lesz a hatékonysága. Lejtőn is, - csak nagy bátorsággal, és egy kevéske sík úton használhatod, de az sem lesz egészen örömteli. Talán hátszélben, - Esetleg.
Írtál a városnéző kisvonatról, nekem pont jó lenne. Nem tudsz te, vagy valaki Karpathost jár utitársunk megközelítő menetrendet? Ment valaki vele idén?
Na erre mondtam én, hogy nekem megéri az a 10 euro (amit nem hűtőmágnesre költök:DDDD), hogy ebéd után még sziesztázunk egy kicsit, aztán megint ki a tengerbe, és 6 óra előtt lezuhanyozva, kipihenten és élvezettel töltöttük el az utolsó időt.
Egyébként pedig nem 8 nap, hanem 7 éjszaka a hirdetés és mi ennyit fizetünk, nem pedig nyolc napot. Az utazás, az 8 nap..
Ja még valami. Megkérdeztem, hogy lesz e első nap vacsoránk, valószínűleg nem, de ezt az utolsó nap ebéddel pótolják:):):):):) A mi szállodánkban nincs is ebéd.:DDDDDD
Igen tudom a vészkijárathoz csak dögerősek ülhetnek, de azért megpróbálom. Már itthon szoktatom magam a szűk üléshez:):):) A két ballábam közül a bal-labbik:D
Zsizsikének igaza van, nem csak tőlünk jönnek a szállodákba, apartmanokba, nem véletlenül van annyi olasz, holland, stb turista. Valószinűleg ezért nem lehet mindenütt ottmaradni.
Igen, ezek bosszantó dolgok, de ha ezen rágódnék, akár itthon is maradhatnák, itthon is van bőven min bosszankodni.
ez sztem csak úgy lehetett, h az iroda helyeket bérelt rendes menetrend-szerinti járaton, és abból esetleg napi kettő volt. de azt, h egy chartert egész nap a betonon tartanának, ezt furcsállanám. de persze minden lehet és annak ellenkezője is.
Véleményem szerint a (PanoramaTravels) kinti partneriroda dolga lenne átszervezni a szállásadókkal, hogy ne kezdjenek 12-kor takarítani, amikor a következő turnus csak 22 óra után érkezik.
Ez csak akkor igaz, ha éppen pontosan ugyanannyian érkeznek minden szállodába minden héten a repülővel. Különben lehet, hogy a délben mondjuk Ausztriából érkező gép utasai szállnának meg az általad elhagyott szobában. Nem mindig és mindenütt kontingenssel dolgoznak az irodák, sőt.
persze, ez így van! én csak azt mondom, h nem (volna) rosszabb az este sem, mint a többi napszak, mert vagy az első vagy az utolsó nap teljes csak, illetve napközbeninél meg sem az első, sem az utolsó nem az igazán és teljesen. de ha ki kell menni már ennyivel a reptérre menés előtt a szállóból, akkor bizony az este válik a legrosszabb opcióvá.
de asszem a turnusmeghatározás így volt azért mindig, szóval ebben nincs változás. tudod, ezért (is) kell saját szervezésben menni, h ilyenekkel ne (se) kelljen számolnunk.. ;) :)
Tavaly még szépen zajlott az utolsó nap is, - persze ez most senkit sem vigasztal, csak az okokat keresem.
A TS sokkal több járatot indított idén, ennek esett áldozatul a budapesti indulás. Egy gép átlagosan 3-4 desztinációt jár be egy nap, ez lett a nap utolsó útja.
Véleményem szerint a (PanoramaTravels) kinti partneriroda dolga lenne átszervezni a szállásadókkal, hogy ne kezdjenek 12-kor takarítani, amikor a következő turnus csak 22 óra után érkezik. Ostobaság arra hivatkozni, hogy ez a szokás és hiábavalóság ezen keseregni.
Összefoglalva: az utolsó napon bezuhant a komfortérzetünk. A mi apartmanunkban egyetlen zuhanyzó és wc állt 14 ember rendelkezésére. Nem biztosítottak csomagszobát, csak az épületen kívül lehetett lepakolni a lépcső alá.
A hazaút gyakorlatilag 12 órásra nyúlt. A találékonyságon múlt, hogy valamelyest enyhíteni lehetett a kellemetlenségeken. Délutáni hűségben, szieszta idején legjobb egy frappé mellett üldögélni az árnyékban, fővárosi tartózkodás esetén felkeresni a garantáltan hűvös Archeológiai Múzeumot. Esetleg beszerezni néhány csecsebecsét, elköszönni a kedvenc éttermedtől, vagy lelegelni az összes fügebokrot…
Az átlag nyaralónak persze mindegy, ugyanolyan láblógatással tölti majd ezt a néhány órát, mint az összes többit…
Ha tudod, mit akarsz, akkor a sziget is a legszebb arcát mutatja majd ehhez!
Syssy, soha ne mond a check in pultnál, hogy azért akarsz a 13. sorba a vészkijárathoz ülni, mert törött a lábad. Az eljárási utasítás szerint erősen profilizált az ide ültethetők köre. (az első sor vagy a C és D ülések is jók, attól függően melyik lábadat akarod kinyújtani a folyosóra.)
én ezt nem értem akkor. mert mitől más az (a végeredmény szempontjából) ha reggel érkeznek? akkor meg az utolsó nap esik ki, vagy nem? ha meg délben, akkor se az első, se az utolsó nem nyugodt, nem teljes. de mindegyik esetben a kint töltött idő hossza tikkre ugyanannyi. vagy mit nézek be?
(persze, az ideális az volna valóban! :)) csak sajnos az ugye megoldhatatlan, hiszen a gép nem állhat a reptéren egész nap csak úgy, sajnos.)
Ha este érkeznek meg (az már mindegy, hogy 9-10 vagy 11 órakor) és ez számít az utazás első napjának, akkor bizony egy nap (ez a nap) már kiesett. Attól függetlenül, hogy az utolsó nap is hasonló időben indulnak vissza, bizony itt egy nap (az első nap) elveszett.
A fenti dolgok viszont sajnos a menetrend sajátosságai, ezt bele kell kalkulálni. Illetve az utazási irodának is pontos információkkal kellene szolgálni az indulás és érkezés időpontját illetően, hogy az utazók "tisztán lássanak".
A legideálisabb megoldás az lenne, ha délelőtt 9 körül megérkeznénk az első nap és az utolsó nap estefelé jönnénk haza :)
lehet, h igazad van ám, én csak a fórumokon olvasom ezt, állandóan visszatérő téma, ki tudja, mikor indul a charter, kinek mit mondott az iroda, stb., stb. az viszont mondjuk biztosan igaz, h a charterek menetrendje a legkiszámíthatatlanabb, vagyis ha tudod is időben, komoly az esélye, h fog még változni az utazásig.
mennyi időt vesz el: így, h ki kell menni a szállóból utolsó nap délben, így valóban elvesz pár hasznos órát a menetrend, igaz. de ezért nem a menetrend a 'hibás', hanem ez a szokásjog. mert önmagában attól, ha este megy a gép, nincs veszteség, hiszen akkor este is jön - így attól függően, h előbb jön onnan ide, vagy innen oda (chartereknél ugye főként utóbbi), így pontosan annyit vesztünk el, mint egy napközbeni gépnél (pontosan annyit, amennyivel korábban kint kell lenni a reptéren). de mondom, így, h az utolsó nap már semmiképpen sem tekinthető szabadnak, így nagyon más a helyzet, bizony.
Ahol mi voltunk, ott 12-ig el kellett hagyni a szobát. Az már a szállás hozzáállását minősíti, hogy szinte minden esetben volt külön poggyász szoba, ahová le tudtuk tenni a csomagjainkat és mivel este indult vissza a gép, le is tudtunk tusolni.
A legalább 2x szorzót már tizenvalahány évvel ezelőtt is alkalmazták. Mi egyszer mentünk el ilyen útra és soha többet. Az volt a tanulójárat :) Inkább előtte felkészülünk az adott helyből és veszünk egy-két jó útikönyvet.
De a te eseted is azt bizonyítja, hogy az eltelt évek alatt nem minden esetben lett jobb az utazások színvonala...
Hát én csak régebben utazgattam repülővel Görögországba, akkor elég pontosan meg tudták mondani, hogy mikor indul a gép. Ezek szerint, ez is rossz irányba mozdult el...
Ha másfél-két nap nem is jön össze, de egy rosszabb járat esetén egy nap bőven elveszhet sajnos. Ami mondjuk egyhetes nyaralásnál nagyon sokat számít :(