1. az emeleti fürdőszobában a mosdónál van forróvíz,
2. a kádnál viszont éppen hogy langyos,
3 a lenti zuhanyzónál is kevesled
mi lehet az oka ?
Hát sok minden..
Elsőre ki kell mérni hogy az egyes fogyasztók vízhozama azonos e ??
Mert pl. lehetséges ,hogy a mosdónál 5 liter /perc folyik ki - forró és ahol nem megfelelő ott a duplája.
Egy háztartási vizvételi hely nagyjából 10 liter per perc, de ez pl. a nyomástól erősen függhet.
A kisérletnél, a hiba keresésnél beállítasz egy állandó vízhozamot pl. az 5 liter/percet, méred hozzá a gázfogyasztást, majd a másiknál ugyan így beállítod a vízhozamot, nézed a gázfogyasztást és ha a kettő azonos, a hőfoknak is azonosnak kell lenni.
Nyilván nem az első percben, hanem akkor amikor már az egyensúly beáll. Hosszabb vezetéknél az egyensúly később áll be.
Bocs, hogy beleszólok, de azon kívül, hogy BalazsAnett hozzászólása jónéhány vesszőt nélkülözött, teljesen érthető módon leírt egy problémát. Az, hogy te azt nem tudtad (vagy nem akartad) értelmezni, nem feltétlen az ő hibája...
Hátha valakinek még szüksége lesz rá: a hiba megoldása a fűtővíz hőmérséklet érzékelő cseréje volt, ami a hibakódok és a hibajelenségek alapján elég egyértelmű. Elég szomorú, hogy ehhez két szerelő, három látogatás, öt telefonhívás, valamint négy hét kellett, továbbá az, hogy végül én végigböngésszem nekik a gépkönyvet és a kapcsolási rajzot, majd megmondjam, hogy mit cseréljenek ki.
Szia! leanderworld Nálam most dettó ugyan ez a probléma, ugyan ilyen kazánom van és ugyan ezt produkálja mint neked a hiba kód is ugyan ez ! Ez a hiba kód f36 most akkor azt jelenti hogy aminek ki kéne mennie füstnek az nem távozik rendesen és ezt érzékeli a kazán és ez miatt ki is kapcsol !?
Ez eléggé nagy meló lenne, még családi ház esetében is. Ráadásul a radiátorokat külön-külön kéne valahogyan átmosni. Ezért nem látom értelmét leszerelni az átmosáshoz. A rendszerbe bele tartoznak azok is. Szerintem...
Üdv.! Következő lenne a kèrdèsem (hàtha làtatlanban tud valaki valamit mondani): Cìrkò van a házamban. A problèmàm, hogy az emeleti fűrdőszobàban a mosdònàl van forrò vìz a kàdnàl viszont èpp hogy csak langyos folydogàl! A lenti fűrdőben a zuhanynàl pedig olyan a vìz hőfoka, meg lehet fűrdeni de azèrt jobb lenne ha melegebb lenne. Tehàt helysègenkènt ès mèg azokon belül is nagymértékben vàltozik a víz hőfoka! Mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok.Van egy Junkers ZW20KD23 Tipusu cirkó kazánom.Azt csinálja hogy amikor a melegvizet elzárom,kivisszaáll a kazán őrlángra,és nem kapcsol át fűtésre.A hét elején még kattokgva ki-be kapcsolt,de ma reggelre már nem kapcsol át fűtésre.Mi lehet a hiba?
Nem, nem lett ellenőrizve tudtommal mert nem tudta a szerelő mi az a hibakód. Azóta-most az ünnepek alatt- már utána olvastam és rátaláltam én is egy hibakód leírásra amiben ez szerepelt. Majd remélem megnézik ezt :O
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban: van egy Vaillant atmoTEC pro kombi kazán a lakásban. A hibajelenség: melegvíz engedésekor egyszer csak jéghideg víz kezd jönni, kazán leáll és nem is indul újra, csak reset után. Egy időben kiírta, hogy F36 hibakód, mostanában már nem. Nem ír ki semmit, hanem egyszer csak nincs melegvíz. A szerelő már kitisztította, cserélt benne tegnap hőérzékelő kapcsolót is. Azt mondja lehet, hogy panel hiba, ami hát árban már húzós lesz. Fürdeni, tusolni, mosogatni már egyszerűen lehetetlen :O
Valakinek valami tippje, ötlete?
Egy hozzáértő Vaillant szerelőt keresek, aki meg tudja csinálni, jelenleg csak találgatások vannak :O 10-15-30 ezer Ft kiadások után.
Előre is köszönöm!
(ha szerelő vagy privátban írj légyszíves! helyszín: Budapest, 16. ker.)