Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 291

Ma már talán nincsen, ez nem mostanában volt, hanem vagy jó 10 évvel ezelőtt. Abból volt kivágva, meg tudtam nézni, mivel fel volt nekem véve a sorozat és megismertem a jelenetet. Nem snitteket vágtak abból csak 1 db-ot 5-10 másodperc közöttit, az előtte és utána lévő képkockák már más volt és azt követően már jöttek az Ausztráliai tűzoltókkal készült külföldi magyar alámondással készült pár másodperces interjú. Gondolom jobban ki kellett tölteni az anyagot és kéznél volt, ráadásul adva volt, mert az Ausztráliai erdők eléggé sajátosak, egyedik.

 

 

Előzmény: renee7 (290)
renee7 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 290

Ne haragudj, de amit az Ausztráliai erdőtüzes híradásokról írtál az képtelenség. Látom érdekel a videótechnika, illetve a műsorszórás, de laikus jellegűek az ismereteid.

 

Tessék: az alább linkelt oldalakról mindent megtudhatsz a témában. Akár a hírügynökségek hír, kép, információcseréjéről. Manapság ez már minden egy számítógépes rendszerből történik, amire előfizetnek a különféle hírgyártók. Semmi szükségük nincs arra, hogy az Ausztrál Expressz-ből vágjanak ki snitteket... :)

 

http://www.mediatechnika.hu/nyitolap.html

http://www.videopraktika.hu/

 

Előzmény: Törölt nick (284)
renee7 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 289

Olyan szinten nem létezik DVD mint hardver egy televíziónál, hogy számos esetben van foglalkoznak videó utómunka stúdiók olyan megrendelésekkel, hogy kisebb, kevésbé tehetős reklámozók, miután elkészítették a reklámfilmet, DVD-re de nem vihetik egyenesen a televízióba, mert csak Digital betacam-on fogadják be a reklámfilmeket a televíziók és akkor az említett utómunkastúdiókat keresik meg azzal, hogy a DVD-n lévő anyag kerüljön át Digit Betára. Ez minden esetben így van, akkor is, ha utána a reklámfilmet rögtön beküldik a kazettáról egy médiaszerverre és onnan játszák ki majd ténylegesen a programot.

 

Előzmény: renee7 (288)
renee7 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 288

Semmiféle műsort nem írnak ki DVD-re. A DVD egy játékszer, nincs helye professzionális, műsorszóró közegben. Egy filmet, sorozatot minden általában Beta SP, Digit Beta, formátumban terjesztenek, játszanak be, illetve számos műsort számítógépes médiaszerverről, fájlként.

Előzmény: Törölt nick (284)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 287

De mióta rájöttek, hogy milyen sz@r a DVD lemez, inkább számítógép vezérelt és merevelemezen, a mozi a jogokat megvásárolja, tehát neki teljesen mindegy milyen eszközön tárolja, illetve olyan szinten nem mindegy, hogy melyik éri jobban meg, de, hogy ember nem kell hozzá negyed annyi sem, mint a korábbi technológiákhoz az biztos. A PC program megoldja, vetítés közben nem történhet hiba, maximum az áramszünet, de a generátor és az újraindítás ezt is megoldja..

Előzmény: renee7 (282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 286

Volt egyik Tanárom korábban mozigépész is volt, tehát tudott mesélni a témáról, hogy hogyan kellett megoldani, ha elszakadt a film a moziban vetítés közben a néző viszont ebből nem érzékelhetett semmit se.. A DVD-vel már könnyebb a helyzet, nem kell hozzá ügyeletes ember, ha megakad rögtön elindul, illetőleg párhuzamosan megy a biztonsági másolat vetítése is, a néző észre sem vesz semmit belőle, hogy milyen hiba történhetett vetítés közben, ha esetleg megállt a lemez..

Előzmény: renee7 (282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 285

A DVD valóban kényelmi eszköz, számítógépes technikával vezérelve már nincs szükség, hogy minden adott filmet egy egy emberke elindítson a Televízióban. Ha pedig hiba keletkezik, az automatikus rendszer kijavítja és tovább megy a film. DVD-t be lehet állítani úgy, hogy véglelenített legyen a lejátszása, újra meg újra kezdődjön elölről..

 

 

Szalagot vissza kell csévélni, kifűzni, vissza.. Ahhoz ember kellett, ha valami adás hiba lépett fel..

 

 

 

Még 1991.-ben is a Magyar Televízióban ment olyan film (Jetson Család rajzfilmsorozat), ahol a rész közben egyszercsk megugrott a kép, vibrált egyet, még egy vastag csíkot is betett a felvételemben, mert vettem videóra, a hang is meg megakadt ekkor egy pillanatra, majd ment tovább, igen ám csak nem úgy mint addig, elcsúszott a hang a képtől. Akkor még olyan gépen mehetett ahol kölön ment a kép és alatta a hang egy külön szalagon. Az a rész így is ment le a felétől, ahol ez a gixer volt, elcsúszott hanggal. Úgy látszik a rajzfilmet nem követte senki sem, a műszakisok közül, nem vették észre, pedig elcsúszott akkor rendesen, nem csak kicsit.. Ahogy vége lett a rajzfilm résznek, a következő műsornak már nem volt semmi elcsúszási baja.

 

A DVD erre jó amit a TV-k csinálnak, évekig nyüstölni, rengeteget ismételgetni..

Előzmény: renee7 (282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 284

Valószínűleg olyan műsort, filmet írnak ki a TV-k esetleg DVD lemezre aminek mondjuk megvan pár évig az ismétlés joga, ismétlik egy jó párszor, aztán amikor letelik mehet a süllyesztőbe. pl: Story4 mondjuk a Dallassal, évek óta újra meg úra adja. Olyan mintha mondjuk felvettem volna DVD lemezre az egészet és évek óta újra meg újra beraknám elölről a végéig mindet.. A sok lejátszástól nem gyűrődik meg sehol sem a szalag, évek múlva ha egyszer befejezik, ez is mehet.

 

Úgy jó 10 évvel ezelőtt az rtl klub megvásárolta a Disney-t és elkezdte hosszas idő után vetíteni az Ausztrál Expressz sorozatot. Abban volt egy rész, ami az erdőtűzről szólt, tüzes jelenetek az erdőben. Onnantól éveken át amikor nyaranként az Ausztráliai erdőtüzekről ment a tudósítás a kereskedelmi hírekben, abból a sorozatrészből vágtak ki kép jelenetet (ami az erdőt ábrázolja, szereplők nélkül pár másodpercig), (eléggé felismerhető jelenet, kamera közelítés, fák, tűz stb. mással nem összetéveszthető), valószínűleg szalagon lehetett nekik, mert csík került ebbe a pár másodpercbe bele (végigszaladt a képen) pedig amikor a sorozat teljes része ment az rtl klubon akkor még az nem volt ez benne, abban a képkockában. Gondolom, hogy ott állítgatták meg a gépet, meg vették ki a szalagot, hogy azt a pár másodpercet rá vághassák a hírek anyagára és meggyűrődhetett a szalag. Most pár éve amikor adta a Prizma TV újra ezt a sorozatot a csík ott volt benne, tehát benne maradt, úgy látszik így lett eltéve.

Előzmény: renee7 (282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 283

Igen, a TV archívum akkora, hogy szinte képtelenség lehet mindet így megcsinálni, gondolom amik a lefontosabbak voltak és a legjobban tönkre mentek azokat felújították, majd digitális szalagra vissza másolták. Lehet, hogy a felújítás folyamatos, vannak emberkék akik állandóan csinálják, bár az egésznek ha mindet akarnák, sose érnének szinte a végére..

 

Azért néhány TV adónál fel lehetett az adás alatt fedezni DVD jellegű hiba jelenséget, például Helyi Pesti TV adóknál voltak olyan szakadozások, kockásodások, mint amikor a DVD lemez meghibásodik és meg megadkadozik a lejátszás, volt, hogy meg is állt a TV adás sugárzás, egy széteső kép formájában és órákig így állt (helyi adóknál főleg), de még nagyobbnál is láttam már ilyesmi jelenséget, csak ott hamarabb megoldották, hogy menjen az adás tovább.

 

Nem terjedt el az a forma, a költsége miatt, gondolom. Kodak szaküzletben mondták annak idején egyik ismerősömnek, hogy bizonyos szalagok sajnos nálunk azért nem terjedtek el, mert külföldön is elég drága, behozatal + haszonnal meg egyszerűen nem érte volna meg, annyit nem tudott volna a magyar eladó rátenni, hogy nagy számban még meg is vegyék. Ezért egy két kereskedő kivételével be sem hozták, maradt inkább külföldön sláger.. Hiába, Európa messze van.. mondhatnánk erre..

Előzmény: renee7 (282)
renee7 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 282

A DVD lemez és felvevők, lejátszók konzumer eszközök, egy dolog szól mellettük, a kényelem. Megbízhatóságban az utolsó, gyakorlatilag az összes analóg és digitális szalagos formátum nagyságrendekkel megbízhatóbb, minőségben is veri a legtöbb szalagos formátum. Jó szallaggal, jó SVHS magnó már bőven hozza a DVD szintet. 

 

Digitalizálni tényleg nagy munka, mivel egyrészt real time művelet, másrészt az utólagos korrekciók, fényelés, zajcsökkentés szintén hatalmas hozzáértést igénylő, fáradtságos munka.

 

A DVD lemez egy televíziónál szóba sem jöhet. Nem véletlen, hogy a Magyar Televízió a teljes archívumát, celluloid, meg a különféle analóg mágnesszalagos ( U MATIC, BETACAM SP) mind DIGITAL BETACAM formátumban archiválta pár éve, ami egy szalagos, tömörítetlen digitális formátum. A szalagos képmagnók még több évtizedig nem fognak kimenni a gyakrolatból.

 

Én személyszerint nagyon sajnálom, hogy otthoni felhasználásra nem terjedt el az ezredforduló magasságában a JVC D-VHS rendszere, mely mpg2-ben szalagos, VHS/SVHS-re épülő, tömörített digitális formátum lett volna, a DVD-nél sokkal jobb képminőséggel. ~22Mb/s (ha jól emlékszem) adatsebességgel a legobb minőséget adó üzemmódban.

Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 281

Mondjuk a Televízióknál még megértem, hogy ami archívumot kivesznek esetleg kiírják DVD lemezre és úgy megy adásba, már újkori gépeken. Az archívumba viszont csak a szalag kerül vissza. Azt mind be digitalizálni iszonyat hosszú és nagy munka és DVD lemezen elég bajos lenne és esetleg hamar elszállna. Azon csodálkozom, hogy még van aki mostanság is digitalizál? Amikor megjelentek az első DVD írók, asztali DVD felvevők aki tehette elkezdte menteni a kazettáiról az adatot. Úgy szólt akkor a fáma, hogy 100 évig is eltart 1 DVD lemez (a sérülést ebbe nem tartozott bele). Ennek már vagy 8 éve. Aki nem foglalkozott vele, nem volt olyan fontos, hogy korongra mentse, az már elvileg most minek tenné meg? Már a használtakon kívül nem is találni szinte DVD felvevőket az üzletekben, elég érdekes, persze lehet ilyen, hogy aki eddig nem digitalizált vagy már megtette az most minek kezdené el? Mostanra már még a DVD lemezek is megcsappantak, akik használták azok mind tudják, hogy nem egy életbiztosítás.

Előzmény: renee7 (279)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 280

Ez a legjobb ötlete, hogy végre befejezze. Az Ön egészsége, Önre tartozik, nekem közöm hozzá semmi. Amúgy valószínűleg ami a hazudozást illeti van tapasztalata, van miből kiindulni, azaz saját maga. A jótanácsait, fenyegetéseit, felkiáltó jellel ellátva, inkább osztogassa a saját családjának, ismerőseinek és rokonságának, de akár saját magának. Ágyő!

Előzmény: Törölt nick (278)
renee7 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 279

Nem. Egy bizonyos minőségi szint fölött nagyon költséges a VHS/SVHS. Ha belegondolunk, 1980-2005 között sok tucat gyártó több ezer VHS videómagnót gyártott. Ennek a több ezernek a 30 százaléka még ígényes, jó darabnak is volt nevezhető, a maradék 70 százalák általában bóvli. Na most maradva ennél a 30 százaléknál, ami még így is párszáz típust jelent, ha ugrunk az időben, és megnézzük, hogy manapság az ezekből épen, nem leharcoltan beszerezhető készülékekből mennyi használható fel pl. VHS digitalizáláshoz bejátszónak, akkor máris csak 8-10 darabról beszélünk. Teháta mondanivalóm lényege az volt, hogy "egy minőségi szint fölött nagyon drága az előállításuk" Mert nem sok magnóban van TBC, DNR például. És egy Panasonic NV-HS1000-es nem véletlenül volt 350.000 forint 1996-ban. Ahogy a többi is alsó hangon 200.000-250.000 forintot kóstált, amit ma még érdemes beszerezni, pl: JVC HR-S9600-9700-9800, Panasonic NV-HS950, 1000, FS200, AG4700. Nem véletlen, hogy akik ma hobbiból (én) vagy szolgáltatóként digitalizálással foglalkoznak, ezekre vadásznak, a többi párezer másik gép meg gyakorlatilag eladhatatlan manapság.

Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 278

Ilyen kijelentéseket óvatosan kezeljen,nehogy a Gondviselés által maga kapjon előre be nem jelentett gutaütést.Ilyen kijelentéseket csak ostoba emberek tesznek.

Ami pedig gigantikus hazudozásait illeti-érdekes ugyanabból a régi évjáratokból nekem mind kifogástalanul működik-befejeztem a társalgást önnel.Nem okozott csalódást nekem!

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 277

Micsoda egy hangulat.. :DD

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 276

Óh,maga csak egy egyszerű,műveletlen proletár.A magához hasonlókat minősitse!Egyébként magát ki kérdezte?Tudtommal senki!Vagy pénzért felbérelték?Ostoba,nyomorult!

Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 275

Azért a belinkelt fotón a magnó világosabb árnyalatú (szín, feliratok, szürke táp kábel (vezeték), mint az ugyanez a típusú amit az Úrtól kaptam , aki sajnos nagyon ellenségessé vált velem szemben mostanában.. (sötétebb szürke színű, a feliratok sem ennyire fényesek, nem kopottak az igaz viszont fekete a táp kábele).

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 274

Amelyik kazettán még látszott a felirat, hogy "disco 89" - azon is Hír TV-s politika volt felvéve. Még Gyurcsány Ferenc beszédét is megtaláltam rajta, a parlamentben leadottat, mint sportminiszterként, a "Mi az, hogy, Nagyon is"-t. Érdekes volt ezeket visszanézni, vagy nem ismerősek?

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 273

Az Úr felvetéséhez még, miszerint túl költséges lenne ma egy VHS előállítása, hátha még idetéved és elolvassa:

 

A közértben volt, hogy  úgy láttam meg, hogy megint egy 20 éve eltűnt RETRO csokoládé vagy élelmiszer kapható, hogy a sorban előttem álló kosarában megláttam. A ruházatban is felkapott szokott lenni a RETRO szabású és még könyvben is láttam vagy 20 éve eltűntet újra megjelenni, főleg gyermekkorit. Műszaki cikk iparban még ilyet nem láttam, hogy RETRO sarok, korabeli kazettás rádiós magnók, Walkmanok kaphatók, kazettával, akár eredeti zene kazettával is, mint RETRO, sokminden ami a nyolcvanas, kilencvenes években volt.

 

Ennek Ön szerint mi lehet az oka? Amit már említett? Minden műszakinak olyan nagy lenne az előállítása, vagy ezen a téren teljesen más a kereslet iránti gondolkodás? Vagy szembe menne valaminek, bár akkor nem értem, hogy a többi területen miért nem?

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140109/HITACHI_VT-110_E_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

 

Egy ilyennek Ön szerint mennyi lenne ma a RETRO előállítása és ára a boltban? Úgy értve, hogy minden ugyanolyan, eredeti lenne benne, semmit sem változtatnák meg az előállításában?

Előzmény: renee7 (252)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 272

.. és akkor honann tudnám, hiszen nem volt minden rájuk írva, a cimkék is le voltak nagyrész szaggatva a kazettákról, hogy hosszasan felvette a 2006-os őszi eseményeket, Orbán- Gyurcsány vita is rajta volt még 2006-ból, azt mondjuk rá is írta, az 120 perces Kodakon volt, viszont ezen is volt gyűrődés, nem azt mondtam, hogy nézhetetlenül végig gyűröttek voltak, sajnos több gyűrődés is volt rajta, vagy ezt is tagadja? Politikát meg minek tartsak meg, van belőle elég napjainkban, rávenni meg mint írtam, ami már egyszer meggyűrődött az gyűrött is marad, ameddig használja. Vagy ezt is tagadja?

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 271

Na, figyeljen ha bele sem néztem a kazettákba, hanem egyből hajítottam a kukába, akkor honnan tudom, hogy tele voltak korábbi politikai témákkal. Rengeteg Hír TV-s felvétel volt rajta és jó régiek, 2002-2006 körüliek. Érdekes volt visszanézni és emlékezni az akkori Hír TV műsor ajánló zenéire, a Híradó zenéjére és tartalmára, az időjárásjelentésekre, Kerényi: Szerintem műsoraira stb. stb. Csak ameddig ezeket néztem időnként végig szaladt egy két lassú csík a képernyőn, kivettem a kazettát és megnéztem, meg volt ilyen jelenségnél sajnos gyűrődve. Azt sosem állítottam, hogy az egészet, töviről hegyire átnéztem, meredt szemekkel. Kiválasztottam, amiket meg szándékoztam volna tartani, amelyek számomra is ismertebbek voltak, sajnos azokon találtam gyűrődést, nem kellett olyan sokáig tekergetnem. Úgyhogy 1 Kodak kivételével mindet dobhattam a szemétbe (annak a szalagját is cserélhettem egy újra). Egy darabig nézegettem a régi felvételeket, viszont így újrahasznosítani már nem tudtam volna őket, vettem volna fel rá csíkos felvételeket. Ahol meg volt gyűrődve azt már nem lehet kivasalni, az már olyan marad mindig.

 

Sajnálom, ha ennyire bizalmatlan és ellenséges lett. Nem vigyázott rájuk eléggé, akkor külsőleg sem lettek volna olyan kopottak, nem értem, ha a kazettát beteszi a szekrénybe és csak időnként veszi elő nem nagyon sérülnek. Ha aktívabban használja, akkor is a tokot élire leteszi, tehát a külseje nem igazán kopik. Ezeken eléggé kopottak voltak, mintha csuszkolták volna jobbra - balra..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 270

Minek hagytam meg a videót, ha úgyse nagyon van mire használni? - kérdezte: Ha azt válaszolom, többek közt, hogy legyen mit a tv állvány arra kialakított helyére tenni, ami még passzol is a környezetéhez.. Ez a válasz kielégítő az Ön számára? így nem kell például üresen hagyni.. meg, hogy így Önnek legyen mit kérdezni..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 269

Egyet áruljon el, ha nem hozom el, vagy pusztán nem említem meg, akkor most miket kérdezgetne?

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 268

Lazítson, mert még meg fogja ütni a végén a guta..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 267

Saját tapasztalatból tudja ezeket, amiket leírt? Mert már megtapasztalta, a hazugsággal igazolni követekezetesen a valótlant?.. Érdekes egy élete lehetett..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 266

Azért is, többek közt, hogy Önnek örömet szerezzek vele. Olyan készséggel adta, akkor most már ne visszakozzon , legyen békesség rajta..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 265

Az az érdeke,hogy hazugsággal igazolja az igazát.Mert nem meri kimondani,hogy már hazamenet bedobta a kukába,csak nem gondolta,hogy rákérdezek.Ha egy hazugság beindul,következetesen ragaszkodni kell hozzá-igy aztán nem kényszerül az igazság kimondására,ami kinos,hiszen végülis 3 eszközt kapott tőlem ingyen.Valamint nem 20,hanem 25 kazettát.Mind márkás volt.De ha nem használja a videót ,mert már semmire sem lehet használni maga szerint,minek vitte el?Ez az,amit nem értek.

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 264

Begyűrte, a VT-110-es hibája volt, biztosan használta előtte Ön is azzal a videóval, lehet, hogy az csinálta, csak már elfelejtette, mert régen lehetett. Higyjen nekem, miért találnék ki ilyet?? Mi hasznom származna belőle? Le voltak harcolva a kazetták sajnos rendesen..

Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 263

Az a prolémám,ha a szemembe hazudnak,azt nem tolerálom.Ön az rokonainak,ismerőseinek annyit hazudozhat,amennyit csak akar!Nekem nem fog!Ha begyűrte,az nem a szalag hibája volt!Mindegyik kazetta kifogástalan állapotban volt.A mai napig gond nélkül használok 20-25 éves kazettákat és semmi bajuk.Azoknak sem volt!

Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 262

.. Úgyhogy csak szépen higgadtan és nyugodtan..

Előzmény: Törölt nick (260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!